Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Škoda Kodiaq 1.4 TSI DSG 4x4 – Čtyřkolkový základ s DSG a jednou slabinou

Ve velkém sedmimístném SUV si asi většina z vás nejčastěji představí turbodiesel, ne vždy je ho ale potřeba. Jak jezdí Škoda Kodiaq se základní zážehovou čtrnáctistovkou?
Zpět na článek
23. 12. 2016 12:08
Už dóóóóóst !!!! Prosím!
Všichni už víme o Škodiákovi všechno, i to co jsme nechtěli a i ti z nás, které nezajímá.
A taky vím, že to musíte datlovat do úplného skoprnění.
Ale je to nutné? Už jste to auto všem zprotivili, ještě než jsme si ho mohli vyzkoušet.
Godiják už nás straší ve snech, bojíme se pustit počítač, protože na nás zase vyskočí.
Smolit další články o Godyjákovi je jako mlátit bičem do mrtvýho koně.
Avatar - JohnST
23. 12. 2016 12:06
Medved Kodiak
Pri prvych spravach o motore 1,4TSI tu padali hlasky aky je ten motor usporny a dostacujuci pre Kodiak. Nevyhli sa tymto nazorom ani niektori redaktori. Nie nie je to tak. Fyzika plati. :no: :-!
23. 12. 2016 12:18
Re: Už dóóóóóst !!!! Prosím!
Já to nečtu...:)
Ale chtěl bych číst něco jinýho, novýho zajímavýho místo tohohle. Takhle musím jinama hledat..
Jinak jsem čekal, kterej šašek napíše "tak to nečti" nebo "nikdo tě nenutí to číst"....
Vyhráls Vojto, congrats :-!
Avatar - Ozzman
23. 12. 2016 12:16
Existuje lepší SUV?
Ne... neexistuje. Objektivně na tom testu asi nic špatně není, zaráží mne tedy i perfektní podvozek, což u Škodovek nebývá zvykem, nemohu soudit, jízdu jsem neabsolvoval, ale on to třeba někdy někdo časem potvrdí, či vyvrátí, nebo to vyvrátí test před Fl. Kodiaqu, kdy bude konečně načase napsat pravdu? Kdo ví :-)

Já nesouhlasím se dvěma věcmi : Vzhled přídě je pro mne otřesný a pan autor testu to krásně obepsal, jak se mu vlastně už líbí, nebo musí líbit? >:D

Druhá věc je interiér. Trochu jsem si připadal jak na palubě VW dodávky. Snaha o to být luxusní v určitých prvcích (Sedačky - v mém případě celokožené, volant, některé dekorace), na druhou stranu až dodávkovsky plastové dveře (docela tenké výplně na tak velkém autě), některé plochy plastů... mix Superba s Transporterem (samozřejmě Hajlajn >:D ). Je to můj názor, u auta za 600 tisíc s tim nemam problém, u Kodiaqu, co jsem zkoušel (přes milion), už trochu jo.

Je opravdu velký - spíše konkurentem Sorenta/Santa Fe, než Tiguana, Kugy, Tucsonu. Kufr je velký, vzadu místa dost, 3. řada sedadel není pro dospělého.. čekal někdo opak?

Široká nabídka individualizace - zoufale potřebuje velká kola, jinak vypadá jak koza na úzkých nožičkách >:D , motorů je taky dost.

4 hvězdy si zaslouží, dle mne by ale nemusel být text až tak moc plný superlativů :-)
23. 12. 2016 12:14
Re: Už dóóóóóst !!!! Prosím!
Tak to nečti ...
Avatar - Twingo
23. 12. 2016 12:55
Už ne!
Kodiaqa už mám plné zuby. Všude kde se kouknu je Kodiaq.
To auto není špatné ze začátku se mi i líbilo jenomže po čase mě už omrzelo nebo spíš se okoukalo (nevím ale jestli to vůbec jde s tou přídí). Je to typický příklad Škodovky v ČR, auto je to dobré ale věnuje se mu tolik pozornosti že už to přestává být zajímave. Uznávám klasického českého občana klasické české auto zajímá ale řekl bych že všeho s mírou.
Abych se vrátil k přídi, působí na mě nevyrovnaným dojmem. Je taková nemastná neslaná. Agresivní není, extravagantní také není, minimalistická také ne, snad možná elegantní, ale ani tím si nejsem jist. Nová Fabia nebo Superb (pro mě nejhezčí Škodovka) jsou povedenější. Pokud se Škoda bude ubírat designovým směrem který nastavil Kodiaq a nová Octavia tak budoucnost nevypadá moc hezky.
Avatar - JirkaV8
23. 12. 2016 19:29
Re: Medved Kodiak
Problém je v tom, že moderní přeplňované mikro benzíny nějaký ten výkon opravdu mají. Nicméně velmi nerady jezdí dlouhodoběji pod zatížením!!! Pak roste opotřebení i spotřeba skokově. Takže v případě pomaluběžného 3.0 V6 by se mi 110 kW pro Kodiaka líbilo a stačilo by mi. Motor by většinu života mohl strávit pod zatížením 2/3 a jen by si předl. Ale pokud je tam nějaký vyhoněný komár 1.4 110 kW, není to to samé !!! Motor bude chtít odevzdávat max 1/3 svého maxima, nad touto hodnotou se bude trápit. Ke všemu TSI, důvěra asi jako očekávat krásný sexulní zážitek od ježibaby. Akademické debaty pana Hrdličky mladšího mám rád a jsou záživné. Pravdou ale je, že jeho výrobky v praxi moc nefungují. TSI a ještě k tomu malé do takového auta prostě nepatří a zda to má kW 110 nebo 150 je úplně jedno. Pokud bych si Kodiaka kupoval, nechal bych si ho potají nelegálně přestavět například na 220CDI OM654.
Avatar - Skipper
23. 12. 2016 17:25
Re: Medved Kodiak
Asi tak... V malém hatchbacku mám 100 kW a tam mi to přijde dostatečné. Ale 110 kW na tohohle mastodonta? To prosté nemůže fungovat.
23. 12. 2016 12:19
Re: Existuje lepší SUV?
musel. musí tady být nekonečné hory článků o godyjákovi a musí být plné superlativů. >:D
23. 12. 2016 12:43
V6
No udělat to s V6 tak je to zajímavé auto.. Jako Amarok s 2.0 BiTdi nesmysl a s V6 3.0 je to najednou super auto :-)
Avatar - Ozzman
23. 12. 2016 12:30
Re: Existuje lepší SUV?
Já už jsem tu nádheru potkal v akci a jak se mi OIII líbí, tak tohle asi nezkousnu :/ >:D
Avatar - Ozzman
23. 12. 2016 12:24
Re: Existuje lepší SUV?
Já vím :'-( Přitom to auto fakt není úplně špatné.... já jsem zvědav, jak obhájí tu 4okou Oktávku... "nejdřív přišel šok, myslel jsem, že je to sranda, vtip, vypadá jak hmyz... pak jsem si začal zvykat, po první jízdě jsem si všiml, že lidé před ní uhybají.. hnusí se jim? Ne... mají z ní respekt! Poznají ji na dálku, zácpy jsou s ní hned zkousnutelné, je krásná, miluju ji! " >:D
Avatar - _Karel_
23. 12. 2016 17:05
Re: Existuje lepší SUV?
Tobě to přišlo jako test plný superlativů? Upřímě, čekal jsem od Mičky test plný superlativů, a jediné superlativy šly za podvozkem. Test považuji za střídmý, nevidím důvod mu nevěřit.
Avatar - _Karel_
23. 12. 2016 17:24
Re: Potřeba vs. spotřeba
Je těžký pochopit, že důchodce co jezdí okolo komína nepotřebuje dražší 2,0TSI?

Všeobecně- ne na tebe- tyhle plačky kolem ZÁKLADNÍHO motoru, za který by se nemusela stydět většina konkurenčních mainsreamových aut.....Opakuji- základního. Která mainstreamová automobilka nemá základní motory jen dostatečné? Která má jako základ 3,0TDI? Omlouvám se toptenovi, chtěl jsem napsat 3,0i.

Kdyby moje žena toužila po SUV a líbil se jí Kodiaq, klidně bych koupil 1,4TSI.
23. 12. 2016 14:12
Největší nedostatek spotřeba 10 litrů benzínu?
Píšu to už opakovaně, ale jak to někoho může překvapit???
Při váze 1,6 tuny, pohonu 4x4 a automatu je 10 litrů na malý turbobenzín odpovídají hodnota.
To, že je takový malý motor pro Kodiaq na hranici použitelnosti, dokazuje, že musel být vyřazen systém vypínání válců, protože bude pod velkou zátěží neustále.
2.0 TDI bude jezdit při stejném zatížení za 7 a jízda bude navíc daleko příjemnější...
23. 12. 2016 12:42
Re: Už dóóóóóst !!!! Prosím!
:)ja to myslel hezky, s humorem...
Avšak tyto články o Kodiaqovi nezastavíš. Je to ,, fenomén" jako v roce 94 Felicie... :-)
23. 12. 2016 14:34
Re: Medved Kodiak
Ani 2.0 TDI nie je dostatočný pre také auto(pre mňa napríklad), To potom už 1.4 TSI je aký výsmech.... Nejde to a spotrebu to ma ako V6 motor. Vo VW si to už uvedomili ... viď Amarok.
23. 12. 2016 14:03
Re: Už ne!
Už jsem objednal Mazdu 6. Ještě není ve výrobě, až někdy po Novém roce. Jsou tam strašně dlouhé čekací lhůty (5 měsíců). Bude to pro mě celkem zásadní změna po letech v koncernových vozech. Ale celkem se na to těším. Taky kdo by se netěšil na nové auto. ;-)
Avatar - _Karel_
23. 12. 2016 22:30
Re: Existuje lepší SUV?
Já s ním mám ze škodovek kupodivu asi nejmenší designový problém, nebo spíš nemám žádný.U každé jiné mi něco nesedí, tady nakonec kupodivu ok. Ale já mám asi divný vkus, mě se třeba vyloženě moc líbí Tiguan, a všem tu připadne nudný, sterilní atp.
Avatar - Ada je zase tady
23. 12. 2016 23:38
Kodiakv <b class="smile13"><b>:no:</b></b>
Naprosto ohavná čtyřoká příď je jak z horroru. :no: Chybějící ruční brzda je zásadním nedostatkem. :no: Nemožnost sklopit sedák druhé řady sedadel a vytvořit tak zcela rovnou ložnou plochu je osudová chyba. :no: Jinak ± normální SUV. Tedy pokud má motor a ne jen toho zadejchaného vyhoněného trpajzlíka jak z 15 let staré Fabie. :no:
23. 12. 2016 16:24
Re: V6
Zajímavé možná ano, ale kdo by si jej koupil? Cenově by už takové auto muselo jít zákonitě někam na půl cesty k prémii jako třeba Touareg a na to Škodovka nemá image. Dnes v mainstreamu v této velikosti SUV cca 4,7 metru nikdo V6 neumí a i daleko větší a o tři metráky těžší skoroprémiové Volvo si musí vystačit v podstatě se stejnými čtyřválcovými motůrky jako Kodiaq.
Dynamika 0-100 za 10,8 není nic světoborného, na druhou stranu je to základ a v kategorii takto velkých kraksen to není nic katastrofálního, konkurence i ve vrcholné naftové motorizaci to dává skoro za 12 a svět se také nezboří.
[odkaz]
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 15:54
Potřeba vs. spotřeba
Z praktického hlediska není důvod hanět, +2 místa jsou v pořádku, špatný je jen marketing předhazující pohádku o 7 trpaslících...

Všechno zní tak krásně, až na spotřebu. Ano, tohle je auto na běžné každodenní ježdění, takže se dá čekat, že nájezd nebude úplně nejnižší. Není to prostě druhé či třetí auto pro rodinu. A jezdit za 9 až 10 na sto??

Ne, 1.4 TSI prostě nedává smysl v tomhle voze. Tím spíš, že příplatek za dvoulitrový diesel je jen 45 tis... V ceně malého vozu by to znělo úplně jinak, ale v cenové kategorii Kodiaqu to není nic zásadního.

Bohužel, Kodaiq není zrovna levný a zatímco konkurence je již zavedená a etablovaná, Kodiaq přichází za 5 minut 12...

Jinak bílá mu podle mě vůbec nesedí, Kodiaq potřebuje tmavé barvy :-!
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 15:34
paci sa mi
kodiaq sa mi ako celok paci.... je sikovne posadeny jak motoricky tak velkostne a podla mna aj dizajn je zatial to najlepsie co skoda ponuka ;-) ... interier hodnotim z foto ako masivny a elegantny celok.... ktory posobi skutocne SUV dojmom akoby auta o triedu masivnejsieho ... za mna teda ok ... kodiaqu drzim palce :yes: tu je uspech fakticky zaruceny

PS: vsetkym fandom aut zelam stastne a vesele ... a hlavne vela vela stastnych km.... a nech im ich 4 kolesovy "milacik" robi vzdy radost ... moje "druhe vianoce" budu zhruba kdesi medzi 9-13 januarom ... a nenarazam teraz na kiu GT... ja svoje nove auticko mam uz rezervovane a objednane ;-) ... nakoniec je to o nejake 3 mesiace skor ako som povodne planoval ale skratka do jari sa uz cakat nedalo... zvlast ked ista vianocna akcia sa uz proste nedala odmietnut ;-) ... ale budu to urcite este dlhe necele tri tydzne cakania

PS: pochvala za prvy test hned s 1,4 tsi ... ktore tomuto kodiaqu podla mna velmi sekne :yes:
Avatar - fOE
23. 12. 2016 13:29
Re: Existuje lepší SUV?
Prave, totozne auto, jen hezke. >:-[]
23. 12. 2016 13:23
Re: Už ne!
Třeba ve mně Škoda ztratila zákazníka. Chtěl jsem jít do Superbu, ale zklamal mě interiér i cena auta v lepší výbavě. Pak jsem čekal na Kodiaq, ale ten se mi nelíbí. Připadá mi těžkopádný a jeho interiér je opravdu nepovedený. No a nakonec jsem si říkal, že třeba Octavia Scout po FL by mohla být řešením, ale ne. Je to čím dál horší. Ve finále jsem po letech kupoval u jiné značky a shodou okolností jsem ve stejné prodejně potkal člověka, který řešil úplně stejné dilema - po letech opustil koncernovou značku. ;-\

Sám jsem zvědav, jestli se to na prodejích Škody projeví, ale mám dojem, že zrovna Kodiaq se většině lidí líbí. Pro mě je poslední hezkou Škodovkou Superb ve verzi L&K. Ostatní modely bych si nekoupil.
23. 12. 2016 12:30
Uvedení na trh v ČR
Je 22.2.2017.Motorizace na salonech a DEMO vozech budou následující:

Výbava Style:

2.0 TDI 110 KW 4x4 7DSG
2.0 TSI 132 KW 4x4 7DSG
2.0 TDI 140 KW 4x4 7DSG
Avatar - rohYpnol
24. 12. 2016 21:56
Re: Kodiakv <b class="smile13"><b>:no:</b></b>
normálně s tebou nesouhlasím. dnes není normální den, a stejně s tebou nesouhlasím >:-[] :no:
Avatar - Floyd
24. 12. 2016 13:54
Re: Off topic
Joky je blbec na entou, na tom se shodneme. Nekažme si s ním svátky. Všem lidem dobré vůle a mysli přeji vše nejlepší.
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 19:24
Re: Pro redakci
to poskakování je záměr, protože z netrpělivosti oklikáš reklamní bannery >:D >:-[]
Avatar - _Karel_
23. 12. 2016 18:13
Pro redakci
Poslední dobou pravidelně- přečtu první kapitolu testu, překliknu na druhou a - načte se znovu první.
Vzhledem k tomu, že jsou vánoce, jsem ochoten Vám poslat sponzorský příspěvek 100kč na nového ajťáka. Možná by se přidali i ostatní.
A pokud by mi při KAŽDÉM načítání nové stránky nemusela 3x posločit nahoru-dolů, dám 150,-. Jsem totiž netrpělivý a pokaždé v mezičase mezi poskoky stránky kliknu na něco jiného, než jsem chtěl. Jestli se tady z něčeho zblázním, tak ne z vašeho hlavního chlebodárce, ale z tohoto. Protože jsou vánoce, napsal jsem to 16x slušněji, než bych jinak chtěl. :-) Hezké svátky.
23. 12. 2016 15:59
Re: Už ne!
Jen na okraj, mně na Mazdě vadí, že designu mnohdy podřizuje i funkčnost.
Příklad: 2 na délku a rozvor naprosto shodná auta - Yeti a CX-3. Zkuste se ale posadit na zadní sedačky a v Mazdě si přijdete jako v o třídu menším autě. Zvláště boční okénka Mazdy jsou kvůli designu zádě snad o polovinu menší než u Yetiho = výhled jak z tanku.
Avatar - rokyta.p
25. 12. 2016 12:08
Re: Medved Kodiak
Já myslím, že to je jen kvůli flotilovým emisím, navíc dneska je mnoha lidem skoro jedno co mají pod kapotou. Hlavně že to má USB a velký barevný displej. Klasický motorář by asi hlasoval pro možnost 2.0TSI a k tomu jako základ podladěné 2.0TSI. Stejně jako u vašeho Mercedesu máte 320CDI a 280CDI, což jeve skutečnosti stejný, jen podladěný motor. Pro životnost v autě s většími odpory by to smysl mělo. Na druhé straně kdo chce, vezme si to s 2.0TDI a hotovo. Ten stále nepatří mezi oblíbence, mezi akceptovatelné už však jo.
Avatar - Emel
25. 12. 2016 11:42
Re: 1.4 TSI za víc než mega?
Tohle je Kodiaq, cenový ekvivalent Superbu... osobně tipuju, že DCC i nějaká navi tam většinou budou a na 16" ani s halogenama jich moc nepotkáš, stejně jako nepotkáš moc halogenových Superbů.

Drtivá většina aut bude samozřejmě 2.0TDI, ale i tak jsem pro, aby se benzíny testovaly, třeba to někomu dá důvod k přemýšlení.
Avatar - woody-alien
25. 12. 2016 08:46
Re: paci sa mi
No, kdyby se na nákup tvého nového auta vypisovaly sázky, na Polo (a koncern obecně) bych nevsadil ani zlámaný euro. ;-)

Velká gratulace. :yes: :yes:

To těšení si užij a hodně šťastných kilometrů přeju.
25. 12. 2016 06:44
Re: paci sa mi
Toppere, absolutně se té 1,2TSI neboj. Kupoval jsem ji otci v Yetim do města a po povinné výměně rozvodů absolutně pohodový motor.
- kultivovaný
- rychle se zahřívá
- slušná spotřeba

Turbo nerozpálíš při kratších jízdách a pokud se budeš držet toho, že studený motor nebudeš vytáčet, pak se ti odvděčí bezproblémovým životem.

Překvapils'! :-)
Avatar - Sumi2000
25. 12. 2016 01:06
Re: paci sa mi
To chápu..myslím , že budeš s Polem spokojený.. ;-)
Jak jsem již několikrát psal..je nutné se autem projet , nejen být nadšený z korejce na internetu.
Takové Rio vypadá fajn..ale Polo je někde jinde.
Gratulka.
24. 12. 2016 23:37
Re: K testu
10,8 s z 0-100 má kde kto a kde čo, ale zároveň aj kde čo nemá. Tu sa jedná o základný motor, šup kuknúť technické údaje ostatných a spraviť si malé porovnanie ;-)
Avatar - rohYpnol
24. 12. 2016 21:55
Re: 1.4 TSI za víc než mega?
jako kdybys neznal novinářskou konfiguraci ;-) Aneb testujeme testujeme to, co zákazník vůbec nekupuje, ale je to fakt supr ;-)
24. 12. 2016 12:03
Re: paci sa mi
Tak koukám, že to chlapci z tebe přeci jen vytáhli ;-) . Hezké svátky a ať to čekání rychle uběhne.
24. 12. 2016 11:28
Re: kardiaq
... aneb jako u kazdyho auta se to jednou ojede. Zalezi na tve noze, jak to bude rychle.
Na Numburgringu nebo prasenim v tezkem terenu to dokazes spotrebovat klidne za 20 tisic km, jako kazde jine auto... ale obecne to nebude velky problem, tyto motory tahaji Tiguany a Superby a Passaty uz nejakou dobu a v pohode...
Samozrejme do tezkeho a celkem velkeho SUV patri bud vykonnejsi motor (2.0 TSI) nebo diesel, v tom mas rozhodne pravdu.
24. 12. 2016 11:23
Re: 1.4 TSI za víc než mega?
Mas samozrejme pravdu.
S temi kombinacemi recenzentskych vozu se asi musime smirit.
Testovane auto je nekde 850 tisic a z 0-100 za 11s mi prijde dost slabota za ty prachy. Na klidnou jizdu v pohode, o to nejde, ale za ty prachy takovej lenoch ... :-)

2.0 TDI bude OK - ne ze by melo lepsi akceleraci, bude velice podobna mozna o chlup horsi, jenze jak vime, ty diesely si v realnem svete poradi s tezkymi auty mnohem lepe a tolik nebudou zrat.

2.0 TSI bude ideal, nejspis s nizsi spotrebou nez 1.4 TSI - protoze ten dvoulitr je konstrukcne novejsi motor, od audi, sprazeny s 7 DSG, bez buhvijak vyhnaneho vykonu ... chytre reseni :-)
Avatar - twistedTSD
24. 12. 2016 10:37
Re: V6
Před 10-15 lety by V6 bylo nedílnou součástí nabídky a ani by nemuselo stát výrazně více. Dnes holt musíme být rádi za podladěný dvoulitr, který asi bude vcelku ideál. Někteří konkurenti se snaží nabídku benzínových motorizací vykrýt jednašestkou...
Avatar - Jaros71
24. 12. 2016 01:44
1.4 TSI za víc než mega?
4*4 a vzít 1.4 TSI nabušit výbavu na cenu přes mega?
Tak to je maso.... 8-s
Tohle nikdo nekoupí.
Pokud 4*4 tak určitě s dieslem nebo už s 2,0 TSI.
Pokud základní motor 1.4 110kw...tak předokolku , v základu...do města stačí.
750 tis max. ;-)
Avatar - JohnST
23. 12. 2016 18:40
Re: Pro redakci
Suhlasim. Na noveho ajtaka prispejem rad. Pri kliknuti na clanok sa spusta video. V redakcii uz asi mali vianocny punc. :-! :-!
Avatar - Emel
23. 12. 2016 16:56
Re: paci sa mi
Vánoční akce... Leon 1.2TSI? Každopádně taky gratuluju, tady to vypadá, že auto je letos v ČR nejčastější vánoční dárek... jak říká mariachi, ráj trvá >:D
Avatar - removed
23. 12. 2016 16:52
Re: K testu
OT - Toptene, dluzim ti omluvu za komunikaci ohledne "pausalu".
Cinim tak ted. Promin, jiz jsem byl poucen i nasi ucetni.
23. 12. 2016 13:31
Re: Už ne!
Díval jsem se i na Sportline, ale ten má tuším snížený podvozek, takže by mi nevyhovoval při cestě na chatu. Vede tam taková vymletá polní cesta a bál bych se, že chytnu rány do podvozku. Ale jinak je Superb parádní, krásné auto. Fakt je zvláštní, že Kabaň nedokáže navázat na takový nádherný design a pouští do světa tyhle paskvily. Bohužel, když jsem si spočítal cenu za Superb ve výbavě, jakou jsem chtěl, byl jsem už hodně přes 1M Kč, přes můj limit.
Avatar - wakantanka
23. 12. 2016 12:39
Re: Existuje lepší SUV?
Nebudú Sorento/Santa Fe širšie? Je to postavené na predĺženom podvozku Tiguanu, široké je to rovnako, najnovší Tigi XL je skoro identický (rozmerovo). Takže konkurenti predsa len sú. >:D
23. 12. 2016 12:27
Re: Existuje lepší SUV?
Uvedení OIII FL na český trh je 29.2.2017.
Avatar - twistedTSD
24. 12. 2016 10:27
Re: Medved Kodiak
Tak to máš trochu extrémní nároky, za dostačujících v malém hatchbacku považuji i 50 kW (v závislosti na zpřevodování a průběhu momentu/výkonu). Se 110 kW jsem jezdil v 1800 kg mastodontovi a za minimálního obsazení to taky jelo. :-)
24. 12. 2016 06:58
Re: Uvedení na trh v ČR
no asi do prace, ne? ... ja delam v dodavatelske firme a mame projekty i pro skodovku. sice nemam takhle presne informace, protoze delame cosi do interieru, coz nesouvisi s konkretni motorizaci, nicmene napriklad uz dnes mame termin nabehu faceliftu na superb. nebo termin nabehu nove generace octavie. termin tohoto kodiaqu jsme znali jiz na sklonku roku 2013, tehdy s krycim jmenem snowman. ;-)
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 17:05
Re: K testu
jistojistě, na červené na dejvické bude držet krok i s SQ7... >:-[] ;-)
23. 12. 2016 16:34
Re: K testu
urcite by bylo zajimavy zmerit brzdnou drahu i v lete a porovnat to ...
s tim drzenim kroku s mnohem silnějšími vozy... se zrychlenim 10.8... jo to je komicky.
10.9 ma fabia s tou slabsi 1.2tsi...
asi taky silnejsi vozidlo >:D
23. 12. 2016 16:08
K testu
To auto asi bude dobrý, ale ne nejlepší. A ne pro mne.

No a k testu.

Už i u OIII FL jsem si všiml, jak tady u článků redaktoři píšou, že po počátečním úleku už si "zvykli" a docela se jim líbí. Nooo, já si myslím, že jim bylo vysvětleno, že ošklivá škodovka žádná určitě není, a pokud jo, pak je to redaktorův konec. Ale což. :-)

Líbila se mi poznámka, že Kodijágue se základní 1,4 "drží krok s mnohem silnějšími vozy". >:D Týýý krávo, no to jooo, ve městě. To ale drží krok i felicie nebo hundrtdváca. Prostě perla. Jenže pokud by na to ten silnější vůz malinko šlápl, pak tomuhle ujede kdejakej mainstream ze střední třídy. Protože 10,8s z 0-100 km/h má kdekdo.

Čekal jsem nějaké poznámky, jak se špiní display, když se na něj musí chmatat, ale asi je z jiných materiálů, než třeba u Renaultu. Ten klavírní lak, ten taky u jiných značek byl strašně k smíchu a byl brán jako velký fail, tady...nic. Pohoda.

No a k tý třetí řadě: je to asi stejný, jako u konkurentů. Prostě nouzovka. Jen se tady asi nesměl kodijágue zesměšnit stejně, jako to Machala udělal u X-Trailu.

A teď to nejdůležitější: U testu X-Trailu a Kadjaru je brzdná dráha 41,5m. TEDY O 9m KRATŠÍ!!! Kde jsou tedy ty slušné brzdy. A to byla ta uta s naftou.

No nic. Svět se točí dál, ACZ jede svou cestou.
Avatar - _Karel_
24. 12. 2016 13:29
Off topic
Tohle si kolega Joky přeje na vánoce: [odkaz] - aby byla Mladá Boleslav co nejdřív vybombardovaná. Zcela vážně. Kdyby to redakce pod článkem o ruském letišti náhodou přehlédla. Nemám rád bonzování, ale tohle je snad i na trestní oznámení, nebýt to taková chudinka. Bývaly doby za blahé paměti šéfredaktora Kovaříka, kdy to vypadalo na snahu omezit největší hulváty.
Avatar - aproximus
24. 12. 2016 11:12
kardiaq
tenhle motor bude při aktivním využívání možností vozu po 150tkm zralý na bypass.
Avatar - Floyd
23. 12. 2016 23:33
Re: Už dóóóóóst !!!! Prosím!
Já ty Mičkovy boleslavskovlezdo***ecké slátaniny taky nečetl a číst nebudu, Kodiaq mě nezajímá, nelíbí se mi, není to auto pro mě. Zato jsem viděl galerii a pardon, ale co to proboha je za odfláknutou práci?! To myslí fotograf vážně? Za to dostal zaplaceno? Jedna jízdní fotka na letišti a dalších 70 jak z presskitu? Kde jsou nějaké z reálného testu, redaktor v kabině, boční náklon, ponořování předku při brzdění, jízda v terénu, křízení náprav, parkování, couvání, dynamika atd. atd. Nejsou, holt by to bylo moc práce.
Minule u veteránu jsem redakci chválil za fotky, dnes za to samé :no: :no: :no:
Avatar - rohYpnol
24. 12. 2016 23:42
Re: 1.4 TSI za víc než mega?
Hele, příklad. Novináři testují vozy s DCC. K čemu je hodnocení vozu pro většinu, která kupuje bez DCC? Novináři testují příplatkové SATNAV, běžný zákazník ale nepřiplácí za bolero. Novináři jezdí 18p, zákazníci 16p, novináři jezdí xenony, zákazníci halogeny atd. atd. ...

Nemám nic proti TOP výbavě s TOP motorizacemi. Ale vozy se základními motory naložené výbavou od podlahy po střechu jsou prostě na pováženou. Ano, jistě i takoví zákazník se najde. Ale většinu tahle kombinace prostě nezajímá. A u Škody je to opravdu markantní, novinářům se do rukou vozy aspoň trochu z reálného světa vůbec nedostávají. Proč asi... ;-)
Avatar - _Karel_
24. 12. 2016 22:49
Re: paci sa mi
>:D >:D >:D tak tos mě pobavil! :yes:
24. 12. 2016 22:35
Re: paci sa mi
...na principu nahodnych vybuchu fungujou islamiste >:-[]
Avatar - _Karel_
24. 12. 2016 18:50
Re: paci sa mi
Do výfuku mi snad střílel i trabant ;-)
Avatar - Machýrek
24. 12. 2016 18:45
Re: paci sa mi
Ad zajizdeni - to ted rikaj vsichni, netreba zajizdet, jezdi rovnou jak chces, motor si musis vychovat, olej prvne menime az v 25.000 km a podobny rady.
Ale pak ti borec stejne rekne "hele, jako kdybych si to kupoval ja pro sebe, tak vymenim olej tak v 5.000 a aspon prvnich 1.000 jezdim v klidu a netocim az k omezovaci".
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 18:05
Re: paci sa mi
vies co je ale sranda ze to 1.0TSI trojvalec je defakto drahsi ako 4 valcove 1,2TSI ;-) ... a poviem to takto... papierove hodnoty trojvalca mi pridu aj spotrebu aj vykonom hodne "optimisticke" a je mozne ze budu uz kusok aj na ukor spolahlivosti takze za mna bol 4 valec jasna podmienka.... turbo neturbo.. nechcel som ziaden liter ani nic mensie a ani ziadne 3 valce... a som fakt rad ze som to 1,2TSI este stihol kym v pole zmizne z ponuky lebo o rok ked pride nova generacia pola tak asi o neho definitivne pride
Avatar - rohYpnol
24. 12. 2016 15:19
Re: paci sa mi
Pravé řízení dávno skončilo, dnešní mainstream auta mají řízení odtažitá a mezi tebou a silnicí je prostě jakýsi polštář. tak to zkrátka je. K tomu turbo, el.plyn, elektronika ti kecá do všeho, ... prostě není v tom ta mechanika, neexistuje přímé spojení, ale jsou tam 001101000101101010 ;-)

Já třeba stejně raději jezdím starším vozem, který je výrazně slabší. A přesto je s ním víc zábavy...

K zajetí - nám tvrdil nezajíždět a začít jezdit normálně jak chceš. Jak si údajně auto na začátku osedláš, takové bude ;-)
Avatar - twistedTSD
24. 12. 2016 14:50
Re: Medved Kodiak
To je přece jasné, že pro každého z nás je dostatečná dynamika někde jinde, především v závislosti na tom, na co jsme zvyklí. Proto se taky většina aut neprodává s jednou, ale třeba (v případě Kodiaqu) čtyřmi motorizacemi. A od základní 1.4 se neočekává že POJEDE, ale že pojede. ;-)

Nicméně Kodiaq s 1.4 bych si nekoupil už jen proto, že při svižnější jízdě nedává ekonomicky smysl, a já svižně jezdím. Vyhovovat by mohla třeba starším řidičům.
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 10:42
Re: paci sa mi
ani u nas nie je lacne.... ale ked som si spocital co mi ponukne zakladne baleno za 11 a naslapane polo v akcii za 12 a pol ... tak ozaj to nie je az taky cenovy rozdiel ... lebo ak by som chcel mat baleno na urovni pola tak by stalo snad 15 ;-) ... ako samozrejme niekomu staci aj corsa za 10 ... alebo swift... ale ak chces dospelejsie auto a uz lepsie vybavene tak podla mna polo na tom nie je az tak zle... vlastne aj taka mazda 2 v zaklade je drahsia ako TSI 90 konove polo... a pritom je kabinou malicka a o delenych sedackach alebo elektronoch v nej mozes v cene do 13 tisic len snivat.... netvrdim ze som vybral najschodnejsiu volbu cenou... lebo ozaj poznam lacnejsie male vozy ale myslim ze ten mix vybavy ceny dynamiky aj dizajnu aky mi polo ponuklo to rozhodlo ( plus 5 rocna zaruka )... to auto skratka nema vyraznejsie slabiny a nerobi kompromisy a tym u mna zvitazilo .. navyse mne prislo aj primerane priestranne... zatial co v mazde 2 fieste alebo yarise mas citelny pocit stiesnenosti... polo je proste velmi prakticke a to sa rata vzdy a fakt sa mi aj paci.. vzdy sa mi pacilo... tato generacia je podla mna velmi vydarena aj vzhladovo
Avatar - twistedTSD
24. 12. 2016 10:21
Re: Medved Kodiak
Dostatečný je. Že při větším zatěžování pěkně žere, ses mohl dočíst i z prvních jízdních dojmů ACZ. Fyziku neokecáš...Osobně si nicméně myslím, že pro řidiče vyznávající klidnou jízdu může být dobrou volbou.
Avatar - Jaros71
24. 12. 2016 01:46
Re: Kodiakv <b class="smile13"><b>:no:</b></b>
V zásadě souhlas.
I když el.ručku s DSG za problém nevidím..může vadit u manuálu.
TDI u 4*4 je jasná volba.
Avatar - Jaros71
24. 12. 2016 01:18
Re: paci sa mi
Polo je fajn..má sportovní šmrnc.. :yes:
GRATULACE...DOBRÁ VOLBA.
Corsa má nyní divný předek , předchozí generace vypadala zvenčí lépe.
Nyní je to Opel pro holky.

Jen být fanda korejců a koupIt VW? >:D
Ale já to chápu.
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 23:10
Re: paci sa mi
v ramci moznosti... na viac ani nemam ....
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 23:04
Re: paci sa mi
dik ... comfortline vybava ;-) plus akcny paket slovakia .... proste uz kusok serioznejsie vyzera... nie uplne holatko ;-)
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 23:00
Re: paci sa mi
diky..... a tusim ze ten kozeny volant a budiky ma zhodne s vacsim golfom.... mam tam kozeny paket... plus estrada disky 15tky ... v ktorych uz podla mna vyzera obstojne
Avatar - speedfred
23. 12. 2016 22:07
Re: K testu
ešte bude toľko testov Škodiaka,že sa bude testovať aj v lete
Avatar - speedfred
23. 12. 2016 20:45
Re: Pro redakci
mám podobný problém,tak si vravím asi v PC už má toho dosť. Problém je niekde inde.
23. 12. 2016 20:30
Re: Skoda auto.cz :)
HRV má udávané zrychlení 11,2. Kodiaq má papírových 10,1 a naměřilo se mu 10,9. Chápeš, kam tím mířím?
Avatar - Skipper
23. 12. 2016 17:50
Re: Existuje lepší SUV?
Tak tohle mě dostalo >:D
Avatar - Emel
23. 12. 2016 16:23
Re: Největší nedostatek spotřeba 10 litrů benzínu?
Tomu zdůvodnění, proč tady ACT není, moc nevěřím. Při konstantní jízdě musí i tak být spousta času, kdy by ty dva válce stačily. Spíš bych tipoval, že se výrobce bojí o životnost než o to, že "by se to stejně nezaplo".

2.0TDI bude za 7 možná s manuálem a předokolkou, v automatu a 4x4 to bude podle mě spíš 8,xx. Jestli se nafta vyplatí nebo ne je pak otázka nájezdu a toho, co člověk čeká od servisu atd.

Trošku se zapomíná, že skutečný základ je 1.4 92kW 200Nm, jen se u nás neprodává. Tam bych měl docela obavy o nějakou důstojnou dynamiku. Ta 110kW ale musí být dostatečná v tom lepším slova smyslu.
23. 12. 2016 14:13
Re: Existuje lepší SUV?
Ne, nebudou, Kodiaq má na šířku 1882 mm, Santa Fe 1880, Sorento 1890 mm, naopak Tiguan je citelně užší 1839 mm.
Avatar - Ozzman
23. 12. 2016 12:43
Re: Existuje lepší SUV?
Tak Tigi XL snad ani konkurentem není, vzdyt je to skoro totožné auto ne? >:D
23. 12. 2016 12:42
Re: Existuje lepší SUV?
S full LED je to lepší,ale s těma halogenama ne.
23. 12. 2016 12:36
Re: Existuje lepší SUV?
Na té hradecké to byl tehdy bílý kombík.
Avatar - Ozzman
23. 12. 2016 12:35
Re: Existuje lepší SUV?
Já také někdy koncem listopadu, ale na Mladoboleslavské, bílý kus, nebo nějká krémová ? (ale to spíš bylo počasím) >:D
23. 12. 2016 12:31
Re: Existuje lepší SUV?
Já taky.Na hradecké dálnici s halogenama.Bylo to 17.11.2016.
Avatar - _Karel_
24. 12. 2016 08:29
Re: Existuje lepší SUV?
Jo, souhlasím, Kabaň za každou cenu vymýšlí "designové prvky", méně by bylo více.
Avatar - Jaros71
24. 12. 2016 01:10
Re: Už ne!
Hmm..MAZDA 6 je fakt pěkná...design KODO je super. Ale...
Asi ti nevadí velmi nízký jezevčík.
Snad ještě nižší než Superb.. 8-s
Kromě VW máme i roční Mazdu CX5..před měsícem byla na prvním servisu.
Mazda zapůjčila na půl dne náhradní vůz..bohužel Mazdu 6.
Nebyl to dobrý zážitek. Proti skvělé CX5 , byla udrncaná , sedí se skoro na zemi ,strop nízký, výhled mizerný..parkování strašné , placaté a dlouhé auto.
Interier ale pěkný..tak uvidíš.
Já ji rád vrátil a vzal si naše SUV.
:-)
Avatar - Floyd
24. 12. 2016 00:23
Re: Kodiakv <b class="smile13"><b>:no:</b></b>
Normálně s tebou většinou nesouhlasím, dnes dělám opak :yes:
Avatar - Floyd
24. 12. 2016 00:15
Re: Pro redakci
Přidávám se. Na tabletu je to doslova vo.ser :no: :no: :no:
Avatar - speedfred
23. 12. 2016 20:47
Re: Pro redakci
zábavku máš dobrú,ktovie či nevyrazíš do boja proti môjmu otcovi >:D
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 20:36
Re: Skoda auto.cz :)
to chápeš úplně špatně ;-)

Škodovky jsou chváleny zákonitě, protože o nich autoři nemají valné mínění. Takže nízké očekávání umožňuje kladné hodnocení. Prostě na to, že to je Schade, je to skvělý >:-[] >:-[]
Avatar - _Karel_
23. 12. 2016 20:12
Re: Potřeba vs. spotřeba
Ano, i já bych určitě bral podladěný dvoulitr. Ale znovu- 1,4 je základní motorizace, zřejmě manželky, důchodci, klidní řidiči koukající na korunu (pokud si takoví koupí Kodiaq >:-[] ), takže pořád dokola- dostatečný základní motor, zcela jistě bude okrajovou volbou, ale někomu bude stačit. Mě by třeba v Superbu pravděpodobně stačil, a určitě nejsem ten úplně nejmíň náročný zákazník.
Avatar - Ozzman
23. 12. 2016 19:51
Re: Už ne!
Vím, že je to takhle narychlo ale musím se zeptat..... vezmeš si mě? ! >:-[] >:D
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 19:22
Re: Potřeba vs. spotřeba
Myslím, že tvoje žena spadá pod můj poslední odstavec.

Za mě ale nevidím jediný důvod, proč si nepřiplatit za 2.0 TSI, kdy získáš auto úplně jiné úrovně. Jde o to, že příplatek je v ceně auta ne zas tak výrazný, spotřeba bude obdobná, jízdní projev nesrovnatelný. Jaký smysl dává v téhle rovnici 1.4 TSI??
Avatar - woody-alien
23. 12. 2016 18:50
Re: Pro redakci
Stejný problém. Chtěl jsem ještě před pročítáním testu zjistit cenu takto luxusně motorizovaného auta (to odpovídá, je také luxusní ;-) ), ale znovunačítání první kapitoly a spouštění řvoucího videa jsem předešel kliknutím na "zobrazit celý článek".

Poskakování mě vytáčí úplně stejně, často se potom překliknu. Ježto jsem taktéž ve vánoční náladě, redakci nechám být, ovšem na ajťáka nedám ani floka. :-)
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 17:11
Re: Potřeba vs. spotřeba
autor to zhodnotil správně, 7-místný prostě není. Ale přijde mi to zbytečné. Jednak je to jasné od prvopočátku, a druhak stačilo použít klasické 5+2 ze strany Škody... Ale lže se o spotřebě, proč nelhat (stejně jako ostatní) i o počtu míst, že >:-[]
Avatar - Joky
23. 12. 2016 16:43
Re: K testu
jediný kdo a co drží krok je redakce , která je na úrovni propagandy Německa na konci 30.let ......
23. 12. 2016 16:25
Re: K testu
Zimáky jsou mi jasný, ale v testu se píše, že bylo sucho. A těch 9m, nevím, jestli to udělá jen zimák... Prostě je to moc. Ono i to zrychlení 10,8 mi nesedí k tomu "drží krok s mnohem silnějšími vozy"... Nevím. Asi jsem zaujatej. Jenže to je i redakce. :-)
23. 12. 2016 16:19
Re: K testu
nechci ti do toho kecat, brzdna draha je samozrejme tragicka, standard je max 40 metru, to ale za idealnich podmínek.
tady to bylo nejspis na zimakach a v teplotách jen lechce nad nulou...
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 15:59
Re: Potřeba vs. spotřeba
mne to 1,4tsi v kodiaqu zmysel dava... rovnako ako mi dava aj zmysel 2.0 benzin v 4x4 v outlanderi.... kto nechce dizel a nenajazdi vela km tak preco nie.... mozno by som tam radsej videl manual ale uznavam ze v spojeni s 4x4 v realnom terene bude automat vhodnejsi

biela je v mode... a podla mna kodiaqu sedi... zvyraznuje jeho vyrysovane tvary ... co tmava farba nedokaze
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 15:56
Re: Existuje lepší SUV?
kodiaq je velmi sikovne posadeny aj motoricky aj velkostne to musime priznat... a vobec by som sa nedivil keby si niekto uz radsej kupil kodiaqa ako mensie a pomerne drahe Q3 .... aj ked ano chapem.. kto chce Q3 a ma na neho nezakopne o kodiaq ... ale skratka kodiaq moze kludne zobrat zakaznikov aj od renomovanejsich SUV podla mna... ma zaujimvy dizajn.... paci sa mi aj jeho palubovka a celkovo akoby uz posobil rodinnejsie a nie tak firemne ako napriklad superb alebo octavia ... ako fakt kodiaqa si viem predstavit ako rodinneho pracanta u solventnejsich zakaznikov ... toto sa skode podarilo... kodiaq bude urcite velky bestseller
23. 12. 2016 14:28
Re: Už ne!
jj 2.5i. Auto jsem si předtím vyzkoušel, abych zjistil, jak mi atmosféra bude vyhovovat. A i když to není žádný trhač asfaltu, jede krásně. Docela se divím, jak málo jich na našich cestách jezdí. Začal jsem si jich více všímat až potom, co jsem se pro M6 rozhodl. Ale za tři měsíce jsem jich potkal pouhopouhých pět. Takže v záplavě VW a Škodovek docela praští do očí. :-)
Avatar - rohYpnol
24. 12. 2016 21:53
Re: kardiaq
ten motor bude po 150tkm jako nový.Vlastně... ten motor bude po 150tkm nový >:-[]
Avatar - Floyd
24. 12. 2016 14:03
Re: Už dóóóóóst !!!! Prosím!
Joky, tak to máš hodně přízemní přání. Jsi totální magor, kterej po tomto tvém prohlášení patří okamžitě umístit do Bohnic, nebo rovnou do cely předběžného zadržení na Policii. Redakci tímto žádám, aby mu hned udělila ban, toto je hodně za čárou. A Joky, bacha aby ti za to někdo nedal do držky, toto jsi fakt přehnal.
Avatar - Floyd
23. 12. 2016 23:50
Re: Existuje lepší SUV?
Já určitě divný vkus nemám, to vím jistě, a přitom právě Tiguan se mi moc líbí.
Avatar - Joky
23. 12. 2016 19:45
Re: Existuje lepší SUV?
jinak by bylo po ročních prémiích a pod stromečkem dárek, který by silně zaváněl!
23. 12. 2016 13:47
Re: Už dóóóóóst !!!! Prosím!
ok, možná ale máš pravdu - zastavili bysme je, kdyby je nikdo nečetl a neklikal na ně. Jaks napsal")
Avatar - Emel
23. 12. 2016 12:43
Re: Medved Kodiak
A on je zatím o kousek víc než dostatečný... to jsi chtěl říct?
29. 12. 2016 16:02
2.0 TSI - pre mna najrozumnejsie riesenie
Kodiaq sa bude predavat aj v zaklade + nejaka vybava alebo paket, ale bude ich tak vela ako aj Superbov v zaklade. Kombinacia zakladny motor + plna vybava je cisto iba na prezentacne ucely, takto to nikto z realnych zakaznikov ako nove auto kupovat nebude. Kodiaq 1.4 TSI 110 kW 4x4 MT6 Active za 26.000 EUR je fajn cena, aj ked za tie peniaze je na druhej strane Yeti L&K 1.4 TSI 4x4 110kW DSG. Ale zvojich zakaznikov si najde, ved obcas vidim aj Passata s halogenmi. Za motor 2.0 TSI sa oplati priplatit, je to novy motor s pseudo-millerovym cyklom, navyse je tam pouzita prevodovka DQ500, takze kto bude mat odvahu, moze podladeny motor nachipovat kludne na 160-170 kW a motor a prevodovka si to ani nevsimnu. Je dost pravdepoodbne, ze 2.0 TSI ma v reale viac ako 132 kW, lebo papierove zrychlenie ma lepsie ako 2.0 TDI 140 kW, ale mozno je to dane iba inym sprevodovanim.

V kazdom pripade to nie je lacne auto, lepsi motor, nejaka vybava, a clovek je na 38-tisic eurach. Za tu cenu uz pomaly siaha do premiovych vod. Inak, novy Tiguan sa mi paci viac, ale v porovnatelnej vybave je este o 5000 eur drahsi. A to je uz na dostrel k Tuaregu alebo Q5.

Ludia nadavaju na VAG, nudny dizajn a tak, ale napriklad fakt, ze vela dielov a technologii sa zdiela s Audi, tak mozme mat z vykonu 132 kW v mainstreamovom SUV zrychlenie 0-100 za 8 sekund, co pri ostatnej konkurencii je min. za 10 sekund.

Vela bude rozhodovat aj financovanie, pri skodovke su najvyhodnejsie ponuky, potom ide Seat + VW, a na konci Audi, napriklad pre mna je to dost vazny argument.

Mam 3 deti, a riesim co kupit na jar. Mne sa paci univerzalnost aj realna bezpecnost SUV (mam za sebou zrazku s danielom na dialnici pri 150km/h, neuverite - v Skode Citigo, auto totalka, u mna 2 kvapky krvi z nosa po odpaleni airbagov, ale bol to uplny zazrak a nechcem uz takto testovat hranice fyziky), takze dost riesim zver na cestach a vyssie auto je pre mna velka vyhoda. Rozmyslam nad Passatom 1.8 TSI predokolka, alebo nad Kodiaqom 2.0 TSI 4x4. Kodiaq je o nieco drahsi (oproti Passatu plus DSG, 4x4, DCC, Soundsystem), a kedze financovanie ma Skoda vyhodnejsie o 10%, takze v konecnom dosledku sa ceny vyrovnaju.

Co mi na Kodiaqu prekaza, ze zadny naraznik ma skryte koncovky vyfukov, omnoho lepsie by to vyzeralo, ak by tam dali riesenie, ako je na Octavii RS, ale to by som asi chcel mnoho :-) lebo aj planovana verzia Sportline bude mat len chromovane linky - akoze naznacene vyfuky, podobne ako Suberb, alebo PSA, alebo MB. Mozno to vyriesia takto vo verzii RS, ale do 2019 cakat nebudem :-)
29. 12. 2016 14:08
Re: paci sa mi
Ja som hned vedel, ze si kupil Polo :-) mal som 2 ks, sucasna generacia pred FL, najazdenych 200 tisic km, uplne bez problemov, a to som tam dal aj chip na 99kW.

Ja som mal to Polo v R-line interier + exterier, alcantara, xenony, sportovy podvozok, bolo to krasne auto, rad nan spominam :-)
25. 12. 2016 17:42
Re: paci sa mi
Noo... v automobilkách ví, že je záběh pořád dobrá věc. Jenže také ví, že to lidé nechtějí dělat. Ano, dnes to není tak kritické, motor by to měl přežít, alespoň nějakou dobu, ale pak z toho lezou tolerance jako litrová spotřeba oleje na jeden až dva tisíce kilometrů. A motor je jen jednou z komponent.
Avatar - rohYpnol
25. 12. 2016 15:01
Re: 1.4 TSI za víc než mega?
je mi jedno kolik výbav. Stejně je Trendline u VW vybavenější a levnější než srovnatelná Active. A o tom to je. Škoda dělá Active pro katalogové ceny již od, a i ta cena již od je cenově nad Comfortlinem od VW >:-[]
25. 12. 2016 14:25
Re: Už ne!
Ale to je doba starých turb někde ze Saabů, dnes se turba dochlazují i při vypnutém zapalování, takže k přehřátí dojít nemůže. Životnost dnešních turb snižuje počet cyklů, kdy po sobě následuje max. trvalý výkon a následné schlazení kdy dochází k postupnému nárůstu mechanických vůlí v uložení a po velké počtu cyklů k havárii turba. Městský provoz turbo nezatěžuje, pokud tedy nějaký šílenec nejezdí po městě na max. výkon.
Avatar - 3_diamanty
25. 12. 2016 14:09
Re: paci sa mi
ved kazdy fandi svojim to je ok .. v pohode.. ak jemu ergonomicky viac vyhovuje renault alebo peugeot alebo honda tak je to v poriadku predsa .... prave preto je dobre ak je na trhu viac znaciek s roznymi "stylmi" kabiny aby si kazdy mohol vybrat to co mu najviac vyhovuje....

kazdemu sedi nieco ine ... ako vravim v cliu by som chcel klasicke budiky mne digital nesedi a bolo by to pre mna potom uz vhodnejsie .... pripadne interier p208 je svojim nestandardnym ponatim tiez kusok mimo mna aj ked v reale som si v nom polohu nasiel v pohode a maly volant sa mi velmi pacil ... ale ak budem chciet taketo auto pozicat otcovi alebo brachovi tak budu musiet zase vsetko prestelovat lebo tam je to s tym volantom ozaj "zvlastne" urobene a musis komplet vsetko nastavit inak a nanovo a toto nechcem ... pritom v pole len posunies sedacku o 5 centi dopredu alebo dozadu a mas viacmenej vybavene ;-) posadi sa tam za volant hocikto a hned si najde vhodnu polohu ...

ergonomicky sa mi moc pacilo aj rio... nema ziadne preslapy a volant svojim rozdvojenym spodnym ramenom mi pripominal mozno prave polo ale uznavam ze ten interier aj motor 1,2ka s 62kw nemaju take vizualne a technicke parametre ako povedzme polo ktore akoby stale bolo o level vyssie... mne prislo kabinou uz pomaly ako zmenseny golfik...
Avatar - 3_diamanty
25. 12. 2016 13:46
Re: Už ne!
jo v pole... nic vacsie som ani nechcel skor slo len o to ake male auto to bude ... len nedavno som pokukoval aj po mazde 2 .... maju u nas krasnu cervenu za 12 800 ale poviem ti pravdu .. je mala ... vzadu nedelene sedacky.. na plechacoch .... voci tomu co mi polo v lepsej cene ponukne tak to sa ani neda zrovnavat.... mazda je fakt draha ako nechapem ale ok ... asi je len pre tych ktori na nu ozaj maju ;-)
Avatar - 3_diamanty
25. 12. 2016 13:41
Re: Už ne!
no ja nastastie nejak dialnicami nejazdim moc casto ( ved ani tie dialnice u nas na vychode moc nemame :-) ) a navyse nejazdim ani moc rychlo... ... kazdopadne som rad ze tento motor uz nebude ziadny lenoch a pojde to pekne aj mimo mesto .... sam som zvedavy na neho lebo som s nim doteraz este ani nejak nejazdil ( okrem par dni v rapide ale ten bol este s retazou ) ... ohlasy v recenziach a testoch su ale velmi pozitivne co do dynamiky v takomto malom aute
Avatar - 3_diamanty
25. 12. 2016 13:18
Re: paci sa mi
to "nove" 1,2TSI by uz malo byt vychytane.... ma uz aj nove turbo... celkovo je prepracovane a zaroven aj o 22kg lahsie ako povodne 1,2 TSI s retezou ... tak verim ze ma nesklame ... a bude s nim spokojnost
Avatar - Emel
25. 12. 2016 12:44
Re: paci sa mi
Ta myšlenka je jiná. Dřív záběh znamenal, že se na začátku výrazně obrušují nepřesnosti z výroby, různé hrany od odlévání a tak. Proto se mělo jezdi opatrně a pak vyměnit rychle ten olej, ve kterém teoreticky byly ty kovové špony. Dneska je rozhodně lepší přesnost výroby, proto automobilky říkají, že není potřeba zajíždět.

U svého auta jsem tomu pár tisíc v klidu dopřál, jen tak pro jistotu.
Avatar - rokyta.p
25. 12. 2016 11:54
Re: Největší nedostatek spotřeba 10 litrů benzínu?
10 litrů je za mě celkem odpovídající, spíš ten motor je tak malý, že pomalu propadne mezi podběhy na zem
Avatar - Emel
25. 12. 2016 11:47
Re: 1.4 TSI za víc než mega?
...což je dáno taky tím, že VW má ty výbavy dvě a Škoda čtyři, respektive nabídka Trendline je u VW je výrazně omezená - viz třeba zrovna Tiguan, jediný motor, jediná převodovka atd. Hyundai reálně prodává jednu výbavu... a neříkám že to je špatně, u nich je ten základ fakt celkem ok. Ale třeba základní Pulsar je taky hodně základní.
Avatar - Emel
25. 12. 2016 11:38
Re: paci sa mi
Pokud po povinné výměně, tak to je ještě ta starší, ne? Novější by měla být ještě lepší, i v té spotřebě.
Avatar - rohYpnol
25. 12. 2016 11:37
Re: 1.4 TSI za víc než mega?
ale hlavně u Škody je snad největší rozdíl v dojmu z interiéru mezi základem a TOP... Protože s takovými holobyly, jako nabízí Škoda, si prostě konkurence nedovolí přijít. První výbavová verze Active je u Škody vesměs nepoužitelná, byť situace se přecijen zlepšila.

Ale třeba Hyundai či VW v základu je vcelku napohodu a dá se klidně vzít. Škoda ale ani za mák...
Avatar - Emel
25. 12. 2016 11:37
Re: paci sa mi
Já hlavně doufám, že tvoje příspěvky neuvidí Ronault, u kterého na blogu dostala koncernová ergonomie nakládačku asi 8:1 nebo kolik :-)
Avatar - Emel
25. 12. 2016 11:35
Re: Už ne!
Prudké ochlazení? Zas tak detailně jsem se tím nezabýval, ale pokud vím tak náhlé zastavení mělo jiný problém, a to ten, že se turbo naopak přestalo chladit a teplota šla po zastavení nahoru. Kvůli tomu se řešily systémy dochlazování turba, ne aby ho po zastavení držely v teple ;-)
Avatar - 3_diamanty
25. 12. 2016 09:27
Re: paci sa mi
diky moc... samozrejme po case to nadsenie uz opadne a uz to budem brat v pohode ked sa s autom zabeham... ja viem... kurz na polo by bol asi hodne vysoky v mojom pripade :-) ... ako vazne ja som polo tak nejak vzdy mal rad... priznavam ze hlavne to turbo ma dost odradzalo... a aj ceny ako take.... takze som ho mozno nepravom doteraz prehliadal ... ale musim priznat ze v pole som za hned citil velmi prijemne a sadlo mi na prvy sup... az som si hned zaspominal na tie casy staruckeho pola z 90 rokov ktore bolo tiez velmi podarene a oblubene este dlhu dobu aj po ukonceni vyroby ... ako vsetky vozy su fajn aj rio aj yaris corsa .... pacili sa mi ako takto su to vsetko super auta... nemam nic proti ... kazdemu sadne nieco ine alebo sa paci nieco ine a su to aj pre mna pekne vozy ale napriek tomu sam vies ake to je ked sa niekde posadis a povies si ze ano toto je ono takto si to prestavujes ... tu sa citis najlepsie... aj ked inde sa samozrejme tiez nemusis citit zle... u mna polo vyhralo posedom na celej ciare... dojem z kabiny je jednoducho vynikajuci .. uvidime ako pojde motor ked ho kusok zabehnem ale som rad aj za 4 valce a slusny kroutak ;-) .... co som cital tak tento motor by mal pri 130 tocit nejakych 3100 otacok co je parada ... takze to pojde pekne ticho a s rezervou aj po dialnici a mimo mesta.... lebo ja auto planujem vyuzivat vlastne uz cim dalej tym viac na cesty mimo mesto ... a tu nejaka 62 kw atmo v riu uktore pri 130 uz toci mozno okolo 3800 bude ovela viac utrapena ... nie zeby som zase jazdil denno denne po dialnici ale ocenujem ze motor v pole uz bude "dospelejsi" a pouzitelnejsi aj mimo mesto
Avatar - 3_diamanty
25. 12. 2016 08:27
Re: paci sa mi
diky... jasne mas pravdu.... vies ja som mal aj iste limity cenove tak mozno preto som v lete polo ani nepozeral... aj toho turba som sa nejak stale bal....... ale nakoniec zda sa ze aj vw vie ponuknut ferovu cenu ( ano viem bol som blbec ze som sa tam nepozrel uz skor ) ;-) ... no a tak som zacal aj zvazovat ci nakoniec to turbo by bolo az tak zle a znamenalo by pre mna v reale nejaky problem.... zistil som ze je asi zbytocne sa mu za kazdu cenu vyhybat ... ved aj na moj rocny najazd nie je nejaky masivny ( po meste uz posledny rok vlastne ani moc nejazdim skor mimo ) takze predpokladam ze to turbo aj tak nikdy "nevymeliem" a co to vydrzi

nove rio k nam pride niekedy v marci... teda uz za mozno necele 3 mesiace ho budu mat na predajni ( co by mi povodne vzhladom na casovo naplanovanu kupu vyhovovalo ) ale ked som drzal ten volant pola nemohol som ho pustit... a mozno aj to ze som k polu uz nejaky ten vztah z minulosti mal ( vzdy sa mi polo pacilo ) dopomohlo k tomu ze som ani na sekundu nezavahal a bolo vybrate ... v malej triede to proste vw vie ... tu polo ozaj stale nema citelne slabiny a pride mi stale aj vizualne svieze
Avatar - 3_diamanty
25. 12. 2016 08:03
Re: paci sa mi
dik :-) .... ja som aj rozmyslal ako to nejako "decentne" napisat a nebyt zaroven za blazna ked som tu stale pisal o riu balene yarise corse ( ako fakt su to tiez super auta ) a nakoniec to nebude ani jedno z nich ..... ale uz som to proste nevydrzal .... povodne som chcel auto riesit az na jar..... ale nasiel som jeden pekny kusok pola v peknej zlave a peknej kombinacii .... to by samozrejme este nic neznamenalo na pohlad .... ale po posadeni sa do auta... osahani.... nejakom to m blizsom zoznameni.... aj ohladom vybavy ...zaruk.. a prisposobeniu ceny som ziskal vnutorny pocit ze toto bude ono a ze uz nie je na co cakat a spekulovat ....fakt krasne sedacky... nadherny kozeny volant dole aj kusok akoby skoseny .. pekne vyplne dveri aj budiky.... vsade chromovane detaily a linky kam len oko dovidi .... farebny dotykac multimedii velmi prehladny intuitivny ... este ani neviem co znamena palubny pocitac s oznacenim "plus" ale to si este zistim co vsetko ma v sebe ..... ako ja som mal pocit ze som pomaly v golfe nebyt kusok mensej vnutornej sirky .. ked som si spomenul co ponuka baleno za 11 v zaklade tak ma hned presla chut na taketo "kompromisy" ... ako ano nebolo to lacne auto aj napriek zlave ... ale ten rozdiel uz voci zakladom inych znaciek za 11tisic je fakt uz relativne maly ale auto je pritom uz slusne naslapane... ono sucasne polo je v poslednom roku vyroby a sam predajca mi povedal ze takuto cenu nikdy nemalo a teraz su cenovo najvyhodnejsie kusy z pohladu zakaznika.. ja ked somsa do neho posadil proste som vedel ze toto je ono... hned som mal ten pocit ze toto chcem... vazne moc pekna kabina ale aj exterier stale sviezi ...posed vynikajuci.. doslova som splynul s autom ako jedno telo .... ako toto polo sa mi vzdy pacilo... a kedze som polo uz nejake v minulosti osedlaval... tak asi mi je sudene ho mat znovu ... srdcu a pocitom nerozkazes ... ja mam polo proste rad :*)
Avatar - Floyd
25. 12. 2016 01:29
Re: INFO PRE REDAKCIU !!!
Člověče, víš kolik by to bylo práce? To přece nemyslíš vážně, chtít po pánech redaktorech aby dělali něco navíc. Vždyť oni pořádně nedělají ani základy své každodenní práce, divím se, že je za to co zde předvádějí ještě vůbec někdo plati. Vítejte v Absurdistánu.
Avatar - Floyd
25. 12. 2016 01:25
Re: 1.4 TSI za víc než mega?
Proč asi? Protože by to pak byla ještě větší dávka servility a řitního alpinismu vycucaná z prstu, pardon klávesnice.
Avatar - Floyd
25. 12. 2016 01:16
Re: INFO PRE REDAKCIU !!!
Souhlasím s tebou úplně ve všem co píšeš, současný stav je tristní a místo dlouhodobé vize postupného rozvoje je nám sem každý den předkládána jen krátkozraká snůška neprofesionality od mladých pisálků, kteří si nechají říkat novináři, ale přitom o novinařině nemají ani šajn a která tento web nikam dopředu neposouvá. Naopak, stahuje ho stále hlouběji a hlouběji, server už dávno přišel o status české automobilové jedničky a tímto stylem ho nikdy zpátky nezíská. Jak dlouho ještě tento stav potrvá, než to dojde i vedení vydavatelství a sponzoři přestanou slyšet na cenově výhodné balíčky napříč dalšími weby? Jak zcela výstižně říká klasik: Dávám bolševikovi rok, maximálně dva. Do té doby :no: :no: :no:
Avatar - rohYpnol
25. 12. 2016 00:01
Re: INFO PRE REDAKCIU !!!
ACZ tu možná dlouho je, ale mnozí, ne-li snad většina, z redakce tahá nudle z nosu. Mnoho diskutérů je tu déle než většina autorů, i když je to s podivem. Původní autoři, často odsuzovaní za kvalitu jejich práce se tak s postupem času vystřídalo a ukázalo se, že jejich kvalita nebyla zas tak špatná. Zkrátka se ukázalo, že může být mnohem hůř >:D

Odhlédnu od kvality testů. Samotná forma zamrzla a je absolutně nemoderní. Ale není se čemu divit, když jediné, čemu se stránky přizpůsobují, je maximalizace ploch pro reklamy...
24. 12. 2016 23:41
Re: Kodiakv <b class="smile13"><b>:no:</b></b>
S ručnou brzdou sa nezhodeme, s ložnou plochou áno ;-)
Avatar - ole_18
24. 12. 2016 23:10
INFO PRE REDAKCIU !!!
Dobry den,
fajn test ale... uz ma zacinaju nudit rychle hodnotenia-hviezdicky (a to vas citam snad odkedy ste vznikli :), len myslim, ze by ste mohli trosku inovovat)

1) neplanujete prejst na percentualne hodnotenie? pretoze 4hviezdy tu davate snad kazdemu autu a mierne to straca svoju vahu...
2) je v plane nejaky Vas rebricek? Vasa redakcia funguje (ak sa mylim, opravte ma) 15 rokov, takze skusenosti mate na rozdavanie... co keby ste pridali list s ciselnym hodnotenim pre kazdy atribut (motor,podvozok,prevodovka,jazda&komfort… pomer cena/protihodnota atd.), ktory by bolo mozne zoradit ...

Ak sa najdu dalsi s lepsimi napadmi, budem rad ak zareagujete na tento prispevok :-)
24. 12. 2016 22:36
Re: Pro redakci
... jeste porad je volna ;-)
24. 12. 2016 20:59
Re: K testu
Já to možná beru ze svýho pohledu, kdy jsem většinu funkcí u RLinku2 v Espace nebo Talismanu ovládal buď na volantu, nebo mezi sedačkama. To platí i u mého auta s RLink1, takže zas taková hrůza to nebyla. A ten klavírní lak v Cliu byl jen jako možnost individualizace, a můžu ti napsat, že lidi, co znám, a objednali si to, si chrochtají. Takže kritizovat obecně něco, co si objedná jen minimum kupců, mi přijde zcestný.

Osobně mi nevadí ani rámeček u Renaultu, ani klavírní lak.
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 20:32
Re: paci sa mi
diky... ja som uz co to najazdil kedysi s prvou fabiou ... a tiez este aj s polom z 90 rokov takze bude to take koncernove deja vu.... ale predsa len toto je uz o dekadu dve novsie auto a navyse s turbom tak mam kusok respekt pred nim .. navyse ma milion el. asistentov aj ked kabina je opat klasicky koncern tu clovek vzdy vie kde co najde... ... no ale hlavne bude nove a moje ... a to clovek uz inak potom vnima to ano... suhlasim s tym ze v malej triede je polo v tejto uz zabehnutej generacii stale velmi vyrazny hrac ktory tu len tazko hlada podobneho supera.... sedel som fakt v mnohych malych novych autach a mozem potvrdit ze polo je stale na spici aj v tomto smere... proste sadnes do neho a hned si ako "doma" ... budem davat bacha dik... :yes:

ked sa s nim troska uz zzijem a zvyknem na to turbo tak napisem svoje dojmy obsirnejsie ked na to pride rec ... za nejakych 5-6 tyzdnov by to uz mohlo byt realne ;-) ... to uz by som auto mal mat "v rukach" zabehnute
Avatar - rohYpnol
24. 12. 2016 20:17
Re: paci sa mi
to je otázka. Neříkal to úplně bezhlavě a řekl i věci, které by "neměl" ;-) Údajně je motor zaběhnutý z výroby. Jestli tím ale myslel záběh na tom jednom kole zkušebního polygonu?!
Avatar - Emel
24. 12. 2016 19:22
Re: Už ne!
...aby tam nebyl Kodiaq, když je všude ;-)
24. 12. 2016 19:14
Re: paci sa mi
presne tento motor v polu jsem mel na sluzebce v aute z pujcovny letos v lete. motor je na to auto zcela vyhovujici a jede s nim velice dobre. to auto z pujcovny melo jeste suche sedmistupnove dsg, kteremu nemuzu prijit na jmeno ;-), ale jinak je to velmi prijemne a pohodove auto. pochopitelne nemam ani tucha, jak to bude s zivotnosti motoru (popripade celeho auta), ale osobne se domnivam, ze jestli nekde volkswagen nad ostatnim mainstreamem vynika, tak je to prave v teto tride malych aut prostrednictvim pola. tak preju klidnou pravou nohu v dobe zabehu a stastne kilometry!
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 19:06
Re: paci sa mi
motor trabanta pracuje snad na principe nejakych nahodnych vybuchov :-)
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 18:52
Re: paci sa mi
dik .... verim ze ano mas pravdu .... ale stejne casy ked sa motor ani kusok nevytacal prve tisicky km a auto si musel na zaciatku "setrit" a pomaly stupnovat zataz su uz asi fuc ... ja si pamatam ako sme feldu zabehavali... pekne pomaly postupne a az po nejakych 2000-3000 km uz kusok dostala zabrat ..... ono dnes je aj tak vsetko uz riadene elektronikou a auta su tak "motoricky namakane" ze jednoducho sa ani neda jazdit "komotne" a lenivo .... a ja mu urcite dozicim kusok aj "otacok" aj ked asi tiez nie hned prvou jazdou ... ono zase jazdit defenzivne od prveho dna mu asi k "prebratiu" nepomoze .... sranda... smial som sa ked ho kamarat dochladzoval vo focuse a teraz mam dilemu ja sam :-) ako k turbu pristupovat.... ale snad to bude v pohode ....
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 17:58
Re: paci sa mi
tak ver mi ze "zabavy" s feldou som si dodnes uzil uz aspon na 4 zivoty dopredu ;-) ... ako fakt klobuk dole ake je to komunikativne auto a ako citis kazdy naraz od dier a ako perfektne vies kedy uz stracas trakciu a kedy auto uz proste poskakuje tak nejak "na hrane" ....

je to o bezpecnosti dnes to je jasne.. uz asj sportovo ladeny lancer dostat do smyku pri vyjazde z miernej zatacky do kopca je umenie.. lebo hned zauraduje esp... a zadok ti nepusti... pripadne ti v nom zacne blikat kontrolka esp ak poskocis na zvlnenej ceste a hned ako "dopadnes" auto sedi ako prilepene.... ako necakam od pola zazitky na urovni sportoveho auta.... v prvom rade chcem bezpecne male auto... len fakt dufam ze nebude mi ako v octavke vibrovat volant pri vyboceni z pruhu a podobne veci... lebo vsetko nemozem mat odsledovane tak snad to nebude uz pretechnizovane... ako v praxi mi prislo vlastne hodne jednoduche... ucinok posilnovaca by malo mat tiez zavisly od rychlosti jazdy co som cital takze pekne stuhne pri vacsich rychlostiach .. a aspon co sa tyka motora tu by to malo byt vlastne uplne najzaujimavejsie ... cosa tyka zabehu ok dik.... asi mas pravdu..... ja moje prve jazdy chcem absolvovat niekde na okrskach a dialnici .... urobim si nejaku "navstevu" k znamym alebo nejaky ten vylet a trosku ho prevetram aby som ziskal "cit" co sa tyka ovladania... spojka ide inak tuhsie ako na japoncovi ci uz lanceri alebo yarise.... co mi popravde vyhovuje ... lebo z feldy mam zvyk tlacit viac do pedalov akoby som mal na nohe tehlu ... proste som zvyknuty na isty "odpor" pedalov a nie na hladkanie spojky v rozsahu 2cm.... ja viem ze mi za feldou bude este smutno ale vek auta a moralna zastaralost nepusti... a vlastne ani nemam dovod plakat.. nakonies padlo rozhodnutie ze zbavovat sa jej za par eur je nezmysel a tak si ju nechame a este sa nou potom obcas trosku prebehnem a zaspominam na casy "spartanskych" aut....
Avatar - Skipper
24. 12. 2016 17:24
Re: paci sa mi
No, člověče, tříválce bych se v dnešní době nebál. Pryč jsou časy HTP. A přiznám se, že jsem ještě nepotkal čtyřválec, který by mě něčím nadchnul. Tak jsem teď R6 vyměnil za R3 a jsem vysmátý od ucha k uchu, další R3 bude následovat. Charakteru to má na rozdávání a dokonce to občas střílí do výfuku ;-)
Avatar - twistedTSD
24. 12. 2016 15:13
Re: K testu
Na klavírním laku (= lesklý plast) mohou být vidět otisky, prach nebo škrábance zejména na slunci, však jsem ho taky vždy kritizoval a dodnes nemám rád, když se jím nahrazují hodnotnější materiály. Ten rámeček v Renaultu je ale pro změnu světlejší matný plast, na kterém lehce vzniknou tmavé mastné skvrny, které jsou velmi neestetické a v jinak krásném Initiale Paris interiéru působí jak pěst na oko. Pěkně to jde vidět tady: [odkaz]
Tl;dr: Nadmíra užívání klavírního laku je zlo, ale Ranault dovedl přijít s něčím ještě horším.

U Clia byl zase problém v tom, že Francouze napadlo dát klavírní lak na to nejhorší místo, jaké je vůbec mohlo napadnout: věnec volantu včetně míst správného držení. Celkově na mě palubka Clia i přes použití měkkého plastu působila tak nějak laciněji než ve Fabii. Snad po faceliftu je to lepší.
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 14:31
Re: paci sa mi
priznavam ze ani neviem ci 1,2TSI este ostava v ponuke aj buduci rok alebo uz v pole konci? ak coskoro skonci tak som to stihol fakt o chlp ... fakt 3 valce uz nechcem uz stejne som porusil vsetky moje zasady ked nakoniec skoncim v aute s turbom a start/stop systemom ;-) ... k tomu este 3 valce by uz bolo moc... ale vazne teraz... o 1,2 TSI EA211 s remenom ktoru faceliftovane polo ma alebo aj nova fabia... som si precital toho uz hodne a tu to vyzera ozaj uz vychytanejsie... navyse motor je lahsi.. a inak aj skloneny ako jeho retazovy predchodca ... predajca mi tvrdil ze prave tento uz novy 66kw tsi sa predava ako teple rozky a po dva a pol roku od zahajenia predaja s nou stale nemaju jediny problem ... no verme alebo neverme... kazdopadne toto TSI by malo byt uz ozaj vyhytanejsie.... na kratsie jazdy ho ozaj nechcem trapit... do mesta uz paradoxne cim dalej tym viac jazdim busom alebo elektrickou ... vzhladom na spoplatnenie parkovania u nas v meste uz to fakt nema zmysel sa pchat autom kdesi do centra ... uz len ho nejako spravne zabehnut.. predsa len s turbom v benzine nemam vlastne ziadne skusenosti... v brozure mam asi 10 asistencnych systemov od abs esc ebv asr eds msr .... az po asistent rozjazdu do kopca a ja neviem co este.... zacinam mat az strach z tolkej elektroniky ake to bude v reale ... tolko asistentov ako polo udajne nema nikto v malej triede... ani fabia ani yaris .... tak dufam ze to bude na uzitok a nebude mi to moc "kecat" do riadenia
Avatar - rohYpnol
24. 12. 2016 14:13
Re: paci sa mi
za 5 minut 12 ;-) 1.0 TSI bude beztak mrcha... Současná 1.2 TSI je vychytaná, tou volbou není co zkazit. Krátké jízdy mu ale nesvědčí, je to prostě moderní motor se vším všudy.
24. 12. 2016 13:16
Re: K testu
Kdepak, nestřílim mimo terč. Ten rámeček je velkej, to ano, ale stejně jsou na něm vidět otisky jako na klavírním laku. Už jsem měl možnost to posoudit, a je to stejný. Mimochodem, ten klavírní lak byl kritizován u Clia, Golfu i jinde. Tady je ticho po pěšině.

Ale celkově ten test byl nějak moc pozitivně laděnej. Motor a brzdy v reálných číslech silnej podprůměr, ale 4 hvězdy. Asi je to auto ze zlata. ;-)
Avatar - wakantanka
24. 12. 2016 13:06
Re: Už ne!
takže si skončil u VW ? no toto >:D
Avatar - wakantanka
24. 12. 2016 12:57
Re: Existuje lepší SUV?
no ja ti neviem, iný tester po jazdách na Malorke teda Kodiaq na 18 s DCC veľmi nechválil. Ale 100 ľudí 100 chutí. >:D
Avatar - wakantanka
24. 12. 2016 12:55
Re: Existuje lepší SUV?
:yes: nepátral som po rozmeroch, len sa mi to od oka tak zdalo. :yes:
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 12:28
Re: paci sa mi
budem mat 1,2TSI ... 90 konikov... ale uz moc pekne to ide..

to auto ma uz snad vsetko... vsetky okna v elektrike... 5 palcovy dotykac... parkovacie senzory vpredu vzadu... multifunkcny kozeny volant... hmlovky s prisvecovanim do zakruty a podobne ficury... obavam sa ze niektore ani nevyuzijem ale proste su tam co narobim ... napriklad tempomat ani nepotrebujem ... za ten platim viacmenej zbytocne ... ale bez neho to v comfortline uz nejde... tak je nastavena vybava .. lebo inak by som vedel cenovo ist aj o nejakych 500 eur nizsie urcite... ale co uz
24. 12. 2016 12:26
Re: paci sa mi
A to mas litr, nebo jeste 1.2ku?
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 12:23
Re: paci sa mi
dakujem... ;-) napodobne.... pekne sviatky

tak ono trosku som to musel predychat jak sa vravi ... ale uz je to ok... najvacsi paradox je ten ze polo som este v lete snad ako prve vylucil... lebo turbo lebo cena ... lebo ... lebo som chcel mozno nieco napaditejsie ... ale jak som realne zacal auta skusat tak nakoniec ma mnohe ( ktore som najprv povazoval za moc pekne ) v reale sklamali ... ved baleno zase nema ani rezervu az kdesi v top vybave ... corsa s 1,4 papierovo nadalej moc slaba... swift bez kufra... yaris uzky vysoky dozadu bez vyhladu.... fiesta vzadu nepouzitelna.... clio nema ani klasicke budiky a ci uz turbo/neturbo ... pod 4 valce som ist nechcel ... 208 sice pekna ale nestandardne budiky aj posed ... plus opat ako clio 3 valcovy zazrak pod kapotou.... .. mazda 2 super draha uz v zaklade pritom kabinou snad najmensia v triede .... takze nakoniec clovek takym oblucikom stejne sa vrati k tomu co spociatku mozno ani nechcel skusat ... ja som polo skusal viacmenej len tak bez nejakeho velkeho ocakavania aby som skusil fakt co najviac aut v danom segmente kym najdem to prave ..... ale uz po nasadnuti som sa v nom citil najlepsie a najprirodzenejsie zo vsetkych doteraz skusanych malych aut... cena necena... radsej dam o 1000 eur viac voci povodnemu planu ak sa v danom aute citim dobre ako kupovat zase nieco lacnejsie a s kompromismi ... predsa len nekupujem auto na tri roky ale mozno na dalsich aspon 8-10 rokov ... mam z vyberu fakt dobry pocit... proste to tak citim ze toto bude ono
24. 12. 2016 11:12
Re: Největší nedostatek spotřeba 10 litrů benzínu?
No sranda bude to 2.0 TSI, protoze to narozdil od 1.4 pojede a ocekavam spotrebu o 1-1.5 litru nizsi ... :-)
24. 12. 2016 11:09
Re: Existuje lepší SUV?
Nejen to - VW bylo vzdy o neco tissi, podvozek o neco lepe nalazeny, a pokud je vybavene, je VW oproti Skodovce levnejsi.
Ja bych na 100% pockal na Tiguan XL, kdybych teda z nejakeho duvodu chtel SUV...
Ale tady jsme v CR a Skoda tady znamena vsechno :-) Navic zrovna Kodiak je v pohode, vypada to, ze neni tak osizeny jak Oktavka oproti Golfu nebo Superb oproti Passatu ... ani u Superba to neni zly, jen ten interier je celkem bida, ale interier nejezdi, zejo...
Avatar - twistedTSD
24. 12. 2016 10:47
Re: K testu
S narážkou na Renault střílíš mimo terč. Nekritizuje se u něj ochmataný displej, ale jeho výrazný rámeček z podivného matného plastu, na kterém jdou otisky nadměrně vidět. Klavírní lak je něco jiného.
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 08:48
Re: paci sa mi
taku aku vidis aj na svojom avatare ;-) ... je biele ako lalia ... ale biela polu podla mna fakt pasuje... v tmavej sa naopak stracaju jeho rysy a hrany a posobi aj mensie... v bielej na elektronoch naopak "svieti" ... teda ak je ciste ;-) ... musim ale povedat ze farbu som si fakt vybrat nemohol... dany kus v zlave bol proste biely... ale je ozaj uz pekne vybaveny... je tam nejaky 5 palcovy dotykac multimedialny ... titan cierny interier s kozenym paketom ... na volante zrazu vidim 10 tlacitok .. hovorim si .. pane boze to bude horor :-) ... no fakt som nevedel kam skor pozerat ked som do neho sadol ... velmi presvedcivo vyzera polo.... akurat laktova opierka vyhrievane sedacky a nejake LED svetla su az v highline vybave ale to mi uz fakt netreba navyse aj cenovo som uz fakt nemohol ist vyssie ... uz aj tak som to "presvihol" nad povodny plan ale nelutujem ...
Avatar - 3_diamanty
24. 12. 2016 08:20
Re: paci sa mi
dik pekne....ved ja viem :-) ze toto si asi tiez necakal..... tiez som povodne chcel rio pripadne ceed alebo nieco ako corsa baleno a podobne .... a turbu som sa snazil vyhnut ako cert krizu ... lenze napriklad ta corsa 1,4 s 66kw motorom ma zrychlenie na urovni felicie ... asi teda bude ten motor uz hodne emisnymi normami priduseny.... predok sa mi aj paci ma tiez take uz ostrejsie rysy... skor mi na corse vadi useknuta zadna plocha cast ktora konci tak nejak "nijako" s tymi svetlami a la meriva.... ale to by tiez nebol problem... auto ako celok vyzera pekne a tiez kusok sportovo ... ale nakoniec som si povedal ze skusim predsa len este nejake tie vozy ( ved za skusku nic nedam a casu mam do jari este dost ) ako polo mazda 2 yaris a este sa rozhodnem co a ako aby som sa neunahlil ... no ale ked som sa posadil do pola tak razom som mal jasno... posed volant budiky celkovy dojem hodnotim na jednicku.... paci sa mi moc .... ako napriklad aj ceed sa mi pacil.... je krasny ... ale je velky ;-\ ... ved ja s nim u nas vecer po praci ani nikde nezaparkujem .... k tomu v zakladnej amber vybave je bez chromovanych list dole v narazniku a na nejakych vizualne podivnych ocelovych 15tkach... nie zeby vyzeral zle .... lebo vacsie kola sa daju casom dokupit ale uz fakt nechcem nejake holatko .. kopromisy som robil 15 rokov s feldou... to uz cloveka fakt po tak dlhej dobe omrzi a zacne tuzit po niecom "vybavenejsom" hoci nie velkom ale proste namakanejsom ... mne velke auto aj tak netreba lebo uz male polo mi splni dokonale vsetko .. mozno este aj lepsie ako nejake to vacsie auto ktore este k tomu by v zaklade bolo docela nevzhladne a lenive... musim povedat ze rozhodlo hlavne to ako som sa v aute citil... aky som mal dojem z celkovej kvality a z celkoveho spracovania aj dizajnu ... akonahle som sa posadil do pola uz som snad aj zabudol na rio a corsu .... pritom tie auta su tiez krasne ale v pole som akoby tvoril s autom jeden celok... mne prislo az sportove... pritom aj priestranne... lebo taka mazda 2 je voci polu miniautom aj fiesta... yaris je pekny ale obavam sa ze taketo vajicka uz proste vyjdu z mody v dalsej generacii toyoty a u nas mame 3 yarisy na ulici a vsetko v damskom obsadeni... nie zeby yaris mi prisiel vyslovene zensky ale ozaj nema ten posed a ten volant a budiky ako polo... dokonca aj kufor navzdory vacsim litrom vacsi nevyzeral... vyhlad dozadu voci polu tiez slabsi ... interier stiesnenejsi...... mal som v nom zvlastny pocit ze na neho si budem musiet dlhsie zvykat ... kdezto do pola som sadol a mohol som hned vyrazit... citil som sa v nom hned ako doma a sedi sa vnom az sportovo..... ja polo povazujem za stale moc pekne auto ktore sa vw fakt podarilo... stale som tvrdil ze za mna asi najkrajsi vw... ktory ozaj kupuju ludia a ktory sa aj mne paci... teraz sa vsetko popisat neda... ale ak sa s nim zajazdim a zzijem tak za mesiac dva napisem viac dojmov ... hlavne na ten motor som zvedavy... papierove parametre su ozaj slusne ( 10,8s zrychlenie ) .... a predajca ma tiez presviedcal ze za 5 litrov to fakt jazdi... >:D tak som zvedavy
Avatar - Floyd
24. 12. 2016 00:12
Re: K testu
To jsou holt ty superlativy. Taky jste si všimli toho, že Mička se stal specialista na všechny články o Škodovce a píše je v redakci jen on? Kolik to asi stálo? Odhaduji že nejmíň Rapida.

Vydej to jako petici a já to okamžitě podepíšu.
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 23:25
Re: paci sa mi
no to ano pravda.... nove je nove... zase je pravda ze ani moc lacne nebolo ... ak to vezmeme na pomery malych aut tak stalo docela dost ... proste je to uz take dospelejsie male auto... mne sa inak toto polo vzdy pacilo ... a po tom facelifte ktorym preslo v r 2014 je podla mna vizualne uz dotiahnute k dokonalosti... fakt vyzera stale moc pekne a vyrysovane a to aj vedla uz novsich malych aut ktore prisli na trh len "vcera" ... tu je polo doslova nadcasove a akoby nestarlo .... pritom som sa dozvedel ze o rok uz bude dalsia nova generacia ... ale tolko uz cakat nejde ..to by clovek nikdy nic nekupil keby stale cakal na nove a lepsie :-) ... no ale tych par dni uz vydrzim a po troch kraloch hura do showroomu ...
Avatar - Machýrek
23. 12. 2016 22:24
Re: paci sa mi
Tak me uz pak zbyva jen Rapid nebo Polo ;-)
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 22:05
Re: paci sa mi
dik.... napodobne.... krasne sviatky

nie nie... captur nie..... ide o klasicke male auto..... ono dlho som zvazoval aj nejaky zakladny ceed ( pekny ale relativne az moc velky na moje sucasne potreby ) .... potom som sa pohraval aj s myslienkou na mazdu 2 so zakladnou 1,5kou vo vybave challenge ( kde ale napriklad tusim stale nemas ani delene zadne sedacky co povazujem za kusok fail vzhladom na uz nie moc nizku cenu auta )... ono ale hlavne v reale je v kabine dvojka hrozne malicka ... tu ma sklamala ... fiesta to iste... vzadu velmi malicka a v oblasti laktov tiez uzka .... swift tiez... k tomu kufor takmer ziadny.... preletel som aj baleno clio... fabiu... ale nemaju tu iskru a caro ake som mozno cakal v kabine od nich za tu cenu ... proste volant budiky a tak... narazam na tieto veci ... plus prislo mi rozumne doplatit uz neajku tu "tisicku" a mat uz nieco "dospelejsie" a vybavenejsie ako povedzme stale kusok kompromisne baleno
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 21:35
Re: Už ne!
nie je to fabia... ;-) ... ale popravde ludovu cenu to auto fakt nemalo ako by od neho clovek cakal.... a to aj napriek celkom masivnej zlave :-)

felda v meste postacuje... na poskakovanie 5-10km do obchodaku kde jazdim 50tkou je to maximalna pohoda... jazdia u nas aj vacsie "veterany" ... ale je pravda ze mimo mesto sa s nou uz zacinam bat jazdit ... co sa mi kedysi nestavalo
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 21:34
Re: Už ne!
já věděl, že to je Fabia >:D >:-[] >:-[]

Jinak to je ono, já bych třeba tu Feldu po městě právě hodil okamžitě ze skály. Nikdy nevíš, kdo do tebe vletí a bezpečnost Feldy nula od nuly pojde.
Avatar - Machýrek
23. 12. 2016 21:32
Re: paci sa mi
Hezky vanoce preju :-)
Tipuju Captur
23. 12. 2016 21:29
Re: Skoda auto.cz :)
Je to tak vždycky. Továrnou udávaná dynamika je meřená na autech s úplně základní výbavou, aby byly co nejlehčí. Vždyť kolikrát nemají ani rezervu. A teď si vem, kolik váží elekrická sedačka proti normální, skleněná střecha a další blbosti, které zvyšují hmotnost aut. A stejně tak by to bylo i u té Hondy, kterou ale na ACZ nejspíš neměřili.
Avatar - _Karel_
23. 12. 2016 21:21
Re: Skoda auto.cz :)
Možná jo, nevím, nesleduju to. Ale u škodovek to tu bylo vícekrát zmiňováno.
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 21:10
Re: Už ne!
tak to mas fajn.... ja uz cely vecer len studujem v brozure co vsetko tam vo vybave mam ( samozrejme ze najde sa tam aj to co az tak moc nevyuzijem .. napriklad tempomat.. parkovacie senzory .. el zrkadla... a podobne veci ale clovek si uz dnes nevyberie ak nechce zrovna holatko ) ... ale priznavam ze napriklad pojem ako multikolizna brzda s tym som sa napriklad moc este nestretol vo vybavach malych aut ... aj ked asi aj ine to tiez maju len mozno pod inym nazvom ...

posledny rok uz jazdim viac mimo mesto ... jak vo volnom case tak aj pracovne ... sice nie nejake zvlast dlhe trasy ale zato plynule a s vyssou rychlostou... takze som nakoniec zvolil turbo... a na poskakovanie po meste v kolonach po nakupoch na to mi felda este posluzi verim ze aspon rok dva... takze mozno aj tieto vsetky okolnosti zavazili ( plus 5 rocna predlzena zaruka v danej akcnej cene ) ze som sa rozhodol ako rozhodol
23. 12. 2016 21:05
Re: Skoda auto.cz :)
Stejně jako u kterékoliv jiné značky :-)
Avatar - _Karel_
23. 12. 2016 21:01
Re: Skoda auto.cz :)
Že jsou hodnoty zrychlení u škodovek v reálu nedosažitelné? :-)
Avatar - Emel
23. 12. 2016 21:00
Re: Skoda auto.cz :)
Tak hlavně to co bylo vyčítáno HR-V rozhodně nebylo zrychlení, že... nebo bych poprosil o citát.
23. 12. 2016 20:51
Re: Skoda auto.cz :)
Že porovnáváš jabka s hruškama :-)
23. 12. 2016 20:44
Re: Už ne!
K vyberu auta gratuluji. Ja mam 2.5 v cx-5 a automat sice radi plynule, nicmene na dalnici drzi casto otacky zbytecne vysoko. Skoro pokazde radim na dalnici manualne, tam kde automat drzi ctyrku, pripadne petku, da se jet bez problemu na petku, respective sestku. Treba to v sestce budete mit lepsi.
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 20:39
Re: Už ne!
třeba při mém využití vyloženě vím, že mi turbomotor nesedí. Opravdu bych se snažil vzít atmosféru. Ale každý to má jinak. Já (zatím, klep klep) nemusím marnit čas stupidním dojížděním.
23. 12. 2016 20:19
Re: Už ne!
Hned, jak auto přivezou, půjde na pořádné voskování právě kvůli tomu, abych jej nemusel pořád umívat. :-)
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 19:46
Re: Už ne!
ved o tom prave pisem.. ti ktori jazdia hodne po meste pre tych bude atmo proste lepsia... alebo som to napisal inak? ;-)

no ja na behanie po meste nastastie este budem mat stale feldu ( nejaky rok dva este hadam vydrzi .. lebo za nejakych 400 eur sa mi ju ani neoplati predavat to si ju radsej nechame este ) ... ja turbo planujem vyuzivat skor uz tak celkovo na jazdy dalej od baraku... ako dovolenka... nejake tie navstevy u znamych v PO a podobne jazdy mimo nejake hustejsie centrum ... a aj do prace to mam tak ze jazdim viacmenej uz vypadovkou a idem uz mimo mesto aj ked je to len nejakych 8-9km ...
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 19:41
Re: Už ne!
hele, známý koupil taky povoz a chce ho nechat celou zimu stát v garáži >:-[] ;-) a upřímně, já ho vcelku chápu, ta ledovka je teď docela drsná a pomačkaných aut je všude jak máku... Ty nové auta nehody vyloženě přitahují.
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 19:38
Re: Už ne!
Ne, naopak. Turbu (a moderním motorům obecně) nesvědčí přesně ten režim, kterým trápí automobily většina z nás. Tj. krátké jízdy, poskakování po městě, časté vypínání a starty. Takže turbo ti půjde do kopru klidně velmi rychle... Naopak kdybys jezdil delší trasy a turbo po jízdě nechal spočinout, nemáš s životností problém :-!
Avatar - Machýrek
23. 12. 2016 19:31
Re: Už ne!
Bila perlet :yes: i kdyz na auto, ktery chci pouzivat denne, bych ji neskous, nechci travit tolik casu mytim. Ale jestli mas ve firme nekoho, kdo ti to umeje, tak klido pido. Ja si meju sam ;-\
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 19:27
Re: Už ne!
japonsko, červená a bílá... tak to snad ani nejde jinak, nemyslíš ;-) ?
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 19:21
Re: Už ne!
u nas maju na sklade tu typicky mazdovsky cervenu mazdu 2 za nejakych 12 800 eur ( co ozaj v zaklade s 55kw 1,5 vo vybave challenge nie je malo ) ... aj o nej som hodne rozmyslal .... ale to auto je v reale skratka male... moje nove bude mat sice o 10 cm mensi razvor od mazdy 2 napriek tomu som mal v nom proste viac miesta ... a to aj na sirku... prave v sirke v oblasti laktov mi pride mazda 2 snad najuzsia v segmente... kdesi na urovni pomaly miniauta..... takze nakoniec u mna vyhral aj rozum aj emocie .. ale aj akysi mix dynamika/vybava/cena/imidz hral v prospech toho ze som si vybral to co som si vybral a ja sa uz neviem dockat ked si dam nejaku tu moju oblubenu okrsku s turbom za nejakeho toho pekneho slnecneho uzimeneho vikendu ;-) .. Ozzman mal nakoniec pravdu ... aj ked ja stale tvrdim ze atmosfera ako taka je super.... zvlast pre ludi ktori jazdia rocne ozaj velku porciu km pripadne jazda aj hodne po meste a chcu nieco co nie je spotrebou ani moc zavisle od stylu jazdy .. ale vzhladom na moj najazd okolo 12 tisic rocne je asi nezmysel riesit ci turbo vydrzi 150 tisic alebo 200 tisic km .. asi som sa zbytocne obaval
Avatar - _Karel_
23. 12. 2016 18:47
Re: Pro redakci
Hezké svátky, dlouho jsi tu nebyl :-)
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 18:43
Re: Už ne!
popravde tiez som chcel povodne cervene alebo modre auto ale nakoniec aj tu bude u mna prekvapenie ... aj ked tentokrat som nemal na vyber... konkretny kus musim zobrat v takej farbe akej je... ale nakoniec zistujem ze sa mi aj v tomto "vybere" farby auto velmi paci a posobi hodne elegantne v spojeni s tymi jeho 15tkami elektronmi ;-)
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 18:21
Re: Už ne!
no pokial to nie je surstromming tak pohoda nie? >:D
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 18:01
Re: Už ne!
tak to mi je jasne ;-) ... toto si uz len tak asi nevyzehlim ale ja slubujem ze budem k nemu dobry ... ako vravim... konkretne toto auto sa mi svojou kasnou na dizajnove pomery danej znacky vzdy pacilo ;-) posobi stale sviezo a pekne vyrysovane az sportovo ( ak zrovna nie je v nejakej tmavej farbe ktora skryva hrany )
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 17:44
Re: paci sa mi
leon nie..... ide o male auto ;-) ... a ano bola tam ista akcia .... aj ferovy pristup a celkovo.... posadil som sa do neho a bolo vybrate.... hned som vedel ze ho chcem.... a ma moc pekny volant v kozi.... krajsi som snad v rukach ani nedrzal este
Avatar - removed
23. 12. 2016 17:42
Re: Už ne!
Neprozrazuj... A ja uz tusim... Bufes se muset hodne kát >:D
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 17:40
Re: Už ne!
Emel uz prestan lebo ty to nakoniec cele pokazis >:D
Avatar - removed
23. 12. 2016 17:36
Re: Už ne!
Udelal jsem nenapadny pruzkum... Nebude ji to vadit ;-) A taky... Myslim, ze casto prijde do garaze a bude muset odjet Fordem... Protoze vstavam driv >:D
Avatar - Emel
23. 12. 2016 17:32
Re: Už ne!
Hnědou, pro manželku? Tedy, teď jsi mě upřímně zase trošku zklamal... :-)
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 17:29
Re: Už ne!
prezradim za par dni... sam to musim nejako este stravit... mam teraz taky zvlastny pocit z toho... samozrejme ze ide o pocit spokojnosti s vyberom a pocit radosti z ocakavaneho 4 kolesoveho prirastku ale na druhej strane ma mrzi ze som to auto neraz tolko kritizoval a zrejme nepravom .... snad mi to odpusti aj ked viem ze budem musiet byt teraz k nemu hodne dobry a ja slubujem ze u mna sa mat zle nebude .... ale tak to neraz byva... co clovek najvac kritizuje podvedome sa mu to vlastne paci a neraz skonci prave v tom co tvrdil ze nikdy nechce ... poviem este tolko ze nebolo to na pomery malej triedy vobec lacne auto a za podobnu cenu uz som mohol pokukovat po zakladnom ceede ... ale nakoniec vyhralo vybavene zive male auto pred velkym pomalejsim holatkom v podobnej cene....
Avatar - removed
23. 12. 2016 17:23
Re: Už ne!
No CX-3 jsem pred mesicem prodaval... Jinak by ten Jezisek tak bohaty nebyl :-)
Mazdy se neboj mit v jakemkoliv mnozstvi... Nejsou moc narocne ;-)
Avatar - removed
23. 12. 2016 17:20
Re: Už ne!
Mam drivejsi r.v. Na G-vec. jsem zalozil smlouvani o cene...
Jinak ta bila je fajn... Celkove i ten interier... Ja bral takovou tu hnedou... Sedan samozrejme.
Preji ti, aby te Mazda nezklamala. Me znacka nezklamala uz vice nez 20 let.
23. 12. 2016 17:19
Re: Už ne!
Tak to je bohatý Ježíšek. :yes: Gratuluji a ať auto dobře slouží. Moje žena zase touží po červené CX3. Ale jako dlouholetý uživatel koncernových vozů - dvě Mazdy do rodiny, to by pro mě mohl být až příliš velký šok. >:D Ale možná mě zlomí...
23. 12. 2016 17:13
Re: Už ne!
Stříbrnou jsem nechtěl. Poslední auto jsem měl stříbrné a už mi ta barva po letech přišla strašně fádní. Potřeboval jsem změnu. Ta bílá perleť je hezká hlavně na slunci, tady to jde trochu vidět:

[odkaz]

Ve výbavě Revolution Top už toho moc ke konfigurování není. Kromě barvy karoserie a barvy kůže jsou to drobnosti type el. šíbr, navigace nebo doplňky, které se však stejně montují až po přivezení vozu. Je k tomu katalog příslušenství, který na webu nemají. Prkotiny typu osvětlené prahové lišty, nějaké spojlery atp.
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 17:13
Re: Už ne!
ved pohoda.. :-) ... jasne... vylucovacou metodou sa uz da co to vycitat a postupne ma zahnat do kuta >:D ... ale inak vzdy som tvrdil ze to auto sa mi paci a ze je to pekne auto ;-) len jeho prechod na turba sa mi tak nejak nepacil ... aj ked cas ukazal ze sa im nevyhne uz skoro nikto
Avatar - _Karel_
23. 12. 2016 17:10
Re: Už ne!
:yes: :yes: za bílou perleť! Stojí mi 100m od baráku a vypadá dobře!
Avatar - Emel
23. 12. 2016 17:09
Re: Už ne!
Foukaných subkompaktů z Evropy zase tolik není, tak tě radši nebudeme už dál zkoušet, aby ses ještě neprozradil >:D
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 17:07
Re: Už ne!
asi na razas na tu novu corsu s litrovym turbom ... ale tu si sa trafil len velkostne triedou auta ... inak stale zima zima ;-) ... opel to nakoniec tiez nie je aj ked spociatku ( este v lete ) bol zvlast v 1,4 66kw asi najvacsi favorit...
Avatar - Emel
23. 12. 2016 17:05
Re: Už ne!
Bílou perleť jsem viděl jenom na saloně a tam se mi zdála dost podobná té standardní bílé... ale na světle to bude jiné a kombinace se světlou kůží a 19" nemůže dopadnout špatně.

Je tam ještě ta modrá metalíza, tedy ono je to spíš taková modrošedá... po pravdě mě ta barva moc nezaujala, a to mám modrou rád.

Na téhle fotce se mi líbila ta stříbrná... v reálu ale není tak "kovová":
[odkaz]

Mimochodem, co se tedy dá konfigurovat? Barva vnitřku?
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 17:02
Re: Potřeba vs. spotřeba
a jaký, když se stejnou spotřebou, ale úplně jinou dynamikou budu jezdit s 2.0TSI ??

1.4 TSI je opět další typ motoru, co je jako základ vhodný leda tak do města a nikam jinam...

Takže jinak - 1.4 TSI do Kodiaqu jako druhého auta do rodiny na poskakování po městě a rozvoz dětí po školkách, školách a kroužcích proč ne. Obvykle ale od auta tohoto ražení je vyžadováno mnohem víc :-!
Avatar - removed
23. 12. 2016 17:01
Re: Už ne!
U auta plati vic nez jinde... hlavne musis byt spokojeny ty sam... Na mineni ostatnich se vykasli... Tak se tesim na odhaleni.
Dovol mi si typnout (odpovidat nemusis)
Opel...
23. 12. 2016 17:00
Re: Už ne!
G-Vectoring mají mít všechny M6 vyrobené od srpna 2016. Tzv. modelová řada 2017. U nás se první auta objevila až v září. Je tam mnohem více úprav, hlavně lepší tlumící materiály.
Avatar - Emel
23. 12. 2016 16:58
Re: Už ne!
"Koupil jsem si konzervu. Mám strach ji otevřít." >:-[]
23. 12. 2016 16:58
Re: Už ne!
Já mám vybranou bílou perleť a bílou kůži. Ono u těch Mazd moc pěkných barev na výběr není. 8 z 10 aut se prodá v červené. Stačí se podívat na skladovky - většina červených. A ten zbytek jsou nějaké tmavé barvy, sem tam nějaká ta bílá.
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 16:58
Re: Už ne!
nechcem hned vsetko prezradzat... daj mi cas aspon par dni ... lebo by ma tu kazdy hned "ukamenoval" za vyber vzhladom na moje azijske chutky ked nakoniec skoncim v niecom z europy ( v niecom co som neraz hodne kritizoval ) .... >:D ;-)
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 16:50
Re: Už ne!
uz je vybrate a objednane... vid prispevok nizsie o kodiaqu ... o necele tri tyzdne si pojdem po neho... paradoxne ale skoncim v turbe ;-) ... ja viem... to asi nikto necakal a este pred par dnami ani ja sam... ale nikdy nehovor nikdy sa mi tu odhalilo v celej krase .. ako fak moc pekne to auto ide ... uz sa neviem dockat :yes:
Avatar - Emel
23. 12. 2016 16:45
Re: Už ne!
Pokud to nebylo rychle, tak jich tam je pořád 16... díval jsem se před 10 minutama >:D

Dobře ty... :yes:
Avatar - removed
23. 12. 2016 16:45
Re: Už ne!
Dekuju... A preji ti hezke vanoce a hlavne na jare dobre vyber tvuj new car.
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 16:38
Re: Už ne!
tak nech auticko poctivo sluzi... gratulujem... :yes:
Avatar - Emel
23. 12. 2016 16:38
Re: Už ne!
Ono docela dost věcí se dalo dodělat až u dealera a uměli to i pro skladovky (třeba navi).

S tou "profláklou" rozumím, jenže na druhou stranu je fakt nejhezčí. Výhoda Revolution jsou ty 19", ty snesou třeba i stříbrnou - ta vypadá se 17" uboze, ale na 19" je to rázem jiná. Jakou jste vybral?
Avatar - removed
23. 12. 2016 16:36
Re: Už ne!
Ta budes mit alespon G-Vectoring.
Avatar - removed
23. 12. 2016 16:32
Re: Už ne!
To nebylo rychle... Je to darek pro manzelku... Protoze byla cely rok sikovna manzelka... Az na jeden okamzik pred mesicem, kdy poslala svou trojku do automobiloveho nebe... Tak jsem si rekl, ze bude lepsi, kdyz bude mit kolem sebe trochu vic plechu... Dekuju Emele
Avatar - Joky
23. 12. 2016 16:30
Osvald přeje hezké vánoce
přeji všem hezké a klidné prožití vánočních svátků. Za normálních okolností bych jak
je mým zvykem napsal příspěvek o vylučování při pohledu na spotřebu a design...

ale nechám to až po svátcích, ona redakce dodá určitě dost takových článků jako ten dnešní.....

Osvald
23. 12. 2016 16:30
Re: Už ne!
No trochu nakonfigurovat to jde. Mnou vybraná konfigurace nebyla skladem v celé Evropě. A taky jsem nechtěl profláknutou červenou barvu, proto budu muset čekat. Teď už je to stejně jedno, záloha je složená.
Avatar - Emel
23. 12. 2016 16:25
Re: Už ne!
To jsi tak rychle jednu vybral? Tak gratuluju a trošku závidím :-) ;-) ! Oběma...
23. 12. 2016 16:13
Re: Už ne!
Díky. Doufám, že jsem vybral dobře.
Avatar - Emel
23. 12. 2016 16:10
Re: Už ne!
Dodací lhůty jsou sice delší... na druhou stranu je v ČR 16 skladovek s 2.5i (Sedan i Wagon) a vzhledem k tomu, že fakticky není co jiného konfigurovat než barvu (a krom té červené tam nic moc není), tak je slušná šance si vybrat :-)
Avatar - removed
23. 12. 2016 16:08
Re: Už ne!
Je to pravda... Proto sla CX-3 do sveta. Nadseni z designu postupne ochablo... Je to auto tak pro lidi do 170 cm
Avatar - Emel
23. 12. 2016 16:06
Re: Už ne!
To není tak úplně pravda. Pokud vím, je dlouhá kapota do jisté míry konstrukční nutnost, snad to souvisí s výfukem, který potřebuje se SkyG delší svody... musel bych to hledat, ale vybavuju si, že jsem něco takového četl.

CX-3 fajn, u Mazdy 6 už to ale celkem ničemu nevadí - ne že by nějak vynikala prostorností, ale ani v ní nezaostává.
23. 12. 2016 16:04
Re: Potřeba vs. spotřeba
Přesně tak. 7místný zkrátka není a není.
Avatar - fOE
23. 12. 2016 15:46
Re: Už ne!
Dobra volba. Hodne stastnych km. ;-)
23. 12. 2016 14:40
Re: Už ne!
Ano, 2.5i je v EU pouze s automatem. Paradoxně v USA lze koupit i s manuálem. Ale to mi nevadilo. Manuál jsem už nechtěl. Navíc ten automat řadí krásně, naprosto plynule i při popojíždění na parkovišti. Možná jsem jednou nebo dvakrát měl dojem, že bych řadil dřív, zejména při velkém zrychlení. Těžko říct, zase na tak dlouho mi auto nepůjčili.

M3 je taky krásné auto, Líbí se mi rozhodně víc než Corolla. Obecně se mi z japonských značek líbí po stránce designu jen Mazda, takže v tomto směru neporadím. Chce si to obě auta zkusit, jak pocitově sednou danému řidiči.
Avatar - Jenik3
23. 12. 2016 14:19
Re: Největší nedostatek spotřeba 10 litrů benzínu?
Nerika se tomu fyzika? Je potreba vyvinout urcitou silu, aby s telesem o hmotnosti 1.6t hnula. 250Nm sotva staci. Verim 2.0 tsi.
Te mensi motory jako jsou 1.4, 1.5 nebo 1.2 patri do mensich aut s hmotnosti 1.1-1.3 tuny.
23. 12. 2016 14:01
Re: Už ne!
SUV jsem ještě nechtěl, možná až budu starší. :-) Zase tak často tam nejezdím, abych potřeboval zvýšený podvozek.
Avatar - fOE
23. 12. 2016 13:49
Re: Už ne!
A cemu teda nakonec zamyslis dat / nebo si jiz dal prednost?
23. 12. 2016 13:46
Re: Už ne!
Snížený podvozek tam je,ale pokud máš DCC,tak má stejnou výšku jak jiné výbavy.Nevím,jakou tam máš cestu a kolikrát tam jezdíš za rok,ale možná by bylo lepší SUV.
23. 12. 2016 13:25
Re: Už ne!
A o Sportlinu jsi neuvažoval ? Tam jsou lepší výplně dveří-alcantara.
Avatar - Ozzman
23. 12. 2016 12:38
Re: Existuje lepší SUV?
Tak já klasika - lift :-) A líbí?
25. 12. 2016 15:15
Nesmysl za MEGA!!!
Auto samotné je tak dobré, jak je dobrá jeho základní verze.
Když "okřídlený šíp" všude rozhlašuje "OD 677....", tak ať tu chuděrku dají do testu!
Bez adaptivních tlumičů, na základních kolech, barva bez příplatku atd.
Asi by se lidi nestačili divit.
No, stejně by ve finále záleželo, kdo by tu recenzi psal, že pánové....?! ;-)

Marketing má Škodovka zmáknutý dobře,proto nikde v ČR není možné toho "medvěda" fyzicky shlédnout, natož projet.
Obyčejný člověk je pak odkázaný na protekční testy na jistých serverech, že EHM
;-)
25. 12. 2016 11:00
Re: Už ne!
Nesmysly, malým turbobenzínům nejvíce vadí dálniční režim kdy motor jede blízko nejvyššímu výkonu, na turbo foukají rozpálené výfukové plyny a je potřeba náhle zastavit třeba na odpočívadle, u pumpy nebo jenom proto, že je na dálnici náhle zácpa. Pak nastává efekt prudkého ochlazení a tyto prudké změny teplot turbu nesvědčí. Naopak ve městě při poskakování a popojíždění není žádný důvod se starat o životnost turba, motor jede při nízké zátěži, výfukové plyny zdaleka nedosahují teplot při vysokých výkonech a navíc taková 1.2 běžné požadavky řidiče ve městě stíhá odbavit bez turba takže přes wastegate většina výfukových plynů odchází mimo turbo (takže to se ani nerozpaluje ani prudce nezchlazuje).
Avatar - Sumi2000
25. 12. 2016 00:51
Re: Už ne!
Hmm..Mazda 6 je fakt krásná!
I jízdně patří k lepším kombíkům.
Ale souhlas s jarosem..je moc dlouhá a nízká.
Za 10-15 let se z praktického kombi staly placaté verze tzv jezevčíků.
Placku čekám u sportovního auta..u kombíku? To tedy ne.
Pak je jasné , že lidi kupují SUV.
A nejen důchodci...kolem mne má nyní SUV asi 10 lidí věku 30-40 let.
Většina 4*4.
Pro jeho praktičnost..odveze rodinu na dovču k moři , na hory na lyže , na chatu na Vysočině , na výlety...kešky , houby atd.
Tam většinou kombík moc neslouží.
Navíc z SUV je lepší výhled , a lépe se do něj nastupuje i dávají děcka do sedaček.
Kombík má jen nižší spotřebu a sportovnější jízdní projev na silnici.
Mimo ni nemá šanci..šotolina , rozbité okresky , plní cesty či hory..vede SUV.
Proto chápu vyšší prodeje Mazdy CX5.

..a PROTO LIDI KOUPÍ I ŠKODU KODIAQ.
Avatar - _Karel_
24. 12. 2016 22:54
Re: 1.4 TSI za víc než mega?
?? A není to prostě předváděcí auto, kde si máš mít možnost vyzkoušet pokud možno všechno, co by sis mohl objednat? Není k vzteku, když budeš chtít prvek, který nejde dopředu vyzkoušet nebo vidět? Je dobrý vidět na salonu i holotu (abys pak nebyl překvapenej, že vypadá jinak než full), ale rozhodně mě nenapadá co lze kritizovat na plně vybavené předváděčce.
Avatar - Skipper
24. 12. 2016 13:04
Re: Medved Kodiak
Jenže je rozdíl jelo a JELO ;-) Zpřevodování mám dlouhé, ve městě se vlastné dá jezdit 1-2. a na dálnici při 130 točím 2500. Asi mám rád přemotorovaná auta. Prostě tento motor je na auto této velikosti slabý. Pod ,,dostatečný,, si každý představujeme néco jiného.
24. 12. 2016 06:52
Re: Existuje lepší SUV?
ja obecne nemusim nasilne naroubovane japonske prvky (vselijake hrany, zuby, vystupky, apod.). vlastne se mi libil cisty design aut z devadesatych let, od te doby to u me jde tak nejak z kopce. no a vw je jeden z mala vyrobcu, ktery s temito japonskymi ozdobami relativne setri (krom serii R-line, ty se mi nelibi vubec). tedy design vw obecne me relativne nejmene rozciluje. no a zrovinka novy tiguan, ktery mi na fotkach prisel divny, se mi v realu rovnez libi. no a skodovky? prakticky vsechny ty kabanovo vystrelky, ktere vzdycky pousteji do sveta, nez se auto odhali jako celek, jsou mi protivne (kapsy pod prednimi svetlomety - superb/fabia, zalomena chromovana lista - octavia lift, trojuhelniky u zadnich svetel - asi vsechny skodovky, integrace loga skoda do prapodivne vlny kapoty, atd.
24. 12. 2016 06:15
Re: Už ne!
Zajímavé, já měl pocity přesně opačné. A stejný názor mají i recenze, které jsem pročetl. Ty zmiňují, že CX5 sice nedosahuje kvalit šestky, ale trochu se jim blíží. Ale to je jedno. Já SUV obecně moc nemusím. Na můj vkus moc velká a těžkopádná auta. Časem si SUV zřejmě pořídím, asi jako rodiče, kteří jsou čerstvě v důchodu a koupili si Tiguana kvůli pohodlnějšímu nastupování. :-) Až to přijde i na mě, určitě budu o SUV přemýšlet. ;)

A jinak máš naprosto zkreslené představy o světlé výšce aut. Mazda 6 je paradoxně nezvykle vysoké auto. Její světlá výška je 165mm! Sám jsem tomu nechtěl věřit. Vůbec tak nepůsobí, ale nastupuje se do ní pohodlně. Třeba taková Octavia Scout má jen o 6mm víc (=171mm). Vím to 100%, protože jsem s ní poměrně dlouho jezdil a nastudoval jsem si ji. Superb druhé generace měl snad jen okolo 140mm, ten nový nevím přesně a hledat to nepotřebuji. Zkusil jsem si jej, líbil se mi, ale jízdními vlastnosti mě přesvědčila právě až Mazda 6.
Avatar - Floyd
24. 12. 2016 00:17
Re: Pro redakci
Ty válečníku >:D :yes:
Pěkné Vánoce i tobě!
Avatar - rohYpnol
24. 12. 2016 00:12
Re: paci sa mi
U nás se Polo stalo drahým. Ne skrze cenu jako takovou, ale skrze to, že zůstala jen hodně vybavená verze... Pravděpodobně nějaká koncernová politika. Prostě nevybavené jen Fabie, Polo jedině s výbavou....

No, Polo je po všech stránkách dotaženější než Fabie či Ibiza. Tedy až na... Polo je prostě malé, Fabia je o půl čísla prostornější a větší. Jinak je Polo takový pologolf, zřejmě nejdotaženější malý vůz spolu s Corsou.

Já bych ve třídě asi volil mezi Corsou a Yarisem. I když na rovinu, v těchto vodách bych sklouzl ke crossoverům P2008/Captur, které jsou výrazně praktičtější a prostornější ;-)
Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2016 22:33
Re: paci sa mi
teplejsie teplejsie.... horuco >:D

inak o rapide som ani na sekundu neuvazoval ani ho neskusal... aj ked cenovo by aj bol v norme... uz napriklad fabiu som zvazovalale nakoniec ta na 15tkach vyzera stale docela hrozne a ten jej interier tiez kusok bakelit ... neviem ale za mma vytratila sa ta elegancia aku fabia kedysi mala jak na kasni tak aj v kabine.. proste taka kusok nafuknuta skatula je z nej dnes ... v reale sklamanie ...
23. 12. 2016 22:15
Re: Už ne!
... Ty voe, s vidinou auta se klidně přesuneš k čtyřprocentním >:-[]
23. 12. 2016 22:06
Re: Existuje lepší SUV?
No, když pominu to minimum naměřených dat, kterým nemám důvod nevěřit, tak vše ostatní jsou pouze autorovy dojmy (ostatně jako v kterémkoliv jiném testu a jako od kteréhokoliv autora) a tady je to co člověk, to názor. Takže rovněž není důvod nevěřit, tedy chtěl jsem tím jenom říci, že to není o tom, jestli autorovi věřím nebo ne, ale jestli bych se s jeho interpretací v reálu ztotožnil nebo ne. A to už je zcela jiná otázka. Kodiaq jsem zatím očumoval akorát v Boleslavi na parkovišti (ano, párkrát jsem ho viděl i při jízdě), takže osobně nemám názor ani tak a ani tak. Veskrze se mi moc nelíbí design auta, ale to už tak u Škodovek od Kabaně bývá, že to mému oku příliš neladí. ;-)
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 20:30
Re: Potřeba vs. spotřeba
No a právě o tom to je - kdo z kupujících v téhle ceně auta bude škudlín >:-[] ??

Mě by Kodiaq 1.4 TSI naprosto stačil, ale při vědomí, že v cenové úrovni příplatkové položky můžu mít auto úplně jiné užitné hodnoty než jen přesouvadlo z A do B, pro jeho volbu prostě nevidím jediný důvod... I díky opravdu mizerné spotřebě... A obracet každou korunu, tak jistojistě nelovím ve vodách Kodiaqu.
23. 12. 2016 20:18
Skoda auto.cz :)
Nedavno tu bol test HRV kde 0-100 za 11s bolo vykreslene ako rizikove a totalna tragedia, u kodiaqu je tato hodnota v pohode, dostacujuca dynamika... to je tak okate, kto vam plati...
Avatar - AUDIRS6
23. 12. 2016 19:03
Re: Pro redakci
ale byl, ved som pisal, kde som nieco napisal ;-) ( plus asi este 3 prispevky pod S5-ku )
Ale ako vidis, uspesne to obmedzujem na minimum. >:-[]
OK, berem Bismarcka a vyrážam na more. ;-)
Avatar - AUDIRS6
23. 12. 2016 18:43
Re: Pro redakci
a kedze su Vianoce, doprajem im dalsie 2 kliky aj ja. >:D
Kedze som sa dozvedel, ze test robil Janci, 1 klik pojde na test a druhy na polozku "zobrazit cely clanek". Mam totiz uz asi 2. mesiac novy buk a nenasiel som tu ficuru toho sikovneho cloveka, ktory nam uzivatelom Chromu umoznil hned na prvy raz vidiet cely clanok...
Cital som aj o Bawe 750d, ale to bolo len priemerne citanie s ocakavanym koncom.
Dufam ze ma Janciho test viac nadchne. ;-)
No a Tebe a ostatnym tiez: Šťastné a Veselé !
Ako som uz pisal pod clankom o "Skode Touran" - mam lepsiu adrenalinovu zabavu ako hadky s niektorymi z Vas, [odkaz] takze si to tu uzivajte uz prevazne bezo mna ! >:D >:D >:D >:D
Avatar - Jenik3
23. 12. 2016 14:33
Re: Už ne!
2.5 se dodava pouze s automatem? Kadopadne pridavam jeste jeden palec za ten 2.5litr. Prvni palec byl za neoturbeny benzin.
My se rozhodujeme mezi corollou a mazdou 3.
Avatar - Jenik3
23. 12. 2016 14:20
Re: Už ne!
:yes:
je alespon s benzinovym motorem?
Avatar - Floyd
24. 12. 2016 00:29
Re: Skoda auto.cz :)
No to byla doba, než největší redakční zastánce vylezl z díry >:D
Už mě trošku nudí tě neustále upomínat, ale stále mi dlužíš odpověď na moji odpověď na tvou odpověď. To se mi povedlo >:D
A kdybys zapomněl, o čem jsme se bavili a kde, tady máš link, ušetřím ti práci s hledáním: [odkaz]
Tak co frajere, máš koule na férovou diskuzi? Ukaž se, čekám a jsem trpělivý.
Avatar - Floyd
24. 12. 2016 00:14
Re: Solidní test
Přesně tak, firemní PR je nejvýstižnější označení :yes:
Avatar - Floyd
23. 12. 2016 23:52
Re: Uvedení na trh v ČR
Kam ty na ty informace chodíš čoveče >:D
Avatar - rohYpnol
23. 12. 2016 17:09
Solidní test
Firemní PR nelze přehlédnout, ale jinak docela hezký test. Byť tedy ne se vším souhlasím... Ale třeba pozice autora za volantem, kde sedí jak hrouda, aby dosáhl na volant, mi přišla vcelku komická... Osobně asi mám jiné představy o pohodlné pozici za volantem. Ale to bude možná těch -8 čísel ve výšce a -10 až -20 kg živé váhy ;-)
Avatar - Floyd
23. 12. 2016 23:37
Re: Existuje lepší SUV?
Aaaale musel, jinak by to mecenáši v Boleslavi neschválili a neschválili budget pro redakci na příští rok. Za mě jsou čtyři hvězdy málo. :no:
Avatar - Floyd
23. 12. 2016 23:49
Re: Existuje lepší SUV?
Právě že jedině za podvozkem, proto v kontextu jiných soupeřů ve třídě jsou čtyři hvězdy neodůvodnitelné. Tři by vozu přináležely víc, ale to by Boleslav zhusta škrtla prachy na příští rok a redaktoři by měli po srandě.
Avatar - Joky
24. 12. 2016 09:51
Re: Už dóóóóóst !!!! Prosím!
k vánocům si přeji aby se opakovala historie a Mladá Boleslav , sídlo místního božstva
vypadala tak jako na mé profilovce z roku 1945....

Bang Bang Osvald