Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Škoda Superb 2.0 TSI 4x4 DSG – Český vrchol

Dokáže být přeplňovaný čtyřválec adekvátní náhradou atmosférického šestiválce? Nejen to jsme zjišťovali za volantem nejsilnější Škodovky na trhu.
Zpět na článek
Avatar - fOE
12. 8. 2015 09:04
Spotreba, interier
Tocit 3000ot pri 130km/hod v aute ktere (a tu me opravte) dosahuje po vzoru koncernovych sourozencu Vmax uz na 5. rychl. stupen je jednoduse moc. Vlastne, rekne vam to i "za devět litrů na sto kilometrů, na dálnici pak o půl litru méně". 8,5L pri 130km/hod si neveme ani 335i, ktere ma o 2 valce a 1l objemu vic, a prave proto ze ma rozumneji poskladanou prevodovkou. Jednoduse zbytecne kratky prevod, 2500-2700 by sestce sluselo vic (a furt bych nemel strach ze bych musel pri dalnicnim stoupani podrazovat, vzdyt to auto ma uz ve 2500ot krasnych 125k).

Ad interier, tak nam to z redakce leze jak z chlupate deky >:D Ale postupne se dostavame tam kde jsme meli byt od zacatku. Superb si v mnohem polepsil (design, proporce), ale uvnitr proste pusobi levne a to i v ramci konkurence. Pise se tu o passatu, mazde, ale taktne se obchazi Mondeo, Insignia... a prave porovnani s Mondeem by me zajimalo.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:10
Pěkný test
A pochvala autorovi za to, že se konečně nebojí napsat pravdu o Škodovce v interiéru, to se tu opravdu skoro nevidí, dokonce se to objevilo i v mínusech v závěru. Škoda, že takto objektivní hodnocení interiérů se tu často nenosí.

Zaráží mne, že je auto až tak houpavé při nastavení DCC na komfort, v Passatu B8 mi toto nastavení přišlo nejlepší a ani ostřejší zatáčka auto nikterak nerozházela, rozhodně ne ve stylu plavných francouzů. Na sport bylo auto i na né uplně kvalitní typické české okrsce tuhé a odskakovalo. Bohužel jsem nejel na hezké silnici :-( >:D

Je to tedy tak velký rozdíl oproti Passatu?
Avatar - Emel
12. 8. 2015 14:16
Re: rovná podlaha
Nerad ti to říkám, ale jsou lidi, co si koupí auto za milion a ještě jim zbude na hotel...
12. 8. 2015 09:10
Re: Spotreba, interier
Mondeo uvnitř působí asi trochu bytelnějším dojmem, byť materiály a zpracování taky nejsou zrovna hvězdné.
12. 8. 2015 09:43
Re: Value for money..?
Neberte to nijak špatně, je to současný trend napříč třídami šetřit na interiéru a má to co dělat i se snižováním hmotnosti (a tedy i nižší spotřebou a emisemi) či neustálým snižováním ceny nových vozů při současném zavádění nových pokročilých technologií. Najít v mainstreamové střední třídě auto, kde by nebyly úspory znát, snad ani nejde. Nicméně abych byl konkrétní, tak jde třeba o laciný středový panel či zpracování voliče automatu nebo obecně zpracování spodní části palubní desky.
Avatar - Blue Sun
12. 8. 2015 09:17
Re: Výdrž
Turbo za třicet, čtyřicet tisíc je spotřebka? Děláš si, doufám, legraci... Auto vyřazené z provozu na delší dobu, vysoká cena opravy. U tak výkonného motoru, který všichni budou prohánět, co se do něj vejde, to dvěstě tisíc nevydrží...
Opravdu dárek pro zákazníky...
Avatar - Ham.
12. 8. 2015 09:44
Re: Pěkný test
Největší výhoda DCC je, že si člověk kupuje tři různé podvozky a podle podmínek na silnici nebo podle vlastní nálady si může podvozek měnit jednodušeji než ponožky. Prostě možnost volby, kdy se nemusím celý život natřásat ve sportovním podvozku ani celý život jezdit houpavou lodí asi u velké části kupců u této motorizace povede k automatickému zaškrtnutí příplatkové položky DCC. Docela příjemná hračka a určitě za 25 tyček daleko užitečnější než hlouposti typu rozpoznávání značek.
Avatar - Dinar
12. 8. 2015 13:01
Mondeo, Mazda 6
se tu jako lepší volby v diskusi míhají ve větách, které superb hodnotí jako nic moc, low end a podobně. Nějak pořád nechápu, se kterou motorizací zmíněné (i jiné) konkurence tento třistakoňový superb se špičkovým automatem ve čtyřkolce srovnáváte?
12. 8. 2015 10:51
Srovnání s konkurencí
Minulý týden jsem měl možnost si otestovat na jedné trati (půl horší okreska, půl otevřená dálnice) 4 vozy po sobě. Mazda6 2.2 AWD AT, Mondeo 2.0 TDCi, Passat 2.0 TDI DSG a Superb 2.0 TDI DSG. Superba jsem předem pasoval na jasného vítěze, o půl generace novější auto, design slibuje málem prémiovku... O co více jsem byl přesvědčený, že to bude terno, o to více jsem z něj vysedal totálně zklamaný. Zvláště srovnání s Passatem bylo pro Superb ponižující. Zatímco Passat mě překvapil, jak příjemné je to auto na řízení (na poměry koncernu), Superb byl právě typické tvrdé prkno s mrtvým řízením. Výrazně hlučnější od podvozku, bez pocitu jakékoliv komunikace s vozem. DSG v Superbu působila jako o generaci starší skříň. Nechala se daleko častěji nachytat při změně zatížení, řadila o fous hruběji než skříň v Passatu. Nerozumím. Možná konkrétní vůz. :-) V čem byl jediném Superb výrazně lepší, tak byl aerodynamický hluk na dálnici. Překvapivě kolem zrcátek Passatu to sviští docela dost. Ne tolik jako v Mazdě, ale dost. Mazda6 po FL je o tolik lepší auto než Mazda6 před FL, že v zásadě oproti Passatu zaostává právě jenom v aerodynamickém hluku + Passat má lépe nastavitelné přední sedačky ergocomfort. Prostornost nepočítám, protože zkrátka může být Superb větší, ale vzhledem k tomu, že v Passatu nedostatkem netrpíte, tak to neřeším. O mondeu nemá smysl se moc rozepisovat, dělá všechno hůř než Passat nebo M6, v zásadě z této čtveřice nejhorší a nejprostornější auto. Všechna auta měla najeto od 1600km do 3000km. Výsledek, dvojice Passat/M6, pak dlouho nic a Superb/Mondeo. Nakonec byl Superb největším zklamáním a vím, že ho z hledáčku můžu definitivně vypustit. Možná právě ovace, které provázely např. v Anglii předchozí generaci způsobily nakonec to, že musel být o tolik horší než Passat.
Avatar - CHerokee
12. 8. 2015 09:04
Výdrž
Ještě jedna otázka se nabízí, zvládne tento v této třídě (na vrchol) malý oturbený motor nájezdy jako jeho předchůdce s 6válcem? Superb patří k vozům s největším nájezdem km.... divil bych se ale kdyby ten vůz za 7,8 let s několika sty tisíci km ještě jezdil bez kompletních oprav včetné výměny turba.

To byl i jeden z důvodů proč ty 6válce kupovala třeba policie, protože vydržely neskutečně.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 10:44
Re: uznavam
Ty si fakt neponaučitelnej, pořád plkáš a v životě si v žádné prémii neseděl.. jediné, v čem se Superb proti prémii dá postavit, je vzhled. Vždyť i autor to popisuje, kam patří.

A ten jedničkový Superb byl možná tehdejšímu Audi A4 v interiéru blíže, než je tomu dnes u této generace, protože v té době se v mainstreamu ještě nešetřilo + motory V6
12. 8. 2015 09:34
Re: Pěkný test
Ano, nebo k něčemu americkému, prostě po přejetí retardéru se auto ještě dvakrát zhoupne a při jízdě vyloženě pluje. Mnohým to vyhovovat nebude, ale některým zase zcela jistě ano. Na druhou stranu i v tomto režimu když člověk potřebuje náhle zatočit, tak to auto prostě zvládne, jen s většími náklony :-)
Avatar - AUDIRS6
12. 8. 2015 21:15
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Kunyyyyy........ 8-s
Prvy odstavec komplet zle ! ;-\
Druhy, uz len take ...noooo... 8-s neidem sa vyjadrovat.
Je to medziplyn a da sa to. Dalo sa mi to aj na Cedniku 1.6 CRDi a vyslovene ma to aj bavilo - pri podradzovani :-)
A evidentne to bolo prospesne, dokonca som citil, ako tej prevodovke a motoru pomaham, pri tom mojom "šantení" >:-[]
Fakt, vyskusaj si to na niecom, treba sa to len a proste naucit, pomoze to aj tebe, aj prevodovke ( synchronom pri fakt sportovom zaobchadzani s autom ) a aj motoru. ;-)
Avatar - CHerokee
12. 8. 2015 10:22
Re: uznavam
Ne že bych s tebou chtěl dlouze polemizovat, ale MB Céčko nedává smysl, dokud si do něj nesedneš. To je úplně jiná třídá ;-). Zatímco tady jde o cenu a praktičnost, v prémii a zvlášť v Céčku o luxus, individualizaci a krásu.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:11
Re: Výdrž
Policie a také vláda a vládní instituce.... Škoda že my máme jen naftové dvoulitry :-( >:D
13. 8. 2015 07:42
Falešní sobi se opět ukázali
Když čtu reakce na až k zemdlení testovanej Superb (kolik že to má Sup kombinací pohonů a výbav, ať víme na co se připravit, vážená redakce?), tak se nestačím divit...

Pláče nad chybějící šestiválcovou variantou, kterou nemá nikdo z přímý konkurence střídající se s hořekováním nad přespříliš optimistickým vyzněním testu a končící radostným rykem u místy plastovějšího interiéru.
Šestiválce minimálně do času změny normy spotřeby jednoduše u mainstreamu nebudou a je otázka, zda někdo dokáže zastavit rozjetej vlak, hodí záchrannou brzdu a v mezidobí čekajícím na výrazně lepší kapacity, výkonu a nižší hnotnosti baterií nedá zpátečku. To platí pro všechny výrobce a nejen v Evropě, stačí se podívat na downsizing v US.
Optimismus sice vyznívá u jediný velkosériový původní český automobilky od redakce až příliš nahlas, ale jsou u nás i horší. Jiná redakce je schopna dynamicky poměřovat Rapid 1,2 s čímkoliv a velebit právě český lowcost lift jakýmkoliv způsobem, televizní pořady na tom nejsou o moc líp. Tam to začíná už před titulky, kdy přesně víme, kdo je partnerem pořadu. Jednoduše to má Škoda na domácím trhu precizně "ošéfovaný". Každej diskuzní pisálek však může zvednout zadek, vzít si nejbližší konkurenci a porovnávat.
Svůj názor na celoplastový, na dotek nepříjemný provedení výplní dveří jsem napsal už při představení, stejně jako na až strašidelně s Octavií podobnou palubní desku. Setkání naživo mě jen mojí domněnku potvrdilo. Na druhou stranu se máloco dá vytknout jízdním vlastnostem, akustickýmu i jízdnímu komfortu, paletě výbav, motorů a pohonů.
Tohle auto se bez varování zařadilo na evropskou špičku střední třídy a ostatní budou mít velký problém Sup dotáhnout nebo předhonit.
Nekopejme tedy jen proto, abysme kopali, ale velebme fakt, že konkurence musí dotahovat, což přinese jen lepší a lepší vozy.
Avatar - fOE
12. 8. 2015 09:14
Re: Výdrž
Nechapu co je na "vymene turba" tak strasneho. Turbo je spotrebka, stejne jako ji je u dieslu, stejne jako vstriky u dieslu. Jednoduse komponenta s omezenou zivotnosti, ale za tech 7-8let to stejne nikdo nebude resit v autorizaku a s original dilem, ale necha to udelat v nejake male mistni garazi a s repasovanym turbem a pokud by skutecne slo jen o turbo, tak 15tis kc a jezdi se dal. Za pneu rocne utratim vic.
Nevim, ale demonizovani turba (znovu, predpokladam ze k tem 200tis km vydrzi, ne ze bude na vymenu po 50tis km) jde mimo me. Motor, i atmosfericky, muze mit rozhodne vetsi a nakladnejsi problemy nez jen turbo.
A tady se to turbo bohate zaplati na nizsi spotrebe, i nekolikkrat.
Avatar - Ja Prvni 123
12. 8. 2015 22:13
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Hmm. To, ze ty to neumis ale neznamena, ze je to blby... nebo zbytecny.
;-)
Avatar - Enthusiastic.driver
12. 8. 2015 22:11
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Výraz meziplyn se běžně užívá nejen pro dvouspojkování a srovnávání hřídelí, ale také pro prosté vyrovnávání otáček s jedním vyšlápnutím spojky. V angličtině pro to mají dva různé výrazy - double clutching a rev matching - v Češtině si musíme vystačit s jedním, proto se někdy užívá onen přídomek "falešný".

Možná se v minulosti výraz meziplyn vázal čistě jen k činnosti nutné pro zařazení s převodvkou bez synchronů, avšak dnes jde o termín běžně popisující vyrovnání otáček před zařazením (zejména) nižšího stupně, který je např. u zadokolek záhodno použít, aby si člověk nezablokoval zadní kola.

Možná ti příjde legrační, že to někdo zvládá u moderních aut, avšak být tebou, nehledal bych problém v elektronických škrtících klapkách, jako spíš ve vlastních nohách. Nicméně ano, ve spoustě aut to jde mizerně nebo vůbec (to když chceš při podřazování řeba brzdit), což však neznamená, že u jiné spousty aut by to nešlo zcela bez problémů...

Tak jako tak se určitě shodneme, že double clutching je u synchronizovaných převodovek k ničemu, stačí dávat meziplyn "falešný".
Avatar - Enthusiastic.driver
12. 8. 2015 21:58
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Jaktože ne? Pakliže trefíš meziplyn tak, že jsou otáčky hřídelí srovnány, tak jde o to nejhladší přeřazení bez přískoků... tedy předpokládám, že pokud je někdo schopný srovnat otáčky hřídelí, pak už je schopen zároveň v onom okamžiku i vyšlápnout tu spojku...
12. 8. 2015 19:36
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Jde samozrejme o falesne meziplyny, tedy pouhe srovnani otacek, ale u automatu je to narozdil od manualu jedno, protoze tam nejsou synchrony k roztoceni. Ve zkratce- automat pri podrazeni proste rychle a presne srovna otacky. Netusim pak, proc vyrok pana Vaculika zpochybnujete, moderni vozy sice v ovladatelnosti motoru nejsou tak presne, ale u vetsiny stejne neni meziplyn zadny problem, at uz pravy s dvojim vyslapnutim spojky, ci falesny s jednim vyslapnutim.

S pozdravem, Ondrej Chamilla
Avatar - twistedTSD
12. 8. 2015 18:15
Re: Mondeo, Mazda 6
Ačkoli jsem z většiny posledních výtvorů Fordu spíš zděšen, Mondeo se podle mě docela povedlo. Žádné velké úlety a Aston maska sem přinejmenším zapadá více než na takovou Fiestu...Asijským liniím Mazdy na chuť nijak zvlášť nepřicházím.
12. 8. 2015 10:24
Re: Výdrž
Turba pro benziny jsou konstrukčně mnohem jednodušší, mají pevnou geometrii, takže repas je za 10-15tis Kč. Čím nechci turbobenziny nijak omlouvat.
12. 8. 2015 09:46
Re: Value for money..?
Volič automatu bude automobilka řešit v rámci modelové pěče-MY.V octávce to nevadí,ale do superbu se moc nehodí.
Avatar - fOE
12. 8. 2015 09:22
Re: Spotreba, interier
Nejmensi je, ale taky tam ma clovek ten pocit kvality, kdyz veme za tezke dvere, navic s vyplni i kuzi, atd.. V tom aute mam pocit, ze opel nema veci tak promyslene jako VW nebo Skoda, ale dela je poctive, z poctivych materialu atd. A ted co je lepsi.
Lepsi je podle me mondeo >:D , ktere tou stisnenosti netrpi (pravda, nesedl jsem si dozadu, tam je aktualni mondeo pro nedostatek prostoru na hlavu kritizovano a ve predu mi taky neco tlacilo do praveho kolene), anebo jsem hodne zvedavy na novou Insignii. Jestli poresi prostor a neustoupi z materialu muze to byt vice nez zdatny souper pro vsechno ve sve tride.
Avatar - fOE
12. 8. 2015 09:17
Re: Pěkný test
To naladeni "na vychod" u superbu a "na zapad" pro passat je tam proste znat. >:-[] >:D
Avatar - Enthusiastic.driver
12. 8. 2015 09:47
Re: Value for money..?
Mi se upřímně nelíbilo téměř nic. Dokonce bych řekl, že materiály nejsou "o kus lepší než u Octavie", ale spíše jsou lepší, jen o malinký kousíček, ne-li stejné. Oči se topí v moři šedých plastů a třeba potahy sedadel oproti fotkám na živo vypadají tak nějak chatrně a lacině...

A to nepůsobí u auta za skoro milion moc dobře...
Avatar - Blue Sun
12. 8. 2015 09:34
Re: Výdrž
Vidím, jak "létají" Supi s VR6 u nás, takže jestli naši řidiči dostanou tyhle turbíny, mnoho se jich dvou set tisíc nedožije. I když, s flotilovým myšlením dostanou spíš TDI a bude klid...
Na litrovou úsporu taky moc nevěřím, kdo jezdil příšerně s V6, bude jezdit příšerně i s TSI a spotřeba bude stejná, ne-li horší; TSI jsou citlivější na vytáčení.
12. 8. 2015 17:12
... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
... co si predstavujete pod takym slovom absurdny, kefalin... pane redaktore, meziplyn je pojem, kdy u nesynchronizovanych prevodovek (ja to znam jen z vypraveni) se pri razeni dolu nejprve vyradilo na neutral, pustila se spojka, slaplo se na plyn, aby se skrin roztocila idealne kapicku vice nez otacky odpovidajici uvazovanemu rychlostnimu stupni a rychlosti vozidla, pak se vyslapla spojka, zaradilo se (prevody zapadly, kdyz se meziplyn povedl), pustila se spojka a pridal se plyn.

Mohl byste trochu rozvest tu vasi vetu o tom jak prevodovka DSG pri podrazovani dava presne meziplyny? Co si pod tim vubec predstavujete? prevodovka DSG pri razeni totiz polohu neutral vubec nepouziva, prepina hridel 1 a 2 (ledaze by skakala o sudy pocet stupnu, ale i tak k razeni vyuziva synchronny a ne meziplyn).

PS: skoro bych vsadil boty, ze ten meziplyn jste vycuchal z vaculikova clanku SM, kde dotycny redaktor psal, ze radil dolu s "presnym meziplynem" s manualem ve spojeni s 1,4 tsi act. uz to mne prislo opravdu legracni - chtel bych ho videt, jak s dnesnimi elektronickymi skrticimi klapkami a elektronickym plynovym pedalem (obe komponenty jsem kdysi testovaval na zkusebne) filtrovanym ecu osobniho auta dava nekdo presne meziplyny...
Avatar - Ja Prvni 123
12. 8. 2015 09:22
Další test?
To bude zase o něco snazší vítězství na počet testů a reakcí pod nima... ale aspoň není v zásadě špatnej.
Snad jen za mě:
- tak to jsme se nepotkali spolu - mně se novej Superb nelíbí - je hrubo tesanej, ála Čína.. zvlášť zadek je otřesnej. Vnitřek je bída - ale to jste napsal v souladu s mým názorem.
- to auto teda i blbě jede - s touhle spotřebou a otáčkama je to rána vedle, ne?
- především - předchozí generace se prodávala téměř výhradně s 3,6V6 zejména proto, že TSI motory byly prostě objektivně špatný... ale úplně špatný, ne jako že nic moc. Jestli ta "nová" 1.8 TSI vydží aspoň 250tis km do generálky a současně nemá astronomické pravidelné servisní nároky, tak to bude mnohem přiměřenější motor pro tohle auto.

Toť můj názor.

Howgh.
12. 8. 2015 22:24
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Není zbytečný!
Na Alfonsovi mám po předchozím majiteli odpálený synchron na dvojce - kdyby hezky dvakrát spojkoval, určitě by byla převodovka v lepším stavu. Na druhou stranu, Italové a jejich materiály, no.
Avatar - PepaJ
12. 8. 2015 21:41
Re: rovná podlaha
Protoze

zaprve..kdyz cokoliv delsiho nez metr potrebuji ve voze prevezt..tak to nepujde ..s rovnou loznou ..to pujde..doufam, ze to takto staci..u velikosti tohoto opravdu chyba..ktera ovsem setri vyrobni naklady..ze:(

zadruhe je to jednoduse o tom, ze kdyz se Sup a skoda obecne prezentuje jako vuz s nejvetsim prostorem..proste, ze cesi jsou mistri sveta v prevazeni vzduchu, tak by tomu mela odpovidat i ergonomie tohoto prebujeleho prostoru
12. 8. 2015 21:07
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Ve Focusu III 1.6 jsou mezi jedničkou, dvojkou a trojkou dost výrazné odskoky, bez meziplynu (toho s neutrálem) si člověk při podřazování moc pěkně zaskáče.
Jestli to má pro životnost auta nějaký pozitivní přínos je mi úplně jedno, ale je to prostě pohodlnější. Přeřazení s meziplynem stíhám do vteřiny i v GTV a to má místo převodovky lázeňskej kotel s vařečkou.
12. 8. 2015 20:41
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Meziplyn, který se "běžně" používá v modernějších osobních autech a který ti pravděpodobně ukáže instruktor sportovní jízdy, stejně není na neutrál, ale s "vyšlápnutou" spojkou. Obojímu se říká meziplyn a jen výjimečně se to rozlišuje (tomu "pravému" se někdy říká, že je s dvojím vyšlápnutím, popřípadě zkráceně dvojitý). Byla auta, u kterých se, co vím, dával meziplyn i při řazení nahoru. Ale to jsme v dobách dávno minulých. A někteří lidé je dodnes používají, obzvláště ti, kdo jezdí na strojích z "dob dávno minulých." Že tomu neříkáš meziplyn, byť jde o přidání plynu během změny zařazeného stupně, je čistě otázka terminologie.

Dnešní převodovky mají synchronizaci, pointou je jí ulehčit práci, ne se chovat, jako kdyby tam nebyla (leda by byla v háji). A u klasické konstrukce automatů s HDM ani žádná synchronizace není, tam to kromě efektu může sloužit snad tak k rychlejšímu přemostění/ uzamčení měniče (nic jiného mě teď nenapadá). U dvouspojkové by to mohlo pomoci k rychlejšímu přeřazení.
12. 8. 2015 20:14
Re: Srovnání s konkurencí
ty si v živote žiadnu prémiovku nevlastnil, ktovie či si v nejakej vôbec sedel.
Zato máš potrebu vyjadrovať svoje sprostosti ku každému jednému testu tu na auto.cz.
Keď si jedného dňa nejakú tú prémiovku kúpiš, tak pochopíš aký je rozdiel medzi superbom a prémiou a ver tomu, že rozdiel je obrovský.

Inak superba som naposledy videl v peknej tmavej metalíze, s peknými kolesami a výbave LaK a na škodu to bolo fakt pekné auto, dokonca ani introš nepôsobil opticky až tak zle.
Takže škoda sa zlepšuje, ale prémia je stále na kilometre inde.
12. 8. 2015 19:09
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Ty možná nic přesně ovládat nemůžeš, řídící jednotka motoru je na tom lépe. Převodovka se jen musí přihlásit, že je potřeba srovnat otáčky. Je však otázka, nakolik to té převodovce pomáhá a nakolik je to jen na efekt. Automatické srovnávání otáček pak mají i některá auta s manuálními převodovkami.
Avatar - wikinko
12. 8. 2015 14:07
Re: uznavam
Topper sakfra co to zase meles, ze Cecko nedava zmysel :))) chod sa prosim previezt v Cecku, a potom sadni do Superba. Hned z neho aj so smiechom vystupis.
12. 8. 2015 12:52
Re: uznavam
Premii se daří kvůli tomu, že jednak lidé mají více peněz. Může se to zdát nesmysl, ale je to prostě tak, lidi prostě peněz mají víc a na BMW už dnes vlivem leasingů a různých jiných vychytávek dosáhne prakticky každý, kdo je firma nebo má trochu nadprůměrný plat, to stejné u Audi. Jen mercedes si pořád drží svojí klientelu.

Určitě to není kvůli motorům. Viz nové BMW 3, základní motor je 1,5 3 válec.

Co se kvality premie týče, tak ani ta není co bývala. Sedni si do současného BMW a do toho stejného model před 20 lety. Tehdy když byly kožený sedadla, tak byly kožený, měkčené plasty byly i pod palubkou, kam se nepodíváš, jak je životnost auta dlouhá. Ba ne, premie jde kvalitou stejně dolů jako zbytek automobilového průmyslu.
Avatar - rohYpnol
12. 8. 2015 11:59
Re: Motor
Vždy platilo, že objem ničím nenahradíš. Dnes je doba jiná a objem nahradíš, ale ne turbem, ani ne dvěma turby, ale nahradíš jej hybridní technologií ;-)
Avatar - rohYpnol
12. 8. 2015 11:29
Konec hry na prémii
Se třetím Superbem se Škoda v segentu střední třídy konečně našla. Právě včas. Globální ambice jsou vesměs zcela oprávněné.

Nicméně čím častěji nový Superb potkávám, tím více mi vadí právě design. Určitě nebudu zpochybňovat to, že Superb je hezkým vozem. V liftbacku však právě boční pohled není zcela bez chyb [odkaz] . Tmavá barva naštěstí leccos zachrání...

Konkrétně mi čím dál víc vadí poměr zasklené plochy a nezasklené plochy. Spodní hrana oken je hodně vysoko, detail u C-sloupku zadních bočních dveří převzatý od Lexusu pak tomuto dvakrát nepřidá stejně jako poněkud limitně protažená záď. Tu však dokážu omluvit, liftback v téhle třídě prostě nikdy nevypadá skvostně, auto této třídy prostě má být sedan . Ale ta nevyváženost bočního zasklení...

Stejně tak přední světla mají "past" na silniční marast díky překomplikovanému tvaru. V aerodynamice to musí dělat divy >:-[]

Nicméně 4,5* si Superb určitě zaslouží. Takže za Superb i za test. Obojí dobrá práce :yes: :yes: :yes:
12. 8. 2015 11:00
Re: DCC Sup vs Passat
Ano, pravda to je, u Superbu je to elektromechanicky, nicméně Passat to má zcela stejně, magneticky je to až u Audi :-)
Avatar - fOE
12. 8. 2015 10:45
Re: uznavam
Superb byl tehda premii bliz nez dnes, nepriblizuje se, ale naopak se vzdaluje. Prvni superb mel vicevalce dokonce i vznetove, dnes, ve treti generaci uz prisel i o ty zazehove. C Klasse si naopak stale drzi dokonce i V8 (ikdyz na dieslovy vicevalec se stale ceka). Kvalita interieru je taky furt jinde v premii a jinde v nepremii. Jestli nekdo vykukuje ruzky je to ve svych nejvyssich konfiguracich passat a i ten si muze "dovolovat" tak mozna na BMW, jakozto na aktualne nejhorsiho z premie a i to si stale dovoluje pouze zespod. ;-)
12. 8. 2015 10:35
Re: 3,6ka už nějak neuměla vykouzlit ten zvuk
To bude asi tím, že 3.6 není tak úplně V6, má úhel jen 15°, proto označení VR6. Kdežto 2.8 v Sup 1 byla opravdu V6 s 90° a ty hrají úplně jinak :-).

Stejně V6 je kultivovaností úplně jinde, to žádný 4-válec nenahradí. I když mohou mít stejný výkon. Ta kultivovanost v nízkých otáčkách, zvuk ve vysokých, linearita...Tohle je důvod, proč tě takový motor bude bavit!
Avatar - fOE
12. 8. 2015 09:52
Re: Výdrž
Tak to je bezny jev u "limuzin" napric znackama, a to i v premii. Ty jako ojetiny v benzinu lidi netahnou a bohuzel pro prvniho majitele tomu pak odpovidaji i ceny. Kolikrat je 530d cenena jako ojetina stejne nebo dokonce vic nez 550i ze stejneho roku. Smutny pribeh.
12. 8. 2015 09:35
Re: Spotreba, interier
Ondřeji, mohl byste být konkrétní, které materiály a zpracování čeho není hvězdné? Všichni plkáte, že je Mondeo uvnitř špatné, ale nikdo nebyl nikdy konkrétní. Působí to na mě tak, že jen přitakáváte diskuzním prosťáčkům, kteří tady hodnotí interiéry z fotek...
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:30
Re: Výdrž
No ono je celkem i viditelné, že ty V6tky, které byly nejdražší jako nové, se prodávají skoro nejlevněji jako ojeté, takže to asi uplně levný provoz nebude :-)
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:27
Re: Spotreba, interier
Mondeo vzadu není objektivně o moc menší, než předchůdce, ale problém vidím v tom, že sedíš výše, než v MK IV, tak to působí menší. Já mam 188cm a usadil jsem se bez sebemenších problémů pohodlně. V předu jsem si sedl taktež v pohodě. Navíc může mít také obšité dveře, koneckonců to má i Fokus v lepší výbavě ;)

V přímém porovnání s MK IV, nebo konkurenčním Passatem B8 ale uvnitř působí méně vzdušně.

Mne Insignie nepříjemě překvapila tím prostorem, ale kvality rozhodně má.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:16
Re: Pěkný test
No, a teď je otázkou, co je lepší? V testu zmiňujete, že Superb vám příjde lepší, mne z toho vychází lépe Passat, který v komfortu má hodně podobně nalazený podvozek, jako třeba Mondeo, kdežto na sport umí ztvrdnout na hezkou okrsku (to předpokládám, jak jsem psal výše, na té sem nejel :D).
12. 8. 2015 09:13
Re: Pěkný test
Ano, oproti Passatu je naladění výrazně jiné. :-) V Passatu jsem taky jezdil v podstatě výhradně na komfort a bylo to OK pro téměř všechny situace, v Superbu to bylo nejčastěji na Sport a když jsem jel sám či ve dvou a chtěl jsem se jen kochat a houpat, tak jsem dal Comfort. :-)
12. 8. 2015 10:21
Re: Value for money..?
no tendle článek řeší Škoda Superb 2.0 TSI nikoli elektrárny víš jinak nastuduj si to na [odkaz]
Avatar - CHerokee
12. 8. 2015 10:19
Re: Výdrž
Tak není už to tak reprezentativní a kultivované jako s V6. A ano pro prvního zákazníka to bude v pohodě, ale po 200 - 300 000 to bude asi problém - velké náklady na udržení v provozu, což je tradiční u malých motorů. I když 2,0 není ještě taková tragédie...ale nikdo dnes asi neví, kolik z těch litrových tříválců bude ještě jezdit za 10 let.... řekl bych, že velmi málo.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:14
Re: Spotreba, interier
Mne Mondeo uvnitř přijde hodně bytelné (nebudu se už tradičně posměšně vyjadřovat k tomu rámečku středového panelu :D), hlavně dveře, palubka. Je to takové ala USA, možná to pro někoho může působit méně vzdušně oproti koncernu ( Ja mam srovnání jen s Passatem).

Insignia je uvnitř taky bytelná, ale díky tomu je taky uvnitř pocitově ( a ta ne jen pocitově) méně vzdušná a méně prostorná.... Řekl bych, že je to nejmenší auto uvnitř ze své třídy.
13. 8. 2015 08:42
Re: Falešní sobi se opět ukázali
Většinou nejvíc pindají ti, co nevědí...ani ve vztahu ke konkurenci, ani o Supu samotným :-)
13. 8. 2015 08:27
Re: Falešní sobi se opět ukázali
Mluvím o pálení čarodejnic a hledání chyb za každou cenu, jen aby bylo co kritizovat. Pakliže chci nějak komentovat určitej výrobek, pak musím hodnocení vztáhnout právě ke konkurenci. Jinak se zababrám do toho, co předvádí třeba SM a budu srovnávat jablka s hruškami.

P.S.: jde spíš o legislativní než právní prostředí...
Avatar - rohYpnol
13. 8. 2015 08:23
Re: Falešní sobi se opět ukázali
Nic proti, ale si trochu protiřečíš, ne? Na jedné straně uznáváš to, co tu podle tebe ostatní kritizují, na straně druhé to relativizuješ tím, že jinde je přeci ještě hůř 8-s

S hodnocením Superbu ale souhlas, auto není bez chyb, na druhou stranu to jsou věci nepodstatné. Jsou to drobnosti, které dopadly tak jak dopadly zkrátka jen proto, že nebyla vůle je udělat líp, nikoliv že by to nešlo. Jsou to detaily, které bez debaty může FL zcela zprovodit ze světa.

Navíc je Superb konečně rozumně zacílený - praktické a pohodlné auto střední třídy s velkým prostorem. Tohle vždy fungovalo. Konečně to není žádný "pololuxusní" výtvor, žádný "Mercedes za polovic".

A že 6V chybí? No chybí (když to byla nejprodávanější benzinová motorizace, tak asi musí chybět). Ale dělají to tak všichni, blboni v Bruselu vymysleli emisní normy a limity takové jaké vymysleli, tak se nedivme, že se Škoda stejně jako všicni ostatní přizpůsobují právnímu prostředí. :-!
12. 8. 2015 09:58
Re: Value for money..?
jj
prosim Vás, pokud je mi známo tak ze zákona německá automobilka ŠKODA AUTO NEMUSÍ montovat do benzínových přidušených TSI [odkaz] filtr pevných částic DPF [odkaz] je to tak že??

KOLIK TEDY pevných částic PM VYPUSTÍ VÁMI TESTOVANÁ
"Škoda Superb 2.0 TSI 4x4 DSG – Český vrchol" na 100km ??????????????
Můžete to zjistit?
;-)
;-) ;-)
;-) ;-) ;-)
Avatar - 3_diamanty
12. 8. 2015 09:36
uznavam
ze tento lift superb s 2.0 tsi mi je o hodne sympatickejsi ako tie rozne dizlove kombiky tejto triedy ktorych testov tu je ozaj ze pozehnane.... aj tato farba autu sekne.... v bezovej vyzeral co som videl az dost krcovito .. toto je take akesi navonok sportovejsie... ... technokratickejsie.... farba niekedy robi dost...... pekny odtien... asi jeden z mala z tych 50 odtienov ktory by som na supe chcel mat.... inak kto videl starsieho cerveneho superba ( napriklad na tour de france ) da mi za pravdu, ze velkym autam seknu aj tieto pekne zive farby... ovsem preco su tak malo oblubene na sucasnej skode ( octavia, superb ) neviem.... ale to uz je o inom...

pochvala za testovanu motorizaciu.... v tomto aute pre mna ideal.. vlastne az delo... stacil by mi aj nejaky slabsi tsi .... kazdopadne takto to ma pod kapotou vyzerat... hned mam z toho auta ovela lepsi pocit ... hned je to ine kafe... a v 4x4... co dodat.. paradny narez... zrazu o par sto tacov drahsie Cecko prestava davat akykolvek zmysel..... tento superb totiz nema chybu a aj logo ma pekne... v tomto nebude problem :yes:
Avatar - white label
16. 8. 2015 14:12
Re: na co to je?
Podle toho cos tu právě napsal, bys mě dlouze přemýšlet hlavně o sobě...
Avatar - Enthusiastic.driver
13. 8. 2015 15:08
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
EDIT: To "aniž bys srovnal otáčky hřídelí" v mém příspěvku ze 14:54 být nemělo, protože to funguje i s meziplynem falešným, kdy otáčky srovnají synchrony...
Avatar - Enthusiastic.driver
13. 8. 2015 15:03
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Vem si už jen to slovo - meziplyn. Aneb MEZI řazením přidáváš PLYN! A plyn mezi řazením přidáváš jak u pravého, tak u falešného... že ty tomu říkáš složitě srovnání otáček neznamená, že zbytek republiky tomu neříká meziplyn...

Ale nemá to s tebou smysl. To je jak ten vtip o řidiči, který z rádia slyší: "pozor, na D1 jede blázen v protisměru" a v duchu si říká, "kdyby jen jeden...."

Tady je krásná ukázka falešného meziplynu:
[odkaz] - falešný meziplyn
Avatar - Enthusiastic.driver
13. 8. 2015 14:54
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Ne, nemáš pravdu. U zadokolek je jakýkoliv meziplyn (ať už pravý či falešný), velmi důležitý. Brýle ve vlasech pak můžeš mít, až ti ta zadokolka odpochoduje zadkem do příkopy, protože jsi podřadil na morku v zatáčce aniž bys srovnal otáčky hřídelí a bloknul sis kola... :-!
13. 8. 2015 11:56
Re: Falešní sobi se opět ukázali
Narážka na dávnou reklamní kampaň jednoho mobilního operátora. ;-)
13. 8. 2015 11:42
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
""..Většina lidí při podřazování žádný meziplyn nedává, protože to dnes už většina lidí neumí." :yes: Souhlas! Krasne napsany prispevek. :yes: :-!
13. 8. 2015 10:03
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
My nemůžeme za to, že se tomu v ČR běžně říká meziplyn a že ses teprve teď probral a všiml sis toho. Někdo ani neví, že ten klasický existuje, a zná jen tenhle "jednoduchý." Že je to mezi sešlápnutím a puštěním místo mezi dvěma sešlápnutími, mi přijde celkem jedno. A v obou případech je cílem srovnat otáčky. Jen v tom klasickém ti jde o vstupní hřídel převodovky, takže musíš jít na neutrál, v tom druhém jde jen o motor, takže nemusíš. Bavíme se tu o rázném řazení, kdy to pomůže. Všichni se tu snad shodneme, že to stejné není; jen se tomu stejně říká.
Avatar - Emel
13. 8. 2015 10:02
Re: uznavam
No, ty jsi psal o tom, jak prémie dává nebo nedává smysl... a v mém úzkém chápání by ti tvoje 320i měla dávat smysl i bez toho, že se utěšuješ existencí M3.

Když už kritizuješ litrový základ u Mondea, tak je fér podotknout, že ten motor je podle všeho celkem povedený a že ve srovnání se základním tříválcem u BMW to zase takový fail není a ty důvody jsou zřejmě stejné. Je ale fakt, že Mondeo velikostí odpovídá spíš 5er.

Prémie evidentně smysl dává když to lidi kupujou, ale i u prémie je trend k AWD 2.0d ... a v takové konfiguraci mi to dává smysl relativně nejméně, protože tohle umí mainstream srovnatelně dobře. Samozřejmě, když si člověk uvědomí, že za cenu co před deseti lety bral Mondeo může mít A4, tak proč by si nakonec nekoupil tu A4.
Avatar - Ham.
13. 8. 2015 09:06
Re: Pěkný test
Ano, auto střední třídy má být dobrý kompromis agilnosti a pohodlí. Superb není konkurence třídě S, ale třídě C. Kdyby vzduchový nebo hydropneumatický podvozek byl tak úžasný vynález, tak by Mercedes v této třídě nenabízel alternativu jak na vzduchu tak na pružinách se stavitelnými tlumiči a Citroen by u C5 neházel flintu rovnou do žita.
13. 8. 2015 07:15
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Při řazení nahoru právě plyn moc nepřidávám, protože chci, aby se otáčky snížily, ne?
Jinak souhlas :-)
13. 8. 2015 07:10
Re: uznavam
zajímavý názor. Odvětrávání jsem vyzkoušel jednou a skončilo to zánětem ledvin:)
Kůže je nejlepší, když je největší horko, dám si pod sebe ručník a je to. Na údržbu č.1.
Alcantara zežmolkovatí, hadra nasákne pot a smrdí.
Avatar - Enthusiastic.driver
13. 8. 2015 06:06
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Ne, to opravdu nevnímám, pakliže se ti podaří meziplyn - propojit hřídele motoru a převodovky jen pomocí plynu a přeřazení ve vhodném momentu - jsou přece ony rozdíly otáček zcela eliminvány, takže už ti nemá co cukat a tím pádem má meziplyn fakticky zásadní vliv na to, že poskočit při jeho přesném trefení nemůžeš...
Avatar - Ham.
13. 8. 2015 01:33
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
...." dela to kazdy, kdo nema obe nohy leve. jak spravne uvadis anglicky termin, je to revolution matching a to neni zadny meziplyn. za normalnich okolnosti je to plynule seslapnuti plynoveho pedalu jeste pred tim, nez uvolnis spojkovy pedal."

To se ale děje při řazení nahoru. Tam pouštíš spojku a zároveň přidáváš plyn, takže srovnáváš otáčky.
Ale při podřazování směrem dolů většina lidí žádný plyn nepřidává, ale prostě jen vyšlápne spojku, zařadí nižší rychlost a pustí spojku (a pravou nohu má zaneprázdněnou brzděním). A tím dává těžké rány celému pohonnému ústrojí protože vzniká silný ráz mezi pomalu se točící hřídelí od motoru a rychle se točící hlavní hřídelí převodovky (ta je roztáčena koly přes nízký převod, tedy velmi rychle) a ničí se tak spojka, ložiska, zuby v převodovce, homo klouby, diferenciál, prostě vše co je spojené v hnacím řetězci, nehledě na možné kousnutí kol u silných motorů a skutečně razantním podřazení. A to je důvod proč dávat při podřazování meziplyn aby došlo ke srovnání otáček před sepnutím spojky a následně nedošlo k žádnému nebo jen minimálnímu rázu. Většina lidí při podřazování žádný meziplyn nedává, protože to dnes už většina lidí neumí (je potřeba si uvědomit, že při razantní nebo sportovní jízdě musí být podřazování doprovázeno intenzivním brzděním, tudíž pravá noha musí současně tlačit na brzdu a současně ve stejném okamžiku dávat meziplyny systémem pata-špička). Nicméně kdo to umí určitě šetří auto nehledě na skutečnost, že při podřazení do prudkého vracáku na dvojku je to u silného motoru důležité i pro stabilitu sportovní jízdy.
Avatar - Stejsn
12. 8. 2015 23:38
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
A teď si vy teoretici představte, že existuje třeba takový auto jako je vejda, kde se nahoru řadí s 2x spojkou a dolů s meziplynem! Jinak prostě nezařadíte. To jsou věci... debata o hohně.
12. 8. 2015 23:07
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
tak a ted mi vysvetli, jak jsi timto pomohl tem synchronum. a k cemu je tento meziplyn dobry? ja si pred prispojkovanim upravuju otacky rovnez plynem, pokud je to treba (tzn. chci-li rychle prejit do akcelerace, ale to preci neni meziplyn. to jeuplne normalni zpusob razeni.
Avatar - rohYpnol
12. 8. 2015 23:02
Re: Srovnání s konkurencí
Ne, špatně jsi mě pochopil. V českých reáliích, kdy Passat bude možná i levnější, bych vůbec neváhal. Tj. neváhal bych při rozhodování Passat x Superb zvolit Passat.

Jinak bychstejně volil srdcem Insignii nebo Mazdu 6. Kvůli interiéru a antikorozní ochraně ale asi tu Insignii.
Avatar - Ham.
12. 8. 2015 21:13
Re: Pěkný test
Samozřejmě, že to není ve výrobě. Protože to není ani ve vývoji. Jak si představuješ měnit charakteristiku pružiny za jízdy? To ti pak mohu napsat, že když někdo vyřeší změnu charakteristiky pružiny za jízdy (jakože to nikdo neřeší), tak to stejně bude polovičaté řešení, protože to "pravé" řešení bude až někdo vyřeší změnu torzní tuhosti stabilizátoru za jízdy. Obojí je prostě nesmysl o který se nikdo ani nepokouší, jediný vývoj u pružin je směrem k náhradě ocelových za umělou hmotu, ale to je pořád pružina s pevně danou charakteristikou a za nastavitelný podvozek se bere nastavitelnost tlumičů a i ty nesofistikovanější podvozky dneška (LaF, 918) používají přesně tento princip.
Avatar - rohYpnol
12. 8. 2015 20:49
Re: Pěkný test
Charakteristika pružiny. Samozřejmě ale, ve výrobě tohle stále není. Do té doby bude adaptivní podvozek s měnitelnou charakteristikou tlumičů na ocel. pružinách polovičaté řešení.
12. 8. 2015 16:17
Re: rovná podlaha
ale o to nejde...ale nejdřív tu dělaj jak to auto je hogo fogo,a nemá to ani rovnej kufr jak některý auta o 2 kategorie níž...ostuda.
12. 8. 2015 15:45
Re: rovná podlaha
Clovek, co da mega za karu spi normalne pod sirakem. ;-)
Avatar - Ham.
12. 8. 2015 14:07
Re: Pěkný test
A co by se asi tak mělo jiného měnit než charakteristika tlumičů? Jediné co se může lišit je způsob, jak se mění charakteristika tlumičů, Passat nebo Superb používá elektromagnetický ventil, který přepouští tlak z/do tělesa tlumiče se zásobníkem (stejný princip používají třeba i soutěžní auta ve WRC) nebo se použije magnetoreologická kapalina (ta mění svou hustotu podle magnetického pole) v tlumičích kde se regulace děje změnou magnetického pole (třeba Audi, Land Rover, Ferrari atp.). Jako neplnohodnotné můžeš označit řešení, kdy se nastavitelné tlumiče použijí jenom na jedné nápravě, třeba u kombi na zadní kvůli velkému rozsahu zatížení, ale to není případ Supu, ten je má všude.
Avatar - Dinar
12. 8. 2015 12:50
Re: Pěkný test
...pleteš, glutamáte. Adaptivní podvozek znamená tlumiče s nastavitelnou charakteristikou (tuhostí) tlumení. Docela by mě zajímal princip adaptivní pružiny. :-) ;-)
12. 8. 2015 12:04
Re: Srovnání s konkurencí
Presne toto mi v clanku chybalo.... a s postrehom suhlasim... Pri uvedeni Superbu na trh bolo velke waaaaw, ale cim castejsie ho vidim a hlavne po par jazdach som cim dalej tym viac presvedceny o tom, ze passat je TOP.... planujem nove auto a bude to asi Passat/ mazda 6...
12. 8. 2015 11:54
Motor
Tak už jsem měl taky konečně tu čest a ačkoli jindy před TSI smekám, tak tady je to podle mě krok zpátky - zatímco u VR6 se prohrábly rošty ve strojovně, auto se zhouplo a jen tak mimochodem se urychlilo o 50 kilometrů, u nového Supa je to až moc velká show s turbodírou do 2200 otáček. Ale jede to pěkně.

A druhá výtka se zmiňovala už xkrát - je škoda, že se lidi, co navrhovali palubku a dveře, nikdy nepotkali. ;-\
12. 8. 2015 11:29
Re: uznavam
ono ja to teba fakt netúžim skákať ale už mi niektoré tvoje komenty bijú do očí..ja ti dám len jednu radu...vyber sa niekedy do škodovky a prevez sa v Superbe, potom sa prevez v Cčku a pochopíš..Superb je kvalitné auto ale je choré ho porovnávať s prémiou...taktiež pochop že niekto kto má na auto väčší rozpočet sa nebude pýtať či sa mu to oplatí..ked to niekto chce a má na to tak si to kúpi...a ono to neustále porovnávanie áut z obrázkov a stále nejaké dohady a vyjadrenia o tom ako je prémia už nezmyselná je už celkom otravné...

ako nemám nič proti tebe ale radím ti jedno, ked budeš mať trochu volného času, zbehni si niekam do salónu a skús sa povoziť v nejakom tom Superbe a skús vyskúšať potom nejakú slušné C a zistíš v čom je prémia prémiou... ;-)
Avatar - Ham.
12. 8. 2015 11:13
Re: uznavam
Stále stejně mimo mísu.
Prémie nejenže nepřestává dávat smysl, ale dává smysl čím dál větší. Stačí se podívat na evropské prodeje, prémie prodává už víc aut ve střední třídě než mainstream a to je v mainstreamu hafo značek proti pár značkám v prémii. A navíc v mainstreamu víc než třetinu prodejů zajišťuje jediný model, Passat.
A technicky rozdíl mezi mainstreamem a prémií proti minulosti také narůstá, prémie má osmiválce, mainstream zbaběle utekl ze šestiválců a dokonce cpe tříválcové chrchle s objemem dvou ošizených piv do aut skoro pětimetrové délky.
Prostě za prémii jsou zákazníci ochotni platit stále dost peněz, za mainstream nikoliv a tudíž mainstream bude čím dál ošizenější až jednoho dne zhebne stejně jako zhebnul ve vyšší střední.
Už se jednou konečně probuď. :-)
12. 8. 2015 10:37
Re: Value for money..?
Motory TSI v reálném provozu v podstatě nedokážou jet v chudý směsi, takže filtr pevných částic nepotřebují. Ostatně jako většina přímovstřikových motorů. Mám dokonce pocit, že některé verze 1,8tsi mají dvoje vstřikovače a umí jet i jako MPI..
Spalování benzínu je oproti naftě několikanásobně čistší.
Avatar - CHerokee
12. 8. 2015 10:23
Re: luxusní výkon
I 2,0 od AMG točí točí v komfortním módu cca o 1100 otáček méně. ;-)
Avatar - fOE
12. 8. 2015 10:06
Re: Spotreba, interier
No, myslim ze mezi B8, Insignii, Mondeem, Superbem a M6 mozna nelze vybrat interierove viteze, ale lze vybrat porazene. A za me je na tom patem miste MA6 a kousek pred ni pak prave Superb.
Mondeo, Passat a Insignie jsou podle me lepsi nez tihle dva.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:59
Re: Výdrž
Ale bohužel to vypovídá o té náročností nákladů. Uvedl jsi zrovna extrém v podobě šestiválcových BMW, ale všechny náklady na provoz Superbu V6, nebo 1.9 TDI, popřípadě dvoulitru, budou rozdílné, včetně toho, že jako ojetiny se spousty lidí bojí i nutného automatu u takovýchto motorů.
12. 8. 2015 09:52
Re: Value for money..?
Dixiku teď sis trochu naběhnul, Ondřej popisoval nedostatky v Mondeu. Nicméně je dobré vidět, že zarytý obránce schade přizná to, že volič asi nebude ideál a středový panel jsi nekomentoval, což mě zaráží :-!
12. 8. 2015 09:47
Re: Pěkný test
Tohle chovani mi hodne pripomina Avensis kombi T25 (2006 - 2009) - houpave, hodne filtrujici, ale stopu drzel (i kdyz diky naklonu napoje v drzaku opousteli kelimek). Ja tomu rikal prelozeny parnik. Bylo to prijemne na dalnici, dlouhe cesty (Chorvatsko, Madarsko) ideal, ale na klikate okresni silnici se spatnym povrchem to zelenala citlivejsi cast posadky.
12. 8. 2015 09:39
Re: Spotreba, interier
Pokud ma nekdo problem u Mondea na zadnich sedadlech, doporuciji koupit kombika - dle meho i lepe vypada.
12. 8. 2015 09:37
Re: Spotreba, interier
Pri servisni prohlidce jsem si nove Mondeo projel a zameril se na ramecek. Problem je, ze kolem toho dotykoveho displeje neco musi byt. SuperB to resi tlacitky kolem displeje, u Mondea zadne tlacitka kolem displeje nejsou a proto je tam ramecek. Tezko rict, jak by musel vypadat, aby to nevypadalo divne - mozna vetsi displej a tenci ramecek, nevim.
Me by zajimalo porovnani motoru 2.0 EB oproti 2.0 TSi.
12. 8. 2015 09:24
Re: Pěkný test
To už nechám na každém, mně se kombinace absolutně nesportovního vláčného Comfortu s možností přepnout na pořád docela pohodlný režim Sport, ve kterém je ale auto zároveň velmi ovladatelné a skvěle kontroluje pohyby karoserie, prostě líbila :-)
Avatar - Blue Sun
12. 8. 2015 09:19
Re: Spotreba, interier
Insignia je objektivně nejmenší, ale taky už nejstarší, po odchodu Laguny...
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:18
Re: Výdrž
Je to tak... sice je škoda, že tam neni V6, ale nebude to taková katastrofa, pokud se tam nebudou kazit řetězy, nebo tak podobně. Navíc je za to ještě nižší povinné ručení :-)
14. 8. 2015 13:12
Nekupovat!
Je to šmejd se spoustou závad a omezení. Ve vývoji se již plně pracuje na jejich odstranění a proto si počkejte na nový, daleko lepší a hlavně již hezčí a bez hran Superb IV! Uvidíte, že mi dají redaktoři auto.cz při představování a testování Superbu IV. zapravdu!!! Vsaďte se.
13. 8. 2015 09:37
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Přínos? Záleží, jak dobrá je synchronizace. Nejčastěji bývá problém zařadit jedničku ve vyšších rychlostech, synchronizace na jedničce nedokáže otáčky plně srovnat a bude jí to dávat na frak. Pak ti klasický meziplyn pomůže.
Avatar - Dinar
13. 8. 2015 07:47
Re: Pěkný test
Ty jsi jen takový glutamát chlapa... :-!
Avatar - AUDIRS6
12. 8. 2015 23:02
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
vid Wawris 22:11
Ano, podradujes z 3 na 2,
vymacknes spojku, zosaltujes z 3 na 2 a pocas toho pohybu rukou brnknes po plyne
vsetko so stale len 1 raz vymacknutou spojkou
po brnknuti po plyne ti otacky poskocia a ked vidis, ze klesli ( dajme tomu z 3000 na 2000 ) na vhodne, ktore si pamätas, ze su presne take ake ma ta 2-ka v rychlosti akou sa pohybujes, tak pustis spojku a trafil si to ;-)
Avatar - Ham.
12. 8. 2015 22:00
Re: uznavam
Ne, kvalita prémie jde jednoznačně nahoru. Jen pár příkladů které jsi použil:
1. Před dvaceti lety ti sice prémie nabídla kůži v interiéru, ale nic víc. Dobré akorát tak na zapaření půlek. Dnes ti nabízí několik druhů kůže a samozřejmě odvětrávání plus další podpůrné funkce jako masáže, měnitelné boky sedáků, délku sedáků a další milion fíčur. Hlavně to odvětrávání dělá z kůže dnes použitelnou volbu. Kůže bez odvětrávání byla a je nesmysl první třídy a soudný člověk si kůži bez odvětrávání dnes už nekoupí.
2. Před dvaceti lety nabízela prémie měkčené plasty v interiéru. No a dnes nenabízí? A nenabízí navrch různé programy individual, kdy si můžeš navymýšlet kde co, obložit si všechno místo měkčenými plasty třeba kůží, broušeným hliníkem, deseti druhy dřeva, to jako mám být z měkčeného plastu před dvaceti roky odvázaný?
3. Znám minulou Q7 a nedávno jsem měl možnost pojezdit novou Q7 a viděl jsem ji i na zvedáku. Když pominu vnější design, který mi nesedí, tak je to rozdíl dvou galaxií (myšleno provedením materiálů). Na podvozku snad není jeden díl z oceli, vše v hliníkové slitině, minulá tam měla ocelových profilů hromadu, vnější díly jako dveře, střecha etc. v hliníku, to je určitě daleko dražší řešení s úsporou hmotnosti, takže stará verze je proti tomu doslova těžká plechová konzerva sbouchaná z toho nejlevnějšího (oceli). A interiér s možnostmi individualizace je úplně jinde, to nemá cenu vypisovat, to by bylo na padesát stránek. Takže ne, prémie se s každou generací zlepšuje. A že nabízí také některé podměrečné motory jako tříválce? No a co? Nutí tě někdo kupovat je? Pořád máš možnost koupit šestiválec nebo dokonce osmiválec. Takže co se zhoršilo? To že má někdo holou prdku a koupí si prémii se základním motorem a v holobytě není problém prémie, ale toho s holou prdkou.
Avatar - Ham.
12. 8. 2015 15:51
Re: uznavam
Podle mě image prémie budují vrcholné modely a tam jsou osmiválce, to je klíčové. Ano tříválec v 3er není žádná hitparáda o to se nepřu, ale to je základní motorizace pro trhy, kde je výkon/objem motoru penalizován. Samozřejmě, že prémie není jenom motor, ale ruku v ruce s tím jde vyšší úroveň veškeré techniky a nakonec i designu.
Avatar - Ham.
12. 8. 2015 14:10
Re: Pěkný test
Tak jsou frajeři co si umí za jízdy vyměnit kolo (řidič jede po dvou kolech a spolujezdec vyměňuje), možná rohYpnol takhle zvládá i výměnu pružin. >:D >:D
Avatar - Merrill
12. 8. 2015 10:42
Re: luxusní výkon
..k tomu motoru by víc seděla dsg7, šest stupňů je na slušný komfort po dálnici málo. Prostě, kdo nechce polovičatá řešení, koupí audi.
Avatar - PepaJ
12. 8. 2015 10:41
Re: Value for money..?
to FOE..a vidis jini to maji jinak..ja to mam presne opacne..a to nikoliv jakozto fanda vozu Mazda..ale kdyz vezmu v potaz veskere ty pro me rozumne faktory ,ktere mi urci viteze /zabava s vozem pri rizeni, cestovni pohodli, cena vozu, servisni naklady vozu,jeho spotreba a zivotnost, ceny pri prodeji..a to cele na dobu 5 az 7let s tim, s tim, ze vuz kupuji vzdy kolem stari jednoho roku..tak proste je muj zebricek jiny.

U Mazd je jedina slabina oproti ostatnim..a tou je cena pri naslednem prodeji, pokud ji neprodavas fandovi..bude cca o 80tis levnejsi nez sup ci pasik tomto stari a najezdu kolem 150tkm ..jenze i to je korigovano ihned pri koupi vozu..kdyz za srovnatelny vuz berme trebas ...benzin s AT s vykonem 121kW Mazda a 118 ci 132kW sup a pasik ..je cca 150- 200tis.drazsi ..zase u Mazdy je prodejni cena temer identicka s cenikem max. minus 5procent u supa a pasika behem let vyrazne vetsi..az do 15 procent..takze je to vzdy poradna loterie..ale pokud na to jdes primarne pres value for your money..je to jasne..ale kazdy mame pro ten svuj vyber rozumne argumenty..kazdy prefererujeme neco jineho a je fajn, ze si mame dneska moznost vybrat:)..to nasi otcove bohuzel moc nemeli a tom je ten nejvetsi prinos.....
Avatar - Merrill
12. 8. 2015 10:20
luxusní výkon
..jediné, co by mně asi vadilo, jsou ty vysoké otáčky při běžné cestovní rychlosti. Ve 130 se mi zdá 3000 rpm docela dost, ale benzín už jsem dlouho nejezdil, tak už nemám objektivní srovnání.. Každopádně koncernový 2,0 v dieselu, točí při 130 cca o tisíc otáček míň a k tomu není skoro slyšet.
Avatar - Ja Prvni 123
13. 8. 2015 08:51
Re: Falešní sobi se opět ukázali
No, onii na to vyrobci trochu "hresi"... ona by i V6 sla uddelat podle EUR6, ale ctyrvvalec je proste vyrobne levnejsi.
:-(
A jjak jsem psal - hlavni duvod obliby toho sestivalce byly tragiicky vlastnosti vsech ctyrvalcu.
Jediny, co se zdraham napsat je, ze ted uz jsou ctyrvalce ok. To se ukaze tak za rok... aby mely za sebou nejakej provoz.
Avatar - rohYpnol
13. 8. 2015 08:37
Re: Falešní sobi se opět ukázali
Tak na druhou stranu čech si vždy zanadává, a přeci bys nečetl diskuse, kde by všichni psali - ten (s)nový Superb, panečku, to je pecka, ten se povedl... ;-)
12. 8. 2015 20:20
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
podivej, princip meziplynu = spojeni prevodove skrine se zarazenym neutralem a jeji roztoceni potrebne k prerazeni na pozadovany prevod (prizpusobeni otacek prevodovky otackam kol, aby vubec bylo mozne preradit) toto tu proste neni a uz vubec toto nemuze byt u manualu automaticky udelano, dneska nikdo (snad krome vaculika) s manualem pri prerazovani neuvolnuje spojkovy pedal na neutralu a nepridava pri tom plyn. jakekoliv vyrovnavani otacek motoru pred vlastnim prispojkovanim, apod. neni v zadnem pripade meziplyn. to uz je klasicka prace s plynovym pedalem, kdy spojkou pripojim na roztocena kola umerne tomu roztoceny motor (a to si samozrejme automatika dela).
12. 8. 2015 14:05
rovná podlaha
To si dělaj srandu ? auto za milion a člověk se v tom nevyspí protože je tam hrb a nejsou schopni udělat rovný kufr se sklopením sedaček ?
12. 8. 2015 11:18
Re: Výdrž
Neboj, motory od Renaultu po kapotami tvejch oblibenejch medvidku vydrzej, to su klidny ;-)
12. 8. 2015 10:13
Re: Value for money..?
A vedel by kefalin zistit, kolko pevnych castic PM2, PM10 vznika na vyduchu elektrarne vyrabajucej eko palivo pre TESLA ? Podla statov by to bolo najpresnejsie, lebo kazdy ma iny mix zdrojov, ale je mozne, ze v Rakusku by mali byt elektromobily zakazane, lebo kupuju elektrinu z CR, samozrejme nie z atomoviek >:D >:D >:D >:D , takze z uholnych, zeby hnedo ?
Ludia v Jiretine budu musiet opustit svoje domovy kvoli elektromobilom v ...
Taliani tiez spaluju vselico, .....
A vysledok ? >:D
Ake je percento Tesiel v inzercii v Cesku oproti novokupenym za obdobie od zaciatku predaja ? Oblaz nas touto informaciou, kolko zakaznikov z 10 predava svoju Teslu do 3 rokov, 2 rokov, 1neho roka...
12. 8. 2015 21:44
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
hele a o jakem tom meziplynu mluvis? o tom, o kterem ja (sespojkovani na neutralu) a nebo o tom vyrovnavani otacek prevodovky a kol pred sepnutim (to, co tady kolegove nazyvaji falesnym meziplynem), protoze ten muj prvni odstavec, ktery se ti nelibi je zcela pravdivy, apropos., synchronum muze prospet pouze ten mnou popisovany meziplyn s prispojkovanim na neutralu. odlehceni synchronum byl take stredobod vaculikova presneho meziplynu ve spojeni s motorem 1,4 act. z toho usuzuju, ze pan vaculik radil podle mnou popisovaneho schematu.

tak jak s tou tvoji kiou, radil jsi se sespojkovanim na neutral nebo jsi jen prizpusobovaĺotacky, coz dela kazdy normalne vyvinuty jedinec a v zasade to pomaha pouze spojce, popripade to minimalizuje cukani pri rachlejsim podrazovani?
9. 1. 2018 09:36
...
Pro me jednoznacne nejpovedenejsi (tak krasna mimodek by sotva byla, na takovehle nahody se muze akorat tak mozna hrat u abstraktniho malovani) skodovka:) A uz ted jsem trochu zvedavy jak pojmou jeji facelift, kdy pokud by v jeho pripade byla nutnost, aby se nic nereklo, v presile oproti napaditosti, to at radeji na vnejsek nesahaji vubec.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2015 09:41
Re: 3,6ka už nějak neuměla vykouzlit ten zvuk
3,6 byla halvně směšná uškrceným výkonem 260 HP, zatímco jiní maj z tohoto objemu přes 320 koní >:D
Avatar - Barrichello
20. 8. 2015 09:39
Re: Výdrž
Ne?

Znám člověk s Oktávkou 1,8 turbo, měněno v záruce při 80 000 km >:D

O naftácích se vůbec nezminuju, tam znam člověk s dvojkvoou oktávkou, tomu to měnili už ve 40ti. výrobní chyba na turbu, odlítli tomu 3 lopatky >:D >:D
Avatar - Barrichello
20. 8. 2015 09:37
Re: Výdrž
Pořád pojistka, rozdíl v poviném v kategorii do 2,5 a and 2,5 je směšný. Pojistka nad 2,5 mě stojí cca 3700 kč ročně.

CO je speciálního na V6?
Má to to smaý co 4válec, jen dva válce navíc, tj 2svíčky >:D
17. 8. 2015 18:34
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
nic, vsechno jasne, ja ted zrovna davam meziplyny na zachode, to je take stejne.
Avatar - Ham.
17. 8. 2015 17:13
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Já na hlavu nic nestavím, DSG v Superbu dává při podřazování meziplyny, zkušení řidiči při sportovní jízdě dávají při podřazování s manuálem meziplyny také, co je na to nejasného?
17. 8. 2015 12:57
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
no tak ted uz jsi to cele postavil uplne na hlavu. viz wavris, 12.8., 22:11.
17. 8. 2015 12:51
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
no to mam z toho stejny pocit i ja :-). vzdyt uz jsem tu psal, ze pred pustenim spojky uz pridavam plyn, abych srovnal otacky a muzu spojku pustit rychle(= pridavam plyn stejne jako kdyz se chci rozjet), kdyz zrovna brzdim, tak v prubehu brzdeni muzu pomalu pustit spojku, to take nic nezdrzuj (vzdyt brzdim ;-) ) ono je to vsechno ale uplne jedno, moje pocatecni pozastaveni vyplyva z toho, ze pojem meziplyn jsem znal jen jako ten puvodni, z dob vejtrasek, apod., ktery proste v zadnem pripade neni reprodukovatelny prevodovkou dsg. pak je tady spousta exotickych nazoru (uznej sam), ze bez meziplynu (jakehosi falesneho) tady nekteri blokuji kola nebo nedokazou zaradit nizsi kvalt vubec (krom tocloveka s rozsypanym synchronem) to jsou preci take zvasty, drtiva vetsina motoristu pojem meziplyn nezna ani tak jako ja, na silnici presto jezdi zcela bez problemu a zadna kola pri razeni neblokuji. kdyz uz tu nekdo (napriklad ty) spravne popisuje principy meziplynu (praveho nebo falesneho - at se tedy vyjadruji vasi terminologii), tak ruku na srdce, ten pravy nelze smysluplne (= s prokazatelnou casouvou vyhodou) delat v kazdem aute (diesely jsou podle me eliminovany prakticky vsechny) a jeste k tomu potrebujes mit vhodne umistene pedaly (uvadim i konkretni duvody tohot vseho - a nejsou to teoreticke kecy). Ten falesny je pak ve finale principialne totozny s tim, co popisuju a bezne delam (srovnani otacek motor - kola pred prispojkovanim) ve skutecnosti porad nechapu, v cem je spor.

jenom jeste pro poradek - vcera jsem jen tak cestou z kramu jezdil s autem a s vyslaplou spojkou jsem tam v ruznych rychlostech sazel nizsi kvalty (delsi dobu jsem mel vyslapnuto, hadam hridel se zatim dotocila, pak jsem tam flaknul treba dvojku, ktera je v padestce v tiguanu 2,0 tdivytocena uz docela rozumne) a snazil se pocitit byt sebemensi trhnuti dane pripojenim stojici hridel prevodovky k jedoucimu autu - az pri jednicce (v umerne nizsich rychlostech) se mi zdalo, ze snad i nejake drobne cuknuti citim, jinak bohuzel vubec nic. proste relativne lehka nebrde a hridel se s pistovym motorem neda srovnavat. a tady nerikam, ze tam zadne cuknuti neni, v principu je, ale to se tyka vsech (koncernovyhc) prevodovek dsg bez rozdilu, aniz by to komukoliv z mistnich "sportaku" vadilo. nebo je to jinak?

mam jeste v planu vypujcit od bratra 1,4 tsi a zkusit si s tim reakce motoru na plyn. u 2,0 tdi je to pomale, jestli meziplyny umis, zkus si nekdy tento motor a dej vedet k cemu jsi dospel.

pak mam jeste od jara domluvenou zkousku 1,4 tsi act az to bude mit mistni dealer - prave na popud tech technickych polopravd z clanku od vaculika (sm). zase koukni na to kriticky - pise tam o tom, ze motor obcas jede na dva valce, obcas na ctyri, ma mdle a ruzne reakce podle toho v jakem je rezimu, ale hned druhym dechem tam mluvi o "presnem meziplynu" nezda se ti, ze si tim trochu protireci?
Avatar - Enthusiastic.driver
16. 8. 2015 17:03
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
kuny, když jedeš rychle, tak chceš i rychle řadit a to se s pomalým pouštěním spojky vylučuje... ale to je jako do dubu...
Avatar - Ham.
16. 8. 2015 09:12
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Nejsou žádné pravé a levé meziplyny, jsou prostě jenom meziplyny, přidání otáček mezi vyřazením jednoho a zařazením jiného stupně, zde u DSG při řazení směrem dolů. Jestli se meziplyn přidává proto aby se vyrovnaly otáčky u moderního auta nebo proto aby se dalo zařadit u nesynchronizované převodovky (s dvojím vyšlápnutím spojky) ve vejtřasce je úplně jedno. Meziplyn je prostě meziplyn.
16. 8. 2015 08:42
na co to je?
Už dlouho přemýšlím,kdo v čr si tuto specifikaci za ty peníze koupí??
Snad úchyl na šáde kchár,který někde vyrval love a chce ukázat soudedovi,že má "nejlepší" škodovečku na světě...
Avatar - white label
16. 8. 2015 01:19
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Tak tváří se (hlavně na billboardech) tak všichni, ale v reálu jich je takových jako šafránu...
16. 8. 2015 00:12
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
to uz je ovsem vec druha, ze prave politiky zrejme asi ani nemame (schvalne simvsimni, ze pripoustim moznost, ze i politik muze byt "pravy"/"ryzi") :-)
16. 8. 2015 00:08
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
ach jo... skrin dsg zadne prave meziplyny na neutralu nedava, kvalt, ktery pripne, ma pripraveny dopredu (pokud neselze predikce). oproti manualu je to dost podstatny rozdil. dovedes to v hlave vstrebat? vyrovnani otacek je zcela odlisny ukon od toho, co delal pri podrazovani pan na videu. z principu veci.
Avatar - white label
15. 8. 2015 20:37
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Pokud falešný politik není politik pak žádné politiky vlastně ani nemáme. Pokud je falešný politik "svin€", pak politik bez falše je anděl. A typický politik je spíš "svin€", nebo anděl?
15. 8. 2015 20:23
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Meziplyn nemusi byt kdovijak presny. Staci, kdyz otacky motoru budou vyssi, nez kam spadnou po prerazeni.
Avatar - Ham.
15. 8. 2015 18:46
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Vysmát se klidně nechám, DSG v Superbu řadí při brzdění směrem dolů a dává při těch podřazeních meziplyny. Redaktor ti to popsal dost jasně v tomto testu.
Není se k čemu věcně vyjadřovat, normální lidé podřazují bez meziplynu, podivín na videu, podivíni co se ti to tu snaží vysvětlit a pár dalších podivínů co se neumí zamyslet jako ty a hloupá převodovka DSG a i některé hloupé automaty konkurence podřazují s meziplyny. Prostě taková zvláštní sorta, nehledej v tom žádnou vědu.
Avatar - Enthusiastic.driver
15. 8. 2015 17:57
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
:yes:
15. 8. 2015 16:59
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
... pritom mnou popisovany rozdil je zasadni a zcela vecne spravny.
15. 8. 2015 16:53
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
vid ;-)... jsem cekal, jestli nekdo najde nejaky rozumny protiargument. myslim, ze se ti to celkem povedlo. i kdyz osobne se domnivam, ze falesny politik neni politik, ale svin€. :-)
15. 8. 2015 16:49
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
nenech se vysmat, dsg radi uplne jinak nez pan bez klobouku na videu.

kdyby ses k tomu alespon vyjadril vecne, jednoznacne tu popisuju jak se radi plynule bez meziplynu (at uz praveho nebo toho pancovaneho), ale ty misto toho, aby ses nad tim zamyslel, tak sem budes tahat klobouky.
Avatar - Ham.
15. 8. 2015 12:45
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Ano, pán s kloboukem z šestky vyhodí na neutrál, dobrzdí si, zařadí dvojku a jede dál. Nic proti. Někdo prostě meziplyny dává, někdo nedává. Redaktor popsal chování DSG věcně a přesně. DSG, na rozdíl od pána s kloboukem, při brzdění prostě podřazuje stejně jako ten pán na videu a dává přitom meziplyny podobně jako ten pán na videu když tam sází 6-5-4-3-2. Nelámej si s tím dál hlavu, ti co konstruují automatické převodovky a pán na videu jsou podivíni a ty máš výhodu, že jsi normální člověk. Tím to můžeme uzavřít.
14. 8. 2015 22:38
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
umis spojku podrzet ve skluzu? treba by to mohl byt lek na tvuj problem.
14. 8. 2015 22:35
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
... i u toho chlapika na videu je slyset, ze po seslapnuti plynu mu motor vyskocil do urcitych otacek, ktere pak krotil podrzenim spojky v miste zaberu. tedy o presnosti toho meziplynu v tomto pripade se tedy fakt moc mluvit neda. ostatne presne to odpovida tomu, co vyse popisuju. uprimne, toto auto (pisou saab 2,0 turbo - zrejme benzin) na plyn reaguje vskutku zivelne. ja ma 2,0 tdi. tam je jakakoliv rekace minimalne trikrat delsi. brachovo 1,4 tsi si vyzkousim.
14. 8. 2015 22:34
Re: kek
To možná užranej 1.8 TSI ale u V6 se málokdo dostal pod 10. Leda nějakym economy runem kterej pak zhatilo jedno město nebo pár ostřejších rozjezdů.
14. 8. 2015 22:32
Re: kek
Superb V6 jezdil kolem 10, spise pod.
14. 8. 2015 22:30
Re: Falešní sobi se opět ukázali
LED světla jsou horší než xenony. Základní v A6 určitě. Virtual cockpit je costcut pro děcka zvyklý na plejstejšna.
14. 8. 2015 22:29
Re: Falešní sobi se opět ukázali
A v cem je novy superb mene "pololuxusni", nez predchudci, resp. jak se zmenila jeho filosofie?
14. 8. 2015 22:29
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
video jsem si pustil, dotycny to s autem viditelne umi lepe nez ja. ovsem pro bezny provoz (byt sportovni) v urcitych momentech zcela zbytecne radil (pri deceleraci zesestky az na dvojku postupne prispojkovat vsechny rychlosti, to je asi trochu mimo misu, ne?)
14. 8. 2015 22:27
kek
Co to tady všichni mňoukaj o V6, když jí nedostal passat tak ho těžko dle koncernové politiky může dostat škoda. Nevim kdo s ní v minulý generaci jezdil ale spotřeba 12-13l byl dost cocksuck při 60l nádrži do který se těžko dalo načerpat víc jak 55 litrů.Nejprodávanější benzín to sice byl ale drtivá většina supů byla v naftě. Turbo tam sice nebylo ale výměna rozvodů byla slušná darda. Mám objednanou recenzovanou motorizaci tak snad nebudu zklamán.
Avatar - white label
14. 8. 2015 22:14
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Svérázná argumentace...,, v tom případě co třeba takový falešný politik, to taky není politik, nebo je to naopak spíš typický politik? ;-)

P.S. Pokud mezi řazením jednotlivých přev. stupňů přidám plyn, můžu tomu, bez ohledu na původní term. techn., klidně říkat "meziplyn" apod. Nemusí se ti to líbit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat. :-|
14. 8. 2015 22:11
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
rozumis vubec tomu, co pisu? pochipil jsi, jak vyrovnavam otacky mezi koly a motorem? myslis si, ze jsem nejaky mamrd, abych si blokoval zadni kola? smi se vubec ty tvoje zadokolky prodavat vsem tem cvokum, kteri ani netusi, jaka naprava je hnana?
14. 8. 2015 22:07
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
to jsem tady od vas take pochopil, jen jsem nepochopil, k cemu je to dobre. to i ten z toho videa dela meziplyny jen s dvojitym vyslapnutim spojky, tedy prave, ktere smysl mit mohou.
14. 8. 2015 22:03
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
falesny policista neni policista. falesny meziplyn je meziplyn??? kluci, kluci, ze tomu cela republika (= z 10ti milionu to bude hrstka motoblaznu) rika blbe, neni preci moje chyba, ne?
14. 8. 2015 21:57
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
no vidis, takze to lze pouze za urcitych okolnosti = auto k tomu urcene (zjednodusene receno) spojku nicis dominantne rozjezdy, i ve meste hrave prezije 100tkm, tohle je pro spojku proti rozjezdum hracka, ony ji +- stejne nici i ty vase presne meziplyny, pac to stejne netrefis presne (porad mluvim o normalnim osobnim aute), ale to je jedno. slapani na dva pesaly jednou nohou na silnici stejne nepatri, to ti vysvetli kazdy ucitel autoskoly.

video je to hezke, dotycny umi nepochybne s autem zachazet lepe nez ja, nejvice me zaujalo jeho brzdeni a soucasne razeni 6-5-4-3-2 (nebo tak nejak) - normalni clovek brzdi, jakmile mu sestka pada pod volnobeh, vyslapne spojku, da neutral, dobrzdi si do zatacky (nebo kam to brzdil) zaradi dvojku a jede. takhle k*rvit prevodovku a spojku, no hosi, to tady uplne odporuje tomu vasemu principu meziplynu, nezda se vam to divne? :-)
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2015 08:23
Re: Falešní sobi se opět ukázali
prto jsem psal normy a LIMITY ;-)
13. 8. 2015 15:48
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Snad všechny dnešní supersporty mají samočinné/ robotizované převodovky, takže meziplyny ze strany řidiče nepřipadají v úvahu. A ano, mé hlavní auto má automatickou převodovku. Neřídím však jen auta se samočinnými převodovkami.

Jak již padlo, tyhle meziplyny se používají při sportovní jízdě. Ne třeba pod kopcem/ v kopci, kdy pro udržení rychlosti potřebuješ kratší převod. Tedy typicky při brzdění do zatáčky. S cílem minimalizovat šok pro pohonné ústrojí, který by mohl i auto rozhodit. Ostatně užití rázu od puštění spojky je součástí jedné z technik pro vyvolání řízeného smyku. Nepotřebuješ supersport na to, abys poznal rozdíl.
13. 8. 2015 15:44
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Kuny, i ten falešný meziplyn NENÍ plynulé stlačení plynového pedálu a přechod do záběru.
13. 8. 2015 15:35
Re: Falešní sobi se opět ukázali
Na ně se ale nikdo nevymlouvá. Tady jde o pokuty za nadměrné emise skleníkových plynů (spotřebu).
Avatar - Enthusiastic.driver
13. 8. 2015 15:11
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Přiznám se, že nevím, jakou mají plynové pedály hysterezi, nicméně dávkovat meziplyny přesně jde ve valné většině dobrých sportovně zaměřených aut a také mnoha autech, která jsou zcela běžná.

Tím limitujícím faktorem je hlavně šikovnost člověka...
Avatar - Enthusiastic.driver
13. 8. 2015 15:04
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Ano :yes:
13. 8. 2015 15:02
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Nejen v zadokolce, na kluzkém povrchu to umí udělat hodně i s předokolkou...obecně se tím člověk vyvaruje hned několika nechtěných jevů - cuknutí, klouzání spojky, eliminuje čas, kdy spojka klouže a vyrovnává otáčky, rozhození auta při ostré jízdě atd. Dává to jízdě plynulost, přesnost a mnohem větší kulturu.
13. 8. 2015 14:53
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Ne, neni to k ničemu (viz. výše).
13. 8. 2015 14:52
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
mluvime-li o pravem meziplynu, tak pri jeho pouzivani dobu, pri ktere je auto mimo zaber samozrejme prodluzujes. (opet mluvim primarne o osobnich autech).

schvalne si zkus predstavit nasledujici sekvence, ktera asi bude rychlejsi:
a) poustim plyn, slapu spojku - vyradim na neutral - poustim spojku - seslapnu plyn na pozadovane otacky - pustim plyn - slapu spojku - radim pozadovany kvalt - pridavam plyn, poustim spojku

b) poustim plyn, slapu spojku - preradim - pridavam plyn, poustim spojku

neni to tak tezke snad ani pro cloveka, co nerad chodi s davem, ne? ;-)
Avatar - Enthusiastic.driver
13. 8. 2015 14:46
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
k zabránění blokování kol stačí i meziplyn falešný...
13. 8. 2015 14:42
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
ale take ho davas, treba proto, aby ti otacky neklesly moc, zalezi na rychlosti razeni, ucelu apod.
13. 8. 2015 14:37
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
zatimco "pravy" meziplyn ma svuj nenahraditelny smysl u nesynchronizovanyhc prevodovek, tento "nepravy" meziplyn u standardnich osobnich aut ma smysl asi jako bryle proti slunicku ve vlasech. vyrovnani otacek pri razeni dolu nedelam priblblym prislapnutim a pustenim plynu ale soucasnym stlacenim plynu a uvolnovani spojkoveho pedalu (plyn jiz pote neuvolnuju), zadna faze jakehokoliv meziplynu tam proste neni k nicemu uzitecna. a znova opakuju, ze mluvim o osbnich vozech, ne o supersportu, apod.

PS1: ano, o "falesnem meziplynu" tady slysim poprve
PS2: vaculik svym meziplynem setril udajne synchrony, takze "pravy meziplyn", nebo nevi, co pise
PS3: nejezdis ty nahodou s automatem? ;-)
13. 8. 2015 14:26
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
oho, meziplyn je jev kdy chci srovnat otacky hrideli prevodovky v pozici neutral.

ten falesny meziplyn neni zadny meziplyn, protoze je to plynule stalceni plynoveho pedalu a prechod do zaberu.

hosi, mam tu z vas pocit, ze ten meziplyn, ktery pri prerazeni vsichni pouzivate, vznika zbrklym vyslapavanim spojky a akorat vam tak zamoruje klima v kabine ;-)
13. 8. 2015 14:18
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
nerikas to zcela presne. ja radim dolu ve dvou pripadech:

a) decelerace spojena s brzdenim - to je to, co zdlouhave popisujes. a tam samozrejme na plyn slapat nemuzu, nicmene o zadnem cuknuti nemuze byt rec, neb spojkovy pedal uvolnuju kultivovane a necham motor hezky roztocit. ty to tak nedelas?! to i muj bratr, ktery ma obe nohy temer leve a je to humanitni typ (tzn. oprevodovce vi akorat to, ze asi v aute je), uvolnuje spojku hezky kultivovane.

b) podrazeni spojene s akceleraci (napr. pri predjizdeni) - samozrejme s plynem, jak popisuju. stejne tak pri razeni nahoru.

takze v pripade za a - tam ti na klasicky ani falesny meziplyn nezbyva noha, tam musis pracovat hezky jemne se spojkou a v pripade za b - tady meziplyn nema zadny prakticky smysl, protoze si srovnas otackyplynem behem pousteni spojky.
Avatar - Ja Prvni 123
13. 8. 2015 14:05
Re: Falešní sobi se opět ukázali
no.. vždyť to píšu... že vymlouvání na emisní normy platí jen do jisté míry.
;-)
13. 8. 2015 14:05
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Prosím, zkuste si pustit ono video, na které odkazuji. Možná tam uvidíte, že výrazně pomalejší to vážně není. V tomto musím stát za panem Vaculíkem, navíc motory TSI obecně reagují natolik konzistentně, že to opravdu jde i přesně.
13. 8. 2015 14:02
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
no vzdyt to tady wavris psal - je to vyrovnani otacek. ten plyn plynule seslapnu, pricemz uvolnuju spojku, uz ho pak nepoustim... jako pri vyslaple spojce jen tak hamstnout na plyn a zase ho pustit, to je proste cele k nicemu.
13. 8. 2015 14:00
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
to urcite ano. ale je to extremni priklad. jednicku radis prakticky pouze kdyz stojis a potrebujes se rozjet. pokud bys ji radil v pripade, ze uz ti dvojka auto neutahne (to dnes uz moc casty jev neni, ze? ;-) ), pak uz zase mas relativne nizke otacky i pro tu jednicku a synchrony to daji...
13. 8. 2015 13:56
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
no, co se tyce toho pojmu "meziplyn" ve spojeni s automatem ve vasem clanku, tak to beru. sice je ten termin stejne zavadejici jako na vasem webu hojne uzivany termin elektricke turbo, ale to uz je tedy vysvetleno.

co se razeni s pravym meziplanem tyce, tak tam opravdu neni kam couvat. je to pomale (to neni o noze, to je o principu) takze pro sportovni razeni se to nehodi, a pri normalni pohodove jizde to prevodovce nijak nepomuze, synchrony normalni zpusob razeni hrave vydrzi. jak uz jsem rovnez psal, delal jsem plynove pedaly a skrtici klapky. u normalnich vozu (osobni auta, vyjimam supersporty a pod.) se trefovat presne do otacek nelze. plynovy pedal ma hysterezi (schvalne) a to promennou v zavislosti na ruznych faktorech a rovnez tak reakce skrtici klapky jsou promenne. to samo o sobe znamena dve zasadni veci: 1) reakce (ot. motoru) na stejnou zmenu uhlu pedalu je ruzna, 2) odezva (doba nez nabehnou otacky) na seslapnuti pedalu je ruzna. v praxi to znamena dve veci - delam-li to rychle, neni to presne, delam-li to pomalu, trva to strane dlouho.

co se pana vaculika tyce, tak ten jeho clanek o 1,4 act v passatu me velmi zklamal, tam se dopousti vetsiho mnozstvi bludu. krom toho razeni s meziplynem (chapu ho jako dvojite vyslapnuti spojky, protoze jako hlavni duvod tam uvadi setreni synchronu), ktere samozrejme cely proces razeni prodluzuje (prodluzuje dobu, kdy motor nezabira), se tam jeste rozepisuje o dynamice plynu, ktera primprechodu na rezim 4 valcu brani rychlejsi reakci motoru (ze pry nez se rozbehnou, trva to nejakou dobu). Zrejme si ale nevsiml, ze i u zbyvajicich neodstavenych valcu se saci ventily zaviraji na 3/4 doby chodu motoru a ze i u nich vzduch v sani spise stoji neztece. tzn. cela tato uvaha je od pocatku zcestna a jak mam pak panu vaculikovi v ostatnich jeho komentarich duverovat?

za pozvani do redakce vam dekuju, mozna casem az budu mit vetsi deti a vice casu na blbnuti.
13. 8. 2015 13:37
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Povím ti příklad z praxe - když na svém autě řadím ze trojky na dvojku bez meziplynu a meziplynem rozumím ten "pravý", tzn. na neutrálu prošlápnu bez sešlápnuté spojky plyn, abych srovnal otáčky na ty, na které hodlám zařadit, a teprve pak zařadím dvojku, tak se mi zablokují zadní kola. Pravý meziplyn je v takovém případě proto naprostou nezbytností, aby se mi neblokovala při podřazování kola.
13. 8. 2015 13:32
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
/…outube.com/watch?… Takhle to vypada.
13. 8. 2015 13:22
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
no ano, ale to uz je spise uloha pro servis a ne frajerina, ne ;-)
13. 8. 2015 13:20
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
vis, ze tohle razeni nahoru bez spojky jsem jeden cas uspesne praktikoval (samizrejme omylem)? Byl jsem sveho casu zvykli jezdit s twingem easy - to melo klasickou manualni prevodovku a automatickou spojku - klackem jsi kvedlal jako s manualem, ale spojkovy pedal nebyl. pak po presednuti do klasickych manualu jsem ze zvyku zapominal slapat na spojku. pri razeni nahoru na vyssich kvaltech to bylo absolutne bezproblemove, presne jak pises. >:-[]
Avatar - Ja Prvni 123
13. 8. 2015 12:14
Re: 2.0 TSI při svižné jízdě než 3.0 TDI ?
:-)
Nikdy nevíš...
;-)
13. 8. 2015 12:05
Re: Falešní sobi se opět ukázali
Přeci nejde o Euro6. To splní i dvanáctiválec.
13. 8. 2015 11:57
Re: 2.0 TSI při svižné jízdě než 3.0 TDI ?
Jediný co by tam mohlo být, že TSI víc žere a pak už i nestíhá ;-)
Avatar - AUDIRS6
13. 8. 2015 11:49
Re: uznavam
Hmmm..., ono, este aj pri kazdej motorizacii/pohone mozes volit podvozok, rozmer obutia... Toto vsetko dokaze urobit take rozdiely, ze zrazu sa ti zacne auto spravat uplne inac, nez si bol zvyknuty na "svojej" konfiguracii.
A6 C6 mam pojazdenu prevazne s 3.0 V6 TDi quattro - u nas takych jazdi hadam 95% - tomu hovorim trafenie sa "do zakaznika". Ano, bol tam citit tazsi predok, nebol vtedy ziaden "chytry dif.", takze v tej dobe to este nebolo uplne ono. Ale keby si bol predomnou na 530d tej doby, alebo 530 xd, tak by som ta s nimi stale tlacil >:-[] o to nemaj strach >:-[]
A6 C7 je o riadny krok dalej ;-)
A to SUV na MQB...? - tazko povedat. Mozno ho fakt ponuknu len mimo EU, teda hlavne pre US trh, ked tam su podobne velke krabice dost lacne a Touareg principialne nemoze byt taky lacny, ako potrebuju...
no a pre nas asi "postaci" natiahnuty Tiguan... :-!
13. 8. 2015 11:45
Re: Falešní sobi se opět ukázali
"Falešní sobi se opět ukázali" 8-s Nema to byt snad "snobi"?
13. 8. 2015 11:39
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
".."falesny meziplyn"... o tom nema smysl se bavit, ale toto nema nic spolecneho s lehkosti prerazeni v prevodovce jako takove. .." Samozrejme. :-!
Ale opravdovy frajer radi nahoru absolutne bez spojky, ubere plynu tak akorat aby uvolnil tlak ze zubu .. a fikfu*k...mas ho tam. :-!
13. 8. 2015 11:28
Re: Výdrž
jj souhlas.....ze se neresi vydrz turba a ostatnich serepeticek u Dieslu?...ale porad se to vytahuje u turbo benzinu......btw ja nalital na Mondeu EB 220 tis ..bez sebemensiho zavahani.......tak nevidim problem .
Avatar - Ja Prvni 123
13. 8. 2015 11:28
Re: 2.0 TSI při svižné jízdě než 3.0 TDI ?
video je smazané.. asi někomu vadilo.
;-)
Ale nepochopil jsem tu větu - o čem bylo to srovnání?
Klidně to napiš anglicky..
;-)
13. 8. 2015 11:26
Re: uznavam
Abych řekl pravdu, tak nepovím, chování Quattra na sněhu a mokru je super, zadokolka je dobrá na léto, ale jinak ne. Mně přišla prostě šestka dost těžká na čumák, C6 s 2,0tsi se chovala podstatně jinak. Ale je to jenom drobná výtka, která stejnak nikoho nezajímá, protože 2tunový 5m dlouhý auto se stejnak nikam vrhat nebude.. Krom toho C7, respektive spíš můžu srovnat s A7, protože s C7 jsem moc nenajel, mi přišla o dost lepší. Ale třeba 5er mi na čumák těžká nepřišla. Ečko jsem řídil pořádně akorát se čtyřválcem, ale CLS na čumák tolik jako audi nepadalo (V6 cdi).

Hele a to midsize SUV půjde časem i do Evropy, nebo bude jen Tiguan Long wheelbase?
13. 8. 2015 11:25
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
"...aby se skrin roztocila..."

Halik, na prevodovke sa skrina co? Na prevodovke sa skrina netoci! Tocia sa hriadele s ozubenymi kolesami...
13. 8. 2015 11:20
Re: Srovnání s konkurencí
Presne tak. Nie je to o tom, ze by Skoda nedokazala urobit interier Superbu lepsie. Koncern skratka potreboval posunut Skodu nizsie, pod VW. Superb totiz privelmi konkuroval Passatu, a taky domaci "nepriatel" sa asi velmi nepacil panom vo Wolfsburgu...
Avatar - Ja Prvni 123
13. 8. 2015 11:18
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Jo jo.. copak "vejtřaska".. těžká nostalgie... v dnešní době zní fakt, že "terénní třítuna" mohla mít motor s 55kW neuvěřitelně.... a ještě i "modernizovaných" 70kW zní neuvěřitelně.
Ale fakt to jezdilo. Bylo to nezastavení... ale jen pro "celý chlapy" na silnici to uvezlo 5 tun... a přitom to nemělo nejen synchronizaci, ale ani posilovač řízení...

Krásná doba.
:-)
13. 8. 2015 11:16
Re: uznavam
Jak říkám, BMW tolik neznám a v jediné úpravě individual, ve které jsem jel byla 645i. Musím uznat, že tahle sedma vypadá skvěle. Rozdíl je pochopitelně v designu a technologii, ale obšité je to podobně a prošívané taky. Krom toho se jedná o naprosto top verzi, kterých se prodá asi 10 za rok. Ta obyčejná na tom bude s materiály úplně jinak. Ale to jsi říkal a od začátku se bavíme o top verzích.

Já prostě tohle fakt nedávám:
[odkaz]
volant je stejnej plast jako u té 850, řadicí páka z plastu a spodek palubky opět laminát. A o té karbonové liště ani üž nemluvím..

Detail toho "laminátu" a plastovýho středu volanntu:
[odkaz]

Uznávám, že verze individual vypadá kvalitněji než 20 let stará 850, ale relativně obyčejná a dostupná (tím nemyslím holobyt) verze je prostě pro mě obraná.
13. 8. 2015 11:14
Re: Výdrž
Turbo spotrebka? Pan bude asi velky odbornik na motory...
13. 8. 2015 11:12
Re: Value for money..?
Myslim ze to setrenie v pripade Skody ide uz nad ramec obecneho trendu znizovania nakladov a hmotnosti, ktory clovek pozoruje u vsetkych vyrobcov. Ja to vidim skor tak, ze koncern chce Skodu uplne jasne umiestnit pod VW, aby znizil moznost neziaducej vnutornej konkurencie (ktora bude aj tak existovat).

Superb som este neskusal, ale porovnaval som Octaviu-kombi a Golf-variant v priblizne rovnakej cene a motorizacii (ba tusim ze ten Golf bol este o par stovek lacnejsi). Rozdiel v interieroch nedokazem pomenovat inak, nez priepastny! Vsade na pohlad velmi lacne materialy (aj ked vsetko vyborne zlicovane, nikde nic nevrzgalo). Octa z toho vychadzala ako chudobny pribuzny Golfu...

Superb bude asi nieco podobne. Velmi dobre auto, povedal by som ze az vyborne, ale treba ho trochu "uzemnit" aby sa privelmi neplietlo Passatu pod kolesa. No a ako to spravit, ked maju rovnake motory, prevodovky, podvozky? Zostava len ten interier...
Avatar - Ja Prvni 123
13. 8. 2015 11:11
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Dík.
Je lepší být exotem, než stádním zvířátkem.
;-)
Normálně to nedělám.. ale je to dobré to umět. Pokud to umíš, tak tím snížíš dobu, kdy je auto bez výkonu na kolech a z hlediska jízdního chování to při rychlé jízdě v případě, že potřebuješ, chceš, přeřadit v zatáčce nebo těsně před ní, je vlastně nezbytnost.

Kromě toho se Ti to může hodit: odešla mi před pár lety na Slovensku spojka... a dokázal jsem se vrátit, protože s opravdu dobrým meziplynem zařadíš i bez spojky. Jen rozjezdy jsem musel řešit tak, že jsem vypnul motor, zařadil dvojku, na zelenou pak startérem rozjel celý auto - a jak chytil motor, tak jsem pokračoval dál... a řadil bez spojky.
Bylo to náročné na soustředění... ale těch asi 500km jsem tak dojel. Včetně průjezdů několika městy - Nitrou počínaje a Zlínem konče.
;-)
Avatar - Ham.
13. 8. 2015 11:07
Re: Pěkný test
To je jenom test jak dlouho se v tom svém glutamátu dokáže rochnit >:-[]
13. 8. 2015 11:05
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Cukání ne, ale rázy na převodou soustavu a soustavu pohonu. Končíš na rovince, roztočená (třeba) 3 a jdeš do zatáčky s podřazením na 2, brzdíš, šlapeš spojku, motor postupně klesá k volnoběhu, mezitím řadíš 2, ale ta 2 bude po zařazení třeba na 4 - 5 tis. ot., plynem si při brždění jen pomůžeš na co možná nejmenší rozdíl otáček. Pomáháš opotřebení, ale také stabilitě auta, protože zde se nebavíme o normální jízdě, ale spíše o limitu a tam může tím "nakopnutím" dojít k nepěknému problému.
13. 8. 2015 10:59
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Hele Kuny a co to tedy je ? Při vyšlaplé spojce, mezi změnou převodových stupňů pracuješ s plynovým pedálem. Obohať nás správným výrazem. Díky.
Avatar - AUDIRS6
13. 8. 2015 10:57
Re: uznavam
Q7 plug-in je / bude aj benzin. 2.0 TFSI. Ci sa to ale odhodlaju ponukat aj na EU trhu, je otazka. Bol primarne vyvijany koli US a Čína trhu.
Šestka sa aj vrha aj drzi ;-) Povedal by som, ze to pises skor z nedovery k autu, nez zo skusenosti - ze si ju este asi na limity nedostal. Da sa najst par testov, kde aj nemecki testeri chvalia jej podvozok a schopnosti v zatackach viac, nez X-drivove 5er.
Ano, povies ze 5er ma byt RWD, ok, ale kolko sa ich preda ? Dnes je vyssia stredna u Audi a BMW drvivo AWD-ckova a tam je na tom Audi lepsie ;-)

VR6 v SUV na MQB bude >:D To je asi jedine co sa uz nejaky piatok vie, akurat ze je aktualne nejako ticho...No a samozrejme ze potom je tu X moznosti, kde este tu "vevericu" picnut... ;-)
13. 8. 2015 10:50
Re: Srovnání s konkurencí
Měl Superb adaptivní podvozek ? Co mám vyzkoušeno, tak ve výbavě je to první věc co chtít, protože tu Superb posouvá značně dál. Umí nabídnout až nečekaný komfort.
Avatar - Ham.
13. 8. 2015 10:21
Re: uznavam
Nic ve zlém, ale mluví z tebe jenom nostalgie ke starým časům a současnou kvalitu prostě odmítáš uznat. Současná luxusní třída je prostě o parník jinde než byl starý Mamut, jen abych dlouho nehledal fotky tak třeba:
[odkaz]
[odkaz]
Jestli nevidíš rozdíl v kvalitě a vypracování interiéru mezi starým Mamutem a tímto, tak holt nemá cenu dál diskutovat.
13. 8. 2015 09:54
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
:-) To jen tak mimochodem, lidé si to někdy neuvědomují. Říkal jsem si, že tady to pravděpodobně nebude problém. Ale není to garantované. Vyhledávač se může například mermomocí snažit vyhledat výsledky v nějakém jiném jazyce a lezou z něj pak zajímavé výsledky. Mně třeba jeden čas youtube přehrával belgické reklamy, protože z nějakého důvodu pojal podezření, že jsem v Belgii, přitom mi zachoval jako jazyk angličtinu. >:-[] Oznámení, že v "mé" zemi nelze nějaké video přehrát, byly o to vtipnější.
13. 8. 2015 09:51
Re: uznavam
Protože ten interiér stárne..

Audi jde za posledních 20 let hodně nahoru a MB a BMW minimálně dotáhlo, takže v historii se těžko najde něco lepšího než dnes. A musím uznat, že tebou postovaná 4ka je fakt super.

Já ale z posledních BMW toho moc neuznávám a nezajímá mě to. Myslím, že přešlapy jako je motor V10 z minulé M5 ideálně v kombinaci s SMG, popřípadě stávající 50i atd. si mohli odpustit. BMW pro mě končí minulou 645i, v paketu individual má krásnej interiér a ten motor je prostě skvělej.

Jsem hlavně na MB a tam ten trend je citelnej u každýho modelu. Ve srovnání toho Mamuta (interiér je zase víc než 20 let starej) s tebou postovanou Audi není nic, co by neměl. Takže pro mě je to prostě horší, nevidím tam posun minimálně nahoru. Ale v kvalitě materiálu spíš dolu, MB by si v 90 letech nikdy nedovolil použít u vyšších modelů koženku... Dnes má, pokud nezaškrtneš ventilovaný sedačky nebo Nappa, koženku na bocích i GL...

Ale je to pouze takový popichování, nechci prémii vůbec odebrat přísun na technickým pokroku. Mimochodem, už mamut měl mít v 90. vzduchovej podvozek a adaptabilní tempomat, zarazili to jen pro šílenou finanční náročnost toho modelu.
13. 8. 2015 09:43
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Tak jednoduše video, které se jmenuje tak, jak jsem napsal - jiné takové na youtube není :-)
13. 8. 2015 09:41
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
To s tím prvním videem je ošemetné, když vyhledávání může každému vrátit výsledky v jiném pořadí.
Avatar - Ham.
13. 8. 2015 09:27
Re: uznavam
Proč bych bral v potaz, že je auto 25 let starý? Přesvědčujete mě, že nová auta v prémii mají horší interiér než stará. Sice jsi rovnou skočil do nejvyšší třídy u BMW, ale nezlob se ta 850i nesahá vypracování interiéru ani po kotníky té nové 4er co jsem dal do odkazu. Plast všude kam se podíváš, stačí se podívat na střed volantu a jsi rázem ve staré Toyotě z té doby, dtto provedení všech tlačítek a čudlíků, výdechů klimy, vypracování kůže podle dnešních měřítek podprůměr. Je tam prostě 20 let rozdílu. Rozdílu ve prospěch posledních generací. Tím nijak nepopírám, že 850i na svou dobu měla perfektní interiér. Ale na svou dobu, s dnešní generací třeba 6 nebo 7er nesnese srovnání.

Hliníková lišta v A7 je broušený hliník, strop může být alcantara, stačí si zadat. Znova kritizuješ současnou A7, dej sem hezčí interiér Audi ve vyšší střední 30 let dozadu.
13. 8. 2015 09:16
Re: rovná podlaha
:-) to myslíš vážně?
když budu chtít převézt cokoliv delšího, než metr, tak to půjde. Převezl jsem v tom 4m dlouhý koberec. Nevím co bys chtěl převážet v sedanu/liftbacku za předměty??? Ano, ledničku tam nedáš ;-)

pochop, že Superb s tímto typem karoserie nemá být stěhovák.
Avatar - Dinar
13. 8. 2015 09:11
Re: Pěkný test
Hm, další kouřová clona, co taky od tebe čekat, že, adaptivní pružino. :no: >:-[]
13. 8. 2015 09:07
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Takže ty při brzdění při pouštění spojky přidáváš plyn? Kolik máš nohou? :-) A přirovnáváš to k rozjezdu? Snad ti ani nebudu říkat, že existuje ještě třetí druh, bez vyšlapování (nevím, jestli tomu někdo v Čechách říká meziplyn, v angličtině je terminologie jiná, je tu však očividná souvislost). Nevím jak ostatní, já tedy "srovnávám" otáčky plynem před puštěním spojky, ne během. I ta automatika přidá plyn, ještě než páka dosedne na místo (začne, jakmile začneš opouštět neutrální polohu), jen na rozdíl od člověka ty otáčky udrží.

Pokud si dobře pamatuji, dělalo se to u aut s převodovkami bez synchronizace, kterým padaly otáčky hodně rychle. Co vím, jedním příkladem je původní Ford GT40. Posuď sám, jestli je to "pekelný vehykl."
13. 8. 2015 09:01
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Však já se s vaší definicí shoduji, jen říkám, že u automatu je to jedno, protože neroztáčí žádné synchrony ani nehýbete pákou v kulise, a tedy principiální výhoda klasického meziplynu s dvojím vyšlápnutím spojky proti pouhému srovnání otáček odpadá.

To, že klasický meziplyn trvá třikrát tak dlouho a nemá žádný přínos je nesmysl, stejně tak tvrzení, že to nikdo nepoužívá a nikdo nemůže umět. Možná jste to zkoušel s autem, u kterého to jde špatně, ale ne všechna moderní jsou taková. Nicméně jak vidím vaší zarputilost, tak vás stejně nepřesvědčím, mohu tedy akorát navrhnout, abyste se stavil k nám do redakce, osobně nejsem v této technice žádný přeborník, ale pro názornou ukázku, že to není žádný problém používat v běžném životě, to hádám bude stačit a jistě vás rád sveze i pan Vaculík. :-)

Anebo si do youtube zadejte "Ovládání pedálů auta - meziplyn a další" a pusťte si hned první vyhledané video...
13. 8. 2015 08:48
Re: Srovnání s konkurencí
Tak jsem se podíval znovu do českého ceníku a já tam tu kůži v Revolution nevidím. Což je dobře, povinná kůže je hloupost první třídy (když nenabídneš odvětrávání). Vidím tam stejnou látku, jako má základní Emotion. V minulé generaci měla Mazda v nabídce "sportovní" čalounění, kombinaci kůže a látky. Bohužel to v téhle nevedou, alespoň ne v ČR.
13. 8. 2015 08:48
Re: uznavam
Je to tak.
Proc se lidi v tom NOVYM mercedesu, audi nebo bmw nejdou svezt, je to prijemne zpestreni dne a jeste k tomu zadarmo :-)
13. 8. 2015 08:43
Re: Další test?
Bohuzel soucasna "nova" 1.8 TSI zere olej. A to hodne, 0,5-1 l / 1000km. Zatim se zda, ze se s tim neda nic delat.
Podle me je klasicky 2.0 TSI 220/230k z GTI / O3 RS bohate postacujici - ale asi jeste neni na trhu ani pro Superb, ani pro Passat...
Dale bych samozrejme za v podstate totozne penize zvolil Passat (50 tis pri cene milion je nic - procentuelne ekvivalent usetrenych 15 tis u auta za 300tis), Passat se mi libi vic, o interieru nemluve ... ale nemaji liftback... to mi je ale fuk, ja bych stejne bral kombi.
Avatar - rohYpnol
13. 8. 2015 08:42
Re: Pěkný test
Vzduchový podvozek je zcela jiná story a nedokáže nahradit pružiny co se agility podvozku týče. ... ANo, ale má být Superb agilní? Podle mě ne. Má být především pohodlný.

To, co zaznívá z testu S-ka, je nutné brát relativně. Ta třída má úplně jiná měřítka. Kdyby ocelové pružiny a DCC byly tak úžasným výmyslem, asi sotva by S-ko (a mnozí další) drželi vzduchový podvozek...

A jen takové malé rejpnutí - on je jen vzduch. podvozek >:-[] ;-) ? (malá nápověda - zatím ještě ne).
Avatar - rohYpnol
13. 8. 2015 08:33
Re: Pěkný test
Přečti si můj první příspěvek v tomto vlákně, Od samého začátku píšu to samé. Jen vy jste dokonale minuli. Ham. ale pochopil a reaguje věcně. Zatímco ty tady pochlebuješ vlastní nechopnost porozumět psanému textu.

Jo a o Škodu tu nejde už vůbec, DCC se mi nelíbí nikde, u Škody je alespoň rozdíl mezi režimy smysluplný (na rozdíl od některých ostatních).
13. 8. 2015 08:11
Re: uznavam
Na Q7 plug-in jsem zvědavý, ale je to diesel:/

Mi tak ty šestky vždycky přišly, neříkám, že to na hraně nedrží, ale pětka se vrhá do zatáček nějak snáž..

Hele víš něco o tý VR6 tsi a midsize SUV na MQB?
13. 8. 2015 07:51
Re: uznavam
Nikde jsem nepsal nic o holobytu...

bmw 850i, podívej se na detaily interiéru a vem v potaz, že to auto je skoro 25 let starý:
[odkaz]

Tenhle mamut:
[odkaz]
jenže v tomhle autě to bylo opravdu dřevo a ne nějaká poloplastová náhražka...

Audi úplně neporovnávám, protože jsem v těch z 90. nejezdil. Ale třeba tebou zmíněnej interiér. Hliníková lišta je dost divná, předpokládám plastová. Spodek palubky je zase laminátovej. Vršek je koženej, to je fakt, ale to má stejně tak i ten mamut. Sloupek dveří opět odpornej plast. Strop není alkantara, pokud koukám dobře. Ok, displaye jsou pochopitelně lepší.
13. 8. 2015 07:51
Re: luxusní výkon
blbne mi řazení příspvků..
Avatar - Enthusiastic.driver
13. 8. 2015 06:37
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Tak to je fajn přístup - hlavně nehledat problém u sebe. Auta jsou špatně, protože mají elektronické klapky, všichni lidi motající se okolo aut jsou taky špatně, protože používají termín meziplyn postavený na hlavu >:-[]

Nevím, proč by se srovnání otáček při podřazování nemělo říkat meziplyn. Vždyť od "opravdového" meziplynu se liší pouze tím jedním vyšlápnutím spojky navíc, jinak jde o naprosto shodnou posloupnost úkonů...
Avatar - Enthusiastic.driver
13. 8. 2015 06:03
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Jako bych to v druhém odstavci nepsal, že? ;-)
Avatar - white label
13. 8. 2015 01:16
Re: Pěkný test
Ne ne, to bych napsal spíš: "Svatá prostato"... >:D
Ano, jak to v reálu funguje je opravdu až na prvním místě... ;-)
Avatar - twistedTSD
13. 8. 2015 01:12
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Nebo někdo, kdo má KO synchrony... >:-[]
Avatar - Ham.
13. 8. 2015 00:19
Re: uznavam
Z toho co znám a mám osahané (MB jsem dlouhodobě nejezdil, znám ho jen z letmých projížděk, takže nesoudím):

Možná je v A7 spodek palubky ze stejného odporného sklolaminátu jako v Passatu, ale zkus mi najít interiér sestavený z kvalitnějších materiálů u Audi vyšší střední třídy klidně třicet let dozadu než je toto
[odkaz]

Možná má současná 5er pseudokarbonovou lištu jako z Octavie, ale dej sem libovolnou starou 3er nebo 5er 30 let dozadu s kvalitnějšími materiály než je třeba toto

[odkaz]

A zaměř se na všechny detaily, nejen na skutečnost jestli je někde kůže, podívej se na obložení stropu, materiály kolem řadičky nebo voliče automatu, provedení dveřních kliček, zadní části sedaček, obložení sloupků, provedení reproduktorů, kvalitu displejů, přístrojů v kapličce, krycí sklo/plast přístrojů, provedení tlačítek nebo přepínačů jak z hlediska povrchové úpravy tak z hlediska vymezení jejich chodu atd.

Jezdím od roku 1972 a pár aut z prémie mi rukama prošlo, tvrdit, že s kvalitou prémie to jde dolů na základě pár vybraných prvků z provedení holobyt bych si netroufal, osobně si myslím pravý opak. Samozřejmě za předpokladu, že neporovnávám nějakou starou top verzi s moderním holobytem. ale top s topem.
Avatar - Ham.
13. 8. 2015 00:10
Re: Pěkný test
Jistěže je.

Vzduchový podvozek je zcela jiná story a nedokáže nahradit pružiny co se agility podvozku týče. Vzduch se hodí pro limuzíny nebo velká těžká SUV pro pohodlné cestování, ale nedokáže nahradit pružinový podvozek se stavitelnými tlumiči co do agility. Nehledě na to, že vzduchový podvozek má problémy na specifických nerovnostech právě ve své doméně, což by mělo být pohodlí (viz třeba poslední test S-klasse) a třeba na našich tankodromech vzduchové podvozky moc neexcelují (bez rozdílu zda jde o MB, Audi nebo RR), protože je to problém zakódovaný v podstatě vzduchového podvozku. Cituji Ondřeje Ch. z testu S500:

"....Ano, po většinu času filtruje vzduchový podvozek téměř veškeré nerovnosti, a to v naprosté tichosti, bohužel při přejezdu propadlého kanálu či jiného ostřejší přechodu má auto tendenci bouchnout více, než bychom čekali. Holt i vzduchové odpružení má limity, které jsou v kontrastu ke zbytku vozu cítit o to bolestněji. Navíc jsme měli pocit, že na trochu zvlněné silnici s typickými českými záplatami se vůz mírně otřásal ze strany na stranu, jako by snad karoserie prodloužené verze nebyla natolik tuhá...."

To není samozřejmě kritika Mercedesu, ale popis vzduchových podvozků jak se chovají na našich silnicích, kde jiné než propadlé kanály nejsou a záplat je často víc než hladkého asfaltu.

Něco jiného je hladký asfalt v Monaku před kasínem nebo v přístavu jachet, tam je limuzína na vzduchu top. Ale v autě vyšší střední nebo střední třídy dá hodně lidí u nás přednost variantě pružinový podvozek a právě stavitelným tlumičům, což je zcela jiný svět co se týče agility a dokonce i lepší kompromis na rozflákané silnice v ČR z hlediska pohodlí.

Takže jestli chceš zaměňovat pružiny a vzduchové vaky, tak good luck, ale použití, zaměření a výsledky jsou prostě jiné. Konkrétně u Supa bych si vzduch dokázal představit u kombíku s nejsilnější naftou na německých dálnicích (volbou nafty se tak jako tak vzdávám sportovního pojetí vozu a německé silnice mají jeden propadlý kanál na 1000km) takže z hlediska pohodáře ideál (tam se uplatní třeba i to Cčko na vzduchu). Ale 2.0 TSI se 4x4 na českých silnicích je se stavitelnými tlumiči naopak lepší volba než ten ev. vzduch. :-)
12. 8. 2015 23:41
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
ale CO se neda - pochopit, ze pri seslaple spojce (po celou dobu razeni mam seslaplou spojku) si muzu roztacet motor jak chci a pritom tim zadnou hridel prevodovky neroztacim, protoze ta je odspojkovana???
Avatar - woody-alien
12. 8. 2015 23:34
Re: Pěkný test
Volals mě ? >:-[] Můj prostý názor je, že zadnici pana Náhražky může být v zásadě u zadnice, jestli mu ji hýčká množství (těch zaručeně pravých) pidižvíků běžících pod autem a regulujících manuálně kmity podvozku.....ánébo (falešné až podvodné, každopádně fujtajblové) elektronicky řízené adaptivní tlumiče. Hlavně že to funguje. Ale na mě nedejte, nevím, školy nemám. ;-)
Avatar - AUDIRS6
12. 8. 2015 23:34
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
neda sa >:D >:D >:D >:D
Dnes sa to proste neda >:D - vysvetlit ti to normalne pisomne >:D
Nic, ved verim, ze osobne ti to niekto predvedie a pochopis a nebude to vobec tazke pre teba naucit sa to, zvyknes si na to a budes to pouzivat mozno ako samozrejmu vec, alebo ako ja - pre dobry pocit ;-)
12. 8. 2015 23:32
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
sorry, ale ten synchron byl bud vadny konstrukcne a nebo byl predchozi majitel totalni idiot. nejspise ho stejne oddelal, kdyz se snazil po vzoru velkych garazovych zavodniku radit s dvojitym vyslapnutim spojky a "presnym" meziplynem.
Avatar - AUDIRS6
12. 8. 2015 23:30
Re: uznavam
:-)
Keby si Audi mohlo ( a ono teoreticky aj mohlo ) uctovat za Q5 to co Porsche za Macan, ver, ze aj v nej by bol spodok pristrojovky minimalne z mäkceneho plastu, ak nie full-leder. ;-)
A6-C7 ??? - tupa ??? to snad nie ! 8-s
Ano, da sa dostat do ruky nevhodne nakonfigurovany kus hocijakeho auta, ale zober si ju s niecim primerane silnym, s quattrom a sport.difom vzadu a vhodnym podvozkom a obutim a o tuposti nemoze byt rec ! :-!
Cayenne SE Hybrid je stara koncepcia. Plug-in v Q7 bude ine kafe ;-)
Takze lekcie z kvality spracovania a vybavou / ficurami, vzhladom k roku vypustenia na trh Audi napreduje pekne. OK, nebudem hovorit ze deklasuje... ;-) ( aj ked A6 / E-klasa,... >:-[] )
12. 8. 2015 23:29
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
ale prdlajz, vzdyt mas celou dobu seslaplou spojku, motor je od ni odpojen, cely proces ruznych otacek hridelu precodovky ti vykryji synchrony, pak kdyz se chystam spojku pustit jiz pridavam plyn, abych vyrovnal otacky motoru a zbytku hnaciho soustroji jedouciho tou dobou setrvacnosti, cimz minimalizuju. silove razy do celeho soustroji, zejmena vsak posetrim spojku. ale tohle pro me neni zadny meziplyn.
12. 8. 2015 23:24
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
ty jsi taky dobry exot. ty radis u normalniho auta s dvojitym vyslapnutim spojky? ... to nedela nikdo normalni, protoze je to blbe a zbytecne.
Avatar - AUDIRS6
12. 8. 2015 23:21
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Prave koli tomu, ze ako si pisal, trva ti preradenie cca sekundu...?
a behom tej sekundy ti otacky z 3000 mozu spadnut aj nizsie nez na 2000, alebo kolko ma byt potrebne pre ten prevodovy stupen, ktory sa chystas zaradit.
Preto prebrnknes ten plyn, aby sa ti na otackomeri zjavili otacky ake vies ze su potrebne a vtedy mozes spokojne pustit spojku s vedomim, ze si vsetkemu pomohol ;-)
12. 8. 2015 23:19
Re: uznavam
ale třeba u Cayenne nebo Macanu tam ten sklolaminát není...

každá z té trojky má něco do sebe..

Ve střední třídě bych vzal určitě novou A4, v menších SUV rozhodně Macan turbo, ve vyšší střední ale nevím, 5tka je uvnitř hnusná a malá, Ečko končí a připadám si na to mladej ( a to mám MB rád) a s šestkama C6/C7 jsem najezdil dost a nějak mě to nebaví, to auto je do zatáček hrozně tupý... Asi bych vyšší střední přeskočil a vzal Sko, který je podle mýho zase na vrcholu.
Z velkých SUV kdybych to měl služební rozhodně RR/RRS, pokud bych neřešil peníze, pak Cayenne SE hybrid a kdyby jo pak Touarega. Nová Q7 mi vevnitř připadá taková americká, byť naživo je o dost lepší než na fotkách.

Takže si nemyslím, že Audi dává někomu lekce, v každý třídě bych volil jinak..

Mimochodem, míváš dobrý informace, dočká se Evropa MidSize SUV? A co vr6tsi phev v něm? Bude to a nebo se opravdu v ničem na MQB VR6tky nedočkáme?
12. 8. 2015 23:19
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
nehledal bych problem v mych nohou, ale spis v nekterych vasich hlavach. pojmy si tu vypsal hezky, ze nekdo puvodni termin postavil zcela na hlavu, to bohuzel slysim dnes prvne. opakovane jsme tu rovnez psal, ze vyrovnavani otacek pred prispojkovanim je zcela bezny jev, dela to kazdy, kdo nema obe nohy leve. jak spravne uvadis anglicky termin, je to revolution matching a to neni zadny meziplyn. za normalnich okolnosti je to plynule seslapnuti plynoveho pedalu jeste pred tim, nez uvolnis spojkovy pedal.

co jsem uvedl na adresu vaculika je pravda, ten se ohanel presnym meziplynem v souvislosti s setrenim synchronu prevodovky (tzn. musel by poustet spojku v neutralu). pokud to nedelal, a myslel tim vyrovnani otacek, pak je jeho oduvodneni zcela nesmyslne.
Avatar - Enthusiastic.driver
12. 8. 2015 23:12
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Ale zase by třeba bylo odrovnané spojkové ložisko :-) Já taky šlapu 2x, ale myslel jsem to tak, že to je díky synchronům vážně spíše ***činka, která ti v konečném důsledku jen přidává čas nutný k přeřazení...
Avatar - AUDIRS6
12. 8. 2015 23:06
Re: uznavam
:-)
Pekne si popisal, ako sa poondial MB a BMW :-)
Co sa spodnej casti pristrojovky RS7 / Passatu tyka - to nikoho netrapi. Dolezite su ostatne materialy na miestach, kde tvoje oko dovidi a ruka dosiahne ;-)
A som rad, ze takymto obsiahlym prispevkom si potvrdil, ako Audi zvysku premie dava lekcie ;-) :yes:
Avatar - rohYpnol
12. 8. 2015 23:04
Re: Pěkný test
Takže znovu - a pružina je nezbytnost?? ;-)
12. 8. 2015 22:38
Re: uznavam
Prémie je prémie, o tom žádná, ale materiálově jde v interiéru dolu a to podstatně.

1) V roce 2001 mělo MB SL odvětrávaný židle, Sko je mělo v roce 1998 tuším včetně masáže, dofuků boků a bederky. BMW 8er počátkem devadesátek mělo kompletně stavitelný sportovní sedačky. Dofuky mělo už MB SL v roce 1989. Nappa celej interiér včetně palubky mělo MB SL od roku 1996..

2) Tak třeba interiér stávající BMW 5er s tou příšernou pseudokarbonovou lištou z Oktávie je oproti takový e39 opravdovej hnus a pohrdání zákazníkem. Interiérový plasty novýho GL vržou stejně jako spodek palubky v Passatu B7, to minulý GL nemělo. Poslední kovová maska mercedesu S byla v Mamutu, od roku 1998 je to plast a dokonce mám i někde fotku úplně novýho Ska, kde je ten pseudo chrom již oloupanej na žlutej plast. Program individual od bmw a nebo Designo od MB existuje určitě přes 15 let a novýho nic nepřinesl. Taky bych rád poznamenal, že v Mamutu je kov kovem a dřevo dřevem. Mimochodem seděl jsi na koženkovejch židlích v MB-E? Si snad dělaj srandu co to je za *..

3) Ano, souhlas. Mezigenerační srovnání Q7, X5, ML nebo dokonce RR či případně RRS opravdu jasně ukazuje zlepšení ve všech směrech.

Takže jednoznačně je prémie ohromným tahounem v technickým pokroku, opravdu velkej krok se udělal v podvozcích. Aktivní stabilizátory, aktivní diferenciály s omezenou svorností atd. jsou velkej pokrok. Stejně jako chování ESP, vyjjímečným krokem jsou rozhodně automatické převodovky, srovnat ZF8 s ZF6 snad ani nejde. Ale v interiéru se Německá trojka blíží k Americe a jde to materiálově hodně dolu. A neřeší to ani plná palba, Audi RS7 má spodek palubky ze stejnýho odpornýho "sklolaminátu" jako má Passat..

Edit: to mělo být zařazeno na Ham...
Avatar - PepaJ
12. 8. 2015 21:27
Re: Srovnání s konkurencí
to PS: nevim nevim..passat u nas urcite nesezenes za cenu M6 ci Insignie..za stejnou cenu..to ani nahodou..mluvime o plnejsicch vybavach..
Avatar - PepaJ
12. 8. 2015 21:25
Re: Srovnání s konkurencí
konstrukční vada u dieselu byla a již loni od určitého data z výroby ..zdá se úspěšně vyřešena a odstraněna..a to jiným otěruvzdornějším materiálem..
Avatar - PepaJ
12. 8. 2015 21:22
Re: Srovnání s konkurencí
k Mazda M6 po FL...kuze je i v Revolution..ale jina nez v Revo. Top..tam je o hodne kvalitnejsi..a velmi povedla hlavne ta slonova kost..odvetravana sedadla mazda nevede..
12. 8. 2015 20:51
Re: 3,6ka už nějak neuměla vykouzlit ten zvuk
No jo i ne. Kdybys ten vejful dal na dvoulitr, tak mu to stejne nepomuze.
Avatar - rohYpnol
12. 8. 2015 20:44
Re: Pěkný test
Blbce ze sebe děláš ty. Napsal jsi to ale správně - nebo vzduch. Tak snad už chápeš >:-[] :-!
12. 8. 2015 20:25
Re: Motor
To by mě zajímalo, který čtyřválec s baterkami je lepší než tento čtyřválec s turbem.
12. 8. 2015 18:44
Re: Srovnání s konkurencí
Odvětrávání jsem v ceníku neviděl, co si pamatuji, kůže se však posunula do Revolution Top.
12. 8. 2015 18:11
Re: 3,6ka už nějak neuměla vykouzlit ten zvuk
Bohužel, takhle nezní série.
12. 8. 2015 18:09
Re: 3,6ka už nějak neuměla vykouzlit ten zvuk
Máš pravdu, zase tak ty čísla o koncernu v hlavě nenosím. Prostě je to Veruna. A ta zní jinak než V6 s 90°.
12. 8. 2015 17:53
Re: Value for money..?
Mimo jiné právě kvůli snížení emisí pevných částic. Zážehové motory s přímým vstřikováním produkují pevné částice, i když neběží na chudou, respektive vrstvenou směs. A to hodně. Vzpomínám si na jednu studii, kde žádný zážehový motor s přímým vstřikováním nesplnil Euro5 limit pro vznětové, ani ty pracující se stechiometrickým poměrem.
12. 8. 2015 17:21
Re: 3,6ka už nějak neuměla vykouzlit ten zvuk
zvuk 3,6 byl pro mě návykový pro svoje okamžité vyštěknutí po přidání plynu. Takové to důrazné ozvání, ale nijak hlučné. Nebýt té pitomě malé nádrže, asi bych o něm víc uvažoval.
12. 8. 2015 16:52
Re: Výdrž
Já na něm natočil jen posledních 8 tisíc než šlo do odprodeje kolegovi, který z něj má radost i po dalším roce a nějakých kilometrech navíc. Každopádně je mi jasný, že mluvím o jednom autě z tisíců, navíc o tenhle kus bylo dobře pečováno a nikdo se na něm nestřídal...
12. 8. 2015 16:37
Re: Výdrž
tak docela by mě zajímalo co by tak odpovídali majitelé těchto vrcholných verzí supa na otázku jak to vidí se servisem za 7-8 let a jestli se nebojí zvýšených servisních nákladů řekněme třeba od cca 200-250 tis km.
Avatar - wikinko
12. 8. 2015 14:08
Re: luxusní výkon
A to AMG v inom ako komfortnom mode toci pri 130 viac???
12. 8. 2015 14:00
Re: Mondeo, Mazda 6
To by mě taky zajímalo. Navíc minimálně Ford dnes designově hodně tápe. U Mazdy je to asi hodně o vkusu (a akceptaci asijských linií), ale moc příznivců tvarů dnešních Fordů tedy neznám.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 13:54
Re: Výdrž
No, ty si na tom najel 180tisíc, bylo to od nova že? TEď si vem, jaký bude jeho další život dalších 180 tisíc. Tam to už bude větší "nářez" :-)
12. 8. 2015 13:51
Re: Value for money..?
Nie je tam ten prehlad, tvoj web len potvrdzuje, ze najviac toho mate pre rakusakov z hnedeho uhlia, takze chciple stromy, a presne to som pisal.

No a co, ze clanok riesi Suprb ,0 TSI, ty tu tiez spamujes teslu a ta s nim nesuvisi, sposob vyroby elektriny s tou teslou suvisi.

Mysls, ze obmedzenie spotreby energie cez den v Polsku plati aj pre nabijanie elektromobilov, ked sef rozvodnej siete ziadal, aby aj pracky , susicky a umyvacky ludia pustali az v noci...
Avatar - Dinar
12. 8. 2015 13:19
Re: Pěkný test
Nic jiného neexistuje, žádné adaptivní pružiny, to, co má superb, je plnohodnotný adaptivní podvozek. Buď tohle nebo vzduch. Kurňa, uděláš ze sebe blb.ce a ještě kopeš kolem. :-!
Avatar - rohYpnol
12. 8. 2015 13:10
Re: Pěkný test
No a co jsem napsal? Přesně tohle. Mění se jen tlumení, nikoliv pružení.
12. 8. 2015 12:27
Re: Výdrž
Hele u Supa je to v pohodě :-)
Servis opravdu nijak náročný není (za 4 roky a 180 tkm na to nebylo třeba sáhnout, což se nedá říct o 2.0TDI 4x4), pojistka je +25 procent, díly jsou také cenově OK.

Samozřejmě tím neříkám, že tomu u velkých BMW není jinak, sám jsem si užil s 535d, které šlo do světa, když se začaly hlásit díly bez druhovýroby.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 12:13
Re: Výdrž
A i pojistka, nebo ceny náhradních dílů, mnohdy jsou na ty vrcholné motorizace nějaké specialitky, které nejsou jentak k dostání, neříkám, že to platí vždy, protože se na mne sesype Barik a podobní, kdy přeci z USA neni problém na velké motory atd.. >:D
Avatar - rohYpnol
12. 8. 2015 12:09
Re: Pěkný test
Pravdou je. že 25 tyček lze vymastit u Superbu za opravdu ptákoviny. Nicméně nezlob se na mě, ale DCC je jen náhražka, je to jen glutamát podvozkové kuchyně :-! Proč? Protože nejde o adaptivní podvozek v pravém smyslu, mění se jen charakteristika tlumení, nikoliv pružení (pružiny jsou stále stejné). Adaptivní pružiny už jsou taky vymyšleny pokud se nepletu, ale ... ;-)
Avatar - rohYpnol
12. 8. 2015 12:03
Re: Další test?
Proč vyrábět vozy na 0.5 mil. km, když typický první majitel jej stejně po 3 letech/150 tis. km pošle z firmy... A koncern tohle moc dobře ví. Doby, kdy druhý majitel dostával v bazaru při nezanedbané údržbě jen dobře zajetý vůz, jsou dávno pryč.
12. 8. 2015 12:03
Re: Motor
To je fakt :-)
Jen ty baterky pořád nejsou až také.
12. 8. 2015 12:01
Re: Výdrž
Je to o spotřebě, který se prostě lidi bojej víc, než vysypanýho turba :-)
Holt ty 3+ litry na 100 km navíc jen tak někdo neakceptuje.
Avatar - Emel
12. 8. 2015 12:00
Re: Srovnání s konkurencí
Za mě... když Mazda, tak benzín a manuál - manuál je skvělý a benzín se hodí k charakteru auta, v téhle konfiguraci je Mazda řidičsky zajímavé auto. Je potřeba se smířit buď s výbavou Revolution a průměrným výkonem nebo nějakou nižší a podprůměrným výkonem. Po FL už je myslím kůže ventilovaná, takže bych Revolution asi překousl.

Nafta je super, na to že to je nafta... ale podle mě tlačí Mazdu víc směrem k pohodlnému cesťáku s automatem, kde už ty argumenty pro Mazdu hledám hůř... a navíc nafta má zřejmě své konstrukční problémy.
Avatar - Emel
12. 8. 2015 11:51
Re: uznavam
Tak černobíle bych to neviděl, ono šestiválce u střední prémie jsou taky čím dál více okrajové téma. 330i je normálně dvoulitr, o naftových šestiválcích u Mercedesu C se toho už taky napsalo dost.

Co se základních motorizací týče, 3er má tříválec 1.5 100kW, to taky není žádná hitparáda, ani na poměry mainstreamu.

Jo, prémii se daří, ale jestli je to kvůli nabídce víceválcových motorů, to spíš ne.
Avatar - KANKUNEN
12. 8. 2015 11:48
Re: Srovnání s konkurencí
Tohle je na porovnání ideál. :yes:
Avatar - rohYpnol
12. 8. 2015 11:48
Re: Srovnání s konkurencí
Superb určitě není špatný, nicméně interiér je "obyč" a především - ta okázalost při představení byla až příliš pozlacená. Nicméně evidentně mělo představení zaujmout, přilákat pozornost, a to se stalo.

Jen je třeba zůstat nohama na zemi, Superb je jen jedním z typických zástupců střední třídy, který má /musí/ být o půl stupně níž než Passat. A tímhle pohledem si myslím, že není příliš věcí, které se dají Supebu vytknout :-!

P.S. Osobně bych srdcem volil Mazdu 6 nebo Insignii, a v českých reáliích, kdy Passat bude možná i levnější, bych vůbec neváhal. Globáně ale bude Superb tím dostupnějším a praktičtějším Passatem, a na to zákazníci slyší ;-)
Avatar - fOE
12. 8. 2015 11:04
Re: Value for money..?
Pod to co jsi napsal bych nemel problem se podepsat. Do ted jsme v tomto vlakne resili jen interier, to je jedna ze slabin mazdy. Kdyz ale clovek zacne resit auto jako auto, jako celek, tak mu mazda musi na "jidelnicku" jedine stoupat. V interieru to neni ono, podle me za nemcema furt pokulhava, ale je lepsi v spouste jinych vecech ktere jsou i pro mne u auta dulezitejsi nez jen plasty uvnitr.
12. 8. 2015 11:03
Re: Value for money..?
jo takže jak vidno je to samý asi možná dejme tomu snad a čert ví (krom škodovky) co má ta 1,8TSI vlastně v laufu že ;-) A tak co takhle to konečně změřit aby bylo jasno, nebo se snad někdo bojimbobim a čeká na direktivní zákon?? ;-)
12. 8. 2015 10:57
Re: Spotreba, interier
Já jsem právě Supa prolézal včera. Interiér není špatný, to rozhodně ne. Trpí vědomím kopie O3 a výplně dveří taky nejsou žádný zázrak.

Co mě zarazilo je kufr...Sup uvádí 625l, takové Mondeo jen 540l, ale když se člověk podívá do kufru, tak jsou stejně velké. (bohužel jsem již neměl čas do toho vlézt s metrem, ale je to hodně zvláštní).
12. 8. 2015 10:57
Re: Value for money..?
Píší tam ale:
"V rámci studie se zkoumaly výfukové plyny vozů Ford Focus 1.0 EcoBoost, Hyundai i40 1.6 GDI a Renault Mégane 1.2 TCe".

Pokud vím, koncern s nastavením motoru na klidný běh v chudý směsi měl docela problémy. Další věc je, že v chudý směsi se to přehřívá. Podle mého je daleko lepší řešení vypínání válců nebo částečné zvýšit zátěž v situaci, kdy to není potřeba a přebytečnou energii využít k dobíjení baterií hybridu..

Krom toho, 1,8tsi z řady EA888 má i klasické nepřímé vstřikovače. Otázka je, proč?
12. 8. 2015 10:50
DCC Sup vs Passat
Ondro pěkný test musím uznat.

Chtěl jsem se zeptat, jestli se nepletu, tak DCC v Passatu je na principu magnetických částic v tlumiči a pomocí elektřiny se mění "viskozita" oleje. V Supu se ale mění průtok oleje mechanicky.

Je tomu skutečně tak?
12. 8. 2015 10:47
Re: 3,6ka už nějak neuměla vykouzlit ten zvuk
Jestli se nepletu tak:

VR6 2,8, 3,2 měla 15 stupňů (corrado, golf apod)
V6 2,8 30V (Passat B5, Sup 1-motor podél) byl podle mého motor z audiny a bylo to klasický V
VR6 3,6 měla 10,6 stupňů

Ale vzhledem k tomu, že zvuk R6 je mi bližší než V6 tak se mi zvukový projev VR6 docela líbil..
12. 8. 2015 10:40
Re: Value for money..?
tady píšou ale pravý opak [odkaz]
12. 8. 2015 10:30
Re: 3,6ka už nějak neuměla vykouzlit ten zvuk
Ale umela [odkaz]
12. 8. 2015 10:24
Re: Výdrž
Ty litrove trivalce zas nemaji tak vysoky litrovy vykon.
Avatar - KANKUNEN
12. 8. 2015 10:23
3,6ka už nějak neuměla vykouzlit ten zvuk
typický pro šestiválce a proto to tak velká ztráta není. Stará 2,8ka byla na tom zvukově líp.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 10:05
Re: Spotreba, interier
Já se ještě shodnout nemohu, protože by to ode mne byla střela ala Topper.... já se na toho Supa ještě nedokopal, takže ho nechci schazovat :-) Ale u těch 3 se shodnem :-)
12. 8. 2015 10:02
Re: Spotreba, interier
Jasně, já tu neřešil kdo je nejlepší, já jen řešil to, že někdo mluví o materiálových nedostatcích a špatném zpracování - já si to prostě nemyslím. Mezi B8, Superb, Mondeo a MA6 asi vítěz vybrat nejde. Každý má trochu odlišný styl a v každém jsou určité chyby. Každopádně se asi shodneme, že Superb je rozhodně nejhorší a zbývající tři se drží společně za ruce na bedně >:D
12. 8. 2015 09:59
Re: Value for money..?
No ten středovej panel je takový zajímavý.U octávky mě přijde lepší.Není tam tak naroubovaný Columbus.Zarytý obránce škodovky nejsem.Třeba dveřní výplně jsou o něco lepší než v OIII a to i palubovka.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:56
Re: Spotreba, interier
No i tak bych nevěděl, jestli na první místo dát Mondeo, nebo Passat, které své nepopiratelné kvality má :-) A mne se líbí i faceliftovaná MA6
12. 8. 2015 09:53
Re: Spotreba, interier
Já myslím, že je potřeba se odprostit od starších generací a je potřeba srovnávat s těmi aktuálním. V předchozích generacích mám pocit se nemuselo tolik šetřit, podobně to popisuje i Ondřej.
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:49
Re: Value for money..?
Jako by zrovna Mondeo hublo obgeneračně.... >:D >:-[] Schválně, udělejme zde anketu, které MAINSTREAMOVÉ auto střední třídy má ten kokpit dokonalý (nebo spíše se tomu blíží) ve všech ohledech, které se hodnotí. Navrhuji do soutěže zapojit i generaci až dvě starší vozy. To je tak začátek, kdy se začalo ustupovat od kvality ve prospěch ceny :-)

Já nominuji Passat B6 a Mondeo MK IV
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:46
Re: Spotreba, interier
Není všude neměkčený, třeba MK IV ho mělo ještě měkčený, pokud vím, tak starší Passati také (Určitě to měla VW Jetta). Klavírní lak není nejpraktičtější, ale rozhodně by interiéru Mondea prospěl více, než to, co tam je... není bohužel ani možnost volby při vyšších výbavách.
12. 8. 2015 09:43
Re: Spotreba, interier
Hele asi je to věc názoru. Středový panel rozhodně není jen obyčejný matný plast, stačí se podívat z blízka. Nejsou na něm vidět otisky prstů a neodráží světlo, což já upřednostňuji víc než klavír, který je v konkurenci všude (u Mondeo jen na tunelu).
Spodek palubky snad nikdo neřeší, ten je snad všude stejně neměkčený...
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:39
Re: Spotreba, interier
Třeba středový panel, který působí, jako z levného plastu. Dále už spodek palubky není měkčený, jako u MK IV. Na druhou stranu, v mainstreamu na tom nikdo výrazně lépe není...
Avatar - Ozzman
12. 8. 2015 09:28
Re: Pěkný test
:yes:

Ten komfort by jste přirovnal třeba k C5? Prosím něco, klidně i staršího, aby si to čtenáři, co Superb nejeli, mohli představit :-)
Avatar - Emel
13. 8. 2015 16:14
Re: Falešní sobi se opět ukázali
Neboj, přijde kombík a zas bude co testovat.

Konkrétně tahle verze je samozřejmě povinnost. Tohle je ta verze, která odpovídá na pochyby o ústrcích ze strany zlého VW. Ošklivé výplně dveří, pouze xenonová světla, žádný virtual cockpit? No budiž, ale tady máte auto se stovkou pod šest, na které má odpověď s přimhouřeným okem Ford a Opel, jinak nikdo.
Avatar - Ham.
13. 8. 2015 14:53
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
Ano v případě a) se většina lidí chová jak popisuješ, protože meziplyny neumí z důvodu, který píšeš (nezbývá jim noha). Ale ti co to umí tak meziplyn dávají tou stejnou nohou co brzdí. Samozřejmě to znamená:
a) vhodnou řidičskou obuv (dáma v lodičkách to fakt nezvládne)
b) auto s vhodně rozmístěnými pedály co se týče jak stranového tak výškového odstupu pedálu brzdy a plynu a jejich povrchové úpravy
c) zkušeného řidiče který to má nacvičené a není to humanitní typ co má obě nohy levé
[odkaz]
Význam to samozřejmě má, protože srovnávaní otáček pomalým pouštěním spojky jak popisuješ u běžných jezdců znamená zbytečné opotřebovávání spojky (spojka musí vyrovnat velký rozdíl otáček) a druhak trvá dlouho což se nehodí pro sportovní jízdu. Čím dravější jízdní styl tím větší význam meziplyny při podřazování mají.
13. 8. 2015 09:37
2.0 TSI při svižné jízdě než 3.0 TDI ?
:-! [odkaz]… :-!
Avatar - Dinar
13. 8. 2015 07:50
Re: Pěkný test
Ale on ví, že zablábolil, o vzduchu nebyla řeč, prostě neměl potuchy, co je to adaptivní podvozek, a protože tu jde o škodovku, tak to prostě musí být jen nějaká náhražka. Zbytečně se vypisuješ. ;-)
12. 8. 2015 23:55
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
no vidis, na tom se shodnem. Ja dvakrat neslapu, jednak me tahle "picacinka" u normalniho osobniho vozu neoslovuje, kdyz jedu na pohodicku (nikam se nezenu) je zcela zbytecna, kdyz chvatam, tak zdrzuje.

to, co tady popisujete terminem "falesny meziplyn" je srovnani otacek motoru pred pustenim spojky, to je zcela standardni zpusob razeni, o tom nema smysl se bavit, ale toto nema nic spolecneho s lehkosti prerazeni v prevodovce jako takove.
12. 8. 2015 23:38
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
priskoky ti dela spojeni neroztoceneho motoru s roztocenym zbytkem pohonneho soustroji, nikoliv vlastni prerazeni v odspojkovane skrini, vnimas ten zasadni rozdil? kdyz mas rozdilove otacky v prevodovce takove, ze je nezvladne pokryt synchron, tak ti tak maximalne nejde zaradit (typicky kdyz jdes z dvojky na jednicku, tam je v principu veci nejvetsi pomer mezi otackami). ale ze by mi pri vlastnim pretazeni paky z (dejme tomu 3 na 2) auto cukalo, kdyz nedam meziplyn (samosebou ten pravy), tak o tom opravdu nemuze byt rec.
12. 8. 2015 17:16
Re: rovná podlaha
ostuda je tvůj názor. Nerovná podlaha trápí lidi minimálně. to asi nebude důvod, proč kupovat Superba :-)
Nebo upřesni, kdy potřebuješ rovnou podlahu v Superbu?
Avatar - 3_diamanty
12. 8. 2015 14:00
Re: Srovnání s konkurencí
passat uz na pohlad je uplne idne ako superb..... kto ma dobre oko ten vidi :yes:

rozdiel medzi passatom a superbom nikdy nebol vacsi ako dnes.... vw si to uz tentokrat postrazil,

napriek tomu sa mi superb paci viac ako nejedna premiovka
Avatar - 3_diamanty
12. 8. 2015 13:51
Re: Konec hry na prémii
mne sa novy lift paci viac ako kombik.... v minulej generacii to pritom bolo opacne....

bocna linia je bez chyby.... okna maju primeranu presklennu plochu.... tu nevidim zadrehly..... mne zase skor viac vadia leonovske predne svetla... tych kdjeakych trojuholnikov a lichobeznikov je tam na tom aute nejak az moc... dizajn navonok jednoduchy ale v reale zbytocne prekomplikovany tymito geometrickymi detailami... ale ako celok... v peknej farbe.. to ujde.. rozhodne sa mi paci viac ako C... od mercedesu... alebo mondeo... tato farba superbu sekne a vyzera v nej prirodzenejsie ako v tych lesklo svetlych hnedo bezovych metalizach.... suhlasim s tym ze tmava farba kde co zachrani.... ale u peknych aut je to skor na skodu ak su detaily skryte....

s tymi prednymi svetlami sa zhodneme asi viaceri.... mohli byt aj jednoduchsie .... je to take nahrubo narysovane... cele auto ma take trosku drsnejsie crty.... chyba mi tu elegancia a akasi zaobelnost starsieho superba... ten jej v kombiku mal na rozdavanie.... pri novom superbe bude asi hodne zalezat na farbe aute.... ta v teste je pekna.... aj disky su ok .... v tejto kombinacii by to slo
12. 8. 2015 12:09
Re: Výdrž
Pořád čtu o děsivých nákladech na výměnu turba a jeho omezené životnosti, ale ještě jsem nepotkal člověka, který to v reálu musel u benzínu řešit.

A nějak mi uniká přímá souvislost výkonný motor - prohánění. Zkus v našem reálném provoze jet s podobným autem tak, abys alespoň 10% času ten motor využil když málo, tak aspoň na 50%. Naopak mnohem větší riziko obdobných poruch vidím u slabších motorizací, které dostávají záhul násobně větší ....typicky třeba 2.0TDi, kde se na limit motoru podíváš pomalu při každém předjíždění a rozhodně po delší dobu, než s tímto benzínem.

A já osobně bych měl spíš strach z nákladů na případné opravy automatické převodovky nebo haldexu ....
12. 8. 2015 20:50
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
ale to, co popisujes, neni zadny meziplyn. to je zcela standardni zpusob razeni, kdy pridavam plyn a poustim spojku zaroven. to bys rovnou pak mohl rici, ze se rozjizdis s meziplynem.

edit: jinak co se tyce meziplynu pri razeni "nahoru", tak to uz musi byt pekelny vehykl, protoze za normalnich okolnosti mas skrin pekne roztocenou z predchoziho nizsiho stupne, proto meziplyn pozbyva smyslu, protoze pouze potrebujes otacky skrine trochu snizit (coz se udela samo), ale samozrejme historie zna ruzne exemplare.
12. 8. 2015 20:43
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
znovu zopakuju: meziplyn je situace, kdy prispojkuju na neutralu prevodovku k motoru a pridanim plynu ji roztocim na "presne" otacky, abych vubec mohl preradit. nasledne pousteni spojky a pridavani plynu tak, aby doslo k plynulemu spojeni motoru s koly neni v zadnem pripade meziplyn.
.

co se tyce textu pana vaculika, tak jelikoz jezdim autem kazdy den, mohu se tomu jeho vyroku zasmat, jak vyse uvadim, schvalne si to nekdy zkuste sam. ja kdyz radim napriklad z trojky na dvojku, tak seslapnu spojku a plynulym pohybem paky proste preradim - v klidu, do vteriny. jenom blazen by se dnes obtezoval s tim, aby vyradil, pustil spojku, roztocil motor, zaradil. trva to trikrat tak dlouho a nema to totiz vubec zadny prinos. a jak uz jsem psal vyse, schvalne si zkuste treba jen tak v garazi pekne pri neutralu slapanim plynu davat presne otacky. treba u benzinu si zkousejte na neutralu trefit z volnobehu opakovane 3000 ot. jak dlouho to bude trvat? doba, kdy lanko spojovalo mechanicky klapku s plynovym pedalem a zivelne reagujici karburator okamzite dodal pozadovane mnozstvi paliva je proste nenavratne pryc, dneska po seslapnuti plynu nejprve ecu zavola do bruselu, aby se zeptala, jestli smi pridat... ja jsem si takoveto vecicky s plynovym pedalem zkousel a i proto se tomu vyjadreni pana vaculikana toto tema muzu pouze pousmat.
12. 8. 2015 09:52
Re: Spotreba, interier
V aute je kvalita vnimana vzatim za tazke dvere, doma staci drevotrieska, v lepsom pripade dyhovana drevom...
Ci je nejaka lista kvalitnejsia alebo nie, sa da vidiet az ked okrem viditelnej casti mozem pozriet aj hrubku, opracovanie, z kabiny ide vzdy len o vnimanu "kvalitu" , a z toho pohladu ma zaazilo, ze po vnimani "kvality " interieru A6 allroad a Superba ma k tej A6 blizsie Peugeot 508 asi GT alebo ako oznacuju frantici najvyssiu vybavu.
U Superba ma prekvapila predna kapota, presahuje cez blatniky a da sa jednoducho skryt , ze na jednej strane viac a na druhej menej, vyrobne menej narocne na presnost, ale co nato oblubene hviezdicky za bezpecnost chodcov ?
Skoda ma urcene limity, v ktorych sa moze hybat, asi preto u novych aut ( Octa, potom Fabia a aj Superb ) vsadila na dizajn.
Superb ma 0-100kmh za 5,8 sekundy, Pasat 5,5 , ze by to bolo softom prevodovky ? Tuneri budu musiet zacat "ladit" aj prevodovku, ale mozno sa mylim

A tiez pochvala autorovi za popis interieru. Konecne niekto, kto nepovazuje kupcov Superbu za ludi rozumu mdleho, ktori zbastia kazdu vetu, lebo to pisali na... rovnakym degradovanim interieru presiel nielen Superb, ale aj Pasat.
Dufam, ze koncern po tejto generacii povoli Skode aj dalsie, aby nemci videli, ze Cesi vedia postavit dobre auto aj napriek tomu, ze nesmu :-!
Avatar - fOE
12. 8. 2015 09:27
Re: Výdrž
Ano, je, ve smyslu turbo ala spotrebka u dieslu. Jak pisu, je podstatna ta zivotnost, jestli vydrzi 120-200tis km tak nemam problem. Jestli tomu verim ze to vydrzi? No, spise ne, koncern hraje v posledni dobe s TSI spis podprumer pokud jde o spolehlivost, ale uvidime.
Jinak jen s 1l nizsi spotrebou (ta tam i v realu klidne bude, staci obcas zajet do mesta) se ti turbo za 30tis kc zaplati za 85tis km a to nepocitam jak Ozzman spravne napsal nizsi pojistku, mensi olejovou napln, dost mozna mensi opotrebeni predni napravy diky lehsimu cumaku (varim z vody, nevim kolik vazil VR6 a kolik vazi 2.0tsi)...
12. 8. 2015 21:19
Re: ... pri podrazovani dava presne meziplyny :-)))
meziplyn s neutralem nema fakticky zadny vliv na to, jestli skaces nebo ne. na to ma vliv to, jestli pred pustenim spojky prizpusobujes otacky nebo ne (to je ta situace, kterou kolegove vyse nazyvaji "falesnym meziplynem" - ja tento pojem dnes slysim prvne)
Avatar - 3_diamanty
12. 8. 2015 10:26
Re: uznavam
jasne ok.... ale len si zober kde bol prvy superb voci vtedajsej premii a kde je dnes... pekne sa to priblizuje a v nejakych kriteriach ( bezpecnost ci komfort ) uz aj zrovnava :-) .... otazne je do akej miery sa dnes este vyplati priplacat si o 30 percent viac za auto ktore bude lepsie o 5 percent.... ako to o 30 percent lacnejsie auto ..... samozrejme nech si kazdy kupi co chce... chapem ze zakaznik Cecka nepozera az tak na peniaze a pomer cena/uzitkova hodnota .... ;-)

mne by ale bohate stacil takyto superb... a popravde paci sa mi jednoznacne viac ako to nove Cecko ( vyzorom zmensene S-ko ) ... a pritom stale tvrdim ze stary superb bol od neho este o hodne krajsi a jedinecnejsi ....