Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Volkswagen Golf Plus: Světová premiéra v Boloni

Několik týdnů po premiéře šesté generace Golfu se na autosalonu v Boloni představuje modernizovaný model s označením Plus, který charakterizuje zvýšená střecha.
Zpět na článek
5. 12. 2008 08:31
Re: VW , VW, VW je mi smutno.....
Na to VW odvahu nemá.
Avatar - Plautus
5. 12. 2008 07:56
Re: MÍNUSOVÝ BOD pre PLUS = nula inovácií
veď ja to zákazníkom Golfu neberiem, nech sa len zaňho bijú, netvrdil som, že to nie je dobré auto, tvrdil som len to, že VW svojimi krokmi dáva dodržky slovu inovácia, a to neplatí len pre VW a jeho Golf, či Golf Plus mínus, ale pre celý koncern VW...no hlavne, aby mali predaje, ktoré im zabezpečia prostriedky na ďalšie skvelé nové facelifty...len tak ďalej ;-\
a čo sa týka tej Multiply, tak je pravdou, že prvá generácia bola riadne škaredé káčatko, ale po facelifte je to s peknými botičkami auto, ktoré dizajnom určite nezaostáva za Tebou ospevovaným G Plusom >:-[] v mojich očiach nie...a hlavne sa nehanbím za to, že sa mi páčia i talianske autá a už vôbec nie za to, že momentálne na jednom Fiate jazdím a som s ním zatiaľ spokojný, takže určite nemám dôvod kupovať Golfa V či VI a už vôbec nie Plus, keby sa orientujem na rodinné auto, tak si určite vyberiem niečo rozumnejšie... :-!
4. 12. 2008 23:36
VW , VW, VW je mi smutno.....
Nová generace? pche... Facelift bych viděl jako to správné slovo. A není po vzoru Toyoty lepší zahodit jméno této důchodové legendy?
Náklady na zcela nový produkt nižší střední třídy která by přišla tak za rok dva by byl minimální. Vlastně jen zadní štítek. Prostě něco zguntu nového ve vw stylu >:-[]
neregistrovaný "Horways"
4. 12. 2008 21:11
Facelift
Hodně nepovedenej facelift. :no: ;-\
4. 12. 2008 20:51
Re: MÍNUSOVÝ BOD pre PLUS = nula inovácií
Kde som napísal niečo neslušné? Ja vždy iba slušne a spisovne. Bola doba, keď sa dalo s Tebou v niečom súhlasiť, a keď sa dalo s pánom GTI aj diskutovať. Žiaľ, čas minulý.

Inak iný názor sa dá vyjadriť aj normálne. Ale písať vzletné ódy tam, kde iní ronia slzy, to je už trochu scestné. Navyše svoje tvrdenia už tradične nepodkladáš faktami.

S tou 30-ročnou výrobou Golfu ma nepresvedčíš. 30 rokov má len meno. Autá sú už niekoľký krát celkom iné.
Keď povieš Chrobák, a 20 milónov vyrobených kusov, to beriem, to je úspech aj historický fakt. Nemaj obavu, povedomie o autách a ich histórii mám. Možno hlbšie ako by si si myslel. ;-)

Konkurencia Pluska? Nie je. Nikoho iného taký nezmysel nenapadol.

Čo sa týka tej "omluvy", dlžím ju Tebe. Jasne, že vkus nemôže mať každý. Sorry, o Tebe som si doteraz myslel, že ho máš.
Avatar - Ji/Ri
4. 12. 2008 19:16
Chtělo by to nové fotky...
....toho nového auta. Jinak pro mě propadák...nuda nuda šeď šeď... a ten interiér....to, že se jedná o nové auto jim věří už jen autobijec GTI. GTI sorry, ale máš vlčí mlhu. Trošku objektivity by neškodilo. Měj se fajn.
4. 12. 2008 18:39
Re: MÍNUSOVÝ BOD pre PLUS = nula inovácií
Za Golfa se nemusím bít, za něho se bije již více jak 26 miliónů majitelů... taková prkotina Plaute.

Jinak souhlasím, že každému se může líbit něco jiné... Ano, někdo si koupí třeba géplus a někdo multiplu... >:D
Avatar - Plautus
4. 12. 2008 17:12
Re: MÍNUSOVÝ BOD pre PLUS = nula inovácií
a ešte niečo, na tých obrázkoch so stromami ma zaujali najmä tie stromy...sú fakt krásne, takže v tomto ďalší dobrý postreh GTI >:D :yes:
Avatar - Plautus
4. 12. 2008 16:11
Re: jak se Golf nafoukl...
...ale nikto sa z neho nepokaká, sú to iba slabé vetry...golfský prúd zo strukovín >:D ;-)
Avatar - Plautus
4. 12. 2008 16:02
Re: MÍNUSOVÝ BOD pre PLUS = nula inovácií
pozri, do istej miery s Tebou súhlasím, a to s tým, že si vo svojom príspevku vystihol filozofiu, ktorou sa riadi VW...teda tým, že Golf si kupujú tí, čo s ním ´vyrástli´, zžili sa s ním a žijú s ním, až kým nezomrú...len by si VW malo dať pozor na to, aby s tými skalnými nezomrela i legenda menom Golf, pretože VW týmito svojimi počinmi k tomu smeruje...áno, už viem ako zareaguješ, že je to hlúposť, pretože na Golfoch jazdia i mladí ľudia a túžia po ňom mnohí mladí chlapci, len im prajem, aby ich tá chuť naňho neprešla, keď zistia, že im VW podsúva stále to isté s miernymi úpravami za tie isté peniaze, z čoho mi vychádza rovnica: málo inovácií, teda málo muziky za nemálo peňazí - nemalú cenu, čím VW samo popiera svoje meno Volkswagen, ľudové auto pre ľudí za ceny, ktoré prevyšujú konkurenciu, avšak inak neprevyšujúci a pre mňa priemerný automobil v nižšej strednej...mňa rozhodne nezaujal ani Golf VI ani Golf Plus, aspoň, že sa zmohli na Scirocco, ktoré im čiastočne v mojich očiach zachraňuje reputáciu...celým tým textom som chcel povedať iba to, že VW skutočne nenapĺňa tie oslavné ódy, ktoré tu vždy na ich adresu píšeš, ale je to Tvoj názor, nikto Ti ho neberie, len nechápem, že si až taký zaslepený, pretože mne to prijde tak, že by si sa za VW a Golfa i pobil, čo je úplne scestné, pretože sa nájdu i iné autá, ktoré sa mu prinajmenšom vyrovnajú, možno i prevýšia a nielen po stránke dizajnu...
A ešte aby si to pochopil úplne, nie každý musí mať rovnaký vkus, ako máš Ty, každému sa páči niečo iné a taktiež každý môže mať iné požiadavky a predstavy v súvislosti so slovným spojením NOVÝ MODEL...chcelo by to naliať si čistého vínka do pohára a trochu rešpektu a ohľaduplnosti i voči ostatným, pretože ak niekto čo i len trochu spochybní Tvoju ódu, tak je zle...iba toľko som chcel, inak želám pekný deň Tebe i všetkým, ktorí majú radi autá, či už tej alebo onej značky ;-)
Avatar - Plautus
4. 12. 2008 15:39
Re: Malo bylo krize
no neviem, či si dobre pochopil ZocelenehoDrapalika alebo či ho dobre chápem ja...ja to chápem aj tak, že poukazuje na ´krízu´ spôsobenú šéfmanažérmi koncernu VW pred istým časom, keď sa prevalili nejaké tie záležitosti okolo ich úletov platených z firemnej kasičky...no asi tá kríza nič nepriniesla, chcelo by to nový vietor, nový GOLFský prúd do vedenia (nielen prevzatie VW zo strany Porsche), ktoré by sa odhodlalo i na niečo zásadnejšie a nielen na facelifty stávajúcich (súčasných, aktuálnych) modelov... ;-\
4. 12. 2008 15:14
Re: PLUSOVÝ BOD
Na rozdíl od tebe, Klaudie napotřebuji názory opisovat, vystačím si se svojí hlavou a se svým vokem. Pokud tu hodláš diskutovat se mnou, pokoušej se příště psát realisticky a hlavně slušně. Naivitami, že VW nevyrábí přes třicet let golfa zkoušej zaujmout v klubu sobě rovných. Nemáš povědomí, nemáš... mapu.

P.S. Zahleď se na ty nádherné snímky (zejména ty dva se stromy), pak tu vypiš konkurenci plusu a na závěr se sám sobě omluv. I když... nesmutni, vkus prostě nemůže mít každý :-!
4. 12. 2008 14:34
Re: PLUSOVÝ BOD
Pekné blbosti píšeš, GTI. Ono je to tak trochu aj naopak. Volkswagen nevyrába 30 rokov Golfa. Iba dáva už 30 rokov to isté meno svojim autám. Plus rovnaké meno si časom vzal za zámienku, prečo nevyvíjať nové modely, len donekonečna faceliftovať staré. Veď načo mrhať peniazmi na vývoj, keď staré je ešte dobré?

A čo ten takzvaný Golf+? Voči bežnému je o pár kg ťažší a vozí o pár litrov viac vzduchu. Má väčší odpor vzduchu, vyššiu spotrebu. Síce väčší kufor, ale nepraktický, je krátky a vysoký. Zvonku novú generáciu od starej pomaly ani nerozoznáš, zvnútra tiež nič IN. Tak nechápem, kde vidíš tú parádičku?
To už skôr má zmysel Touran, s malým dodatkom, keby nebol najporuchovejším a najmenej spoľahlivým minivanom na trhu...

Mimochodom, všetci pre tebou tu vyjadrili sklamanie nad novým Golfom Plus, Ty, zase spievaš ódy. Pripadáš si byť úplne zdravý?
4. 12. 2008 12:18
Re: PLUSOVÝ BOD
Co to? Neztrácíš při psaní vědomí... 8-s >:D
4. 12. 2008 11:49
Re: PLUSOVÝ BOD
Ovšem zdaleka nejdůležitější je to, aby náhodou neměl tišší zimní gumy, než letní. ;-)
4. 12. 2008 11:39
PLUSOVÝ BOD
Golf, z něhož se zejména po celé Evropě stal evergreen, ikona mezi kompakty, se vyrábí přes třicet let. Tehdy v sedmdesátých rocích VW zatřásl autosvětem. Malé, kompaktní auto s motorem vpředu a praktickou karoserií. Všichni ho zkopírovali.

Ten první Golf oslovil zejména mladou klientelu. Ta ovšem stárne samozřejmě s Golfem. Dnes je nejstarším fandům, kteří jezdí výhradněš GOLF k sedmdesáti. Zůstali mu věrní od počátku a VW se jim za tu věrnost dokonale odvděčil. Získávají Golfa, do něhož se jim bude i ve stáří výborně nastupovat. Vedle toho, jak je vidět, není tenhle plusgolf náčiním pro staré páprdy. Naopak, jeho svěží, jistá tvář přitáhne mnoho mladých lidí, mladých rodin... Nakonec, je přece známou pravdou, že v Evropě jezdí v kompaktní třídě lidé co tomu rozumí golfy, a pak je těch pár ostatních...

P.S. Ten vnitřek, sedadla, volant... parádička co?

BRAVWO PLUS :yes:
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 09:08
jak se Golf nafoukl...
Tohle jako má být novinka?? Už od počátku její výroby mi nějak uniká smysl existence nesmyslu jménem Golf Plus. Není to ani kombi, ani menší MPV, je to snad jakýsi přerostlý hatchback, nabízející o něco větší kufr a především místo nad hlavami...
Jinak tradičně celkem hezký interier a totálně unylý exterier a dost mizerné dva nejslabší motory 1,4 (59 kW) a 1,6 (77 kW) Celkově tedy... :no: :-!
4. 12. 2008 01:42
Re: Panejo
>:D >:D >:D :yes: :yes:
nestras novou generaci to uz je stej facelift ;-)
3. 12. 2008 17:57
Re: Malo bylo krize
Koukám, že ty vůbec nevíš, čeho se krize týká. Rozhodně ji nezpůsobily automobilky.

Mimochodem dnes se prodává barel ropy za necelých 60 $, což je téměř 3x méně než před nedávnou dobu.

Mysli a pak piš.
3. 12. 2008 17:39
Malo bylo krize
Stale to stejne stare auto, stale ty stejne stare motory. Nekdy v mlhave budoucnosti se dockame i novych, stale stejnych motoru, ktere revolucne usetri nekolik deci. Je videt, ze krize jeste bylo malo, aby se neco pohlo v mastodontnim koncernu.
3. 12. 2008 17:26
Re: Zklamání
V tom máš naprostou pravdu. Také jsem ten model nikdy nepochopil. Sice se v něm sedí opravdu krásně, ale kompromis mezi klasickým Golfem a Touranem je podle mě na trhu naprosto zbytečný. Stejně tak mi přijde Passat CC jako hloupé mrhání penězi. Proč nabízet dva sedany jedné značky na stejných trzích v jedné kategorii? Ale pořád lepší než Seat. Altea, Altea XL, Toledo a Leon - čtyři pětidveřové hatchbacky nižší střední třídy se stejným čumákem a interiérem... Ani se nedivím, že Seatu nezbývá než vyrábět v licenci starou A4, aby napravil alespoň něco z těch ztrát.
3. 12. 2008 17:22
Re: Zklamání
Hlavní důvod tenkrát znamenal přinést do nižší střední třídy dva "rozdílné" vozy zaměřené na jiné cílové skupiny zákazníků. Prostě marketingový nesmysl. Bora Varian měla nabízet daleko více výbavy, ale za vyšší cenu. Tohle se o ní alespoň v roce 1999 psalo. Ale jediný výrazný rozdíl byl jen čumák.
Avatar - sybokcz
3. 12. 2008 17:02
Re: Zklamání
Zadny, resp. v predni casti stejne jako mezi Borou a Golfem, zadek stejny. V tomto pripade spis slo o rozdeleni mezi trhy, myslim ze nikde (max v Nemecku) se Golf Variant a Bora Variant nenabizely spolu.
3. 12. 2008 16:59
Re: Zklamání
jaký byl vlastně rozdíl mezi Golf Variantem a Bora Variantem?
3. 12. 2008 16:55
Re: Zklamání
Golf Plus je v první řadě marketingový nesmysl...., možná ještě horší než svého času Bora Variant. Facelift mu ale nepomohl, to souhlasím :-)
3. 12. 2008 16:52
Zklamání
Po výrazném faceliftu výchozího modelu jsem čekal také nápadné změny Golfu Plus. Sice vypadá dobře, ale radikálnější zásah by rozhodně neuškodil...
neregistrovaný "Trolik"
3. 12. 2008 16:44
no a sme doma
tu je pekne vydiet, ze "novy" vw golf VI je len obycajny ( a teda podla mna velmi nepodareny) facelift inak pekneho golfu V. Novy golf plus vyzera teraz lepsie ako klasicky golfik co bolo predtym naopak.nuz asi vedia co robia.takze golf plus :yes: ,golf VI :no:
Avatar - R32
3. 12. 2008 16:40
Ručná brzda
No nevie mi niekto vysvetliť... to prvé v tej bielej farbe má elektr. ručnú brzdu tie ostatné klasický kutač. To prvé je nejaký showcar z autosalónu alebo to bude za príplatok akože??
Avatar - Atomas
3. 12. 2008 15:51
Panejo
Mě teda ten revoluční design nové generace Golfu plus úplně vzal dech >:D