Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Mansory: Balancování na hraně vkusu

Společnost Mansory Design & Holding GmbH má na svém kontě desítky úprav vozů luxusních a prémiových evropských značek, z nichž celá řada dodnes ohromuje odvahou svých tvůrců.
Zpět na článek
Avatar - Kolouš
12. 3. 2016 09:33
na hranici? spis za hranici vkusu.
Nikdy jsem se o fakta týkající se tohoto "upravce" nezajímal. Snad jen pro pobavení kouknout na pár nevkusnych jeho děl. Pár prvních vět tohoto článku ale vysvětluje vše. Iranec, jehož nejčastější zákazníci jsou z Ruska popř. Z arabskyho světa. Ty auta ani nemůžou vypadat jinak...
Avatar - pumpkin
12. 3. 2016 20:41
Unikátny gýč
Tieto autá dokážem oceniť jedine zo zberateľskej stránky, lebo po estetickej je to žiaľ vo väčšine prípadov des. Ide o to, že úpravca má často úplne iný pohľad ako samotný dizajnér, ktorý dané auto navrhol.

Dvorný úpravca alebo príslušenstvo priamo od výrobcu sú predsa len väčšinou nejak odkomunikované s dizajnérom a je to jednoducho vidieť.

U nás je známy čierny Cayenne 955 Biturbo Gemballa. Úprimne, to auto vyzerá ako odfláknutá oprava po búračke a vek + zanedbaná údržba to len podtrhujú. Ale aj keď sa mi to auto teda moc nepáči, pozerám sa naň ako na unikát, stelesnenie predstáv niekoho, kto mal víziu a nakoniec za ňu zaplatil svojim životom.

[odkaz]

Ešte ale musím dodať, že tuning luxusných áut je pre mňa, z nižšej strednej vrstvy, niečim nepochopiteľným. Už samotný výrobca ponúka široké spektrum personalizácie, tak načo to ešte zbytočne hrotiť?

Sú predsa možnosti kúpiť si nejakú limitovanú továrenskú edíciu, alebo siahnuť po nevšednom aute, po veteráne, atď. Toto už nie je ani tak o kráse ako upozorniť na seba a kúpiť si auto, ktoré bude kričať "Prosím, všimnite si ma!".
Avatar - Glaukos
12. 3. 2016 10:58
Obrat
Podle toho jaký mají obrat bych řekl, že prostě dělají to,o co je zákazníci žádají. Mě osobně se některé jejich úpravy fakt líbí. Přesněji třeba "géčkové Mercedesy" nebo Ferrari
Avatar - maxi!
12. 3. 2016 10:46
je to uz hrubo za ciarou!
Mansory: Balancování na hraně NEvkusu by bol lepsi titulok
ale - ako som to uz raz pisal - ked ma na to trh a zrejme ma, tak asi je chyba niekde inde!
V Moskve ci v Azii a par kuskov aj inde vie predat.
:-!
12. 3. 2016 11:31
Tuzing pro bohate
Nekomu staci zhyzdit Golfa a nekdo musi Rolls Royce, v principu jde ale o to same - vytvory lidi kteri maji vic penez nez vkusu.

Jenom fakt nechapu kde se v nekom veme ta drzost ze ho u takhoveho auta vubec napadne menit design, ty automobilky preci zamestnavaji ty nejlepsi designery kteri ty auta navrhuji nekolik let a nekdo prijde a rekne "Ne, ja vim lepe jak bych to melo vypadat". To jako kdybych si koupil obraz od Picassa a pak do nej neco domaloval protoze se mi to tak libi vic.
12. 3. 2016 09:19
Mnoooo
jestli tohle je na hraně, tak co je potom za hranou?!
Mě se teda ty jejich výtvory většinou nelíbí. Je to kočkotuning na ultimo. 8-s
13. 3. 2016 17:32
Re: TUNING = KÝČ
:-) United Arab Emirates . Spojené Arabské Emiráty ;-) Ale asi mají také retardéry a tak... Nevím.
Avatar - CHerokee
12. 3. 2016 22:53
Re: na hranici? spis za hranici vkusu.
Tak tak, to je pro zbohatlé východňáry, co nemají vkus. Mansory = kýč jak bič(tch)
12. 3. 2016 22:25
Re: TUNING = KÝČ
Tak třeba v UAE takové problémy řešit nemusíš:)
12. 3. 2016 20:53
Re: Mansory ?? KRAVINA NA ENTOU !!
jj
ABY REDAKCE MĚLA O ČEM PSÁT PROTOŽE JINAK BY LIDI NEKLIKALI A PENÍZKY BY SE NESYPALY >:D
12. 3. 2016 18:52
Re: TUNING = KÝČ
Není tuning jako tuning. Takový diskrétní tuning např. originál MazdaSpeed součástky nebo podobné úpravy. To určitě kýč není, ale jasně, že myšleno vizuál hlavně.
Jinak MANSORY 90% jejich akcí jsou strašné hrůzy dle mého náyoru, a navíc je páchají na vozech co jsou na hranici umění a automobilismu, jako např. Astony a podobně... No, kdo si to koupí, je to jeho volba, ale my můžem mu říct, že je muf pak >:D >:D
Avatar - rokyta.p
12. 3. 2016 18:14
Re: Mnoooo
jo tak tady se pan Jelínek inspiroval k těm jeho loskutákovinám >:D >:D >:D příště budou plyšové hrací kostky na zrcátko :*)
12. 3. 2016 12:23
Re: Tuzing pro bohate
Ale to bys byl hráč!
...ale moc to nikde nerozepisuj, nebo to nějakej vylízanej zazobanec udělá, aby byl zajímavej... >:D >:D >:D
Avatar - flyboyeda
12. 3. 2016 20:08
Re: TUNING = KÝČ
Tak nejlepší je tuning přímo od automobilky samotné, AMG, (S, RS (Audi)), BMW M, Alpina je tak na hraně, někdy jo, někdy to přežene, Brabus spíš ne, to už je taky moc

Málokdy je tuningový výsledek lepší jak originál samotný, třeba ten tunning Cayenne to už je moc, to je za hranou

Vzhledem ke stavu našich vozovek je nejlepší tank, potom off-road, ještě SUV je vhodné, ale snižování podvozku, je hrozně nepraktické, nedá se zaparkovat tak aby byl nárazník nad patníkem, problém s retardéry a teď po mrazech jak se otepluje děr na silniccíh přibyde, pokud člověk bydlí někde kde existují dokonalé silnice, tak proč ne, ale u nás je to hloupost, navíc je lepší mít podvozek víš a mít klid a nic neřešit, než abych jezdil jak po-sranej a sledoval furt kde je nějaká nerovnost nedej bože díra