Ojetiny
V této cenové jsem také již auto kupoval, ojeté jakbysme.
Otázka na autora. Je opravdu smysluplné za 200 tisíc koupit auto, které jako nové stálo někdy i více než 2 Miliony ? Kolik na takové auto stojí i běžný servis? Pneumatiky, výměna oleje Když už budu mít štěstí a koupím za tyhle peníze zachovalý kousek, co má "jen 250-300 tisíc km" najeto poctivě. Co vše mne čeká ještě vyměnit? A nedejbože, když zazlobí elektronika, některý z "hi tech" podvozků a podobně ? Koupit za 200 tisíc takovéhle Audi, Touarega či Volvo je dle mne pro člověka, co má hluboko do kapsy jistá cesta k záhubě >😁
Dám trochu příklad z nedávné doby od kamaráda, lehce odlišný v cenové kategorii, ale myslím, že dost výstižný. Sháněl auto do 40 tisíc, je původně mechanik, takže si dost věcí udělá sám na autě, ale staví barák, takže nemá rozhodně peníze na vyhazování bokem. Prostě potřeboval něčím jezdit. Přitáhl A4ku 2.5TDI, první generace těsně před nástupem druhé, krásnou podotknu, od známého a na svůj věk zcela průhledná historie bez fatálních poruch. Udělal na autě základní servis, co se u takové ojetiny dělá (náplně, rozvody) a už v tom byl hned za dalších cca 30 😊, takže dal více než polovinu kupní ceny jen, aby auto chvíli jezdilo a nerozsypalo se.
Z nabízených aut bych volil Vitaru či Forestera. Obojí v benzínu, Vitara se dala sehnat i s 2.4kou a ta jezdí solidně, mne nepřišel špatný ani 2.0 benzín. Ale samozřejmě, že nafta se hodí více a jednadevítka si s autem poradí obstojně, jen je to přecijen vlastně Dci >😒] Navíc Vitara pořád vypadá dobře a v terénu se neztratíte.
Forester mne hrozně zaujal už při první jízdě, s tím autem se mi jezdilo výborně, jezdilo jako kombi, ale přejelo i obrubník bez zbytečné křeče... a to především s verzí, který měl 2.5litrový motor. Od takového auta, krabice, to nikdo moc nečekal. Ale i verze s "obyčejným" dvoulitrem nebyl lenoch a rozhodně bych se nebál si takové pořídit. Jen pro mne Forester této generace není SUV 😄
K ostatním autum: Volvo je fajn, projel jsem všechny motorizace, jediná, která mi zůstala na paměti je V8 benzín, což tady bude skoro nesehnatelné. Auto je to solidní, kvalitní, ale nepřišlo mi uvnitř extra veliké. Touareg je solitér, tam není moc o čem, jen jako ojetina viz výše... a Audi jsem nikdy nejel >😁
Otázka na autora. Je opravdu smysluplné za 200 tisíc koupit auto, které jako nové stálo někdy i více než 2 Miliony ? Kolik na takové auto stojí i běžný servis? Pneumatiky, výměna oleje Když už budu mít štěstí a koupím za tyhle peníze zachovalý kousek, co má "jen 250-300 tisíc km" najeto poctivě. Co vše mne čeká ještě vyměnit? A nedejbože, když zazlobí elektronika, některý z "hi tech" podvozků a podobně ? Koupit za 200 tisíc takovéhle Audi, Touarega či Volvo je dle mne pro člověka, co má hluboko do kapsy jistá cesta k záhubě >😁
Dám trochu příklad z nedávné doby od kamaráda, lehce odlišný v cenové kategorii, ale myslím, že dost výstižný. Sháněl auto do 40 tisíc, je původně mechanik, takže si dost věcí udělá sám na autě, ale staví barák, takže nemá rozhodně peníze na vyhazování bokem. Prostě potřeboval něčím jezdit. Přitáhl A4ku 2.5TDI, první generace těsně před nástupem druhé, krásnou podotknu, od známého a na svůj věk zcela průhledná historie bez fatálních poruch. Udělal na autě základní servis, co se u takové ojetiny dělá (náplně, rozvody) a už v tom byl hned za dalších cca 30 😊, takže dal více než polovinu kupní ceny jen, aby auto chvíli jezdilo a nerozsypalo se.
Z nabízených aut bych volil Vitaru či Forestera. Obojí v benzínu, Vitara se dala sehnat i s 2.4kou a ta jezdí solidně, mne nepřišel špatný ani 2.0 benzín. Ale samozřejmě, že nafta se hodí více a jednadevítka si s autem poradí obstojně, jen je to přecijen vlastně Dci >😒] Navíc Vitara pořád vypadá dobře a v terénu se neztratíte.
Forester mne hrozně zaujal už při první jízdě, s tím autem se mi jezdilo výborně, jezdilo jako kombi, ale přejelo i obrubník bez zbytečné křeče... a to především s verzí, který měl 2.5litrový motor. Od takového auta, krabice, to nikdo moc nečekal. Ale i verze s "obyčejným" dvoulitrem nebyl lenoch a rozhodně bych se nebál si takové pořídit. Jen pro mne Forester této generace není SUV 😄
K ostatním autum: Volvo je fajn, projel jsem všechny motorizace, jediná, která mi zůstala na paměti je V8 benzín, což tady bude skoro nesehnatelné. Auto je to solidní, kvalitní, ale nepřišlo mi uvnitř extra veliké. Touareg je solitér, tam není moc o čem, jen jako ojetina viz výše... a Audi jsem nikdy nejel >😁
Forester s 2,5 l benzin?
No - jezdil jsem s nim a zere 15 litru / 100 km.
No - jezdil jsem s nim a zere 15 litru / 100 km.
Volba rozumu je se tem autum zde zminenym obloukem vyhnout. Pochopim, ze to lidi koupi, sam jsem mel vic nez 10 let starou ojetinu v cene noveho 1,5mil, ale soudny clovek musi prinejmensim tusit, ze co usetri na porizovacce to zahuci do servisu. Pokud s tema autama bude jezdit a za 2r najede rekneme treba 50tis km, tak bych se dost divil kdyby s Audi/VW/Volvem do toho nedal na servise jednou tolik kolik zaplati v bazaru.
Allroad či Touareg na vzduchu snáď nemá ani cenu v tejto cenovej kategórii a ročníkoch ani komentovať. Zvlášť ten podvozok je istá cesta do pekla, aj keď hlavne ku koncu generácie už boli chyby docela vychytané. Forester bol / je hlavne s tou 2,5 super voz, mňa ale nepresvedčil interiér. Vitara s benzínom je docela v našich končinách exot, rovnako ako Volvo s V8. Rozum by volil Vitaru, srdce ale bije pre Volvo s V8. >😁
Jsem rád, že to vidíš podobně >😁 Volvo s V8 je fajn, jen pro mne byl adrenalinovější ten Forester XT >😁 Přecijen, auto je to menší, hravější, je to Subaru a né autobus.. i když autobus s V8 >😁
Kromě snad té Vitary je všechno cesta do pekla. Soused má servis, zaměřují se na Subaru a sám ho nemá. Prý je to nejlepší auto - pro servisáky. Obzvláště kdyby někdo chtěl ten vychvalovaný diesel, DPF tam má životnost majonézy na letním slunci. Celkově ale prý ta auta nic moc. Starší drží, když se tomu nešetří na servise, ale to u aut za tyhle prachy moc nehrozí, kupci s tím většinou nepočítají.
Ale lidi se chtějí spálit a nejsou schopni se poučit z chyb jiných. Jednoduché pravidlo - auto, které bych neuživil jako nové, si nekoupím ojeté. Chápu, že každý nemá na nové, ale základ je si přiznat svoje limity, ve všem, i v koupi auta. Za 150 se dá sehnat spousta pěkných ojetin, 30 vysolit za pořádný servis jako rozvody a vyčištění motoru a kontrolu všeho, možná zbyde i na tlumiče a 20 jako zálohu.
Ale lidi se chtějí spálit a nejsou schopni se poučit z chyb jiných. Jednoduché pravidlo - auto, které bych neuživil jako nové, si nekoupím ojeté. Chápu, že každý nemá na nové, ale základ je si přiznat svoje limity, ve všem, i v koupi auta. Za 150 se dá sehnat spousta pěkných ojetin, 30 vysolit za pořádný servis jako rozvody a vyčištění motoru a kontrolu všeho, možná zbyde i na tlumiče a 20 jako zálohu.
Souhlasím, v rodině byl Outback diesel a po 2 letech šel do světa (koupeno jako nové auto). Já mluvím o Foresteru jedině benzin. Jeden kamarád má Outbacka (nevyznám se v generacích, cca 2008 r.v.) s V6 a spokojenost.
ne V6 ale H6 když už 😉 jinak známý má imprezu v dieslu 2009 koupený jako nový, jezdí do dnes. Tak si vyber. Ale u Subaru jedině benzín :yes:
Třeba soused má Forester r.v. 2008 diesel a s motorem nemá paradoxně žádný problém, ale jezdí pouze na Vervu 100. Nicméně auto po celou dobu jezdilo pouze do jednoho značkového servisu, kde případné opravy i v rámci záruky dosti ojebávali a účtovali pak i věci, které nevyměnili a nyní se mu ty v minulosti opravené, nebo údajně již měněné věci sypou. Změnil servis a ten mu potvrdil, že předešlí servis buď díl nevyměnil a nebo používal N.D. nevalné kvality, které existovali jako druhovýroba, ačkoliv mu účtovali ceny za origo.
Ono je to s tými kamarátmi servismanmi také ošemetné. Minule som bol u svojho dlhoročného kamoša, šikovného opravára a mal na dvore takmer identické dieslové XC90. Trošku som sa popýtal a vyšlo z toho, že tie autá k nemu chodia pravidelne na výmenu náplní, filtrov a ost. spotr. materiálu. Vtedy im robil rozvody neviem po koľký krát, ale mali natočené cca 400 tis. km. Pravda je, že ten nájazd by som nehádal ani jednému. Obe boli kúpené nové, v záruke zajdili do autorizáku a odvtedy len k nemu, takže serv. história úplná. Ale verím tomu, že sa nájde kopa majiteľov podobných áut s ďaleko menším nájazdom, ktorí im nebudú vedieť prísť na meno, kvôli množstvu väčších či menších porúch. U jazdenky je to viacmenej vždy lotéria.
Je sice pravda, že diesely se Subaru moc nepovedli a jsou celkově dosti rizikové a vždy jednou u nich dojde k výměně půlmotoru. Nicméně lze to nejvíce oddálit při ježdění pouze na Vervu100. Manuální spojky taky rychleji u Suba odcházejí. Nicméně v benzínu a se starší AT(hydroměnič) je to nezmar , pokud se nešidí pravidelné výměny oleje v převodovce a samozřejmě motoru. Již jsem vystřídal dost aut, ale Subaru je první auto, u kterého neznám pojem závada, porucha nebo konstrukční vada a před technickou jej pouze vždy projedu myčkou a zatím vždy všechny typy závad 0. Na rok výroby 2007 více než slušné. Tohle u žádného evropského auta neznám a že jsem jich už taky měl. Jenom upřesním, že to není Forester, ale Legacy v kombíku, protože preferuji co nejnižší posed v autě. O jízdních vlastnostech Subaru vs. konkurence nemá smysl ani psát. Hlavně mě vždycky zaručeně pobaví to přirovnávání AT u Subaru ke klasickému haldexu, což je nesmysl. To, že je něco podobné, neznamená, že je to stejné. Autor zřejmě asi netuší, že se ani zde běžně nic neodpojuje, ale mění se pouze poměry mezi přední a zadní nápravou, čili běžně je to 90:10 ve prospěch přední nápravy a v případě potřeby až 50:50. Takže dle něj takový typický haldex >😁 Asi by mě ten tvůj servisák na Subaru neměl rád, protože by ze mě neměl žádný kšeft , ale třeba dříve s koncernem jsem byl v servise několikrát do roka 😉
Dlho som jazdil benzínové Subaru a bol som nadmieru spokojný, ale bolo to kúpené ešte pred érou cenovej optimalizácie u Subaru a všetko na tom aute bolo poctivé. V podstate jedinú akútnu závadu čo som riešil bolo odídené spojkové ložisko asi pri 150 tisíc. Prvé diesle stáli za prd, mechanik v servise kde som chodil mi vravel, že menili aj celé motory. Ako je to teraz neviem. Ale benzíny rady FB vyzerajú spoľahlivo, vrátane reťazových rozvodov pri turbe s priamym vstrekom.
S tým druhým odstavcom súhlasím a tiež dávam každému rovnakú radu. Čo najjednoduchšie auto. Mrknúť na typické závady a ak sú to ľudia čo malo jazdia, tak vyhnúť sa dieslom.
S tým druhým odstavcom súhlasím a tiež dávam každému rovnakú radu. Čo najjednoduchšie auto. Mrknúť na typické závady a ak sú to ľudia čo malo jazdia, tak vyhnúť sa dieslom.
moje Volvo C70 stálo jako nové 2 miliony ceníkovka. Počítám, že po nějaké slevě mohlo být za 1,75mio. Já ho kupoval za desetinu ceny jako 8 letou ojetinu se 140t km. Najezdil jsem s tím dalších 100t km a servis byl levnější jak u Opela Astry, kterého jsem měl předtím. Samozřejmě v přepočtu na ujetý kilometr. Díly na Volvo byly samozřejmě o chlup dražší, ale obvykle vydržely minimálně dvojnásobnou porci kilometrů.
Co se týče té XC90 - nevidím v ní problém. Třeba kompletní rozvody v autorizáku vyjdou na 10500Kč včetně vodní pumpy, obou řemenů, všech kladek a napínáků, a nové kapaliny. A to není vůbec zlá cena.
Co se týče té XC90 - nevidím v ní problém. Třeba kompletní rozvody v autorizáku vyjdou na 10500Kč včetně vodní pumpy, obou řemenů, všech kladek a napínáků, a nové kapaliny. A to není vůbec zlá cena.
Jenže Volvo C70 není zrovna typické auto, které by jezdilo denně v každém počasí, tak tomu odpovídá i malý nájezd. Co je to za motorizaci? A desetina ceny? Tzn pod 200 tisíc? Dnes se dá koupit lehce nad 200 starší a se skoro dvojnásobným nájezdem... to si měl asi hodně štěstí 😄
Uvědom si, že XC90 bude v drtivé většině po 2.-3. majiteli a jezdilo, když ho nikdo nestočil, nejméně po půlce Evropy >😁
Uvědom si, že XC90 bude v drtivé většině po 2.-3. majiteli a jezdilo, když ho nikdo nestočil, nejméně po půlce Evropy >😁
jezdil jsem s tím každý den do práce. Přede mnou to měla firma - reklamka, jako služebák. Motorizace T5, cena 175t Kč.
Brácha kupoval za 70t Kč Volvo V70, které jako nové vyšlo na nějakých 900t Kč (socka, 2.4i), auto mělo namotáno 210t km a je taky v pohodě. Měnily se akorát rozvody, zadní tlumiče a komplet brzdy.
Brácha kupoval za 70t Kč Volvo V70, které jako nové vyšlo na nějakých 900t Kč (socka, 2.4i), auto mělo namotáno 210t km a je taky v pohodě. Měnily se akorát rozvody, zadní tlumiče a komplet brzdy.
Kamarád měl dlouhou dobu V70 2.5i, naprosto bezproblémové, jenže XC90 jsou povětšinou v naftě a za 200 tisíc nemají pod 250 tisíc najeto. Mrkni co je v nabídce, vybral by sis? Já ne >😁
měl bych dilema, jestli vzít za 220 starší kus se 150t km, nebo o tři roky mladší s 300t km. Ale nebál bych se ani jednoho. Důležité je, jaký to mělo servis. Jestli je to ojetina, nebo dojetina.
On je zasadni rozdil mezi autem se 140tis km, kde s trochou stesti dojezdis k tem 240tis a nemusis na vetsinu veci (ani tech podvozkovych) sahnout. A autem co rovnou po nekom takovem co mel stesti s tema 250tis+ km koupis. Pak ti behem 50tis km odejde toho podvozku vetsina, a tim nemyslim jen tlumice, ale veskere silentbloky, ulozeni, komplet napravu atd. atd. atd. tak jen na podvozku to bude raketa. Chran buh aby se nestalo neco nejake jednotce, motoru, prevodovka, do toho to pomalu ale jiste zacne reznout... k tomu drahe naplne, obuti. Jednoduse lace to nebude.
A znovu, nikoho od toho neodmlouvam, jen je potreba si uvedomit, ze levne koupit neznamena levne provozovat/jezdit.
A znovu, nikoho od toho neodmlouvam, jen je potreba si uvedomit, ze levne koupit neznamena levne provozovat/jezdit.
Zdravím,
je to samozřejmě pravda. Ojeté auto, které nové stálo dost přes milion nebude mít provozní náklady na úrovni fabie jen proto, že je staré. Přesto se i takové auto asi dá provozovat. Chce to předně koupit slušný kus s jasnými, byť třeba i vyššími kilometry. A pak si najít někoho, kdo tomu rozumí a je ochotný se vám o to starat. Proto také píši, že by si měl dotyčný nechat určitou finanční rezervu. Tím myslím rezervu úměrnou nákladům na provoz daného auta. Kdo si koupí Touareg třeba za 170 000 korun a na účtě mu zůstane 20.000 korun, koleduje si o pořádný malér. Když si ale touarg koupí za 170 000 a na účtě mu zbyde třeba 150 000 Kč, tak už se to relativně dá. Ano nesmí jet na dovolenou, kupovat zároveň vybavení do bytu a ani jeho manželka by neměla v dané situaci přijít o práci. Je to o prioritách a ty má každý jiné. Ta auta se prodávají a lidé je koupí. Třeba po delší době, ale jak se říká, každé zboží má svého kupce. I toto.
je to samozřejmě pravda. Ojeté auto, které nové stálo dost přes milion nebude mít provozní náklady na úrovni fabie jen proto, že je staré. Přesto se i takové auto asi dá provozovat. Chce to předně koupit slušný kus s jasnými, byť třeba i vyššími kilometry. A pak si najít někoho, kdo tomu rozumí a je ochotný se vám o to starat. Proto také píši, že by si měl dotyčný nechat určitou finanční rezervu. Tím myslím rezervu úměrnou nákladům na provoz daného auta. Kdo si koupí Touareg třeba za 170 000 korun a na účtě mu zůstane 20.000 korun, koleduje si o pořádný malér. Když si ale touarg koupí za 170 000 a na účtě mu zbyde třeba 150 000 Kč, tak už se to relativně dá. Ano nesmí jet na dovolenou, kupovat zároveň vybavení do bytu a ani jeho manželka by neměla v dané situaci přijít o práci. Je to o prioritách a ty má každý jiné. Ta auta se prodávají a lidé je koupí. Třeba po delší době, ale jak se říká, každé zboží má svého kupce. I toto.
Sorta lidí, co si koupí auto okolo milionu (nebo i mnohem výše) za podobnou cenu mě na silnicích denně sere. Do pytle, sám na to taky nemám, tak by mě ani nenapadlo si to kupovat.
Většinou jsou to smradlavé nafťáky před smrtí opravené z dílu zakoupených v Kelly 😄 Samozřejmostí je vykuchaný filtr (zrovna takhle stará auta ho ještě někdy naštěstí ani neměla). Při pohledu na stav brzd je mi někdy teskno. Ale hlavně, že to máte.
Kupte si raději ojetou Octavii nebo cokoliv jiného za podobné peníze. Stejně ne-SUV auta jezdí mnohem lépe. Hlavně nás s těmi neudržovanými šroty už nedavte na silnicích, prosím pěkně prstíčkem hrabu.
Většinou jsou to smradlavé nafťáky před smrtí opravené z dílu zakoupených v Kelly 😄 Samozřejmostí je vykuchaný filtr (zrovna takhle stará auta ho ještě někdy naštěstí ani neměla). Při pohledu na stav brzd je mi někdy teskno. Ale hlavně, že to máte.
Kupte si raději ojetou Octavii nebo cokoliv jiného za podobné peníze. Stejně ne-SUV auta jezdí mnohem lépe. Hlavně nás s těmi neudržovanými šroty už nedavte na silnicích, prosím pěkně prstíčkem hrabu.
Jojo ojetá Octavie je nejlepší.... když nejsi uplnej id... musíš si koupit Oktávku >😁
No hlavně za 2 kila prémiový SUV pořídíš v podobě obstarožního šrotu. Namísto toho Oktávka za 2 kila bude relativně nový auto, který bude až na vyjímky v nesrovnatelně lepším stavu. A hlavně s cenama dílů, který majitele nezdecimují.
Já bych si zrovna právě tou Oktávkou tak jistej nebyl... To jsi asi hodně dlouho nebyl v bazaru žejo? >😁
jojo... nejlepší teréňák je služební Octavia...
Při představě, že někdo koupí jetého tuaréga s charismatickým a nevídaným motorem 5.0 TDI a vezme si ho na úvěr od komárka, mě napadá, že by bylo lepší mi ty peníze rovnou dát. Stálo by ho to potom jenom těch 200 000 a bez dalších nákladů.
Jinak nechápu proč se autor diví, že ten uzlíček poruch stojí pod 200 000,- vždyť kolem 200 000 se běžně prodává jeho prémiový bratr porsche cayenne.
Bylo by dobré připomenout, že pod 200 000 je dneska už problém koupit i porsche 944 ( v pěkném stavu ) a podobné neporše. Skvělá vizitka ...
Z mého pohledu je jedinou možnou variantou pro laika koupě suzuki vitary. Člověk co už nějaká ta subaru provozoval, tak i subaru forester. Pakliže člověk má kapse 200 000 a pen.is průměrných rozměrů, tak se ojetým prémiovým ( a VW ) SUV vyhne jako čert kříži.
Jinak nechápu proč se autor diví, že ten uzlíček poruch stojí pod 200 000,- vždyť kolem 200 000 se běžně prodává jeho prémiový bratr porsche cayenne.
Bylo by dobré připomenout, že pod 200 000 je dneska už problém koupit i porsche 944 ( v pěkném stavu ) a podobné neporše. Skvělá vizitka ...
Z mého pohledu je jedinou možnou variantou pro laika koupě suzuki vitary. Člověk co už nějaká ta subaru provozoval, tak i subaru forester. Pakliže člověk má kapse 200 000 a pen.is průměrných rozměrů, tak se ojetým prémiovým ( a VW ) SUV vyhne jako čert kříži.
Já bych šel na jistotu do X5 4,4i... za 150 bratru ideální auto pro začínajícího řidiče >😒] Ještě se daj sehnat nějaký Range Rovery >😒]
Jako existuje vůbec nějaké větší SUV z těchto let, které by nebylo absolutní sebevraždou ?
Nevim, ale mam ted chvilku volna, tak se podívám >😁 Berme to jako otevřenou otázku na tipy všech čtenářů >😁 Já si zatim vsadil na tu X5 4,4 >😁
edit: Čekám, kdy sem přijde Barik, kterej ti tu vytasí "emerický Es jů ví" a řekne, že se nemusíš bát a že je to lepší volba, než si koupit novou Fabii 😁
edit II: Aha, ty hledáš auto, co by nebylo sebevraždou 😁 A já mezitim našel krásnýho Cayenna s poctivými 120 tisíci km 😁
edit: Čekám, kdy sem přijde Barik, kterej ti tu vytasí "emerický Es jů ví" a řekne, že se nemusíš bát a že je to lepší volba, než si koupit novou Fabii 😁
edit II: Aha, ty hledáš auto, co by nebylo sebevraždou 😁 A já mezitim našel krásnýho Cayenna s poctivými 120 tisíci km 😁
Nedavno se neco podobneho resilo na jinem foru a k nicemu kloudnemu v SUV a v teto cene se v podstate nedospelo. Takhle velke urcite nic, ale i o patro niz me nic nenapada. Nakonec lovit v tehle cene a neco trochu zvednute tak vemu nejspis QQ+2.
Já bych se asi podíval taky směrem k Japonsku- na Xtrail, potom Vitara a Forester, do 200 jsou i pěkná CRV, byť mi nepřijde nijak krásné.
Není to úplně SUV, ale třeba i takovej Rexton stojí za zamyšlení.
Pětiválec od Mercedesu, nesmrtelný automaty a až na náchylnost ke korozi slušně dimenzovaná mechanika. Jo a má to hnusnej interiér.
Pětiválec od Mercedesu, nesmrtelný automaty a až na náchylnost ke korozi slušně dimenzovaná mechanika. Jo a má to hnusnej interiér.
Jen interiér?
Interiér mi nevadil v porovnání s dobovými Korejci byl možná i lepší, ale teda spíš exteriér je síla >😁
Mě jako vítěz vychází toyota Land cruiser. Ale ten zase půjde pod 200 těžko. Na tom je to taky krásně vidět.
Co Patrol? Taky nějaký starší kousek...
Ale tam je zase otázka, jestli vůbec půjde sehnat v nepřestavěném nebo nerozsekaném stavu.
Ale tam je zase otázka, jestli vůbec půjde sehnat v nepřestavěném nebo nerozsekaném stavu.
Jak sem psal dole, z US je toho na výběr dost, počínbaje malými jeepy compass a patriot, přes Cherokee (liberty), Cadillac SRX až po velké Grandčíro či Durango >😁
Všechno určitě menší past a servisovatelné za poloviční náklady jak vylítané německé plečky typu X5 nebo Touareg TDI >😁
Všechno určitě menší past a servisovatelné za poloviční náklady jak vylítané německé plečky typu X5 nebo Touareg TDI >😁
Já věděl, že mě nezklameš >😁
>😁 >😁 To víš, nebýt mě, ani si tu na ameriky nevzpomenete >😁 Přitom amerických suv a pikapů tu jezdí opravdu mraky.
Nemůže zklamat protože má pravdu. Za 2 kila bych si že seznamu nevybral zato u jeepu ano.mensi rizika jsou 100%
Hlavně je dost lidí co Jeepy dělaj a ceny ND z USA sou i při vysokém kurzu dolaru pořád někde jinde než na němce, teda bavíme se o nových dílech, ne o vrakárně. Ta je tu na Jeepy taky....
Naftáky krom mercedesů stojej za prd, ale benzíny sou v pohodě a s LPG vcelku v pohodě kamarádí.
A pokud chce někdo něco víc luxusnějšího a méně teréního tak pak to SRX,akorát Northstar V8 s plynem teda nekamarádí, to jedině V6 3,6. Servis už dražší jak u Jeepu ale furt levnější než u němců
[odkaz]
Naftáky krom mercedesů stojej za prd, ale benzíny sou v pohodě a s LPG vcelku v pohodě kamarádí.
A pokud chce někdo něco víc luxusnějšího a méně teréního tak pak to SRX,akorát Northstar V8 s plynem teda nekamarádí, to jedině V6 3,6. Servis už dražší jak u Jeepu ale furt levnější než u němců
[odkaz]
v tom odkazu auto najeto 185 000kc na LPG a najeto 185 000km tomu uveri asi malokdo. Srovnavat tydle vraky s nemeckou premii je trochu mimo. sami americani chteji vozit ve vozech D3,ktere jsou technicky uplne nekde jinde. Nahradni dily na tyto am. auta budes cekat nekdy pekne dlouho. U D3 maji vse na skladech max do druheho dne ho mas na prodejne. Jinak jsou mechanici napr. na audi, ci bmw co ti na aute opravi za zlomek origos servisu vse na co si vzpomenes. chce to jen najit sikovneho mechanika.
ojetinu SUV do dvouset tisíc, tak leda Dustera... Ten totiž ještě bude v dobrém stavu.
Je pravda za 200tis se da sehnat krasny Duster ve 4x4 v nafte s najetyma par tisic,ale co by na to reklo okoli?Jezdit v Dacii,proboha!!! Radsi si koupim 15ti lety srot,ale budu in a holky na vsi se pomejou 😄
A někteří se ji prostě nebojí hrát. Chápu lidi, kteří si koupí za ty peníze novou Dacii a pak se cítí vedle deset let staré XC90 méněcenně, ale to, že nemáte odvahu trochu zariskovat, je jenom vaše chyba.
Jenže tohle je hra jako postavit se před rotační kulomet a doufat, že se vyhnu kulkám >😁
ale no tak..
Osobně znám 3 lidi, co museli mít značku - A4, 5er a XC90 (po řediteli z firmy s jasným servisem). Byť to jsou ty tzv. doporučené motory, 2011, 2005 a 2006. Nad servisem úpí, prostě je to drahé a to byla jen dvouhmota a pár běžných věcí, DPF tiše čekají. O nějaké výměně tlumičů, něčeho, co "tam klepe" ani neuvažují, asi jako většina podobných kupců. Jo, auta jsou to pěkná, ale při sečtení pořádného servisu a pořizovací ceny je lepší vzít nové auto z nižší střední. Vyjde to finančně nastejno, míň starostí a to ego se časem taky uklidní.
Mně by stačila 5 let stará střední třída z Francie, abych se necítil méněcenně >😁 Navíc je tam ještě celkem šance, že to vydrží pár let bez sebemenší závady to XC90 atd. za 200 litrů už je přece jenom trochu větší riziko
V podstatě chápu třeba lidi, kteří dle tebou zmíněné premisy provozují nějaké zajímavé sportovní vozy i když třeba nejsou ve finanční situaci, která by jim to úplně lehce dovolovala. Třeba znám člověka co jezdí O1 běžně do práce, ale má starou 911 jako koníčka. Ale tady se bavíme o SUV. O rodiném autě.
Chápu, že pro tebe je třeba provozování takovéto ojetiny za cenu dacie sandero otázkou prestiže, kompenzace určitých problémů a životního postoje, ale pro běžné lidi je to prostě jenom rodinné auto. Tedy věc co má dovézt více lidí v pohodlí a bezpečí z bodu A do bodu B. Pakliže uvažuji takto nemůžu doporučit nikomu,aby si jakoukoliv takovou věc koupil.
P.s: Pokud má někdo pocit méněcenosti v případě, že stojí v ,,horším,, autě vedle nějakého ,,lepšího,, auta, není to úplně v pořádku. Pocit méněcenosti mne například naposledy chytnul, když jsem se úplnou náhodou koukal v telce na nějakou operaci v FN motol. Oproti těm doktorům jsem si totiž připadal jako naprostý nýmand ...
Chápu, že pro tebe je třeba provozování takovéto ojetiny za cenu dacie sandero otázkou prestiže, kompenzace určitých problémů a životního postoje, ale pro běžné lidi je to prostě jenom rodinné auto. Tedy věc co má dovézt více lidí v pohodlí a bezpečí z bodu A do bodu B. Pakliže uvažuji takto nemůžu doporučit nikomu,aby si jakoukoliv takovou věc koupil.
P.s: Pokud má někdo pocit méněcenosti v případě, že stojí v ,,horším,, autě vedle nějakého ,,lepšího,, auta, není to úplně v pořádku. Pocit méněcenosti mne například naposledy chytnul, když jsem se úplnou náhodou koukal v telce na nějakou operaci v FN motol. Oproti těm doktorům jsem si totiž připadal jako naprostý nýmand ...
Podle mě je u lidí, co prémii za 200k odsuzují, hlavním znakem frustrace už jenom jejich angažovanost - jak zoufale se pod tyhle články srocují a divoce lamentují nad tím, jak jsou to hloupé a neuvážené nákupy. Kdyby tam ten pocit méněcennosti ze strany vlastníka Dacie (nebo tedy méně prémiové mladší ojetiny) vůči někomu s 10 let starou XC90kou nebyl, tak tu nebude tyto divoké komentáře psát. Ostatně na aktivitu těchto jedinců sází i auto.cz, když podobné články píše. A vždycky se chytíte 😄
Jinak pro upřesnění rozhodně nejsem vlastníkem prémiové ojetiny za 200 tisíc a už vůbec ne SUV.
Jinak pro upřesnění rozhodně nejsem vlastníkem prémiové ojetiny za 200 tisíc a už vůbec ne SUV.
Souhlasím. Vždy mě fascinuje, jak je tu pranýřován každý, kdo si za 200 tisíc nekoupí Logan v základu. Dovedu úplně v pohodě pochopit, že si někdo pořídí starší /prémiovou/ ojetinu vyšší třídy prostě proto, že má na jízdu vyšší nároky a Dacia by mu ze zcela pochopitelných důvodů za jeho peníze neposkytla, co očekává. Samozřejmě za předpokladu, že počítá s možností výrazně vyšších provozních nákladů.
Přijde mi, že největší mindrák tu mají právě ti, kteří nejvíce kritizují. A než se do mě někdo pustí, mé auto do kategorie prémiových vražd nespadá ani náhodou...Jinak ať se taky vyjádřím k tématu, vím o dvou prvních Allroadech. Jeden 2.7 TDI á la vražda a miláček servisů, u druhého jsem o problémech neslyšel. V rodině jsme zvažovali Santa Fe druhé generace, ale vyřadily ho právě provozní náklady a pořídilo se MPV.
Přijde mi, že největší mindrák tu mají právě ti, kteří nejvíce kritizují. A než se do mě někdo pustí, mé auto do kategorie prémiových vražd nespadá ani náhodou...Jinak ať se taky vyjádřím k tématu, vím o dvou prvních Allroadech. Jeden 2.7 TDI á la vražda a miláček servisů, u druhého jsem o problémech neslyšel. V rodině jsme zvažovali Santa Fe druhé generace, ale vyřadily ho právě provozní náklady a pořídilo se MPV.
Těch, co dávají prémiovkám servis takový jako mají mít, je zlomek...tak to prostě je. Znám jednoho takového, co těch starších prémiovek má několik, včetně dvanáctiválcového Jaguára...ale má příjem takový, že si může dovolit i novou prémiovku...a pokud máš 200t kč na auto, máš mít i na kvalitní servis, to už drtivá většina lidí nechápe.
Sou auta co ten servis potřebují, protože se tam rozbíjí naprosto atypické věci a sou auta co ho nepotřebují. Na to si každej musí přijít sám >😁
Stejně jako zda se vyplatí škudlit na spotřebě (dehet) a ušetřené prachy nasypat do servisu nebo to látat díly z vrakárny 😄 😄
Nesypal bych všechna auta, která stála jako nová víc jak mega do jednoho pytle. Sou tam naposto obrovské rozdíly v cenách servisu , spolehlivosti atd.
Stejně jako zda se vyplatí škudlit na spotřebě (dehet) a ušetřené prachy nasypat do servisu nebo to látat díly z vrakárny 😄 😄
Nesypal bych všechna auta, která stála jako nová víc jak mega do jednoho pytle. Sou tam naposto obrovské rozdíly v cenách servisu , spolehlivosti atd.
Jak jsem psal, pokud se někdo cítí být frustrovaný z toho důvodu, že má horší auto než ostatní ( nedejbože v příkladu dacie vs. ojetá prémie ) není to úplně normální. To byla moje pointa.
A zase - většinou si taková auta koupí někdo kdo na to nemá. Servis zanedbává ... stačí se podívat na stav těchto aut okolo sebe - zimní pneu v létě, padlý tlumiče, očouzený výfuky apod.
A zase - většinou si taková auta koupí někdo kdo na to nemá. Servis zanedbává ... stačí se podívat na stav těchto aut okolo sebe - zimní pneu v létě, padlý tlumiče, očouzený výfuky apod.
Mám dvě A6, obě jeté, servisuji v Audi i žárovku na osvětlení RZ. Servis je dražší, ale v jakém slova smyslu? Mám jistotu, záruku, atd, navíc jsou auta postavena jiným způsobem než Dacia či Škodovka, prostě vydrží víc v lepším stavu interiéru. Nehledě na to, že jízda je nesrovnatelná. Kdo na to nemá, ať si koupí co chce a raději do těchto aut nesedá, pak by si celý život jen stýskal. Auta jsem kupoval ne z důvodu značky, ale z důvodu toho, že jsou jedni z posledních, kdo nabízí více jak 4 válce. Nehledě na to, že vypadají jako auto, jsou pohodlné, vybavené, jízda v nich není utrpení, atd. Ale každý máme jiné priority a nechci tu někomu nakazovat, co si má a nemá koupit ... Nehledě na to, pokud někdo má auto jako pouze přibližovadlo, doporučuji auta s co nejmenšími servisními i provozními náklady.
Před pár lety jsme se s jedním s dizkuzních kolegů a mým kamarádem rozhodli koupit starší auta a vyrazit někam. Z mnoha důvodů jsem nakonec vyrazil sám a koupil na tento účel A6 Allroad 2,5TDI 2003 s cca 250tkm. První majitel, serviska a cena pod 100tkč.
Nic víc než to, že mě auto doveze za polární kruh, dále na Nordkapp a zpět jsem nečekal. Nakonec jsem si ho nechal tak dlouho, že jsem přidal ještě dalších 80tkm po cestách a necestách v CZ, A, D, SK. Za celou dobu odešel ke konci vzduchový vak na přední nápravě, pak šlo auto pryč.
Vše ostatní se týkalo běžného servisu a na auto nedám dopustit. Je potřeba si uvědomit, že některé technické vychytávky nestojí korunu, ale při tom vědomí se dá i starší a původně drahé auto provozovat.
Záleží na rozumu a musí jednoznačně platit to, že auto mě nesmí stát poslední peníze, které mám. pak si ho můžete užívat ještě dlouhou dobu. 😉
Nic víc než to, že mě auto doveze za polární kruh, dále na Nordkapp a zpět jsem nečekal. Nakonec jsem si ho nechal tak dlouho, že jsem přidal ještě dalších 80tkm po cestách a necestách v CZ, A, D, SK. Za celou dobu odešel ke konci vzduchový vak na přední nápravě, pak šlo auto pryč.
Vše ostatní se týkalo běžného servisu a na auto nedám dopustit. Je potřeba si uvědomit, že některé technické vychytávky nestojí korunu, ale při tom vědomí se dá i starší a původně drahé auto provozovat.
Záleží na rozumu a musí jednoznačně platit to, že auto mě nesmí stát poslední peníze, které mám. pak si ho můžete užívat ještě dlouhou dobu. 😉
také si myslím, že z 80% je poruchovost přímo úměrná schopnostem řidiče. 😉
EDIT: poslední větu tesat do kamene a postavit před vstupní bránu všech bazarů...
EDIT: poslední větu tesat do kamene a postavit před vstupní bránu všech bazarů...
Chce to jen trochu rozumu, ten kdo ode mě koupí Q7 bude mít taky klid 😉
Dobrej marketing. >😒] 😉
Takže jste plánovali takový výlet ve stylu Top Gearu? >😁 Koupit ojetinu a dojet co nejdál? >😁 Asi tuším s kým >😁 :yes: Ta poslední věta je nejzásadnější, navíc si v době provozování po výletě měl k dispozici i další auta, kdyby tě to někde nechalo, nebyl si na Allroadu závislý 😄
S Allroadem třeba rodinné lyžování v IT, před hotelem jsem měl jednoznačně nejstarší krám, přesto spolehlivě tam i zpět. Žádné auto doma za plotem by mi nepomohlo 😄
Ale zároveň by tě nezruinovalo, kdyby se tam Allroad pokazil a musel bys do servisu, což se o běžném kupci 15 let starého Audi říct nedá, jestli chápeš kam tím mířím >😒] Jinak to auto všechna čest, moc se mi líbí doteď.
Tak na nordkap jsem jel oktávkou ... cesty mi příjdou lepší než ve středních čechách...
Jel jsem teda od Finska, ale ani jednou jsem nenarazil na větší výmol. Většinu ostatních aut pak tvořili důchodci v obytných autech. >😁
Jel jsem teda od Finska, ale ani jednou jsem nenarazil na větší výmol. Většinu ostatních aut pak tvořili důchodci v obytných autech. >😁
Já narazil na opravy silnic mezi Altou a Nordkappem, kde to bylo opravdu na SUV a zapomněl odbočit po překročení hranic mezi D a PL na okresku, takže jsem si užil 70km nefalšovaného tankodromu.
Švédsko a Finsko bylo úplně OK, od Finska do Alty jsem jel po překrásných okreskách 😉
Švédsko a Finsko bylo úplně OK, od Finska do Alty jsem jel po překrásných okreskách 😉
Na to lze říci jediné: měl jsi kliku na skvělý kus.
Hlavně, že tady všichni dokola tvrdí, jak podle jednoho svého případu nemáme soudit ostatní auta, a teď s tím začínají sami.
Hlavně, že tady všichni dokola tvrdí, jak podle jednoho svého případu nemáme soudit ostatní auta, a teď s tím začínají sami.
Když já jiný podobný typ neměl. Nijak tu nemíním vyzdvihovat "Jeremyho", jak jsem ho pojmenoval. Naopak tvrdím, že prověření minulosti (servisováno v Top centru Kyjov, kde jsem kupoval v minulosti 3 auta), doložení faktur a nějaký odhad budoucích nákladů znamená, že i ojetina nemusí zruinovat.
Presne ako píšeš, vždy je to lotéria pri kúpe relatívne starého auta nabitého dobovými vychytávkami, na strane druhej pokiaľ to nie je uplný krám, tak odstupom času sa vie o závadach a niektorým sa dá predchádzať. Vo svojom okolí mám zopár prípadov, kedy sa bez zásadných prúserov a šialených nákladov prevádzkujú aj takéto jazdenky ( MB ML, XC90, na oboch paradoxne mechanici povedali ruky preč od benzínových motorov, pozdravujem baríkaa toptena) na strane druhej ja som na to odvahu nenabral 😄 . Samozrejme,nekupovať za posledné, ale to sa racionálne týka každej jazdenky....
Pekny pribeh, ale predpokladam, ze si na servise nestril, cize to nebol uplne pristup bazaroveho kovboja co kupil to auto za posledne peniaze.
Nepamatas si orientacne aku sumu si na servise zaplatil za tych 100t km? Predpokladam, ze veci ako rozne capy, casti brzd, tycky stabilizatorov, rozvody si musel menit.
Nepamatas si orientacne aku sumu si na servise zaplatil za tych 100t km? Predpokladam, ze veci ako rozne capy, casti brzd, tycky stabilizatorov, rozvody si musel menit.
Auto bylo čerstvě po velkém servisu a rozvodech v autorizovaném servisu. Takže jsem opravdu náplně měnil až v následujícím intervalu. Rozvody ne, čepy a obecně přední choulostivá náprava byla dělána ve 200tkm původním majitelem, mě se začinalo uložení jemně ozývat na velkých nerovnostech cca na +300. Brzdy se dělaly 2x, výměna xenon výbojek a jinak drobnosti. Vaky byl na konci za 30...
Tudíž žádná velká hrůza 😉
Tudíž žádná velká hrůza 😉
od zdejšího frankofila jsme se v článešku dozvěděli, že motory od rendlíku stojí za starou belu. Za to mu patří :yes: Jen to nemusel sdělovat tak stydlivě... 😄 BTW: rendlík kolos nepatří mezi SUV do 200 tisíc? Asi ne, tolik by měl stát, když byl nový. Dnes by za ojetý nikdou soudný víc jak 100 nikdo nedal. >😁 Já osobně jsem rád, že jsem vybíral dobře a tak mám SUV, které je prakticky bezproblémové. I když je fakt, že menší, než Touareg.
Pozítří Vánoce a je to katastrofa za katastrofou. Nejdřív teroristi v Německu, pak staha vyvolat zvracení obrázky RS a Scouta po faceliftu a nakonec návod "Jak zruinovat rodinný rozpočet". >😁 Ten facelift možná naživo bude ok, ale zítra čekám článek "Supersporty za cenu nového Golfu"
znam okolo par upocenejch tricek co si vozi ***ku v krouzkach. no mistri to jsou. ze svejch vejplat skladniku si davaj desitku bokem na opravy a bura na provoz, protoze preci nebudou jezdit svozovejma autobusama do hal. luxusni magor dokonce jednou sahnul po A8 4,2 mel na dvoumesicni provoz, potom smrt a zadluzenej na dalsi dva roky. kdyz jim rikam at si koupej novy sandero tak na me koukaj jak kdybych prilitnul z marzu.
Jsou situace, kdy zasloužíš :yes😒br />
Pamatuji si jak jsem jednou se svým anglickým kamarádem poskakoval v zácpě na předměstí Londýna a vedle nás se posouval velký Bentley, který sice vypadal imperiálně, ale zcela jistě ne jako funglovka. Říkám mu: podívej, jaké fáro tady stojí v zácpě jako my. Odpověděl, copak ten vůz, ale podívej se na toho chlapa. Dívám se a odpovídám: a co na něm jako mám vidět? Odpověděl: dobře se podívej, jak vypadá *** 😄
Pamatuji si jak jsem jednou se svým anglickým kamarádem poskakoval v zácpě na předměstí Londýna a vedle nás se posouval velký Bentley, který sice vypadal imperiálně, ale zcela jistě ne jako funglovka. Říkám mu: podívej, jaké fáro tady stojí v zácpě jako my. Odpověděl, copak ten vůz, ale podívej se na toho chlapa. Dívám se a odpovídám: a co na něm jako mám vidět? Odpověděl: dobře se podívej, jak vypadá *** 😄
Ono to Bentley mělo zrcadlový skla?
To od toho kamaráda nebylo hezký.
To od toho kamaráda nebylo hezký.
Tady tohle auto už dlouho chci a právě ten hydraulický podvozek je ideální na jízdu mimo komunikace a ještě dobře tlumí nerovnosti. Ovšem uvnitř je na danou třídu málo místa.
Myslíte že je to sebevražda koupit tohle auto v cenové relaci 250 tis.? Rozum mi říká koupit Dacia Lodgy.
Myslíte že je to sebevražda koupit tohle auto v cenové relaci 250 tis.? Rozum mi říká koupit Dacia Lodgy.
Sebevražda by to nemusela být. Ale nekupuj auta dovezená z venku a když, tak určitě ne s podezřele nízkým nájezdem. Vyhni se 1.6 motoru.
Počítej s tím, že u těch silnějších (těžších) dieselů budeš muset řešit podvozek (hlavně na zadní nápravě ramena či jejich uložení) a rychlejší sjíždění předních pneumatik. Hydroactive je docela držák, ale také potřebuje občasnou kontrolu. Že už má něco za sebou poznáš podle jeho ochoty zvedat se dle zvoleného režimu.
Jinak je to pevně postavené auto s vynikajícím komfortem v kabině a nadčasovým designem. Ale jestli hledáš i řidičský zážitek, tak jdi jinam. Řízení je spíše pro kormidelníka.
EDIT: máme jednu C5 v rodině a žádné zásadní problémy jsme (švagr) neřešili.
Počítej s tím, že u těch silnějších (těžších) dieselů budeš muset řešit podvozek (hlavně na zadní nápravě ramena či jejich uložení) a rychlejší sjíždění předních pneumatik. Hydroactive je docela držák, ale také potřebuje občasnou kontrolu. Že už má něco za sebou poznáš podle jeho ochoty zvedat se dle zvoleného režimu.
Jinak je to pevně postavené auto s vynikajícím komfortem v kabině a nadčasovým designem. Ale jestli hledáš i řidičský zážitek, tak jdi jinam. Řízení je spíše pro kormidelníka.
EDIT: máme jednu C5 v rodině a žádné zásadní problémy jsme (švagr) neřešili.
Jeep Cherokee, Jeep Grand Cherokee, Jeep Compass, Jeep Patriot, Dodge Durango, Cadillac SRX
Neblázněte, tyhle auta tady redakce nezná. ještě si to spletou s indiánem s kompasem v ruce.
>😁 >😁 >😁 >😁
Velký náčelník s Kompasem v ruce, bojující za liberty, který je zároven patriot na cestě do Duranga v Coloradu >😁 >😁 >😁
Velký náčelník s Kompasem v ruce, bojující za liberty, který je zároven patriot na cestě do Duranga v Coloradu >😁 >😁 >😁
Ale jděte, co si to o nás myslíte? Dodge Durango fakt neznám, zbytek ano. Jeepy se tady normálně prodávají. 😄
Trochu srandy neurazí. Jinak Vám a Vaší redakci přeji příjemné prožití svátku a pevné nervy s místními odborníky na všechno co má kola a motor.
A ještě sem zapoměl na Ford E😜lorer 😄
A když se zabrousí do víc starších kousků jdou za ty peníze sehnat i Jeep Wrangler, Ford Bronco a Chevrolet Blazer >😁
A když se zabrousí do víc starších kousků jdou za ty peníze sehnat i Jeep Wrangler, Ford Bronco a Chevrolet Blazer >😁
Ještě ráno v článku byla až druhá generace A6 a najednou tam je původní Allroad?? 😉 >😁
Klapky u motoru audi 3.0tdi (Touareg) se teda zcela jistě netrhají a nedělejí "konečnou", to si zase někdo plete s bmw. Ano problémy s nimi jsou, uvolňují se, protáčí se, řeší se dorazy atd., ale do motoru opravdu nepadají 😉
jestli touareg dostal v6tdi z audi v roce 2004, myslím, že to bylo až v roce 2006, čekal jsem na ten motor. Právě po skoro čtyřleté zkušenosti s touaregem V6tdi bych se ho jako ojetiny tolik nebál, ale s několika podmínkami. Předně, jen s tímto motorem, vzít kus bez vzduch. podvozku, minimum výbavy a s hladce fungující převodovkou. Pak by to mělo být uservisovatelné auto i s rozpočtem člověka, který si kupuje auta za 200k. 😉
Dostal ho (verze 165kW) v roce 2004, ale poprvé až v listopadu 2004 a na český trh se dostal o něco později. A v listopadu 2007 posílil na 176 kW.
[odkaz] a 100t zůtane na benzín 😉
upřímně nechápu blázna, který by chtěl některou z těchto továren na problémy za 200k. snad jen ten forester v benzínu a manuálu ok.
Člověk co má 200 000 a má trochu rozumu,tak si přece nekoupí takové auto v naftě?To fakt všichni mají v ČR takové nájezdy,že se vyplatí nafta (tzn o cca 1kč menší náklad na km) ?
Protože češi sou šílenci co vidí jen to, že to jede za 9 na sto, ale už nevidí, žie ty vylítané plečky co maj najeto 300-400 tisíc i víc budou míř v * všechny ty vzduchové podovzky, vykuchané dpf, v háji turba, vstřiky, čerpadla anebo to bude povyměnované díly z vrakárny o kterých nikdo neví kolik maj najeto. Ale hlavně že to jede za málo a dobře se to prodává protože podobně smýšlí i další ovce...
Kdyby i ta koruna na kilometr... A je jedno, jakou třídu aut člověk vezme. Ale znám i horší, třeba v Irsku je diesel snad úplně ve všem, kupují si ho i lidi na dojíždění 10 km do práce a zpět. Obecně tam je názor, že diesel je ekologičtější než benzin. Bravo ekologisté, prosadili jste to svoje, i když se všichni udusí.
Asi to bude divné, ale ponuka bazárov kopíruje predaje nových áut, takže ak si predtým predal pár benziňákov a more nafťákov, tak hľadanie benziňáku sa zmení na pátranie po ihle v kopci sena :-! . Zároveň sa ti ľahko môže stať, že ľahšie najdeš slušný kus v lepšiom stave, lebo výrazne väčší výber. Ja viem, to sa chápe ťažko...
Rexton 2,9TD 88kw se vyráběl pouze 2002-3, má motor Mercedes (je to licence, vše je nachlup stejne - v motoru) Má to rám, tuhou zadní nápravu, sem tam zlobí původní čtyřkolka (do 7000 se dá na počkání opravit). Motor je slabší v táhlých kopcích, ale co, podřadíte a jedete dál, se třemi tunami na kouli (lze 3500kg) si nevyskakujete ani v Land Cuiseru 100. Převodovky drží, má jen obyčejný cat, eko se už neplati, původní klimatizace dodnes drží, koroze jen povrchová na masivním ramu... nejhorší jsou auta co jezdila v Česku, SK, prvních 200km v Německu, katastrofa na korozi všech aut je Rakousko. V tomto případě zlatá Itálie, 90% bez koroze. Toto TD je dnes vždy dražší než novější modely 2,7😁i 121kw...
novější Rextony 2,7😁i jsou stejné, jiná maska, vnější plasty, ale motor už bohužel Common Rail + dvouhmoťáky, automat 5st obdoba Mercedes. Vstřiky... jednou stačí přilét benzín do nafty a je po čerpadle a vstřikovačích, ty odejdou časem vždy, repase-řádná 5500kč/ks (vše co je pod tuto cenu, je vždy bez řečí podvod) a čerpadlo podle štěstí 10-25.000kč... od 2004 už korodují víc rámy než ty první 2,9TD. Nikdy nepoužívat srágory typu VIF, začnou rozpouštět šlem a vše co je v nádrži, začne to likvidovat vsřikovače. I kdyby jsme jezdili na čisté průmyslové čističe palivového systému, nijak to vstřiky už nerozchodí, jsou v nich přicpané cesty pro palivo.
Rexton II. 121 je ještě pořád off-road s redukční převodovkou, má ale jiný čumák, kapotu, nárazníky, kulaté mlhovky, střed palubky, stále tuhou, ale jinou zadní nápravu, až 18" kola, koroze rámu a podvozku, karoserie bez koroze. Doporučuji pouze verze se stálým pohonem všech kol (nedporučuji zadkolky s připojitelným předkem, ten systém se u každého auta musí obnovit za minimálně 13.500)
Rexton II. 137kw už je pouze SUV. Sice to má ještě rám, jede to "vodspoda" a táhne na korejce jako bejk, ale už definitivně přišel o redukční převodovku, objevuje se na něm hliník, diferáky mají AL obaly, poloosy mají mnohem menší průměr a mají zadní nápravu pouze multilink=víceprvkovou=na CZ cestách se po 150.000km auto chová jako FR kachna, když to chytí blbou frekvenci rozkmitání, pošle vás to ven ze silnice. Nikdy, ale opravdu nikdy nemontovat neoriginální tlumiče... to je pak katastrofa na entou, přitom se ušetří ubohé 3000. Stejně nikdy nepoužívat neoriginální a žádné podobné přední brzdy.
Jezdí sem auta co mají 500.000, ale i téměř milion a ty 137kw umí mít zadní rám shnilý na alobal, u zadních kol, v nadkolí je ten původně snad 4mmrám průsvitný... při těchto km mají druhé-třetí vstřiky. Nikdy nevytahovat pouze vstřiky, ale vždy i čerpadlo a vždy originální naftový filtr... ty elit a pod bosch srajdy nemají ani z poloviny takovou filtrovatelnost jako originál... šetří 500kč, ničí systém vstřikování za 55.000,-
Za mne rozhodně sice starý a pomalý 2,9TD, ale věčný, nezničitelný a dražší než novější... člověk si musí přerovnat priority.
Benzíny nedoporučuji, mají tenké stěny mezi válci (jiné motory než stré Mussa), je tam spousta nesmyslů a zbytečností... Nejhorší je 3,2 pokud funguje, je OK, ale pálí dva katy a ty se nedají nikde sehnat, ložisko P kola pod 11.000 neexistuje, drahý spec přední kardan a pouze 4st automaty, které nejsou stavěné na příval NM.
novější Rextony 2,7😁i jsou stejné, jiná maska, vnější plasty, ale motor už bohužel Common Rail + dvouhmoťáky, automat 5st obdoba Mercedes. Vstřiky... jednou stačí přilét benzín do nafty a je po čerpadle a vstřikovačích, ty odejdou časem vždy, repase-řádná 5500kč/ks (vše co je pod tuto cenu, je vždy bez řečí podvod) a čerpadlo podle štěstí 10-25.000kč... od 2004 už korodují víc rámy než ty první 2,9TD. Nikdy nepoužívat srágory typu VIF, začnou rozpouštět šlem a vše co je v nádrži, začne to likvidovat vsřikovače. I kdyby jsme jezdili na čisté průmyslové čističe palivového systému, nijak to vstřiky už nerozchodí, jsou v nich přicpané cesty pro palivo.
Rexton II. 121 je ještě pořád off-road s redukční převodovkou, má ale jiný čumák, kapotu, nárazníky, kulaté mlhovky, střed palubky, stále tuhou, ale jinou zadní nápravu, až 18" kola, koroze rámu a podvozku, karoserie bez koroze. Doporučuji pouze verze se stálým pohonem všech kol (nedporučuji zadkolky s připojitelným předkem, ten systém se u každého auta musí obnovit za minimálně 13.500)
Rexton II. 137kw už je pouze SUV. Sice to má ještě rám, jede to "vodspoda" a táhne na korejce jako bejk, ale už definitivně přišel o redukční převodovku, objevuje se na něm hliník, diferáky mají AL obaly, poloosy mají mnohem menší průměr a mají zadní nápravu pouze multilink=víceprvkovou=na CZ cestách se po 150.000km auto chová jako FR kachna, když to chytí blbou frekvenci rozkmitání, pošle vás to ven ze silnice. Nikdy, ale opravdu nikdy nemontovat neoriginální tlumiče... to je pak katastrofa na entou, přitom se ušetří ubohé 3000. Stejně nikdy nepoužívat neoriginální a žádné podobné přední brzdy.
Jezdí sem auta co mají 500.000, ale i téměř milion a ty 137kw umí mít zadní rám shnilý na alobal, u zadních kol, v nadkolí je ten původně snad 4mmrám průsvitný... při těchto km mají druhé-třetí vstřiky. Nikdy nevytahovat pouze vstřiky, ale vždy i čerpadlo a vždy originální naftový filtr... ty elit a pod bosch srajdy nemají ani z poloviny takovou filtrovatelnost jako originál... šetří 500kč, ničí systém vstřikování za 55.000,-
Za mne rozhodně sice starý a pomalý 2,9TD, ale věčný, nezničitelný a dražší než novější... člověk si musí přerovnat priority.
Benzíny nedoporučuji, mají tenké stěny mezi válci (jiné motory než stré Mussa), je tam spousta nesmyslů a zbytečností... Nejhorší je 3,2 pokud funguje, je OK, ale pálí dva katy a ty se nedají nikde sehnat, ložisko P kola pod 11.000 neexistuje, drahý spec přední kardan a pouze 4st automaty, které nejsou stavěné na příval NM.
Kromě toho je ale v článku ještě jedna zásadnější chyba. Dle nadpisu se vybírají "nejlepší ojetá SUV do 200 tisíc" a hned na prvních dvou místech jsou vraždy, které bych nedoporučil ani největšímu nepříteli, protože i jeho by mi bylo líto.
Audi Allroad v té starší generaci navíc není v kategorii do 200 tisíc (za ty prachy by to koupil jen šílenec), ale těch pár přeživších kousků čeká v bazarech na svou poslední oběť za zhruba 100 tisíc.