Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Tesla Model S shořela při nabíjení na prach

Michal Fokt
Diskuze (94)
V Norsku, které patří k nejdůležitějším trhům značky Tesla, si americký výrobce elektromobilů dopřál nechtěnou publicitu.

Tesla patří k leaderům elektromobility a je proto pod drobnohledem veřejnosti i médií a její kroky, mezi něž patří třeba budování vlastních rychlonabíjecích stanic, jsou zase trnem v oku konkurence. Není tedy divu, že se jako blesk šíří internetem video, na němž je zachycena luxusní limuzína Model S, připojená k teslácké supernabíječce a zachvácená plameny.

Podle dostupných informací majitel vozu prostě připojil vůz k dobíjecí stanici v norském Kristiansandu, jihozápadně od Osla a krátce poté se objevily plameny, které auto kompletně zničily. Hasičům se podařilo pomocí pěny torzo vozu uhasit. Tesla zatím zareagovala pouze prohlášením, že nikdo nebyl při incidentu zraněn a že se událost intenzivně prošetřuje a bližší informace budou poskytnuty, jak nejrychleji to půjde.

A mělo by to asi jít rychle, Tesla Model S patří v "zeleném" Norsku k nejprodávanějším autům na trhu vůbec a náznak možných problémů by obchodu určitě neprospěl.

Michal Fokt
Diskuze (94)
Avatar - praděda7
21. 1. 2016 20:06
Re: Požár elektromobilu není nebezpečný jako požár běžného a
Ale houno....protože je elektrokára celá z plastu, tak lidí před kremací nejdříve otráví.... ;-\
21. 1. 2016 18:15
Re: Požár elektromobilu není nebezpečný jako požár běžného a
No vidíte tak jste to sám potvrdil. hasiči přijedou a když to nejde uhasit tak počkají.

Rozdíl o proti spalováku jen, že když hasiči přijedou ke spalováku tak už nemají co hasit, protože to bouchne hned a je to okamžitě v plamenech a hasiči už jen vyndávají ohořelý těla. Tak to je výhra.
21. 1. 2016 18:11
Re: tato bublina
A proto se všechno předělává na elektřinu. Vlaky, Tramvaje, trolejbusy, téměř všechny stroje v továrnách jsou na elektřinu. Prodeje elektromobilů každým rokem stoupají (menší pokles v USA je nepodstatný).

Všechny ruční nářadí se je na elektřinu. Díky pokroku v akumulátorech se už začínají prosazovat i elektrické aku pily, sekačky na trávu atd. atd.

Elektřina je nejlepší médium na přenos energie. Člověk zatím nepřišel na nic lepšího.

Takže co se mne týče elektromobili naopak mají budoucnost. Samozřejmě, že to tu nebude hned, hned najednou přes noc se nezmění miliony aut ze spalováků na elektřinu. Ale je to postupný vývoj. už trvá pár let a ještě bude. Což je normální.
Ale každý kdo má trochu rozumu v hlavě to vidí.
21. 1. 2016 17:54
Re: zakázal bych provoz, dokud se vše neobjasní
Co se tutlá? Tesla zatím žádný ze svý požárů netutlala, to si vymýšlíte. Naopak je veřejně přiznala a vysvětlila jak se to stalo a provedla opravu. Která jiná automobilka tohle dělá?
volvo se na svý zákazníky vyto, když mu shořelo auto od vyhřívací dečky. A oznámení od nich je, že se to občas stává.
tesla je rozhodně ke svým zákazníkům vstřícnější, než kterákoli jiná značka.

A kolik dětí uhořelo ve spalovákách? tam to bouchne hned a člověk uvnitř nestačí ani vylíst ve. U elektriky máte většinou daleko víc času než se to rozhoří.

A kolik, že těch tesel vlastně shořelo? Řádově to jsou jednotky! A už jich vyrobili přes 100 tisíc. tj. hoří jedno auto ze 100 tisíc. to je fakt hrozný. Spalováky se stačí podívat do černý kroniky, kolik jich hoří. A to ne jen tím, že děti vzadu sedí na "sudu střelnýho prachu", ale i jen kvůli závadám na elektroinstalaci kvůli daleko menším proudům, než tečou v Tesle.
9. 1. 2016 19:00
Clean energy fail
Co si pamatuji, elektromobil úplně stačí zatopit vodou a taky sám od sebe ihned blafne. Extra vysoké nabíjecí proudy, vysoká hustota energie v bateriích, rozhodně nabíjet jen v garáži vyložené silnou vrstvou azbestu nebo mít zděnou garáž mimo dům. Osobně bych si elektromobil klidně koupil. Tesla je nečekaně silná a rychlá, ve 2 lidech na motorce už jsem měl co dělat abych ji dostal. i3 je technicky dokonalá a má špičkový design, škoda jen těch super drahých pneumatik. Jinak je cenově vzhledem k použitým technologiím hodně levná, řekl bych že na ní BMW prodělává. Leaf vypadá hrozně, Twizzy je sranda na léto, Peugeot ion/Mitsu imiev - moc připomínají designem auto typu Spark. Nelíbí se mi dotace na elektromobily - chudáci defakto dotují pracháče díky čemuž nemají na auto tolik peněz a za jejich peníze potom machrují boháči s elektromobilem. Stejné FW - boháč postaví elektrárnu a chudák mu ji dotuje vysokými cenami proudu.