Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Byli jsme na technické silniční kontrole: Techničáky berou hlavně u nehody

12 komentářů

Nicco
Dobry napad kontrolovat motorky, ale zase je to nejake nedotazene. Nejakou homologaci si tam muze vyrazit kazdy. Stejne jako kontrolovat DPF pohledem. Je tam, ale je prazdy.
Brin
Takže nebudou buzerace majitelů starých aut? To jsem zvědav.
JirkaV8
To víš že půjdou po starých autech. Na druhou stranu je jasná metodická příručka co vadí. Napsaná primárně špatně zas není. Souhlasím ať mají klidně možnost zasáhnout proti evidentní vraždě. Na běžném youngtimeru stejně nebudou mít moc co najít. I kdyby to byl policajt od toho hloupého panáka Ťuhýka, který se bál žeby Šlachta byl schopnější než on.

ps: dali mu to schválně za stovku, tak je lepší aby se vlk nažral a koza je celá. Ale i tak by mě zajímalo čemu konkrétně ten nárazník na Tranzitu vadí. Pořezání chodců při couvání mi totiž přijde jako směšné zdůvodnění.

Horší jsou nové klasické STK. Auto je po všech stánkách super. Ale na emisích záměrně nemají kulatou koncovku diagnostiky s 38 pinovým konektorem. Takže ti záměrně emise neudělají a tímpádem nemáš STK. A že se podobných případů děje mraky.
KubikCv
to stejný s výmluvama na měření emisí dvoutaktů >😁 jsem zvědavej...pokud nenajdu v okolí stanici měření emisí která by to provedla,tak nekompromisně stížnost na Dekru....dle vyjádření MDČR nemůžou odmítnout
JirkaV8
a karburátor bez jednotky >😁 počkej máš prosím link? to mě velice zajímá. Protože z emisí vyhodili mě i plno mých kamarádů, že na to nemají vybavení.
KubikCv
[odkaz]
JirkaV8
dík :-! no jo, ale tebe neudělají, protože mají strach že si zanesou přístoj. mě neudělají protože si na ME neráčili pořídit různé koncovky pro diagnostiku. Ale napíšu na ministerstvo taky ať je nějaké vzrůšo, dík za tip 😉
KubikCv
Jsem zvědavej kolik odborně způsobilých orgánů bude na okres >😁 Opravdu jedinou objektivní závadu můžou zjistit jen na pneu...vzorek...případně nějaké viditelné stopy po nehodě..ostré hrany atd...Zajímalo by mě jak to bude s dokumentací...Pochybuju že budou moct nějakým ostrým předmětem například zkoumat míru koroze nosných částí...
Xylo
Poslední dobou mám poměrně s policajtama dobrou zkušenost, zdá se mi, že by článek mohl i odpovídat realitě.
rohYpnol
1) Závažné závady, za které můžou odebrat ORV, jsou natolik drastické, že vůz v takovém stavu vůbec nemá na silnici co dělat. Tím spíš nechápu povinnost vyškolit speciálního služebního orgána, který tohle pozná. Copak běžný policista má IQ houpacího koně, že nepozná 50% poškození čelního skla atd???

2) Člověk, který s takovýmto vozem vyjede na silnice, by měl být obviněn z obecného ohrožení, tohle už snad nemá co do činění jen s přestupkem...

3) Pokud bude člověk zmetek, tak správní orgán stejně utopí, protože co to je podstatná část výfukového systému? Je to DPF? Tohle zase záleží na výkladu a dva právníci, tři názory...

Primární chyba je kvalita STK, pokud by STK normálně fungovaly, tak auto v takovémto stavu v podstatě na silnici nebude možné potkat. Proč tedy dávat policii do rukou takovouto pravomoc místo toho, aby e řešil dohled nad kvalitou STK samotných? Tam je problém. Koneckonců - jak třeba můžou na STK projít různé tuningové výplody českých tunerů?? Možná 80% jsou nehomologované úpravy a přesto klidně projdou a nikomu to nepřijde divné...? A když projdou votuzidla, tak projdou i vraky atp.

Tristní je kvalita STK, normálního člověka budou buzerovat na maličkostech typu "málo oranžová žárovka", a z druhé strany projdou totální vraky...

Takže ano, určitě to není špatně, že policie může ORV odebrat, ale je to jen zástupný problém. Zásadní chyby jsou úplně jinde :-! :-!
koumavej
To je dobře, prolézal jsem autobazary a to co jsem viděl j těch menších mne až udivilo jak jsou garážmistři šikovní..
Damian120
No a hlavně garáž mistři, který to dotáhnout někde z východu a přes lákavej inzerát se to snažej narvat neznalejm a naivnim chudakum...