Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Policie převzala nové civilní Octavie. Jak je poznáte? (+video)

K Passatům a Superbům si dopravní policie pořídila další vozy v civilním provedení. Tentokrát se jedná o velice nenápadné Octavie.
Zpět na článek
Avatar - Magister
15. 12. 2015 09:01
A zase ...
To je furt dokola u této vlády a jim podřízených institucí. Žádná prevence, pouze postihy. Na každém rohu na nás bude dohlížet bachař a plácat nás přes prsty.
Přesně toto teď nepochybně naše silnice potřebují nejvíc, abychom byli všichni v bezpečí. Ne čáry, svodidla, patníky, kvalitní povrchy, stoupací pruhy, obchvaty, mimoúrovňové křižovatky, bezpečné železniční přejezdy ani oplocené dálnice, ale civilní buzerkáry... A za rok, až zásluhou skrytého dohledu a stavu infrastrustury, usmrcených samozřejmě neubude, můžeme opět zvýšit postihy a začít konečně za rychlost i zabírat auta, hlavně ty prémiové. A to vše za pochvalného bečení omezenců a ovčanů, co najedou ročně 5 kilometrů, ale o pirátech silnic mají jasno.
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 09:16
Jak je poznáte?
Blbě a pozdě, kdy už nestačíte zpomalit >:D Jedničky a dvojky, které stíhají na okrskách jsou zpravidla naprosto tuctové vozy, tady je alespoň spoiler >:D Jednou jsem si takovýto odchyt zažil a také si dávám pozor a jezdím pomaleji. Kecy o policejním státě a represi si strčte za klobouk. Tohle funguje správně, vychovat se nedáme, tak se holt musíme bát, že na nás někde číhají a radši budem jezdit dle předpisů, můžeme si za to bohužel sami a zdejší diskuze o silničních pravidlech bývají odrazem naší společnosti a mentality čecháčků ve stylu "Já můžu jet a opovažte se mi říkat jak rychle a jak bezpečně, protože to vím jen já sám jak moc dobrý řidič jsem a můžu si to dovolit" že? >:D
15. 12. 2015 09:37
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Ty seš přesně ten typ člověka, co za války udával Gestapu. Dělejte to co je vám nařízeno a nebudete mít problémy.
Avatar - Honza Mička
15. 12. 2015 09:42
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Dávat Gestapo do souvislosti s dodržováním silničních předpisů není úplně nejlepší nápad...
15. 12. 2015 09:18
Pro uplakánky a vztekáčky
Jezděte podle předpisů a nemusíte mít strach, ťuťánci:-)))
Avatar - Atomas
15. 12. 2015 09:12
Finance
Vozidla byla financována z Fondu zábrany škod (FŽS). Jedná se o fond, který byl zřízen zákonem v r. 2013, správcem je ČKP a jedná se o povinný odvod 3% z přijatého pojistného POV pojištění. Z tohoto fondu se financuje například nová technika pro HZS a paradoxně i represivní nástroje PČR, jako jsou tato tajná auta. Jak paradoxní, tuto represi si vlastně předplácíme my v povinném ručení...
15. 12. 2015 10:18
Re: Jiný pohled na věc
Bohužel z mé dosavadní zkušenosti musím říci, že přesně to doposud policisté nedělají - tedy ty opravdu nebezpečné přestupky, které vidím denně, nepokutují. Ale to, že někdo jede 150 na dálnici, což mi naprosto nevadí a nijak mě to neohrožuje, na to se zaměřují okamžitě, protože je to snadný výdělek :-)
Avatar - Atomas
15. 12. 2015 09:31
Princip
Osobně se těchto Octávií nebojím. Jezdím dle předpisů od doby, co mám v autě kameru se záznamem rychlosti. Výhodou je také moje nižší spotřeba a tím levnější provoz. Vadí mi ovšem princip těchto represí. Neberu kecy typu "jezdíš slušně, tak se ničeho neboj". Kdysi tu byla doba, kdy bylo spousta tajných a když si byl "slušný", tak ses taky nemusel bát. Tvrdím, že jediný policajt, který je účinný, je ten, který je vidět. A tak by měla jejich auta v provozu působit. Pokud se jedná o zábranu škod, je nezbytné, aby byla policejní auta vidět a ne aby každý dostal dojem, že policajty nevidí jak je rok dlouhý a proto může prasit ( i když ho zrovna nechytí). V ten moment tak vytváří nebezpečnou situaci v provozu. Taky bych se rád v budoucnu dočetl například o policejní preventivní akci "pravák", kdy by se policajti pochlubili zátahem na nesprávný způsob jízdy na dálnici - ale my se vždy dočkáme pouze zpráv o nebezpečné rychlosti...
Avatar - Atomas
15. 12. 2015 09:47
Jiný pohled na věc
Představte si, že by u PČR zvítězil zdravý rozum. Auta by byla označena a preventivně by působila na okreskách a dálnicích. Co by se stalo? Snížily by se příjmy za pokuty. Statistiky přestupků a nehodovosti by byly velmi pozitivní. Tím by nastal tlak na snížení rozpočtů pro PČR, BESIP a jiné příživnické organizace a experty. Opravdu si myslíte, že je v jejich zájmu působit ryze preventivně?
15. 12. 2015 09:44
Re: Jak je poznáte?
Hlavní otázka ale je, PROČ by nebylo lepší mít více označených policejních vozů hlídkujících v provozu. To je ta správná prevence, to omezí překračování rychlosti a provoz zklidní, bez dodatečných rizik, která skryté stíhače přinášejí.
Avatar - Magister
15. 12. 2015 10:09
Re: A zase ...
Já je potkávám na dálnicích nebo širokých přehledných rychlostních silnicích bez chodců. Zásadně. Tam jsou hodně třeba.
15. 12. 2015 09:36
Re: Jak je poznáte?
Otázka je jestli je to bezpečnější, když pojedeš podle předpisů. Myslíš, že ubude nehod na silnicích, když budeme všichni dodržovat kdejakou zapomenutou nebo nesmyslně umístěnou značku? Nevím jestli si jel teď někdy po R10, ale u Loukova je z neznámých důvodu 60. Já tam ubírám na 100-110, aby se neřeklo, že to tam ženu naplno a nedovedu si představit z jakýho důvodu tam ta 60 je? To je rychlost jako kdyby tam měli někde přecházet chodci nebo vyjíždět traktory s hnojem. Když bude stát umisťovat podobně nesmyslný rychlostní omezení, tak se nemůže pak divit, že je řidiči nedodržují a panuje všeobecný nerespekt k dopravnímu značení. V Německu nic takovýho není vidět. Tam je omezení tam kde to má logiku a hlavně takový, že je pro danou dopravní situaci adekvátní ne dát na 4 proudovku jen tak z plezíru 60 a čekat, že to někdo bude dodržovat.
Avatar - Honza Mička
15. 12. 2015 09:57
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
To vůbec ne, ale je rozdíl dodržovat ve městě padesátku a udávat svoje kamarády. A jsou to přesně ty poznámky, kvůli kterým se diskuse pošle úplně jiným směrem a zaplevelí nesouvisejícími poznámkami a urážkami známých firem.
15. 12. 2015 09:42
Re: Finance
Přesně tak, jak píšete Atomasi :-( Navíc to je v kategorii B) příslušného financování a já nemyslím, že je to v souladu s určením a posláním toho fondu (jistě není výběr pokut, protože skryté stíhání je debilní a nezvyšuje bezpecnost ani nezklidnuje provoz. Naopak prinasi nova rizika do provozu aktivitami techto stihacich vozu).

[odkaz]
15. 12. 2015 10:17
Re: Jak je poznáte?
Dodatečná rizika: Rychlé otáčení vozů stíhačů. Historicky 3 fatální nehody se prave timto zavinene, dale styl jizdy, ktery provokuje ridice k predjeti a pote pokud napr. zrychlite pri predjeti moc, tak Vas chytnou, ale to riziko predstavuje zhorseni plynulosti provozu a celkove bez kladneho efektu.
V porovnani s hlidkovym vozem to bezpochyb prinasi dodatecna rizika, vetsi, nez kdyby ten ukol vykonaval oznaceny vuz.
A princip neni jezdit rychle, kdyz tam policie neni, ale zklidnit dopravu a celkove pomahat na silnici. To prinese efekty, ne skryte stihani a ciste represivni cinnost.
Avatar - Magister
15. 12. 2015 10:11
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Stejný typ lidí...nařizovat a kontrolovat. Souvislost tam je.
15. 12. 2015 10:00
Je to dobrý...
... ty budou rozpoznatelný celkem snadno. Průhled skrz auto minimální, jak je to tam zabordelený vší tou veteší, ta anténa taky hodně napoví a navíc maj ramer, takže antiradar bude kvákat kilometr předem. A vy, co se tu bijete do prsou, jak dodržujete rychlost podle předpisů a nic se vám tak nikdy nestane, se jděte bodnout. Jednak povolená rychlost nemá s tou bezpečnou nic společnýho a hlavně už by vám mohlo dojít, že tyhle akce a technika tu nejsou kvůli bezpečnýmu provozu ani za mák. Jde jen o to vytáhnout z lidí další peníze. Nikdy nejde o nic jinýho. Nastavěj se mizerný utažený pravidla, který nejdou na rozum a pak už se jen kasíruje. Až vám snížej rychlost všude třeba o dalších 20 km/h a vy se všude budete ploužit jak dementi, taky budete spokojeně koktat, jak jezdíte bezpečně? Tyhle auta nikde moc jezdit a koukat, co se děje, nebudou. Budou zas v křoví v polích těsně u značky konec obce, jako to bylo vždycky. Jde jen o naše peníze, o nic jinýho...
15. 12. 2015 10:41
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Jde o princip. Dělejte to co je vám nařízeno a nemusíte mít strach.
15. 12. 2015 09:27
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Tvoje slova vytesat do kamene :yes:
15. 12. 2015 10:07
Re: Chudáci
to ano, nalevo spoušť rotačního kulometu, napravo granátometu :-!

;-)
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 09:17
Re: A zase ...
Jezdí, jsou mezi námi ;) Ale většinou kontrolují nebezpečné úseky, kde lidé dodržují na okrskách pravidla německé dálnice >:D
15. 12. 2015 10:26
Re: Jiný pohled na věc
Přesně, jde o prachy a výkon prace, výsledky.Oni tam od toho jsou....
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 10:19
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Mohu tě ubezpečit, že třeba v takových Čelákovicích to nedokážeš, pokud o té značce nevíš. Je skvěle skrytá v keřích a viditelná na nějakých 20 metrů. Vzhled okolí přitom moc nenapovídá, že by tam už mohla být obec. A je spousta jiných měst a vesnic, kde jsou situace podobné a značka je vidět na poslední chvíli.
Avatar - JohnyRnR
15. 12. 2015 10:19
Re: Neoznačená auta
Takže místo toho, aby se nebezpečnému jednání zabránilo právě třeba přítomností toho označeného auta, tak je preventivnější a bezpečnější si v civilním autě počkat, až k takovému jednání dojde a následně pachatele zkasírovat? Vážně? Tohle mi vadí, právě tohle v kombinaci s neustálým blábolením o prevenci.
15. 12. 2015 09:49
Re: Princip
Zároven opravdu je lepsi policejni vuz oznaceny na silnici nez casto blaznivi "kovboji" v Koktávkách policejních, Prsatech nebo SuperBčkách, co opravdu vytvareji ty rizikove situace a provoz nezklidnuji, casto i najizdeji a lepi se na vozy, ci pomalou jizdou nuti je predjizdet. Opravdu 77kmh jedou a prostě, co zbyva, ty musim predjed a já kdyz predjizdim vuz co jede 77, tak tedy minimalne 100 kmh a pruzne, bezpecne. Ale jiz mne tedy mohou "lovit"... Nelibi se mi to z principu. Daleko ucinejsi pro bezpecnost obyvatel a provozu jsou hlidkove vozy a bezna policejni prace v oznacenych autech :-(
Avatar - fOE
15. 12. 2015 10:18
Re: Jak je poznáte?
Az zacne policie plnit svou ulohu, a sice problemum v doprave predchazet, ne je jen trestat (coz by treba delali lepe v oznacenych vozech, ale chapu, to by se mene vybralo, ze...), az zacne policie stihat piraty co blokuji levy pruh a spusobi daleko vice nervozity a potencialnich pruseru nez nekdo kdo jede 150km/hod, tak pak se muzeme zacit bavit o tom ze tu neco funguje spravne.
Dokud se nakup takovych aut financuje z fondu z ktereho se financovat nema, oktavky se udelaji neoznacene, aby byla vetsi sance postihu (cti vybrat) a mensi prevence, a jedine na co se policie zmuze je trestat rychlost, misto toho aby trestala porusovani vsech pravidel, protoze se silou moci drzi toho ze rychlost zabiji (zajimave ze na nemeckych dalnicich je mrtvych mene nez v CR) tak bych za klobouk strcil spis podobne ospevne komenty.
15. 12. 2015 09:41
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Jo a pak se stává to, že před padesátkou na to lidi dupnou a způsoběj v lepšim jenom zácpu. Místo toho, aby plynule zpomalili byť za tou padesátkou. Další čučej jenom na tachometr, jiní jezděj pro jistotu o dvacet míň.
Mě by se líbil Italskej přístup. Tam na pěkný přehledný silnici není problém kolem policejní hlídky profičet i o 50 rychleji, než je povoleno. Ale pak jsou ve městě u školy a tam po tom jdou tvrdě a nekompromisně. Žádná zbytečná represe a vydělávání na místě, které připomíná dálnici, ale je tam jenom 90. apod.
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 09:59
Re: Jak je poznáte?
Jaká dodatečná rizika? K čemu jen označené vozy? Aby se mohlo jezdit když nás nevidí rychle?? O to tady přeci nejde.
15. 12. 2015 10:10
Re: Neoznačená auta
Asi jsi nepochopil o co jde, jde jen o pokuty a ne aby se jezdilo slušně.To totiž měřící auta nedokážou zařídit.Ty jen vybírají peníze za rychlost a chytaj hříšniky.Jinak nic....
15. 12. 2015 10:44
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
To je ale přesně ono. Je rozdíl jestli nedodržím 30 kolem školy nebo nedodržím zapomenutou 60ku na dálnici. Někteří jedinci mezi tím rozdíl nevidí, ale on tam je přímo propastný. Taková 60 na dálnici je pak idální pastí na "piráty" a stát se může prsit kolik pochytal provinilců a jak tím bude na silnicích bezpečněji. Bohužel nebude. Jen se vybere víc na pokutách, ale stran bezpečnosti se nestane vůbec nic.
15. 12. 2015 10:37
Re: názor
Asi se pleteš, protože jsem jim přesně tohle řekl a rekace byla, jestli jsem se nezbláznil ;-)
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 11:24
Re: Neoznačená auta
Myslíš, že když by bylo legální vraždit, tak to velkou část lidí zastaví to udělat jen proto, protože je to špatné?

Nejsem policista, sám sem si už pár pokut zaplatil (jednu i u toho Vysokého mýta právě odchycen takovouto stíhačkou), ale z mé práce vím, co obnáší různé nastavování pravidel, jelikož se v tom pohybuji pár let (když to zobecníme, protože se jedná sice o odlišný obor, ale princip je naprosto stejný).

Problém je ten, že musíš vždy počítat s tím největším blbcem, ať už řidičem, nebo nějakým podvodníkem, který si chce přlepšit. Lidi nejsou poctiví a na tohle doplácí ti slušní.Systém je čím dál složitější a proto musí být přísnější a složitější i veškeré nařízení, pravidla, zákony atd... a co jiného funguje? Když by to tady bylo vše na dobré slovo, dokážeš si to představit? Kolik takových by tady zůstalo? I takhle se tu dějí šmeliny, podvody, obcházení zákonů, nedej bože, když by se vše povolilo.

Snažím se ti vysvětlit, že i když chceš někomu pomoct, (těm co to potřebuji, v tomto případě jsou to slušní řidiči, kteří jsou ohroženi "střelci a blbci"), musíš ty pravidla udělat složitá, aby si eliminoval co možná nejvíce těch nežádoucích. Funguje to tak všude. Jak jsem psal výše, vždy je potřeba se zaobírat i tím největším blbcem a tomu nastavit pravidla takže jediný, na koho můžem být naštvaní za třeba omezené rychlostní limity jsou bezmozci. Otázka druhá je, jak se to aplikuje a to není vždy šťastné a mnohdy je to velmi špatně, viz buzerující řidiči neoznačených vozů PČR, nebo chytání v zatáčce na zapomenuté 50tce... z druhé strany musí být také sebereflexe a zlepšování, ale vesměs tomu fandím, protože i kolem sebe vídám dost policistů, kteří třeba pokutují pojízdné vraky a podobné pochybné existence za volantem, což dříve nebývalo tak často. nejde vždy jen o rychlost a když už jsem překročil, chovali se ke mne velice slušně, což nemohu říct vždy o městské policii... :-)
Avatar - Magister
15. 12. 2015 11:08
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
A to jsi poznal podle čeho?
Avatar - defusiq
15. 12. 2015 10:29
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
A hlavně spousta vesnic včetně značky je hned za horizontem :-) Pak tady chce být každý ekolog, co nejméně emisí a spalování paliva, ale to je těžký, když jedete po hlavní a každou chvílí vesnice s 50kou a za křovím schovaní policajti :no:
Avatar - Atomas
15. 12. 2015 10:15
Re: Princip
Napsal jsi - řidič nikdy neví kdo a kdy ho sleduje. Znáš ten pocit, když jedeš na Rozvadov po ránu, kdy jsi sám na dálnici a jedeš na tempomat 150, pak přejedeš čáru a valíš si to na Norimberk taky 150 na tempomatu? V ČR máš pocit, že musíš kontrolovat zrcátka, aby jsi nebyl zbuzerován a v Německu tě opustí stres a dostaví se pouze takový ten klid na řízení. Přitom je za hranicí německá dálnice členitější ( kopcovitější se zatáčkami)... Chtěl jsem tím říct, že pokud budeš řidiče neustále něčím stresovat, bude stresovaný i když nebude důvod. Tím zvyšuješ riziko v provozu... (a navíc věta řidič nikdy neví kdo a kdy ho sleduje zní poněkud totalitně...)
Avatar - JohnyRnR
15. 12. 2015 10:09
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Čili nákup civilních aut udělá pro bezpečnost víc, než nalajnování silnice nebo obchvaty? Navíc teď před zimou? Že to jde z jiných peněz není v tuto chvíli podstatné.
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 09:58
Re: Jak je poznáte?
Přeháníš, PČR nemá na starosti dopravní omezení, to si stěžuj jinde a naprosto s tebou souhlasím a podepíšu, že se tady dělá stovky nesmyslných omezení na místech, kde to jen brzdí provoz. Ale nesouhlasím, že neoznačené auta na okrskách nejsou preventivní.
Jsou tam pro ty, kteří brázdí okrsku dálničním tempem, nebezpečně předjíždí, nedodržují předpisy. Tak by to být MĚLO, neříkám, že to tak vždy je, ale co jsem měl tu "čest" tak se s nimi dá mluvit a i pokuta byla preventivní jen. Já se poučil.

Nevím proč by neměla jezdit i neoznačená auta, protože když vidím na sto honů stříbrnou Oktávku, tak je jasné, že zabrzdím a pojedu slušně, kdežto taková neoznačená Oktávka může být kdekoliv a proto bych si logicky měl dát pozor pořád. Myslím, že by v provozu měly jezdit oba dva druhy vozidel. Koneckonců i v tom Německu takovéto vozy alá Kobra 11 jezdí, sám sem je zažil při zásahu na podezdřelém vozidle :-)
15. 12. 2015 10:49
tak ja se zde v diskusi dozvedel
ze grazl a blbecek rycardo, ktery musi uplacet STK protoze mu nebrzdi auto tak jak ma, na sedesatce ubira na 110 aby se nereklo. jezisi co to je za ***
15. 12. 2015 10:02
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
On to myslel typologicky, bez souvislosti.......
15. 12. 2015 10:19
Re: Je to dobrý...
V všichni slusnaci asi nikdy neuděláte přestupek? Mám z vašich reakcí pocit že se na tu perzekuci snad těšíte. Roky jezdím do práce úsekem kde byla prerusovana čára nyní je plná. Je ten úsek nebezpečnějsi než v loňském roce? Není! Takže to dopadá tak že se toto značení nerespektuje. No a teď stačí jen počkat než nás někdo natočí,vyfotí a zinkasuje. To je ta vaše bezpečnost?
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 10:04
Neoznačená auta
Co vám pořád vadí na neoznačených autech?

Vždyť mají naopak větší smysl, než označené vozy, které vidíte na kilometr daleko a podle toho přízpůsobíte rychlost. Neoznačený vůz jako je Octavia, kterých je všude tisíce, jentak nerozpoznáte a měli byste se proto mírnit celou dobu, co řídíte. Logika je jasná. Naopak označené vozy často způsobují, že lidé kolem takového auta brzdí na o dost nižší rychlosti a tvoří se zácpy či nebezpečné situace. V provozu by měly být vidět oba typy.. i v "dokonalém a vzorovém" Německu jezdí neoznačené stíhačky.

Jo, jak to čtu, tak je nejlepší, kdyby žádné zákony nebyly..... ono by se vám to asi přestalo líbit, až by vás větší prase na slinici omezilo a hned by se volalo po PČR...
Avatar - Honza Mička
16. 12. 2015 08:26
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Rád bych řekl, že přece nebudu prznit něco, čeho jsi součástí, ale vzhledem k tomu, že pořád jenom omíláš, jaký jsi velký "novinár", ale ještě jsi nic neukázal, mě to moc netrápí. Gilgit - "novinár" je něco jako Columbova žena - hodně se o ní mluví, ale nikdo ji nikdy neviděl.
15. 12. 2015 17:19
Re: Jak je poznáte?
Diky za prispevek, ocenuji profesionalni a pritom lidsky rozumny pristup Dalnicni policie, za poslednich 10 let jste udelali obrovsky kus prace. Mam jen pozitivni zkusenosti. Plati z 80% i pro Dopravni policii ( tady se obcas pako najde), ve srovnani s porevolucnim stavem nebo nedejboze s Mestskou policii jste Profici.

Najezdim rocne spoustu km, vetsinu z nich docela svizne, tohle je cesta jak Vam i kolegum z Dalnicni nezistne podekovat a poprat hodne zdravi a stesti a co nejmene prace v pristim roce..:0).
Avatar - fOE
15. 12. 2015 12:23
Re: Jak je poznáte?
Vyborne, tak informace primo od zdroje. Co pises beru a snaze resit i jine veci nez rychlost vylozene tleskam. Ale skus nam sem nahodit cisla treba za tyden:
1) Kolik pokut udelite za rychlost?
2) Kolik za bezduvodnou jizdu v levem pruhu?
3) Kolik za nedodrzovani bezpecneho rozestupu?
4) Kolik toho stravite resenim "újezdy od čerpacích stanic, vloupání do kamionů, újezdy od dopravních nehod, jízdu pod návykovou látkou"? :-)

Z toho co vidim kolem sebe me cca stejne aut predjede jako bezduvodne zblokuje, a jeste mnohem vice aut nez tyto dve kategorie se mi lepi na kufr / se mi vecpe do meho bezpecneho rozestupu. Odpovidaji tomu i vase cisla?
Avatar - boost.
15. 12. 2015 10:15
Re: Neoznačená auta
Podle mě ti největší piráti nejsou ti nejrychlejší, ale ti, kteří (i) v rámci limitů předjíždí ve své kraksně s podplacenou vesnickou STK na nebezpečných místech.

Už jsme se takhle málem stal svědkem nehody muže s cigaretou v hubě a velkým logem Citroen na kapotě. Dědovi v protijedoucí Koktě jsem v očích viděl smrtku.
15. 12. 2015 10:00
hmmmm
Tak podle předpisů by se jezdit mělo, o tom žádná.Samozřejmě s kapkou tolerance, bó když jedu 54 tak snad tak nehoří, fakt jde o to kde....Hodně mě vadi že se chytá tam, kde nkidy žádnej průšvih nebyl a jen se vybírá a nebo aby byla "činnost".Bohužel to v zákonu nejde rozlišit, je to o tom, jak je Policajt uvědomělej...atd.Prostě jako všude, je to o lidech.

Jinak hoši zapomeňte na to že nejde o penize.Jde a v první řadě.Na tom funguje svět.A teď nemyslím jen ty vybrané za pokuty.Je to celý balíček a lidé co to mají na starosti potřebují vymyslet činnost, nakupovat auta.Osobně nevěřím že tímto se sníží nějak moc nehodovost.Člověk holt dělá chyby a občas se vybourá.Jasně faktor strachu funguje, takže já osobně bych začal u výchovy.Nebo si snad myslíte, že dnešní společnost, která žije ve světě, kde lze všechno obejít, očůrat se bude chovat jinak. Omyl.Myslím si, že by se našlo pár věcí, které by pomohly mnohem více.Tyhle auta na silnici nic moc nezmění, jen se vyberou peníze.Vše je o výchově a ne restrikci a když tak musi být rozumná.

Apropo, když vidím co občas projde technickou kontrolou, musím smát, jak stát je benevoletní ke svým voličům.Přece nemůžeme našim voličům říkat, že s tímto autem na silnici nepojedou. >:D Holt vše je o moci (i úřední) a o penězích.Kdo má moc, má peníze a platí to i obraceně.
15. 12. 2015 12:38
Re: Jak je poznáte?
No čísla ti můžu dát maximalně sám za sebe, A můžu ti s klidným srdcem říct že v průměru za měsíc mám
1) 3 - 5 rychlostí.
2) 12 jízda v jízdních pruzích
3) na tohle bohužel není páka (maximalně že člověka zdržíme při vysvětlování)
4) 3 chodce, 4-5 telefonů, 1 újezd, vloupání to je sezonní záležitost, 5 jízda bez dálničky nebo se starou, 1-2 alkoholy a jinak v průměru 5 kaucí+ postoupení na krajský úřad za nedodržování sociálních předpisů u kamionové dopravy
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 11:25
Re: Neoznačená auta
Jak určíš, kdo ten bič potřebuje a kdo ne? Co když si to řekne i ten magor, co vybržďuje?
15. 12. 2015 10:38
Re: Jak je poznáte?
Problém není ani tak v označení/neoznačení. Ale pouze v tom, že primárně nepostihují skutečně nebezpečné jednání - nebezpečné předjíždění, nedávání znamení, bezdůvodná jízda v levém/prostředním pruhu, nebezpečné chování chodců přecházejících s nosem zabořeným do mobilu, nedodržování vzdálenosti, ale i oslňování zbytečně zaplými mlhovkami nebo čínskými xenony atd. Krásně to ukazuje cena samotného auta a měřicí techniky. S trochou nadsázky by se dalo nakoupit dvojnásobné množství aut, pokud by nešlo primárně o nástroj sledování rychlosti. A jestli někdo opravdu denodenně řídí, tak ví, že nebezpečná rychlost je pro každý úsek jinde. Někde je padesátka šílenost, někde i 80ka zcela bezpečná věc.
15. 12. 2015 10:32
Re: Jiný pohled na věc
Ondřeji, bohužel máte pravdu. Jakožto denní uživatel D1 a jednou týdně D5 se s psychouši (jiný výraz nemám) popsaného charakteru potkám alespoň jednou týdně. Je fakt, že jsem za podobný psychopřestupek ještě nikdy žádný postih nezaregistroval, protože PČR nikde...
Ale zase se mi nikdy nestalo, že bych za 150 na dálnici dostal pokutu, i když jsem například policejní Superb na D5 už párkrát předjel.
Souhlasím s tím, že by místo postávání a číhání na přehledných místech měli začít víc jezdit. Tak snad začnou, technicky jsme je my, občané, vybavili dostatečně :-)
15. 12. 2015 10:24
Re: Neoznačená auta
A co je jako dle tvého cílem a funkcí státu, stíhat neoznačeným autem občany a vybírat pokuty nebo zajistit bezpečnější provoz na silnici. Já říkám, že stíhače dle mého názoru tuto funkci neplní dobře.
Jde o základní principy navíc. Tj. já nechci tajnou neviditelnou policii a neoznačené příslušníky oběcně. Ať plní funkci jakou mají viditelně, beru, ale neoznačené působení je mi proti srsti. Historicky něco neoznačeného evokuje totalitní praktiky. a nevsouvejte to oblibene: "Kdyz nic nedelas, nemas se ceho...." to je naprd. To neni, jak by se mel stat pusobit. Vzdy je tu moznost postupneho zneuziti a obraceni se proti tem, co jsou cilem te ochrany. Ja myslim, ze toto je prave jiz spatne fungujici, tj. neprinasi vyssi bezpecnost objekt ochrany, obcanovi a nezvysuje bezpecnost a plynulost provozu.
15. 12. 2015 09:52
Re: Jiný pohled na věc
Hawk, není co dodat, přesně tak to vidím. Když již investovat, tak do aktivit policie vykonávaných v běžných hlídkových vozech - klidně ať mají tedy dostatečně výkonné 1.8 Turba s 4x4 na tyto preventivni uklidnovaci provozni hlidky, ale at jde o bezne vozy "Pomahat a chranit" a ne skryte stihacky. :yes:
15. 12. 2015 12:08
Re: Jak je poznáte?
Jako příslušník Dálniční policie ti mohu říct jednu věc. Lidi jsou neponaučitelní nejenže neznají pravidla ale hrozně se divý když je člověk vychovává třeba za tu jízdu v levém nebo středním pruhu. Jediná jejich běžná reakce je však zamnou nic nejelo..... směrovky jim taky nic neříkají a taky by ses divil ale když měřím rychlost tak se neobtěžuju sundávat střešní maják. Člověk by si řekl ok vidí maják zpomalí ale ne a jejich následná reakce?! Přece nebudete měřit s majákem na střeše. O denním svícení radši ani mluvit nebudu a mohl bych pokračovat do nekonečna. Ono by to možná se chtělo zamyslet a neházet nás všechny do jednoho pytle. Mě se taky nelíbí spousta věcí ,ale na to já jsem malý pán a pokud jsi byl na vojně tak bys mohl vědět jak to funguje. Kdo aspoň relativně dodržuje předpisy tak s náma nemůže mít problém. A další věc pokud člověka zastavím za nějaký přestupek tak s ním jednám pouze jak si zaslouží. Já nemám problém lidem za přestupky dát domluvu. Pokud na mě člověk ale zase začne vyskakovat ještě než vystoupí z auta tak k tomu umím taky přihlédnout. Tak a teď do mě ...
15. 12. 2015 11:26
Re: tak ja se zde v diskusi dozvedel
Kdybych měl o tobě napsat, co jsem se za těch několik let tady dověděl, tak bych s jistotou dostal banána. A jelikož nechci soutěžit s Gilgitem v počtu obdržených banánů (ten souboj by byl stejně marnej, protože víc banánů nedostávají snad ani opice v ZOO), tak budu mlčet :-)
Avatar - twistedTSD
15. 12. 2015 11:00
Re: Jiný pohled na věc
Pokud míváš problémy s tím, že tě někdo podjíždí a vybržďuje, možná je také na místě zamyslet se nad svou vlastní jízdou (bez urážky). ;-)

Psychouši jsou mnohdy náležitě vybaveni antiradary/detektory a nějaké měření je nezajímá.
15. 12. 2015 10:56
Re: Je to dobrý...
Ano, sám vím nejlíp, jak mám jezdit. A kdo to sám neví, měl by radši dobrovolně odevzdat papíry. Představ si, že třeba stejnej úsek jezdím ve dne, v noci, v létě, v závějích, v mlze, v dešti a pokaždý jinou rychlostí, často o dost nižší, než je ta povolená. Jakou? Tou podle mě bezpečnou. Kdo tohle nezvládá a jezdí "podle zákona", měl by okamžitě skončit...
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 10:24
Re: mě je to jedno
To se máš čím chlubit.
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 10:08
Re: Je to dobrý...
Jistě, ty víš sám nejlépe jak jezdit, zákony jsou pod úroveň >:D

Ano, peníze se vybírat musí, co jiného je odstrašující, než někomu sebrat pěknou sumu peněz? Popřípadě řidičák nebo rovnou do vězení? Sekat ruce? Šrotovat auta? To by tady bylo hýkání >:D

Jezdím celkem dost a za bukem v křoví u konce obce jsem policajta neviděl ani nepamatuji, naopak jsem potkal na okrskách I. třídy či dálnicích kolem měst, kde je hustý provoz, jak chytají střelce, co jsou nad zákon, či různé pochybné vozidla, co nevypadjaí, že mají STK. Neříkám, že jsou svatí, to vůbec ne, na blbce narazíš všude, ale to už je zase věc vedení PČR, aby si je srovnali.
Avatar - boost.
15. 12. 2015 10:01
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Aspoň, že jste už dali banána tomu samozvanému expertu-novináři alias Gilgitroll Von Čmuch. .
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 09:59
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Ano, jako výstrahu všem anarchoblbům, že "takhle tedy opravdu ne". Napsal akorát obrovský blábol.
15. 12. 2015 09:13
Re: A zase ...
V autoškole se učí povolené rychlosti, na silnicích jsou vyznačeny dopravními značkami. Jakou prevenci máš na mysli? Já jsem na okresce nepotkal měřáka ani nepamatuju... a že bych si ho všimnul, když dodržuju dálniční stotřicítku... i na okreskách:)
15. 12. 2015 20:56
Re: Jak je poznáte?
Zkrátka tím chci říct, že to prostě emoce vyvolá - strašně mi vadí, že se snažím v obci jezdit bezpečně, mimo obec jezdím rychleji, protože to zkrátka lze - v noci a za zhoršených podmínek samozřejmě nejezdím 120 a stejně tak nejezdím 120 všude. Na mě si teď policajti koupili octavie. Ale co dělají s řidičema, kteří jedou 70 obec neobec? nic. Tenhle princip mi vadí. A proto o tom diskutuji.
Avatar - white label
15. 12. 2015 13:05
Re: Jak je poznáte?
Třeba právě za tu zbytečnou zadní mlhovku (hlavně za tmy) bych někdy i "vraždil". 8-s
Kdyby ji ti řidiči na probliknutí zezadu vypnuli, tak v pohodě, jenže bohužel podobně reaguje jen zlomek takových řidičů...
15. 12. 2015 12:54
Re: Jak je poznáte?
Já osobně za sebe si mohu říci že v tomhle mám svědomí čisté, a ve svém okoli respektive u mých kolegů je to podobné ano vždy se najdou výjimky, které vrhají to špatné světlo. Ono těch přestupků je strašná spousta co můžu řeším minimálně kontrolou dle závažnosti i pokutou. Lidi by se hlavně měli ale naučit že když odstavím vozidlo na Dálnici tak v prvé řadě zavolat 158 ať víme že se něco děje my přijedeme a ta naše diskoteka je mnohem více než ten slaboučký trojúhelník který v lepším případe lidi postavi 10m za auto
Avatar - fOE
15. 12. 2015 12:18
Re: Jak je poznáte?
A toho se opravdu deje tolik ze ma CR v poctu policistu na obyvatele jedno z nejvyssich cisel v evrope?
Avatar - white label
15. 12. 2015 12:12
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Bylo to teď a tady zbytečné, ale taky docela trefné. Nebyl by to až tak špatný nápad, že by se zaBANování mohli vrátit pouze s formou nicku, která leccos napoví o jejich chování tady, alespoň do doby, než to přestanou naplňovat svými příspěvky/reakcemi.
15. 12. 2015 11:29
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Pri takej jazde ti dojde baterka o 5 km a hned ti zdania tie "nulove" emisie >:-[]
15. 12. 2015 10:48
Re: mě je to jedno
To je hloupý příspěvek.
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 10:44
Re: Jak je poznáte?
Pokud se otáčí takový vůz používá signalizace, stejně jako když tě pronásleduje.

že provokují, je věc druhá, takový policista by měl opustit službu..... navíc by měli být lépe vycvičení, aby takové otáčení zvládli bezpečně. To je jasná věc, tady není třeba diskuze. Ale jsou to jen lidi, nemůžem po nich chtít dokonalost.. lidský faktor neovlivníš.
15. 12. 2015 10:33
Perte to tam
kde Vám to predpisy dovolí... Rozum záměrně nepíšu, protože občas to vypadá, že se v autech nachází tupé schránky bez mozku. Dvojita plná, horizont, utažená vracečka... to jsou mista, kde excelují a pokouší se o zápis do černé kroniky nebo ucinkovani v tv znova...
Vtip je v tom, že na takových mistech povětšinou policejní stíhačky nevidíte. Možná existují čestné výjimky, ale neměl jsem to štěstí.
Cilem je byt vidět. Vidět ve statistikách a vykazech. Je lepší mit tam deset překročení rychlosti, než jednoho přes dvojitou plnou na blbým místě.
Ach ano.. Policejní aparatcici nam budou srdceryvně tvrdit, že neexistuje závislost ohodnoceni policistů a vybraných pokut...
Tak jsme se zasmáli.... a většího bacha na stíhačky...
15. 12. 2015 10:06
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Přesně tak, někde jde přimhouřit oko a jinde bejt nekompromisní.Jenže pro ně je lepší a nebo jsou k tomu vedeni fungovat plošně a neznaj bratra a vyberou si místo, kde i oni v když nejsou v práci, rychlost nedodrží, protože je nesmyslná....respektive, nemá smysl tam cokoli řešit.Jenže to by jsi chtěl moc.....
15. 12. 2015 14:06
to jsou kecy
Žasnu jak jde krásně zabalit fňukání ze strachu o postih když jasně porušíte pravidla... Pokud se vám tyto pravidla nelíbí, tak kandidujte do politiky a změňte je. Tato diskuze jen potvrzuje, že právě takovéto vozy policie potřebuje a můžete se snažit to okecat čím chcete.
15. 12. 2015 13:48
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Nemyslím si. Já jako řidič, který už ledasjakou blbost vyzkoušel vím co mi kdy auto může nebo nemůže udělat, takže podle toho upravím jízdu, tak abych se vyhnul průseru. Nemyslím si že je to v rodině, protože moje máma neumí řídit vůbec a táta jezdí příšerně. Ve škole mě nenaučili taky nic a z médií se člověk dozví tak maximálně reklamní bludy. Nejvíc mi dali starší kamarádi, kteří mě naučili řídit auto. Schopnost ovládat vozidlo je klíčová, protože tím jsem schopen správně analyzovat situaci a zhodnotit rizika a tomu upravit jízdu, tak aby byla rychlá v místech kde je možno přidat a bezpečná v místech kde je nutno zpomalit a dbát zvýšený opatrnosti.

Příklad: Za sucha a malýho provozu nemám problém jet po dálnici 160, když není kolem žádný auto tak i 180-200 (chvilkově), pokud ale začne pršet nebo nachumelí, tak jedu v tom samým úseku třeba 80 nebo míň. Fascinuje mě ale, když zjistím, že jsem nejpomalejší na dálnici, protože všichni kolem to v tý vánici metelí 120-130. Není to tím, že mají lepší auto nebo jsou lepší řidiči. Je to tím, že nedokážou správně vyhodnotit rizika. Nevědí jak se auto na takovým povrchu chová a co všechno může v těch sračkách udělat. Z toho jsou pak ty pomníčky kolem silnic. Ne z toho, že někdo jede za sucha a malýho provozu 200 po rovný dálnici. A to je potřeba těm žákům v autoškolách vysvětlit a na praktických příkladech ukázat. Ukázat jim jak se umí auto smýknout co dělat, co nedělat, když se to stane. Jak se vyvarovat toho, aby se člověk dostal do krizových situací atd.
15. 12. 2015 12:35
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Charakterizoval bych se úplně stejně. Nejezdím předpisově. Na tachometr ani moc nekoukám. Jezdím podle citu a používám selský rozum . Když je někde nepřehledná situace nebo hrozí, že by nebezpečná mohla být, tak prostě zpomalím aniž bych řešil kolik se tam může jet. Nechápu třeba lidi, který jedou jak mezci 50 ačkoliv vidí přechod a před ním stát zaparkovaný auta. U mě je to nepřehledná situace, kdy za tím autem může vystartovat na přechod malý dítě, který z mýho pohledu nemůžu vidět a automaticky brzdím, abych kdyžtak dokázal zastavit. Ani k tomu nepotřebuju žádnou značku s omezením. ;-)
Avatar - leone
15. 12. 2015 11:33
Re: navíc
já myslím že NE, rozdíl v označeném a neoznačením voze, bude ten, že to "zašlápnou" na poslední chvíli a NAOPAK přibude kolizních situací,......jenže to by se zase tolik "nevybralo",.že !!!!.........dokud výběr pěněz bude upřednostěn před bezpečným a plynulým provozem, NIC SE NEZMĚNÍ !
Avatar - fOE
15. 12. 2015 11:24
Re: Jak je poznáte?
Ja bych chtel aby se policie zamerila na dodrzovani pravidel obecne, ne jedno konkretni, ktere se nicim nepodlozene demonizuje jen proto, ze se za nej nejlepe vybira. Znovu, PCR se rada zastresuje snahou snizit pocet mrtvych na ceskych cestach, zvlasni ze "Nemeckeho vysledku" se snazi dosahnout represema zamerenyma na dodrzovani limitu, ktere v nemecku bud nejsou, nebo jsou vyssi. A dopredu poprosim o vynechani pohadky o kvalitnejsich nemeckych dalnicich. Projedu se po D8 z Prahy az do Drazdan a jediny rozdil vidim v tom, ze cesi do ted nevi, ze se dalnice ma oplotit, jinak je to to same.

Zbytek je jen tva oda na to ze jedina forma prevence je represe a strach z ni. Ja verim tomu ze kdyby PCR jezdila po D1 v oznacenych autech a levoproudare treba jen vyblikavala udela plynulosti a tim i bezpecnosti provozu vetsi sluzbu nez kdyz v neoznacenem aute kasiruje ty co neblokuji, nepodjizdi, ale jedou rychleji.
15. 12. 2015 11:07
Re: Jiný pohled na věc
píšu i ve stopadesáti... to si myslím je na hranici slušného ježdění. Netvrdím, že jsem nějaký super extra třída řidič (protože to o sobě tvrdí především idioti) ale fakt nebudu v téhle rychlosti uhýbat někomu, kdo jede 200, když bych uhnul tak maximálně POD šňůru kamionů. Snad jsem ti to lépe ozřejmil. Klobouk ani kšiltovku nenosím a uhýbat - pouštět se nebojím, pokud je to ale možné.
15. 12. 2015 10:33
navíc
Navíc se obávám, že v téhle situaci budou stále častěji vznikat nebezpečné situace, jako je kolona aut, které doposud na dálnici jely 140 tacho na tempomat, ale protože v pravém pruhu jede Passat 2.0 TDI s telefonující blondýnou za volantem 110, všichni se s rozestupy 3 metry plouží kolem ní... Paranoia, se kterou se setkávám i sám u sebe.
15. 12. 2015 09:44
Re: Princip
Takhle je to konečně dobře napsané.
15. 12. 2015 09:28
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
No tak tyhle Oktávky jak jsem z článku pochopil budou určený právě na měření na okreskách. Takže ji možná brzo potkáš.
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 11:36
Re: Neoznačená auta
Divím se, že se tak snažíš vůči lidem, u kterých je zjevné, že nad jejich ego není... A že existuje nějaká "společnost" je jim velmi vzdálené.
Avatar - Ji/Ri
15. 12. 2015 10:52
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Tohle bylo zbytečné si myslím. ;-)
15. 12. 2015 10:32
Re: Jak je poznáte?
To regulovcikum nevysvetlis.
Avatar - Magister
15. 12. 2015 10:10
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Je vidět, že spadáš to té skupiny na konci mého příspěvku.
15. 12. 2015 09:58
Re: Jiný pohled na věc
Ale jenom ať ty psychouše, co se i ve stopadesáti snaží podívat se ti do kufru, svítí ti do zrcátek vším, co jim svítí, podjedou tě zprava div že ti neorvou zrcátko a pravej blinkr... a pak tě ještě vybrzdí a málem tě nacpou pod vedle jedoucí kamion... jen ať tyhle psychouše hezky a nenápadně eliminují a seberou jim papíry na celej život.
Držím jim palce.
15. 12. 2015 11:11
Re: Je to dobrý...
Jo, on to do mě může v tý mlze napálit a jet přitom tou tvojí uctívanou povolenou rychlostí. Proč? Protože je *. To nemá s povolenou rychlostí společnýho vůbec nic. A pravděpodobně by to byl jeden z těch, kterej striktně dodržuje zákon a myslí si, jak ho ochránil...
15. 12. 2015 10:55
Re: Neoznačená auta
Bohužel ti nedochází, že slušně a podle předpisů se někdy vylučuje. Ať na jednu nebo na druhou stranu.
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 10:52
Re: Neoznačená auta
Nebo by si to pochopil naprosto obráceně a měl bys jezdit pořád dle předpisů, protože nevíš kde na tebe číhají aby si nemusel přspívat do té státní kasy? ?
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 10:48
Re: Jak je poznáte?
Já pořád asi nechápu o co je menší prevence, že auto je neoznačené. Naopak prventivně pojedu dle pravidel všude a ne jen když vidím takové auto, které by mne mohlo změřit ne? Vy byste asi fakt chtěli, aby byly obrovské nápisy 10km dopředu, že budete měřeni tam a tam v takovém rozsahu tak abyste zpomalili ne? >:D
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 10:12
Re: Jiný pohled na věc
Problém vší této prevence je, že funguje pouze po tu párse***vou dobu, kdy řidič ono označené auto vidí. Po jeho úspěšném zmizení v dáli pak tento řidič pokračuje v původní prasojízdě. "Úspěšně" mnohokrát ověřeno na našich cestách.
15. 12. 2015 11:01
Re: Neoznačená auta
Ty potrebujes proste stale pod bičem otrokáře být :-) tj. ne preci riziko postihu nuti k chovani, ale osobni odpovednost v mem pripade. To není dobré, dělat věci správně jen díky represi, to není motivace, kterou chci v životě mít. Osobně nedělám nelegální věci, protože je represe, ale protože jsou špatné a prostě je nedělám. Nejsi ty policista, člověče? :-) Tvůj profil obrázek dost "rebelský", ale názory poměrně nekorespondující s ním :yes: Neber to utocne ...
Kdo by jel špatně v situacich oznacenych vozu preventivne pritomno na silnici - tj. ten by alespon jel spravne kdyz je vidi a videl by jich vice celkove (misto stihacich). Jak pise JohnyRnR, stihace skryte NEMAJI zadnou preventivni funkci, jen represivni. A pirati stejne budou jezdit spatne tak jako tak, jen pri viditelnych vozech na napr. R35 bude urcite pomaleji a mene agresivne smerovat napr. na Olomouc nez kdyz jsou okolo Vysokeho Myta stihace. Byt tam policejni vuz z mericimi schopnostmi, tak jedou celkove lépe v useku Gajer-Litomysl napr., kde je to nebezpecne obecne vlivem vysokych rychlosti (predpokladejme stejne vybavene oznacene vozy jako stihace).
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 11:00
Re: Je to dobrý...
No to tě šlechtí, ale povídej mi o tom, až ti do kufru najede borec, co jel tak, jak nejlíp sám ví a nedobrzdí to, nebo tě přehlédne, třeba v té mlze. Byl bys rád, aby jel alesoň předpisově... Ja už to tady říkal nejmíň stokrát.

Řetěz je silný jako jeho nejslabší článek a proto jsou zákony takové, aby i takový řetěz mohl fungovat víceméně dobře. Když jeden ze sta rozumí pod pojmem jezdit nejlíp podle sebe jezdit 250 na dálnici a 150 na nepřehledné okrsce, musí být upleten bič i na ty, kteří jezdí slušně... jak jinak selektovat takové jedince?
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 10:17
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Proč zbytečně prudíš? V téhle chvíli jsi na banána taky.
Avatar - Enthusiastic.driver
17. 12. 2015 12:51
Re: Je to dobrý...
Četls vůbec, co Radek napsal? Takže v úseku, kde bylo kdysi možno předjíždět legálně nyní mávnutím kouzelného proutku předjíždějí pouze arogantní sobci? Zajímvá logika...
Ne proto, že by to bylo nebezpečnější, jen proto, že to někdo napsal na silnici... 8-s

Tohle cpaní plných čar na sebepřehlednější úseky je nyní v rámci "zklidňování" úplný hit a děsně mi to pije krev.
17. 12. 2015 08:31
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Máš pravdu. To že nechápu co Blue sun myslel skutečně není v rukách, ale v hlavě. Proto se ptám co má na mysli. Tobě to čoveče pálí >:D
16. 12. 2015 10:53
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
To máš asi sice pravdu, že nejde o Tvou osobu, ale já bych si třeba rád od Tebe něco přečetl (klidně vezmu v Angličtině, ev. v Němčině, nepublikuješ-li česky), ale tuhle šanci nemám, ptal jsem se Tě, kde publikuješ, apod. bez odezvy (chápu, třeba se nechceš v +- anonymní diskuzi "odkopat", nebo nepublikuješ na internetu), ale pak musím konstatovat, že Mičkův příměr o Columbově ženě mi přijde celkem trefný.
15. 12. 2015 21:25
Re: Jak je poznáte?
jasne, ale misto aby opustil sluzbu ty dostanes pokutu. jestlize me bude nepredpisovou rychlosti nekde honit policajtt, mel by pokutu dat nejdrive sobe - aby sel prikladem.
15. 12. 2015 21:19
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
mas muj stoprocentni souhlas - jen jeste doplnim, ze nekde zjistovali schopnost kidi reagovat na nenadale situace a napriklad u brzdeni zjistili ze cela polovina ridicu ani neumi seslapnout naplno brzdu
Avatar - Pepa_007
15. 12. 2015 19:44
Jak je poznáte?
K čemu? Policajty na silnici neřeším. Akorát to strhává pozornost od skutečného dění na komunikaci a můžou z toho pak bejt nehody.

Klasické pravidlo je, že jedu max. 60/100/140km/h podle silnice a taky podle stavu silnice. Když je nějaké omezení tak se držím rychlosti ostatních aut. Zbytečné zpomalování okolí je nebezpečné.

Prostě stačí používat zdravý selský rozum. :-! :-! :-! :-!
15. 12. 2015 17:23
Re: Jak je poznáte?
Děkuji moc si toho cením a věřím že i ostatní kolegové. :yes:
15. 12. 2015 15:20
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Asi mám dlouhý vedení. Můžeš do mě prosím tě kopnout. Nějak nechápu co máš konkrétně na mysli.
Avatar - JohnyRnR
15. 12. 2015 15:04
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
To je celkem odvážné tvrzení a bylo by dobré ho dokázat (zrovna tak jako spoustu jiných stejně odvážných tvrzení, např. že když povolíme půl promile, tak všichni začnou jezdit se dvěma).
Takže když na západě postaví obchvat města nebo na místě frekventované úrovňové křižovatky mimoúrovňovou, tak se bezpečnost zvýší, zatímco u nás když místo úrovňových křížení na silnici typu právě třeba I/7 postavíme mimoúrovňové nebo postavíme obchvat města, tak se z hlediska bezpečnosti nic nezmění? 8-s
15. 12. 2015 12:42
Re: Neoznačená auta
No socialista, který čeká kdo mu kdo z role osvíceného úředníka nařídí, to fakt nejsu.
15. 12. 2015 12:28
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Až budou policajti měřit tam kde to má význam, místo toho aby si stoupli k ceduli konec obce a chytali tam ty co nejedou 50, tak je budu brát jako bezpečnostní složku, která se fakt snaží o to, aby na silnicích bylo bezpečněji.
Avatar - 29radek
15. 12. 2015 12:14
Re: Neoznačená auta
Mě se třeba líbí,že v Rakousku jsou vidět na sinicích označena auta,stojí na polní cestě a pozorují provoz.A věřte,že si jen tak nikdo nic nedovolí. Jsou vidět,tohle je asi lepší než čekat schovaný jak malý kluk.
A co si budeme povídat policisté jsou taky lidi a někteří si v těchto autech(neoznačených) honí své ego.
Jinak se mi minulí týden poprvý v životě stalo,že mě při zastavení fir. vozidla policii čr,při prvním kontaktu řek policista dobrý den pane(a ne dobrý den pane řidiči),protože protože nikdo nema titul řidiče.I když jsem řidič z povolání tak mě titulování" pane řidiči "uráží.Jinak jejich jednání a koreknost byla na vysoké úrovni,tohle byli policisté na svém místě.
15. 12. 2015 12:11
Re: Jiný pohled na věc
Kdyby jim změnili tabulky - nikoliv za počet odhalených přestupků ale za závažnost odhaleného přestupku... problém ale bude ve složitosti prokazování podobného přestupku, administrativy s tím spojené. Překročená rychlost je vyargumentována záznamem z radaru a legislativně je to nastaveno tak, že celý proces postihu běží jak promazaný stroj... ale co ostatní přestupky? Tam už to asi bude složitější na všelijaké protokoly. Je to jen moje spekulace... ale jednodušší je desetkrát někomu napařit pokutu za rychlost, než řešit jedno odebrání řidičského průkazu...
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 11:40
Re: navíc
Ne, proč ve stresu a proč platit? Prostě pojedu slušně v mezích rychlostních limitů a mám klid a pokoj, jde mi o to dostat se z bodu A do bodu B a ne závodit :-)
Avatar - JohnyRnR
15. 12. 2015 11:24
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
To je taky pravda, ale co je tedy z hlediska bezpečnosti smysluplnější? Nalajnování silnic a vůbec zlepšení stavu infrastruktury nebo další nákupy a provoz civilních stíhaček?
15. 12. 2015 11:22
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
a co pravidla, nemělo by se tedy nikterak kontrolovat dodržování ... nemyslím nesmyslnou buzeraci.
Na některý lidi holt nic jinýho neplatí. Za poslední rok jsem na úseku z domova do práce (5km) viděl několik velmi nebezepečných situací ... jako objíždění auta zastavujícího na přechodu, objíždění tram pásu z druhé strany, 80kmh u přechodu u školy ve 13h všední den ... moc přehledné to tam není.... já taky nejsem dokonale předpisovej, ale používám alespoň selský rozum ....
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 10:47
Re: Jak je poznáte?
Já souhlasím, ale vídám je dělat i dobrou práci.. a naopak magory, co jsou drzejší a drzejší na silnicích...
15. 12. 2015 10:45
Re: Neoznačená auta
a) Všechny stíhače si představ, že nemají. Tj. místo nich mají označené vozy v tom počtu.
b) benzín přeci je uplně stejný co konzumují jak stíhací neoznačené, tak označené ;-) One fuel :yes:
15. 12. 2015 17:21
Re: Jak je poznáte?
Ano možná se budeš divit i mě tohle sere, stalo se mi to už hodně krát a bohužel vždy v civilu. Přesně k tomuhle jsou výborné tyhle auta v civilním provedení. Né vždy je ten radar zapnutý. Pokud to jde a jsme něčeho svědky nemáme problém se do toho pustit. Co problém je že vždy je z toho oznámení a tam nám v 80 procentech shodí protože není záznam. Proto se do toho moc lidí nechce pouštět protože je to v uvozovkách zbytečná práce. a né všichni mají soukromou kameru do auta aby záznam tohoto přestupku mohli doložit správnímu orgánu.
15. 12. 2015 14:56
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Ježiš to je trapný pokus o nabádání ke korektnosti!

Je to pořád stejný, ať náckové nebo komančové - všichni to měli postavené na tupém davu který tleskal represi (na druhých) ve jménu bezpečnosti.

Zítra nam všem budou strkat prst do zadku se slovy "kdo nepašuje kokain" se přeci nemá čeho bát!
15. 12. 2015 14:37
Re: názor
Dyk ti to předjíždění s plynem na podlaze nikdo nebere, jen prostě musíš počítat s tím, že když ti naměřej na devadesátce sto třicet, halt budeš platit, protože povolená je devadesátka a hotovo. Jak jinak by to mělo bejt? Já samozřejmě taky předjíždim rychlejc, ale beru to tak, že je to pochopitelně moje riziko a jsem teda dalek toho, vymlouvat se na "nedomyšlenej" zákon.
Avatar - twistedTSD
15. 12. 2015 14:06
Re: názor
Promiň, ale tvá myšlenka mi přijde úplně, ale úplně mimo. V protisměru chci v první řadě strávit co nejkratší dobu, a proto předjíždím s plynem na podlaze. Kdyby měl člověk řešit ještě tachometr a zbytečně prodlužovat manévr, taky se může stát, že prostě situaci odhadne špatně a vrátit se nestihne. Něco takového riskovat nehodlám a kašlu na to, co praví nedomyšlený zákon.
Avatar - Honza Mička
15. 12. 2015 13:30
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Je poctěna! >:D
neregistrovaný "Sheldon Cooper"
15. 12. 2015 12:12
Re: tak ja se zde v diskusi dozvedel
Reprezentativny zastupca ceskej soferskej obce.

Ochotny investovat cas a peniaze do odrbania 'zleho' systemu v situacii, ked je akekolvek ine riesenie lacnejsie, rychlejsie a bezpecnejsie.
15. 12. 2015 12:11
Re: názor
Zabere to třeba tolik času, že pak:
a) nepředjede ten za tebou
b) přijde zatáčka
c) přijde horizont

Nevím, asi jsem jiný typ řidiče. Ten typ, který nechce jezdit na devadesátce 85 a zároveň nechce trávit půl hodiny v protisměru... ;-)
neregistrovaný "Sheldon Cooper"
15. 12. 2015 12:01
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Umiestnenie znaciek sa riadi zakonom - ak mas podozrenie, ze znacka je umiestnena zle, mozes dat podnet na prislusny urad, ktory je povinny sa tym v stanovenej lehote zaoberat.

Okrem toho to mozes nafotit a zavesit na socialne siete a tak vyprovokovat debatu. To casto donuti urady konat - pretoze maloktory uradnik z dediny chce byt za * na celorepublikovej urovni.
Avatar - boost.
15. 12. 2015 11:50
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
No jo. ;-)
Avatar - eLzyx
15. 12. 2015 11:24
Re: mě je to jedno
jenom poznámka o tom, že "piráty" ze silnic stejně nedostanou a nejčastějšími plátci budou strécové, co se zapomněli a jeli 55 na 50.
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 10:58
Re: navíc
A přesně takhle fungují i ty označené vozy. Passata na dálnici čekáte, jakmile uvidíte, dáte si přehnaný pozor. Stejně jako označená Oktávka... Když budou neoznačené, které mohou být všude, je lepší jezdit dle předpisů ne?
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 10:54
Re: Neoznačená auta
Ale Karel se ti snaží říct, že by těch aut bylo násobně více, jinak by to vyšlo nastejno pořád. Vidět 1 auto denně přes celou ČR.
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 10:26
Re: Princip
První varianta je nesmyslná, jelikož ego spousty řidičů je větší, než Pražský hrad...
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 10:22
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Jediné, co prokazatelně udělá hodně pro bezpečnost, je změna lidského myšlení. Široké a hladké silnice jsou krásné, ale taky tam dochází k nejhorším nehodám a největšímu prasení (mávám na "sedmičku" od Slaného dál), kdy spousta rychlých střelců zkouší jízdu "na tři pruhy", vynucování si přednosti a práva silnějšího a podobné eskamotérské kousky ze závodních okruhů.
15. 12. 2015 10:22
Re: Neoznačená auta
Přesně. Jeden z mála co to chápe. :yes:
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 10:16
Re: Neoznačená auta
Jako kdyby označená auta zařídila slušnou jízdu...
Pokud nebude slušnost nejvyšší ctností člověka, pokud nebude sobectví zatlačeno do pozadí, může být "preventivních" aut, kolik chce a bude to zbytečné. Nebo spíš horší, jelikož ten sobec následně čas, ztracený pomalou jízdou v okolí hlídky, nahání za každou cenu.
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 15:21
Re: to jsou kecy
Tak... projevuje se tady často to oblíbené: "postihujte si tyhle, tamty a ještě tamty, ale ne mě, protože já vím, jak mám jezdit"...
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 13:44
Re: Neoznačená auta
Mne změřili za jízdy a to dokonce z protisměru.

Neoznačené auto nemá působit tak, abys to zahantl když ho poznáš, ale abys jel slušně pořád, protože nevíš kde je máš čekat, kdo tohle nechápe, nemá za volantem co dělat. Označená auta, označené úsekové měření, to je k čemu? Zastaví se jen v tom místě a všude okolo hurá... na plyn a pryč.
15. 12. 2015 13:21
Re: Je to dobrý...
Ano, vím, jak jezdit. Je to podle mě základní nutnost, když už jezdit chci. A nevím, proč mi podsouváš furt někoho druhýho. Nedodržuju předpisy tam, kde si myslím, že jsou na hlavu. Jezdím tak, abych se cítil bezpečně a to i s ohledem na ty druhý. Za těch 25 let, co mám papíry a asi 500.000km v autě a dalších 100.000km na motorce, jsem neměl žádnou nehodu. Vzhledem k tomu, že všechna bezpečnost by měla směřovat k tomu, aby nebyly nehody, si nabubřele myslím, že to asi nedělám úplně blbě.
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 12:01
Re: názor
Proč by nedal? Akorát to zkrátka zabere více času... Pak je na řidiči a jeho vyhodnocení, jestli opravdu má smysl pokoušet se předjíždět auto, které jede o 5 km/h pomaleji...
15. 12. 2015 10:30
názor
Budu se opakovat, ale jak mám tuhle informaci přijímat pozitivně, když mě chytne DÁLNIČNÍ Passat na rovince mezi Radotínem a Chuchlí (Praha), kde předjíždím starou přetíženou dodávku, která tam na 70 jede 60? Samozřejmě, že nepojedu 70, když ji chci předjet, ale zrychlím tak, abych bezpečně předjel.

A proč jsem vlastně potkal dálniční střelu na takovém místě? No aby se tři policajti, co v ní seděli, mohli otočit a dojet si zase měřit 50 v polích na Strakonické....

Ono by možná stačilo povolit na silnicích 1. třídy 100 km/h (což pokud se nepletu v tom Německu, které se pořád zmiňuje, platí také), pak nechat 20km/h jako přestupek za bod a 500,- Kč a pak to "vosolit" třeba 5 bodama a 10.000,- Kč, protože do té doby je jízda ve většině situací bezpečná. Na dálnici udělat to samé, jen limity hodit na 140 km/h a 10km/h navíc za bod a 500,- Kč... Pak by nikdo nemohl říct nic ani kdyby tyhle střely byly fakt na každém kroku.
Avatar - rohYpnol
16. 12. 2015 19:59
Konečně!
To to trvalo...

Neoznačené policejní vozy mají ale i další přínos - v diskusích vždy odhalí potrefené husy, které začnou hýkat něco o ohrožení svobody, začnou třepat silnými slovy o gestapu a fízláckém státu.

Ano, ti co povýšili vlastní svobodu nad svobodu těch druhých, ti co nejsou ochotni přijmout nějaké meze vlastního chování na silnici, ti co nedodržují předpisy, tak začínají rudnout u monitorů.

SVOBODA JEDNOTLIVCE KONČÍ TAM, KDE ZAČÍNÁ SVOBODA DRUHÉHO.

Aby bylo jasno, kde začíná svoboda druhého, tu máme právní řád. Právní řád nám dává svobodu pohybu na silnicích, ale stanovuje také nějaké povinnosti.

Se svobodou v civilizované zemi jsou spojeny také nějaké povinnosti. Svoboda divokého východu znamená mít peníze, sílu a moc.
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 12:03
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Zlepšení infrastruktury má bezpečnostní smysl tam, kde jsou rozumní a civilizovaní řidiči. Tady je potřeba vymýtit porevoluční anarcho-sobecké myšlení a pak bude platit, co píšeš ty.
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 11:27
Re: Je to dobrý...
Promin, nemá smysl diskuze, asi víš lépe jak jezdit... hlavně abys to věděl, až ti podobný tobě v lepším případě zničí auto, protože jel dle svého uvážení správně...
Avatar - Atomas
15. 12. 2015 11:18
Re: Neoznačená auta
Naprostý souhlas. Myslím, že cílem rozumného člověka je se dostat z bodu A do bodu B v pořádku. Na to nepotřebuji nad sebou bič, ale pouze vlastní rozum a vědomí mé plné odpovědnosti za své činy. Ti, kteří vyžadují nad sebou bič, nemají něco se sebou v pořádku.
15. 12. 2015 10:58
Re: Je to dobrý...
Nerespektuje se proto, že je často hloupý a k ničemu a každej, kdo má trochu zdravýho rozumu, to ví...
neregistrovaný "Sheldon Cooper"
15. 12. 2015 10:14
Re: Neoznačená auta
Jazdi slusne a nebude problem.
neregistrovaný "Sheldon Cooper"
15. 12. 2015 10:12
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
A co ti brani spomalit na tu 50tku postupne PRED znackou - tak, aby si pri znacke 50 uz tou rychlostou isiel.

Znacku spravidla vidno zo vzdialenosti, ktora bezpecne umoznuje plynule spomalenie. V civilizovanych krajinach to tak funguje.
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 10:06
Re: Jak je poznáte?
Ano.Nebo označit obrovskou cedulí-billboardem- umístěné radary. Všichni pak jistě budou jezdit pomalu i mimo tyto měřené úseky, a nejen kolem radarů. ;-)
15. 12. 2015 10:04
Re: Princip
Jenže aby bylo policii vidět, muselo by jbýt mnohem víc hlídek a více policistů, celé by se to prodražilo, navíc by to nefungovalo: hele hlídka pojedu opatrně, až ji přejedu tak to vosolím z trucu ještě víc. vidím to denně, řidič vidí hlídku a jede 40 a všechny brzdí, a šup jakmile je hídla z dohledu tak to vosolí, přes plnou atd.
tohle je správné řešení, řidič nidky neví kdo a kdy ho sleduje, kdo jezdí podle předpisů ( a určitě tyhle hlídky nebudou zastavovat někoho kdo pojene 96 na 90!
Dělá se to tak všude, protože je to velmi efektivní.
Avatar - teoretikus
15. 12. 2015 09:44
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Asi by Vám vyhovovala anarchie a chaos...... :-)
18. 12. 2015 15:02
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Já netvrdím, že je chyba v dopravní značce ani v předpisech, ale pokud se budou vyskytovat situace, kde je dodržení dopravní značky nesmyslné, tak se nemůže nikdo divit, že ji nikdo nedodržuje nebo to řeší po svým. Až takové případy vymizí a nebudeme jak v kocourkově, tak to tu možná začne vypadat lépe. ;-)
17. 12. 2015 21:39
Re: Konečně!
Nesouhlasím, mne prostě principielně vadí skryté vymáhání práva a orientované zcela na represi k tomu.
Nejde o ozývající se husy atd. Já si myslím, že pokud měli prostředky být poskytnuty policii ČR v rámci investic, tak jedině na běžné pomáhat a chránit vozy, ne tyto skryté.
Plnění povinností a nejlepší preventivní činnost by plnila policie ČR v rámci běžných hlídek s moderní technikou, ale označenou a přítomností na problematických úsecích.
Super magory zejména na silnici 1. nebo 2. třídy bych stejně spíše nehonil, až na výjimky, protože samotné stíhání je velmi rizikovou činností (Je to na zvážení v USA např. smrt civilistů vlivem nehod zaviněných policií je velmi vysoká - mluvíme o dopravních incidentech).
Mne Policie nikdy nepokutovala i když často zastavovala během např. nějaké akce či kontroly silniční. Dostal jsem jen statické radary, pokuty stylu 57 na 50ce atd... V Rosicích třeba v Brně, tam okolo Brna celkově nějak milují radary statické... Jo a v tunelu v Praze také.
17. 12. 2015 15:51
Re: Jak je poznáte?
No jo to neznamená že tam nejsou. Napadá mne teď například A6 tuším někde u Öhringen. Omezení na 80 - 100kmh v úseku ca. 20km.
A44 u Kassel, omezení na 60km, už léta u toho stojí i radary (známá pastička na rychlíky). Už pár měsíců jeden most na A4, v úseku ca 500m omezení na 130 - 100 80km a konec omezení.
17. 12. 2015 13:48
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Třeba levnou elektřinou nebo plynem. Dřevo není z globálního pohledu řešení. To by za chvíli nebyl na území ČR jedinej strom. Navíc když roztápíš i blbý krbový kamna tak ti to ze začátku z komína hulí jak čert a i když se ti to rozhoří tak produkuješ minimálně NOx. Nevím proč tě to tak rozpaluje. Ne všechno co bylo za bolševika stálo za***. Nostalgická vzpomínka, že za bolševika měli všichni doma teplo aniž by museli cpát nehorázný peníze nějaký nadnárodní firmě, není zase tak špatná. Takhle to holt po novu řeší ruka trhu. Jak to vyřešila vidíš sám. Lidi budou logicky topit tím nejlevnějším a nijak tomu nejseš schopnej zabránit. Vzhledem k průměrnýmu platu v ČR a faktu, že 60% lidí ho ani nedosahuje se jim vůbec nedivím. A jestli je to ekologický nebo není? To nikoho nezajímá. Podstatný je v zimě nezmrznout a nevysolit za topení částku v řádech desítek tisíc. Pokud chceš, aby lidi dělali něco co chceš, tak to musí být cenově přijatelný. S DPF to máš stejný. Kdyby stál DPF 3000 korun (což je tak jeho reálná hodnota), tak to nikdo nekuchá a normálně ho třeba po 100 tkm vymění. Jenže automobilky na tom chtějí bohatnout, tak to každej řeže ven. A je to úplně stejný. Bez toho než se to zlevní na přijatelnou úroveň s tím nehneš. Prostě to tak bude.
17. 12. 2015 08:51
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Jenže oni i ty topný paliva zrovna úplně nevoní a než se ti to rozhoří, tak se ti dere z komína puch, že začudíš celý okolí. Takže to není o civilizovaný společnosti. Jako řešení bych viděl poskytnout lidem možnost levnějšího topení ne represe těma se nevyřeší nic. Za 2. sv války se za pomáhání partyzánům zrovna střílelo a stejně lidi těm partyzánům pomáhali. Takže ať budou represe sebevětší, tak ničeho nedosáhneš. Změní se to ve chvíli kdy bude topení plynem nebo elektřinou levnější než uhlím. A když už jsme u toho uhlí, tak se vůbec nedivím, že lidi topí kde čím, když už jsme jak za socialismu. Dřív nebyl hajzlpapír a dámský vložky a stály se fronty na banány a teď zase není uhlí a jsou na něj pořadníky, tak co mají ty lidi dělat, když je prosinec? Aby sis nemyslel, že jsem potrefená husa, tak já topím dřevem a na zimu jsem solidně zásobenej. Ty morální hodnoto.
17. 12. 2015 08:42
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Aha nikdo mi nic nenařizuje. A když někde nějakej cikán zapomene uklidit 50 ku protože tam před týdnem kopali kanál, tak můžu svobodně dodržovat nesmyslnou rychlost jinak se vystavuju riziku postihu. Nebo jinej příklad. Bydlím kousek od fotbalovýho stadionu. V době konání zápasu ulici kolem stadionu policie uzavře a dá tam na trojnožce cedule zákaz vjedzu. (to chápu) Ovšem dost často se stává, že cedule už nikdo neuklidí. Nejdřív jsem to řešil tak, že jsem to jako slušný řidič objížděl. Pak jsem jednou volal na městskou policii, že tam někdo zapomněl sundat značku a dozvěděl jsem se že o tom MP ví, ale že nemají pravomoc tu značku odstranit, protože to můžou udělat jen Technické služby, takže se celou neděli jezdilo kolem značky zákaz vjezdu. Projel jsem ten zákaz asi 10x až mě to naštvalo a obě značky kopnul do pangejta, když na to MP nemá pravomoc. Takže v tomhle bordelu po mě chceš, abych slepě dodržoval dopravní značení??
17. 12. 2015 08:27
Re: Jak je poznáte?
Nestalo se mi, že bych v Německu jel po silnici a žasnul nad tím, kterej idiot vymyslel, že se tudy pojede nějakou nepřiměřeně pomalou rychlostí. Takže když je někde omezení, tak jen tam kde je to skutečně potřeba a to je to omezení takový, že ti ani nepřijde, že by si tam chtěl jet rychlejc a jakmile nebezpeční pomine vidíš hned konec omezení. Ne jako v Čechách, že se musíš otáčet za sebe kde je značka snížení rychlosti pro protijedoucí řidiče, aby sis z toho vydedukoval, že tam ta tvoje 60 má končit. Chvála bohu, že u nás na těch zapomenutých 60kách aspoň nestojí radary.
16. 12. 2015 13:34
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
ale ty píšeš o vyvražďování rodin. Nic takovýho zmiňovanýho nebylo. Jen udávání.
16. 12. 2015 09:30
Re: Jak je poznáte?
Pozor v případě že se jedná o obecné ohrožení tak ano, a tohle jednání lze považovat za obecné ohrožení.
Avatar - Rubb
15. 12. 2015 21:39
Re: Duplex
Njn :-) Se okolo toho tolik nakecalo, že jsem na to zapomněl... Dík ;-)
15. 12. 2015 20:52
Re: Jak je poznáte?
No vidíš, já jezdím tachometrových 53/120/140 a mám pocit, že je mnohem nebezpečnější ta tvoje šedesátka v obci než moje 120 na silnici první třídy... Kvůli brzdné dráze, která je prokazatelně o dost větší a nikdy nevíš, kdy ti do silnice vběhne dítě. Je to prostě o pohledu na věc.
15. 12. 2015 20:04
Re: mě je to jedno
Tak šli čurat >:D :-) >:-[]
Avatar - white label
15. 12. 2015 17:53
Re: Jak je poznáte?
Zrovna za velmi slunečného dne mi motorka s dálkovými za autem moc nevadí, hlavně když o ní o vím a neproletí kolem mě rychlostí blesku pět centimetrů od zpětného zrcátka, "ideálně" ještě zrovna s míjícím se autem v protisměru. 8-s
15. 12. 2015 16:10
Re: Jiný pohled na věc
Nezažívám to výhradně na vlastní kůži, ale jsem často svědkem. Nejvíc mě prudí, když takhle někdo doráží na auto plné malých dětí. To se mi otevírá kudla v kapse :-)

Chápu tě. Já raději zachovávám klid. Protože kdybych nezůstal klidný, asi bych měl tendenci se s ***m nahánět a být nakonec stejným ***m. Nezažívám to výhradně na vlastní kůži, jsem často svědkem. Ale děsí mne to, že tak ČASTO.
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 16:06
Re: Jiný pohled na věc
Já takové naštěstí moc nepotkávám a naštěstí nevozím tu bejsbolku. Kdysi mě dodávka na dálnici "za trest" tak vybrzdila, že mít tu bejsbolku, jdu sedět.
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 15:57
Re: Jiný pohled na věc
Jedině jezdit s baseballovou pálkou, a počkat si, až zajede na benzínku. Škoda mluvit. ;-\
15. 12. 2015 14:00
Re: názor
200 fakt ne >:D

Jde spíš o to, že bych je tam nečekal. A za další mi spíš vadí ta buzerace na Strakonické.
Avatar - twistedTSD
15. 12. 2015 13:58
Re: názor
Pleteš se, překročení limitu při předjíždění není dle zákona dovoleno. Ale žádný rozumný člověk při takovém manévru tachometr nesleduje a žádný rozumný policista by to nepokutoval.
Avatar - fOE
15. 12. 2015 13:39
Re: Jak je poznáte?
Je li to pravda a nejsi li v tom sam tak tleskam. :yes:
15. 12. 2015 13:34
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
No ty máš teda představivost. Nevšiml jsem si že by se tu o něčem takovým psalo >:D
15. 12. 2015 13:09
Re: Jak je poznáte?
Právě na ten třetí bod by měla být nějaká páka. Jaká nevím, ale rozhodně by měla být. Opravdu vidím velmi často, jak nějaký hlupec najíždí na vyplašenou matku, která má v sedačkách malé děti. Kolikrát vidím opravdu psychicky narušené jedince (naposledy včera jeden vytrestal kamion takovým způsobem, že málem způsobil řetězovou havárii). A vidím to příliš často, než abych to považoval za normální. A kdo už by měl dát podmět k "nějaké páce", když ne ty nebo tví kolegové?
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 13:05
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Autoškola je pozdě, tohle se musí podchytit v rodinách, základních školách, médiích... Problém je totiž zcela jinde, než ve schopnosti ovládat vozidlo a znát předpisy. Hledáte totiž podružné a uniká vám hlavní...
15. 12. 2015 13:01
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Pak třeba tohle, co existuje na silnici č.3:
Upozornění na konec pruhu, zde dostatečně dopředu (ale bez metrů) [odkaz]
A pak o kus dál na té samé silnici najdete upozornění až na konci: [odkaz]

Bezpečné řešení je tsakové, kde se rychlejší pruh připojuje do toho pomalejšího, ale takto je to řešeno na minimu míst v ČR.

O nájezdech na rychlostní komunikace s chybějícím přípojným pruhem ani nemluvě...
15. 12. 2015 12:45
Re: Jak je poznáte?
Pokud opravdu řešíte bezdůvodnou jízdu v prostředním a levém pruhu, pak vás velmi chválím, vytváří to zcela zbytečně nebezpečné situace, bohužel jsem to ale reálně ještě nikoho postihovat neviděl. A co takhle neoprávněné použití mlhovek, když jde vidět na kilometr daleko? Při dlouhé cestě člověk vidí rudě a přestává vnímat, co je mlhovka a co brzdové světlo.
15. 12. 2015 12:38
Re: Neoznačená auta
Mám s neoznačenýma autama několik problémů ale zásadní jsou dva:

U nás (na Prostějovsku) už neoznačená auta se zabudovaným radarem (bradavicí) používají x let ale ještě jsem je ani jednou neviděl měřit za jízdy - většinou jsou to právě ti co stojí za bukem někde mezi značkou označující začátek obce a tím kde ta obec reálně začíná, někoho tam změří a klidně za ním přes tu obec letí jako hovádka - na tohle si myslím stačí normální radary na trojnožce a zároveň se tím dostáváme k druhému problému.
...
Tihle neoznačení stíhači jsou poměrně dost nebezpeční pro svoje okolí - jak už někdo nahoře zmiňoval to otáčení se do protisměru aby se mohli za někým rozjet které mělo fatální následky, startování za někým kdo jel na kraji obce 55km/h a pronásledování přes tu vesnici, ale i třeba tím, že zpomalují provoz a provokují - nemluvě o tom, že když si to někdo sviští 150 v levém pruhu na dálnici a najednou si všimne před kamionem schovaného policejního passata - co asi udělá? dupne na brzdu což při dnešní hustotě provozu může být dost nebezpečné....

Označené policejní auto je zdálky vidět, většinou se neschovává a všichni kolem něj jedou slušněji a plynuleji - to je prostě fakt.
Avatar - Honza Mička
15. 12. 2015 11:52
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Nebudu nikomu namlouvat, že vždycky dodržuji povolenou rychlost, každému to občas ujede. A když mi to policie prokáže, tak ponesu následky. Ale přirovnávat kvůli tomu policii, která bude na základě mého jedná v právu, ke zločinecké organizaci opravdu nebudu.
15. 12. 2015 11:35
Re: Je to dobrý...
Ano to je pravda. Zatím u mne ověřeno praxí. Ten kdo jede 25o po dálnici byť s malým provozem je hazarder. Já jednou jel (kousek) v De 27o tacho a bylo to až nebezpečné. A to jsem byl na dálnici v podstatě sám. Jen ke kamionu když se blížíš násobky jeho rychlosti a predstavis si co by se stalo, kdyby mě vjel do pruhu 8-s Ne jak píši na dálnici 16o a vše je ok.
15. 12. 2015 11:29
Re: mě je to jedno
No a co když budou stát za keřem? >:D
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 11:28
Re: navíc
Ne, nejezdím, proto jsem si taky zaplatil pár pokut a dávám si větší bacha jestli mi stojí za to lítat po okrsce hodně nad limit, jako dřív :-)
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 11:26
Re: Je to dobrý...
Taky tě do 150 tacho většinou nechají jet, někdy i 160 když je volno... když to nejsou blbci a to jsme zpět u lidského faktoru.
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 11:22
Re: názor
Při předjíždění si máš počínat tak, abys dobu předjíždění zkrátil na minimum, ale nejsi tím zproštěn povinnosti dodržovat maximální povolenou rychlost. To platí třeba v situaci, kdy předjíždíš auto jedoucí šedesátkou, abys nejel pětašedesát.
Avatar - twistedTSD
15. 12. 2015 11:10
Re: Jiný pohled na věc
Nevím jak ty, ale já když se občas neudržím na uzdě, přeženu to s rychlostí a zahlédnu policejní auto, zklidním se a zvolním.

A pochybuji, že prasata létající 70-130-180 nějak razantně změní styl jízdy jen proto, že policie nakoupila civilní vozy. Možná si dají větší pozor na nové oktávky - do momentu, kdy jejich příslušnost k policii vyloučí. Případně se vybaví nějakým eletronickým pomocníkem...
15. 12. 2015 11:09
Re: Neoznačená auta
Stejné ale platí pro ty stíhače. A napr. na R35 aktivita oznacenych hlidek vyrazne lepsi nez skryte stihace. Pocitově samo z cest. Tvrde udaje narocne na zjisteni.
15. 12. 2015 10:51
Re: názor
Mám za to, že ani při předjíždění nesmíš překročit max povolenou rychlost. Jiné je to v Itálii tam je tuším 20 km nad limit. (při předjíždění)
15. 12. 2015 10:48
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Ano, brání mi v tom špatně umístěná značka, přeznačkované silnice a rozdílné způsoby značení v různých okresech. Jistě že, když vidím značku dostatečně dopředu, prostě sundám nohu z plynu a nechám motor plynule dobrzdit :-!
15. 12. 2015 10:26
Re: mě je to jedno
Měří úsekově tj. když projedeš kolem nich (oni u krajnice zaparkovaní), stíhač stejně musí za tebou pokračovat určitou dobu a změřit tvou úsekovou rychlost, nevím detaily moc. Je to tak?
Avatar - rohYpnol
16. 12. 2015 19:53
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
SVOBODA JEDNOTLIVCE KONČÍ TAM, KDE ZAČÍNÁ SVOBODA DRUHÉHO.

Aby bylo jasno, kde začíná svoboda druhého, tu máme právní řád. Právní řád nám dává svobodu pohybu na silnicích, ale stanovuje také nějaké povinnosti.

Problémem lidoopů tvého formátu je, že vlastní svobodu povyšuje nad svobodu ostatních a nedokáže se svým mozkem o velikosti fazole pochopit, že se svobodou v civilizované zemi jsou spojeny také nějaké povinnosti :-! :-!
15. 12. 2015 21:09
Re: Princip
Kolikrat jsi uz platil pokutu za 150 na prazdne dalnici?
15. 12. 2015 15:16
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
jasně, zákonem, a ještě tu o červený Karkůlce....
zákonem je možná, že ta značka je kulatá, je na klacku a vpravo u silnice.

Když se starosta rozhodne, že mu soused budí autem malý děti, tak ti dá klidně 20km/h a můžeš psát na fejsbuk jak chceš :-!

=> a tady jsme u toho, když člověk pár let jezdí, tak si říká, hmm tady byla přerušovaná, tady byla 90ka, tady byla hlavní a ne kruhák a tak.

Český princip: místní stavební firma potřebuje kšefty a tak se postaví kruhák, před kruhákem je logicky zácpa, takže aby se tam lidi nerozsekali, tak se tam šoupne zpomalení, na to všichni pečou, takže se tam pošlou měšťáci.
Ale značka se musí respektovat!

Co kdyby se radši zašil starosta za zbytečný kruhák, ten se zase rozbagroval, a omezení zrušilo?
15. 12. 2015 12:40
Re: Jak je poznáte?
ano ale 40

36000 lidí neřeší přestupky v dopravě
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 12:33
Re: Jiný pohled na věc
Jo, zklidníš, zvolníš... a jak dlouho se toho zklidnění i udržíš?
15. 12. 2015 11:53
Re: Jiný pohled na věc
jasně .. "všichni co jedou pomaleji než já by se měli zamyslet a opustit levý pruh, zatímco já mám právo v levém jet trvale, protože nejsem brzda provozu (jedu nejrychleji)"
Avatar - fOE
15. 12. 2015 11:35
Re: Jak je poznáte?
Jakou kriminalitu konkretne resi hlidky patrolujici na dalnicich/okreskach? Trochu min koukat na kobru 11... ;-)
15. 12. 2015 11:33
Re: názor
Souhlasím s tím, že ten zákon takhle platí, ale nemyslíš si, že pak by se předjíždění mohlo úplně zakázat? Protože se člověk, který jede 80-85 dá rychlostí do 90 dost těžko předjet...
15. 12. 2015 11:15
Re: Je to dobrý...
Jenže ten borec o kterém píšeš, ti do kufru vrazí tak jak tak protože ho ta,, neviditelná " Octavia preventivně nezpomalí.
Ty rychlosti co uvadis jsou docela extrémní. Za mě dálnice do 16o a nemám problém.
Avatar - Atomas
15. 12. 2015 11:11
Re: Jiný pohled na věc
Obávám se, že u těch, co jezdí cíleně v prostředním nebo v levém pruhu chybí absolutně sebereflexe. Z praxe to poznám tak, že takového mamlase dojedu v pravém pruhu, přes dva pruhy ho musím předjet a pak se zase přes dva pruhy zařadím do pravého a ujedu mu. V zrcátku vidím, že i když musel můj manévr vidět, přesto se do pravého nazařadí...
15. 12. 2015 11:08
Re: názor
Jakože při předjíždění můžeš najednou přestat dodržovat předpisy? Čoveče, to snad nemyslíš vážně nebo co. Nic takovýho samozřejmě neexistuje, maximální povolená rychlost je vždy jen jedna.
15. 12. 2015 10:46
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Redaktor motoristického webu neřídí, že dokáže vzývat jednu univerzální rychlost? Obávám se, že ve skutečnosti to tak taky neděláte a tady se jenom hraje na korektnost.
Avatar - Honza Mička
15. 12. 2015 10:01
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Už se nám to krátí... >:D
15. 12. 2015 15:32
Re: Jiný pohled na věc
....kdykoliv Vás někdo podjede zprava, neřešte jeho chování ale svoje, v pravém pruhu nemělo být jeho auto ale Vaše. Nepřísluší Vám hodnocení jestli vozidla druhých jedou víc nebo míň "špatně". Kdyby na místě byla PČR, tak bych preferoval abyste dostal pokutu Vy, než řidič který Vás předjel.
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 15:17
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Tak nic, u tebe je snaha zaměřit na širší pohled marná.
15. 12. 2015 13:31
Jak je poznat?
Jednoduše, jezděj jako klobouci - umytá Octavia táhnoucí se a/nebo v pravém pruhu patří obvykle bengům.
Perfektní příklady jsou bílá 1U3 a modrá 1U1 mezi UL a CV, ty člověk nepřehlídne ani kdyby jel dvě kila.
neregistrovaný "Sheldon Cooper"
15. 12. 2015 12:07
Re: Neoznačená auta
Mne je to jasne. A je mi jasne aj to, ze ti chyba elementarna schopnost abstrakcie.

Aj to, ze tvoje uvazovanie je riadene v podstate velmi primitivnym egoizmom, pretoze mas tendenciu hodnoti slusnost podla toho, co sa prave hodi tebe.
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 11:26
Re: Jak je poznáte?
Hm, měl jsem za to, že úkolem policie je především řešení kriminality, z čehož je prevence jen jednou maličkou složkou.
Prevence je V NÁS, LIDECH, ne v chování P ČR... Všechny ty anarchoubrečené komentáře jen potvrzují, že to je skutečně potřeba...
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 10:41
Re: názor
:-O Tak to sorry, to zírám.To byli dobří kokůtci. Tohle bych čekal u měšťáků.
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 10:20
Re: Princip
Ano, a řešením je co? Jediný dopravní předpis, který říká - "řidič je povinen jezdit bezpečně"? Aneb nechme na řidičích, jaká jízda je bezpečná a jaká ne?
Proměnná je obrovská (jiná rychlost je ok u MB-S, jiná u Felicie, gumy, řidič, počasí...) a nenapadá mě moc jiných možností, než - každý podle vlastního uvážení, nebo - všichni podle stejných pravidel.
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 10:13
Re: Je to dobrý...
Najezdím ročně cca 30tkm, a neměl jsem téměř nikdy problém s nesmyslným postihem od PČR. Pokud mě chytli a kasírovali, vždycky oprávněně, slušně, a většinou ne na horním konci sazby. A neměl jsem si nač stěžovat.
Jediná vyjímka- pohodová stopka , o půlnoci, kam je poslal šéf vybírat. Ale za ty léta ježdění jsem to zažil zcela výjimečně.
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 10:00
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Nemají známé firmy náhodou 2 dny BAN? >:D
Avatar - boost.
15. 12. 2015 09:59
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
:yes:
Avatar - Ji/Ri
15. 12. 2015 11:30
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
>:D ještě jste mohli dát výstrahu jednomu diskutérovi, který tu pravidelně dodává pohledy inteligence a Merkelové.
Jinak, Honzo, ta bunda mě rajcuje >:D >:D ;-)
15. 12. 2015 10:51
Re: Jiný pohled na věc
Zachraňujete čest redakce. :yes:
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 10:29
Re: Neoznačená auta
Aby ta prevence označených aut fungovala, museli by být vidět všude a pořád. A no a) nemají dostatečný počet aut a lidí
b) nemají na benzín
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 10:24
Re: Je to dobrý...
A proč se značení nerespektuje? Kde je příčina? Určitě za to může Policie, neoznačená auta a podobně, co?
Nebude spíš chyba v lidech a jejich sobecké aroganci? Zjevně včetně tebe, hrdino...
Avatar - eLzyx
15. 12. 2015 10:22
mě je to jedno
já jezdím tak rychle, že mě v běžném provozu nedojedou, aniž by sami jeli "jen tak" výrazně nepředpisovou rychlostí. Tím se vyhnu nahodilému změření za mými zády.
A když je budu dojíždět, tak je poznám. Nejpozději po jejich boku.
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 10:20
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
Je vidět, že jsi úplný blbec.
18. 12. 2015 15:06
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
To mě ohromě těší, ale mohl by sis ten svůj mindrák, že se s tebou nikdo nebaví, vybíjet na někom jiným .
Avatar - Hannu
18. 12. 2015 09:53
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Hele mám Vánoce, nechci se hádat, ale...

Vzpomínat na to, jak byla pod rudým práporem levná elektřina, chleba a brambory a zároveň to nedávat do kontextu znárodnění firem soukromníků jako byl např. můj děda truhlář vykořisťovatel, mi připadá fakt krátkozraký. Dál nerozumím tomu, jak bychom asi dosáhli toho, že bude levná elektřina a plyn pro všechny. Za prvé vnímáme každý slovo "levná" zcela jinak (někomu je i "zadarmo" drahá, znám ze svého okolí) a za druhý by to ten výrobní nebo distribuční podnik dělal jako jak? Vyráběl resp. nakupoval a přeprodával za nulu? Co to jako vymýšlíš za perpetuum mobile? To už snad historie ukázala jasně, že taková výroba je dlouhodobě neudržitelná ne?

O spalování dřeva je to na dlouho - když roztápíš krbový kamna a máš dřevo suchý (nutná podmínka), ve správným rozměru a množství a pokud topit (resp. i roztápět) umíš, tak se z komína viditelně zakouří pouze několik málo minut po škrtnutí sirkou a primárním zdrojem toho viditelnýho kouře je přitom vodní pára (dřevo se nejprve vysouší). Samozřejmě je na startu i vyšší podíl CO (NOx ani náhodou, ty rostou až dál se spalovací teplotou a u dřeva na nijak dramatický hodnoty), ale stále v nulové bilanci "tvorba dřevní hmoty vs. její spotřeba", takže přírodě neubližuješ ani za mák.

Já se prostě nemůžu zbavit dojmu (vidím to všude kolem sebe), že jsme si strašně zvykli na to, že se o nás někdo postará. Jsme líní už i jen přemýšlet (neřku-li přímo konat) co a jak udělat líp pro sebe, natož abychom mysleli na to, jakou stopu za sebou zanecháváme ostatním.
18. 12. 2015 08:54
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
I topení dřevem hulí a topení uhlím tuplem. Že by to bylo nějak voňavý to není. Takže to proč nemůžeš otevřít okno možná není způsobený tím, že lidi kolem tebe pálí odpad, ale protože jim zrovna trochu začudil kotel na uhlí. To mi nemusíš psát, že nic levnějšího než dřevo není a jestli se to nezmění (třeba výhodnou sazbou na elektřinu při topení elektrokotlem) tak dál budeme topit spalováním fosilních paliv a čuchat smrady z uhelnejch kotlů. Kam se na to hrabou nějaký naftový motory.
18. 12. 2015 08:46
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Nevím že na mě musíš furt reagovat ty tupá lůzo. Já vím že s takovým zoufalcem jako seš ty se nikdo nebaví, protože co si s takovým * taky povídat že? Zkoušej ale otravovat někoho jinýho. >:-[] >:-[]
17. 12. 2015 21:56
Re: Jak je poznáte?
Vzdyt to je 1 policajt na 250 lidi, kdyby si je takto rozdelili, tak je musi znat vsechny osobne a zadna kriminalita by tu nemela byt, s tohoto hlediska ma policie CR strasne nizkou produktivitu. Nakolik je to ovlivneno zakony a nakolik neschopnosti je vec druha, ale na vine jsou urcite oba faktory.
Avatar - rohYpnol
17. 12. 2015 17:58
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Píšeš úplný bludy. Topení dřeven nehulí a pokud je kotel/krb a komín ok, tak jsou saze úplně minimální.

Levnější paliva? Nic levnějšího než dřevo není, už ti to napsal koega výš.

A přesto lidi hážou do kamen naprostý odpad. Proč? Protože jsou hovada. A na hovada platí jedině represe. Vím o čem mluvím. U nás nemůžeš ja kse setmí ani vyvětrat, protože venku není jen tma, ale především nedýchatelný svinstvo.
Avatar - Hannu
17. 12. 2015 11:00
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Sorry ale "poskytnout lidem možnost levnějšího topení"? Jak jako? Pokud mluvíme o dřevu, jako levnějším palivu (a hlavně zplyňujícím, což dává velký možnosti čistého spálení, pokud člověk kamna nebo kotel udržuje a správně provozuje), tak jak levněji bys ho chtěl lidem prodávat? To by ale velká část národa nesměla být zároveň líná si ho obstarat, případně ještě připravit (řezat, štípat atd.).

Promiň, ale ty lehce nostalgický vzpomínky na dobu temna za bolševika mě vždycky rozpálí do běla, nic ve zlým... ;-\
Avatar - rohYpnol
16. 12. 2015 20:44
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
a zase jsme u těch morálních hodnot společnosti. V civilizované společnosti by bylo zcela přirozené, že se topí topnými palivy.

Jenže co se společností, kde se nezdráhají do kamen naházet veškerý myslitelný svinstvo? Pak nezbývá než represe.
Avatar - rohYpnol
16. 12. 2015 20:41
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Píšeš totální nesmysly. Nikdo ti nenařizuje, jak rychle máš jezdit. Můžeš se zcela svobodně pohybovat, v rámci stanovených mezí.

A ty meze jsou nejen horní, ale i dolní. Např. na dálnici, ale i mimo - nemíš bezdůvodně zdržovat a bránit v provozu.
Avatar - rohYpnol
16. 12. 2015 19:42
Re: Jak je poznáte?
absolutní :yes: :yes: :yes:
Avatar - rohYpnol
16. 12. 2015 19:41
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
podle obsahu tvých příspěvků
Avatar - rohYpnol
16. 12. 2015 19:40
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
ne, ty nemáš vůbec žádný vedení.

Ono to totiž není v rukách, ale v hlavě.
16. 12. 2015 19:30
Re: Jak je poznáte?
No v německu jsou viděr různý věci. A mohl bych zfleku vyjmenovat pár úseků kde tam omezení nedává smysl a to i na 60kmh na dálnici a světe div se jsou tam i stacionární radary a pokuty z nich opravdu chodí.
16. 12. 2015 13:32
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
jj byl jsem před pár lety na škole smyku a s hrůzou zjistil kolik lidí neumí dupnout na brzdu. Nechápu co je na tom tak těžkýho.
16. 12. 2015 10:59
Re: Jak je poznáte?
Jasně, ale tady jsem v rovině že tu osobu zastavím a ztotožním. Bohužel problém je spíše v tom že málokdy se něco takového stane v naší přítomnosti. Na druhou stranu i když jsem v civilu dá se to řešit minimálně ten se člověk musí dostavit ke správnímu řízení, a majitel musí uvést kdo řídil, v opačném případě to pada na jeho hlavu, protože on je zodpovědný za vozidlo. Ale máš pravdu vím jak to chodí a né vždy je to růžové jak by se mohlo zdát.
16. 12. 2015 10:46
Re: Jak je poznáte?
Pokud není na záznamu zřetelné, kdo vozidlo řídil, je k ničemu. A to většinou zřetelné není, pokud nemáš kameru i na zadním okně. Vždyť víš sám moc dobře, jak to chodí...
16. 12. 2015 09:15
Re: Jak je poznáte?
Díky za reakci.
Určitě věřím, že prožíváš frustraci, když podobné situace vidíš a nemůžeš zakročit... protože to zkrátka nemá cenu. Prokazatelnost rovná se nule. A rovná se nule i v případech, kdy máš k dispozici záznam. Záznam bys mohl použít pouze v případě, kdyby došlo ke střetu a škodě na majetku nebo v horším případě ke zranění osob. Jinak je jakýkoliv záznam z palubní kamery k ničemu. Použít ho nesmíš.
Avatar - Aoyagi
16. 12. 2015 09:14
Re: mě je to jedno
Á, pán je závodní a hrdina, co si myslí, že jeho domnělý řidičský um a domnělý astronomický výkon jeho vozítka mu stačí na ujetí od jakéhokoliv stíhače >:D
Avatar - Aoyagi
16. 12. 2015 08:51
Re: Jak je poznáte?
Hm, a co pokud je svědek občan, který kameru má? :-)
Avatar - Hannu
15. 12. 2015 23:00
Re: Jak je poznáte?
Mno mám bohužel tu zkušenost, že když jsem po defektu za tmy se dvěma malými dětmi v autě na R10 volal právě z důvodu naší bezpečnosti hned 158, tak jsem byl u dispečera trochu za trotla a bolestínka. Aspoň že kluci, kteří pak přijeli byli fajn a pomohli.

Jinak se připojuju s díky za dobrou práci pro nás řidiče a přeju Vám i nám všem, ať máte vybavení co nejlepší a nejaktuálnější.
15. 12. 2015 21:54
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Co třeba to přirovnání naší policie (v článku o tom že dostali nový auta?) k udávání gestapu?
15. 12. 2015 20:50
Re: Duplex
RS v benzinu je má taky, RS v dieslu má jeden falšený... ;-)
Avatar - Rubb
15. 12. 2015 18:22
Duplex
Zdá se mi to, nebo má 1.8TSI opravdu, na rozdíl od RS, dva poctivé výfuky (jeden na každé straně) ? Ikdyž bohužel tyto jsou decentně skryté... :-|
15. 12. 2015 16:05
Re: Jiný pohled na věc
pokud je to možné. To je nutno dodat
15. 12. 2015 16:00
Re: Jiný pohled na věc
Karle, jedině to vydržet, hlasitě si odplivnout, cigárko a kafe na benzínce a pokračovat. Horší je, že tyhle špíny potkávám častěji, než je zdrávo. A bývám svědkem podobných úletů minimálně jednou týdně...
15. 12. 2015 15:57
Re: Jak je poznáte?
Někde jsem četl, že mlhovka by se měla používat až není vidět ani na 50 m. Co mně vzteká daleko víc, jsou motorkáři, kteří univerzálně používají dálkové světlo, aby byli vidět. Když pak, byť za velmi slunečného dne, jeden takový jel těsně za mnou ve zúženém úseku dálnice, a po dvou minutách jsem měl vypálené fleky na sítnici, myslel jsem, že ho roztrhám na kusy. Na jakékoliv upozorňování vůbec nereagoval:(
15. 12. 2015 15:49
Re: Jiný pohled na věc
Pojďme si trochu rozebrat, co jsem napsal (situace na D5 z pátku minulého týdne, deset večer)
jedu 150, předjíždím kolonu šesti až sedmi kamiónů (na D5 docela běžné)
V zrcátku vidím, jak se na mě * nabušené svalnaté SUV. Za normálních okolností se řadím do pravého pruhu... v popisované situaci to ale nelze, mám vedle sebe nápravy návěsů a ve stopadesáti do obvykle nedostačující mezery mezi kamiony fakt nevjedu. Takový manévr ani bez následků nelze provést. Přesto SUV bliká, troubí, najíždí na mě... sorry. Psychouš. Ideální je zachovat klid, předjet kamiony a zařadit se do pravého pruhu (ve kterém obvykle jedu, pokud je to možné). V okamžiku, kdy se dotknu blinkru, že se BEZPEČNĚ zařadím před právě předjetou kolonu, najednou vidím jen záblesk a SUV je vecpáno na mém pravém boku a kamion na něj troubí a bliká, co že je to za... psychouš... podjel mě a prudce zabrzdil... Mám to na palubní kameře zaznamenáno, bohužel zákon mi neumožňuje takové video zveřejnit, i když bych moc rád před tímto ***m varoval ostatní. Nemohu ani napsat idiotovu RZ a protože nebylo vidět, kdo vozidlo řídil, nemohu se nijak ohradit proti tomuto ohrožení
Avatar - JohnyRnR
15. 12. 2015 15:20
Re: Jiný pohled na věc
I kdyby jen na minutu, tak je to pro bezpečnost lepší, než nezvolnit vůbec a pak jen zaplatit rychlostní daň.
Avatar - JohnyRnR
15. 12. 2015 15:18
Re: Jiný pohled na věc
"Všichni co jedou pomaleji než já by se měli zamyslet a opustit levý pruh", to říká přímo zákon, takže zamyslet se můžou, ale uhnout rychlejšímu musí a to bez ohledu na to, že sami jedou maximální povolenou rychlostí nebo i víc. Jet trvale vlevo legálně je možné jen tehdy, když je pravý pruh celou dobu plný a vlastně se pořád předjíždí. Jakmile předjíždění skončí, musí se hned doprava.
15. 12. 2015 15:17
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Je to sice off topic, ale když už si začal o těch kontrolách tělesných otvorů, tak zatím to vypadá, že ti v rámci korektnosti budou chodit kontrolovat úřady domů čím topíš a sousedi se budou vzájemně udávat, ale když jde o ekologii nebo bezpečí, tak se nedá nic dělat. >:D
Avatar - twistedTSD
15. 12. 2015 13:55
Re: názor
Myslím, že B7 snad ani primárně na dálnice určeny nebyly, nebo je alespoň známo, že velká část z nich jezdí jinde. A B6 už asi také odklidili na silnice nižších tříd. Na dálnicích teď nejvíce operují Superby.

Jinak pokud ti skutečně naúčtovali překročení rychlosti při předjíždění (a neletěl jsi zrovna 200), tak je to od nich celkem vychcané.
Avatar - twistedTSD
15. 12. 2015 13:46
Re: Jiný pohled na věc
Nic takového jsem nepsal a rozhodně k takovým ani nepatřím. Naopak říkám, že na jízdu trvale vlevo nemá nárok nikdo.
15. 12. 2015 13:01
Re: Jak je poznáte?
Ano, to máte naprostou pravdu. :-)
15. 12. 2015 12:53
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Myslím, že máme na mysli něco jako je toto: [odkaz]
A podobně schovaných značek se najde až moc.
Avatar - fOE
15. 12. 2015 12:30
Re: Jak je poznáte?
Pointa je v tom pri delani ceho stravis ty/kolegove vice casu. Resenim toho tebou nahore vypsaneho, anebo resenim dopravnich prestupku?
15. 12. 2015 12:26
Re: Neoznačená auta
mimo mísu..."A co si budeme povídat policisté jsou taky lidi a někteří si v těchto autech(neoznačených) honí své... ego." Uf, tak ego... rozchcechtal jsi mě. Díky
15. 12. 2015 12:23
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
To musíš ovšem začít už v autoškolách. Jenže to se učí nesmysly typu jak vysoko mají být odrazky na vozejku a co dělat při nehodě, když tam leží zraněný a má střeva venku, ale neučí se praktický věci ohledně řízení auta, včetně názorných příkladů a pořádnýho tréningu. Tihle rychlý střelci šli vychovat v autoškole. Není nutný jezdit pomalu ani dodržovat do puntíku předpisy, ale nejezdit rychle a nebezpečně tam kde je to fakt riskantní a nepřehledný a být ohleduplný k ostatním.
15. 12. 2015 12:12
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
ono to tak ale někdy vypadá (že chcou anarchii) ... hrajeme si na to že policie je třídní nepřítel ... někdy mě taky štvou, ale beru to jako nutný zlo.
Nikdy nikde jsem neviděl nikoho udávat kamarády, ale když vidím jakých prasáren jsou lidi na dálnici schopni, asi bych taky udával . Ne proto, že přestupují zákon, ale proto, že mě ohrožují na životě ... před měsícem jsme ve služebním autě málem zahučeli kvůli vo.lovi v kamionu...
15. 12. 2015 12:11
Re: Jak je poznáte?
Jakou? co třeba újezdy od čerpacích stanic, vloupání do kamionů, újezdy od dopravních nehod, jízdu pod návykovou látkou,
15. 12. 2015 12:06
Re: Jak je poznáte?
ať nám tu D1 konečně spraví, levý proud bude volnější. Kolegové co jezdili každý 2. týden po D1, měnili žárovky co 3 měsíce... prostě to natřásání nevydržely dýl.
V pravém proudu se dá jezdit tehdy, pokud je volnější ... pokud je zasekaný po cca 300m kamiony, nejde to - hlavní proud vás nepustí zpět a předjet kamion ... těch slušnejch co vás pustí je jen pár, musíte se tam natlačit na sílu, což mi taky nepřijde ideální. Výsledkem je že jedu vlevo, dokud není v pravém delší mezera...
15. 12. 2015 11:49
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
pardon.. vložilo se po 2.
15. 12. 2015 11:30
Re: mě je to jedno
Takto je tomu jen u Superbů.
15. 12. 2015 11:18
Re: navíc
A ty jezdíš vždy a všude 90-130? (50 nezmiňuji, to dodržuji)
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2015 11:18
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Přesně tak, teď je tam padesátka...
15. 12. 2015 11:15
Re: Jiný pohled na věc
ano, souhlasím. To jsou skuteční mamlasové. Jenže tady je rozumnější být tolerantní. Tím podjížděním ohrožuješ řidiče i v ostatních pruzích.
15. 12. 2015 11:05
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Ha! Čel Ej, město mého srdce. Určitě myslíš u toho motorestu nebo co to tam je, ještě před pár lety tam bylo normálně devade. Já tam poctivě zpomaluju a nasírám knedlíky za mnou.
Avatar - JohnyRnR
15. 12. 2015 11:03
Re: Je to dobrý...
Pohodová stopka je veledílo vytvořené záměrně, tohle je přímo z Facebooku Besipu:
"Dobrý večer. Dovolte mi, abych uvedl na správnou míru situaci s umisťováním stopek. Jak na křižovatkách, tak na přejezdech jsou stopky v situaci, kdy je trať přehledná, a to proto, že právě přehlednost úseku nedonutí řidiče zpomalit. Proto se zde umisťují stopky. Na nepřehledných kříženích si dává řidič větší pozor a proto stačí standardní přejezdový kříž." - příspěvek z 18.9.2015
Obrázek ať si udělá každý svůj...
15. 12. 2015 10:53
Re: tak ja se zde v diskusi dozvedel
To je ten pilot F1 Riciardo? >:D Ma spatnou STK :yes:
Avatar - Ozzman
15. 12. 2015 10:51
Re: Je to dobrý...
Mám stejnou zkušenost a kolikrát někde opravdu trčí celou noc, když číhají na opilce z diskotéky v zapadlé vesničce, tak staví i jentak námatkově. Což si myslím, že je velmi rizikové já osobně bych takhle nikdy neřídil už jen proto, že tam někde mohou být.....
15. 12. 2015 10:45
Re: názor
Otázka je, jestli jsem spíš nebyl já mladej a blbej, už mi někdo říkal, že v té situaci, jak se stala, neměli šanci mě změřit... Takže to možná zkusili. Na druhou stranu - já jel fakt rychle, věděl jsem, že jsem to prostě po..., byl jsem slušnej, omlouval se, oni byli slušní, dali mi řekl bych nejnižší pokutu, co mohli. Blbá je podmínka na rok (+20 v obci - to se mě netýká nebo + 30 mimo obec - to se mě občas na širokých silnicích týká a berou řidičák), tři body neřeším, protože mimo rychlosti v místech, kde to jde, jako prase nejezdím, na dálnici 140 tacho tempomat, takže o ně nepřijdu.
Avatar - boost.
15. 12. 2015 09:56
Chudáci
Aspoň multifunkční volant jim mohli dopřát. 8-s ;-)
Avatar - rohYpnol
19. 12. 2015 16:30
Re: Konečně!
Vůbec nejde o to někoho honit. Jde o to, že neoznačené policejní vozy jsou "svědky" běžného chování ostatních řidičů v provozu. A to chování není ničím ovlivněno. A o to jde především. Myslíš si, že někdo před policejním označeným vozem bude předjíždět přes plnou, na nebezpečných místech, dělat myšky, omezovat ostatní atp.?
18. 12. 2015 09:21
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
si muj oblibenec grazle
17. 12. 2015 23:35
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
vo cem to tu zase meles ty grazle? pokud nemas na DPF tak nejezdi s autem ktere je jim vybaveno. jo ty vlastne nemas blbecku ani na opravu brzd
Avatar - rohYpnol
17. 12. 2015 18:10
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
A to ti nedochází, že ta chyba není v dopravní značce, ani v předpisech?

To podle tebe má být řešením selhávajících technických služeb obhajoba nedodržování předpisů???

No a pak se divme, že to tu vypadá ja kto tu vypadá 8-s :no:
Avatar - rohYpnol
16. 12. 2015 19:37
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
tohle by se mělo tesat do kamene, a ne ten blábol Magistera co pod nálepkou ohrižení svobody bude třepat nesmysl za nesmyslem 8-s
Avatar - Aoyagi
16. 12. 2015 09:10
Re: navíc
Samozřejmě je to "zašlápnutí na poslední chvíli" vina policie, nikoliv dementního řidiče, kterému by měli okamžitě doživotně zakázat jezdit, že?
Avatar - Aoyagi
16. 12. 2015 08:57
Ta síla
Tak silný motor 1,8T? Na takový humor po ránu nejsem zvyklý... Bohužel nevím, jestli to je opravdu suchý vtip, nebo jen vaše zvláštní měřítko, protože jste se zachovali typicky čecháčkovsky, a místo toho, abyste popsali co v sobě to auto všechno má za techniku a parametry toho auta (např. výkon, že? Když už je to tak "silný" motor!), tak se soustředíte na pomáhání zmetkům. Typické čechostánské buranství.
Avatar - Ada je zase tady
15. 12. 2015 19:55
Re: Jak je poznáte?
To je výsledek toho blbého celodenního svícení. Stěžuj si u těch, kdo tu kravinu podporují :no:
Avatar - Ada je zase tady
15. 12. 2015 19:52
Re: Jak je poznáte?
ad "ale hrozně se divý když je člověk vychovává": no, když čtu, co jsi napsal, tak vidím, že nejprve potřebuješ vychovat ty sám... :no:
15. 12. 2015 14:48
Re: Jak je poznáte?
Mlhovka je předepsaná za mlhy, protože stát si myslí, že lidi jsou dementi co neví, že v mlze nejsou vidět. Takže protože je to povinné, řidiči to v koloně nevypnout, protože mlha je pořád, i když šance že přehlédnu auto 10m před sebou za kterým už 10km jedu je 0.
PROTO je potřeba řešit materiální aspekt přestupku, na který páni policisté kašlou se slovy "zákon je zákon"
Stejné je aplikovatelné na rychlou jízdu v levém pruhu - proč bych a) nejel v levém, a proč bych b) nejel rychle? Opět tupě "zákon je zákon" a na okolnosti se nehledí.
Další příklad demence jsou pražské křižovatky v hluboké noci. - nejdou vypnout, takže si člověk v noci - široko daleko sám - počká na zelenou.

PČR musí vědět v čem je problém - je to agresivní chování, mj. najíždění, vybrďování, vytlačování, závody kamionů, atp. - a na to se nesoustředí.
Ta Polizei v Německu klidně jede za předjíždějícím kamionem a stopkami mu měří za jak dlouho předjede, protože má povinný rozdíl rychlosti a ten určuje dobu předjetí.
15. 12. 2015 11:18
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
takže pravidlo zní: jakmile v zrkadle uvidím bradvici tak předpisově soudruzi předpisově >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 21:25
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Však ty víš co.
Avatar - Ji/Ri
15. 12. 2015 21:22
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Jo no, to by byla celkem * ovššem >:D >:D >:D třeba hermafrodit na útěku runningfrodit >:D >:D >:D
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 21:12
Re: Jak je poznáte?
Správné by samozřejmě bylo postihování všech přestupků, s důrazem na ty nejvíc nebezpečné. Čemuž nákup Octávií nijak nebrání. Ideální by bylo, kdyby všichni volní dopraváci jezdili v provozu a postihovali prasata. Ale pokud ještě pořád mají limitované kilometry, protože není na benzín, je to téměř nemožné. A pokud žijeme v době, kdy má pachatel spoustu možností jak se vykroutit a asi více práv než policisté, je to demotivující.
15. 12. 2015 12:25
Re: Jak je poznáte?
Nepleteš si to s uředníky? Já nevim 36.000 na 10.000.000 mi nepříjde moc. Každopádně to je zase jiná věc a s touto já neudělám už vůbec nic.
15. 12. 2015 11:31
Re: navíc
Tak teď budeš platit ještě víc a častěji :-) A místo abys byl ve stresu z označených aut, budeš ve stresu ze stovek octavii, které denně potkáš. ;-)
Avatar - _Karel_
15. 12. 2015 10:33
Re: názor
Pokud se nepletu, tak při samotném předjíždění můžeš zrychlit nad limit, tvoje historka bude nejspíš tak trochu nepřesná.
15. 12. 2015 12:39
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Srovnávat pokutu za rychlou jízdu s vyvraždenim celý rodiny je fakt ujetý a úchylný. Pokud tak milujete anarchistickou společnost, tak tady pro ní naštěstí neni místo, takže hledejte jinde.
15. 12. 2015 11:16
Re: A PROČ TO JSOU ZASE NĚMECKÝ OKTÁVKY ??
jj
ŠÁDE A JEJÍ vw DÍZLPROBLÉM = TLAČIT TLAČIT A TLAČIT >:D >:D >:D >:D
PS: s 70Dčkem [odkaz] se jim stejnak ujede klííd hoši !!
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D :yes:
15. 12. 2015 10:58
Re: Je to dobrý...
Nemá. Ale ono na ně taky dojde, neboj.
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Primitivní reakce na úrovni primitivních reakcí lidí typu white label a podobných. Gilgit novinár toho publikoval víc nez dost v ruzných médiích takze souvislost s Columbovou ženou je jen hloupý slint.

Nebo jinak - to ze Micka neco nevidel jeste neznamená ze to neexistuje.

Ale nemá cenu se hádat. Kdo má o sobe tak vysoké mínení jako vy v redakci tak na kritiku reaguje presne tak jako vy v redakci. Sebereflexe nulová, To co já na vás kritizuji nejsou moje výmysly. Kazdá profese má proste urcité zásady a vy se jimi casto nerídíte. Ono nejde o to být "velký" novinár ale snazit se být dobrý novinár. A vy se nesnazíte.

Klidne se v tom plácejte, je to vase vec. Tady vubec nejde o moji osobu. Tady jde o to jak deláte vasi práci.
Re: Pro uplakánky a vztekáčky
Bohuzel se nám to moc nekrátí. Ty budes zrejme novinárskou profesi prznit jeste nekolik desitek let.