Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Kia Cee'd 1.4 CVVT (73 kW) – Golf za menší peníz

Kia Cee’d v rámci letošní modernizace ladila hlavně detaily. Bude to na konkurenci stačit?
Zpět na článek
11. 11. 2015 08:50
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
No přiměřeně situaci, zkouška z matematiky třeba 80%, v práci 50%, řízení auta 20% na diskuzi s tebou stačí okolo 5%, tak si kup taky golf [odkaz] a poreportuj to moskvy nebo frau vošickému. Třeba si koupí taky. A ty využíváš kolik % své mozgokové kapacity k ovládnutí nejčtenějšího média svou propagandou? Jestli skoro 100%, tak bys měl přemýšlet o jiné práci protože ti to moc nejde.
11. 11. 2015 08:24
Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Co prijde dale?

Peugeot Boxer - Golfe, mame vetsi kufr.
LaFerrari - Golfe, mame vetsi vykon
Tank T34 - Golfe, mame delsiho...lauf
SunSeeker Predator - Golf, co umi plavat

UUUuuuaaaaaa!!!

Posledni dobou si tu pripadam jak na planete ulitlejch mimonu 8-s :no: :no: :no:

P.S.

Ocekavam ode redakce nejmene 12 cernejch (ne migrantu, ale palcu, samozrejme).
11. 11. 2015 08:31
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Protože GOLF = ETALON ;-) a jen se porovnává, na kolik % se dané auto může přiblížit Golfu. Tedy např :
i30 je tedy 40% Golf
Ceed je 50% Golf,
C4 je z 60% Golf
P308 je ze 70% Golf
Focus je ze 80% Golf
Auris je z 90% Golf
11. 11. 2015 08:51
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
jestli je Swifter od Swiftu tak bych byl taky spokojený. Svišť je v rámci kategorie dobrá volba.
11. 11. 2015 09:03
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Ano, jsou se atleti, kteří golf v některých disciplínách překonají. Najdeš lepšího koulaře, lepšího sprintera i lepšího výškaře, ale těžko najdeš lepšího desetibojaře.
11. 11. 2015 08:44
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Mám auto, které je z 0% Golf a neměnil bych..
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 08:51
Test
Úvod, design
Po třech letech výroby nastal ideální čas na modernizaci druhé generace Cee’du. Kompakt korejské značky vyráběný v Žilině ale nadále patřil mezi povedená auta, a tak výrazné změny nebyly potřeba. Právě z toho důvodu se konstruktéři zaměřili jen na ladění detailů.

Hlavní novinkou modernizovaného Cee’du je příchod přeplňovaného tříválce 1.0 T-GDI, sedmistupňové dvouspojkové převodovky a sportovně laděné verze GT Line. Čeští zákazníci ale dávají spíše přednost nízké ceně, a tak jsme faceliftovaný Cee’d vyzkoušeli se základním motorem 1.4 CVVT (73 kW) kombinovaným s druhým nejnižším stupněm výbavy Comfort Plus. Právě taková kombinace se u nás velice líbí!

Nadále svěží
Když se druhá generace Cee’du v roce 2012 představila poprvé, patřila mezi ty nejpohlednější kompaktní hatchbacky na trhu. Po více než třech letech prodeje se toho moc nezměnilo, tvary navržené Peterem Schreyerem nadále působí pohledně a moderně. I proto designéři přikročili pouze k jemným retuším maskérů než k rázným řezům plastických chirurgů. Vpředu se objevila užší maska chladiče, vzadu přepracovaná grafika světel. A to je spolu s přepracovanými nárazníky všechno. A tak se vůbec nebudeme divit hlasům, že se Cee’d nijak nezměnil. To ale není kritika, nýbrž pochvala povedeného originálu.

Také kabina zůstala zachována, Kia sice hovoří o hojnějším použití chromovaných prvků, v testované verzi jsme si jich ale nevšimli. Kvalita zpracování je na perfektní úrovni, uvnitř nic nevrže a spáry jsou opravdu minimální. Jen nás příliš nepotěšil výběr materiálů – plast použitý v okolí rádia nebo na dekoru volantu se velice rychle špiní a zůstávají na něm otisky prstů.

Za volantem se sedí jako v normálním kompaktním hatchbacku, posaz nijak neurazí, zároveň ani nenadchne. Snad jen těch 14 tlačítek na volantu je podle našeho vkusu trochu moc. Na loketní opěrce nám pak vadilo, že je příliš krátká, a tak ji řidiči menšího vzrůstu moc nevyužijí. Přístroje jsou díky jednoduché grafice a velkým číslicím dobře čitelné, jen ten displej palubního počítače je hůře čitelný za ostrého slunce.

Cee’d i po příchodu nových konkurentů patří mezi nejprostornější kompaktní hatchbacky na trhu, výrazněji jej překonává jen Nissan Pulsar se svým dlouhatánským rozvorem 2.700 mm. Rozvor Cee’du je ve srovnání s Pulsarem o 50 mm kratší, přesto auto cestujícím vzadu nabídne bohatý prostor v oblasti kolenou. Také místa nad hlavou je na zadní lavici více než dostatek.

Zavazadelník Cee’du nabízí objem 380 litrů, což je stejně jako v případě etalonu nižší střední třídy, Volkswagenu Golf. Zavazadlový prostor je dlouhý 71 cm, mezi podběhy široký 103 cm a pod plato 53 cm vysoký. Využití nepravidelně tvarovaného kufru bohužel omezují dva faktory – vysoká nakládací hrana ležící 73 cm nad povrchem vozovky a složitější sklápění zadních sedadel. Nejprve je nutné sklopit sedáky a až potom opěrky. I při takovém řešení navíc vznikne asi pěticentimetrový schod.

Klidným řidičům postačí
Označení motoru 1.4 CVVT a jeho výkon 73 kW by naznačoval, že se v motorovém prostoru nic nezměnilo. Opak je ale pravdou, jedná se o zcela nový agregát, který má s předchůdcem shodné vlastně jen jméno a výkon.

Zatímco předchůdce pocházel z rodiny Gamma, novinka je zástupcem rodiny Kappa. Atmosférické jednotky se liší svým vrtáním a zdvihem (dnes 72 x 84 mm proti dřívějším 77 x 74,9 mm), díky čemuž se změnil také zdvihový objem – z 1396 cm3 se „downsizoval“ na 1368 cm3. Točivý moment spolu s tím klesl z původních 137 N.m/4200 otáček na dnešních 134 N.m/4000 otáček

Nový motor má Cee’du přinést větší pružnost, praxe ale ukázala, že 1.4 CVVT nadále patří mezi ty slabší agregáty, které uspokojí jen velice klidné řidiče. Při pohybu po městě síla čtrnáctistovky naprosto postačuje, dlouhozdvihový charakter motoru znamená lepší tah odspodu. Při předjíždění na okresní silnici nebo v dálničních stoupáních se ale vyjeví omezená dynamika ve vyšších otáčkách. I v prudších dálničních kopcích sice motor udrží tempo, při snaze o zrychlení je však mnohdy potřeba přeřadit i na čtyřku. Točení k omezovači nicméně příliš nepomůže, motoru chybí zřetelná výkonová špička. Co nás však na 1.4 CVVT potěšilo, je fakt, že si vystačí bez stop-start systému.

Průměrná spotřeba se po týdnu testování zastavila na hodnotě 6,9 litrů na 100 kilometrů. Od normované spotřeby jsme se tak odchýlili jen o 0,9 litru, což je slušný výsledek s ohledem na syrovost motoru – na svém kontě měl jen nějakých 1.500 kilometrů. Ve městě spotřeba vzrostla k osmi litrům, dálniční přesun znamenal 7,2 litrů. Při defenzivní jízdě se pak na okresce dalo dostat na dohled oněch udávaným šesti litrům.

Cee’d si i po faceliftu uchoval standardně dodávanou šestistupňovou převodovku, což v nižší střední třídě nadále není samozřejmost. Řadicí páka je příjemně krátká a pěkně se drží, k samotnému zpřevodování nemáme výhrad. Také řazení je přesné, není to však nic, co by konkurence také nenabízela. Výraznější výtku máme jen ke spojce, ta je i po faceliftu poddimenzovaná, a tak se nám při popojíždění v kolonách nebo při rozjezdech do kopce mnohdy stávalo, že se od ní začal linout nepříjemný „autoškolácký“ zápach.

Perfektní komfort
Testovací automobily obvykle dostáváme na velkých kolech, díky kterým sice lépe vypadají na fotkách, zato s komfortem to bývá horší. Zkoušený Cee’d však dostal výchozí 15palcová kola, která nás vyloženě potěšila – i díky nim auto nabídlo za všech podmínek vysoký komfort.

Podvozek Cee’du tvořený vzpěrami McPherson vpředu a víceprvkovým zavěšením vzadu opravdu perfektně tlumí nerovnosti, neozývají se od něj žádné hlasité rány. Zároveň se ani karoserie vozu nijak výrazně nenaklání, v zatáčkách si je řidič nadále dostatečně jistý. Jen to řízení je až zbytečně přeposilované, Cee’d sice nabízí tři režimy nastavení posilovače, i ten nejtužší režim nám ale připadal lehký.

Kia sice tvrdí, že posilovač funguje citlivěji než dosud, řízení nám ale přišlo takové nijaké. Až by se dalo říci, že si řidič jízdu příliš neužívá, ani tak neřídí, ale spíše jen jede. A jakožto vůz sloužící k přejezdu z bodu A do bodu B funguje Cee’d skvěle, jen se při jízdě nesmíte chtít bavit.

Zapracovalo se také na hlukové izolaci. Motor je opravdu dobře odhlučněn. Jediné minus zaslouží použité zimní pneumatiky Nokian WR D3, které při jízdě na dálnici jsou přece jen slyšet.

Zajímavá cenovka
Cee’d dokáže potěšit i svojí cenovkou. Testovaná verze Comfort Plus stojí 344.980 korun, přičemž v ní nechybělo vlastně nic podstatného. Za tuto cenu totiž dostanete nejen manuální klimatizaci a rádio, ale také třeba zadní parkovací senzory, tempomat nebo kožený volant. Za rozumný příplatek 8.000 Kč pak dostanete vyhřívaná přední sedadla a vyhřívaný volant. Navigace přijde na 15.000 korun.

Zájemcům o bohatší výbavu navíc Cee’d nabízí více než dosud. V rámci faceliftu totiž příplatkovou výbavu obohatili nový pomocníci – sledování dopravních značek omezujících rychlost, hlídání mrtvých úhlů nebo automatický parkovací asistent. Cee’d tak dohnal konkurenci, která byla dosud v tomto ohledu přece jen dál.

Závěr
V rámci faceliftu druhé generace Cee’du se pracovalo hlavně na detailech, výsledkem je o chlup lepší auto. Výrazné změny ani nebyly potřeba – přestože se v minulých třech letech na trhu objevily mnohé novinky, Cee’d nadále patří mezi ty povedenější kompakty na trhu. Dokonce by se dal označit za takového levnějšího Golfa – většinu věcí dělá dobře (mnohdy i skvěle), zároveň ale nijak nechytne za srdce. Jen škoda, že některé slabší stránky mu zůstaly i po modernizaci – ať už slabý základní motor nebo poddimenzovaná spojka.

Plusy
Prostorná kabina
Komfort odpružení
Šestistupňová převodovka standardem
Atraktivní design

Minusy
Vysoká nakládací hrana
Dynamika motoru
Poddimenzovaná spojka
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
V1

Zajímavejsí by bylo vedet kolik procent tvé mozkové kapacity vyuzívás. >:D >:D >:D

Ale cemu se divit u cloveka jehoz auto snů je VW Passat 2.0 TDI. >:D >:D >:D
Avatar - habanero1
11. 11. 2015 17:26
Re: palce
Vždyť si ty palce zasloužíš...
Avatar - habanero1
11. 11. 2015 19:59
Re: palce
Ja ti je davam treba proto, ze si myslim, ze jsi omezenec a nesouhlasim s tvymi nazory. Nerikam, ze se vsemi, ale nekdy je to fakt k smichu. A jestli ti prijdu zbabely, tak ti to klidne povim do xichtu. A kdybych nemel nazor, tak si nedelam nazor o tobe. Takze se chovej, jak chces, vidim, ze je spousta lidi, co maj nazor na tebe podobny a trapas delas jen sam sobe. A ja ze sebe delam akorat blba, ze na to reaguju, ale to jinak nejde, je mi z tebe smutno.
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 10:00
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Obyčejně si stěžuješ, že se diskuze plevelí a vrší se odpadem. Tímto svým rýpáním jsi pro dnešní den plevel a odpad. Zkus to znova, určitě najdeš způsob, jak se takovému přístupu vyhnout. Vkládám do tebe naději, že budeš, alespoŇ dnes, slušný. ;-)
11. 11. 2015 10:24
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Protože se soutěží v desetiboji :-)
11. 11. 2015 22:28
Re: Spojka
Jsem 1,5 roku spokojeným majitelem Ceeda 1,6GDI FIFA a musím smeknout před autorem, že odhalil ten problém se spojkou během krátkého testu. To že Ceed má podivnou spojku je známo, jen se o tom moc nikde nemluví a v běžných testech to asi nikdo ještě neodhalil. Je to přesně, jak popisuje, stačí velmi krátká avšak intenzivní zátěž (typicky couvání do kopce) a spojka začne smrdět. Už jsem toho najezdil hodně s mnoha různými auty, ale s tímto jsem se nikde nesetkal... A rozhodně to není řidičem. Při tom couvání, pokud nemůžete jet rychle, tak prostě musíte pracovat se spojkou ať se jí to líbí nebo ne. Stejný problém vykazuje i i30, stačí projít fórum majitelů vozu... Zkoušel jsem to reklamovat a bylo mi řečeno, že to je bohužel normální. Až pak jsem zjistil, že to je obecný problém. Někomu se to dokonce podařilo vyreklamovat, ale stejně si nepomohl, protože nová spojka je stejná.
Nedokážu posoudit, zda je to jen tím, že se smrad ze spojky dostane do kabiny rychleji než u jiných aut, nebo je to vlastnost této spojky, která nemá vliv na životnost, nebo je ta spojka opravdu poddimenzovaná. Ale že to není jen výmysl dokazuje nedávný test Autobildu na 100 000 km (u nás vyšel v Autotipu), kde si redaktoři stěžovali na stejný problém. Spojka sice test vydržela, ale s chlupem, a po rozebrání po těch 100 000 km vykazovala značné opotřebení (spálení) a byla zralá na výměnu.
Ale aby nedošlo k omylu. Ten problém není tak hrozný, jak se může z popisu zdát (pokud necouváte pravidelně do prudkého dlouhého kopce). V podstatě jsem se s tím letos setkal jen o dovolené v Itálii při průjezdu úzkých horských uliček, když jsem musel párkrát dál zacouvat, abychom se vyhli s protijedoucím vozidlem. V koloně se mi to nestává. Sand jen, když je to do prudkého kopce a popojíždí se dlouho a rozjezdy jsou rychle jeden za druhým... ale s tím jsem snad letos ani nesetkal...

Jinak když už jsem se tu odhodlal kvůli reakci i zaregistrovat ;-), tak přidám mé hodnocení po 1,5 ročních zkušenostech. Ceed mě hodně překvapil už při výběru a nyní jsem s mnohým velmi spokojen a neměnil bych. 1.6 GDI mi pro běžné svižné ježdění naprosto vyhovuje a do turbo malorážek bych nešel, ani do TSI ani do té nové KIA 1.0. (Ale to je otázka osobních preferencí a nechci se pouštět do diskuzí turbo vs. atmosféra). Není to motor na závodění, ale to ani samotné auto, takže podle mě je to pro Ceeda nejvhodnější motor z toho, co KIA nabízí. 1.4 by pro mě byla už slabá, ale pro běžné ježdění asi většině vyhoví.
Jako jediný pro mě podstatný zápor Ceeda vidím horší odhlučnění podběhů resp. přenos hluku od kol do kabiny. Ne opravdu to není zimními pneumatikami Nokian WR D3, jak popisuje autor testu. Ty nejsou o nic hlučnější než letní (shodou okolností je taky mám a můžu porovnat). Dokonce bych hluk Nokianů vyhodnotil jako měkčí a příjemnější, než letních gum, ale v podstatě v tom není rozdíl. Výběrem gum si moc nepolepšíte, musely by se líp odhlučnit aspoň podběhy...
Druhý zápor je pro mne řízení bez zpětné vazby. To ale asi málokomu bude vadit a málokdo z běžných řidičů (čest výjimkám a nadšencům do aut) vůbec dokáže poznat. V této souvislosti bych si dovolil nesouhlasit s přeposilovaným řízením, pokud tím tedy autor myslel opravdu jen to, že jde volant zlehka a nikoli jeho odtažitost a zpětnou vazbu. Pokud můžu porovnat s jinými auty, tak střední nastavení posilovače Normal tak cca odpovídá průměru. Já sice většinou používám nejtužší Sport, protože má nepatrně větší citlivost ve středové poloze, ale když jsem půjčil auto kolegovi, co jezdí běžně Škodovkama a VW, tak si stěžoval, že to řízení zde ztuha a budou ho bolet ruce, tak jsem mu to musel přepnout >:D
Dál už nemám Ceedu moc co vytknout, snad jen tu pochybnost o spojce a neposuvnou loketní opěrku, která je dost vzadu (ale řidič by měl držet volant a ne se opírat o opěrku :-D).
Aby to nebylo jen o mínusech, tak teď přijde jen samá chvála :-D. Kladů má to auto mnoho, ale bohužel už je beru jako samozřejmost (což ovšem u jiných aut samozřejmé není). Takže když se nad tím zamyslím, tak zatím určitě spolehlivost (ale to je ještě relativně brzy hodnotit), naprosto oceňuji kvalitu i ergonomičnost interiéru - vše funguje a je tam, kde má být, nic mi nepřijde nepřirozené. Vyzdvihnout mohu jízdní komfort - pro mě naprosto ideálně nastavený podvozek, který je komfortnější než u nového Golfu (mám přímé porovnání) a přitom skvěle drží na silnici a v zatáčkách, výborné řazení, pedály v ideální poloze, brzdy vyladěné tak akorát. Praktičnost: odkládací prostory, prostornost jak kabiny tak kufru je ve třídě na špičce. V autě v podstatě není středový vyvýšený tunel (jen malinký schůdek), který obvykle v jiných vozech protíná střed auta a překáží případnému cestujícímu na prostředním sedadle. Použité materiály v interiéru jsou kvalitní a nevykazují dosud známky opotřebení, byť v autě jezdí i děti, které okopou kde co. Stačílo zatím setřít či omýt a nikde nic. Až jsem se divil. Líbí se mi i taková drobnost, jako luxusně měkký chod tlačítek ;-), design interiéru a přístrojová deska (ale mám vyšší výbavu - FIFA s navigací, černým provedením přístrojovky atd.). Výbava je v dané cenové relaci nad většinou konkurentů. Super je způsob ovládání tempomatu na volantu, jeden z nejlepších, co jsem měl možnost poznat. Je toho dost, co by se dalo označit, že Ceed zvládá na jedničku. Mohl bych chválit i déle :-) Někdo tu zmiňoval desetiboj a že na Golfa v něm nikdo nemá. Pro mě je dnes Ceed v té komplexnosti auta v podstatě na úrovni Golfa. Každé z obou aut má své výhody a nevýhody. Záleží jen, co člověk upřednostní. Např. Golf je určitě víc zábavnější na řízení (ale v tom zase nemá na jiná auta, jako Mazdu 3 atd.), Ceed má naopak např. zase komfortnější podvozek (není v něm cítit každá projetá díra, jako v Golfu a to jsem bezprostředně na stejné trase porovnával s dražší verzí Golfa s multilinkem, takže nikoli pevnou zadní nápravou), atd. Ono obecně je nižší střední třída hodně vyrovnaná a v testech se tak často musí redaktoři zabývat maličkostmi, aby vůbec auta odlišili >:D Hlavní je, že máme z čeho vybírat a každý si tak může zvolit, co mu vyhovuje nebo se líbí nejvíc...
Avatar - AUDIRS6
11. 11. 2015 11:56
Vsetka cest !
A teraz ani neviem komu skor - ci autu, automobilke, dilerovi ( ktory zrovna takuto konfiguraciu ponukol na test ), alebo aj autorovi, ktory sa zase pomerne spravnym sposobom vzil do pozicie toho, kto ma zaujem prave o taketo auto... :-) :yes:
Ake to teda je - prave taketo...? No prave taketo ! Pomerne pekne, pomerne jednoduche, ale pomerne kvalitne, pomerne kvalitne skonstruovane ( multilink vzadu pre vsetky verzie !!!!!!!!!!!! ) a s pomerne dobrou cenovkou !
Teda pardon - s nepomerne dobrou cenovkou ! :yes:
OK, lokal-patriotizmus bokom, ucta a obdiv k byvalemu dizajnerovi Audi bokom... :-)
Ale co tomu autu vytknut ? Nic !
Niekto to tu prirpvnaval k desatboju a ako najlepsieho desatbojara aktualne oznacil Golfa.
OK, nemam s tym problem, len problem je prave v tom, ze su zakaznici, ktori z tych 10 disciplin niektore preferuju viac, ine menej. Keby nie, tak by sa tu premavali asi len tie Golfy... :-!
Ale chvlalabohu ide to aj inac:
Atmosfericky motor so 6° MT. :yes: - niekto ma totiz este stale predsudky z maleho turba, tak nech sa paci - v Kii si vyberie.
Vzhlad - To je podla mna 1 z najsilnejsich Cednikovych zbrani - fakt pekne auto ! A dokonca aj na 15"-ach !!! To som uz dlho nevidel !Nemozem si pomoct, mozno to aj od niektorych z Vas schytam, ze ci ma preplo, ale Peťo si robi svoju robotu fakt dobre, takze nemam co vytknut.
Kabina - V prve dni ako vybehol Cee´d na autosalon a po nom G VII, som sa smiechu nevedel zdrzat - zakladny tvar pristrojovky = rovnaky >:D
Ano, socka Cedniku vyzera mozno horsie ako socka G VII, ale za tie prachy... ;-)
Vnutorny priestor - tam uz taha za kratsi koniec kazdy - teda az na 2 vynimky: Pulsar a O III - ktora ale celkovym ponatim hra prave na tu "medzitriednu" strunu, kde moze pre niekoho prave svojim vyzorom ( za tucne priplatky ) evokovat "seriozne auto strednej triedy"...
Davidovi:
Vcelku dobra praca - spomenute aj niektore technicke veci ( novy motor ), pochvalene to, co pochvalene ma byt, vytknute to, co sa vytknut da...teda az na tu spojku, nakolko par Cednikov ( ano, pribudli medzi mojich znamych dalsie :-) ) poznam, a nejake problemy so spojkou som zatial nepocul.
Plast okolo radia ? Dokaze byt aj inej kvality a dizajnu, a to sa potom spini este viac.
Tlacitka na volante ? - 2 tl. + 2 kolisky vlavo a vpravo, a 3+3 na dolnom ramene - teda poviem ti, ze uz som videl viac a menej prehladne umiestnenych tlacitiek na volante... :-!
Laktova opierka... POZOR ! Neviem ci sa mi len mari, ale ak sa mi mari dobre, tak sa mi mari, ze vo vyssich vybavach je ta laktova opierka posuvna !
Potom nebudu mat problemy ani ti mensi... ;-)
Takze ako vy hovorite "sečteno a podtrženo" - vynikajuci voz za vynikajuce prachy ! :-! :yes:
Rozhodne na 4+ hviezdicky !
A ked sa divam do tabulky s konkurenciou, tak ten Rapid... 8-s - sorry, ale to je vyslovene dehonestacia ! :-!
Takze zhrnutie jednou vetou:
Kto chce nadpriemerne dobry voz, s nadpriemernou priestrannostou, za danu cenu nadpriemernou vybavou a zarukou a boji sa novych malych turbomotorov - kupujte !
Lebo za max. 2,5-3 roky uz atmosfery ( v Kii ) nebudu... :-!
11. 11. 2015 15:55
Dynamika auta se základním motorem
Podle všeho příjemné auto i v této skoro základní verzi, jen mi nejde osobně pod fousy popis dynamiky, možná jsem jen přecitlivělý pár formulací mě trošku popíchlo, nevím proč. Myslím si, že od základní motorizace pro danou cílovou skupinu zákazníků nelze čekat více ani v r. 2015.

Motor byl úplně přepracován z hlediska koncepce na dlouhozdvihový a to za účelem zvýšení pružnosti jak je uvedeno (tzn. lepšího průběhu krouťáku v nižších a středních otáčkách). Ruku v ruce s tímto řešením jde omezení výkonové špičky ve vyšších otáčkách. Výsledkem (a splněným cílem?) je plošší charakteristika umožňující s vhodným zpřevodováním plynulejší a tedy i úspornější jízdu ve výhodnějším pásmu otáček. Podle všeho úspěšně, "...udrží rychlost i v prudších stoupáních".Nevím proč autor jinak povedeného článku zrovna na toto opakovaně upozorňuje s podtextem, že (ouvej!) při pokusu o další zrychlování v dálničním stoupání je potřeba podřazovat!? A navíc o 2 stupně!! A ještě se ničeho nedočkáme. No a co?

Typický uživatel tohoto auta pravděpodobně nikdy dlouhodobě nejezdil s něčím výrazně silnějším, nebo už má něco odjeto a ví do čeho jde. A představa, že s tímhle jedu na 6. stupeň 130 po D5 z Loděnice třeba na Prahu (kolikpak to asi tak točí ve 130) a budu chtít dál zrychlovat (proboha proč?), tady bych apeloval na přiměřená očekávání a inteligenci uživatele. Při vědomí, že auto má 6-kvalt, váží 1.25 t, má max. 134 Nm a s vědomím, že ta 6 je rychloběh pro snížení otáček a udržení rychlosti v přiměřených podmínkách, nikoliv převod pro dosažení dynamických změn, je 5 teprve "normální" cestovní kvalt postaru, který toho s 1.4l taky moc nenazrychluje do kopce, tak prostě na eventuelní "pokus o další akceleraci" zbývá 4 jako normálně, nebo klidně 3 (záleží na zpřevodování, když dneska na 3 auta atakují 150 km/h). Nechápu, proč na tuto vlastnost na motoristickém serveru takhle naivně, skoro překvapeně upozorňují. Taková Felicie 1.3 vážila pod 1t, měla 106 Nm a na 5 toho taky moc nedala. Při poměru hmotnosti Ceed/Felicie cca 1.25 to logicky vychází pro Ceed s tímto motorem velmi podobně.

A není to žádná slabina nebo věc, na kterou je třeba zvlášť upozorňovat. Je to vlastnost výrobku, která možná nikomu z jeho reálných uživatelů vadit nebude, ale kupodivu ani je nepřekvapí!

Možná stačilo to jen maličko jinak napsat, nevím, je to evidentně můj problém, ale měl bych radost, kdyby se i novináři probrali z turbosnů a umožnili zblblým lidem taky použít vlastní hlavu k úsudku.
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:57
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Civic je ze 120% vesmírná loď >:D
11. 11. 2015 09:00
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Bodejt, to je 130% Golf.
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 08:58
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Já taky, dokonce jsme měli auto, co bylo z 80% Golf a z 20% Passat sedan a stejně sme ho vymenili.... Holt není příjemné, když vám u zánovního vozu začnou odcházet věci s cenovkou desítek tisíc ;)
11. 11. 2015 08:26
Plasty v interiéru
Zaujala mě výtka na plasty kolem rádia. V Ceedu jsem se párkrát svezl a rozhodně mi tohle řešení přijde lepší než lesklý piano black, který cpe koncern do svých aut. To se totiž prasí skoro samo.
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 08:56
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Nic proti Golfu, je to povedené auto, ale jsou i auta, co Golf překonají, záleží co hodnotíš... takže zkus vyndat hlavu z výfuku sousedova Passata TDI a přemýšlej.

Ceed je zrovna ukázka toho, jak korejci právě ten Golf chtějí dostihnout a v některých věcech se jim to povedlo za méně než třetinu času, jak VW, ale že by zrovna Auris napodoboval Golf, nebo Fokus ? Tam jsou trochu jiné pohnutky... sám bych si Golfa nevybral, ještě možná tak v 5. či 6. generaci.....
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
>:D >:D >:D

Ale uvedom si ze auto snů cloveka s nickem ikaus je VW Passat 2.0 TDI. K tomu není treba nic dodávat.
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Tvuj príspevek kouzelne ukázal mentalitu lidí jejichz auto snů je VW Passat 2.0 TDI. >:D >:D >:D Mlátí to s tebou solidne ale ty máš na víc. Kabaret ikarus práve zacíná.
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
>:D >:D >:D >:D >:D

S Golfem na věčné časy a nikdy jinak.
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 22:33
Re: Spojka
Paráda! Skvěle napsáno. Díky za postřehy. :yes:
11. 11. 2015 18:57
Minusy dle meho zjisteni
Souhlasim s nekolika negativy, ktere v clanku zaznely.

1. budiky pri slunci hure citelne a to i na nejvyssi podsviceni
2. loketni operka se neda posouvat, az od buhvi jake vybavy, tady trosku nechapu proc to tak je, kdyz sesterska i30 ma posuvnou operku jiz v zakladu
3. rizeni opravdu preposilovane
11. 11. 2015 12:12
Re: Vsetka cest !
..s tym sa neda nic ine len suhlasit :yes:
11. 11. 2015 09:13
Re: Ceed
Ale za ty prachy se to dá. Jinak v nabídce motorů nevidím problém, jednak atmosférické motory, turbodiesely a nově i třívalcový turbobenzín. Velmi povedený je turbobenzín v GT. Za mě lepší než i30 i než většina Japonců. Já bych maximálně uvažoval tak o Mazdě nebo Toyotě, hlavně z hlediska designu je Kia pro Evropana nejbližší.
11. 11. 2015 08:56
Re: Ale je to makačka najít na korejci
Ale je, treba paleta motoru (benzinovych) je tristni, kozeny paket vypada jako kozenkovy a takovy divny na omak. Na druhou stranu vyhrivani sedacek a volantu za 8? parada.
11. 11. 2015 12:49
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
No minimálně celá nižší střední :-) trochu jsem doufal, že budeš metaforické řeči rozumět o něco líp ;-)
11. 11. 2015 15:29
Re: Palcovaci a palce...
..niekoho si presvedcil o ze to ma zmenit naspat,ale inac je to sranda kedze aj ja som 4:0 potom 3:1 a teraz som naposledy 4:1..vecer mozno budeme 2:10 ked nas zachyti satelit a trochu nam to tu poupravuje >:D >:D >:D
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 12:22
Re: Vsetka cest !
je to tak... v desatboji by bol ceed stale vazny super pre kohokolvek... je vcelku vyvazeny .. ale koniec koncov z tohto konceptu ... tazi aj golf.... tiez nebol nikdy najpriestrannejsi ani najkrajsi ani s najvacsim kufrom ci razvorom v triede.... ale ak vsetky discipliny zvladnes na 2ku skoncis v konecnom uctovani vzdy lepsie ako ten ktory sice 5 disciplin vyhral ale v dalcih 5tich zase padol na kolena... takze suma sumarum .. ceed ma nieco z genetiky golfa... boduje vyvazenostou ... akousi jendoduchostou... a vcelku aj pomaly tvarovo starne... uz to mozno nie je ten neokukany krasavec ako za mladi... ale tych par vrasok s novym elegantnejsim a decentnejsim pohladom ceedu sekne mozne este viac... ceed dospel do stadia v tejto generacii kedy uz moze bilancovat ...facelift postacil presne takyto decentny ... ktory autu neublizil a zachoval jeho povodnu identitu.....

tych atmosfer je skoda... samozrejme nebudu mat taky krotuak nikdy ako turbobenziny ale pokial by vyrobcovia vedeli emisne normy plnit nadalej .... tak by ich pre klidasov mohli dalej vyrabat... a stacili by mnohym z nas.... nemaju chybu .. trosku ma mrzi ze ovyrobcovia ich chu vytlacit z ciest

zaklad ceedu ale nevyzera horsie ako zakladny golf.... minimalne po stranke dizajnu exterieru aj interieru je to jasna 1:0 pre ceed..... samozrejme kto ma ake pohodlne sedacky a dalsie veci to uz je druha vec... ale ok dizajn je subjektivny

ceed vyzera obstojne aj na 15tkach to je pravda... len nesmie byt auto v bielej.... takyto kusok s tymito 15tkami vidim denne pod oknom ale v bielej farbe .... ale kedze biela farba auto opticky zvacsuje tak to chce v kombinacii s 15tkami radsej uz nejaku takuto tmavsiu farbu ako v teste alebo peknu sytocervenu
Avatar - Emel
11. 11. 2015 09:04
Re: Ceed
Ehm ehm. 1.4CVVT že je zlatý střed? No promiň, nic proti Kie, ale 1.4CVVT je dno, ne střed. Podívej se ke konkurenci a zkus najít nějaké slabší motory... docela fuška, co? Zlatý střed v kompaktech je možná 1.4, ale s turbem.
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 10:07
Test
Výborné! Dobrá práce, pane redaktore. A pak že to nejde. :-!
Avatar - Emel
11. 11. 2015 08:47
Re: nahodou
Vcelku souhlas... Ceed se mi líbí a za tyhle peníze je to slušná nabídka, s tempomatem a šestikvaltem a koženým volantem je to takový ten slušný základ. 1.4CVVT je podle vícero testů ještě horší, než by člověk podle papírových údajů čekal...
11. 11. 2015 08:36
Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
"Atmosférické jednotky se liší svým vrtáním a zdvihem (dnes 72 x 84 mm proti dřívějším 77 x 74,9 mm), díky čemuž se změnil také zdvihový objem – z 1396 cm3 se „downsizoval“ na 1368 cm3."

Tento údaj uvádím s dotazem na technicky vyspělejší spoludiskutéry. Může mít tento údaj vliv na reálně nižší spotřebu o cca 1 l benzínu na PHM? A proč?
(nuceně - náhradní vůz - jsem s 1.4 cvvt předchozí generace jezdil přibližně 14 dní a nikdy jsem se pod 8,1l per100km nedostal.)
PS: palec nahoru za Golf v titulku! Vyjádření vzdoru a kolegiality oceňuji, stejně tak celý test koresponduje s mou zkušeností s touto značkou (pohodlí, pohodová jízda atd., poměr užitná hodnota/cena naprosto bezkonkurenční.)
A dotaz na redakci... chystáte se testovat uváděný sedmistupňový automat?
Avatar - AUDIRS6
11. 11. 2015 14:28
Palcovaci a palce...
ako nic proti nikomu a nicomu..., aleeee:
Zase je nejaky "skriatok v systeme" ze sa palce nejako premiestnuju ? >:D
Nikdy ma to nejako netrapilo, ale obcas to udrie do oci:
Nedavno som mal pod mojim textom 5 :yes: a 0 :no: ....
No a teraz, 14:26 pozeram na stav : 4:1 >:D >:D >:D >:D
Takze vobec by som si ( Ozzy a spol.) z tohto bordelu, tazku hlavu nerobil... :-!
Avatar - rimow11
11. 11. 2015 09:17
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
ešte Civic je z 120% Golf
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 08:52
Re: konečně zas neklikací článek...
Ty tam nevidíš 3 kapitoly? :O
Avatar - _Karel_
11. 11. 2015 16:15
Re: Dynamika auta se základním motorem
:yes: Motor výkonově srovnatelný s o dvě deci větším motorem ve Focusu není nijak ostudný základ. Reálná spotřeba , která se tak málo liší od deklarované se dnes málo vidí, očekávatelné nízké provozní náklady atmo motoru také nejsou k zahození.Pro ženu, jako druhé auto - úplně klidně i s tímto motorem. Jako rodinné auto by to chtělo víc.
11. 11. 2015 08:42
Ale je to makačka najít na korejci
nějaké mínusy. Jo svět už není co dřív.....
Avatar - Emel
12. 11. 2015 17:14
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Můžeš koupit Megane RS a říct, že tě zajímá jen dynamika a ovladatelnost... nebo naopak třeba Citroen C4 s tím, že tě výše uvedené věci nezajímají vůbec a líbí se ti interiér a cena.
11. 11. 2015 23:16
Re: Spojka
Díky za uvítání :-) , jenže já na to nemám moc čas, tu diskutovat, takže tu toho asi moc víc nepřispěju... Registroval jsem se, protože jsem chtěl reagovat na tu spojku :-)

Co se týká výbavy, tak FIFA byla loni akční výbava, nabízená sice napříč Evropou pod stejným jménem, ale protože si v každém státě výbavu určuje importér dle situace na trhu, tak i tato se lišila stát od státu. Jestli se nepletu, tak ani na Slovensku jste v ní neměli posuvnou opěrku... Ale určitě tam oproti CZ byly věci navíc, jako vyhřívané sedačky a volant nebo zatmavená zadní skla. Ale cena byla taky výš >:D
13. 11. 2015 07:00
Re: Akční cena je nižší - cca 325000 + 7 let záruka + zimní
Na Slovensku ani Fabiu (1.2 TSI 66 kW a výbavou podobnou tejto Ceedke).
13. 11. 2015 06:21
Akční cena je nižší - cca 325000 + 7 let záruka + zimní pneu
Kouknul jsem na oficiální stránky KIE a je tam akční cena 324000kč, včetně 7 leté záruky + zimní pneu. Jinak za tu cenu ve stejné výbavě neseženeta ani Rapid, který je ale o 10 užší a to je fakt dost :-)
Avatar - Insolito
11. 11. 2015 16:36
Re: Ceed
Když přesedneš ze Škody do Pulsaru , bude se ti ten interiér v Pulsaru zdát solidní. To není narážka na škodovky, ale chci tím říct, že Pulsar vypadá na svou třídu slušně.
Avatar - AUDIRS6
11. 11. 2015 15:33
Re: Palcovaci a palce...
>:D >:D >:D >:D

Optimista ! minimalne 0:33 ! >:-[]
Avatar - AUDIRS6
11. 11. 2015 15:02
Re: Palcovaci a palce...
15:02 zmena !!!!!

stav znovu "5:0" >:D >:D >:D >:D >:D

tak ja tu z toho fakt odpadavam >:D
11. 11. 2015 09:10
Tento
motor je vysmech, 3 osoby v aute a spotreba na dialnici pri 130 8,1 l...
je to neskutocne lenive a hlucne
neustale ho treba drzat v otackach
auto dobre aj pekne avsak nie s tymto motorom- za mna nie :no: :no:
Avatar - miromen
11. 11. 2015 15:44
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Zajimave přirovnani a naprosty souhlas. Je to taky duvod proč ma Golf na trhu postaveni jake ma. Na tom autě se prostě těžko hledaji chyby....větši či zasadni vlastně ani snad nema. To je hlavni rozdil oproti konkurenci.
Avatar - _Karel_
11. 11. 2015 15:22
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Někdo kupuje desetibojaře, někdo sprintera a někdo skokana. Souhlasím s Ozzmanem.
Avatar - Wolfsteen
11. 11. 2015 12:40
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Mazda 3 110% Golfu >:D
11. 11. 2015 11:00
Re: Spojka
Asi jsem to špatně formuloval. Jde o to, že spojka začne opravdu brzo smrdět, stačí pár pojezdů v koloně nebo trochu prudší rozjezd do kopce. Asi jsem nezažil auto, kde by se dělo něco obdobného - snad jen v Toyotě Aygo, kde ale spojka zabírala až u horní polohy, na což jsem si za boha nemohl zvyknout.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 08:24
Re: konečně zas neklikací článek...
v testoch to uz zredukovali na 3 kliky ... ale stejne je to este klikacka
Avatar - _Karel_
11. 11. 2015 15:38
Re: Test
Nahoře si Mariachi řekl o :no: redakci a dostal jich taky 13. Je to zajímavé. Nebudu ale šířit svůj hloupý konspirační názor...
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 11:49
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Kdo v něm soutěží? :-) Já třeba ne >:D
Avatar - Anonym
11. 11. 2015 10:53
Re: Spojka
Přesně. Já jako redaktor, kdybych napsal toto docela tvrdé odsouzení spojky, tak bych to podložil třeba nějakou statistikou poruchovosti tohoto dílu u daného vozu. Jinak je to tvrzení vycucané z prstu.
A mě jako případného kupce by toto tvrzení podle tohoto testu tedy odradilo od koupě :no:
Ale to je možná taky záměr, abych si radši koupil Golfa >:D
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:07
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Ano ale ostepar se nesnaží predstihnout desetibojare v jeho domácí discipline :-) To jsem htel říct. Proc je tedy srovnávat?
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 10:23
Re: Test
Né že bych byl nějak citlivý, ale proč někdo lajkuje test palci dolu? >:D Nechápu, nejen můj, ale i když to vykopíruje kdokoliv jiny.
29. 11. 2015 14:47
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
"poměr užitná hodnota/cena naprosto bezkonkurenční." ?

A co takhle nová i30? Prakticky shodné auto, jen s větší aurou světově významnějšího výrobce. Mám stejný motor 1.4 cvvt v i30 r.v.2014 a běžnou spotřebu mám kolem 6,1-6,4l/100km a to jezdím 80% na běžných cestách do max. vzdálenosti 30km, neustále přes rychlostní limit, prům. o 20-30km/h, zbytek město do limitu. Možná lépe využívám skvělý podvozek, takže v zatáčkách tolik neztrácím a tudíž šetřím PHM. Nevím jak jet, abych se dostal na 8l/100km.
12. 11. 2015 06:54
Re: Dynamika auta se základním motorem
"..., netuším jaké to má převody, ani KIA mi to nechce říct" :-!
3 minuty hledani: [odkaz] a [odkaz]
11. 11. 2015 22:51
Re: nahodou
Plne súhlasím. Zase tie neetické narážky na golfa. Ano, VW dokáže vybaviť svoje autá hocičím, lenže v reálnom svete takú výbavu nikto nepredá. Toto je konečne test auta v konfigurácii, v akej sa naozaj kupuje. Bolo by zaujímavé postaviť vedľa tohot auta Golf v základnej výbave, alebo v druhej najnižšej a potom porovnať ceny a čo za to...
Je mi do rehotu, ked čítam reči redaktorov, že auto nie je zábavné. Ja sa chodim baviť na dovolenku k moru, pre normálnych ľudí auto neslúži na zábavu, ale ne prepravu z miesta A do miesta B. Na to ešte redaktori neprišli. Na preplnených cestách , pri absencii diaľnic - na Slovesnku neviem dokončiť diaľnicu do Košíc za 20 rokov!, pri katastrofickom stave ciest niektorých regionov je zábava, ked nerozbijem nápravu na dierach, ale o inej zábave ani reči. Viem, že ak redaktorom požičaji na týždeň drahý športiak, tak sa "zabavia", ale sami možno šoferuju fabku MPI!! Tak prestante so subjektívnymi pocitmi, je to neférové a neprofesionálne. A samozrejme, VW je vždy lepší, najlepší a najekologickejší voz na svete, my to vieme ...V každej výbave a v každej motorizácii a za mizerný peniaz, však...
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 14:52
Re: Palcovaci a palce...
ved ja viem... ja som dal len tak ;-) .. aby rec nestala...

ako vravim..... to len nejaky nerozhodny skriatok... meni palce ;-)
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 14:36
Re: Palcovaci a palce...
niekto bol asi nerozhodny .... najlepsie je to ak niekto napise nieco a ma za to 5 palcov hore a ty mu na jeho prispevok napises ze suhlasis s nim a dostanes za to 5 palcov dole >:D logiku tu nehladajme.... to palcovanie fakt nemozes riesit... to nejde.. okrem ineho svoju rolu pri palcovanoi hraju aj sympatie antipatie ... a niekto velakrat napise nieco fajn a stejne ho upalcuju lebo niekomu lezi v zaludku .... no a bohvie kolko si ja teraz zase za toto zliznem .. asi tiez neostanem naprazdno .. dal som ti palec hore ...
12. 11. 2015 10:28
Re: Spojka
Autor si troufnul rovnou napsat, že spojka je poddimenzovaná, já pro to zatím nemám žádné pádné argumenty...
O i 30 jsem psal. Na fóru majitelů i30 si na to taky občas někdo postěžuje. Předpokládám, že ty spojky jsou totožné. To samé na fóru Kia clubu. Ale není to téma, které by tam nějak převládalo, spíš zapadlo. Na druhou stranu jsem nezaznamenal, že by se řešilo rychlé opotřebení spojek jak u Ceeda tak i30. Otázkou je kolik Ceedů a i30 (těch od r.2012) už má najeto přes 100 tis. km. Pokud se mrkneš na stránku test-kia-ceed.cz, tak tam je uživatelský opravdu reálný dlouhodobý test či zkušenosti se Ceedem. Auto je na 70 tis. km a ke spojce v podstatě žádné výhrady. V článku 65 000 km přímo uvádí: "Stále jsem nemusel měnit nebo opravovat byť jednu jedinou věc, interiér stále vzdoruje viditelnému opotřebení (byť by si už zasloužil zejména v dětmi obývané zadní části pořádnou očistu, nejen lux či mokrý hadr) a i komponenty jako tlumiče, brzdové segmenty nevykazují zhoršené vlastnosti. Stejně tak spojka, u které jsem měl po první zkušenosti se Ceedem trochu pochyby".
Takže zatím jediným argumentem na poddimenzovanost spojky může být jen ten 100 000km test Autobildu. Což sice nabádá k ostražitosti, ale na druhou stranu v tom testu, zaměřeném hlavně na kvalitu aut, protože po těch 100 000 km to auto kompletně rozeberou na součástky a zkoumají opotřebení, byl celkově Ceed mezi nejlepšími (tuším že 5.) a před Golfem... (a to už je u Němců co říct...) Hodnocení mu v podstatě pokazil jen "pomalý" systém ISG tj start-stop, který se jim nelíbil, jak funguje. Ten bych si ale stejně do auta dobrovolně nedal :-D, navíc to bylo vysloveně jejich subjektivní hodnocení jeho funkce a pokud by ho v autě neměli, tak byl Ceed mezi prvními. Závady v podstatě žádné, až na to opotřebení spojky...
Takže ano, spojka je nějaká divná a mám pochybnosti, ale to je zatím vše, co mohu potvrdit a jestli je skutečně poddimenzovaná nebo měně vydrží, to nevím. Na druhou stranu, pokud by to byla úplně jediná méně kvalitní věc na celém autě, která se navíc projeví až u 100 tis. km, tak by to nebyl až tak hrozný výsledek...
Avatar - AUDIRS6
11. 11. 2015 22:55
Re: Spojka
toz vitaj medzi nami - autami postihnutymi >:D ;-)
Diky za tvoje postrehy ! :yes:
...vyssia vybava FIFA - a bez posuvnej laktovej opierky ? To ako mate v CZ nakonfigurovane vybavove linie - kolko musi u Vas clovek vysolit za cednika s posuvnou ? :-| ( Je teda pravda, ze tie kusky co poznam ja su defakto skoro fullky, lebo maju trosku vyssie naroky, tak ale zase Cednik za 20 k € si nekupuje kazdy. ;-) Oni to ale brali tak, ze maju ich nabite tak, ze kvalitna konkurencia by zase vysla na 25 et+ :-) )
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 19:33
Re: Dynamika auta se základním motorem
proste s tymto motorom musis viac predvidat.. v pripade potreby podradit aj o dva stupne ale to predsa u atmo nie je nic neobvykle... aj na 1,6tke to musis ak musis.. ak nemas turbo... obcas ani tych 115 konikov v nasom japoncovi nejde ako clovek chce ale oni tam su... len ich treba vediet vyuzit ... nebat sa... ak treba podradit v pohode.. motor pri 4000 otackach defakto este len ozije.... a ten zvuk a zatah.... stoja za to a vysokootackvemu motoru rozhodne neoblizia.... naopak .... takemuto motoru urobia otacky dobre ... zase samzorejme v meste nie je dovod ani potreba turovat.... ale pri predboiehani alebo v kopci a na okrske je radost podradit aj o dva stupne a ukazat chrbat za tebou jazdiecmu tsicku... atmo vie byt rovnako zive len to chce podradit.... trosku sa zzit s motorom.... nejazdit na 4ke v kopci ked to nejde a cakat na zazrak ked motor vadne ... lebo bez turba sa ziaden nespravi .... aj atmo vie byt hodne zive.... ved koniec koncov tu radiacu paku tam nema na paradu ;-)
Avatar - Insolito
11. 11. 2015 19:29
Re: Tento
Na dálnici se tento motor moc nehodí, ale na jiných typech silnic může někomu jeho výkon dostačovat.
11. 11. 2015 17:24
Re: Dynamika auta se základním motorem
Ako majitel Ceeda 1.4 presne s tymto súhlasim, presne o tom je táto 1.4 motor. Na dialnici mi 130 tku šestka drži aj pri stupaniach a 90% jazdim okrsky a pre tieto cesty je to idealna volba pomer cena/vykon :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - Insolito
11. 11. 2015 16:38
Re: Ceed
Toppere, to ti to tak připadá z fotek nebo jsi v těchto autech někdy seděl? :-)
11. 11. 2015 13:41
Re: konečně zas neklikací článek...
rano kolem 8 tam nebyly 3 kapitoly!!!! to snad neni pravda...
11. 11. 2015 12:59
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
Komprese být vyšší vůbec nemusí, záleží na objemu spalovací komory, který zůstane nevyplněn pístem v jeho horní úvrati. Ten se podle vrtání a zdvihu mění právě podle toho, jakou kompresi chceš dosáhnout. Nadčtvercové motory mají proti podčtvercovým vyšší pístové rychlosti při stejných otáčkách. V nižších a středních otáčkách tak mají lepší "drive", zase je není moc dobré vytáčet, jelikož limitní pístové rychlosti dosáhnou dřív, než motory podčtvercové.
Avatar - Uživatel_5340709
11. 11. 2015 10:17
Re: Spojka
Když si na spojce třeba na červené "podržíš" auto v kopci, nebo při couvání, tak neznám spojku, která by nesmrděla. To s dimenzováním nemá nic společného. Dovedu si představit, že poddimenzovaná spojka se ti opotřebuje po 60 tis. Km, nebo prasknou pružiny u přítl. talíře, nebo se rozláme. To ale nechápu jak při testu, kdy auto mají týden na to přišli. V tomto případě je Pepkova poznámka celkem trefná. :-)
Avatar - Emel
11. 11. 2015 08:44
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
Spíš ne, samozřejmě může mít vliv to, že je ten motor novější - třeba jiné vstřiky, jiné palivové mapy apod. 8.1 je ale relativně hodně, ten motor by měl jezdit v nějakém "běžném mixu" za míň... i ten starý.
Avatar - AUDIRS6
11. 11. 2015 14:39
Re: Palcovaci a palce...
ale ved ja kaslem na to kolko mam :no: :yes: , ale ze sa to proste zmenilo - ze dokazal nejaky "palec" ubudnut !!!! O celkove "skore" mi ani nejde - to casto zalezi na nicku... :-!
11. 11. 2015 10:51
Re: Ceed
No to jsi asi nekde pochytil na internetu vid? Mame ho v rodine a dost kostat v namachrovanejch Oktafkach vzteky prekouslo volant, kdyz tomu zdechlaku cumelo bezmocne do vejfuku >:D Ale vetsinou je to tim, ze ta zebrota ma sice Oktafky, ale uz nemaj na nejakej solidni motor, tak je jezdej se skutecnejma zdechlinama okolo 100 k :-P Ale srandovne to z nich prska, kdyz je predjizdim >:D
11. 11. 2015 09:30
Re: Chromované prvky
Srovnával jsem fotky interiérů aktuálně testovaného Cee'du a Cee'du zkoušeného v roce 2012 a v obou případech mně přišel ten chrom na úplně stejných místech jako dnes...
11. 11. 2015 12:18
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
On tu taky nemuze byt furt, delaj na smeny :-)
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:19
Re: nahodou
Myslíš 1,6 GDI? To, co se dávalo i před faceliftem?

No já ho zkoušel v Sportage a byla to docela katastrofa líná. Na 5dv Ceeda to zcela jistě bude lepší, ale troufnu si říct, že konkurenční čtyřválcové turbomotory o podobném výkonu mají silně navrch :-)

Nám tady u práce jeden takový parkuje v černé barvě a také jsem nejdříve nevěděl, jestl i to není Octa. Já jsem před pár týdny měl na týden Supa II s xenony a musím uznat, že to svítí hezky, hlavně na potkávačky, dálkové mi až tak odlišné nepřišly, dokonce měl i natáčení do zatáček, což jsem skoro nepoznal ani při přejezdu horského (no spíš kopcovitého) úseku plném zatáček.

Určitě bych to bral jako příjemný bonus, ale pořád to u mne není jako "must have" :-)
Avatar - Emel
11. 11. 2015 08:53
Ceed
No, podle mě si Ceed tu půlhvězdičku navíc zasloužil... 4* tu dostávají všechna dobrá auta a tohle dobré auto je. Za ty peníze je to moderní auto, hezké zevnitř i zvenku - a koukatelné i na těch plecháčích, kde jediná zásadní slabina je základní motor.

Alternativy tu samozřejmě jsou - třeba Pulsar je v akčních cenách pořád za těch cca. 330. Člověk už asi nedostane další slevu, uvnitř je Ceed hezčí... a menší a základní motor v Nissanu je určitě příjemnější. Podvozkově je zase asi dál Ceed.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 08:39
nahodou
ja taketo "holatko" mozem ...

uz ma tie niektore testy aut v top vybave v nepredajnych konfiguraciach vcelku nudia... toto auto v teste je podla mna zrejme najpredavanejsia konfiguracia ceedu.... a som velmi rad ze tu mame test prave tohto kusku a nie nejakeho top dizla v plnke .. konecne normalna kombinacia auta ktore sa predava .... pochvala chlapci za vyber........ prave taketo ceedy totiz stretavam najcastejsie s tymito 15tkami ..

ten tigri nos mi pride trosku po facelifte akoby splosteny jemne... je akysi uzsi... par zmien vidim dole v narazniku vpredu aj vzadu .. v interieri nejake nove detaily... celkovo ale myslim ze fajn.... ceed nepotreboval radikalne prekopat... a tak len jemne retuse su vcelku logicke... samozrejme na najlepsich v triede to uz nestaci.... ale auto ma 3 a pol roka a na svoj vek je to stale jedna z tych lepsich volieb vo svojej triede.... ak sa nemylim tak stale je to jeden z troch najpriestrannejsich hatchov v triede... samozrejme na 16tkach - 17tkach v cervenej by vyzeral este lepsie... pripadne v pakete GT line ale ten je len pre silnejsie benzinove turbo a najsilnejsi dizel... neviem preco ale paci sa mi velmi aj tato bezna verzia bez paketu GT line... pride mi ten naraznik decentnejsi.... mozno aj elegantnejsi ... neposobi sice tak dravo ale ceedu tato jemna elegancia proste slusi

ano motor je novy.... ono zrejme slo uz hlavne o emisie a spotrebu .. pri 1,4ke sa uz nehralo vykon ani nejake rekordy ( koniec koncov astra aj civic maju vykonom aj kroutakom uplne podobne 1,4ky ) ... pojde o zakladnu motorizaciu ktora ale stejne bude jedna z najpredavanejsich... kroutak je dostupny uz odspodu a okolo tych 120 Nm je prakticky v celom vyuzitelnom spektre otacok... co na plynulu pohodovu jazdu postaci..... a hlavne do 6 litrov sa tu da jazdit realne ... co je na taketo uz nie male auto stale fajn...

o ceede sa uz popisalo tolko ze asi nic nove uz pri tomto decentnom facelifte nenajdeme... ale take to porovnanie s astrou 1,4 by som si vedel predstavit.... mozno raz ... v nejakom vikendovom SM vydani sa dockam ;-)
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 12:52
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Ale ano, já rozumím, jenže tady je obecné měřítko prodeje a proto je golf brán za etalon. Pokud budu brát radost z jízdy jako hlavní, tak zase můžem porovnávat třeba k Mazdě 3 .
11. 11. 2015 10:11
Re: Test
:yes:

předběhl si mě, až teď mi tu naběhky diskuze :-)

* pro ostatní: tři kliky znamená, že to je taky klikací článek
11. 11. 2015 10:05
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Ukol znel jasne i tady: Musime rict o Civicu, ze je nejlepci, bo je to proste tak a basta fidli.
Kluci z Hondaclubu jsou ale takto slabomyslne vtipni vzdy, to je normalka :-)
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 10:17
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Jo, já jsem zvyklý tohle poslouchat od TeeJaye, tak jsem musel trochu zasáhnout >:D
Avatar - iudex
11. 11. 2015 15:02
Re: Ceed
A do akej triedy by si ho zaradil? Medzi malé autá á la Polo či Fiesta, alebo nebodaj do strednej triedy k Passatu či Mondeu? ;-)
Skrátka a dobre Rapid je klasický hatchback nižšej strednej triedy, povedzme, že na jej spodnejšom okraji, ale furt je to auto všetkými základnými definičnými parametrami patriace do nižšej strednej triedy vedľa Golfa, Astry či Ceeda.
Avatar - iudex
11. 11. 2015 11:58
Re: Ceed
Ja by som to videl v prospech Ceedu; v prospech Pulsaru hovorí len motor. To je síce pre mňa silný argument (1,2T je o triedu lepší motor, ako 1,4CVVT), ale v ostatnom pôsobí Ceed hodnotnejšie, Pulsar je viac badžetovo zameraný, kdežto pri Ceede sa nešetrilo (multilink, 6st. manuál, hodnotné plasty v interiéri). Síce prvogeneračné Ceedy išli dobre aj s 1,4kou, ale to bol iný motor, iná Euro norma, iné všetko. Terajšiu 1,4ku, ale aj ostatné atmosféry v Ceede sprevádza téza "kdeže tie kone sú"? Takže by som sa skôr pozrel na tie fúkané trojvalce, aj keď je zrejmé, že počas koexistencie atmosfér a turba budú turbomotory cenovo nadsadené.
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 19:05
Re: palce
... o to nejde přece. Jde o tu zbabělou masu, co se udělá jen tím klikem. Myslím ty beznázorové zbabělé masy, které kliknou minus/plus i za neškodné/škodné příspěvky. Už to chápeš?
Avatar - iudex
11. 11. 2015 15:07
Re: Test
Ja som Ti dal palec hore. Tí, čo Ti dali dolu sa nepriznajú a teda ako zbabelá anonymná masa Ti môžu byť ukradnutí. Ak teda nepoužijeme konšpiračnú teóriu, že to robia redaktori ACZ či admin. ;-)
11. 11. 2015 10:55
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Tvé IQ = 30% průměrného člověka.
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 10:09
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Mě by spíš zajímala citlivost čudlíků.... >:D >:D >:D

.... když mohl být Svět podle Prota, tak proč by nemohl být svwět podle Golfa? >:D >:-[]
Je ti ale jasné, že jsi vaginista? :-(
Avatar - Anonym
11. 11. 2015 09:56
Spojka
Počujte, Kefalín. A čo si vy predstavujete pod takým slovom 'poddimenzovaná spojka'? ;-\
11. 11. 2015 13:05
Re: Test
A že někdo dostane 12 palců dole (stav k 13:00) za palec nahoru pod přepsaný test, to mi taky hlava nebere >:D
12. 11. 2015 09:45
Re: Dynamika auta se základním motorem
snad takto staci Ceed 1.4 73kW. 6st. manual
Kraftübertragung Schaltgetriebe (6-Gang)
Kupplung Einscheiben-Trockenkupplung
Getriebeübersetzung:
1. Gang 3,769
2. Gang 2,045
3. Gang 1,370
4. Gang 1,036
5. Gang 0,839
6. Gang 0,774
Rückwärtsgang 3,700
Achsantrieb 4,400
12. 11. 2015 08:14
Re: Dynamika auta se základním motorem
:-) pořád se mám co učit
Avatar - Anonym
12. 11. 2015 07:43
Re: Spojka
:yes:
Díky luky12, tohle zdůvodnění jsem ale čekal od autora článku (víc než vypichování nesmyslů v testu jako disajn interiéru).
Ovšem, to co píšeš je tedy docela (alespoň pro mě, jako případného kupce) vážný argument auto nekoupit. 100tkm na spálenou spojku je hodně málo. Nevíš, zda se to logicky týká i Hyundaiů i30??? Možná ale Hyundai dává kvalitnější lamely >:D .
Avatar - wikinko
11. 11. 2015 23:48
Re: nahodou
este raz, kedze stale ma nechapes. isiel si uz 1,6GDI? S isiel si uz nejake msle turbo? porovnaj. v meste, mimo, na dialnici. a napis kde je atmosfera lepsia.
11. 11. 2015 21:44
Re: nahodou
Ano, pořád dokola omíláš to samé, jen si pro to zatím nedal žádný relevantní argument. Moje máš výše.

Takže mi prosím zodpověz, proč by se měl malý přeplňovaný motor (lehčí, menší, točivější) ve městě trápit více, než větší, těžší, dole líná a stejně výkonná atmosféra. Oba jedou na zlomek svého potenciálu drtivou většinu času, přitom to turbo tím pádem také jede většinou pouze v "atmosférickém" režimu.

A spotřeba? Opět si prosím přečti příspěvek výše a vysvětli mi, jak při normální jízdě s minimální potřebou výkonu dokáže mít větší objem podobnou spotřebu jako menší motor.

Zde pro zajímavost spotřeba diskutované Kie s minulou generací tohoto motoru.

[odkaz]

Takže 7,36.

Namátkou dle shodného zdroje - Octavia III s TSi 1.4 - 103/110kW - 6,75. Se silnější 1.2-kou - rovných 6. FoFo III se silnějším litrem - 6,76.
Avatar - Pepa_007
12. 11. 2015 22:04
Srovnání?
Nadpis: "....Golf za menší peníz" ale srovnání je pouze s i30kou, Focusem a Rapidem.
Chybí mi tam Golf a Oktávka (ikdyž ta je liftback).

Škoda.

;-\ ;-\

Porovnání rozměrů (Rapid Spaceback/Kia Ceed/Octavia III/Fabia III). Čerpáno z www.auto.cz

Rozměry dle nákresu - vnější rozměry
a) délka (mm): 4304 / 4310 / 4659-liftback / 3992
b) šířka (mm): 1706 / 1780 / 1814 / 1732
c) výška (mm): 1459 / 1470 / 1461 / 1476
d) rozvor (mm): 2602 / 2650 / 2686 / 2455
e) rozchod vpředu (mm): 1463 / 1563 / 1549 / 1463
f) rozchod vzadu (mm): 1500 / 1571 / 1520 / 1457
Rozměry dle nákresu - vnitřní rozměry
g) podélný prostor vpředu min/max (mm): 750 / 1010 (870/1080) (830/1070) (830/1060)
h) podélný prostor vzadu min/max (mm): 655 / 875 (560/795) (580/830) (620/850)
i) výška nad sedadlem - vpředu (mm): 1000 / 1030 /1040 / 990
j) výška nad sedadlem - vzadu (mm): 940 / 960 / 940 / 940
k) šířka vpředu (mm): 1490 / 1465 / 1470 / 1410
l) šířka vzadu (mm): 1460 / 1450 /1470 / 1380
délka sedáku vpředu (mm): 440 / 520 / 480 / 520
délka sedáku vzadu (mm): 470 / 430 / 440 / 460
výška opěradla vpředu (mm): 630 / 650 / 625 / 630
výška opěradla vzadu (mm): 650 / 660 / 650 / 630
12. 11. 2015 19:23
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
To, kterou disciplínu nějaký jedinec akcentuje, mám u zádele. V testech ovšem nelze hodnotit jenom něco a opomíjet zbytek.
Avatar - habanero1
12. 11. 2015 17:20
Re: palce
Nemyslím si, že hodnotit od monitoru je dobrý nápad, to by bylo hodnocení zase jen sympatií ke značce, popřípadě designu. Ten dojem jak na tebe auto zapůsobí, jak zvenku, tak zevnitř, jak sedadla, tak materiály, prostě od PC necítíš. Nemluvě o motoru, hladkosti jeho chodu, akceleraci, citlivosti brzd, posilovače, odpružení, atd.atd., no prostě hloupost, uznáš sám..

Od toho je tady ta diskuze a řekl bych, že to stačí k vyjádření se. Za mě je Ceed povedené auto, za malej peníz, s dobrou výbavou, kde v podstatě nic nechybí a určitě mi dává větší smysl, než kupovat Rapida za 500k.

A řekl bych, že palce byly zavedeny právě k omezení trollingu a popřípadě k ujasnění obecného názoru na věc. Nechal bych je, ať je to, jak je to.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 20:21
Re: Dynamika auta se základním motorem
kludne aj pre zenu... dochodcov alebo aj mladych soferov ktori sa musia vyjazdit a uvedomit si ze auto nie je hracka... kym sadnu do carrery.... ;-) ... a mne by tych 100 konikov tiez stacilo... na to co potrebujem .... v podstate bez problemov

na dialnici to uz tiez nedavam viac ako 120 kvoli spotrebe a jazdim cim dalej tym viac klido pido bez ohladu na to v akom som aute... asi som uz vyrastol zo snov trhat rychlostne rekordy...... a nejakych 200 konikov by som ozaj nemal kde vyuzit... a este k tomu zralo by to aj travu popri ceste..... ta 1,4ka by okolo 6 litrov zrat mohla uplne v pohode ked sa zabehne a to sa da potiahnut... ziadna tragedia ani pre menej solventnych... ;-) ... tento motor sa odvdaci spolahlivostou jednoduchostou ktoru oceni sofer nie po mesiaci ale po 2-3 rokoch uz urcite ... a je fajn ze sa zaobide aj bez start stop systemu.... skutocne sikovna volba... :yes:
11. 11. 2015 13:33
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
Jo tohle přiškrcení... já myslel, že nějaká technická motanice :)
11. 11. 2015 13:25
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
Kupovali jsme jedno z posledních aut s takovým výkonem u 1,4, u následně prodávaných vozů došlo k redukci výkonu, nejspíše v souvislosti s emisemi.
11. 11. 2015 12:53
Re: Vsetka cest !
Mne se paci ta seda shark (nejmenuje se tam v katalogu).
Avatar - Emel
11. 11. 2015 12:43
Re: Ceed
Ne, on není namachrovanej, on naopak s ledovým klidem ujede těm frajírkům a jen tak mimochodem sleduje jejich zuřivý vztek z té potupy... chápeš?
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 12:38
Re: 1.4 stará vs nová
ja sa netajim tym ze ceed by som kludne zvolil prave s tymto motorom... ;-) .. vzdy som obhajoval GDI to ano ......bude mat samozrejme viacej vykonovej rezervy ale plne z realneho uzivatelskeho pohladu by som si touto s 1,4kou vystacil a je aj cenovo prijemnejsia .... ta 6tka jej dost pomaha takze aj nejake tie dialnice tiez ujdu... samozrejme v pohodovom tempe.. nic pre piratov ciest... ale hlavne ze sa auto netrapi... v podstate je ten motor co mas s tymto novym takmer rovnaky... novy by mal byt len o kusocek pruznejsi kedze ja maximum kroutaku posunute o 200 otacok nizsie... je to len take brusenie diamantu alebo lepsie povedane brusenie balvanu .. aby sme ten motor zase az tak nechvalili ... a nerobili tu paniku medzi diskutujucimi ;-) ... niekde pisu ze ten rozdiel medzi 1,4 a 1,6 nie je ani v dyamike pri tych nizsich rychostiach nijak moc vyrazny... takze preco nie... silnejsie GDI uz skor ked v kombiku a ked nalozis tak ano.... tam sa to prejavi tam by asi 1,4ka mala vacsie problemy
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 10:35
Re: Ceed
To by pak včerejší astra měla dostat 4,5 ovšem. Nějak mi nesedí ve srovnání spejsbek. Není to spíš třída oktávka?
11. 11. 2015 10:19
Re: Test
ja som naopak trochu sklamaný. 3 kapitoly mi nevadia a preklikám ich, ale tento model sa láme na motore a prevodovke a je to zhrnuté spôsobom, sprevodovanie dobré, motor slabý, čakal by som, že si autor na to posvieti, nestalo sa.
11. 11. 2015 10:13
Re: Ceed
nie je taký divný, mnohým ten základný motor stačí (možno dokonca väčšine). Ja som sa zastával aj základnej novej astry, lebo aj táto kia aj astra majú nastavený motorový základ slušne. Nie je to typ už od nepoužiteľné, ale normálna verzia. Je to dobrá cesta ako si dopriať slušný heč, za ktorý sa nehanbíš, ak neriešiš, či môžeš predbiehať v dlouhým táhlým. Nie je to môj sen, len chápem ľudí, čo takto premýšľajú.
11. 11. 2015 09:19
Re: Ceed
Pocitovým problémem té 1.4CVVT je nájezd na dálnici. Určitou nejistotu jsem při akceleraci fakt cítil, až nervozitu...
Avatar - Emel
11. 11. 2015 09:16
Re: tempomat
Jo, u Fabie je to taky drahota... cena příplatku se holt odvíjí od ochoty zákazníka za něj platit. Třeba HillHold nebo Corner funkce mlhovek jsou jen softwarové záležitosti...

Tenhle základ má Kia (i Hyundai) ošéfovaný velmi dobře :yes:
11. 11. 2015 09:14
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
Obecne se da rict, ze cim vyssi zdvih (pri stejnem objemu), tim vyssi komprese a tudiz i hypoteticky lepsi spotreba.
Jenze to nestaci - je prilis mnoho faktoru, ktere maji na spotrebu vliv, takze tohle je jen jeden z tech teoretickych parametru.
Vliv ma napr. reseni EGR (nebo alternativa prisavani viz napr. Mazda), ztraty pri treni jak v motoru tak mimo nej, naprogramovani ridici jednotky, jak dlouhe jsou rychlostni stupne, aerodnamika vozu, promenlive casovani ventilu, Atkinsonuv cyklus atd atd.
11. 11. 2015 09:14
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
Co myslíš tím "poté bylo jedno přiškrcení"?
11. 11. 2015 09:13
tempomat
me prekvapuje prilatek za tempomat u focusu (+9tis) a rapidu (+11tis).
za 2 prepinace na pacce u volantu mi to prijde docela dost.
11. 11. 2015 09:00
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
Také mě to napadlo, zda vrtání (podčtverec, nadčtverec) má vliv na spotřebu nebo jízdní projev... Máme (jako druhé auto) i30 s 1,4 z roku 2011, tuším 80kW. Jezdí to parádně, poté bylo jedno přiškrcení a teď je motor tedy nový. Zpřevodování je vyloženě do města, na dálnici by to točilo na pětku snad 4 tis.(tam se ale auto jen tak nepodívá).
11. 11. 2015 08:49
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
Já jsem si říkal, že to bude hodně. S Mazda3 (viz nick) v AT jezdím (spíš manželka) průměrně za 7,2 , a to 80% po městě. No, je pravda, že náhradní vozy povětšinou nebývají standardně zajížděny a "usazeny"... možná jsem měl těžkou nohu.
I tak mi redaktorem uvedená spotřeba přijde v poměru motor/váha vozu víc než příznivá.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 13:49
Re: Ceed
presne tak... ono je tu zase samy cestovatel a pretekar ;-) a pritom cesty su plne fabii s htp ;-) aj octavii 2 so 75kw benzinom

samzorejme GDI bude silenjsie a chapem.. dnes uz clovek nechce ziadnu 60 konovu lemru.. zivot sa zrychluje a auta su tiez silnejsie rychlejsie... ale obcas este stale plati... pomaly dalej zajdes

ceed GT je moc pekny .... zvlast po facelifte v tej zvlastnej zltej ;-) .. to auto krici na vsetky strany... pozrite ja som ceed GT.. hadam ani soul neposobi tak napadne ;-) ale tychto drahych vyse 200 konovych kuskov sa moc nepreda... aj ked cena nieje vzhladom na to co ponuka vobec zla...
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 13:31
Re: nahodou
male turbo bude v meste dost rozporuplne... aj z hladiska spotreby a zivotnosti a vobec... kratke jazdy na kratke vzdialenosti nie su pre turbo idealne... atmosfera trpi v meste ovela menej.... prave bezny uzivatel zvoli atmo..... mame na ulici 4pola ale vsetky maju na kufri napis 1,4.... ani jedno nema logo tsi.... keby boli tak prijemne turba do mesta... nikto by si predsa nekupil polo s neajkou priemernou 1,4kou...

aj kamarat ma polo 1,4 63kw ... a ked som sa ho pytal ze preco prave polo a takyto motor... tak lebo turbo v aute s ktorym jazdi prevazne po meste proste nechce...

turbo bude prijemnejsie na okrske... alebo na dlhsie vzdiaelenosti.... ale v meste asi nie....
11. 11. 2015 10:58
Re: Spojka
Blbost, zadna spojka v Ceed nesmrdi. To nebylo ve spojce.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 10:15
Re: Ceed
;-) no to si pomozem ze jo ....

no ale vazne... staci sa pozriet co jazdi u nas po cestach a hadam polovica aut nadalej nebude silnejsia ako tento ceedik...

pritom to nie je tak davno co sme tu este mali golf 6 s 59kw 1,4kou... ;-) a ono to slo
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:58
Re: nahodou
ja by som vyberal vzdy atmo pokial je v ponuke... ;-) .. za mna je GDI stale v ceede top volba..... ale sam vies co som pisal davnejsie... ze prichod turba v korejcoch je uz proste neodvratny a budem musiet si zvyknut .... lebo aj korejci uz o klasicke atmo raz bohzuial pridu.... aj ked mozno... ktovie.... mozno sa atmosfery casom este vratia uvidime.. aspon v tych mensichautach v obejmoch do 1,2 -1,4 litra... samozrejme prichod nejakej 1,8 atmo uz je scifi.... nejde o to ci kia aj v suzuki budu turba a tato znacka sa mi tiez pozdava... rovnako aj skoda ma uz vsade turba snad len na citigo a zaklad vo fabii... da sa povedat ze ked atmo zmiznu uplne... tak som "donuteny" prijat turba.... tak ako casom buem musiet prijat fakt ze benziny uz budu viac v kombinacii s elektromotormi ako samotne.... automobilova doba sa meni... bohuzial nie vzdy tak ako si clovek mozno predstavoval... vznikaju nove idealy a koncia stare legendy.... co uz... ale prezijem to... ;-)
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:50
Re: nahodou
Nejde o to, kdo je lepsi a kdo horsi, já mluvim o Fordu proto, že má litrový turbený tříválec v této třídě a jel jsem ho. Střed nabídky by to mohl být, já spíš popisoval jak se v takovém autě obdobně výkonný motor chová a radši bych přitlačil na čtyřválec. Zajímavé bude srovnání s tím GDI, o kterém mluví Emel, mají podobný výkon, jen jeden je atmo a druhý downsizovaný 3hrnek.

P.s. ty akceptuješ už turbo motory ?? Projel ses, nebo je to tim, že ho nabízí Kia? >:D
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:50
Re: Ceed
nebude to motor pre kazdeho a ani pre tych ktori su uz zvyknuti na jazdu so silnymi motormi ... s tymto motorom si uz clovek musi rozmysliet co a ako a kedy a kde... ale zase jazdia aj vacsie "prusery" na cestach a dodnes ich je dost.... sam viem o com hovorim
Avatar - Emel
11. 11. 2015 09:10
Re: nahodou
Ale takhle, jako základ proč ne, spousta lidí to koupí třeba jako druhé auto do města... protože s Fabií nemáš problém dostat se na podobné peníze a tohle má všechno co potřebuješ. Já bych byl zvědavý na to GDI, sice to třeba nejede na těch papírových 100kW, ale na nějakou důstojnou dynamiku by to stačit mohlo... mělo.

PS: jo, když tě vidím... potkal jsem Superba s halogenama... a kupodivu s adaptivním tempomatem, naštěstí, jinak bych snad na chvíli váhal jestli to není Octavia. Výsledek - pokud ti není úplně totálně jedno jak auto vypadá, jsou xenony nutnost.
Avatar - Ji/Ri
12. 11. 2015 11:45
Re: palce
Osobně si myslím, že pokud s někým nesouhlasím, tak nebudu palcovat, ale budu diskutovat... od toho máme hubu/papuľu. Pokud si o někom myslím, že je omezenec, tak mu to napíšu nebo si ho díky názorové neshodě nevšímám. Palcování mi přijde ubohé. Osobně dávám palec nahoru, je to jednodušší než psát. Přijde mi to infantilní a tím tuplem ti anonymní s krví v očích, jež nevidí více než nick.
Avatar - Ji/Ri
12. 11. 2015 06:58
Re: palce
Sis to slíznul, kamaráde >:D 6 palců, to už je houf ;-)
12. 11. 2015 06:19
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Například odcházející aut. klimatizace... to je taky etalon Folcvagnu... většinou po 2-3 letech provozu.
11. 11. 2015 15:39
Dnes sa redakcia v palcovaní prekonala, hlavne v hornej polo
:-)
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 12:00
Re: Ceed
Tak určitě... jo i ta 1,4, ale zaroven si taky mohl mít 1,8T s 132kw či 1,9Tdi s 96kw a tam uz bude GDI mít problém :-)
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 11:14
Re: Ceed
Bejt v dnešním provozu namachrovanej v Ceedu s 1,6GDI taky >:-[] Ale tak dokázal si, že předjede Oktávii, neříká se tomu komplex méněcennosti? >:D
Avatar - wikinko
11. 11. 2015 11:08
Re: nahodou
Topper, isiel si tú 1,6GDI niekedy? Vies to porovnat s malym turbom? Isiel si s malym turbom niekedy? Preco pises ze by si vzdy bral atmo? Na zaklade coho? Beznemu uzivatelovi ktory jazdi po meste, sem tam von na chalupu, na dovcu, je omnoho prijemnejsim spolocnikom male turbo ako atmosfera.
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 10:41
Re: Ceed
.... a žere i děti kolem cesty včetně betonových obrub.
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:28
Re: Ceed
To byl velky problém Ceeda. Já jsem člověk co zas tak na výbavu nehledí a stačí mu nějaký střed, ale doteď jsem neměl jediný důvod, proč za cenu atmo 1,4 nebo atmo 1,6 u Kii nejít o dům dál a dostat turbobenzín, který je nepopiratelně živější. Ty tříválce nevím nevím, je to asi jen můj pocit, dokonce jsem zkoušel třívalcové turbo od Fordu i od BMW a jízdně to vůbec nejelo zle, ale stejně pořád vidím jako ideál do hatche nižší střední 4 válec typu 1,4 TSI, 1,5 EB či něco od Opela.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 08:53
Re: nahodou
najvacsia sranda je ta ze ten motor v reale ludia vnimaju pozitivne...... len testeri zvyknuti na levorgy a mx5ky maju iny nazor....ale je to uplne pochopitelne :-) .... chlapci jazdiaci roznymi naslapanymi kuskami maju ten "vykonovy prah" posunuty vyssie ako bezni smrtelnici a co je pre nich malo inym proste staci..... ta 1,4ka je v testoch vsade z hladiska dynamiky zatracovana ale v reale je to slusny motor a ludia si ho pochvaluju.... na dialnici pomoze sestka co do spotreby a setrenia motora.... a na klido pido tych 130 to postaci bez naznakov trapenia...
11. 11. 2015 11:45
Re: Spojka
Na to nedokážu odpovědět, s Hyundai i30 sem v kombinaci s tímto motorem nejel.
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 11:09
Re: Ceed
Tak když si dovoluješ na 10-15 let Starý Oktávky, tak to jsi hrdina >:-[]
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 22:19
Re: palce
No, oprostím se od tvých primitivních projevů a půjdu k věci.
Reaguješ na něco, o čem jsem vůbec nemluvil.... teda pokud nejsi ty TEN KLIKAČ, který palcuje i úsměv či palec či tečku či něco podobného, co může být i tečkou.... kdo ví, co je pro tebe tak významné, hodné kliku.
..... ze si myslím, že jsi omezenec a nesouhlasím s tvými názory. Neříkam, že se všemi, ale někdy .... atd. Máš v tom guláš kamaráde. Pokud ovšem souhlasíš s omezencem... tak nevím, v tom případě jsi na tom ještě o kousek míň. Nebo jsi zase řekl něco, co jsi původně říci nechtěl nebo tak vůbec nemyslel.
K tomu, co si kdo myslí nebo ne - to je mi úplně u prde.le názor tebe či jiných. Očividně ti vyhovuje v životě stádo hekačů a souhlasníků. Osobně, i přes svou omezenost, bych někoho s jiným názorem neklasifikoval. V této souvislosti s tebou musím souhlasit v jednom: ano, děláš ze sebe blba - viz. výše popsané. Mohl bych tu hodit hlášku z Forresta: Pro hloupého každý hloupý. Příště se dřív zamysli, než budeš psát. Já všecky své postoje a názory vždy vysvětlil - pokud s tím někdo nesouhlasí, budiž, ale to je přece normální. Pokud ti je ze mě smutno, ty jsi mi k smíchu. ;-)
Avatar - Anonym
11. 11. 2015 11:11
Re: Spojka
A u Hyundaie i30 se stejným motorem a převodovkou (a podobnou hmotností) se teda tenhle problém nevyskytuje????

Podle toho testu jsem totiž nabyl dojmu, že když do Ceedu (nedej bože combi) naložím rodinu s plným kufrem, tak že nedojedu ani do Alp ;-)
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:05
Re: nahodou
Já jsem kdysi vyzkoušel ty starší 1,4 cvvt v prvních ceedech a teda musím říct kam se na to hrabaly koncernove MPI motory. Ta 80kw 1,4 byla hodně živa a tociva. Bohužel ty další generace ubily normy :/ Rozhodne by to na Ceed chtelo jako zaklad tgdi :-)
Avatar - AUDIRS6
11. 11. 2015 17:16
Re: palce
uz daaaavno som presne taketo nieco spominal a uvital by som to !
Lenze to by sme sa len cudovali, ze co za "XYZ" s 0 prispevkami v diskusiach nam tu palce rozdava... :-!
a takych "XYZ" si mozu narobit kolko len chcu.... :-!
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 14:02
Re: Test
To musí dělat nějaký dobrák co tu naklikává hlasy jak na běžícím páse, jinak už fakt nevím >:D Ale je to trochu demotivující
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 16:56
palce
Nedalo by se udělat, aby se při najetí na palec vyjeli diskutéři? Jako na jedné soc. síti - like a dislike... a vyrolují se nicky..... ?
1. 1. 2016 20:48
Kia Ceed kombi 1.4 nyní za 329000kč :-)
No a máme tu další akce Kia Ceed 1.4 Comfort za 299000kč a Kia Ceed KOMBI Comfort 1.4 za 329000kč!!! Škoda zatím nějak na to nereaguje :-)
15. 11. 2015 20:01
Etalon !!!!
Pánové redaktoři,už nikdy prosím nepiště že Golf je etalon. Min.týden sem si byl projet Peugeot 308,Kia Ceed.Citroen C4 a Mazda 3 a vybrat další služební vůz.Tak brutální rozdíl mezi Mazdou 3 a zbytkem pole jsem nečekal. Páni redaktoři ,pokud máte alespoň kousek citu pro auto, tak jako etalon není možné nedát na piedestál nižší střední třídy Mazdu 3. Je vám asi jasné, které auto sem si objednal. Za 3 týdny si vyzvedávám 2 litr Atraction. :yes: :yes: :yes:
12. 11. 2015 18:41
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
:yes:
12. 11. 2015 11:08
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
To určitě ne. Je nutné si uvědomit, že spotřeba je vlivem stovek různých faktorů a vybrat si zrovna dlouhý zdvih jako původce problému? Třeba v Accordu 7G šli z 86x86mm na 81x96,9mm v Accordu 8G, tedy výrazně prodloužili zdvih a spotřeba šla o více než litr dolů. Změnou byla vyšší hmotnost (ta spotřebu zvyšuje), ale na druhou stranu se objevil mimo jiné šestikvalt (o cca 400 nižší otáčky při 130km/h) a Atkinsonův cyklus. Těch faktorů je prostě hodně.

Jinak já kdysi měl možnost pár dní řídit Ceed 1,4/77kW (první generaci poFL) a velmi mile mě překvapilo, jak to na atmosférickou 1,4ku dobře jelo a na okreskách a obecně delších trasách s malým podílem měst (spíše přes vesnice) nebyl problém jezdit lehce přes 5 litrů. Kombinace s městy a dálnicemi byla samozřejmě vyšší.
Avatar - iudex
12. 11. 2015 09:51
Re: nahodou
Ono nie je problém, že Topper nič okrem svojho a bratovho auta nevyskúšal. Boli a sú tu diskutéri, ktorí chodia ešte na strednú školu, auto nemajú (a možno ešte ani vodičák), ale majú naštudované a vedia mnoho a vyjadrujú sa na úrovni a nekecajú do vecí, kde nemajú skúsenosti. Tiež som tak pri jednom diskutérovi s prekvapením zistil, že má 17 rokov, pritom sa kvalifikovane vyjadroval s viacerým odborným veciam. Ale keď jediné auto, na ktorom jazdím, je rodičovská Fabia, tak sa nebudem vyjadrovať k témam, kde sa vyžadujú skúsenosti.
12. 11. 2015 08:23
Re: Spotřeba - dotaz na diskutující technokraty
Emel, St. Freddka, pargi.... :yes:
Avatar - Ozzman
12. 11. 2015 07:47
Re: nahodou
Proč se ptáš, když odpověď stejně známe všichni >:D
11. 11. 2015 22:16
Re: nahodou
Ako daleko mas lidl od domu? 20 km? To by bolo 80 km tyzdenne, nejakych 4200 rocne. 100 t nabehas za necelych 24 rokov...
Tak dlho sa asi golf VI nevyraba.
12. 11. 2015 18:00
Re: Dynamika auta se základním motorem
myslel jsem to jednodušeji, prostě to na šestku točí ve 130 něco lehce pod 4tis (možná cca 3,8tis) což prostě točí běžně skoro každá atmosféra 1,4 někdy i atmosféra 1,6 na pětku (pokud má pět stupňů)
12. 11. 2015 12:48
Re: Spojka
Moc pekny text, mel bys psat casteji...MMM
Avatar - Ji/Ri
12. 11. 2015 11:46
Re: palce
.... ano, tohle má větší logiku než palce. :yes:
Avatar - 3_diamanty
12. 11. 2015 10:34
Re: palce
ono podla mna vobec ziadne palce tu nemali davat... teda tu moznost palcov....... tie nikomu nechybali... co je to za volovinu davat si navzajom palce...

ked uz tak mali dat ku kazdemu autu v teste nejaku anketku kde by sa diskuter mohol pod svojim nickom vyjadrit na stupnici od 1-10 kolko bodov dava danemu autu.... ;-) a kazdy by videl co sa deje ... ja by som ceedu dal tak 8 bodov z 10 ... za celkovu vyvazenost a hodne dobry dizajn :yes:
Avatar - AUDIRS6
12. 11. 2015 10:19
Re: Ceed
Obcas proste aj pracujem, noooo.... >:-[]
A na tom to mozeme ukoncit. ;-) Co sa dochodku tyka, o tom som sa tu uz tiez vyjadril - najskor si na neho musim zarobit a potom pojdem, kedy ja chcem. ;-)
Pilotovanie, hmmm... cim dalej, tym menej je prilezitosti sliapnut tomu poriadne na krk. :-!
A dialnica je nuda. To skor ked sa najde pekny kus normalnej prazdnej cesty - predsalen - pilovanie cistej a co najrychlejsej stopy v zatackach je ovela krajsi pocit, ako sparanie sa v nose v 200+ na Autobahne... ;-)
A dalsia vec - keby som si tu jazdu tak casto a tak ako kedysi uzival aj nadalej, tak by sa mi ten zarobok na dochodok riadne oddialil... >:D >:-[]
Jo, a dobre ranko ! >:D
Avatar - AUDIRS6
12. 11. 2015 10:10
Re: Ceed
Pozeral som tvoje doterajsie prispevky...
No a co povedat ? Takuto Kajlí tu rád uvítam ! >:D :yes:
Avatar - iudex
12. 11. 2015 09:44
Re: palce
Som za. Na jednom fotografickom portáli, kam chodievam, to zaviedli, funguje to bez problémov a čuduj sa svete, palce (hlavne tie záporné) sa dramaticky obmedzili. Skrátka a dobre je ľahké zbabelo a anonymne dať palec dolu, ale spraviť to verejne, to dokáže málokto.
Btw. je symptomatické, že za tento názor máš 10 palcov dolu, ale len jedinú otvorenú negatívnu reakciu. Vyjadrí sa 9 zvyšných zbabelcov? ;-)
Avatar - Ozzman
12. 11. 2015 07:50
Re: Ceed
Já si říkám, že bys měl taky začít pracovat, tvé výmluvy v pracovní den v poledne typu... zaspal sem, nebo musel jsem nakoupit mi vháněly myšlenky na to, co sakra děláš, když neděláš? >:D Ještě mě napadlo, že jsi důchodce, ale k tomu mi nesedí tvé průpovídky o pilotování vysokou rychlostí po dálnici >:D
Avatar - Ozzman
12. 11. 2015 07:48
Re: Ceed
Koukám, že někdo znalý místních poměrů >:D Nadále tedy jse v podezdření její mužský klon Hamunasakra, nebo jak se to sakra píše >:D
Avatar - Insolito
12. 11. 2015 01:26
Re: Ceed
Citróny zas tak moc nemusím (včetně C5) ;-)
Avatar - Insolito
12. 11. 2015 01:25
Re: Ceed
Z Oktavie, Golf je trochu jinde, to jo.

Má to společnou výslovnost, nic víc. ;-) Už delší dobu tu chyběla nějaká ta "Kylie", tak jsem se jen inspirovala jejím "názvem". >:-[]
A vůbec, myslíš si, že by se pravá Kylie tak lehce vzdala svého unikátního pravopisu? Pochybuju >:-[]
Avatar - AUDIRS6
11. 11. 2015 23:08
Re: Ceed
Ak ti Kajlí odpovie, napis mi to kludne aj do SZ, alebo ako, lebo neviem ci by som to tu potom znovu nasiel. Neviem kedy sa sem znovu dostanem - ak si si vsimol, zacinam tu mavat nejake tie absencie - nuz, aj grose treba obcas zarabat... >:-[] ;-)
A opytaj sa jej, ci ma rada citróny ! >:-[]
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 22:55
Re: Ceed
Z jaké Škodovky? Já bych teda Pulsara přirovnal na stejnou úroveň, jako základní Oktávky. Když půjdeme v hierarchii VW dále, tak na Golfa nemá, stejně jako na sesterský Quashquai.

Jen soukromý dotaz : Kajlí, to má něco společného s Kylií, kterou tu všichni znají, nebo jsi někdo jiný? :-) Pouze zvědavost :-)
11. 11. 2015 21:07
Re: Dynamika auta se základním motorem
hele ono to točí na šestku stejně jako jiný 1,4 na pětku, takže to zas takovej rychloběh není......
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 20:49
Re: Spojka
na nete je dost testov 1,4 ceedu a nikde ani zmienka o smrade zo spojky... ide o najpredavanejsiu kombinaciu ceedu s tymto 1,4 motorom u nas.... takze ak by slo o nejaky problem vedel by o tom hadam aj moj pes... ved ceed je u nas jedno z najbeznejsich aut... a vlastne sa u nas aj vyraba ked sme uz pritom .....

na jednej ceskej stranke venovanej len a len ceedu je dlhodoby test 1,4ky ... a ziadna zmienka o spojke.... takze asi tak ;-)
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 19:16
Re: 1.4 stará vs nová
to je presne problem... ak chces silnejsi motor tak uz musis aj vyssiu vybavu... pritom GDI by kludne mohlo byt aj v Amber vybave ktora uz je pouzitelna ....skoda.... 15tky su ozaj fajn vzhladom na mnozstvo pneumatiky naokolo ... my mame na lanceri v zaklade sice uz 16tky ale su to "balony" s rozmerom 205/60 takze komfort tu tiez hral prve husle .... ja si nemozem taketo pneu na nasich cestach vynachvalit.... rozhodne nejake 17tky nizkoprofilace nebude ziadna vyhra aj ked na oko budu krasne.... clovek casom zisti ze nie vsetko co je krasne je aj take uzasne aj ked ano.... kto by nechcel na ceede aspon 17tky ze jo.... asi by sme boli v mensine.... ;-) idealny kompromis pre ceed asi budu tie 16tky 205/55 vo vyssej vybave.... ja mam teda fajn skusenosti s tym 205/60... sice je to trosku netypicky rozmer ... ma ho v zaklade okrem lanceru aj napriklad chevrolet cruze a par dalsich "vacsich aut" v tejto triede ... kazdopadne radsej mensie disky a viac pneumatiky .... clovek jazdiaci na nasich cesatch to oceni viac ako krasne velke disky :yes:
11. 11. 2015 16:54
Re: 1.4 stará vs nová
Súhlasim, 1.6 by som bral radšej. Ale ked pozeram do noveho cennika pre novy ceed, tak v zakladnej výbave Amber (ktora mi pre moje potreby bohate postacuje) je cenovka 11390 € s 1.6 takuto vybavu neponukaju.
Iba s o stupen vyssou Silver kde začina 1.6 s cenou 14190€ čo je rozdiel 2800€ oproti zakladu a to už je dosť na to aby som si priplacal za to že sem tam možno s väčšou ľahkosťou niekoho obehnem na tychto naších rozbitých a úzkych cestách II. a III. triedy >:D
A nakoniec som aj rád že su tam 15" disky, lebo naozaj na takýchto cestách ponukaju výborný komfort.
11. 11. 2015 16:38
Re: nahodou
Odpověď je nasnadě. Za prvé je to ten cenový rozdíl a za druhé to, že běžný ridič neví nebo ani nepotřebuje/nedokáže ocenit fakt, že díku rozdílnému průběhu křivek jsou papírově obdobné motory v reálu výrazně odlišné.

Samozřejmě to není 100% vypovídající, ale stačí se podívat na Spritmonitor, kolik je tam záznamů u FoFo III, kde se od začátku proti sobě potkávají srovnatelné turba a atmosféry 74/77kW a 92kW. A reálný trend trhu je pak jasný ...108/30 a 166/7.
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 16:36
Re: Ceed
Hm... beru, to je pravda. Ne proto, že by do té třídy patřil nebo nepatřil. ... ale spíš má k této třídě nejblíže velikostí. :yes: ;-) ... koukej jak ti anonymní masa nakliknula >:D >:D
11. 11. 2015 16:29
Re: nahodou
Pořád nechápu, proč by měl být městský provoz pro turbo tak problematický. Menší motor se (obvykle) rychleji zahřeje. A co se týká spotřeby, tak po městě se většinou pohybuješ v takovém jízdním režimu, kdy využíváš naprostý zlomek potenciálu motoru. A pak je sakra rozdíl, jestli pro těch doslova pár kilowatt plníš objem 1.0-1.2 nebo 1.4 - 1.8.

Navíc ve městě jde zase převážně o jízdu, kdy turbo ani nesepne nebo možná krátkodobě něco málo tlačí při akceleraci, ale pořád jde o zlomek doby a malou zátěž.

A příjemné do města? Jel si někdy s těmito motory? Osobně jsem objektivně nenašel žádný režim, kdy by mi atmosféra připadla příjemnější, a to ani ve městě, kde přeplňovaný motor je schopen "vystřelit" rychleji. Když si třeba srovnám moji 2.4i, tak ve městě je při "normální" jízdě živější kdejaká 1.2T a spotřeba v rozdílu těchto objemů je pak také naprosto jasná.
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 14:51
Re: Ceed
Mi se jedná o to, že rapid je o třídu jinde.
11. 11. 2015 13:43
Re: Ceed
Určitě většině běžných řidičů ta 1.4 cvvt bude stačit, zas tolik lidí nemusí jezdit do zaměstnání po dálnici a 50 km denně. 1.6 GDI by ale podle mě byla do současného provozu o malinko vhodnější. A nejvhodnější 1.6T-GDI, ideálně ve třídveřovém Pro_Cee´d GT :-) (kterýžto by mě zajímal převelice, kdybych byl o deset let mladší a chtěl ještě trochu řádit (a chtělo se mi řadit)
11. 11. 2015 13:22
Re: Chromované prvky
Toto je asi vybava GT, preto mozno menej chromu. Su tam aj sportove pedaly, a tie standard urcite nie su.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 13:14
Re: Ceed
ved samozrejme ano... to su dva svety...... uz O1 s 1,8T so 110kw ( 132kw uz bola RSka ) by uz akykolvek ceed vycvicila ( samozrejme okrem tej top verzie ceed GT )
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 12:59
Re: Vsetka cest !
pozeram do slovenskej brozury ale nevidim tam tento nazov.... no a tato farba v teste by mala byt bronze metal ... velmi pekna je aj sytocervena track red.... vidim takyto cerveny jeden ceed a pripomina mi tu ostru cervenu s znacenim relly cervena aka bola na felicii pripadne felicii color line.. je to syta farba moc vyrazna a pekna .. ceedu cervena pristane
11. 11. 2015 12:11
1.4 stará vs nová
Mám ročný Ceed, prave s motorom 1.4 CVVT a podobnou výbavou (15" disky,...) a najazdených 15 tis km. V tejto recenzií hodnotia aj nový motor, myslím že je veľmi podobný starému aj čo sa týka dynamika aj čo sa týka spotreby.
Auto v tejto výbave a s týmto motorom sa ideálne hodí napr. každodenné dochádzanie do práce z okolia alebo aj jazdenie po meste, ale v pohode zvláda diaľnicu a v 130km/h pri spotrebe okolo 7l, točí motor niečo cez 3 tis otáčok ale odhlučnenie je výborne a tak v kabíne panuje ticho.
Min. na Slovensku je tento Ceed obľubený, pretože v základnej výbave a s týmto motorom je cena 11 990 €, kdežto Fabiu s motorom 1.2 TSI (66 kW) a výbave Ambition (a dorovnaní výbavy so Ceedom – lakťová opierka, zaruka 5 rokov (aj ked Ceed ma 7), asistent rozjazdu, rezerva,...) stojí vyše 12 tis € kdežto Fábia je o triedu nižšie ako Ceed.
11. 11. 2015 11:56
Re: Ceed
len aby si sa nedivil, že sa raz zobudí úradník a nahádže ti také normy na bicík, že ho neutiahneš.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 11:30
Re: Spojka
auto bolo surove... je to mozno aj tym... bohvie co sa z tej spojky musi nejak "dostat von" vieme ze v suvislosti s pouzivanim auta vznikaju rozne vypary a to aj priamo v interieri....... smrad ale casom zanikne ... o smrade pri spojkach v suvislosti s novymi autami to nie je nic neobvykle ... nasiel som forum kde popisuju aj problem so zapachom vo focuse 2 aj v koncernovych vozoch ... aj inde... o vyrobnu vadu ale isto v ziadnom z tychto pripadov nejde ... na nete je takisto aspon 10-15 testov ceedu z nasich ciest s 1,4kou .... a nejak si nespominam zeby spominali nejaky zapach v ziadnom tomto teste... mozem ich este par omrknut ... nezabudejme ze auto v teste je surove... a aj motor... nespochybnujem testera... ani jeho jazdecke zrucnosti ani cuchove zmysly... ale o vadu isto nepojde... kamarat ceed 1,4ku ma... a spojku ma povodnu... nepredpokladam zeby mi zatajil nejaky problem ak by ho aj mal... a auto ma uz takmer 3 roky a verim ze je spokojny
Avatar - Uživatel_5340709
11. 11. 2015 11:25
Re: Spojka
Jedno jsou mi řidiči jako ty.
/A kdyby jsi uměl jezdit, tak bys tu diskusi ohledně spojek aspoň trochu chápal/
Avatar - Emel
11. 11. 2015 11:11
Re: Ceed
Hm, no podle mě ne. Z textu obou testů mi Ceed vychází jako mírně lepší auto. Samozřejmě v dané konfiguraci nemá LED světla ani pořádnej motor... Ale to není chyba.

Rapid je obecně auto na 3*, jestli to s DSG může poskočit na 3,5 nevím.
Avatar - Uživatel_5340709
11. 11. 2015 10:50
Re: Spojka
Felda měla bowden, který rád tuhnul. ;-) Ale vidíš, už si na to přicházíš, třeba ta felda /když fungovala/ a jiné pozdější produkty VW /hlavně ty základní/ mají dlouhý krok záběru, navíc přidávají lehkost pedálu, aby se zalíbili široké veřejnosti a hlavně ženám. Tam nepotřebuješ tak citlivou nohu. Na rychlé ježdění problematické.
11. 11. 2015 10:43
Re: Ceed
nesmieme zabúdať na to, že autá sú uškrtené normami a preto súšasných 100 koníkov môže pôsobiť trochu unavene oproti minulosti, ale je to o preferenciách. Ak niekto jazdí bežne, v kľude, práca, svokra, výlet, nemusí sa takej verzie báť.
Avatar - Uživatel_5340709
11. 11. 2015 10:36
Re: Spojka
Topere, zapamatuj si - nejlepší spojka je tvrdá, krátký chod, krátká dráha záběru v horní třetině její dráhy, tak jako to mají starší bmw, subaru, mazdy. Když na takovou vlezeš z autoškoly, jsi z toho nějakou dobu špatný, ale pak ji ve vyšších rychlostech a při podřazování v otáčkách jenom oceníš. ;-)
Avatar - Uživatel_5340709
11. 11. 2015 10:32
Re: Spojka
Smrdí každá spojka, je to jen otázka času, některá se zahřeje dřív, jiná trochu později, když ji držíš. Spíš mě zajímá jak přišli při testu na to, že je poddimenzovaná?
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 10:29
Re: Test
mohol byt obsirnejsi suhlasim.. ale vcelku v pohode.. takisto video.... zvykli uz byt aj dlhsie ako 3 minutky .. ceed je dnes uz zabehnuty model.. tak mozno preto uz nedava moc dovodov na nejake supernaslapane testy ... zvlast ak je testovany nadalej v atmosfere.... lebo novy turbo benzin by si mozno uz zasluzil viac pozornosti to je fakt
11. 11. 2015 10:24
Re: Spojka
Je smrdet a smrdet, ja kdyz podrzim spojku u Forestera, tak citim spalenou gumu a to vyrazne, tohle se mi nikde/nikdy nestalo u jinych znacek, mozna u Ceedu bude podobne jako u Subaru.
Avatar - Emel
11. 11. 2015 10:20
Re: Ceed
Motor klidně stačit může, ale nemůžeš napsat, že je to zlatý střed. Nebudeme si vysvětlovat, co je to základ a co je to střed, ne? Maximálně tak zlaté dno ;-)
11. 11. 2015 10:10
Re: Spojka
Ze tu spojku velmi rychlo clovek 'unavi' a citit ju. A nepripisoval by som to neschopnosti ju pouzivat. Mame i30 z roku 2009 v rodine, predosla generacia toho 1.4, ale s 80 kW a spojku bolo citit pri cuvani do kopca uz od novoty. Nepovedal by som vsak, ze je nejako nedostatocna. Auto ma 170 tisic a povodnu spojku, tak asi je to len o tom smrade.
Avatar - Emel
11. 11. 2015 09:38
Re: nahodou
Tak je tam +50% objemu, v případě starší verze +60%... to musí být poznat. Focus s 1.5EB už je ale taky jiná cenová hladina.
Avatar - Emel
11. 11. 2015 09:36
Re: Chromované prvky
Může být, ale starší Ceedy to možná měly závislé na výbavě? Standardně to myslím vypadalo takhle:
[odkaz]
Avatar - Emel
11. 11. 2015 09:02
Re: Ceed
Pulsar vypadá hodně šedivě v tom základu, už ta druhá výbava je o kus lepší.
11. 11. 2015 08:59
Re: Ceed
Pulsar ma zase hodne divny interier a volant z karosy...., motorove je lepe, u Ceedu je papirove optimum ta 99ka, ale na feeling je slaboucka a vykonnove parametry papirove.
12. 11. 2015 12:33
Re: Úkol zněl jasně:V každém titulku Golf.
Vždy kupuješ desetibojaře. Nebo mi snad chceš říct, že je běžné koupit si podvozek Ma3, kufr Civicu, sedačky z C4, palubku z Meganu, motor z Giuliety a řízení z Astry? Příště se radši metafor zdržím ;-)
12. 11. 2015 01:09
Re: Dynamika auta se základním motorem
Atmosférické 1.4? Máš pravdu, netuším jaké to má převody, ani KIA mi to nechce říct ve svých tabulkách. A vůbec už dlouho jsem neviděl, že by někdo vypsal zpřevodování auta a stálý převod, dneska se dozvíš max. tak domnělé emise CO2 nebo velikost a rozlišení displeje na palubce :-)
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 20:57
Re: nahodou
nejde o ziadny zasadny problem.... len pisem ze do mesta je atmosfera vhodnejsia a menej trapis motor ak casto jazdis na kratke vzdialenosti po meste s atmo .... ako ked mas pod kapotou turbo.... ktoreho vyhody vyuzijes skor na okrske.... zasadne ani spotrebu nebude mat turbo nejaku nizsiu v meste v porovnani s atmo.... chapem ze buducnost je dnes uz v turbe lebo to tak niekto tam hore chce a tlaci na to.... tie atmo skoncia aj v ceede uz coskoro.... emisie nepustia a ludia uz stejne auta dnes nekupuju na 15 rokov.... takze sa s tym ze im turbo nevydrzi az do dochodku vedia uz zmierit... ja viem... turbo je turbo.... ale male atmosfery bez turba do tych 1,2 litra by prezit mohli aj nadalej aspon v malej triede... dufajme
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 20:31
Re: Ceed
predaje vravia jasne.... v europe ide o najslabsie predavany hatch v triede ( ak neratam vybehove bravo a lancer ) ... skoda..... tiez som cakal ze po 10 rokov od ukoncenia almery sa dockame uz niecoho poriadneho od nissanu v tejto triede... ;-\ ale s pulsarom to bola rana pod pas... ustupom nissanu z tejto triedy som sklamany dodnes
Avatar - _Karel_
11. 11. 2015 15:39
Re: Ceed
Mě přijde čistě podle textu minimálně na úrovni včerejší Astry.
Avatar - wikinko
11. 11. 2015 13:55
Re: nahodou
topper, ako sukr auto (jazdi asi fakt len do lidlu a naspat dvakrat do tyzdna) mam Golf VI. mam ho odnova, a je tam prsve ta 1,4 63kw. To auto je tak nespolahlive ze sa to neda ani opisat (starter, vodna pumpa, este aj radio odislo!) a to ma lem 100tkm. Ten motor je nevhodny kdekolvek, nielen do mesta. este raz sa ta pytam, mas vyskusanu tu 1,6GDI? Mas vyskusane male turbo? Na zaklade coho vravis ze je atmo vhodnejsia do mesta? Ci kamarat ti vravel? Alebo preto lebo susedia maju polo atmo?
Ti susedia mozu mat polo 1,4 atmo prave preto, preco ja mam golfa atmo- lebo sa vtedy este 1,2 tsi nepredavala alebo preto, lebo ta 1,4 atmo bola oproti 1,2tsi o tisic eur lacnejsia.
tak co, jazdil si uz tu GDI a male turbo, alebo tu len tak placas z brucha?
Avatar - iudex
11. 11. 2015 13:47
Re: Ceed
Máš pravdu, Pulsar má 6 stupňov, zle som si to pamätal. Ako hovorím, pohonné ústrojenstvo je v prospech Pulsaru, pri tej slabej atmosfére nepomôže Ceedu ani 6 M/T. Vo všetkom ostatnom ale Pulsar pôsobí nízkorozpočtovo, skrátka taký Rapid, avšak bez devízy domácej značky. Ten Ceed naopak pôsobí nadštandardne, z toho interiéru má človek dobrý pocit hodnotných materiálov i vypracovania. Len potrebuje silnejší motor.
Avatar - Emel
11. 11. 2015 12:41
Re: Ceed
6st manuál máš u Pulsaru taky... aspoň myslím. A taky je v Pulsaru uvnitř víc místa. Pro mě remis, pokud bych chtěl auto do města tak Ceed, pokud i mimo tak spíš Pulsar, a nebo Ceed aspoň s tou 1.6.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 11:58
Re: Ceed
aj to je mozne.... dnes ma uz nic neprekvapi .. preto treba zit naplno... kym sa este ako tak da
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 11:56
Re: Ceed
ale na druhej strane octava I. bola isty cas tusim aj s 1,4 44kw motorom ... tento kusok gdi s prehladom zvladne ver mi >:D
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 11:10
Re: Spojka
ide o to ze v kazdom auto to je inak... ak budes tyzden dva v kuse jazdit favoritom a potom presadnes ja neviem ... do novej octavie... pocitis neskutocny rozdiel v ovladani pedalov.... samozrejeme postaci uz potom dva tri krat sa rozbehnut a opat sa cloveku ten jeho "software" v hlave a nohach prisposobi na octaviu.. a jazdi uplne normalne... ;-)

ja mam presne ten pripad ze jazdim autami ktore su generacne o celu dekadu az dve rozdielne... a citim rozdiel v ovladani zakazdym po presadnuti ... ale uz po prvej krizovatke sa mi "software" v mojej gebuli a nohach prisposobi a nastavi na konkretne auto a ide to ... uz potom je to pohoda ;-)
Avatar - Emel
11. 11. 2015 11:05
Re: Ceed
Bejt v dnešním provozu namachrovanej ve 100k autě musí být docela řehole ;-)
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 10:54
Re: Spojka
u feldy je vyhoda aj to ze si zaciatok zaberu spojky vies nastavit sam .. staci sahnut pod kapotu ... je to dostupne a perfektne si to nastavi kazdy podla svojho gusta ;-) .. v tom boli tieto starsie vozy super... ze si si vedel sam v nich mnoho veci ci uz opravit alebo nastavit ... tie dnesne auta tam uz clovek nezmoze nic.. ani ziarovku uz velakrat nevymeni bez pomoci servisu...

ano je to dost mozne.... ze ta citlivost pedalov je dnes preto taka aka je ... lebo sa vyrobcovia snazia naplnit presne to co popisujes...
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 10:53
Re: Ceed
ved to... ozzman tu tusim aj vyssie kdesi pisal ze ta 80kw verzia este v predoslom ceede sla slusne.... ach jaj... tie normy nas raz privedu vieme kam ;-\

este raz oprasime bicykle a rozne tandemy >:D a vratime sa do minulosti
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 10:42
Re: Spojka
ved to ze kazde auto to ma trosku inak.. japonci maju lahunke spojky.... kde to "ovladas" doslova na centimetri .. kdez to vo felde doslova tlacis na pedale silou a zdvih pedalov pripomina akoby si ovladal nejaky podomacky zhotoveny parny stroj .. samozrejme hodne s nadhladom povedane .. ;-)

ale zase mam rad ak je napriklad plyn tuhsi a ide co mozno tazsie ... neviem preco.. asi zvyk.. nemam rad tie lahunke plyny ako mal napriklad prvy yaris... to je tak trosku des.. len sa dotknes a jedes... ta citlivost je tam neskutocna miestami mi to prislo az nebezpecne ze vsetko ide tak nejak neprirodzene lahko a samo ... zase je to o zvyku
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 10:36
Re: Ceed
ale je fakt ze ten vykonovy standard sa uz posuva... dnes je uz kusok vyssie ako 73kw v tejto triede... to je fakt... ja to tak nejak este stale porovnavam z minulostou ked sme tu mali 55kw golfy 4 alebo 55kw astry 1,4ky ale doba pokrocila... na 1,4ku to samozrejme je fajn a motor nema zle parametre ale tych 80-90 kw a hlavne v turbe s vacsim kroutakom je dnes uz ziadanych ... ale ako zaklad fajn... a hodne tom upomoze aj 6st prevodoka... lebo ani klidas na dialnici nechce tocit pri 120tke 4000 ot..... takze tato kombinacia je podla mna pouzitelna a ceed si stale drzi zaujimavu poziciu aj v tejto nizsej cenovej hladine v zakladnejsich kombinaciach v porovnani s konkurentmi
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 10:22
Re: Spojka
so spojkou ceed nema v reale problem... ani som ohladom spojky nenasiel ziadne zadrhely... suhlasim... tiez som mal problem pred par rokmi so spojku na lanceri v prve momenty a prve jazdy ... po presadnuti z feldy clovek doslova maturoval... ten rozsah a tlak na pedaly... je diametralne odlisny.... vsetko je aj o zvyku.... kamarat ma ceeda s 1,4 uz par rokov.. a so spojkou zatial nemal problemy ;-) ... ale ok... nieco ten smrad sposobilo ano... mozno to chce len viac cviku so ceedom a pojde to aj bez smradu
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:59
Re: Ceed
ale to uz je top model pre drvivu vacsinu stejne nedostupny alebo nepotrebny

ono by to chcelo skor este nejake to turbo s vykonom okolo 100-110 kw a hlavne 4 valce...
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:51
Re: Ceed
Vzdyt je tam 1,6 TGDI ne? Souhlasím, že by na 100kw mohli fouknout klidně tu 1,4, to by bylo zajímavé.
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:47
Re: nahodou
Reálně to tak není, když se podíváš na skladovky, tak už je tam rozdíl mezi silnější 1,0 a 1,5 může být 0-30 tisíc, dle kusu. Nejlevnější 1,5 jsou od 409 za Trend :-)

Tady si myslim, že VW i když reálně nemusí být o tolik lepší, nabízí čtyřválce 1,2 TSI.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:45
Re: Ceed
ale zase nadalej velmi nie je z coho zatial vyberat.... z pohladu turba pouzitelnejsia bude snad len ta 1,0 s 88kw ... prijal by som aj vacsie turbo .. nieco ako auris alebo astra... ale asi az v dalsej generacii ceedu sa ho dockame
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:41
Re: nahodou
ford ma zrejme najlepsie turba tie svoje ecoboosty .... ale konstrukcne by malo byt turbo v ceede podobne aj ked rozdiel bude v tom ci remen alebo retaz.... astra aj ceed maju retaz.... vw presiel na remene.. a ecoboost nejak uz ani neviem co ma... ci retaz alebo remen... ale ide o to ze ta 88kw verzia turba v ceede bude skutocne asi ta najvhodnejsia pre ceed... lebo tych 73kw hoci v turbe..... pride mi to na turbo uz kus malo.....

ceed s 88KW tgdi moze byt fajn... a samozrjeme uplne taky ten normalny bez GT line paketu... len zase ta cena... hmmm
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:37
Re: nahodou
Já ti nevím ten tříválec, je to asi jen předsudek z mé strany, jak jsem psal níže, jezdil jsem litrový EB 92kw FoFo kombi ve 3 lidech a jelo to jako lepší atmosféra, ale troufnu si říct, že díky objemu tomu v kopcích dojde dech a skok k 110kw EB čtyřválci byl opravdu skoro propastný (testováno ve stejném autě). V 5dv hatchi pro mladou rodinu jistě postačí, ale... Buď konkurence, nebo nafta, nebo TGDI ;)
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:29
Re: Ceed
No to je právě o čem mluvim. Pulsar přišel na trh s QQ, ale neudělal ten krok v interiéru, co QQ, což je trochu škoda.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:26
Re: Ceed
ale je akoby generacne starsi ... vyzorovo ... suhlas... nissan to dnes uz vie lepsie
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:20
Re: Ceed
On neni vyloženě ošklivý, ale působí.... no... :d No prostě levněji. Je to jakoby evoluce toho, co dával Nissan do aut dříve, třeba i do QQ. Nové QQ ale vzal z gruntu a moderně, což se dle mne vyplatilo a jedná se o velmi atraktivní vůz z exteriéru i interiéru.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:17
Re: Ceed
ono vlastne pocet motorov sa v ceede zvysil teraz lebo s prichodom turba atmosfery nadalej ostavaju ... v podstate cakam narast predaja ceedov .... lebo tentokrat si uz vyberie nielen "klasik" ale aj ten kto by chcel uz nejako to "turbicko" .... aj ked je mi jasne ze je to taka labutia piesen uz z pohladu tych atmoster a z hladiska ich buducnosti...
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:09
Re: nahodou
ale paradoxne ma zakladne slabsie 73kw tgdi s rovnakym vykonom este horsie zrychlenie o desatinu ako tato 1,4ka.... samozrejme v pruznosti sa to uz obrati a tam turbo pojde lepsie.... kazdopadne ak uz turbo v ceede tak potom asi uz tu silnejsiu 88kw verziu... ta asi uz bude fakt vcelku stacit...... lebo ta 73kw verzia turba vyzera byt zase nejaka nemastna neslana aj vykonom aj dynamikou....

skoda ze ceed neponuka nejaku 1,2ku 4valcove turbo ako auris... aj ked uprimne... ani ta dynamika aurisu na papieri nic moc... co som prekvapeny
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:08
Re: Ceed
To musel byt hodně divný úhel :-)
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:06
Re: Ceed
ano mas pravdu ... skor 1,6tky atmo alebo take tie turba s vykonom okolo 80-90kw ;-) ...

ja som to vzal z divneho uhla priznavam
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:00
Re: Ceed
4hviezdy si mozno nechavaju na nove turbo ( aspon dufam >:D ) ... treba ich predsa nejako odlisit navzajom ... je fakt ze ceed uz nie je ziadna novinka.... a 1,4ka tiez ziadny top motor... je to taky zlaty stred v triede.... ti najlepsi uz zacinaju ceedu pomaly utekat... ale tak je to normalne .... auto ma 3 a pol roka... facelift urcite pomoze a auto je stale bez zasadnych chyb a velmi vyvazene... ale nabeh noveho meganu ci nedavno mazdy 3 uz ceedu urcite zanechal a zanecha vrasky na cele.... je to neustaly boj o zakaznika... ani golf uz po par rokoch vyroby nema ziadny naskok ... momentalne to v tejto triede vidim na novu astru a megane...
Avatar - Emel
11. 11. 2015 08:31
Chromované prvky
Pokud si vybavuju, tak starší Ceed neměl chrom kolem budíků a výdechů... a nevidím to zrovna jako změnu k lepšímu.
11. 11. 2015 10:55
Re: Spojka
Spojka jako spojka, kdyz neumis jezdit tak to holt svadis na zatuhlej bovden, dlouhej chod.... Az najezdis to, co ja jsem nacouval, tak ti to bude jedno a nepovedes podobny pseudomoudra.
11. 11. 2015 10:40
Re: Ceed
Myslis 1.6 GDI? Na papire silny motor, jinak zdechlak.
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 10:35
Re: Ceed
... asi je při dnešku více citlivý.... >:D
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:32
Re: nahodou
ono to v sucasnosti vyzera ze ta 88kw 1.0 tgdi bude asi v ceede taky ten najrozumnejsi stred ak vylucim atmosfery ktore su zda sa stejne uz na konci svojej cesty v ceede....

nic to ved hadam sa tu dockame aj toho turba v teste.... malo by sa uz predavat... ale cena jee kusok uz vysoka podla mna... trosku mam aj obavy ze ceed uz nebude s tymto turbom ziadna vysnena rodinna volba bohuzial... ale asi to inak nejde... turba uz su v mode.. a ceny su ake su..... a na druhe stranej... ved tie ceny casom klesnu....
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2015 09:13
Re: Ceed
suhlas... cert tam po tom nafuknutom dizajne... ved niekomu sa paci.... ale ten interier je proste mimo misu..... v takomto aute to uz chcelo nieco solidnejsie... kludne mohli zobrat ten z kaskaja.... aj tak uz je dnes vsetko vsade medzi modelmi rovnake ... pulsaru by to neuskodilo .. naopak vyzeral by ovela lepsie ako to co vidime teraz...
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 10:38
Re: Test
No ono to aspoň rozjede, a taky rozjelo, diskuzi tím správným směrem, kde se mohou vyjádřit technicky zdatní nebo kluci se zkušeností. To mi přijde právě výhoda. A negeneruje to zbytečnou zlost.
Avatar - Ozzman
11. 11. 2015 09:09
Re: Ceed
Pulsar je hodně zvláštní a rozporuplný. Myslím že Nissan snahou ušetřit připravil Pulsar o solidní interiér z QQ. Navíc me se hrozne nelíbily sedacky a vzadu posaz vyse, jako v SUV.
11. 11. 2015 18:03
Re: palce
Hlavne to neporaď redakcii, to by ešte len začali hádky za palce - vieš si predstaviť článok s tisícom príspevkov? A ak je to naozaj tak (čo si myslím, že je), že palcujú aj v redakcii, to by bolo rozčúlených reakcií, nadávok a kritiky. Sakra, to by bolo klikov...
Inak pokojne by stačili aj neúplné IP adresy...
Avatar - Ji/Ri
11. 11. 2015 19:04
Re: palce
.... to by nevadilo. Stejně tu už je takový bordel a bulvár, že tohle by bylo vlastně in. ;-)