Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

ADAC: Výhled šikmo vpřed není vždy samozřejmostí

15 komentářů

oIoo
Koukám že blbost euroobyvatelstva se už tak nějak předpokládá, to chápu. Soudruzi zaveďte normu, která to bude měřit, upravovat, sledovat, sankcionovat, protože zákazník je dement a když si v showroomu sedne do SUVčka tak nepozná že nevidí 8-s
Pjenkava
Myslim, že se zatim žádná norma neexistuje a nikdo nic nesleduje, natož sankcionuje. Je to jen statistika pro zajímavost. Jistěže to zákazníkovi trošku pomůže 😄
Tano
No jasně mě to pomohlo, původně jsem si chtěl koupit kabriolet Mitsibishi Colt,ale nakonec jsem se rozhodl pro dodávku Renault Grand Espace >😁
pumpkin
>😁 :yes: Mňa by zaujímalo hodnotenie Sedici/SX4. Či by som sa zhodol s ADACom
Klaudius
Vezmi normu, meradlá a zmeraj. Malo by Ti vyjsť to isté. 😉
IPace
to ja si radsi vybral rovnou Ariel Atom, tam nic ve vyhledu neprekazi , teda krom zrcatka a prilby, kdys >😁 [odkaz]

ale je zajimave ze na bedne neni zadne domaci kchar :😉
Tano
Tak ta fotka je fakt dost brutálníííí >😁
IPace
tak tady si to uzij jako video [odkaz] 😄 Top Gear je proste best :yes:
Klaudius
Ale inak si v poriadku, a jesť ti chutí...?
Klaudius
By si sa divil, že existuje. A divil by si sa ešte viac, na čo všetko normy existujú a platia.
Seš nějaký podrážděný. Jednak když vznikalo první fávo, pak konstruktér,který dělal partii A-sloupku dostal od samotného Bertoneho padáka,protože mrtvý úhel udělal o 1st víc, než byla tehdejší norma(7 namísto 6st).Takže namíto keců o evroobčanech(BTW-já u předem jasného ref. organizovaného socanským Becherem nebyl),tak je dobré postudovat normy pro konstr. vozů,tehdy i dnes.Vzdělávání se tomu říká a evroobčany do toho nepléct(BTW-co to je evroobčan,neznám !!!!!!). Ono je lepší hledat v normách.Zdarec! :-!
Jinak souhlas,dementi nám převládají všude,nejenom mezi zákazníky autosalonů,že...?? :no:
Klaudius
Pravda ako remeň. Súhlas s celým príspevkom do poslednej podky, vrátane faktov medzi riadkami. :yes:
igi2
1) nepředpokládám že že hodně lidí kteří nejsou opravdu zkošeným řidičem se opravdu v showroomu nevšimne že nevidí. Ono to není tak hrozné, z auta vidět je, ale musel by si dát pořádnou zkušební jízdu a ne takové to povožení kolem bloku, které je hodně prodejců ochotno nabídnout.
2) ono je těžké si vybrat pokud je to s výhledem z moderních aut jen špatné nebo moc špatné.
Je pravda že test neřeřeší jak situaci řešit. Co takhle kvalitnějčí materiály které umožní použít subtilnějčí A sloupky?
Klaudius
Na niektorých autách je problém A stĺpikov pomerne markantný. Hrubý A-stĺpik a blbý výhľad šikmo dopredu bola prvá vec, čo mi vadila napríklad vo Fabii I.

Čo sa výhľadu týka, v mnohých moderných autách okrem hrubých stĺpikov prekáža vo výhľade aj vysoká línia okien, človek cez tie nízke sklá vykúka von ako z tanku. Ak je vysoko uložené, povedzme čelné sklo, a vodič je nižšieho vzrastu, potom najbližší bod, ktorý smerom dopredu z auta vidí, leží niekedy aj 5-6 metrov pred autom. Do tejto vzdialenosti nemá šancu uvidieť napríklad dieťa, motajúce sa pred autom na parkovisku.
Klaudius
Ten štandard si si teraz určil sám sebe. Necítiš sa trápne?