Ekonomika
Sypání si popela a urychlení dostavby přijde buzerace... já tecu u chybějících 3 km dálnice u globusu v Olomouci, kde se sjíždí z dálnice na kruhac a věčně jsou tam zácpy..
Ps. Kdyby se jak Praha chovala i ostatní města tam, kde dodnes nejsou dálnice či alespoň obchvaty, tak by tu nikdo nedovezl nic nikam...
Ps. Kdyby se jak Praha chovala i ostatní města tam, kde dodnes nejsou dálnice či alespoň obchvaty, tak by tu nikdo nedovezl nic nikam...
pokud ji stát není schopen postavit, tak se pražským o***nům nedivím - zoufalá situace si žádá zoufalý čin...
Určitě to není nejdůležitější úsek, ale jaksi náš (Královéhradecký) kraj je hodně opomíjený. Přes Náchod nám jezdí i 20.000 kamionů za den. Dálnice před Hradec po sto letech, dál v nedohlednu, dálnice na Moravu? To budou auta dřív lítat než bude dálnice Hradec - Olomouc a cca Moravská Třebová - Brno. Ať jedeme kam jedeme kromě směr Praha, je to zoufalé a na dálnici přijedeme za 2 hodiny jízdy nejdříve a z některých částí kraje i za 3 hodiny nájezd na dálnici. Obchvat to nevyřeší, tahle vláda už vůbec ne, takže bohužel budeme mít i nadále silnici s nejvyšší úmrtností v ČR (Hradec Králové - Náchod).
kdyby jste dali na Baťu a postavili dálnici páteřní, tak jste ty problémy neměli. :-!
Podle me, se mel zacit stavet prazsky okruh hned po revoluci, ale ne tam kde je ted, ale na urovni Kladna, Berouna, Tynce nad Sazavou, Ceskeho brodu, Lysa nad Labem, Brandys a Melnik. Urcite by to slo. Podivejte se na Berlin, nebo M25 kolem Londyna. Ta je vzdy triproudova a nekdy i vic... A dostaveli to v 1986.. Tak mi nerikejte, ze by neslo neco podobneho - mensi - kolem Prahy...
A nevím kde chtěj v Praze dávat zákazy, když se stejně v Praze může jenom po malym okruhu od Čerňáku na Spořilov....
Já chápu, že jako rezidenti to máte těžké, proto taky nechápu jak může nebýt dostavba Pražského okruhu mezi jedenácti nejdůležitějšími stavbami, to by snad měla priorita číslo jedna, Těch pár kilometrů co chybí mezi D1 a D11 by tak nesutečně ulehčilo Praze, hlavně spořilovu a jižní spojce.
Ale když zakážete vjezd na malý okruh o kterém se hovoří, tak kamiony prostě nebudou mít kudy jet. Dostat se z D11 na D1 je jinudy nemožné.
dostavbu okruhu mezi D1 a D11 by mela bejt priorita cislo 1, jizni spojna proste napor aut nezvlada, zacpa je tam minimalne 2x denne a to ikdys se zrovna nestavi na cernaku smer na liberec
Osobně bych ještě dostavěl severní obchvat Prahy (od D11 přes 😱 na D7), tam je to taky hrůza, všichni co teď jezdí do Blanky tak se nacpou buď Evropskou (ta mi přijde ale pořád průjezdnější než dřív, protože jeden pruh omezili jen na MHD a to hlavně nahoře) a pak směrem po Karlovarské tam i zpět, kolem Vypichu a Bílé Hory.... děs a hrůza...