Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak se žije řidiči aplikace Uber: Nebojím se vlka nic

Vozit pasažéry jako klasický taxikář, ale bez obav z přepadení, procvičit si angličtinu, a ještě si vydělat – ideální práce. Je ale jezdění pro mobilní aplikaci Uber skutečně takový med?
Zpět na článek
Avatar - malakejo
20. 9. 2017 08:56
Re: Kdyby si někdo chtěl udělat na Uber vlastní názor
Už dávají jen 100 Kč ;-\
1. 2. 2016 15:18
Kdyby si někdo chtěl udělat na Uber vlastní názor
Kdyby si někdo chtěl udělat na Uber vlastní názor, přes tento odkaz dostanete 200Kč na první jízdu. https://www.uber.com/…nvite/34sn8s3eue
20. 1. 2016 23:50
Re: Re:
Jednou z podmienok taxi sluzby v SR je havarijna poistka, ktora v pripade nehody kryje moje liecebne a ine naklady spojene s nehodou. Staci, ze zmeskam lietadlo. Uz vidim ako mi to sofer z radostou zaplati zo svojho. Ine ma pri taxiku nezaujima. Na kratke trasy Taxi nevyuzivam a na dlhe ma kazda seriozna taxisluzba fix, ktory mi povedia skor ako mi pristavia auto.
18. 1. 2016 13:38
Re: Re:
Asi záleží na definici pojmu "taxislužba". Já taxislužbu chápu jako auto s nápisem "taxi", které si sice můžete objednat, ale také na něj můžete mávnout na ulici, uvnitř sedí novodobý vekslák a obvykle člen místního taxigangu, který vás zkušeným okem zhodnotí a pokud to uzná za vhodné, pokusí se vás okrást. Za tuto (ne)jistotu a zážitek si pochopitelně připlatíte.

Na druhé straně pak máte uber pop, kdy dopředu znáte cenu a trasu, znáte hodnocení řidiče a na ulici na nikoho nemáváte - jízdu si sjednáte předem.

Já bych řekl, že i když jde o přímou konkurenci taxikářů, tak formálně nejde o taxislužbu.

A ohledně toho zabavení vozu, to si jenom myslíte, nebo to máte podložené nějakým zákonem? Já o ničem takovém nevím, ale uznávám, že zákonů jsou tuny a třeba se to tam někde opravdu píše...
17. 1. 2016 18:41
Ja bych se bal
Vlka mozna ne, ale rozhodne bych se bal magistratu a financaku. Ty pokuty za nelegalni taxisluzbu jsou totiz pro koncoveho ridice docela likvidujici a nemusi jit zdaleka jenom o nejake desetisice. Jsou tam i o rad az dva vyssi pokuty a navic moznost zabaveni vozu. Na obcasny privydelek docela slusne riziko.
Avatar - Doupik
17. 1. 2016 14:06
Časová složka u Uber
Tabulka vychází ze špatné premisy, že Uber má 5 Kč za minutu čekání. Jedná se však o 5 Kč za minutu jízdy, tzn. cena je počítána z nástupní sazby, ceny za kilometr a ceny za minutu, takže když jedu 5 km 10 minut, zaplatím 30 nástup + 60 kilometry + 50 čas = 140 Kč.