Novinky

Zpět na článek

Evropský trh v květnu 2016: Nárůst prodejů o 15,5 %, Renault opět druhý

30 komentářů

Philip1
Ať mi nikdo netvrdí, že kauzička VWčka nepoškodila jejich prodeje... Růst Evropského trhu meziročně 9,7%, koncernu rostli prodeje o 1,1%...

Nicméně, znovu se ukazuje, že první odhalený je na tom nejhůř... Všichni zloději volají chyťte zloděje a pak se přijde na to, že "podvádí a upravuje" kde jaký výrobce, ale ve stínů "SKANDÁLU" to není vidět...

Možná kdyby VW chvíli mlžil, lhal, a raději vykopal tu špínu i na ostatní, dopadl by lépe, než když se přiznal...

Nu což, pojďme si koupit Rencka :-!
Hammunasakra
Ty snad naznačuješ že Martin Winterkorn si nezaslouží [odkaz] 😉
Emel
Ono je vždycky těžké analyzovat vývoj, kde je spousta různých vlivů. Hodně důležité jsou podle mě nové modely v e😜onovaných třídách...

Třeba nová Astra, to je hlavně v Německu tradiční konkurent Golfu, za Q1 byla +30% a Golf -2%. Podobně jako Focus (-1😖.

U SUV zase letí Sportage Q1 +34%, Tuscon něco podobného, Tiguan -1% - nový ještě nenaběhl.

Vliv Dieselgate určitě ano, ale taky prostě klíčové modely stárnou...
Hammunasakra
:yes: :yes: :-!
iudex
Pri Golfe je -1% na úrovni štatistickej odchýlky, notabene v kontexte toho, že sa predáva viac, ako dvojka (Astra) a trojka (Focus) dohromady.
Emel
-2% při růstu segmentu o 4% není úplně zanedbatelné. VW je celkově pořád v plusu, ale pokud hledáme důvody, proč roste míň než trh, tak podle mě modelový cyklus u Pola + Golfu + Tiguanu je jedním z hlavních důvodů. Kdy už by měl Opel něco z čísel Golfu ukousnout když ne letos?

Passat je zase jiná story, ten raketově rostl loni (+47😖, takže letos sice spíš stagnuje (+4😖, ale to je dané vysoko nastavenou laťkou.
Xylo
Ono je to trochu asi jedno, hlavně že všechny firmy úspěšně rostou ... zemský ráj to na pohled 😉
pogo26
Jestli to spíš nebude tím, že jediný, kdo podváděl byl zatím VW. 😄A ten tvůj VW lhal a mlžil hodně dlouho. Přiznal se až když mu nic jiného nezbývalo.
lled
Jo, jediny VW ma takovy technologicky gap, ze neumi udelat motory. A sef Renaultu - kdyby se nahodou prislo na to, ze Renault delal/dela to same, tak ihned rezignuje a predtim odovola vetsinu lidi odpovednych za toto, zverejni veskere technologicke dokumentace, projekty a vsechna managerska jmena - a vubec... nebude se snazit o to aby se minimalizovaly dopady na automobilku. Zlaty svet pogo26.
GeekStar
Nerozumim jazyku tveho kmene, ale pogovi jsem rozumel. Napsal: Jediny, kdo podvadel s emisemi, byl VW.

A to je bohuzel holy fakt.

Auta ostatnich vyrobcu samozrejme v beznem provozu take smrdi vic, nez v tom testovacim cyklu, ale jediny VW se pri rozpoznani testovaciho cyklu prepnul do jineho rezimu, aby emise splnil.
_Karel_
Jediný "holý fakt" je, že jen u VW se to prokázalo. Kdo reálně rozeznává cyklus, to se můžeme leda domnívat.
T.E.S.L.A už na ACZ serie
Vina musí byť dokázaná, inak si nevinný. Neuveriteľné, ako s tak jednoduchým princípom niektorí dokážete točiť.
pelikoš
se nedivím, že renault tolik roste, měl jsem na víkend talismana vplné polní a bylo to fajn svezení
Emel
Talisman je v tom zatím nevinně... a ani Megane zatím nezabral. Květnová čísla po modelech jsem teda ještě neviděl, ale ještě za 1-4 byl Megane -20%. To není kritika, jen se prostě ještě nezačal pořádně prodávat.

Největší boom je Kadjar, ten skočil z 0 na nějakých 33t za Q1...
pelikoš
to asi jo, ale s modelovou ofenzívou se o značce začne mluvit v médiích a lidi se jdou podívat, vloni to měl podobně nissan a jak mu vyrostly prodeje
dr.Remorey
Videl jsem pár nových Meganu v provozu a byl jsem z toho mírne zklamanej. Na fotkách se mi to auto fakt líbí, ale naživo nic extra. Hned vedle stál Civic a neváhal bych ani chvilku, do ceho bych sednul radsi. A to jsem fanda Rencku a mám Megane III. Ale Renaultu fandím a fandit budu 😄
_Karel_
>😁 tak to máme opačně- já jsem teda spíš fanda Hondy a určitě bych z těch dvou vybral Megana.
kundalini_it
Já fanda všech aut bych bral Tuscona...jen podle vizuálu 😄
AUDIRS6
Ja fanda Audi, ale ked mi neurobia RS6 sedan, pojdem do Porsche Mission-e >😁
Lebo v case, ked bude znovu treba obmenit vozovy park, a ti trtkovia v Bruseli sa j€bnu hlavami do zarubne poriadne, budeme uz musiet premyslat o aute na elektrinu... :-!
twistedTSD
A já bych bral Solaris! >😒]
Ada je zase tady
rendlík 8-s :no😒br />
BTW: "evropské prodeje již dosáhli stejné úrovně" Fujtajbl! Neměl by redaktor umět česky? :no:
Arese
Renault je v Evropě druhá nejprodávanější značka, no. Něco se ti na tom snad nelíbí, Ádo? >😁 >😁 >😁
Ada je zase tady
Hlavně se mi nelíbí, když redaktor przní češtinu! 8-s

A co se týká rendlíku? Kupte si ten křáp všichni! Budu se bavit na vašich zkušenostech.
speedfred
Kľudne ti napisem 5-ročne skúsenosti a iba pozitívne. A to nie som ich fanda.
car
Nevim Ado..(ne)chapu tveuj postoj k nejake znacce..tez mam oblibene/neiblibene.I kdyz ne nijak extremne.Muj sen je Peugeot 308 SW GT.No momentalne mam RENAULT Scenic II,najeto 150tisic a menim pouze olej,rozvody atd..takze klasicka udrzba/spotrebka.Muzes nam prosim napsat kde se zrodily tve antipatie k temto vozum?
woody-alien
Až ti budou zlí spolužáci neustále do sešitů, učebnic, na penál či na aktovku čmárat logo Renaultu....pak pochopíš. 😉
car
Osobnost cloveka se tvari asi do 15ti let.Z detstvi(rodina,spoluzaci-kamaradi,ucitel… i negativ zkusenosti a zazitky atd) si podvedomne clovek bere vetsinu charakterovych vlastnosti😄Tak na tom mozna i neco bude..i kdyz si myslim,ze Ada je chytrej clovek..jen ty znaky ho nejak drazdi..spatna zkusenost z dospivani?😉To je vtip..😄
sendador
Mám radost z dlouhodobého růstu Fiatu, 6. místo před prémiovými výrobci by nemuselo být na konci roku nereálné :yes:
Ja Prvni 123
Uplne popravde ani to pro me neni az tak dulezity...
Pro me je podstatny. Ze delaji dobry auta, ktery odpovidaji mym potrebam a pozadavkum.
😄
Ale uspech jim preju.
sendador
Jenže když se nebudou prodávat, nebudou logicky ani peníze na vývoj a výrobu. Je to trochu začarovaný kruh.