Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ženy vs muži: Kdo se za volantem více vzteká?

O řidičích a řidičkách koluje spousta vtípků, ale i fám a stereotypů. Ženy prý neumí moc řídit a muži jsou zase za volantem zbytečně podráždění. Ale je to opravdu tak?
Zpět na článek
25. 10. 2016 10:23
25. 10. 2016 11:58
25. 10. 2016 12:22
25. 10. 2016 20:35
25. 10. 2016 13:40
25. 10. 2016 19:57
25. 10. 2016 10:23
To se mi nezda
... spis mam pocit, ze zeny nejak automaticky predpokladaji, ze maji prednost - bez ohledu na dopravni predpisy. Ono se s tim da zit, jenom je problem tu zenu za volantem dostatecne s predstihem identifikovat.

Ale v zasade nebezpecna auta se daji identifikovat: SUV, ridic s kloboukem / cepici, vytuneny nesmysl / vrak, protekcni / koupene SPZ a SPZ s U a S.

Take je potreba si davat pozor na Nemce, kteri u nas jezdi jak utrzeni ze retezu - doma by se tak nikdy nechovali.
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Dzakobo
25. 10. 2016 13:34
Re: To se mi nezda
Pozoruji, že nejbezpečněji jezdí řidiči z Vysočiny. Nejvíc negativních zkušeností mám ovšem s A na RZ. V 90% tutově služební káry, zrovna před týdnem chuj v bílé oktávce předjížděl odbočovákem, následně nedal přednost na kruháči, kde auta musela zastavit a jízdu dovršil tím, že při odbočování na dálnici nejel odboč. pruhem, ale předjížděl vozy v něm v pruhu protisměrném. Tahle hovada hřeší na to, že když způsobí totálku, tak dostanou vyhazov a hned je nabere jiná firma. ;-\
Avatar - wakantanka
25. 10. 2016 13:37
Re: To se mi nezda
... ale vieš čo? Niečo na tom môže byť. Ženy všeobecne majú asi väčší zmysel pre pravidlá a akonáhle ich niekto iný nedodržiava hneď to riešia. Ale aby boli agresívnejšie ako muži to si nemyslím. Asi to bude aj tým, že väčšina z nich neováda tzv. nepísané pravidlá, ktorými sa riadia skôr chlapi. >:D Chlapi sa rozčuľujú zas nad vecami, ktoré ženy spravidla neriešia a asi to tak v rámci zachovania rovnováhy má byť. >:D
Avatar - KANKUNEN
25. 10. 2016 10:30
Výzkum, Vědec, Volové
3x V. Kdo tuhle sebranku vystudovanou humanitní obory platí za ty bláboly.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Cuba66
25. 10. 2016 11:58
Agrese
No já teda nevím, ale poslední dva roky zažívám stále častěji od žen za volantem neuvěřitelnou agresi. Asi jí není víc než od chlapů, spíš překvapuje, protože to člověk nečeká. Zvlášť v případech, že ta žena evidentně nezná předpisy a pokud si je na ní vynutíte (viz například přednosti zprava), některé to rozzuří k nepříčetnosti. Už jsem byl č...k, d...l, kr...n atp...

P.S.: Příklad: To si takhle jedu v jednosměrce a najednou proti mně v protisměru ženská. Nejdřív bliknu, pak zastavím, protože se neobjedeme a jdu jí říct (slušně a s úsměvem), že jede v protisměru. No a už to bylo :-) Nakonec jsem uhnul já a co myslíte? Že se otočila? Ani prd, mazala v protisměru dál !
Rozbalit vlákno
3
25. 10. 2016 12:22
Re: Agrese
Jo, ženskejch za volantem, hlavně dražších aut, se taky bojim. Nepozoruju většinou ani tak prvoplánovou agresi, spíš totální pohrdání zdravím či životem ostatních řidičů.
25. 10. 2016 20:35
Re: Agrese
Taky si myslim, že to nedělají cíleně, spíš prostě nechápou věci jako pravá ruka, přehlížejí značky, jedou zbytečně pomalu, neplynule. Chlap seká chyby, protože si moc věří, ženská, protože je z toho moc vyklepaná. Taky mi přijde, že mají tendenci ty chyby rychle kupit na sebe - zažil jsem několikrát jejich přejíždění z pruhu do pruhu bez blinkru a zrcátka, když je někdo vytroubil, tak mají tendenci to zahamtnout a koukat kolem sebe, co se děje. Blbé je i to, že dřív se paničkám kupovalo Daewoo Matiz, dneska mají XC90, X5 - za volantem nejsou skoro vidět, zaparkovat to neumí a zaberou dvě místa, protože si nikdy necouvnou a nesrovnají se a když něco způsobí, tak je to díky té hmotě o to horší průšvih.

S ženama je to jak s padesátníky - těm se taky do hlavy vtlouká, jak jezděj suprově a mladý blbě, tak si myslej, že jsou nej, všechno znají a podle toho to vypadá. 70 od baráku město, mimo i dálnice, pravá ruka jim nic neříká, nějaké nastavení světel když se stěhují na chatu a mají plný kufr nezájem, ale jsou přesvědčeni, že jezdí nejlíp, vždyť to psali v Rudym právu...

Na druhou stranu aby to nebylo jen na ženy - chyby sem tam děláme každej a třeba ultrah*vada vybržďovači na dálnicích zatim byli snad všechno chlapi.
Avatar - wakantanka
25. 10. 2016 13:40
Re: Agrese
>:D ja sa v takomto prípade už neuhýnam, vypnem motor a čakám. >:D Oni to tí ľudia poväčšinou (jedno či muž či žena) robia nie z neznalosti ale naschvál, tak im to trošku okorením.
Avatar - nezvykle tichý pozorovatel
Nemám nic proti ženám za volantem
pokud ten volant nepatří do mého vozu.
Měl jsem v životě dvě nezaviněné nehody. V prvním případě mi (cizí) žena při couvání odtlačila zabrzděné auto o dvě délky a ujela se zdviženým ukazováčkem (naštěstí nechala RZ na asfaltu). V druhém případě jiná cizí žena vjela z pravého do levého pruhu na D5 úchvatnou rychlostí cca 50 km/h. Když jsem ji dal jemným bliknutím najevo, že tohle se fakt nedělá, tak to rovnou zašlápla (pokud si někdo vzpomíná na hromadnou nehodu před cca 2,5 lety na D5 za Berounem, tak to bylo tohle
;-)
Zajímavé je, že chlap na druhého chlapa dělá různá gesta a obličeje, ale pokud jeden z nich není totální magor s kšiltem dozadu nebo plesnivýma dredama, většinou tím jakýkoliv konflikt končí.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Dzakobo
25. 10. 2016 13:24
Re: Nemám nic proti ženám za volantem
Spíš zdvižený prostředník, ne?
Avatar - Bubáq
25. 10. 2016 13:24
Světem koluje spousta nesmyslů...
Například, že ženy havarují PROKAZATELNĚ méně často a méně závažně. Nějak si pánové redaktoři nechcete připustit, že i v této oblasti dochází (a to velmi rychle) ke změně. Vycházím ze svého pozorování a z dostupných zpráv. Pokud byste si dali tu práci a prozkoumali statistiky nehod v ČR za roky 2014-2016, jistě dojdete tak jako já k alarmujícímu zjištění: podíl žen řidiček na nehodách prudce stoupá stejně jako počet osob usmrcených při jejich nehodách. Bohužel, je třeba si přiznat, že za tento vývoj jsou muži částečně zodpovědní, protože jestli něco ženy za volantem svým příkladem naučili, pak je to pohrdání zákonem a nezkrotná agresivita. Stejně jako přesvědčení, že ten * vždycky sedí v tom druhém autě. Bohužel, zlepšení se nedá očekávat, ženy už dávno nejsou především matky a opečovávatelky dbající o bezpečí domova, jsou to stresované manažerky, vytížené bezpohlavní osoby s minimem pudu sebezáchovy. A policie jako vždy jen tiše přihlíží.... a ministr Ťok si myslí, že všechno vyřeší radary. Ufff, to je ale neštěstí v těch našich ubohých životech....
Rozbalit vlákno
4
25. 10. 2016 13:33
Re: Světem koluje spousta nesmyslů...
Jak jako "bezpohlavní"? Že ji nevidíš, ještě neznamená, že ji nemá..
Avatar - Blue Sun
25. 10. 2016 14:07
Re: Světem koluje spousta nesmyslů...
Bezpohlavní nejspíš ve smyslu toho, že svou ženskost potlačily ve prospěch kariéry, ega, peněz, moci...
Avatar - wakantanka
25. 10. 2016 13:44
Re: Světem koluje spousta nesmyslů...
Nebude to spôsobené aj tým, že v posledných povedzme dvoch desaťročiach ten podiel žien vodičiek stúpa ? A ja za tým vidím aj to, že mnohé proste šoférovať nechceli a nechcú, nebaví ich to, ale musia.
Avatar - Blue Sun
25. 10. 2016 14:05
Re: Světem koluje spousta nesmyslů...
Ženy mají hlavně tu úžasnou "schopnost" zaseknout se na nějakém problému. Třeba když jí někdo udělá na silnici i jen drobnou prasárnu, okamžitě to začne řešit a celou svou pozornost soustředí jen na tu konkrétní věc. Pak nevnímá okolní provoz, značky, nic... Docela rizikové chování.
25. 10. 2016 19:57
Zensky
Zensky proste neumi tak dobre ovladat auta jako muzi.Je to logicke,technicky cit bude mit chlap ve vetsine pripadu lepsi.Chlap ma taky lepsi orientaci,predvidavost,odhad.Take maji zeny casto jen mensi bouracky,protoze se proste boji jezdit rychleji ci riskovat.Neni to sice pravidlo,ale za me ,kdyz se setkam s autem,ktere udela na silnici vylozene nejakou koninu z 90% je to zenska.
Rozbalit vlákno
0