Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Volkswagen Multivan PanAmericana Concept: Pro dobrodruhy i motorkáře

Volkswagen si pro autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem připravil také výjimečnou úpravu aktuálního Multivanu, oživující označení PanAmericana.
Zpět na článek
15. 9. 2015 23:28
Re: Gratulace!
Tak je to jen koncept. A nenazýval bych to přestavbou. Vypadá to jako to staré řešení, jen trochu jinak udělané. Pokud to tak je, tak je to jen ukotvené v kolejnicích pro sedadla a půjde to vyndat. Caravelle má stejné kolejnice, pokud vím, takže to do ní půjde také strčit, a na rozvoru nezáleží.

Předpokládám, že ty motorky dáš napříč, že? Tady (stejně jako u toho starého nosiče) je motorka podél. Takže můžeš zapomenout na lavici. Asi půjdou dát dovnitř dva tyhle nosiče najednou, ale v celé délce toho nosiče nebudeš moci mít žádné sedadlo a dlouhý je přes celý Multivan, takže ti těžko zbyde místo na čtyři místa k sezení (navíc k dvěma vpředu), i kdybys měl dlouhý rozvor. A s dvěma motorkami by člověk mohl narazit na limit celkové hmotnosti, i s dvoučlennou posádkou.

Samozřejmě by šlo udělat i jiný než podélný nosič, pak by zbylo více místa. Za to ale nemůže rozvor Multivanu, to je věc nosiče.
15. 9. 2015 19:34
Re: Gratulace!
Jestli se Mulťák dělá jen krátký, je nesmysl brát ho jako základ pro tuhle přestavbu.

Jinak do Transporteru naložím klidně dvě motorky a nadále zůstává 6 míst k sezení. Ale jsou to krosky, silničky asi zaberou víc místa
15. 9. 2015 19:08
Re: Gratulace!
Multivan se dělá snad jen krátký, ne? V T5 se vedle motorky na platformě, kterou prodával (prodává?) VW jako příslušenství, vešla i dvě sedadla v druhé řadě. Ale je to opravdu o tom, že převážíš motorku, ne že rodina jede na výlet a ty si motorku přibalíš. Na to potřebuješ něco většího, pokud má být uvnitř.
15. 9. 2015 18:57
Re: Gratulace!
Pro T5 Multivan VW prodával sadu pro přepravu motorky (rampa, platforma, oka).

PS: Až teď mi došlo, že to bylo nejspíš myšleno jako ironie (přečetl jsem si předmět). :-) Multivan není nějak zvlášť velký, přeprava motorky je celkem na hraně. U dodávek určených k přepravě lidí je pak problémem, jak motorku zajistit (rampa není takový problém). Na to Multivan vybavený není. Lidi rozhodně napadlo převážet motorky v Multivanech, to není objevné, ale shání se pak po řešení, jak to vlastně udělat.
15. 9. 2015 11:10
Re: Gratulace!
Mě by nenapadlo brát na převoz motorky Multivan v krátkém provedení. Ti konstruktéři asi spadli z Měsíce... :'-(
15. 9. 2015 10:28
Gratulace!
Ani by mě nenapadlo, že se do dodávky vejde motorka!

:-!