Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový rekord 0-100 km/h má hodnotu 1,779 s

12 komentářů

Tymkoo
I když už mi to moc nepřipadá jako tým studentů, jako spíš poloprofesionální závodní tým. Nicméně poslední jejich generace formule je brutálně našlapaná.
nebezpecnavosa
Jako hračka pro větší děti dobré, ale jinak k ničemu. V běžném provozu zbytečné, nepraktické až nebezpečné.
Joab
Pockej, ty myslis, ze to neni projekt planovanej k seriovy vyrobe k provozu na pozemnich komunikacich? Jak jsi k tomu dosel, covece?
Mig_35
ty bláho tady ten intelekt dneska jenom kvete >😒]
Tymkoo
Co to meleš? >😁
AUDIRS6
Ono, cele je to pekne, fajn a este aj "eko-friendly", ale v akej kategorii tento monopost sutazil o svetovy rekord ?
Ak je to kategoria nejakych formul, alebo co, tak ok. Ale myslim, ze netreba zabudat na zavody dragsterov, ktore v kategorii "top-fuel" maju kludne 6000 PS a 400m robia za 6 sekund s koncovou rychlostou vyse 300 km/h ( ani som sa na YT nepozeral, ale tie cisla budu asi este lepsie ) Tam je 0-100 okolo 1 sekundy a to len s RWD, takze neviem, ci je nad cim tak jasat... :-!
Radek12
Přesně tak, tohle vypadá daleko líp 😄 www.youtube.com/watch?…
Tymkoo
Formulka je postavená v rámci pravidel soutěže Formula Student. Tzn., že jí navrhli a postavili sami studenti vysoké školy.
_Karel_
No, určitě tenhle monopost nesoutěží v kategorii 6000PS, buďme soudní. Je to pěkný počin, eko-neeko.
Enthusiastic.driver
V článku bohužel není uvedeno, že se jedná o kategorii elektrických vozidel. Do top fuel dragsterů jim chybí cca sekunda. Ovšem studentská formule jde mílovými kroky kupředu. V roce 2012 měl rekord ještě hodnotu více, než 2,1 s
Gouda
Nevidím, jaký smysl má porovnávat závodní prototyp se sériovými auty. Nebo proč nesrovnávat závodní stroj s jinými speciály (existují totiž i rychlejší, pochopitelně). Vůbec mi není jasné, v jaké že to kategorii je tohle vlastně rekord. Ve studentské formuli? Budiž, ale to není nic tak zajímavého.

Edit: Hm, tak jsem se na to podíval, a možná je to rekord mezi všemi elektromobily.
jozephko
Dragstery zrýchľujú rýchlejšie, takže absolútny rekord to určite nebude. Takže akej kategórie sa to týka? Elektromobilov?