Ekonomika
Zvenku vypadá moc pěkně, zevnitř už je to tuctovější. Hlavně je to ale velký francouzský sedan a to není kategorie která by v posledních dekádách válcovala prodeje. Handicapem taky zřejmě bude absence větších motorů, opravdu nedokážu odhadnout v jakém stavu budou ty přefoukané 1.6 po 100k km nalítaných v levém pruhu autobahnu. Protože to je revír těchto aut.
Ten interiér teda tuctovej rozhodně není... je na úplně jiné úrovni než takovej Superb; ať už jde o zpracování nebo třeba infotainment.
Je to úhel pohledu, mě to přijde jak z nějaké půl generace staré ameriky a vzhledem k exteriéru moc usedlé. Renault tam mohl nakrestli odvážnější křivky.
Ja by som sa (minimálne tej slabšej) fúkanej 1,6ky nebál, na trhu sú už dlho triedni konkurenti s maloobjemovými benzínmi (TSI, EB) a nejaké veľké problémy sa nezaznamenali. A tá silnejšia 1,6ka je už nejaký ten rok v Cliu RS a to častokrát dostáva tvrdo zabrať na okruhoch. Ak by s tým motorom boli chronické problémy, bolo by to už vonku.
Takže ja by som z danej ponuky bral práve tú slabšiu benzínovú 1,6ku, 150k je dostatočný výkon na bežné jazdenie.
Čo mi skôr vadí, je fakt, že Renault opustil koncepciu liftbacku a ponúka len klasický sedan. Lift je praktický a naviac na trhu ich nie je veľa, takto sa zbytočne ponecháva konkurenčná výhoda Superbu či Mondeu.
Takže ja by som z danej ponuky bral práve tú slabšiu benzínovú 1,6ku, 150k je dostatočný výkon na bežné jazdenie.
Čo mi skôr vadí, je fakt, že Renault opustil koncepciu liftbacku a ponúka len klasický sedan. Lift je praktický a naviac na trhu ich nie je veľa, takto sa zbytočne ponecháva konkurenčná výhoda Superbu či Mondeu.
S tím interiérem vůbec nesouhlasím. Osobně mi přijde podstatně vydařenější a příjemnější než u konkurence. Rovněž použité materiály a zejména u Initiale jsou ty sedačky naprosto dokonalé.
Souhlasím však s motory, ta 1.5 dci je sice hodně povedený motor, na běžné ježdění dostačující, ale v tomto segmentu bych na druhém konci nabídky čekal něco výkonnějšího. Údajně má ještě přijít nový 2.0 dCi, který bude na výkonech jako odcházející 3.0 dCi v Laguně III.
Souhlasím však s motory, ta 1.5 dci je sice hodně povedený motor, na běžné ježdění dostačující, ale v tomto segmentu bych na druhém konci nabídky čekal něco výkonnějšího. Údajně má ještě přijít nový 2.0 dCi, který bude na výkonech jako odcházející 3.0 dCi v Laguně III.
S tím levým pruhem autobahnu bych byl opatrný. To není česká D1 plná frustrovaných cesťáků že nejsou manažéři, a nižších manažerů kteří nedosáhli v carpolicy na vyšší vůz než Octavia Passat nebo Superb. Tak si svou frustraci vybíjí na služebních autech a ostatních řídících. Tohle na D autobahnu není běžná věc.
To není jak utratit ranec za obyčejnou škodovku či rejži... >😁
Koupě tohodle rendlíku jen o jeho majiteli bude vykřikovat do světa, jaký je ***. >😁
Ádo, když si odmyslíš tu "p..u" na kapotě, tak se ti to auto fakt nelíbí? Podle mne není designově tak zlé. Docela bych naopak řekl, že design je jeho předností.
verzi s 147 Kw, musíš koupit výbavu Initiale Paris za 959 900,- Kč. To je dobrý joke dát za renault tyto peníze. 😄
...navic je to jen objem jen 1.6 Turbo...na tak tezke auto..ta cena je mimo i kdyby to bylo 800tis ..nebo kdyby byly nizsi vybavy kolem 550 až 630tis..tak to pak ano..jinak 😒 Je jasne, ze slevy budou..ale az kdy?!?
Dnes už neřešíš jak těžké je auto vs objem. Te motor má prostě 147 Kw a krouťák 260 Nm od dvou tisíc. Kdysi tohle měl třílitr V6 a krouťák posazený výš. Pokud vydrží turbo, neměl by být problém. Nicméně je plně srovnatelný s koncernovou 1,8 tsi 118 a 132 Kw. Za kolik jdou koupit tyto motorizace v passatu, oktávě, nebo A4? O dost méně. 😉
Co ti v tom vyctu dela ta "oktáva"? 😄
Negůglím, takže přesné rozměry teď nevím, ale oktávka je velikostně s talismanem, ne?
To je jako rict, ze slovenska tocena se da srovnat s kvalitni sunkou protoze obojiho ti u pultu umi navazit 20dkg. Ano, na vaze to bude "tezke" oboje stejne, ale pak to das do huby a... 😉
A jinak az se bojim zeptat k jake spolecnosti bys pak vecpal superb. >😁
A jinak az se bojim zeptat k jake spolecnosti bys pak vecpal superb. >😁
Nemusíš sdílet můj názor. Máme tu nějaké ceny, nějaké výkony, a zhruba dvě prolínající se třídy aut, sup je z nich největší.
fOE má pravdu, do porovnania s Talizmanom patrí len Superb, Octavia tam nemá čo robiť.
No ono se nám tahle třída trochu rozpadá. V jednou pytli je zde talisman, , mazda 6, ale i o chlup větší mondeo, nebo sup, který se jako vždy trefuje do mezery mezi jed. třídami. A tak je tu i oktávka, která se trefuje do mezery o třídu níž. Ano oktávka je menší.
Sup sa už nikam nad netriafa, je to štandardný mainstream strednej triedy. Konkurencia sa naň veľkostne dotiahla, Mondeo, Passat, M6, 508 a aj teraz Talizman nie sú o nič menšie. Menšia veľkostne (v podstate o triedu) je prémia, ale tá je špecifická, lebo nemusí suplovať absenciu vyššej strednej, čo aktuálny mainstream robí.
To s tou premii je lety overena pravda, ale podle me uz ne vzdy plati. V minulosti se ve stredni premiove do zadu neposadil nikdo, dneska se tam natahne temer kazdy. Zvlast kdyz bereme v potaz zde tak oblibene liftbacky, tak treba 3er GT si s mistem v zadu nezada s nicim z nepremie.
[odkaz]
[odkaz]
Nova A4 se vzadu uz taky tvari pouzitelne i pro dospele.
To misto navic u GT asi bude jeden z duvodu, ze jej potkavam stale casteji a casteji, z ceho moc radost nemam protoze se mi to auto ale vubec nelibi. 😐
[odkaz]
[odkaz]
Nova A4 se vzadu uz taky tvari pouzitelne i pro dospele.
To misto navic u GT asi bude jeden z duvodu, ze jej potkavam stale casteji a casteji, z ceho moc radost nemam protoze se mi to auto ale vubec nelibi. 😐
K cemu ti je auto nizsi stredni tridy nafoukle na velikost blizici se stredni tride, kdyz si zachovava jinak vsechny dalsi nehezke strednetridni vlastnosti? Hlucnost, "kvalitu" pruzeni a tlumeni, ve vetsine motorizaci torzku, tvrde plasty uvnitr atd.
Auto prece neni jen o velikosti (ikdyz zvlast v CR je takove zjednoduseni docela typicke), k tomu smeroval muj koment. 😉
Auto prece neni jen o velikosti (ikdyz zvlast v CR je takove zjednoduseni docela typicke), k tomu smeroval muj koment. 😉
Obyč 10let starej BMW šestiválec dáva 190kw / 6600 a Nejvyšší toč. moment (Nm / ot/min): 300 / 2500 - 4000.
17let stará 2,8čka s šesti hrnkama 142 kW i točivý moment 280 Nm.
Je to škoda, že vrcholnej Renault má jen 1,6ku a to čtyřválec. A to ještě v nejvyšší výbavě Initiale Paris a pouze AUTOMATICKÁ převodovka !!!!
Ale buďme rádi za ten čtyřválec. Mohl to bejt tříválec jako u MONDEA.
17let stará 2,8čka s šesti hrnkama 142 kW i točivý moment 280 Nm.
Je to škoda, že vrcholnej Renault má jen 1,6ku a to čtyřválec. A to ještě v nejvyšší výbavě Initiale Paris a pouze AUTOMATICKÁ převodovka !!!!
Ale buďme rádi za ten čtyřválec. Mohl to bejt tříválec jako u MONDEA.
Pravda na trihrnek od Forda jsem zapomněl 😊..ba ne nezapomněl..ale mluvíme tu o nejsilnějším nabizenem benzinovem motoru..to je fakt desná bída 1.6T..prostě objem ničím nenahradis.
Ja stale jezdim desetiletým benzinem objemu 2.3 i Mazda 6 GG s AT a je to tak akorát..mensi objem..by mi nestačil,když si uvědomíme..že auto casem starne a vse se opotřebovává ..výkony i kroutak pak padaji..ne.. to prostě nemůže po 5letech fungovat dobře.
Otázkou je samozrejme to.. na jak dlouho a na jaky najezd ten vůz kupujeme..!
Ja měl parametry nakupu..na max. deset let ci max 180tis km. 9 let už máme odjezdeno a pořad jezdime bez jediné vady..takže ještě rok, max dva to spolu vydrzime. Náklady na rok mi pak padnou pod krasnych 55tis. Kc včetně udrzby (počítáno bez paliva )..myslím, že za méně to neumí žádné auto stredni třídy.. té doby ..a tudiz jsem vice nez spokojeny 😄
Jen se obavám..že nová šestka už mi tyto parametry nedokáže splnit..navíc už jen ta 2.5i s AT je poněkud dražší..už při pořízení. Pokud se mi povede téměř nejeta za 650 tis bude to majstrstyk..stará byla znatelně levnější..😞
Ja stale jezdim desetiletým benzinem objemu 2.3 i Mazda 6 GG s AT a je to tak akorát..mensi objem..by mi nestačil,když si uvědomíme..že auto casem starne a vse se opotřebovává ..výkony i kroutak pak padaji..ne.. to prostě nemůže po 5letech fungovat dobře.
Otázkou je samozrejme to.. na jak dlouho a na jaky najezd ten vůz kupujeme..!
Ja měl parametry nakupu..na max. deset let ci max 180tis km. 9 let už máme odjezdeno a pořad jezdime bez jediné vady..takže ještě rok, max dva to spolu vydrzime. Náklady na rok mi pak padnou pod krasnych 55tis. Kc včetně udrzby (počítáno bez paliva )..myslím, že za méně to neumí žádné auto stredni třídy.. té doby ..a tudiz jsem vice nez spokojeny 😄
Jen se obavám..že nová šestka už mi tyto parametry nedokáže splnit..navíc už jen ta 2.5i s AT je poněkud dražší..už při pořízení. Pokud se mi povede téměř nejeta za 650 tis bude to majstrstyk..stará byla znatelně levnější..😞
Rendlík trochu zaspal s motorama, nový mégane na jaře má být představen i s 1.8t a to pro RS, takze bude mit 250-300 hp. Pochybuju, ze by ji aspon ve slabsi verzi nedali do Talismanu. Jinak ceník bude stavěný tak, že slevnit se dá vždycky 😊..
Rendl u nás vyprodává přebytky produkce. Pokud se auto bude prodávat dobře na západě, kde jsou ceny vyšší, bude u nás ceník držet. Pokud ne, zlevní.. Z pohledu ceny je dražší i Twingo nebo Captur, protože se dobře prodávají. Naopak Clio už mírně klesá, za 2 roky bude z nejlevnějších v segmentu.
Rendl u nás vyprodává přebytky produkce. Pokud se auto bude prodávat dobře na západě, kde jsou ceny vyšší, bude u nás ceník držet. Pokud ne, zlevní.. Z pohledu ceny je dražší i Twingo nebo Captur, protože se dobře prodávají. Naopak Clio už mírně klesá, za 2 roky bude z nejlevnějších v segmentu.
Za pár tisíc korun to dáš na čip, a máš tam tých 140 Kw. predpokladám že prevodovka je rovnaká, tak nebude problém. A možno sa mýlim... Inak "opening" verzia v benzíne s automatom nie je zlá ponuka.
Škoda, že není v nabídce 200k Tce u nižší výbavy a také Espace by si zasloužil ten slabší benzín. To že nejdou benzíny obecně ve všech výbavách je naprd, ale třeba se to změní
Cenově jsou o 100 tisíc mimo.
Pokud u náš (v ČR) chce někdo něco v této třídě prodat, musí být výrazně lepší než domácí, nutno zdůraznit velice povedený, Superb, nebo výrazně levnější.
Renault nám servíruje jako základ 110 naftových koníků z jednapětky. Obávám se, že toliko koní bude tak tak stačit na podprůměrnou dynamiku. Jako základ klidně, ale ne za 620 tis. 8-s :no: Konkurence je na tom podstatně lépe.
Pokud u náš (v ČR) chce někdo něco v této třídě prodat, musí být výrazně lepší než domácí, nutno zdůraznit velice povedený, Superb, nebo výrazně levnější.
Renault nám servíruje jako základ 110 naftových koníků z jednapětky. Obávám se, že toliko koní bude tak tak stačit na podprůměrnou dynamiku. Jako základ klidně, ale ne za 620 tis. 8-s :no: Konkurence je na tom podstatně lépe.
Jen tak namátkou: Superb 2,0 TSI 162 Kw, výbava Laurin Klement - 951 900,- Kč.
/oficiální stránky škoda/
/oficiální stránky škoda/
664 900 - Cena superba 1.4 TSI ACT Automat 110kW.
600 900 - 1.6 TDi manual 88kW
Oboji nejnizsi vybava. Cenikova cena, tzn jeste nejaka sleva.
Bezny cenik opravdu nic moc (zcela jiste pujde dohodnout lepsi cena az opadne prvnotni zajem, coz je bezne pro kazdy model a automobilku), ale rozhodne se neda rict, ze by to byly ceny prestrelene o 100 tis, to jste trochu prestrelil vy. Tady to zachranuji ty "opening verze".
Ja za nejvetsi vtip povazuji 1.6 Tce 200 koni initiale paris, za 960 tisic. To je fakt ulet (hlavne vzhledem k pouzitemu motoru).
Tak se mi zda, ze cenik meganu snad ani nechci videt....
600 900 - 1.6 TDi manual 88kW
Oboji nejnizsi vybava. Cenikova cena, tzn jeste nejaka sleva.
Bezny cenik opravdu nic moc (zcela jiste pujde dohodnout lepsi cena az opadne prvnotni zajem, coz je bezne pro kazdy model a automobilku), ale rozhodne se neda rict, ze by to byly ceny prestrelene o 100 tis, to jste trochu prestrelil vy. Tady to zachranuji ty "opening verze".
Ja za nejvetsi vtip povazuji 1.6 Tce 200 koni initiale paris, za 960 tisic. To je fakt ulet (hlavne vzhledem k pouzitemu motoru).
Tak se mi zda, ze cenik meganu snad ani nechci videt....
Superb je jistě brán jako nějaké měřítko a možná jsou ty ceny sebevědomé, ale proč? Protože se na to všichni koukají jako na podřadné auto.
Ale když se na to podíváš objektivně a porovnáš ty motorizace, o co je Superb lepší?
Cena 620 tisíc vs 601 tisic (to je v této hladině už podobné) kde u Supa máš 88kw z nepovedené 1,6TDi, vs 1,5 DCi 81kw, tam to bude dost podobné
Jízda nevím, to nemohu soudit, ale to ani ty, ani nikdo z nás, Talismanem jsme nejeli
A interiér? No nezlobte se na mne, ale Superb je fakt chudák co se materiálů týče a pokud si viděl naživo Espace (já ano), tak to je jako přesednout do prémiové třídy ať se ti to líbí, nebo ne. Možná leda tak ten rámeček kolem displaye není moc krásný.
Ve vyšších motorizací také nesouhlasím s cenou, když dostanu "jen jednašestku", ale zrovna ten základ je uplně srovnatelný s konkurencí a divil bych se, kdyby Renault nabídl horší výbavu.
Ale když se na to podíváš objektivně a porovnáš ty motorizace, o co je Superb lepší?
Cena 620 tisíc vs 601 tisic (to je v této hladině už podobné) kde u Supa máš 88kw z nepovedené 1,6TDi, vs 1,5 DCi 81kw, tam to bude dost podobné
Jízda nevím, to nemohu soudit, ale to ani ty, ani nikdo z nás, Talismanem jsme nejeli
A interiér? No nezlobte se na mne, ale Superb je fakt chudák co se materiálů týče a pokud si viděl naživo Espace (já ano), tak to je jako přesednout do prémiové třídy ať se ti to líbí, nebo ne. Možná leda tak ten rámeček kolem displaye není moc krásný.
Ve vyšších motorizací také nesouhlasím s cenou, když dostanu "jen jednašestku", ale zrovna ten základ je uplně srovnatelný s konkurencí a divil bych se, kdyby Renault nabídl horší výbavu.
Přečti si ještě jednou moji druhou větu. 😉
Když to nepomůže, tak třeba i dvakrát nebo třikrát. 😉
Když to nepomůže, tak třeba i dvakrát nebo třikrát. 😉
Já ji ale nerozporuji, jen konstatuji, proč to tak je a snažím se objekvině porovnat oba vozy z dostupných informacích... jestli někde vidíš něco jiného, přečti si můj příspěvek ještě jednou a pak třeba i dvakrát nebo třikrát 😉 >😁
Jenže já píšu o tom, jestli tady u náš bude schopen konkurovat a hlavně prodávat.
To je důležité. A tohle dneska zhodnotit můžeme.
Nějaké dohadování o desetinách sekundy je v ohledu prodejů zcela mimo. Hlavně tehdy, když jsi sám zmínil, že jsi s Talismanem vůbec nejel. 😉
To je důležité. A tohle dneska zhodnotit můžeme.
Nějaké dohadování o desetinách sekundy je v ohledu prodejů zcela mimo. Hlavně tehdy, když jsi sám zmínil, že jsi s Talismanem vůbec nejel. 😉
Nejel a to ani ty ne proto na jizdni srovnání počkejme az bude na trhu. Pisu ze porovnávám z dostupných informací 😄 A ze neohrozí svatou trojici (sup, passat a mondeo) v prodejích v ČR? Tak o tom snad nemusíme diskutovat nikdo tady a snad tomu ani nikdo nevěři. Ale zatopit muže tem ostatním od Japonska přes korekce az po domácí konkurenci od PSA.
Aha, takže v podstatě si psal, jen abys psal. Jako obvykle. 😉
To tu předvadis ty... Já se na ta auta alespoň podívam a projedu si je... ty tady strilis povetsinou moudra od boku a většina aut odsoudis na základe vyrobce. Myslím že me příspěvky nejsou vycucane z prstu jako nekterych.... Opet se navazis do mne jako první jen az se na tebe snese IPA a budete se rýpat v každém písmenu co kdo napsal 😉
Vidím, že jsi v koncích. Příště raději mlč. Uděláš líp.
Tak za diskuzního placala tu obecně platis většinou ty... k věci pramálo, ale slovickareni a rýpat do druhych ti jde 😄 Běda jak se někdo dovoli mit jiný názor.... nejlepší na tom je ze ja ten tvůj ani nevyvracel a jen to rozvadel... a ty tu hýkaš v diskuzi jak potrefená husa 😉
Tys reagoval na mě, reagoval jsi zcestně, aniž bys měl nějaké reálné zkušenosti a ještě mě teď budeš hloupě hodnotit? Vzpamatuj se! :no:
Já ti vyvracel tve tvrzení? A reálné informace... superb jsem zkousel a Espace taky... přečti si ještě jednou co jsem psal, bud tak hodny, pak teprve reaguj. A kdo koho hodnotil první je ocividné... taky te opet odkazu do diskuze. Já jsem proti tobě první nenapsal ani slovo 😉
Chováš se, jako bys měl patent na rozum, navezeš se do mě, ale tu si vedle, jak ta jedle. Srovnej se s tím jak chceš, já tohle vidím. A vidím taky, že je zcela zbytečné se tu teď s tebou o tom vůbec bavit.
Ty si prostě jen nemáš s kým vykládat, tak to zkoušíš kde všude. Díky, nemám zájem. Čau.
Ty si prostě jen nemáš s kým vykládat, tak to zkoušíš kde všude. Díky, nemám zájem. Čau.
Jo tak od tebe to sedí >😁 >😁 Ty to vidíš....hlavně že to taky vidíš u sebe >😁 >😁 Reakce na tve obvinění ze jsem ja se pustil do tebe nikde... no dobře 😄 nečekal sem nic jiného, opravdu jsi pořád stejný 😉 Sorry ze to musím říct a riskuji možná BAN, ale Jossalito ty si opravdu b.l.b.e.c... má úcta 😄
:yes: tak, tak proto se mu tady obecně říká jelito. Holt špatná náhrada za GTIho. Byl stejně tupý, ale aspoň měl vzletné vyjadřovací schopnosti.
Passat je výrazně lepší nebo výrazně levnější než Superb?
Hloupá otázka, ale od tebe se dala čekat. :-!
Od tebe se taky dala čekat taková odpověď. Ty totiž neumíš odpovídat, jenom hážeš moudra.
Vzdyt jsem ríkal ze jelito má dnes krámy.
Karlíku, vím o tobě, že se na auta díváš asi jako zdravotní bratr a katalogy jsou tvou vodou na vlastní mlejn. Tak si u toho zůstaň a buď šťastný, jak mi to tu "diskuzně natíráš". Já si s tebou o autech opravdu nijak nepokecám - moc o nich totiž nevíš. :-!
Já ti nic nenatírám, Pepíku. Ty si natíráš sám.
Ale já vím, ty máš nedozírné znalosti, zdroje, nároky.
Ty nepokecáš s nikým. Ale toho už sis určitě všiml sám.
Neboj, už se vyvaruji jakékoliv diskuze s tebou.
Ale já vím, ty máš nedozírné znalosti, zdroje, nároky.
Ty nepokecáš s nikým. Ale toho už sis určitě všiml sám.
Neboj, už se vyvaruji jakékoliv diskuze s tebou.
Vím, kdo se tu pohybuje, kdo se orientuje a kdo jen tak "rád žvaní vo autech". Ty patříš do té třetí skupiny, ale neboj, je vás tu povícero.
A já si pokecám s těmi, se kterýma to má pro mě smysl. :-!
PS: Opravdu se Josef nejmenuji.
A já si pokecám s těmi, se kterýma to má pro mě smysl. :-!
PS: Opravdu se Josef nejmenuji.
... a něco k věci? Není, že? Ono je asi načase, aby přišel vrkuboy a vyšlehal ti sedinku. Pak ses pěkně dlouho neobjevil. Návrat pak byl po gilIPOvsku, hrdě, ale hlavně nenápadně >😁 😉
v čem je konkrétně ta 1,6 tdi nepovedená (kromě emisí 😉 ) dynamikou v superbu je na tom podstatně líp.
Když se zatím odpíchnu od parametru 0-100km/h, tak je to bída. v podstatě už základní 2,0 tdi a 1,4 tsi (110kw) ujede všemu kromě tý vyhoněný 1,6 tce. Ve finále tomu ujede v podstatě nižší střední, když pominu základní motorizaci.
Já mám teda škodovku u zádele, ale pamatuju si jak se pod supem psalo, že když nebude vrcholem šestiválec tak to snad ani neměli vyrábět, a tady si každej umí představit nejslabší motorizaci v garáži (já teda ne😊 )
Když se zatím odpíchnu od parametru 0-100km/h, tak je to bída. v podstatě už základní 2,0 tdi a 1,4 tsi (110kw) ujede všemu kromě tý vyhoněný 1,6 tce. Ve finále tomu ujede v podstatě nižší střední, když pominu základní motorizaci.
Já mám teda škodovku u zádele, ale pamatuju si jak se pod supem psalo, že když nebude vrcholem šestiválec tak to snad ani neměli vyrábět, a tady si každej umí představit nejslabší motorizaci v garáži (já teda ne😊 )
Tady jsi v Čechách. Pro jakéhokoliv výrobce nezajímavý trh včetně Škody. Podle diskusních kecálku by se měl trh řídit podle českého Pepíka co nemá ani na Cee'da v akci. A jako etalon brát pro všechny auta na světě pouze průměrnou (nikoliv hodně povedenou) Škodu Superb
Pro Škodu je to myslím druhý největší evropský trh po Německu, globálně možná třetí? Určitě ne okrajový...
V té naftě úplně problém nevidím... chybí mi nějaký střed nabídky u benzínu, tam je to 660 nebo 960 a nic mezi nedává smysl. A to ještě to, jestli dává smysl těch 960, je s otazníkem... 4Control může být zajímavá vychytávka... ale i tak je podle mě cena mimo.
A já vidím problém i v naftě. Ten základ je ubohost. Jak výkonem, tak cenou.
Velice dobře si dovedu představit, jak to auto bude jezdit.
Mě nijak extra živý nepřišel ani naftový Superb na 190 koních. Tohle bude tragédie. Cenu naftového základu měli dát o 100tis níže.
Velice dobře si dovedu představit, jak to auto bude jezdit.
Mě nijak extra živý nepřišel ani naftový Superb na 190 koních. Tohle bude tragédie. Cenu naftového základu měli dát o 100tis níže.
Základ je základ, 1.6TDI taky není žádná hitparáda... tady ta 1.5dCi nedává při existenci Premiere Edition moc smysl. 1.6dCi je dobrý motor, s 96kW v Premiere za 670 i se 118kW v automatu od 765... to jsou obě smysluplné kombinace za přijatelnou cenu.
Já proti základu s 1.5 dCi nic nemám, krom ceny, která je zcela mimo. Že to auto bude zdechlina a nedůstojná motorizace, nechme stranou. Důchodcům by stačit měla, jestli jsou cílovka.
1.6 dCi je dle mého názoru startovní základ pro nenáročné, ale pak už tam nic moc není.
1.6 TDI je taky zdechlina, ale má aspoň pár koní navíc a je levnější. Ale jak jsem psal, mně nestačilo ani 190k.
1.6 dCi je dle mého názoru startovní základ pro nenáročné, ale pak už tam nic moc není.
1.6 TDI je taky zdechlina, ale má aspoň pár koní navíc a je levnější. Ale jak jsem psal, mně nestačilo ani 190k.
Jo, úplně chybí TOP mootrizace jak u benzinu, tak i nafty, což je neodpustitelné. Navíc se o nich hovoří u dlouhou dobu jakože možná. Stejně tak Renault mlží už od Espacu větou, že tyto motory budou pro 90% zákazníků dostatečné nebo tak nějak >😁
1,6 má pár koní navíc? 77kw proti 118kw. Mno, ty jsi fakt jelito. Vyměň baterky v karkulačce, inženýre.... 😄
Bež raději spat. Rano moudřejši večera. A až se vzbudiš tak si to přečti ještě jednou tedy pokud nemaš jako vždy nasazonou pokřivenou optiku.
jednašest tdi a to samé dci. 77 vs. 118. Co chceš více?
OMG
A co tak TDI 140kw vs dCi 81kw
A co tak TDI 140kw vs dCi 81kw
2tdi vs. 1,5? omg ... neboli na co potřebují jiní dvalitry, jiní umí s 1,6.
Zamotat se , nepřiznat a placat. Ja ti řikal ať to nechaš na rano. Dobře ti tak. Renault nasadil 2 turba ty nasaď 2 plata brufenu.
Miro, řeknu ti pravdu .... mi je to celkem jedno. I kdyby měl sup motor ze škubače chlupů z nosa a Taloš ze stíhačky a naopak, tak je mi to úplně jedno. Osobně při výběru auta dělám reálné košty, než olizovačky papíru. Tak to tak už nežer 😉
No asi by neškodilo mrknout do ceníku než to napíšeš, super začíná s 1.6TDi 88kW nikoli 77kW, proto těch pár koníků navíc proti 1.5dCi 😉 o zbytku nemá cenu moc psát, jelikož tam, kde Talisman s výkonem u nafty končí, Superb má prostředek nabídky...
Jasně, o tom žádná. Ted ještě kde je to nejprodávanější pásmo. Myslím, že se to točí někde kolem 150ti kobyl u těchto stíhaček. Ale jak jsem psal, je mi to jedno. 😄
Dobře sis nafackoval. :😉 😉
Chtěl jsem zkusit, jak ti často bývá >😁 >😒]
Tak jako slušná trefa, to se musí nechat >😁
Btw zpět k naší diskusi, máš pravdu že nejprodávanější pásmo pro střední třídu je 150k, ale raději je budu mít z 2.0l motoru s jedním turbem než z objemu 1.6l a 2 turby = 2x stres z toho, že se něco po... Navíc ten 2l pojede líp. Tím nechci nijak snižovat kvality základního 1.6dCi/96kW. Ve Scenicu jel pěkně, ale 2 turba v autě fakt nechci...
Btw zpět k naší diskusi, máš pravdu že nejprodávanější pásmo pro střední třídu je 150k, ale raději je budu mít z 2.0l motoru s jedním turbem než z objemu 1.6l a 2 turby = 2x stres z toho, že se něco po... Navíc ten 2l pojede líp. Tím nechci nijak snižovat kvality základního 1.6dCi/96kW. Ve Scenicu jel pěkně, ale 2 turba v autě fakt nechci...
Pokud si dojdeš pro Superba tak ti 10% sleví.
To jsou cenikove ceny, ktere, jak jindy sam tvrdis, nejsou podstatne. Podstatne jsou ty, za ktere se bude realne prodavat. Nejsou to nahodou tva slova, kterymi vzdycky obhajujes Skodu? Ted najednou je vsechno jinak? Jelito, jelito...
Navic jsi tradicne uplne mimo. Ceny talismanu v te zavadeci edici jsou velmi dobre a pri srovnatelne vybave je Superb vyrazne drazsi.
Navic jsi tradicne uplne mimo. Ceny talismanu v te zavadeci edici jsou velmi dobre a pri srovnatelne vybave je Superb vyrazne drazsi.
Doufám, že ty, jakožto vrchní katalogový honič, dostojíš svým domněnkám, a toho Talismana půjdeš zakoupit. Vím, že jsi ujetý na jednašestky.
Ale spíš to tipuji na prosté plácání do vody, bo ti šéf nedá dostatečný budget ani na ten základ v jednapětce. >😁 :yes😒br />
PS: Ja na Sko mohu dostat velmi slušnou slevu, ale nějak k němu nemám důvod. 😉
Ale spíš to tipuji na prosté plácání do vody, bo ti šéf nedá dostatečný budget ani na ten základ v jednapětce. >😁 :yes😒br />
PS: Ja na Sko mohu dostat velmi slušnou slevu, ale nějak k němu nemám důvod. 😉
Jelitko, jak jsem napsal, jsi uplne mimo, ve vsem, ale to je u tebe normalni stav.
Jistě Kionýre. >😁
Počkám si, až zde uvedš recenzi svého nového Talismanu, doufám, že se dočkám dřív, než budu v důchodu. >😁 :yes:
Počkám si, až zde uvedš recenzi svého nového Talismanu, doufám, že se dočkám dřív, než budu v důchodu. >😁 :yes:
Cekej mimoni.
Budu. 😄
Dobre jelito.
Budu se tě taky pravidelně ptát. 😉
Samozrejme jelito
Tím e😜resivním výrazivem si dodáváš kuráže? Nebo to má dodat větší důraz a psychickou převahu tvým příspěvkům? Nebo je to jen projev mozkové nedostatečnosti a omezené slovní zásoby? >😁 :yes:
Cokoliv myslis jelito.
Nemyslím, vím. 😉
O tom nepochybuji jelito
Jsi tak roztomilý. :😉 😄
Twingo, kámo, Twingo. To je tvá achillova pattta >😁 ... že se rozbiješ o blechu z francie by mě nenapadlo.... >😁 >😒] >😒]
Zatím to vypadá, že rozbití jste zůstali vy dva. >😁 :yes:
Kdyz myslis jelito
Máš palec hore od místního nechtěného vedlejšího autoczbulváru, Ipy. Kucí, z toho ještě něco bude >😁 .... si budete šuškat u výfuku /nebo do výfuku/ laf mí tendr >😁 >😁 >😁
Zdá se mi to, nebo je ovládání tempomatu u ruční brzdy?! Jestli ano, tak je to slušný ergonomický přehmat. Naopak chválím dotykáč...
Ovládanie tempomatu je na volante. Pri ručnej je iba výber medzi tempomatom a obmedzovačom. Všetko ostatné(nastavenie rýchlosti, aktivácia/deaktivácia) je na volante...
Takhle to mají všechny renaulty, je to jen aktivace tempomat/omezovač. Já mám ve firmě 4 renaulty, jezdím s LIII a na to tlačítko jsem snad šáhl jednou za celou dobu, co to auto mám. Ovládání je pak na volantu a je velice příjemné, osobně mi sedí víc než páčky třeba u koncernu (předtím jsem měl OII).
[odkaz]
za mňa, zatiaľ dobré
za mňa, zatiaľ dobré
Rasťo nezklame nikdy ... dobrý odkaz, je to krasavec :yes:
Zrovna vybírám příští rodinnou drožku přibližně v této třídě a cenové relaci, takže mám ceníky konkurentů Talismanu docela slušně nastudované, a mohu tedy zodpovědně prohlásit, že se Francouzi s cenami drží velmi výrazně při zemi. Samozřejmě mluvím o cenách zaváděcí limitky, neb v úvodu se nic jiného prodávat nebude a pak očekávám vývoj reálných (nikoliv ceníkových) cen na úroveň, která bude ceně limitky plus mínus odpovídat.
Jen tak pro srovnání, Superb 1.4 TSI s DSG stojí v úplném holobytu stejně jako Talisman s ekvivalentním pohonným řetězcem a parádní výbavou. Pokud si Supa dovybavíte na úroveň Talismanu, jste o 100 až 150 tisíc výš.
Talisman jsem si přitom ve Frankfurtu opravdu důkladně prolezl a na rozdíl od nového Méganu na mě udělal velmi dobrý dojem - jedná se o navýsost elegantní, pohledné a moderní auto s interiérem, který se může v klidu rovnat s novým Passatem a na nějž se Mondeo nebo Sup koukají z úctyhodné vzdálenosti. Insignii vidím někde uprostřed, ale s novou generací se imho interiérem taky zařadí mezi premianty, Opelu interiéry poslední dobou velmi jdou. To ostatně ve své době platilo i pro trojkovou Lagunu.
A ještě něco - motory s výkonem nad 150 koní ve středním mainstreamu téměř nikoho nezajímají, jakkoliv teoretické preference místních (wannabe) petrolheadů hovoří jinak. A ano, i ve fleetu (tj. v naftě) podle mě lze nahradit dvoulitr 1,6kou, časem se k tomu beztak propracují všichni. Samozřejmě se musí jednat o lepší motor než 1,7 CRDi...
Jen tak pro srovnání, Superb 1.4 TSI s DSG stojí v úplném holobytu stejně jako Talisman s ekvivalentním pohonným řetězcem a parádní výbavou. Pokud si Supa dovybavíte na úroveň Talismanu, jste o 100 až 150 tisíc výš.
Talisman jsem si přitom ve Frankfurtu opravdu důkladně prolezl a na rozdíl od nového Méganu na mě udělal velmi dobrý dojem - jedná se o navýsost elegantní, pohledné a moderní auto s interiérem, který se může v klidu rovnat s novým Passatem a na nějž se Mondeo nebo Sup koukají z úctyhodné vzdálenosti. Insignii vidím někde uprostřed, ale s novou generací se imho interiérem taky zařadí mezi premianty, Opelu interiéry poslední dobou velmi jdou. To ostatně ve své době platilo i pro trojkovou Lagunu.
A ještě něco - motory s výkonem nad 150 koní ve středním mainstreamu téměř nikoho nezajímají, jakkoliv teoretické preference místních (wannabe) petrolheadů hovoří jinak. A ano, i ve fleetu (tj. v naftě) podle mě lze nahradit dvoulitr 1,6kou, časem se k tomu beztak propracují všichni. Samozřejmě se musí jednat o lepší motor než 1,7 CRDi...
:yes: Zvlast ta pasaz o meganu a talismanu. Taky jsem se tesil spis na megane a mirne z nej vystrizlivel, naproti tomu talisman byl perlou Frankfurtu a jak pises interierove hraje hodne vysokou ligu (verze initiale).
Mégane měl v interiéru opravdu citelně horší materiály než Talisman a celkově na mě působil lacinějším dojmem. Navíc me připadala místa vzadu stísněná a kufr měl hned dva zásadní nedostatky - vysoký schod za nakládací hranou a malý a neprakticky tvarovaný vstupní otvor.
Nechci ale Mégana zatracovat hned takhle na startu kariéry, uvedené prohřešky proti praktičnosti bude řešit verze kombi a kritika interiéru se dost možná odvíjí hlavně od toho, jak vysoko nastavil laťku Talisman, který jsem zkoušel bezprostředně předtím.
Nechci ale Mégana zatracovat hned takhle na startu kariéry, uvedené prohřešky proti praktičnosti bude řešit verze kombi a kritika interiéru se dost možná odvíjí hlavně od toho, jak vysoko nastavil laťku Talisman, který jsem zkoušel bezprostředně předtím.
mne pride ze aj tento dizajn s klami a vzadu s tymi svetlami sirokmi viac sedi a ladi na limuzine talisman ... ako na mensom hatchi megane... ten az taky krasny nieje...... tu kopiu svetiel aj masky talismanu si v novom megane mohli odpustit uz len kvoli tomu ze sucasny megane vobec nevyzeral zle a uspech mal.. nebolo ho treba preto takto radikalne prekopavat a menit tak ako neuspesnu lagunu.... co je na tom krasne ked megane vyzera spredu alebo zozadu uplne rovnako ako talisman... ;-\ akasi originalita dnes uz chyba mnohym autam ... zacina to byt jedna velka kopirka.... a klonovanie .. kde su casy ked laguna a megane mali kazdy svoju vlastnu tvar
Tenhle support lidé co kupují renault přesně potřebovali. Co na tom, že je to hlavně mégane mezi 300-500 tis. . Sounáležitost ke značce je silnější. 😉
Škarohlíde 😄 Cítím se sounáležitý se šikmými úhly pohledu.... ale tenhle Renault je prostě pecka...
Nejsem škarohlíd. To auto vypadá dobře, má dobré proporce. Pokud renault pořeší věci jako životnost vstřikovačů, kvalitu kabelů, některých teflon. dílů, tak bude dobrá konkurence. Už predešlá málo populární laguna udělala pokrok, bohužel skoro nikdo ji nechtěl. Proč, o tom se můžeme tady dohadovat. 😉
Pokud vím, tak tyhle problémy byly ob dvě generace zpět, takže to Renault asi už pořešil, Laguna III patří mezi ty spolehlivější vozy střední třídy.. je fakt, že proti ní stál Passat se slavnými TSI a TDI PD motory, takže ji to trochu ulehčil >😁
Pokud vím, tak renault u svých benzínů řeší zapalovací cívky pořád, hlavně u větších motorů. Elektronika si taky žije svým životem, hlavně systém hlášení závad. Není to už jak u laguny II, ale pořád je co řešit. Proto se vrátím na začátek, ať to dají do cajku, a není co řešit. V takto velkých autech tyto věci lidi nemají rádi.
O jakých motorech a modelech mluvíš?
2,0 a 2,0 t
Ty jsou ještě konstrukčně z Laguny II ne? Já hlavně mluvím o dvoulitrovém Dci, které přineslo velkou nápravu hříchů z minulosti 😄
Naftu teď neřeším, tam se klidně nechám poučit. A 2,0 a 2,0t jsou i ve trojce.
Dvoulitr atmo benzin byl pokud mne paměť neklame stejný od II. Laguny. Turbo přišlo s faceliftem v roce 2005. Vylepšeného dci se sice dávalo do dvojkove laguny, ale tuším ze az poslední ro vyroby těsne před příchodem třetí generace.Pamatuji na test z autobildu, kde Laguna s tímto motorem dopadla velmi dobře hlavně s přihlédnutím ke zkušenosti s předchozí generací. Motor jako takový se vyznačuje celkem lineárním zatahem odlišnym od TDI a výkon graduje s otáčkami. Vespod je celkem mírnější. Ostatne tenhle projev mela i 1,9dci.
Ty máš nějaké zkušenosti s aktuálním Renaultem. O problémech s elektronikou a hlašením závad vím jen díky rozumbradům jako jseš ty. Doba praskajících žárovek,... už u Renaultu dávno (s minulou generací) skončila.
ok, já o tobě nevím vůbec nic a vlastně jsem se nikdy ani nic od tebe nedozvěděl. Ahoj.
Taky moc nechápu, jak by měl třeba Renault pořešit vstřikovače. Ty by snad měl pořešit Bosch nebo Siemens.
Všechno je to o dodavatelích a o ceně. Co si dojednáš to máš. Mít ale koženou bundu za cenu koženky nejde. Na to přišel i koncern u řetězů a napínáků.
Ty si opravdu myslíš, že třeba systém CR od Bosche je jiný pro Renault a jiný třeba pro BMW?
Když jsem se tě naposledy ptal, jaké jsou rozdíly v CR, mlčel jsi jak Fučík a nedokázal odpovědět. Nyní to již víš? Nebo jen tak něco zkoušíš? >😁
Pokud si to dobře pamatuju, tak ses ptal na něco jiného. Ale klidně můžeš otázku zopakovat.
Ty si předně pamatuješ jen to, co se ti hodí.
Takže znovu, je systém od Boshe stejný pro BMW i Renault? Je to poměrně jednoduchá otázka na které se hned ukáže. 😉
Takže znovu, je systém od Boshe stejný pro BMW i Renault? Je to poměrně jednoduchá otázka na které se hned ukáže. 😉
Na to stačí jednoduchá odpověď. Systém je stejný. Materiály, kvalita taky stejná. Stejná je i cena. Rozdíly jsou zákaznické, tak jako mezi všemi jinými značkami (připojení, vývody, tvar,...)..
Jde vidět, že "víš" opravdový kulový. 😄
Zkus to konkrétně.
Co mám zkoušet na člověka, který o technice/technologii nic neví? Už jsem tě tu nejednou načapal se staženýma kalhotama a teď tu zkoušíš co?
Konkrétně zkus třeba trysky. Když se chceš bavit. Máš prostor a klidně zajdi do velkých podrobností.
Konkrétně zkus třeba trysky. Když se chceš bavit. Máš prostor a klidně zajdi do velkých podrobností.
A kdypak jsi mě načapal? Nebylo to jen tím, že musíš mít poslední slovo?
Aha, takže nic. Zase nic nemáš. Což se ovšem dalo čekat, že? 😄
Pokud souhlasíš s kolegou, dle kterého dodává třeba Bosch horší a nekvalitní CR komponenty (čerpadlo, rail, vstřikovač) Renaultu než BMW, tak pro tebe žádnou odpověď nemám. Resp. nemám chuť se s tebou o tom bavit. Vylož si to klidně jako stažené kalhoty.
Já především nesouhlasím s tebou.
Jestli k tomu ty osobně něco máš, klidně se konkrétně rozepiš.
Ale už teď vím, jak to dopadne. :-!
Jestli k tomu ty osobně něco máš, klidně se konkrétně rozepiš.
Ale už teď vím, jak to dopadne. :-!
Pořád čekám, co napíšeš ty. Ale ty jsi se asi přišel jen hádat. Já jsem napsal, že kvalita, zpracování, materiály jsou stejné. Pokud máš nějaké důkazy, že lžu, tak sem s nimi.
Už ze startu jsi špatně. Francouzi mají jiné kvalitativní požadavky než Němci. Nemáš pravdu. Druhá věc je ta, že mají dokonce i jiné požadavky na materiály.
Ceny se taky liší.
Ceny se taky liší.
Vzdávám to.
Vzhledem k tomu, že ti došly (opět) "argumenty" a zabředl jsi (opět) do svých dojmů, nic jiného ti nezbyde.
Znovu ti zopakuji, Francouzi jedou podle svých systémů a vlastních požadavků. Není to stejné, jak se mylně domníváš.
Znovu ti zopakuji, Francouzi jedou podle svých systémů a vlastních požadavků. Není to stejné, jak se mylně domníváš.
Hlavně jim to běž vysvětlit do Bosche. Až pojedou francouze, tak se s tím nemusí tak babrat. Jossalito to schválil.
Tobě by neškodilo, se tam zajít podívat. A nebo se zeptej nějakého projekťáka, jak se liší požadavky Francouzů a Němců. :-!
PS: na lince se vyrábí to, co si zákazník objednal a co si schválil. A schvalují si to každý sám za sebe.
PS: na lince se vyrábí to, co si zákazník objednal a co si schválil. A schvalují si to každý sám za sebe.
Tu návštěvu doporučuje tobě. Mluvíš jako malé děcko. Výroba čerpadel není jako si nechat v Číně ušít tričko.
Co si pamatuju, tak tě zpráskal vrkuboy tak, že jsi kŇučel ještě týden po tom. Tak se tu neprsi a máš možnost místo blbého vychloubání napsat něco k věci. Co ty na to?
já se vám nechci míchat do diskuze, ale tady má pogo 26 pravdu
Voči jossalitovi ju má obvykle každý.
Dohadovat se nemůžu. Nemám dostatek informací. Renault se do mého povědomí vrátil teprve nedávno, s novým Espace. Nemyslím si ale, že je v situaci, aby si mohl znovu dovolit problémy, které popisuješ. A po neúspěchu Laguny a Latitude si opravdu nemůže dovolit "nechat věcem volný průběh". Ale vyčkejme, uvidíme.
Ale no tak, mnohem, mnohem větší porci onoho supportu zde denně mají kupci a majitelé jiného výrobce >😒] , a to v míře více než štědré. Pardon, to se nepočítá a já se pletu >😒] ...
Palec hore za triezve porovnanie. Tiež to vidím tak, že relevantná bude cenová úroveň, ktorú nastavila uvádzacia limitka a ostatné verzie sa jej cenovo prispôsobia (budú musieť), teda ceny budú mierne pod priemerom triedy, žiadne prestrelenie.
K poslednému odseku: tak mňa zaujímajú v tejto triede výkony nad 150 koní, aktuálne mám v danej triede o niečo viac a budúca drožka bude ešte vyššie (samozrejme benzínová). Asi som teda miestny wannabe petrolhead. >😒]
K poslednému odseku: tak mňa zaujímajú v tejto triede výkony nad 150 koní, aktuálne mám v danej triede o niečo viac a budúca drožka bude ešte vyššie (samozrejme benzínová). Asi som teda miestny wannabe petrolhead. >😒]
Ty budeš, Iudexi, asi pravý petrolhead z masa a kostí, který v duchu svého hobby skutečně kupuje nová auta. 😄 Takových jako ty je ale mezi diskutéry na tomto fóru bohužel tak málo, že si člověk může dovolit i takové nepěkné zobecnění, jaké jsem použil výše.
Benzín pouze v automatu, silný benzín (jakž takž) pouze jako top na 19" za mega - pro nás žádné dobré zprávy. Ta Premiere s benzínem vypadá docela rozumně, ale jestli Talisman dokáže vyvážit kompromisy v motoru a podvozku designem a interiérem... spíš myslím že ne. Ale mě se nové auto týká tak za 5 let, do té doby času dost.
Aby jsi ty kompromisy v podvozku nehledal u konkurence.
Tam je samozřejmě hledám taky. Kdybys zabrousil do starších článků, našel bys tam ode mě dost hlasitou kritiku toho, že má Octavia 1.4TSI a 2.0TDI torzku a že lepší verze nemají DCC. Pokud by se totéž objevilo v Superbu, nenechal bych na něm nit suchou, i kdyby to bylo jen u té 1.4.
"Můj" Superb je nějakých 780 - 1.8TSI, adaptivní tlumiče, metalíza, nějaké kravinky. U Renaultu ale tenhle prostředek benzínové nabídky úplně chybí - mně dává smysl Premiere za 669 a pak Initiale za 959. A mezi tím je díra 300t...
"Můj" Superb je nějakých 780 - 1.8TSI, adaptivní tlumiče, metalíza, nějaké kravinky. U Renaultu ale tenhle prostředek benzínové nabídky úplně chybí - mně dává smysl Premiere za 669 a pak Initiale za 959. A mezi tím je díra 300t...
Tak dokud Talisman nebude mít verzi kombi, tak na německém, ale ani českém trhu nemá moc šancí, zvláště když základní liftback změnili na sedan s malým víkem. Takže bych raději počkal do jara 2016, kdy nádherný a přitom praktický Grantour dorazí. A kdo má ještě víc času, tak si může počktat na objemnější motory. Vzhledem k masivní kritice příliš malých motorizací u nového Espace Renalut prý již pracuje na vývoji nové generace větších čtyřválců, v benzínu i naftě. Ale dřív jak za 2-3 roky ty motory asi na trhu nebudou... ;-\
Prozatím by mohli alespoň rozšířit nabídku manuálních převodovek, u benzinových verzí úplně chybí... 😢
Jinak poměr ceny a nabízené hodnoty je v případě té akční verze docela zajímavý. :-!
Prozatím by mohli alespoň rozšířit nabídku manuálních převodovek, u benzinových verzí úplně chybí... 😢
Jinak poměr ceny a nabízené hodnoty je v případě té akční verze docela zajímavý. :-!
Přesně tak, na kombi se velice těším! 2.0 dCi má opravdu přijít, s výkony někde kolem 240k.
skor by to chcelo dizel s vykonom okolo 130-140kw... ktory by sa aj slusne este mohol predavat..... lebo nejakych 240 konikov uz bude mozno az zbytocnych pre taketo auto... a podla mna aj tych 140kw v superbe je idealne maximum.. a viac ani nepremiovke v dizli netreba.... a ked uz niekto chce nahanat koniky.... tak hadam radsej nejaky sportovy benzin zvoli 😉 .. ta tce 147 kw je ozaj uz dynamicky paradna :yes:
Opravdu si myslíš, že Renault-Nissan čekal na kritiku, aby začal vyvíjet větší motory pro Evropu? Už dávno běží vývoj nových benzínových motorů. Jde o společný vývoj Renaultu, Nissanu a Daimleru. První motory by měly být už příští rok. Je také plánováno nasazení hybridů. Pokud jde o velkou naftu, tak to jsou dle mě jen spekulace.
ta 110kw benzinova volba v turbe uz vyzera slusne... aj udaje na papieri tiez.... aj cena 670 tisic je nakoniec velmi prijemna... ja verim ze mnohym prave tento motor uz postaci.... tesim sa na porovnanie s optimou s atmosferou gdi 120kw ktora pride uz koncom roka aj u nas do predaja.... ta silnejsia verzia so 147kw tce je samozrejme uz delo... ta musi stacit takmer kazdemu... :yes: je z coho vyberat ... vlastne ma vykonove odstupnovanie u benzinov a aj ich pocet prijemne prekvapil priznavam ... zvlast ked zvazime fakt ze sucasnu lagunu ale tusim aj C5 ci 508 s benzinom snad ani nekupime... je fajn ze sa renault benzinu v tejto triede uz opat neboji a ponukol aj vhodne vykonove kombinacie ... v tomto vidim spravny krok :yes:
..
Což o to, auto je to pěkný, ale mega za usranů šestnáctistovku, sorry no take... ;-\
Doházej si patřičnou výbavu do Octavie 1.6 TDI a porovnej si cenu... :-!
Pokud si chceš nutně vzít základní 1.6TDI a nacpat ji výbavou, tak samozřejmě můžeš. Jinak ale máš za 800 Octavii L&K 2.0TDI 135kW DSG 4x4 nebo za 770 RS 2.0TDI 135kW DSG 4x4, bez čtyřkolky za 715. Za mega máš Superba L&K 140kW DSG 4x4, bez čtyřkolky za 940.
1.6TDI za víc než půl mega... nechci napsat natvrdo že to je nesmysl, ale je to hodně specifická volba, z mého pohledu špatná.
1.6TDI za víc než půl mega... nechci napsat natvrdo že to je nesmysl, ale je to hodně specifická volba, z mého pohledu špatná.
Naprostý souhlas. Talisman bohužel má smysl do 700 tisíc, pak už motoricky nestíhá a i sebelepší interiér a výbava to nedotáhnou, zvlášť, když tu není jen Superb a Talisman 😄
Talisman nemá smysl v Německu. Jinde už jsou rychlostní a emisní limity takové, že ty nejsilnější 1.6 v pohodě stačí.
To není pravda, nejde jen o maximální rychlost, ale i o jízdu s naloženým autem. Ten objem nenahradíš, abys měl příslušnou dynamiku, ani ty naddimenzované dvoulitry s plnou posádkou v kopcích hodně ztrácí na dynamice. V jednom-dvou lidech to jede supr, ale v plném autě... I to 2.0 TDI to nedává, s tím Biturbem jsem jel jen ve dvou, tak tam nemohu soudit, ale myslím, že kolem 140kw to chce už dvoulitr i pro Talisman pro dynamickou jízdu i s naloženým autem. Ideálně však V6.. víš jak.
Ta jednašestka je dobrá, měl by to být základ, archaická 1.5Dci už tam dle mne být nemusela.
Ta jednašestka je dobrá, měl by to být základ, archaická 1.5Dci už tam dle mne být nemusela.
Jediným problémem Talismanu na českém trhu je ... český trh. Střední třída je totiž zcela mimo úroveň střední vrstvy obyvatel, tedy pokud se nebavíme bazarovém světě... A při výběru služebního wágenu je jasné, z jakého ceníku budete vwybírat...
Talisman představuje výtečnou nabídku, motory každému normálnímu řidiči budou stačit, koneckonců na stání v nekonečné koloně na dalších 10 let se stává přemotorovanou bestií i Fabia HTP >😁 >😒] Motory jsou skvěle nastaveny, základ i silnější ne o moc dražší verze cílí na těžiště prodejů, zatímco třeba Superb sice s 2.0 TDI nebo 2.0 TSI představuje zajímavou nabídku, jenže základní 1.6 TDI je zaprostý výprodejový artikl...
Talisman vidím jako skvělou alternativu Superbu s hodnotnějším interiérem a svěžejším francouským designem, co zubu času odolá lépe než Superb (rovné plochy s ostrými zlomy vždy zestárnou rychleji), který v kategorii objemu do 1.6 nabízí výrazně lepší techniku.
Navíc i s ohledem na spolehlivost nové Octavie III, která se stává propadákem mám velmi neblahé tušení, že i nový SUperb zamíří strmým pádem mezi Dacie a Citroeny, zatímco Renault kvaitu hlídá v trojcípém hledáčku...
Talisman představuje výtečnou nabídku, motory každému normálnímu řidiči budou stačit, koneckonců na stání v nekonečné koloně na dalších 10 let se stává přemotorovanou bestií i Fabia HTP >😁 >😒] Motory jsou skvěle nastaveny, základ i silnější ne o moc dražší verze cílí na těžiště prodejů, zatímco třeba Superb sice s 2.0 TDI nebo 2.0 TSI představuje zajímavou nabídku, jenže základní 1.6 TDI je zaprostý výprodejový artikl...
Talisman vidím jako skvělou alternativu Superbu s hodnotnějším interiérem a svěžejším francouským designem, co zubu času odolá lépe než Superb (rovné plochy s ostrými zlomy vždy zestárnou rychleji), který v kategorii objemu do 1.6 nabízí výrazně lepší techniku.
Navíc i s ohledem na spolehlivost nové Octavie III, která se stává propadákem mám velmi neblahé tušení, že i nový SUperb zamíří strmým pádem mezi Dacie a Citroeny, zatímco Renault kvaitu hlídá v trojcípém hledáčku...
Ani omylem. Opět jsi se vrátil do svých kolejí, co vedou mimo.
A v čem jsem mimo? V tom, že Octavia v TUV propadla? V tom, že česká typická rodina nevybírá ve střední třídě nových vozů ani za mák? V tom, že Superb má 1.6 TDI ve srovnání s moderními motory Renaultu úplně zoufalý? No povídej...
Talisman není ani omylem výtečná nabídka. Důvody viz diskuze.
Motory nejsou skvěle nastaveny - naopak.
Osobně již nyní klidně prohlásím, že designová nadčasovost Superbu se jasně ukáže. Talisman na tom bude naopak.
Kecy o kategorii do 1.6 jsou úsměvné, když talisman nic lepšího ani nemá. Do této třídy se minimálně nehodí.
TUV a spolehlivost - co dodat. >😁
Motory nejsou skvěle nastaveny - naopak.
Osobně již nyní klidně prohlásím, že designová nadčasovost Superbu se jasně ukáže. Talisman na tom bude naopak.
Kecy o kategorii do 1.6 jsou úsměvné, když talisman nic lepšího ani nemá. Do této třídy se minimálně nehodí.
TUV a spolehlivost - co dodat. >😁
Dovol mi několik otázek, Jiossalito.
Uvádíš TUV. Nevidím v tabulkách žádný automobil s označením Talisman. Mohl bys mi říct, proč uvádíš TUV jako argument?
Už jsi řídil vozidlo s novým motorem Renault 1.6 Dci, případně 1.6 Tce?
Proč si myslíš, že Talisman není designem dostatečně nadčasový vůz?
EDIT: poznámku s TUV beru zpět, špatně jsem pochopil, na co jsi reagoval
Uvádíš TUV. Nevidím v tabulkách žádný automobil s označením Talisman. Mohl bys mi říct, proč uvádíš TUV jako argument?
Už jsi řídil vozidlo s novým motorem Renault 1.6 Dci, případně 1.6 Tce?
Proč si myslíš, že Talisman není designem dostatečně nadčasový vůz?
EDIT: poznámku s TUV beru zpět, špatně jsem pochopil, na co jsi reagoval
1.6 dci ano. 1.6tce ne. TUV jsem zde nezatáhl já, to musíš pro odpověď vejš.
Design talismanu (z mého pohledu) nereflektuje moderní designové prvky/detaily. Jede svůj design. Ale osobně ho nemohu označit za nadčasový. Líbivý ano, třeba i kýčovitý (ty kly), nadčasový ne.
Design talismanu (z mého pohledu) nereflektuje moderní designové prvky/detaily. Jede svůj design. Ale osobně ho nemohu označit za nadčasový. Líbivý ano, třeba i kýčovitý (ty kly), nadčasový ne.
Díky za názor. To, že talisman nereflektuje "moderní" designové prvky je pro mě právě to největší jeho plus. Je řešením pro ty, komu současný trend nevyhovuje a já se k těmto lidem řadím.
Jel jsem také silnější 1.6 dci a nepřišlo mi, že by za ostatními současnými moderními motory nějak zaostávala. Naopak jsem byl mile překvapen a proto nemám pochybnost o dostačujícím výkonu. A věřím, že benzínová 1.6 na tom bude o něco lépe.
Jel jsem také silnější 1.6 dci a nepřišlo mi, že by za ostatními současnými moderními motory nějak zaostávala. Naopak jsem byl mile překvapen a proto nemám pochybnost o dostačujícím výkonu. A věřím, že benzínová 1.6 na tom bude o něco lépe.
Záleží, na co jsi zvyklý. Mě nestačilo ani 190 koní. Tak nějakých 160 mi taky stačit nebude. Do kompaktu ano, do velkého sedanu spíš ne.
V tom případě chápu, proč ti přijde nedostačující. Renault zkrátka není pro tebe.
a o tom to evidentně je. Tobě nestačí takřka 200k, jenže ti jaksi nedochází, že dalším možná 80% zákazníků ůplně stačí třeba těch 160k, protože už dávno duševně dospěli a nemají potřebu si ve střední třídě honit trenky na dálnici nebo semaforech :-!
Když budeš jezdit s autem, co má těch koní víc, tak ti v jiném mohou a taky asi budou chybět.
Zákazníci, kteří si jdou koupit velký sedan, on opravdu velký je, tak od něj nejspíše budou očekávat výbornou-odpovídající dynamiku. Ale to se bavím o těch motorech, které by měly tvořit špičku, ale u Talismanu máme leda tak průměr. Zatím.
Vůbec to není o nějaké pseudodospělosti a ubezpečování sebe sama, že když už nemám "vosum-náct", tak mi přece bude bohatě stačit 110-200 koní. Jenže takhle to v reálu nefunguje. 😉
Zákazníci, kteří si jdou koupit velký sedan, on opravdu velký je, tak od něj nejspíše budou očekávat výbornou-odpovídající dynamiku. Ale to se bavím o těch motorech, které by měly tvořit špičku, ale u Talismanu máme leda tak průměr. Zatím.
Vůbec to není o nějaké pseudodospělosti a ubezpečování sebe sama, že když už nemám "vosum-náct", tak mi přece bude bohatě stačit 110-200 koní. Jenže takhle to v reálu nefunguje. 😉
Pišeš nesmysly a navic jsi neskutečny omezenec......
"protože už dávno duševně dospěli a nemají potřebu si ve střední třídě honit trenky na dálnici nebo semaforech"
"protože už dávno duševně dospěli a nemají potřebu si ve střední třídě honit trenky na dálnici nebo semaforech"
To víš, náš josska. Ten už ví, jak bude nadčasové auto proti jinému. je to prostě věštec. Jen ty koule, ze kterých věští, má nějaké zatuchlé....
Dalši tva klasicka a nesmyslna splacanina. :yes:
Naopak, ma naprostou pravdu. Akorat dva troubove -ty a jelito, to nedokazete zkousnout.
No ty jsi tu chyběl. To že ta splacanina ma tvuj udiv mě vubec nepřekvapuje.
V klidu, ono se brzy ukáže, jak "dobrý" to auto je. První vlna naplní salóny a druhá? To už nebude ani vlna, ale sem tam šplouchanec.
Platilo to vždy, platí to i teď - prodeje ukážou...
A potom se taky ukáže, kdo byl mimo a kdo nežije ve snu a zná tvrdou realitu. 😄 😉
Platilo to vždy, platí to i teď - prodeje ukážou...
A potom se taky ukáže, kdo byl mimo a kdo nežije ve snu a zná tvrdou realitu. 😄 😉
No s tou motorovou nabidkou to moc ružově nevidim. Jak je znamo tak Talisman neni pouze nahradou Laguny , takže pokud Renault co nejdřive nepřijde s něčim fajnovějšim tak si akorat sam podřeže větev. Zatim se Renault pasuje na třidně meněcenneho hrače a možna je za tim jista "vychcanost". Dejme na trh to co se nejvice prodava a zbytek ať si trhne. Ona nejen motorova nabidka je momentalně u Renaultu vubec bidna.
Sám se pasuje do role bojovníka s podprůměrem, nejlépe průměrem.
I ten obyčejný Superb umí 4x4, 280 koní, kombi, stavitelný podovzek a konfiguraci kde čeho. Ale sem Talisman nedosáhne. Ten končí u pozlátka a lešeňovky.
I ten obyčejný Superb umí 4x4, 280 koní, kombi, stavitelný podovzek a konfiguraci kde čeho. Ale sem Talisman nedosáhne. Ten končí u pozlátka a lešeňovky.
Pleteš se. Uspavač rezolutně odsoudil Superba na samotne dno a Talisman je jednoznačna třidni trefa. A s tim nelze bojovat. 😒
Kdo si tu co myslí, a to včetně mě i tebe, není směroplatný! >😒]
Důležité bude, kdo si to auto půjde koupit. Z mého skromného názoru, říkám, že nikdo, z těch, co zde Talisman obhajuje, si ho koupit nepůjde. Taky bych nešel, jen mám odvahu to napsat rovnou. 😉
Důležité bude, kdo si to auto půjde koupit. Z mého skromného názoru, říkám, že nikdo, z těch, co zde Talisman obhajuje, si ho koupit nepůjde. Taky bych nešel, jen mám odvahu to napsat rovnou. 😉
Tak u některych maji reakce jasny cil. Kopnout si do Škodovky potažmo koncernu jako celku. O Renault jde až v druhe řadě.
Osobně středni třida neni muj rajon a hlavně sleduji nižši středni třidu. A jsem rad pokud se objevi někdo s opravdu podařenym modelem. Co nevidět ma přijit novy Megane a u něj to s motorovou nabidkou taky vypada zatim bledě. Takže i kdyby se Megane vydařil tak ho u mě deklasuje pravě motorova nabidka , včetně kombinace s převodovkama. A to nepatřim k těm co považuji motor za to nejduležitějši ale z jistych naroku neslevim ani za zlate prase.
Osobně středni třida neni muj rajon a hlavně sleduji nižši středni třidu. A jsem rad pokud se objevi někdo s opravdu podařenym modelem. Co nevidět ma přijit novy Megane a u něj to s motorovou nabidkou taky vypada zatim bledě. Takže i kdyby se Megane vydařil tak ho u mě deklasuje pravě motorova nabidka , včetně kombinace s převodovkama. A to nepatřim k těm co považuji motor za to nejduležitějši ale z jistych naroku neslevim ani za zlate prase.
Tak stejné motory v kompaktu jsou celkem fajn, ne? K tomu 1.2TCe...
Nechceš si s jelitem otevřít věštecko-zábavnou kancelář? budu k vám vodit pejska, když bude mít zácpu. 😉
>😁 >😒] Díky, vyprsknul sem kafe, při přečtení tvého příspěvku >😒] :yes:
😉 opatrně, ať to nemá vliv na funkci živočicháře >😁 hezký pátek přeji, Ozzmane
To jako važně ve 28 ? Znam forum o autech kde by ti po přečteni par přispěvku vyskočila branice.
Uprimne.... to ani tak nebylo proti tobě jako při tom co tu zas za vyplody sepsal Jossalito 😄 a na něj to opravdu sedi. Vestec, všehno má zjištěny, všehny nás přečtene, všechny a všehno zná a ví nejlépe 😄 A na další fóra hod Link 😄
Škoda že tě nenaučili aspoň číst... Takže znovu😒br />
"Superb sice s 2.0 TDI nebo 2.0 TSI představuje zajímavou nabídku, jenže základní 1.6 TDI je zaprostý výprodejový artikl...
Talisman ... v kategorii objemu do 1.6 nabízí výrazně lepší techniku."
A jestli tohle podle tebe znamená odsouzení Superbu na samotné dno, tak chyba nebude asi ve čtení, ale v chápání, což je vlastně mnohem horší >😒] 8-s 8-s
"Superb sice s 2.0 TDI nebo 2.0 TSI představuje zajímavou nabídku, jenže základní 1.6 TDI je zaprostý výprodejový artikl...
Talisman ... v kategorii objemu do 1.6 nabízí výrazně lepší techniku."
A jestli tohle podle tebe znamená odsouzení Superbu na samotné dno, tak chyba nebude asi ve čtení, ale v chápání, což je vlastně mnohem horší >😒] 8-s 8-s
Já bych ani tak neřekl, že je v ČR střední třída aut mimo možnosti střední vrstvy obyvatelstva, jako spíš že v ČR všeobecně ubývá té střední vrstvy a tím se i zmenšuje trh pro ni. Babišstán (ČR) se z mého pohledu čím dál tím více posouvá směrem k rozvojovým zemím, kde je malá skupina velmi bohatých lidí a pak 90% těch, kteří vychází od výplaty k výplatě. :-!
Mě tedy ceník smysl dává. Pokud bude kombi cca +30t., pak otvírák za 700t. se zcela dostatečnou výbavou je řádově o 100t. níž než Superb, interiér Talismanu (zatím ne naživo) se mi líbí asi víc, a nádavkem kupodivu více věřím TCE než TSI, o suchém DSG nemluvě (i když o dvouspojce Renaultu nic nevím). Kolem a kolem- těším se na kombi , otvírací výbava i pohoné ústrojí se mi velmi přesně trefuje do požadavků, tak už jen ať je kombi tady!
To ti nedává smysl ceník jako celek, to ti dává smysl ta jedna startovací nabídka 😉
Ano, to je přesnější.
Souhlas. Musíš chtít automat, musí ti stačit 220Nm a stovka za 10, ale pak je to hezké a hezky vybavené auto střední třídy s použitelnou motorizací a automatem za 700... to je fér a jsou tam diodová světla a vyhřívaný volant jako ty třešničky na dortu co nemá každý.
Zkrátka nabídka akorát pro mě. Automat, obstojný benzín, navi, 18", výhřev .....no nemám já štěstí? >😁
Máš :yes:
Nejsem si jistý, jestli se u toho nesměješ pod fousy 😉
Emel nemá fousy... teda co si pamatuji 😄
No jo, ale máme tu přece ten, no ten - Movember. 😉
Protože móc el. věcí nikdy dobře dlouho nefunguje
SEDAN
INITIALE PARIS Energy dCi 160 EDC, € 43,200.00 klíč IPT bez DPH.
ZEN Energy dCi 130 EDC € 32,800.00 klíč IPT bez DPH.
[odkaz]
SEDAN
INITIALE PARIS Energy dCi 160 EDC, € 43,200.00 klíč IPT bez DPH.
ZEN Energy dCi 130 EDC € 32,800.00 klíč IPT bez DPH.
[odkaz]
se tady bavím. Všechno je špatně, přece nejslabší základní motory jsou špatně leda pro důchodce. Asi tady všichni bobšové co ještě nemají vychladlý řidičák mají minimálně tři sta koní ve svých nových autech, jezdí jak Šumacher a důchodci jim na cestách překážejí. Vsadím se že většina by neuměla přivést na hranu ani ten Superb se základním TDI. A rozhodně nemluvím o sprintu od semaforu, jízdě po rovině či v dlouhém táhlem.
Pokus Renaultu je ve střední třídě je mi sympatický. Zoufalé ale je, že to auto nemá adekvátní motory a design předku je bezradný. Orientace na asistenční systémy úplně všeho je taky tragédie, absence manuálu u benzínu arogantní. Kdyby neměl tyto chyby, tak dobrý >😁
Kdo rozumí autům a chce fr. produkci, tak si stejně koupí Peugeota 508, samozřejmě v dieselu :-! .
Otázka ovšem je, kolik lidí, co "rozumí autům" "touží po francouzské produkci"? >😁 >😁 >😁 Obávám se, že jich moc asi nebude... (odhlédněme teď od výběhového Méganu R.S., ten samozřejmě tvoří čestnou výjimku).
Já po francouzském autě toužil naposled v dobách Citroënu XM, 405 Mi16 a T16 a Safrane Biturbo.
Arese a euro89 - dva vypatlánci pekne pod sebou. Jeden co na ACZ bez problému hlásá náckovské názory (vyhlazení národa, konecné resení, plynové komory) a druhý fanatický rusofob který vztekle reaguje na údajné rusofily ale kterého jsem jeste nikdy v diskusi nevidel negativne reagovat na náckovský príspevek.
Vypatlanost obou je poznat i z toho co písí o francouzských autech.
Vypatlanost obou je poznat i z toho co písí o francouzských autech.
bacha na prvni diesely, zvolene reseni podavani nafty je od pocatku chybne, jeste pocatkem rijna nebylo zadne opatreni navrzene, natoz zavedene...
za me jsou navic cen zcela premrstene, motory male, vrcholove motorizace vubec zadne. auto se mi zepredu nelibi - prapodivne pokroucene linky svetel + ten ohromny znak cehosi, co posledni dobou renault zavedl jako stezejni prvek vsech svych aut, je naorosto ohavny (vzhled je ale ciste subjektivni kriterium)
za me jsou navic cen zcela premrstene, motory male, vrcholove motorizace vubec zadne. auto se mi zepredu nelibi - prapodivne pokroucene linky svetel + ten ohromny znak cehosi, co posledni dobou renault zavedl jako stezejni prvek vsech svych aut, je naorosto ohavny (vzhled je ale ciste subjektivni kriterium)
Ten znak čehosi, je hever. Říkal to tu šéf Renaultu ČR.
Ale nevím, jestli bylo moudré to zmiňovat. Aby auto vozilo na předku vyobrazené něco, co slouží při jeho opravě, co si má nebohý zákazník pak myslet? >😁
Ale nevím, jestli bylo moudré to zmiňovat. Aby auto vozilo na předku vyobrazené něco, co slouží při jeho opravě, co si má nebohý zákazník pak myslet? >😁
mne je jedno, co rikal sef renaultu, proste takhle velkou frndu na cumak si v cr jen tak nekdo neda 😉...
Stokrát radši k*ndu na kapotě, než č*ráka za volantem...
Měl bys jezdit opatrněj, ty holky u cesty mají už tak dost těžkou práci...
Nejhorši je kombinace obojiho. Nedej bože podpořena atmosferou s dechberoucim vykonem bratru 75 ořu.
Vůbec nevíš, o čem mluvíš, bo Renault, to je automaticky RS.
Jen mnozí majitelé nedokážou pochopit, že RenaultSport je od klasické série mnohem, mnohm dále, než třeba VW od GTI. 😉
Jen mnozí majitelé nedokážou pochopit, že RenaultSport je od klasické série mnohem, mnohm dále, než třeba VW od GTI. 😉
?? a ma to nejakou spojitost? hodnotim tady subjektivne vzhled renaultu talisman, ne uroven nekterych ridicu...
koukam ze uz ti zase jelito votrnulo. asi zase potrebujes serezat jako pes
>😁
Pusť se do toho guldene. :yes:
Pusť se do toho guldene. :yes:
...na tebe stačí vrkuboy.... To budeš kňukat ještě týden.... >😁 :yes:
Jo ty myslíš to vaše mecheche kolem novýho Twinga? Už sis koupil aspoň dvě? >😁
To auto je neviditelný, tak dobrý je. 😉
To auto je neviditelný, tak dobrý je. 😉
Myslím, že Twingu se začíná dařit docela dobře...
Nabízet větší auto s motůrkem 1,6 litru, který se hodí tak do Fabie, nebo max. Rapida? :no😒br />
BTW: proč je ten rendlík tak hnusný? Kdyby vyráběli v licenci Passat pětkové řady, udělali by lépe!
BTW: proč je ten rendlík tak hnusný? Kdyby vyráběli v licenci Passat pětkové řady, udělali by lépe!
Pak by sis to koupil? >😁
ne ;-\
No tak proč by to měl Renault vyrábět? Navíc když jsou toho plný autobazary a už to skoro nikdo ani nechce >😁
>😁 >😁 >😁
Máš konstruktivní názor, nebo budeš jenom smajlovat?
Vypatlánku, jaký "konstruktivní názor" mám na Ozzmanuv príspevek mít? Ozzman pobavil a to jsem dal najevo.
Jsi vázne tak vypatlaný nebo vám na Frýdkomístecku do tech kukuricných výrobku míchají nejaké zakázané substance?
Jsi vázne tak vypatlaný nebo vám na Frýdkomístecku do tech kukuricných výrobku míchají nejaké zakázané substance?
Chovej se slušně, nejsi doma, není to tak dlouho, cos tady fňukal jak mimino...
Jsi urážlivý jak malé děcko, ale sám se k ostatním chováš jak neomalený buran.
Přitom naživo bys ani nepíp, hrdino...
Jsi urážlivý jak malé děcko, ale sám se k ostatním chováš jak neomalený buran.
Přitom naživo bys ani nepíp, hrdino...
Samozvaný zmrzlinári a okopávaci, o tom jak se budu chovat nerozhoduje nejaký slintal z Roznova. A nikdy jsem "nefňukal jak mimino". Vidím ze moravskoslezská žumpa je dnes ve forme. >😁 >😁 >😁
Utři snopel a začni psát další fňukací vtíravý mail, ty odpadní produktu webu, který považuješ za žumpu... co potom jsi asi ty? ----- samého mě nenapadá, co je odpadem z žumpy.... Jsi karikatura chlapa. Nejdříve jsi sprostý, pak s tebou vypakujou dveře, pak brečíš, pak píšeš nesmyslné slintací usnoplené maily, kterýma jsi pobavil, pak se zase vetřeš a ....zbytek známe. Co ti kdo udělal v dětství? Jaký kříž si to neseš životem, nešťastníče?
Vidím, že zeměpis ČR není zrovna tvá silná stránka..., to víš, všechno se vyčmuchat nedá, něco musíš mít taky v hlavě.
Přesto není nutné, abys tu všem znovu a znovu dokazovat, že na méně primitivní reakci nemáš...
Chovej se slušně, abys nemusel fňukat znovu...
Přesto není nutné, abys tu všem znovu a znovu dokazovat, že na méně primitivní reakci nemáš...
Chovej se slušně, abys nemusel fňukat znovu...
Nestarej se, samozvaný zmrzlinári a VAGinisto. Zemepis CR znám. Pokud narázís na ten kraj tak je sice pravda ze Roznov je na severu Zlínského kraje ale pokud vím tak se od vás jezdí v ruzných zálezitostech spís do Ostravy nez do Zlína a platí to i konkrétne pro tebe a proto je prirazení tvé osoby k moravskoslezské parte primitivu na ACZ zcela v porádku. Takze si te tam dovolím ponechat i v budoucnu.
Jinak ta poznámka "něco musíš mít taky v hlavě" na tebe dost sedí. Ale co se dá cekat od primitiva a samozvaného zmrzlináre pro kterého je jeden ze zpusobu trávení volného casu zábava s konfigurátorem VW. >😁 >😁 >😁
Jo a co se týce mého chovánßi tak si muzes trhnout nohou. Starej se o své kamarádícky.
Jinak ta poznámka "něco musíš mít taky v hlavě" na tebe dost sedí. Ale co se dá cekat od primitiva a samozvaného zmrzlináre pro kterého je jeden ze zpusobu trávení volného casu zábava s konfigurátorem VW. >😁 >😁 >😁
Jo a co se týce mého chovánßi tak si muzes trhnout nohou. Starej se o své kamarádícky.
Vidíš, cos nevěděl sis vygooglil a co nevyčmuchal sis vygilgitil...
Chovat se tu budeš slušně..., a do Österreichu to taky nemáme moc daleko, ufňukánku.
Chovat se tu budeš slušně..., a do Österreichu to taky nemáme moc daleko, ufňukánku.
Jeste jednou, o mém chování me nebude poucovat primitiv a samozvaný zmrzlinár z Roznova. Tu tvoji údajnou snahu o dodrzování slusného chování by ti mozná uverilo petileté díte, ovsem i to by muselo být mdlého rozumu.
Já se snažit nemusím, pro mě je to naprosto přirozené. Za to tobě obvykle ani případná snaha evidentně nepomáhá, viz nejen tato diskuse.
Pro tebe je slusné chování naprosto prirozené? Tak dobrý vtip jsem uz dlouho neslysel. >😁 >😁 >😁 Stací si vzpomenout na tvoje urázky a predevsím pomluvy.
A kdyby ti skutecne zálezelo na slusnosti na ACZ, tak bys predevsím upozornil tvého diskusního kamarádícka Ji/Ri na to aby se choval slusne. To se nikdy nestalo, nezávisle na tom jak primitivní fekální vulgarity, pomluvy a lzi sem psal. Naopak, casto jsi mu jeste nadsene pritakával. To znamená ze nejsi jen primitiv, ale taky pokrytec a lhár. Ovsem co se dá cekat od samozvaného zmrzlináre a VAGinisty. >😁 >😁 >😁
A kdyby ti skutecne zálezelo na slusnosti na ACZ, tak bys predevsím upozornil tvého diskusního kamarádícka Ji/Ri na to aby se choval slusne. To se nikdy nestalo, nezávisle na tom jak primitivní fekální vulgarity, pomluvy a lzi sem psal. Naopak, casto jsi mu jeste nadsene pritakával. To znamená ze nejsi jen primitiv, ale taky pokrytec a lhár. Ovsem co se dá cekat od samozvaného zmrzlináre a VAGinisty. >😁 >😁 >😁
Dyť vy dva si v podstatě docela rozumíte (aspoň občas), a co se vulgarit týče, kam se hrabe na tebe, stačí vzpomenout na tvé "zlaté" období z působení pod nickem Gilgit a poslední dobou už se zase začínáš ke Gilgitovi "slušně blížit". A na rozdíl od tebe je on vulgární pouze na tebe, prostě ti to (třeba rozdíl ode mě) oplácí stejným způsobem/formou. Kdežto pro tebe je tady (v lepším případě) slintal, vypatlanec, primitiv, odpad apod. každý, s kým máš jakýkoli diskusní konflikt, aniž by se tvůj oponent vyjadřoval vulgárně apod.
Přitom se sám urážíš a ztrácíš nad sebou kontrolu k vůli kdejaké prkotině.
Přitom se sám urážíš a ztrácíš nad sebou kontrolu k vůli kdejaké prkotině.
"co se vulgarit týče, kam se hrabe na tebe, stačí vzpomenout na tvé "zlaté" období z působení pod nickem Gilgit" - bohuzel zase lzes. Tak vulgární veci jako tvuj kamarádícek Ji/Ri, viz jeho extrémne nechutné fekální vulgarity apod., bych si nikdy nedovololil napsat a nikdy jsem je nenapsal. Prokazatelne. Zase zapomínás ze to tady je na ACZ vsechno dohledatelné.
Ale i kdyby bylo to co píses presne tak jak to píses tak platí ze jsem te nikdy nevidel napomenout tvého kamarádícka Ji/Ri kvuli neslusnému chování. To jasne znamená ze ti nejde o slusné chování v diskusích na ACZ ale o to kopnout si do konkrétního diskutéra. To v souvislosti s tvými slinty o slusnosti znamená ze jsi pokrytec a lhár.
Ale i kdyby bylo to co píses presne tak jak to píses tak platí ze jsem te nikdy nevidel napomenout tvého kamarádícka Ji/Ri kvuli neslusnému chování. To jasne znamená ze ti nejde o slusné chování v diskusích na ACZ ale o to kopnout si do konkrétního diskutéra. To v souvislosti s tvými slinty o slusnosti znamená ze jsi pokrytec a lhár.
Už přestaň s těmi stbáckými praktikami. Netahej tu gilgita, ten skonal v křeči své vlastní žluži. Najdi mi, kde jsem napadal IPaka. Nic, viď? ....extrémně nechutné fekální vulgarity" .... ty si na tom vyloženě ujíždíš... s čím zacházíš, s tím scházíš. A netahej tu mrtvolu gulgita, ten byl vyhozen jak špinavý prádlo.
Milý pane, jež se schováváte za nickem IPA a odovoláváte se na nick, jež byl z důvodu absence bazálních znaků korektní komunikace, hulvátství a sprostotě vyhozen, ....jen pro připomenutí, i když si myslím, že vám to vůbec nedojde, ale pokusím se vám osvěžit pamět. Dva dny zpátky jste se nevybíravým způsobem vetřel do diskuze bez jakéhokoliv náznaku faktického přínosu. Jste smutný člověk na okraji sociálního zájmu a máte komplex z nenaplnění. Najděte si koníček a partnerku, možná by se vám uvolnil tlak na očích, který stojí za vaší neschopností číst a rozeznávat. Osobně si myslím, že pokud stejně postupujete ve svém osobním, neanonymním životem, tak máte problém vyjít i sám se sebou a to je příčina vašeho žlučového života. Opravdu neumíte nic jiného než se vtírat a otravovat lidem život? Opravdu mezi vaše běžně používané slova patří primitivní vulgarity? Opravdu se vtíráte neustále někam, kde o vás nikdo nestojí? Proč? Tuším, že za to nemůžete.... v dětství se vám asi stalo něco, co nikdo z nás neprožil a tohle je důsledek. S nickem iPA jsem komunikoval stejně jako s ostatníma. Opět jste začal svůj diskuzní džihád. Proč se veřejně schylujete k takové ubohosti jako je vyhrožování udáváním? IPO, opravdu jsi obyčejný sprostý udavač? Jen pro připomenutí, je rok 2015 a ne před 1989, už ti ta pšenka moc nepokvete. Občas máš, nicku IPO, či jak si ještě díky své rozpolcenosti říkáš, něco k tématu a vždy jsem ti slušně poděval, občas máme stejný pohled na věc, v čem se ale nikdy neshodneme, tak v chlapství. Tam jsi naprosto ztracený. Otázka na závěr: Opravdu jsi obtížný chlápek, který se jen vtírá, otravuje, poštěkává a pak, když už vyčerpá svůj repertoár hnusu, tak začíná poštěkávat a vyhrožovat a udávat? Zkus místo věčného vtírání někam, kde o tebe nikdo nestojí, ten čas věnovat ambulantnímu docházení do poradny, návštěvě psychologa nebo psychiatra. Zamysli se nad sebou. Pořád věřím, že nejsi takový zbabělec a ubožák, který se anonymně zabývá tím, že vtírá, je sprostý a udává. Už přepni, je jiný režim. Buď zdráv a myslím to doslova.
Napsal bych ti to do mailu, ale nerad bych, abys, jak máš ve zvyku, vytrhával slova z kontextu a pak si je přeonačil podle svého. A nakonec malý apel: uklidni se ať zase nedostaneš ban. Prostě buď v pohodě a dej si něco na uklidnění. Nic proti tobě nemám, jsi mi jedno.
Napsal bych ti to do mailu, ale nerad bych, abys, jak máš ve zvyku, vytrhával slova z kontextu a pak si je přeonačil podle svého. A nakonec malý apel: uklidni se ať zase nedostaneš ban. Prostě buď v pohodě a dej si něco na uklidnění. Nic proti tobě nemám, jsi mi jedno.
Foukaná 1,6l od frantíků za skoro míč nebo Mazda 6 s poctivou 2,5l za 840tis.? Jojo, bylo by to těžké dilema... >😒] >😁
No to vieš, renaultu ide o uspokojenie euroúradníka, aj s prísnejšími emisnými limitmi v budúcnosti. Ten predovšetkým dbá o spokojnosť ľadových medveďov na ľadovci na severnom póle a nezanedbateľne veľmi ho zaujímajú pokuty za prekročenie emisných limitov - peniažky do kasičky. Metodika merania emisných limitov vyvoláva potrebu motorov s nižšími objemami. Samozrejme že k najsilnejšiemu benzínu dostaneš len automat. Dvojspojkový. Lebo má nižšie emisie ako manuál. A myslíte si, že automatické sedemstupňové dvojspojkové prevodovky sú lepšie ako tie klasické s hydrodynamickým meničom? Nie, sú tam lebo autá s nimi majú nižšiu spotrebu a tým pádom aj emisie.
Už mě popravdě začínají unavovat stále dokola ty řeči o chybějících motorech - rozmezí 110 - 200 ps tady má 95% všech prodaných aut mainstreamové střední třidy. V benzínu začíná Renault na větším objemu než většina konkurence a v dieslu na dostačujícím objemu 1,5l.
Všem hledačům vysokoobjemových motorů vzakuji: Vraťte se k dinosaurům, nebo alespoň do 30. let minulého století a tam se kochejte 7 litrovými 12ti válci, to je aspoň nálož! A nám, kteří rozumí heslu "pokrok nezastavíš", prosím nechte naše efektivní maloobjemové, moderní, úsporné a rozhodně né méně trvanlivé motory.
Až Talisman dostane 2.0 dCi (180 - 240 ps) a 1.8 TCe (250 - 280 ps), pak bude mít paletu motorů plně srovnatelnou s německou neprémií, nyní je na 95% této nabídky a já věřím, že díky skvělému designu a povedenému interiéru si tento model najde mnoho zákazníků! Minimálně Opel, Peugeot a Ford mají problém, myslím, že ani Superb v Evropě neprodá tolik co Talisman. Dejme mu rok a uvidíme 😄
Všem hledačům vysokoobjemových motorů vzakuji: Vraťte se k dinosaurům, nebo alespoň do 30. let minulého století a tam se kochejte 7 litrovými 12ti válci, to je aspoň nálož! A nám, kteří rozumí heslu "pokrok nezastavíš", prosím nechte naše efektivní maloobjemové, moderní, úsporné a rozhodně né méně trvanlivé motory.
Až Talisman dostane 2.0 dCi (180 - 240 ps) a 1.8 TCe (250 - 280 ps), pak bude mít paletu motorů plně srovnatelnou s německou neprémií, nyní je na 95% této nabídky a já věřím, že díky skvělému designu a povedenému interiéru si tento model najde mnoho zákazníků! Minimálně Opel, Peugeot a Ford mají problém, myslím, že ani Superb v Evropě neprodá tolik co Talisman. Dejme mu rok a uvidíme 😄
Jen mne potom zajímá cena 1-1.2 za TCe popř. dCi, to už radší koupím Q50 nebo ATS a určitě i se slevou tento Renault nepůjde s touto motorizací pod 900.
Myslím, že větší motory příjdou tak za 2 roky nejdřív a to už aktuální ceny platit nebudou, respektive budou, ale s těmi většími motory. Renault přes mega je u nás neprodejný, i proto, že tam začíná jeho koncernová prémie (Q50)... ve Francii to průchozí je - patriotizmus.
Zajímavá a pravděpodobně správná úvaha. Včetně původního komentu na začátku vlákna.
Talisman a Espace teprve začínají. V nové továrně, kde se Espace, Talisman a později i Koleos vyrábí, asi nejde hned vše dělat mnoho verzí a velké série. Příští rok by měly přijít nové benzínové motory ze společného vývoje Daimleru, Renaultu a Nissanu. Přijde hybrid a s výrobou Koleosu snad i 4x4. Snad Renault najde dost zákazníků a továrna v Douai nebude muset hledat jiný výrobní program.
Tvůj příspěvek jsem si uložil a v organizeru mám uloženou poznámku - Adamikos Talisman Nov. 2016. Za rok to probereme... 😉
Problém není ten základ sám o sobě. Problém je, že trošku lepší motor je +300.000Kč.
Na 95% nabídky není ani náhodou. Konkurence má v benzínu tři nebo čtyři motory v několika výkonových verzích, s manuálem nebo automatem. Talisman má jeden motor ve dvou verzích pouze s automatem. Oproti Insignii je třeba poměr verzí 2:8=25%, a to ještě nepočítám zvlášť 4x4.
Na 95% nabídky není ani náhodou. Konkurence má v benzínu tři nebo čtyři motory v několika výkonových verzích, s manuálem nebo automatem. Talisman má jeden motor ve dvou verzích pouze s automatem. Oproti Insignii je třeba poměr verzí 2:8=25%, a to ještě nepočítám zvlášť 4x4.
Pohledem výkonové optiky (né samotných motorů) to stačí, neznám katalog Insignie, ale nemyslím si, že 75% její nabídky je nad 200 ps. Naopak si myslím, že 95% všech prodaných Insignií se do 200 ps vleze. Na 4x4 odpovídám 4controlem, který v "limuzíně" dává podstatně větší smysl než 4x4. Dále musíme vzít v potaz, že 1,6ky od R-N aliance jsou modernější (nově navržené motory) než drtivá většina motorů nabízené v mainstreamové konkurenci... ti jedou roky stejný základ, ale jen inovují, podobně to dělá Renault u 1,5 dCi.
Víš vůbec to je 4control a 4x4? >😁
Ne, opravdu se to srovnat nedá. Opravdu ne. 😉
Prý v limuzíně větší smysl... 8-s
Ne, opravdu se to srovnat nedá. Opravdu ne. 😉
Prý v limuzíně větší smysl... 8-s
... tys to nepochopil zase? 😲
Ano, pro někoho může být lepší zatáčení a manévrování větším přínosem u auta primárně na silnici, než 4x4... co na tom nechápeš?
Dobrá, zasvětím tě - Insignia má 1.4T 103kW, 1.4TLPG 103kW, 1.6T 125kW, 1.6T 125kW AT, 1.8 atmo 103kW, 2.0T 184kW, 2.0T 184kW AT, 2.8T 239kW.
No a teď ta pointa - pokud ti nestačí 1.4T 103kW 200Nm, pak si připlatíš 30t za 1.6T, která má 170k a 260Nm. A tak dál. Co uděláš, pokud ti nestačí ten základ u Talismanu, připlatíš 300? Co pokud nechceš automat? Co pokud ti nestačí těch 147kW a 260Nm?
Prostě ta nabídka motorů je sama o sobě jakž takž, pouze jedna převodovka je další omezení a silnější motor jen v Initiale další omezení, ve výsledku to je (zatím?) bída.
No a teď ta pointa - pokud ti nestačí 1.4T 103kW 200Nm, pak si připlatíš 30t za 1.6T, která má 170k a 260Nm. A tak dál. Co uděláš, pokud ti nestačí ten základ u Talismanu, připlatíš 300? Co pokud nechceš automat? Co pokud ti nestačí těch 147kW a 260Nm?
Prostě ta nabídka motorů je sama o sobě jakž takž, pouze jedna převodovka je další omezení a silnější motor jen v Initiale další omezení, ve výsledku to je (zatím?) bída.
.... ano, je to zatím bída. Opel je na tom motorově asi nejlíp v mainstreamu. 😄 :yes:
Souhlasím, že omezení na 2 převodovky s nemožností výběru k motoru je rozhodně větší problém než výkonová paleta motorů. Tady nezbývá než věřit, že analytici Renaultu odvedli dobrou práci při průzkumu trhu... kdyby totiž vzali v potaz diskuze na českých automobilových serverech, tak tam rovnou cpou ten jejich "slavnej" motor 1,6T V6 energy F1... ten dává dohormady přes 800 ps (120 ps elektřina, zbytek spalovací motor), to by mohlo (snad) stačit i místnímu leaderovi v urážení, aroganci, hateování a neodpovídání... všichni víme, o kom píšu >😒]
Jinak před paletou motorů u Insignie smekám :yes:
Jinak před paletou motorů u Insignie smekám :yes:
Nezbývá než věřit... pokud jsi fanouškem. Pokud nejsi, tak můžeš napsat co si myslíš ty 😉 .
Za mě - 1.6TCe 147kW není s 260Nm žádné exklusivní zboží, pokud by byl v Premiere Edition mírně přes 700, pak to bez velkého úsilí zalepí tu největší díru co tam teď je (když mluvíme o benzínu... francouzští analytici samozřejmě řeší hlavně naftu).
Za mě - 1.6TCe 147kW není s 260Nm žádné exklusivní zboží, pokud by byl v Premiere Edition mírně přes 700, pak to bez velkého úsilí zalepí tu největší díru co tam teď je (když mluvíme o benzínu... francouzští analytici samozřejmě řeší hlavně naftu).
Ale to nie je len Insignia, pozri si Superb či Passat: 1,4TSI - 92 kW, 1,4TSI - 110 kW, 1,8TSI - 132 kW, 2,0 TSI - 162 kW, 2,0TSI - 206 kW. 3 benzíny v 5 výkonoch. Z toho vo väčšine si môžeš prevodovku vybrať, tiež máš k dispozícii možnosť 4x4. To dáva dohromady tak 10-15 variánt, kde si vyberie každý.
Talisman má 1 motor v 2 výkonoch bez akejkoľvek kombinovateľnosti, skrátka len 2 varianty a hotovo.
Ja by som napríklad nemal problém s tou benzínovou 1,6kou, vo variante 200k by sa mi páčila. Ale neprekúsnem povinnú svojspojku (z rovnakého dôvodu u mňa vypadáva aj Mondeo, ktoré ponúka oba dvojlitre len s automatom).
Talisman má 1 motor v 2 výkonoch bez akejkoľvek kombinovateľnosti, skrátka len 2 varianty a hotovo.
Ja by som napríklad nemal problém s tou benzínovou 1,6kou, vo variante 200k by sa mi páčila. Ale neprekúsnem povinnú svojspojku (z rovnakého dôvodu u mňa vypadáva aj Mondeo, ktoré ponúka oba dvojlitre len s automatom).
Superb těží z Passata. Bez Passata by asi ani nebyl. A je každému jasné, že Passat a Insignia si mohou dovolit mnohem víc variant než Talisman. Talisman v podstatě začíná a má mnohem menší prodejní ambice (stejně jako Espace se zatím ani nebude prodávat v Británii). Nemůže se spolehnout na dva největší trhy pro střední třídu (UK a Německo). Pro Evropu vznikl jen díky nové modulární platformě a společné výrobě s Espacem a nástupcem Koleosu. Vznikla v podstatě i nová továrna, kde budou tyto modely společně vyráběny (i tam se budou lidé učit a při velkých sériích a mnoha variantách by to mohlo skončit špatně). Renault začíná se skromnými cíly a to je snad i zárukou, že to profinancuje a časem přijde i rozšíření nabídky. Vše však bude záležet na prodejích. Talisman, Espace a nový Koleos si budou muset na svou budoucnost vydělat.
Co to je za hlouhý argument? Bez Passata by nebyl Superb je asi tak stejný jako že bez Renaultu by nebyl Nissan apod...
Superb je ve stejné třídě jako Talisman a vzájemně si budou konkurovat. A je fuk z jaké modulární stavebnice jsou postaveny. Jedna je VW a druhá Renault a ta bohužel zatím nenabízí moc možností. 😉
Superb je ve stejné třídě jako Talisman a vzájemně si budou konkurovat. A je fuk z jaké modulární stavebnice jsou postaveny. Jedna je VW a druhá Renault a ta bohužel zatím nenabízí moc možností. 😉
já bych jen dodal, že není dobré hledět jen na objem a výkon, kolikrát je dobré se s tím projet a kouknout na tabulkové hodnoty. pak člověk zjistí že u opla 1,4t(103kw) a rendy 1,6t(110kw) nic moc, a koncernová 1,4 (110kw) nopak oba strčí do kapsy.
Někdy mi přijde že jsou to prostě takový eurooslíci. Zrovna u tý insignie to je lenoch i s 1,6t.
Někdy mi přijde že jsou to prostě takový eurooslíci. Zrovna u tý insignie to je lenoch i s 1,6t.
Jo jo... protože lidé přesně poznají, jestli mají o pět koní méně či více...
Marketing dokáže zblbnout i chytrého, jak vidím...
Marketing dokáže zblbnout i chytrého, jak vidím...
Ne že bych Talismanu přál něco špatného, ale myslím, že za 2-3 roky to bude začínat o 150-200 tis méně.
Jinak ještě akceptuji, že největší motor je 1,6, ale proč není žádný benzín s manuálem a v nižší výbavě?
Nespíš budu jeden z mála, který by za Talisman ty peníze dal (po krátké zkušenosti s novým Espace) Nicméně informace o Talismanu jsem doposud čerpal především z internetu, tak se těším na reál.
Nezdraví Gilgit