Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Konec crashtestů? Nová metoda testování má být nedestruktivní...

Bezpečnost vozidel a jejich systémy se již nebudou muset testovat destruktivní metodou za pomoci takzvaných crashtestů.
Zpět na článek
1. 12. 2016 15:36
1. 12. 2016 19:58
2. 12. 2016 09:51
2. 12. 2016 14:25
1. 12. 2016 15:29
test celistvosti vozidla??
A jak se testuje např. vzájemná interakce součástek ve vozidle? Např. nosné příčky a elektronika a izolace či plasty atd při nehodě jsou spojeny reakčními vazbami ... řetězec reakcí o více členů způsobí odlišný výsledek, nežli jen kostra vozidla
Rozbalit vlákno
3
1. 12. 2016 18:04
Re: test celistvosti vozidla??
Pravdu díš. Osobně si myslím, že je název článku zavádějící. Chápu, že takto testují dynamické účinky na jednotlivé komponenty, ale crash test vozidla je něco úplně jiného. V reálném případě opravdu každá maličkost ovlivní celkovou situaci a mnohdy jen elektrický svazek může lecos zachránit - bohužel jsem vázán mlčenlivostí, takže tady nemohu poskytnout důkaz svého tvrzení.

Žádný MKP software na světě nedokáže (minimálně v dnešní době) vypočítat virtuální crash kompletního vozidla včetně motoru, mechaniky, hadic, trubek a kabelových tras a v neposlední řadě interiéru tak, aby odpovídal realitě. Můj názor je, že deformační zóny se ještě dlouho budou testovat na reálných vozidlech.
Avatar - Sranki
2. 12. 2016 08:49
Re: test celistvosti vozidla??
Autor objavil ameriku. U nas vo firme sa touto metodou testuju sedacky uz dlhe roky >:D
2. 12. 2016 10:04
Re: test celistvosti vozidla??
Virtuální crashtesty se provádějí s vozidly, kde je namodelováno vše do nejmenších detailů, teda až na ty kabelové svazky. Pokud v modelu něco není, tak to můžeš brát jako worstcase a ve skutečnosti to bude lepší. Než jde auto na crashtest do úhelnice, tak se provede bezpočet simulací nárazů a následných úprav, tak aby auto vyhovělo. Myslím, že srovnání testů s realitou je tak 95%. Dokud legislativa výslovně nepovolí homolagaci pomocí výpočtů, tak reálné testy budou vždy.
1. 12. 2016 15:36
Bezpečnost
Takže nejbezpečnější auta byla již vyrobena, ted už bude na 5* stačit, když to bude mít dost pípátek a počítač označí celistvost jako vynikající. Co se stane při nárazu už není důležité >:D
Rozbalit vlákno
1
2. 12. 2016 12:49
Re: Bezpečnost
Nic proti, ale toto nejsou crash testy Euro NCAP - o tech neni v clanku ani zminka a budou probihat normalne jako dosud - tohle je testovani, ktere delaji samy automobilky, a je proste fakt, ze pro testovani nekterych systemu neni nutne drtit cele auto
1. 12. 2016 19:41
vůl autorem článku ...
Vše vysvětluje a napravou míru uvádí citace vedoucího laboratoře, kdy říká, že se budou testovat pouze dílčí komponenty (sedačky, airbagy, atd.) za podmínek podobných čelnímu nárazu vozidla. Nikdo ale neříká, že jde o náhradu crashtestu. To si pouze nesmyslně vydedukoval autor textu článku ...
Rozbalit vlákno
0
1. 12. 2016 19:58
Crash test
Cilem clanku je dostat do clanku Skodu a jeste k tomu nejlepe s necim, co z ni udela pupek sveta, objevitele neceho noveho, automobilku, ktera pouziva neco co jine nemaji >:D A ono nic, konkurence musi uz davno neco takoveho delat, kor kdyz jsou pri testech USA nektera auta konkurence davno bezpecnejsi nez evropska. Test komplet auta, ma stale vetsi vypovidajici hodnotu, protoze vsechny soucastky na sebe pusobi.

Crash test se dela z duvodu, ze se zkouma pri narazu pretizeni na posadku. To znamena, ze se zkouma kolik energie pohlti karoserie a kolik toho zbyde na ridice. jestli zustane po narazu v kabine pro posadku prostor pro preziti atd. To se da zjistit pouze crash testem a to celeho auta, protoze dnesni softy nasimuliji stale to co se komu hodi.
Rozbalit vlákno
0
2. 12. 2016 09:51
Nadpis
Opravdu je nutné psát takto senzacechtivý a přitom absolutně nesouvisející nadpis, když článek je úplně o něčem jiném než o crashtestech? Jestli je to pouze převzatý článek bez úprav, tak se nad tím u vás nikdo nezamyslel a je to na opětovné zapnutí adblocku. Takovéto nadpisy šíří akorát, tak bludy mezi neodbornou veřejnost.
Rozbalit vlákno
0
2. 12. 2016 14:25
auto-blesk?
Mam ten dojem, ze tento web sa posuva cim dalej tym viac do roviny bulvaru. Napriklad aj clankami ako je tento...
Rozbalit vlákno
0