Bezpečnost
riderhenry
0
V XC90 jsem najezdil hodne km (jako spolujezdec) a nikdy jsem se nepotreboval odpoutat za jizdy. A kdyz uz, tak 5 vterin vydrzim a naopak bych si ten system jeste pochvalil. Opravdu si myslim, ze to je zaklad...
Přejít do diskuze
Ricardo klid. Chápu že teplákový kovbojové s ledvinou na břiše (jako třeba my dva >😒]) se zásadně nepoutaj, ale představ si situaci že povezeš ze Slovenska Daniela (matelka) a zapomeneš připoutat jeho dětskou sedačku. No umíš si představit ten cirkus??? >😒] >😒]
"sedeho" Forda myslis Kuga, ja myslim ze Kuga je designem asi nejhezci "SUV" soucasnosti. XC60 take neni spatna rozhodne je hezci nez disproporcni Q5.
Jenže ono to ten cirkus dělá i když se například vzadu někdo na pár vteřin odpoutá aby mohl vytáhnout z kapsy mobil. A takových případů máš spoustu.
Na XC60 jsem se taky chtel jet podivat, ale zatim to nevyslo. Nicmene z ruznych testu zatim vychazi, ze mozna jizdnimi vlastnostmi i !!!prekonava!!! X3 a Q5. Netvrdim to ja, ale uz jsem to dvakrat cetl... 😉 (Speed, TopGear nebo Carauto). Tvrdim vsak to, ze XC60 je jasne nejkrasnejsi auto po vsech strankach! 😄 A jako jedine mi dava smysl - kdyz uz teda "potrebuju" SUV, tak si nekoupim nejakeho "sedeho" forda, nebo radoby sportovni X3 ci Q5, ale radeji maximalne komfortni, bezpecne a privetive XC60. Tak to alespon vidim ja! 😉 :yes:
To je jen dobre! Nepochopim cloveka, ktery jezdi nepripoutany (samozrejme jsou vyjimky - zdravotni duvudy atd.). Ja bych spis zavedl system, ktery ani nenastartuje, odkud se clovek nepripouta. I kdyz popojizdis na parkovisti, tak te tech 5 vtein nezabije... To nemluvim o tom, ze i pred tvym vlastnim domem muze jet ozraly vul 100km/h treba...
On v dnešní době jezdí ještě někdo nepřipoutaný? Zvlášť s Volvem?? 😲 A když zajíždim z ulice do garáže, tak to těch 20 sekund pípání vydržim 😄
Navíc Volvo má snad ten nejotravnější připomínač pásů na světě. Jako by nestačil ten otravnej zvuk co se sám ani po nějaké době nevypne tak když zesílíš rádio zesílí se i to pípání 8-s
zvrhle to je v pripade, ze to autu pomuze pri opakovani narazu v zisku 5*, ale celkove to nema na bezpecnost vliv. Mimochodem, nejsou ty predni dvere nejake pootevrene? Fabii strhli body za odskoceni zamku, ale tady nic a prijde mi ze jsou docela dost...
Přesně tak. Měl jsem dnes možnost se s autem svézt (bohužel jen jako cestující) a musím říct, že je to rozhodně příjemné svezení. Co na mě nejvíc zapůsobilo? Nejrůznější systémy pasivní bezpečnosti i pocit bezpečnosti obecně, vyšší posaz a z toho plynoucí přehled, ticho při dálničních rychlostech i prudkém zrychlení i s motorem D5. Jen trochu horší je výhled z auta dozadu. Ale rozhodně jde o hodně příjemné auto 😄
Dobře načasovaný článek - dnes je totiž celorepubliková předváděčka XC60.
Videa jsou dobře sestříhaná a bez zbytečného čekání ukazují co mají.
Boční náraz vyšel skvěle, ale NIKDY bych si jím nechtěl projít, ani při hodnocení ****** hvězdiček, to přetížení je drtivé 😒
Videa jsou dobře sestříhaná a bez zbytečného čekání ukazují co mají.
Boční náraz vyšel skvěle, ale NIKDY bych si jím nechtěl projít, ani při hodnocení ****** hvězdiček, to přetížení je drtivé 😒