Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Tesla Model S shořela při nabíjení na prach

V Norsku, které patří k nejdůležitějším trhům značky Tesla, si americký výrobce elektromobilů dopřál nechtěnou publicitu.
Zpět na článek
Avatar - WinDiesel
6. 1. 2016 15:55
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Jakékoli dotace se vždy zvrhnou podobným způsobem - viz fotovoltaika v ČR. Ročně budeme platit z našich daní dotace slunečním elektrárníkům, kteří nebyli ani před tím chudí ... 42 000 000 000 Kč ročně.
A paradoxně na dotace elektromobilům nezbylo ...
6. 1. 2016 15:15
Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Predaj je vynikajúci len preto, že sú elektromobily v Nórsku masívne dotované .... a zvýhodňované ....

Ale i Nórom dochádza, že je to nezmysel ....

Jednak sa rýchlo minuli peniaze určené na dotácie .... a tieto drahé autá (i keď sa odpočítajú dotácie) si môžu kupovať len solventnejší .... ktorí ich chcú hlavne preto, že môžu jazdiť po vyhradených pruhoch ...

Stručne povedané ... "chudoba" sa skladá na bohatých ... a tí s menšími príjmami si môžu dovoliť len "neekologické auto" ..... a s daní dotujú tie "ekologické" ....

Skrátka elektromobil je zatiaľ ekonomický i ekologický nezmysel .....
6. 1. 2016 15:22
Re: Kharle, kde jsi?
Kharl hasil a teď ohledava nebožtíka
:-)
Re: Hořlavost eko aut
Máš pravdu, dokonalé spálení na H2 + CO2. Nic víc, Kharl ti to osvětlí, není nic jasnějšího než eko auta.
Avatar - pumpkin
6. 1. 2016 17:23
Elektromobily z núdze
Viem, že je tu asi stále dosť jedincov, ktorí elektromobilmi pohŕdajú a nevidia ružovo ich budúcnosť. Netvrdím, že majú v horizonte 10 rokov kompletne nahradiť spaľovacie motory, ale je to jednoducho potrebná alternatíva.

Dobre vieme aká je tento rok zima. Celý mesiac inverzné počasie, mestá sa tak dusia v smogu a ako to riešiť? Bol som koncom roka v Ríme, kde akurát kvôli smogu uzavreli časť centra pre autá so spaľovacím motorom. Široké cesty vymreté, všetci sa nahrnuli do metra alebo vytiahli bicykle. Zrazu v centre vynikli elektromobily. Pred radnicou Renaulty Zoe, zásobovacie Nissany e-NV200, policajné i3-ky, medzi skútrami sa už objavujú zaparkované Twizy, taxíky Priusy...no Kharl by si prišiel na svoje.

Jasné, že treba podporovať a zlepšovať hromadnú dopravu, no tá bohužiaľ často nestačí a vodík je aj pre mňa ešte hudbou budúcnosti. Skúsme sa teda na elektromobily pozerať nie len ako na nejaký výstrelok majetnejších, ale ako na ekologickú budúcnosť (ekologickú, pokiaľ ti pred domom nezhorí Tesla >:D ).
Avatar - Ji/Ri
6. 1. 2016 16:31
Re: dostane novou
Hořela R8, P918, Ferrari, L Aventador....a další by se našli.... a nevidím, že by krachovali....
Avatar - hedvin
6. 1. 2016 14:37
Hořlavost eko aut
Když jsem viděl fotky zhořené BMW i3, tak z ní mnoho nezbylo, to samé i z Tesly. To, z čeho se ty auta vyrábí je možná dobře recyklovatelé, ale taky asi hodně hořlavé.
6. 1. 2016 15:52
páni
Je tu niekto, kto by to dal na noc nabijat go garaze v suterene alebo prizemi rodinneho domu a siel pokojne nad tu garaz spat ?

Hlavne ze to moze do podzemnych parkovisk na nabijacku...
Avatar - eLzyx
6. 1. 2016 14:27
dostane novou
hádám, že dostane od Tesly novou a bez keců. O negativní publicitu nestojí, resp. tímhle by se ji podařilo otočit v pozitivní.
A dost možná ještě dostane vyplacenu pojistku od pojišťovny.
Ostatní automobilky by nechali zákazníka dohadovat se s prodejcem o tom, kdo za to může a kdo to zaplatí, když to není pojištěné.
6. 1. 2016 15:10
Re: Kharle, kde jsi?
To máš asi tak, jako že od vypuknutí dieselgate se tady neobjevil GTI (koncern šetří) a i ostatní trolli se tady lehce umírnili.

To víš, kdo maže, (i diskuzně) jede.
Avatar - Uživatel_5340709
6. 1. 2016 14:40
Je třeba
najít příčinu, protože zatím asi nehoří častěji, než ostatní benzínová auta díky zkratům v el. instalaci, popř. z jiných důvodů.
6. 1. 2016 14:45
Kharle, kde jsi?
Jak to, že ještě nepřispěchal Kharl Antidiesel s vysvětlením, jak se něco takového mohlo stát? (pomsta závistivého souseda nebo tak něco). Je přece českým tiskovým mluvíčm firmy Tesla, nebo se mýlím? >:D >:D >:D
6. 1. 2016 16:09
Re: páni
naprosto s klidnym spankem :-) ty se musis bat uplne vseho ne? nezapomel jsi nahosou zapnute topeni, nebo sporak? honem se bez podivat abys nahodou nevyhorel, a kdys us tam budes, tak zkontroluj vsechnyz asuvky a rozvody, aby nahodou nekde nemohl vzniknout skrat a nevyhorel jsi ;-)

na tuhle situaci pamatuji i zarucni podminky, tedy na "nehodu" auta kdys se dobiji na Superchargeru, ono tam jsou jaksi jinci proudy nez jake mas doma v zasuvce, pan proste dostane novou Teslu
6. 1. 2016 16:27
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
Myslim, ze marketingove oddeleni VW bude mit vic uctu.
6. 1. 2016 18:27
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
Třeba našel konečně práci >:D
6. 1. 2016 16:29
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
"Predaj je vynikajúci len preto, že sú elektromobily v Nórsku masívne dotované .... a zvýhodňované .... Stručne povedané ... "chudoba" sa skladá na bohatých"

Presne ako na Slovensku

Diesel 0.9e
Benzin 1.2e
6. 1. 2016 16:07
Re: dostane novou
To, že dostane možná novou Teslu bych neviděl tak, že je Tesla tak super vůči zákazníkům, ale čistě proto, že každý takový incident má výrazný vliv na důvěru investorů a tím i cenu akcií. Tesla zatím žije jen z důvěry a tak to ráda udělá, protože pokud by se to začalo opakovat, tak to bude znamenat její konec. Jinými slovy o prachy jde až na prvním místě...
Avatar - praděda7
6. 1. 2016 20:05
Re: Hořlavost eko aut
Jo, ale to i3 shořelo z úplně jiného důvodu. Tady elektrika podpálila elektrické auto při dobíjení, takže já bych dobíjení elektrického auta elektrickým proudem nedoporučoval....radil bych spíš dobít velkým kladivem.... >:D
Avatar - Ada je zase tady
6. 1. 2016 18:15
Re: páni
"skrat".."kdys"

Nauč se česky, chasníku!

BTW: v zásuvce nejsou žádné proudy, jen napětí. Proud začne téci až potom, co zapojíš do té zásuvky nějakou zátěž...
Avatar - Stewee
6. 1. 2016 19:40
Re: Hořlavost eko aut
Asi si este nevidel horiet auto s konvecnym pohonom, to hori ako fakla. Kazde auto je horlave, ci Tesla alebo klasicke!!!
Avatar - white label
6. 1. 2016 18:29
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
Nebo si jen dal ušlechtilé předsevzetí do nového roku... >:-[]
Avatar - Ji/Ri
6. 1. 2016 16:33
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
GTI tu přestal aktivně "být" dááávno před dýzlgatěma.
Avatar - 3_diamanty
6. 1. 2016 16:12
Re: tato bublina
ved uvidime.... cas ukaze kam to elektricke auta dotiahnu.... ale podla mna daleko nie ... nedavaju zatial ziaden zmysel ani z hladiska usetrenia penazi ani z hladiska zachrany planety a moc pekne mnohe z nich ani nevyzeraju
6. 1. 2016 21:30
Re: Pro predstavu...
to sa asi potom bojite aj nosit mobilny telefon vo vrecku nohavic a ta panika ked ho musite nechat cez noc bez dozoru nabijat :-)
Avatar - praděda7
6. 1. 2016 18:51
Re: dostane novou
Jo kamaráde, když si někdo postaví business na auta na elektriku a ta elektrika ti pak to auto podpálí, tak to je úplně jiné kafé.... :-! Řekl bych,..... kapku silnější... ;-)
Avatar - 3_diamanty
6. 1. 2016 16:05
tato bublina
elektromobilov podla mna casom splasne a nevidim v nich dlhodobu buducnost a perspektivu .. rovnako nepredpokladam velkoseriove rozsirenie elektormobilov do rodin ci priemyselnych strojov alebo nakladnej dopravy .... rovnako aj ako ekonomicka lacna alternativa do mesta je to nezmysel a to aj vzhladom na cenu ktora asi nikdy neklesne do realne pouzitelnej roviny..... nemam nic proti technike ale elektromobily nevidim ako cestu k usetreniu penazi pre zakaznika ani ako cestu k zelenejsej planete minimalne dovtedy kym nebudeme vediet vyrabat elektrinu z ekologicky vhodnych a neznecistujucich zdrojov ..... lebo elektricke auta cerpajuce elektriku z tepelnej elektarne moc planete k zachrane nepomozu .. skor naopak... rovnako aj dizajn elektromobilov je hodne diskutabilny a trosku zvlastny... ich rozsirenie do nejakej masovej formy ako vravim.... necakam ani za dasich par desatroci... to uz skor verim autam jazdiacim na inu formu energie ... pockajme si teda na ich presadenie sa
6. 1. 2016 16:19
Re: tato bublina
tobe zadnej smysl nedavaj, milionum lidi smysl davaj, a schvalne by me zajimalo jak se budes tvarit az si za par desitel let budes elektromobil kupovat >:D vzdyt to prece nedava smysl >:D
6. 1. 2016 15:49
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
GTI sem nechodil už dlouho předtím a mám takový pocit, že jednou, co jsem ho tu v posledním půl roce zaznamenal, bylo právě pod jedním z článků o té aféře VW (byla to myslím nějaká narážka na Ádu). Nejsem si však jistý, jestli to byl skutečně GTI, protože tu býval myslím i GTl (s malým L místo velkého I) a já se zapomněl podívat.
Avatar - praděda7
6. 1. 2016 22:23
Re: páni
Celá záruka ti bude na prrd, když budeš mít po kremaci.......... >:D
Avatar - praděda7
6. 1. 2016 22:19
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
.....jasný, čeká se na ty nehořlavé... >:D
6. 1. 2016 19:15
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
Kdyby to bylo předsevzetím, tak by to vydržel nejdýl tak do 3. Dnes už je 6., takže za tím bude něco většího >:D
Avatar - white label
6. 1. 2016 18:31
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
Nebo si dal ušlechtilé předsevzetí do nového roku... >:-[]
Avatar - Ozzman
6. 1. 2016 16:43
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
To nebyl pravý GTI, ten se tu snad už přes rok nezjevil, nebo minimálně nezasáhl do diskuzí. A nějak od nového roku postrádám Gilgita :-)
Avatar - praděda7
6. 1. 2016 20:15
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
Dnes na zprávách ...padělané nekvalitní napínáky rozvodových řetězů z Číny pro VW... A co kdyby měly padělky z Číny prsty i v dieselgate? Viděl bych to na "záchranný člun" pro VW...... :-! Když budou mazaní.... ;-)
Avatar - MGRR
6. 1. 2016 20:43
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
Až Vám v tom uhoří dítě... a omezený, prohlásí v pořádku...

Není to v pořádku, zakázal bych provoz všech, dokud se věc neobjasní - to je v pořádku.

Stalo se zřejmě při nabíjení, Tesla je omezená neustálým nabíjením a není to první Tesla požár, jen se to tutlá...
6. 1. 2016 17:48
Re: Kharle, kde jsi?
.... ALE HOUBY SVOCTEM SOUDRUZI
TÉMA shořelýho MODEL S v Norsku sme na HYBRIDu probírali už 30.12.2015 [odkaz] Máte holt kapánek zpoždění, musíte víc číst aByste nebyli TAK hloupí ;-)

Ano byl to pěkněj fajruňk no NEDIV ME SE, přeci jenom lítá tam PO KABELU 100kW ... jedna schořatá z tisíce ....to je v pořádku
Ano podlieha to 100% reklamacii :-) SOUČÁSTÍ každé ZÁRUKY na TESLA MODEL S [odkaz] je i Elonova speciální : "Záruka na škody nesprávného nabíjení baterie / ohni i v případě chyby řidiče" [odkaz] ;)
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D :yes:
PS: ANKETA SOUDRUZI: CO HOŘÍ RYCHLEJI ??
1) elektromobil s baterkama v podlaze?
či
2) spalovací popelnice [odkaz] s motorovým prostorem vyplněným dokonale prohřátým oslintaným motorem vod voleje a hadičkama s hořlavým palivem? ;-)
6. 1. 2016 17:10
Požár elektromobilu není nebezpečný jako požár běžného auta
Hoří všechno, ale auto.cz se vyžívá hlavně v Teslách, které hoří míň (pouze 3 nebo 4 ks?) a požár je v případě elektromobilů menší a pomalejší. A Tesly jsou nové, budou čím dál lepší a vstřícnost automobilky k zákazníkům pověstná.
7. 1. 2016 07:55
Re: Hořlavost eko aut
"...radil bych spíš dobít velkým kladivem.." Ale ..no tak...dedo! :-! Libi se mi tvuj styl, ale vez ze baterie v EVs se nabijeji. 8-s
Ja mam respekt k elektrine, pojizdne elektricke kreslo bych nechtel ani za prase. >:D
6. 1. 2016 19:37
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Já si spíše myslím, že je daný poklesem cen ropy a následným návratem Amíků ke svým miláčkům pick-upům a dalším drobečkům. Naopak nových modelů EV se vloni na trhu objevilo daleko víc než v předchozích letech takže nebylo nač čekat.
6. 1. 2016 19:27
Re: páni
Ale vždyť má pravdu. Ze zásuvky doma prostě nepoteče 400 V a 150 A DC. Problémem jsou hlavně DC proudy. AC jsou v pohodě (a to by musela selhat interní nabíječka).
Avatar - eLzyx
6. 1. 2016 16:40
Re: dostane novou
tak samozřejmě nejde o nějaké samaritánství. Ale pamatuju případy, kdy zákazníkům shořela auta pro technickou závadu a automobilka se k tomu stavila zády. Co si tak vzpomínám, tak i místní zastoupení Volva poslalo jednoho zákazníka se shořelým autem do háje. Přitom tam ta závada objektivně je - ty vyhřívací dečky u toho modelu občas zahoří. Viděl jsem to u více kusů. Nicméně vždy se to omezilo na malý propálený flek.
Avatar - praděda7
6. 1. 2016 22:32
Re: Elektromobily z núdze
Jo, že v Itálii zakazali jezdit autům do města kvůli smogu to víme. Nikde se ale nepíše, jestli to bylo k něčemu dobré.... :-!
Avatar - praděda7
6. 1. 2016 22:29
Re: Požár elektromobilu není nebezpečný jako požár běžného a
....požár je menší a pomalejší.........a oheň je studenější a než dohoří, tak máte před vyhořelým bárákem novou Teslu.... >:D
Avatar - Ji/Ri
6. 1. 2016 21:50
Re: dostane novou
Njn, někdo to rád horké >:D ;-)
6. 1. 2016 21:01
Re: páni
Cert vem barak, dostanes novou Teslu! Lidi prodavaji svoje baraky, aby v ni mohli jezdit.
Avatar - Katikakus
6. 1. 2016 20:00
Pro predstavu...
Toto udela jeden Li-Ion clanek, kterych je v Tesle S pres 7000 (sedm tisic). Dobrovolne si do toho kramu sedne jenom blazen:
[odkaz]
Avatar - S8
6. 1. 2016 17:47
Re: Požár elektromobilu není nebezpečný jako požár běžného a
No, nevím, jak by se to mělo hasit? Tím proudem vody, co to hasí na videu to asi nebude ideální, když je tam high voltage, ne?
6. 1. 2016 16:58
Re: dostane novou
[odkaz] predloni na D11 kousek od Hradce, vpodstate novej XJ, jeho prvni jizda ze salonu

horet muze proste kazde auto a z mnoha pricin
Avatar - praděda7
6. 1. 2016 22:17
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Jo a v Norsku se částečně živí i kradením dětí...to musí být teď důležitý business, když ropa tolik zlevnila... ;-\
7. 1. 2016 14:58
Re: Elektromobily z núdze
vetsina lidi je kupni sila ktere je zcela jedno jak se chova nejen k ostatnim, ale i sama k sobe, vpodstate clovek je zvlastni tvor ktery se zacne litovat a spitovat svedomi vetsinou kdyz je jiz pozde a nejde to nijak napravit :-! no a nastesti je tu i vyraz zvany lidstvo a to je obcas i rozumne a v zajmu lidstva obcas dela i kroky ktere se daji oznacit jako "za 5 minut 12"
7. 1. 2016 08:54
Re: Elektromobily z núdze
Ale no tak, dedo! On myslel jako ze bylo kde zaparkovat s jeho TESLAmobilem. 8-s a mohl delat selficko - ja a moje TESLA pred milanskou operou...? >:D
7. 1. 2016 08:42
Re: páni
...aspon nemusis jezdit do Pelhrimova, vid? [odkaz] :-!
7. 1. 2016 08:40
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
a misto gumovych koberecku ti dealer da dva pary azbestovych trenyrek.. :-!
7. 1. 2016 08:26
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Elita nekupuje rohliky a polican na svacinu v TESCO, ti si zajedou TESLAmobilem (dotovany statem) do zamecke restaurace nove rekonstruovaneho arealu (ze statni kasy) a odepisou ten vylet z dani. :-!
7. 1. 2016 08:11
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
"...padělané nekvalitní napínáky rozvodových řetězů z Číny pro VW" Cinan je sikovny, vid? Padelaji soucastky pro Pentagon, VW zvladnou levou zadni. Uz je tomu par let circa kolem 2000, kdy padelali japoncum celou NEC "fabryku" na DVD prehravace.. [odkaz] toto je link a la Bild, ale tento je lepsi [odkaz]
BTW, rovnez z dnesniho "tisku" ...ted se vari myslenka ze VW asi odkoupi tech 115,000 2.0 TDI ....v zemi neomezenych moznosti... :-!
6. 1. 2016 23:46
Re: Hořlavost eko aut
Karoseria Model S je takmer cela z hlinika, ktory ma teplota tavenia len okolo 650 C. Ostatne automobilky pouzivaju prevazne lacnejsiu ocel ktora ma teplotu tavenia od 1300 C.
Avatar - pumpkin
6. 1. 2016 23:12
Re: Elektromobily z núdze
Jasné, že bolo. Lepšie sa mi fotili pamiatky. :-!
6. 1. 2016 21:03
Re: Elektromobily z núdze
A kdo je ta vetsina lidi? Ta, ktera prosadila diesely s nizkym CO2, aby bojovali proti globalnimu (tedy ne lokalnimu pred barakem) oteplovani a diky cemuz se napriklad v Rime a dalsich evropskych mestech neda dychat?
7. 1. 2016 13:15
Re: Pro predstavu...
A víte, co udělá benzín v nádrži, když se tam vyskytne jiskra? :-)
7. 1. 2016 07:19
Re: dostane novou
A za to mas tri palce dolu 8-s
Avatar - praděda7
6. 1. 2016 22:10
Re: dostane novou
Jo,...........Tesla...... >:D
Avatar - Ji/Ri
6. 1. 2016 21:49
Re: dostane novou
Tak to asi zažil v Jagu horkou chvilku.... každopádně :yes: :yes: za Audinku, pro tuhle kantýnu mám slabost. A6tečka vymazlená :yes:
Avatar - hedvin
6. 1. 2016 20:53
Re: Hořlavost eko aut
neříkám že konvenční auta nehoří stejně nebo líp, ale většinou z nic zbyde větší torzo
6. 1. 2016 19:31
Re: Elektromobily z núdze
Většina lidí prostě nechápe, že důležité jsou ty emise před barákem, ne u komína elektrárny, která je stovky kilometrů daleko.
6. 1. 2016 19:29
Re: tato bublina
Jste zbytečně pesimistický. Řídil jste nějaký elektromobil? Pokud ne, tak to běžte zkusit, třeba pak změníte názor. Navíc ojetiny malých elektromobilů z Francie z roku 2011 s najetými asi 20000 km se dají sehnat za 200000 kč.
6. 1. 2016 19:29
Re: páni
U nas je zima, takze topeni sa zapina a vypina samo, a vdaka tomu je v oboch garazach cez 15 stupnov :-! ? V zime vypinas kurenie ? Skrat vzniknut moze, ale rozvody su v stenach, prudy sy male, takze dray nie su ani teple. V tesle su prudy velke a draty horuce.

A ako zaruka riesi zhoreny barak ?
6. 1. 2016 18:45
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Prodeje EV moc vynikající nejsou, na největší trhu světa, v USA, už byl vloni pokles přes 5% a to v situaci, kdy tam celkový trh s auty docela slušně vzrostl a to i přesto, že nabídka EV modelů se rozrostla a je již bohatá. Dá se předpokládat, že stejná recese se zpožděním dojde i do Evropy v dalších letech, protože jak píšeš dotace postupně vyschnou a pak i ta hrstka zemí kde se prodávají je dá k ledu. Elektry nestačily zaujmout nějaký zajímavý tržní podíl (na americkém trhu kde se prodá 17 mil. aut je 100 tis aut v podstatě nic) a v USA kde se jim daří nejvíce už začal jejich pokles.
[odkaz]
6. 1. 2016 16:04
Re: dostane novou
ostatne tento pripad je i v zarucnich podminkach, proste bude mit novou
6. 1. 2016 16:11
Re: tato bublina
prumyslove stroje a nakladni doprava je celkem fest elektrifikovana ;-) zase dalsi tvuj vyhled do budoucna kterej se nesplni, nojono, holt ta tva vestecka koule je nejakej bazmek, bez ji reklamovat
Avatar - praděda7
21. 1. 2016 20:06
Re: Požár elektromobilu není nebezpečný jako požár běžného a
Ale houno....protože je elektrokára celá z plastu, tak lidí před kremací nejdříve otráví.... ;-\
21. 1. 2016 18:11
Re: tato bublina
A proto se všechno předělává na elektřinu. Vlaky, Tramvaje, trolejbusy, téměř všechny stroje v továrnách jsou na elektřinu. Prodeje elektromobilů každým rokem stoupají (menší pokles v USA je nepodstatný).

Všechny ruční nářadí se je na elektřinu. Díky pokroku v akumulátorech se už začínají prosazovat i elektrické aku pily, sekačky na trávu atd. atd.

Elektřina je nejlepší médium na přenos energie. Člověk zatím nepřišel na nic lepšího.

Takže co se mne týče elektromobili naopak mají budoucnost. Samozřejmě, že to tu nebude hned, hned najednou přes noc se nezmění miliony aut ze spalováků na elektřinu. Ale je to postupný vývoj. už trvá pár let a ještě bude. Což je normální.
Ale každý kdo má trochu rozumu v hlavě to vidí.
21. 1. 2016 17:54
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
Co se tutlá? Tesla zatím žádný ze svý požárů netutlala, to si vymýšlíte. Naopak je veřejně přiznala a vysvětlila jak se to stalo a provedla opravu. Která jiná automobilka tohle dělá?
volvo se na svý zákazníky vyto, když mu shořelo auto od vyhřívací dečky. A oznámení od nich je, že se to občas stává.
tesla je rozhodně ke svým zákazníkům vstřícnější, než kterákoli jiná značka.

A kolik dětí uhořelo ve spalovákách? tam to bouchne hned a člověk uvnitř nestačí ani vylíst ve. U elektriky máte většinou daleko víc času než se to rozhoří.

A kolik, že těch tesel vlastně shořelo? Řádově to jsou jednotky! A už jich vyrobili přes 100 tisíc. tj. hoří jedno auto ze 100 tisíc. to je fakt hrozný. Spalováky se stačí podívat do černý kroniky, kolik jich hoří. A to ne jen tím, že děti vzadu sedí na "sudu střelnýho prachu", ale i jen kvůli závadám na elektroinstalaci kvůli daleko menším proudům, než tečou v Tesle.
Avatar - Katikakus
7. 1. 2016 17:59
Re: Pro predstavu...
Tak se rozepis. Ale opatrne, abych se ti nemusel smat, zes nedaval ve fyzice a v chemii pozor.
7. 1. 2016 17:23
Re: Elektromobily z núdze
Pokud se nepletu, tak za masivnim rozsirenim dieselu nestoji lhostejna kupni sila.
7. 1. 2016 16:54
Re: Pro predstavu...
"... když se tam vyskytne jiskra?" Proc by se tam "vyskytovala"?
Treba by se mohlo stat tohle: [odkaz] ? A? :-!
7. 1. 2016 14:58
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Omyl, 42 mld. ročně. Celkem to má být 2 biliony.
7. 1. 2016 13:01
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
Sit 50 falesnych tovaren NEC! 8-s
7. 1. 2016 12:45
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Neco na te zpusob, chudi jezdi Felicii na drahy benzin, bohati manazeri Passatem na dotovanou naftu.
7. 1. 2016 09:05
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Presne tak. Ono s kazdym vykyvem ceny ropy se houpe i cely trh s auty v USA. Staci si vzpomenout na ropnou krizi a na velke prodeje malych aut. Jakmile krize polevila, vratili se akaznici zpet ke svym V8.
7. 1. 2016 08:50
Re: Požár elektromobilu není nebezpečný jako požár běžného a
"....požár je menší a pomalejší.........a oheň je studenější.." >:D >:D >:D
Ja zase slysel ze sovetsky trpaslik je ten nejvetsi na svete! :-!
Vetsina hasicu neni vybavena tim spravnym hasicim materialem na baterkomobily.
Radsi to nechat v klidu dohoret, ono toho popela moc neni, jak nam to svetovy tisk ukazal na te nedavno shorele i3, hm?
7. 1. 2016 08:43
Re: tato bublina
rozvinul jsi podstatu tohoto tunelu velmi detailne a az tuze obsirne. :yes: :yes:
7. 1. 2016 08:38
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Jojo. ..kdyz benzin jde pod $2/gal Americane kupuji SUV stavenych na plarforme pick-ups s 5.0L V8 motorem. :-! Kdo chtel jezdit s autem na baterky uz davno jezdi...
7. 1. 2016 08:35
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
:yes:
Avatar - praděda7
7. 1. 2016 08:28
Re: Elektromobily z núdze
Nekecej...a bylo to poznat na fotkách? :-O
7. 1. 2016 08:19
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
tunel za 42 miliard Kc celkem, ne rocne. :-!
21. 1. 2016 18:15
Re: Požár elektromobilu není nebezpečný jako požár běžného a
No vidíte tak jste to sám potvrdil. hasiči přijedou a když to nejde uhasit tak počkají.

Rozdíl o proti spalováku jen, že když hasiči přijedou ke spalováku tak už nemají co hasit, protože to bouchne hned a je to okamžitě v plamenech a hasiči už jen vyndávají ohořelý těla. Tak to je výhra.
9. 1. 2016 19:00
Clean energy fail
Co si pamatuji, elektromobil úplně stačí zatopit vodou a taky sám od sebe ihned blafne. Extra vysoké nabíjecí proudy, vysoká hustota energie v bateriích, rozhodně nabíjet jen v garáži vyložené silnou vrstvou azbestu nebo mít zděnou garáž mimo dům. Osobně bych si elektromobil klidně koupil. Tesla je nečekaně silná a rychlá, ve 2 lidech na motorce už jsem měl co dělat abych ji dostal. i3 je technicky dokonalá a má špičkový design, škoda jen těch super drahých pneumatik. Jinak je cenově vzhledem k použitým technologiím hodně levná, řekl bych že na ní BMW prodělává. Leaf vypadá hrozně, Twizzy je sranda na léto, Peugeot ion/Mitsu imiev - moc připomínají designem auto typu Spark. Nelíbí se mi dotace na elektromobily - chudáci defakto dotují pracháče díky čemuž nemají na auto tolik peněz a za jejich peníze potom machrují boháči s elektromobilem. Stejné FW - boháč postaví elektrárnu a chudák mu ji dotuje vysokými cenami proudu.
7. 1. 2016 11:17
Re: dostane novou
palce neres, ty anonymni dolu davaj jen ti co si potrebuji kompenzovat svuj kompex menecennosti
Avatar - Bully_
6. 1. 2016 21:17
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Jako ze bohateho cloveka poznas podle naftaka a chudas se musi vozit autem s benzinovym motorem?
6. 1. 2016 19:26
Re: Také ružové ti v Nórsku nie je ....
Ten pokles je ve značné míře způsoben čekáním na nové modely, ať už Tesla X, nový Volt, nový Leaf, popřípadě Bolt apod. Navíc ta statistika zahrnuje nejen elektromobily, ale i plug-in hybridy, kterým se letos extrémně nedařilo právě kvůli čekání.
7. 1. 2016 10:41
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
hele šéfe jasný že nejlepší by bylo kdyby nehořelo ale ruku na srdce, kolik dětí denně zemře na silnici v spalovacích popelnicích? a kvůli jedný možný sabotáži uzemňovat hned celou flotilu?? ale jděte ... ;-)
6. 1. 2016 21:28
Re: Elektromobily z núdze
Je to ta většina, která nehledí na nic jiného, než na peníze. Je jim jedno, že to smrdí, hlavně když to málo stojí a jezdí to levně. Proti tomu nic nemám třeba na vesnici. Ale ve městě je to vražda.