Ekonomika
slovo sport se dnes využívá v automobilové branži tak smyslně, že ráno je potřeba připravit snídani u sportovního stolu, posedět na sportovní míse, osvěžit pokerface u sportovního umyvadla, obléct sportovní džíny, sednout do Superbu Sportline, vystát ráno tu 30 minutovou kolonu na 6tikilometrové cestě do práce, sportovním krokem se vyšvihnout do svého sportovního křesla v kanceláři a počkat, až sportovně neoděná asistentka přinese sportovní dávku kofeinu, aby mohl začít další krásný den >😁 >😒]
zapamätaj si tieto 3 pismena: PDP ( pal do pi.če ) ! :-!
napisem ti ich zakazdym, ako tu vypotis podobnu cocotinu. :-!
jo a : :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
napisem ti ich zakazdym, ako tu vypotis podobnu cocotinu. :-!
jo a : :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
ani ja sa uz nechcem opakovat😒br />
Porovnaj priebehy vykonu tych motorov, odstupnovanie prevodovky ( najlepsie pilovy diagram ), DIN / EU pohotovostnu hmotnost, v ktorej sa tie merania robia...
Rozhodne v nich nema mat vodic 100kg a 65 l v nadrzi, ako to ti poliaci maju napisane, a to este ani nevies, aku vybavu ( kolko kg ) malo to auto navyse, oproti najnizsiemu tovarenskemu udaju.
Chod do Skodofky, vypytaj si Supa s deklarovanou minimalnou hmotnostou ako v prospektoch a urob to meranie ty ( teda pokial si 75 kg EU typizovany sofer / resp. 68kg + 7 kg prirucna batozina 😄 )
Kedze novinari sa k takej "socka edition" Supu nedostanu, su tie merania o nicom. 😉
Rozhodne v nich nema mat vodic 100kg a 65 l v nadrzi, ako to ti poliaci maju napisane, a to este ani nevies, aku vybavu ( kolko kg ) malo to auto navyse, oproti najnizsiemu tovarenskemu udaju.
Chod do Skodofky, vypytaj si Supa s deklarovanou minimalnou hmotnostou ako v prospektoch a urob to meranie ty ( teda pokial si 75 kg EU typizovany sofer / resp. 68kg + 7 kg prirucna batozina 😄 )
Kedze novinari sa k takej "socka edition" Supu nedostanu, su tie merania o nicom. 😉
To právě nebavíme.
Moderní V6 atmosféra někde v rozmezí 3,0-3,6 V6, což jsou dnes nejčastější motory má nějakých 280-340 koní, kompresorové V6 Jaguaru mají 340-380 HP, twin turba maj 300-440 HP.
Takže to udělají za těch 5-6 sekund, twinturba i pod 5 s.
Ale zdechlý 1,4 s fofrklackem za 8,6? Při váze a aerodynamice Superbu? Hmmm tak to jo no. V reálu to bude mít 9,2 a bude to rádoooo
Moderní V6 atmosféra někde v rozmezí 3,0-3,6 V6, což jsou dnes nejčastější motory má nějakých 280-340 koní, kompresorové V6 Jaguaru mají 340-380 HP, twin turba maj 300-440 HP.
Takže to udělají za těch 5-6 sekund, twinturba i pod 5 s.
Ale zdechlý 1,4 s fofrklackem za 8,6? Při váze a aerodynamice Superbu? Hmmm tak to jo no. V reálu to bude mít 9,2 a bude to rádoooo
má v tabulce zrychlení za 8,6 s. >😁 . Tak milý koncerne VW, a teď ještě tu o Červené Karkulce. Minule na letišti verze 2,0 TDI 140 Kw DSG to dávala mezi 9-10 s. Lhaní se stává pravidlem.
Bariiiku, Bariiiku... >😁
8,6 sekundy bude taky isty "nezmysel" pre auto s V6 s rovnakym priebehom vykonu, ako pre trebars aj R3 s rovnakym priebehom vykonu, v danom aute s danou hmtnostou.
Takze bud nazad do skoly na hodiny matematiky, alebo... :😉 >😁
8,6 sekundy bude taky isty "nezmysel" pre auto s V6 s rovnakym priebehom vykonu, ako pre trebars aj R3 s rovnakym priebehom vykonu, v danom aute s danou hmtnostou.
Takze bud nazad do skoly na hodiny matematiky, alebo... :😉 >😁
Princip... 😄
Poviem takto: Zober holeho, boseho Supa s tym motorom a mal by si sa dostat na vyrobcom udavane udaje. ak si slabsi sofer, tak trebars + 0,5 sek. s manualom, a neviem ci vobec nieco s automatom, pokial dodrzis proceduru launch-startu.
Ak mas v rukach auto, ktore ti na vahe ukaze +100 kg, tak sa necuduj + 0,3 a viac sekundam.
Ja som s tymto problemy poväcsinou nemal. Ba dokonca niektore koncernove sportove modely ( typicky Audi ) to zvladaju lepsie, nez na papieri. A to väcsinou z 2 dovodov: vyssi, nez papierovy vykon, plus zvycajna rezerva 0,2-0,3 sekundy, ktoru Audi naschval uvadza. Vid americke merania Audi R8 plus - kde 0-60 mph urobili za 2,6 sekundy. 😉
A tych prikladov je viac.
Poviem takto: Zober holeho, boseho Supa s tym motorom a mal by si sa dostat na vyrobcom udavane udaje. ak si slabsi sofer, tak trebars + 0,5 sek. s manualom, a neviem ci vobec nieco s automatom, pokial dodrzis proceduru launch-startu.
Ak mas v rukach auto, ktore ti na vahe ukaze +100 kg, tak sa necuduj + 0,3 a viac sekundam.
Ja som s tymto problemy poväcsinou nemal. Ba dokonca niektore koncernove sportove modely ( typicky Audi ) to zvladaju lepsie, nez na papieri. A to väcsinou z 2 dovodov: vyssi, nez papierovy vykon, plus zvycajna rezerva 0,2-0,3 sekundy, ktoru Audi naschval uvadza. Vid americke merania Audi R8 plus - kde 0-60 mph urobili za 2,6 sekundy. 😉
A tych prikladov je viac.
Nezmysel je asociovat Superb s cimkolvek, co len trochu pripomina sport.
S jedinou vynimkou - odviezt dieta na sportovy kruzok.
S jedinou vynimkou - odviezt dieta na sportovy kruzok.
Nevidím skoro rozdíl >😁 Favorit Sportline...zeleně tónovaný okna...alu v zajímavém designu...hezčí polstrování >😁 >😁 >😁
chlapce, fakt neviem, co chces povedat. 😲
Pleas, don´t use google translate.
Write it English, German, Rusky...
😉
Pleas, don´t use google translate.
Write it English, German, Rusky...
😉
Slovo Sport se dnes totiž v automobilovém průmyslu používá výhradně pro označení zadokolkových kupé, že jo. 😄
ach jo, znalec sa ozval... >😁 8-s
Tak si trosku preluskaj cenniky Audi - S-line mozes mat aj len ako exterierovy, alebo interierovy paket. Len davnejsie platilo, ze si musel k nemu zobrat aj S-line sport. podvozok, teraz uz ani to nemusis.
Tak si trosku preluskaj cenniky Audi - S-line mozes mat aj len ako exterierovy, alebo interierovy paket. Len davnejsie platilo, ze si musel k nemu zobrat aj S-line sport. podvozok, teraz uz ani to nemusis.
Samozřejmě bavíme se o autě velikosti a váhy Superbu. Dnešní V6 to dá s přehledem za 5,0-6,0 s dle pohonu a převodovky v autě typu Superb >😁
minulych 9-10s daval s nou Mr. Machala. Tipujem, ze Mr. J@W by to daval cca vyrobca + 0,5 sekundy. 😉 Teda pokial by Mr. J@W pouzil mnou popisany sposob testovania zrychlenia... :-!
no napisal si to minimalne čudne... 😐
ten Sup ma uz aj sportovy podvozok, ktory si proste v opti paketoch VW / Audi nemusis priplacat. Takze v tomto je to taky "komplexnejsi" paket - lebo cele auto uz je nakonfigurovane na "sportovo" od vyroby.
ten Sup ma uz aj sportovy podvozok, ktory si proste v opti paketoch VW / Audi nemusis priplacat. Takze v tomto je to taky "komplexnejsi" paket - lebo cele auto uz je nakonfigurovane na "sportovo" od vyroby.
Crazy Hatch je vonku !
[odkaz]
Bohuzial, len ako koncept... ;-\
...a to pritom ja Renaulty nejako extra netoto..., a celkovo nejake HH s len FWD... >😒]
[odkaz]
Bohuzial, len ako koncept... ;-\
...a to pritom ja Renaulty nejako extra netoto..., a celkovo nejake HH s len FWD... >😒]
jen prerazeni mu s tou 1.4 trvalo skoro fterinu, navíc velky zavahani kolem 5tis ot na jednicku diky prokluzu, coz dela taky skoro 0.5sec, takze to zadnej velkej talent v rozjizdeni neni. ono nestaci jen slapnout na plyn a drzet ho na podlaze...
a dvojka je proti jednicce moc dlouha, nebo jednicka naopak kratka, protože otáčky na dvojku padaj az ke 3.5tis, tedy momentalne ani ne 80kW vykonu.
odkazy ale hezky, chvalim
a dvojka je proti jednicce moc dlouha, nebo jednicka naopak kratka, protože otáčky na dvojku padaj az ke 3.5tis, tedy momentalne ani ne 80kW vykonu.
odkazy ale hezky, chvalim
Video nefunguje, ale i tak, 8,6 zní lépe, než 9 a něco. Stačí se podívat za kolik to dává třeba Levorg, který nelže. Nebo starší auta, která měla o cca. 200 kg míň. Skoro žádné nešlo pod 9. To co teď evropa předvádí - automatické lhaní o spotřebě, teď se k tomu přidává automatické lhaní o dynamických vlastnostech, a všichni se tváří jak jsou korektní. Hrozná doba.
Už se opakuji, podívej za kolik to dává Levorg, za kolik to dávala starší octa RS 1,8 T 132 Kw, za kolik to dávají auta co mají podobné kilowatty a poh. hm. kolem 1200 Kg. Teď tu máme 200 kg /a možná víc/ navrch. I ve videu na které odkazuje Twisted se pod 9,1 nedostali a to pořád nevíme, jestli i tam náhodou ta silnice není trochu z kopce, protože test není proveden minimálně 2x tam i zpět.
ok, toz som rad ! 😉 :yes:
btw.: zaregistroval som sa na My-Audi, picol tam ten VIN a mam komplet celu vybavu - v nemcine. Takze sporotovy podvozok a nie S-line sport. podvozok. Co povazujem za fajn, aj ja som na takych jazdil, ale s 19" a aj tak pohoda. 😄 :yes😒br /> ved keby co, tak SZ...
btw.: zaregistroval som sa na My-Audi, picol tam ten VIN a mam komplet celu vybavu - v nemcine. Takze sporotovy podvozok a nie S-line sport. podvozok. Co povazujem za fajn, aj ja som na takych jazdil, ale s 19" a aj tak pohoda. 😄 :yes😒br /> ved keby co, tak SZ...
pod clankom mas "tlacitko" SHOW PRESS RELEASE.
A ani v nom sa nic o vyrobe co i len takejto limitovanej serie nepise.
Takze zaujemcom ostava len dufat.. 😐
Pokial mas lepsie info, toz daj vediet tunajsim "zaujemcom"... >😒]
A ani v nom sa nic o vyrobe co i len takejto limitovanej serie nepise.
Takze zaujemcom ostava len dufat.. 😐
Pokial mas lepsie info, toz daj vediet tunajsim "zaujemcom"... >😒]
Teď jsem se hrabal v konfigurátoru Golfu a překvapilo mě, že tam měli R-line sportpaket, který je jen obyčejným výbavovým balíčkem (zatmavená skla apod.)...To jen na okraj.
Předpokládám, že jde o tohle video😒odkaz]
Od stejného autora TDI s manuálem za 8.4 sec: [odkaz]
Tady jeden s DSG: [odkaz]
Od stejného autora TDI s manuálem za 8.4 sec: [odkaz]
Tady jeden s DSG: [odkaz]
Moderní atmo V6 nejsou rozhodně nejčastější motory. Tohle 1,4 není tak zdechlý jako CM 2,0T 😉
Slovo sport se v automobilové branži dnes využívá tak často a ve stejných intencích, tak jak stejně často automobilka Hyundai používá slovo prémiová kvalita.
Akorát zadní nápravě se to moc nelíbilo, tak si občas začala stěžovat. 😉
/jinak to tvrzení, že podvozek je naladěn sportovně už od výroby mi připomíná jedno tvrzení - že housle už jsou taky naladěné z továrny >😁 /
/jinak to tvrzení, že podvozek je naladěn sportovně už od výroby mi připomíná jedno tvrzení - že housle už jsou taky naladěné z továrny >😁 /
V rámci tolerovaných odchylek obchodní politiky koncernu VW je mu předem odpuštěno. :-!
Presne tak 😄 Ved sam mam Auris Hybrid Sports Tourer. Hoci ten ma aspon dynamicky profil a v losom teste obstal lepsie ako Golf GTI, takze ma, de facto, lepsie jazdne vlastnosti na hrane... Ten pocit ma hreje v rannej dopravnej zapche pri srdci, ked sa pokojne, v tichu, bez stresu a priskokov posuvam jazdiac na elektrinu....
SPEŠNLAJN, SIVRLAJN, ŠPÓRTLAJN přichází nová a kulatá schoda HÉNLAJN [odkaz]
... a tady [odkaz] a tady [odkaz] a tady [odkaz] a tady [odkaz] a tady [odkaz] a tady [odkaz] taky
PS: SOUDRUZI z BOLESLAVI no a hlavně GREEN E-LAJN [odkaz]
>😁
>😁 >😁
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 :yes:
... a tady [odkaz] a tady [odkaz] a tady [odkaz] a tady [odkaz] a tady [odkaz] a tady [odkaz] taky
PS: SOUDRUZI z BOLESLAVI no a hlavně GREEN E-LAJN [odkaz]
>😁
>😁 >😁
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 :yes:
jak kde
na rovniku by to bylo trosku horsi nez u nas 😄
a nejhorsi by to bylo navíc ještě při uplnym zatmeni slunce ..
na rovniku by to bylo trosku horsi nez u nas 😄
a nejhorsi by to bylo navíc ještě při uplnym zatmeni slunce ..
ciste teoreticky bys to se supem s vahou 1395kg vcetne ridice při vyuziti plnyho potencialu motoru dal za 4.9sec.
tedy rezerva skoro 4sec
tedy rezerva skoro 4sec
Tohle vůbec nerozporuji. Vrátíme se na začátek - máme tu sup 1,4 Tsi 110 Kw, o pohotovostní hmotnosti 1,4 tuny a udávané papírové zrychlení 8,6 sekund. Ať se na mě nikdo nezlobí, to je naprostá volovina.
Nejčastejší motory V6 jsou dnes 3,0-3,6 V6.
Ne že nejčastější motory v autech sou dnes V6ky, to si nějak nepochopil >😁 >😁 >😁
Ne že nejčastější motory v autech sou dnes V6ky, to si nějak nepochopil >😁 >😁 >😁
Asi nejlepší zhodnocení Superbu, které jsem četl😒br />
[odkaz]
Ten Klakson není takový v ů l jak jsem si myslel.
[odkaz]
Ten Klakson není takový v ů l jak jsem si myslel.
Na druhej strane dlhoročný sponzor majstrovstiev sveta v hokeji, tour de france a mnohých ďalších športových podujatí a nemať športový model z tej najprestížnejšej rady ktorú má? Takto ten ich sponzoring konečne začína dávať aspoň trochu zmysel. >😁
keď som dobre čítal článko, tak tento Sportline má ronaký podvozok ako Greenline a ten má so športovaním pramálo spoločné nie? >😁
To je ještě v pohodě , ale takova Astra ST se vzhledem pohřebaku , to je na 10 smajlu....
[odkaz]
[odkaz]
Smě pobavil >😁 Což jsem potřeboval, páč nám právě prošla vesnicí povodeň, děcka brečely strachem, 30 čísel vody na franc. oknech... Tak díky 😉
... Museli podporit image sportu a pripomenout supa, aby dost lidi uverilo, ze je to auto snu... Jakychkoli... Nyni i spotovnich >😁 :-!
Dneska jsem absolvoval emise a STK a kupodivu mi zelenou (z května 2014) na značce nechali a vylepili mi pouze novou červenou ...
O sportování se nejedná, jde o výbavový stupeň podobný jako u sourozeneckých značek, např. R-line, S-line aj.
Motor 2.0T F4RT o výkonu 275k (jednotka z Meganu 3 RS)
Šestistupňová manuální převodovka
Samosvorný diferenciál
Baterie lithium-ion
Brzdy Brembo se čtyřmi pístky vepředu
Disky Speedline Turini 19"
Možná výfuk Akrapovic
Vyrobeno bude 500ks
Zdroj:RN FB.
Šestistupňová manuální převodovka
Samosvorný diferenciál
Baterie lithium-ion
Brzdy Brembo se čtyřmi pístky vepředu
Disky Speedline Turini 19"
Možná výfuk Akrapovic
Vyrobeno bude 500ks
Zdroj:RN FB.
Já mam na CTS taky ještě obě (STK 11/2014) To budeš muset nejpozději v prosinci sundat, od ledna 2015 se dávala už je červená.
V Ženevě bylo červené auto a líbil se mi vnitřek, s tou červenou linkou v dekoru... každopádně pro mě ta nejzajímavější varianta, i látka + alcantara je super :yes😒br />
[odkaz]
(fotky trošku přepostprocesované, sorry...)
PS: vypadá to, že bude i ten spoilerek v černé v liftu... to mi naopak přišlo trošku moc tjuning.
[odkaz]
(fotky trošku přepostprocesované, sorry...)
PS: vypadá to, že bude i ten spoilerek v černé v liftu... to mi naopak přišlo trošku moc tjuning.
Na nové RZ?
Mám RZ 4AL XXXX bez zelené nálepky, ale 4AI XXXX se zelenou registrace 9/2015.
3SI 6435 je pojištěné od 8/2015 tak je to pravda mohou být zelené sorry 😄
Mám RZ 4AL XXXX bez zelené nálepky, ale 4AI XXXX se zelenou registrace 9/2015.
3SI 6435 je pojištěné od 8/2015 tak je to pravda mohou být zelené sorry 😄
Superb vyjma palubky se mi na pohled fakt líbí, teď ještě športline 😄 dokážu si představit leštěné hagusy místo černých.
A grafikům pracujícím pro MB by někdo měl říct, ež nové RZ už nějaký čas vzadu mají pouze červenou nálepku STK a zelenou můžou vypustit.
A grafikům pracujícím pro MB by někdo měl říct, ež nové RZ už nějaký čas vzadu mají pouze červenou nálepku STK a zelenou můžou vypustit.
Tak určitěěě..., a hlavně v tom kombajnu nemusí mít strach, když zrovna na vozovce potká losa. >😁
Prostě koupil si kombíka na "baterky" a až po vyhodnocení losího testu zjistil, že je to vlastně skvělý hh. 😉
Prostě koupil si kombíka na "baterky" a až po vyhodnocení losího testu zjistil, že je to vlastně skvělý hh. 😉
Když toho supa hodíš prakticky ! 😉 ze skály, budeš tam mít stovku za 2,83 s. :-! a může tam být i litránek TSi.
No než dát 1,1 mega za Superb, tak to radši rok starý XF [odkaz] nebo Insignii OPC [odkaz]