Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Za vozidlo bez povinného ručení se bude od ledna tvrdě platit

9 komentářů

Ahoj, víte někdo jak je to s vozidly v tzv. polopřevodu (já na někoho auto odhlásím, ale on si ho z nějakého důvodu na sebe nepřihlásil ) ? Díky.
V.
fabiahtp
Myslim si že pojištovna jde hlavně po těch co mají auto přihlášené na sebe a přestanou prostě platit pojištění , ale jesli prodáš auto a jdeš na pojištovnu s kupní smlouvou zrušit pojistku tak to podle mě pojištovna nehlídá až do doby než si to auto nový majitel přihlásí na sebe, nikde o tom nepíšou taky by mě to zajímalo ale pochybuju že o tom někde napíšou protože českej člověk by s tim zase vyčůral 😄
boberko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
manetino
Ale jak může někdo vymáhat peníze za pojistku,když ten nový vlastník není zapsán?
boberko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Přesně takhle to jde. >😁
oIoo
A proč že to je? Protože když Vás sejme opilý pan Černý bez řidičáku s prorezlým žigulíkem bez SPZ, tak nejen že budete mrtví, ale ještě z něj nedostanete ani stravenku.
JENŽE jako obvykle to dopadne zase na ty, co z nějakýho důvodu autem nejezdí ale nechtějí ho dočasně vyřazovat z registru. A znám dost lidí kteří v zimě vůbec nejezdí, a jediné řešení pro ně je sundat značky, vystát hyperfrontu na DI, zaplatit kolek a na jaře znova obráceně.
Martin911Turbo
přesně tak. Osobně bych byl za opravdovou změnu v systému výpočtu poviného ručení to dosavadní je naprosto katastrofální a neobjektivní!!! jj a sytém kdy přes zimu nejezdím (i můj případ) a odevzdání spz, techničáku do depozitu mě přijde dost nešikovné. Jednoduší by to bylo přímo automaticky provázat s pojišťovnou. Pokud budu jezdit od do, pojišťovna pošle informace na DI. Pokud v zimní době vyjedu bude to jen na mou zodpovědnost a musím nést následky a to nejen za nehodu kterou mohu způsobit, tak i to že jedu s dočasně odhlášeným autem
Podle mě nikdo povinné ručení nekontroluje - snad se to ani nedá zjistit. Např. Zdědíte auto, zrušíte povinné ručení u pojišťovny s tím, že ho pojistíte jinde a nepojistíte nikde. A je to. Kdo to zjistí? >😁