Novinky
defusiq
2
Tak Policie ČR do nových aut fasuje automat kvuli pohodlí a hendikepovaní jezdí s manuálem...tady je někde chyba a nebude jenom jedna...
Přejít do diskuze
Dokonce ani to neni uplne pravda. Uz za totality se k nam dovezela auta s automatem prave za ucelem prednostniho pridelovani invalidum.
Tak ale treba asi vziat do uvahy, ze si kupuju auto najskor raz za 10 rokov. A pred cca 5 rokmi nebol vyskyt automatov taky ako teraz, cize si este pockaju, kym budu mat vsetci automaty. A dalsi problem je ten, ze k automatu zvacsa treba priplatit aj na vybave a motore. So zakladom automat nedostanu a teda cena za automat je vyssia ako tych 30-40 tisic. Ale spominali, ze ich poziadavky na auto sa od zdravych vodicov odlisuju, tak nevieme, kde a ako su este pri vybere limitovani.
Osobne velmi podporujem pomoc hendikepovanym spoluobcanom, ale takato prerabka mi prijde v casoch bezneho vyskytu automatov ako dost absurdny pocin. Hlavne za tie sumy. Keby to bolo na Slovensku, hned by som za tym videl politcky podporovanu zarobkovu cinnost s nalepkou pomoci, ale mozno v Cechach su pohnutky humannejsie 😉
Boj s manuální převodovkou při nutnosti ručního řízení pro invalidy byl nevyhnutelný za totality, kdy auta s automatickou převodovkou nebyla k dostání. Ale dnes je to zcela absurdní počin, vždyť pro tělesně postiženého řidiče je automat naprosto ideálním a také bezpečným řešením! Proto považuji celý tento článek za střelbu mimo terč, zcela ignorující současnou nabídka na našem automobilovém trhu... :-!
Líbí se mi, že to auto se dá používat i klasicky, že nezmizely pedály. Ale vzhledem k velikému příplatku za automatickou spojku (v článku zmiňují 60 tisíc korun) by byl příplatek za DSG (30-40 tisíc korun v závislosti na výbavě) nižší. A odpadne i nutnost řadit rukou 😄
Já jsem ivalidní a odloňska mám taky auto od škodovky. Ale ještě jsem neviděl, aby měl invalida manuální řazení. Pravda, ještě jsem neviděl všechno. Musím pochválit přístup pánů ze škoda handy Brno. lilian