Novinky
Doupik
0
Tabulka vychází ze špatné premisy, že Uber má 5 Kč za minutu čekání. Jedná se však o 5 Kč za minutu jízdy, tzn. cena je počítána z nástupní sazby, ceny za kilometr a ceny za minutu, takže když jedu 5 km 10 minut, zaplatím 30 nástup + 60 kilometry + 50 čas = 140 Kč.
Vlka mozna ne, ale rozhodne bych se bal magistratu a financaku. Ty pokuty za nelegalni taxisluzbu jsou totiz pro koncoveho ridice docela likvidujici a nemusi jit zdaleka jenom o nejake desetisice. Jsou tam i o rad az dva vyssi pokuty a navic moznost zabaveni vozu. Na obcasny privydelek docela slusne riziko.
Asi záleží na definici pojmu "taxislužba". Já taxislužbu chápu jako auto s nápisem "taxi", které si sice můžete objednat, ale také na něj můžete mávnout na ulici, uvnitř sedí novodobý vekslák a obvykle člen místního taxigangu, který vás zkušeným okem zhodnotí a pokud to uzná za vhodné, pokusí se vás okrást. Za tuto (ne)jistotu a zážitek si pochopitelně připlatíte.
Na druhé straně pak máte uber pop, kdy dopředu znáte cenu a trasu, znáte hodnocení řidiče a na ulici na nikoho nemáváte - jízdu si sjednáte předem.
Já bych řekl, že i když jde o přímou konkurenci taxikářů, tak formálně nejde o taxislužbu.
A ohledně toho zabavení vozu, to si jenom myslíte, nebo to máte podložené nějakým zákonem? Já o ničem takovém nevím, ale uznávám, že zákonů jsou tuny a třeba se to tam někde opravdu píše...
Na druhé straně pak máte uber pop, kdy dopředu znáte cenu a trasu, znáte hodnocení řidiče a na ulici na nikoho nemáváte - jízdu si sjednáte předem.
Já bych řekl, že i když jde o přímou konkurenci taxikářů, tak formálně nejde o taxislužbu.
A ohledně toho zabavení vozu, to si jenom myslíte, nebo to máte podložené nějakým zákonem? Já o ničem takovém nevím, ale uznávám, že zákonů jsou tuny a třeba se to tam někde opravdu píše...
Jednou z podmienok taxi sluzby v SR je havarijna poistka, ktora v pripade nehody kryje moje liecebne a ine naklady spojene s nehodou. Staci, ze zmeskam lietadlo. Uz vidim ako mi to sofer z radostou zaplati zo svojho. Ine ma pri taxiku nezaujima. Na kratke trasy Taxi nevyuzivam a na dlhe ma kazda seriozna taxisluzba fix, ktory mi povedia skor ako mi pristavia auto.
Kdyby si někdo chtěl udělat na Uber vlastní názor, přes tento odkaz dostanete 200Kč na první jízdu. https😐/www.uber.com/…nvite/34sn8s3eue