Bezpečnost
sargis
3
výpovedná hodnota EURO NCAP o bezpečnosti = výpovedná hodnota normovanej spotreby podľa výrobcu
Přejít do diskuze
Takže půlku známky budou dělat tyhle elektronické vychytávky a asistenti, ale aby se testoval čelní náraz s překrytím do 25% jako v USA, který o bezpečnosti auta řekne nejvíc, to ne. EURO NCAP už dávno nemá vypovídající hodnotu o skutečné bezpečnosti auta.
Já si myslím, že by spíš měli dát detektory aut na chodce, ne obráceně. Jo moment, člověk se vlastně už teď může rozhlédnout, když přechází ulici.
Další blbost, která nepůjde vypnout a jen bude dělat bordel. A ještě za ní zákazníci budou muset platit.
Další blbost, která nepůjde vypnout a jen bude dělat bordel. A ještě za ní zákazníci budou muset platit.
Pokud by ti mělo "šibat" tak z euroNCAP, je to jejich fotka z jejich článku, auto.cz opsalo tento článek a použilo jejich fotku.
Pro každou hvězdu jsou daná minima pro všechny kategorie. Nemůže se stát, že by auto s pěti hvězdami mělo jen 10 % bodů v ochraně dospělých. Ale může se klidně stát, že auto s třemi hvězdami bude mít lepší ochranu posádky než auto s pěti. Právě kvůli tomuto principu. Stačí propadnou v jedné kategorii a máš smůlu. I když se snad mluvilo o možnosti hodnocení v budoucnu rozdělit. Článek jsem nečetl, takže nevím, co tam píší, jen pro ujasnění.
Jestli chceš, můžeš si najít jejich vyjádření, proč takový test v dohledné době neplánují zavést.
...je to moja paranoia, alebo sa fakt snažia všade strčiť fotku nejakého VW...? Asi mi už z ACZ šibe...
Takže se klidně může stát, že v autě s 5* se zabiju při nárazu do větve, protože je z papíru, aby se nic nestalo chodci? A ještě má obří obrazovku, která mě upozorní, že do něčeho zrovna bourám >😁
skoda ze sa dnes uz riesia cim dalej tym vacsie podivnosti vsade a realita nam zase akosi unika .... o chvilu bude najdolezitejsi prvok bezpecnosti to ci auto pred zrazkou vypne samo radio ... smutne ale spejeme k tomu ... ale ze cez hrube predne stlpiky nevidno uz pomaly ani na cestu a bocne okna maju dnes auta malicke akoby tie okna na aute boli za trest .. toto uz nikoho netankuje ... pritom nejedna nehoda ide bezpochyby na vrub aj tej "genialnej" viditelnosti z tychto dnesnych aut... cez stlpiky ktorych prehliadnes aj kamion ... ale hlavne ze pipatka pipaju.... parada
tymto hviezdam v NCAP este niekto priklada nejaku vahu? rozdavaju ich hlava nehlava uz aspon poslednych 5 rokov .... uz davno je tato saskaren na papieri v reale k nicomu....
ovela zmysluplnejsie a realnejsie su americke testy a bezpecnostne normy .... :yes:
tymto hviezdam v NCAP este niekto priklada nejaku vahu? rozdavaju ich hlava nehlava uz aspon poslednych 5 rokov .... uz davno je tato saskaren na papieri v reale k nicomu....
ovela zmysluplnejsie a realnejsie su americke testy a bezpecnostne normy .... :yes: