Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Rallye Monte Carlo 2017: Vítězná premiéra Ogiera, Kopecký osmý

Obhájce titulu Francouz Sebastien Ogier vyhrál s vozem Ford Fiesta WRC ´17 Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích 2017.
Zpět na článek
23. 1. 2017 07:33
Re: Jací čtenáři, takové auto.cz
RMC a vůbec nová sezona začala výborně. Sice měl smůlu Citroen, ale Seb potvrdil nejen své umění, ale taky šťastnou ruku M-Sportu, který fakticky továrním teamem není. O to víc potěší vítězství Fordu.
Velká škoda Neuvilleho chyby, protože jinak podal fantastický výkon, stejně tak potěšil JML s Toyotou. Ta podle mě v umístění na bedně nedoufala.
Perfektně vyšlo typické nevypočitatelné počasí na RMC a zklamali jen excesy diváků, které navíc skončily hned na úvod tragicky.

Rozhodně to však nemůže zastínit výtečný rozjezd celé sezony! Citroen ještě vycení zuby, C3 je podle všeho výtečné náčiní a Hyundai už ukázal, že rally mu sedí.
Pokud budu trochu zý k Toyotě, tak vidím pěkný souboj o titul mezi třemi automobilkami. Přeju Wilsonovi, aby dokázal získat větší podporu Fordu a nemusel každý rok bojovat s napjatým rozpočtem. ;-)
Avatar - KANKUNEN
23. 1. 2017 06:14
Jací čtenáři, takové auto.cz
Ohlas na slavnou rally Monte Carlo žádný. Za to kdyby tu dali malůvko Kodiaqa coupé, tak je k tomu 1500 příspěvků.
23. 1. 2017 11:08
VW blbost
Monte se povedlo (až na to úmrtí) a v každém případě nové auta se povedla. Každý fanoušek musí být spokojen. Odchod VW z WRC byl houpý krok.
Avatar - KANKUNEN
23. 1. 2017 10:34
Re: Jací čtenáři, takové auto.cz
:yes: S Loebem souhlas.
Avatar - KANKUNEN
23. 1. 2017 09:04
Re: Jací čtenáři, takové auto.cz
Na JML není v Toyotě ten tlak, Toyota je v první zkušební sezóně, takže se počítá i bednou, když ostatní rychlejší to neustojí.
Myslíš určitě Mikkelsena. Uvidíme jak měli připravené auto pro letošní pravidla.
Kdyby to byla konkurenceschopná kombinace, tak by to bylo super.
23. 1. 2017 08:40
Re: Jací čtenáři, takové auto.cz
Jsem moc rád za jeho angažmá ve Fordu, parta kolem Wilsona si to zaslouží :yes: JML se ovšem v Toyotě zatím klidní. Jsem zvědav, jestli někdo převezme Pola 2017, Mikky by mohl slušně zajezdit i bez továrny.
Avatar - KANKUNEN
23. 1. 2017 08:29
Re: Jací čtenáři, takové auto.cz
Pájo, skvělé shrnutí. Letošní rok se jeví, že by mohl být výstavní skříní automobilismu.
Neuville mně obrovsky překvapil, ale RMC i Švédko jsou specifické rally a uvidíme dál.

Znova se potvrdilo, jak obrovská chyba byla vyhodit mladšího Seba z Citroenu. Kvůli jednoho titulu pro staršího Seba obětovali už několik titulů. Kombinace Ogier a citroen by byla pro VW nepřekonatelná. Latvala by jen auto věšel po stromech v roli jedničky.
Avatar - habanero1
23. 1. 2017 16:22
2017 WRC
V první řadě gratulace Kopeckému! 8. místo celkově je pecka.
Začalo to parádně, napínavě a doufám, že taková bude celá sezóna. Čím více to bude vyrovnané, tím lépe pro fanoušky. Je dobře, že z WRC je teď atraktivní sport a nedělají se nepochopitelné přešlapy jako v F1, ale i ta by letos měla být napínavější, snad to tak bude.
Škoda crashe Neuvilla, ale další podnik je ve Švédsku už za 2 týdny, tak nezbývá, než se těšit. Doufám, že bude pořádně nasněženo a bude se létat bokem.
Tenhle ročník bude super.
Avatar - Czerwik
23. 1. 2017 14:19
WRC017
Za mňa veľký palec hore... škoda a zároveň dobre pre Wilsona, že Ford neni Ford :-)

Čo sa týka vzhľadu vozidiel, veľmi sa mi páči trend pretiahnutých zadných svetlometov, Fiesta veľmi elegantná - dospela, C3 - funcar... podarený vzhľad, i20 - WRC svädčí kupátku oveľa viac ako 5dv., Yaris - ten je kus neforemný, ale stále radosť sa pozerať naň vo WRC :-)

MC - škoda Neuvilla, veľmi som mu to prial. Hyundai rally vôbec nevyšlo... a to bola fakt len mini chybička oproti Ogierovi napr... Ogier je pán.. ale nemám k nemu taký vzťah ako k Loebovi... asi preto, že je to taký "rozmaznánek".

Hlúpy kameraman v prvej eRZete to nevychytal... dúfam, že na výkon Paddona to nebude mať vplyv... ja nechápem tých ľudí, pud sebazáchovy 0 bodov.

Teším sa na Sweden... dúfam, že majú veľa snehu :-)
23. 1. 2017 10:00
Re: Jací čtenáři, takové auto.cz
Nedělní oběd se zapomíná až s další nedělí >:-[]
Avatar - woody-alien
23. 1. 2017 09:38
Re: Jací čtenáři, takové auto.cz
;-) Zeptej se mě, co jsem měl včera k obědu, a jsem v úzkých. >:-[] Některé věci se ale nezapomínají...
23. 1. 2017 09:29
Re: Jací čtenáři, takové auto.cz
Buďto jsi tohoto Herriota četl nedávno nebo máš famozní paměť. Celá historka se mi ale okamžitě vybavila. Spolu s Clostermanovým Velkým cirkusem jedna z mých nejoblíbenějších teenagerských knížek ;-) .
Avatar - woody-alien
23. 1. 2017 09:12
Re: Jací čtenáři, takové auto.cz
V jedné ze svých knih Herriot vypráví, jak léta přijížděl na jakousi farmu a vždycky ho vítal běžecký souboj smečky psů v čele s hlavou rodu. Jak léta běžela a pes velitel stárnul, jeho náskok před mlaďochy byl stále menší až jednou tenhle souboj prohrál. Od té doby začal prudce chřadnout a žádná zvěrolékařská kouzla nepomáhala. Herriot počítal s tím, že při další návštěvě už zřejmě psa neuvidí. Jenže když pak znovu přijel, vítal ho starý pes v plné formě, znovu v čele smečky. Jen ti dva mladší a rychlejší psi už ve smečce nebyli, protože se jich farmář zbavil. ;-)

Svět rallye jistě není žádná selanka a Loeb s Ogierem na jednom místě bylo pro tým hodně velké sousto. Loeb ale udělal pro Citroen podle mého mnohem víc než se dá vyjádřit tituly šampióna.

Jinak ten rozjezd sezóny vypadá extrémně zajímavě, Neuville jel opravdu fantasticky, velká škoda. Latvala možná nebude nakonec jenom věšet auta po stromech. :-) A zaujalo mě, že i s dvouválcem lze jezdit rallye - a přitom my tady v diskusích brbláme nad tříválci i čtyřválci. >:-[]