Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ferrari 812 Superfast: Nový dvanáctiválec oficiálně! Je tohle poslední nehybrid z Maranella?

32 komentářů

webpaja
Vůbec jsem nepředpokládal, že Ferrari takhle výrazně F12 předělá. Silueta odkazuje na klasická eFka a výkony jsou dechberoucí! :yes😒br />
P.S.: Budík je jen centrální, vpravo a vlevo jsou monitory.
Dinar
Auto je to krásný, akorát si těch 800k/700Nm na zadku v něčem, co bude mít jedenapůl tuny neumím představit, to musí být fakt neskutečný brutál. 😄 :yes:
webpaja
Když vím co umí "hloupých" 550koní a podobné Nm s GT, tak si neumím porci dalších 250 kobyl navíc ani představit >😒] Jeremy může upgradovat po testu F12...ale opičák tak vyjevený nebyl 😉

Proč každé makaronské auto nemůže pracovat s křivkami stejně nádherně? tady funguje odkaz na dávno minulá Ferrari i bez infantilních a přitroublých retroprvků.

Řekl bych "podívám se na účet"...ale tohle je naprosto pasé. Bez desetinásobku kupní ceny volných prostředků se dá jen slintat v rudém paláci 😄
praděda7
Tož já bych ty finance nějak spytlíkoval, ALE....když to nemá pořádnou převodovku tak NNAASSRRAATT..... 😉
webpaja
S takovýmto výronem je automat spíš požehnáním >😒]
praděda7
...jak pro koho starý brachu... 😉
webpaja
Pro mě určitě, tohle je přes moje veškeré limity. 😄
praděda7
Limit je tam, kde začíná další výzva... :-! Jezdil jsem na vojně s T-54 v manuálu (automat nebyl v nabídce... >😁 ) a po té zkušenosti je každý další manuál paráda... >😁
speedfred
>😁 >😁 >😁
krutor
Nesmysl. Ferrari dělá stroje, které jsou od začátku koncipovány tak, aby měl motor naprosto minimální prodlevu, nejrychlejší možné reakce na plyn a všechny elektronické systémy s kombinací s dvojspojkou přispívají k co nejlepšímu zážitku a schopnostem. Stejně je to např. u Porsche 911 GT3 a jeho PDK.

Vážně miluju tyhle klišoidní uživatele, kteří honem přispěchají do každé diskuze a píší žblebty o tom, že bez manuálu je auto na nic 😄 Tohle je naprostý automobilový olymp, tady není místo na kompromisy.
webpaja
Hoď brzdu a záchranné lano, praděda není tlachal co dělá pózy kvůli tomu, že to napsal nějaký přitroublý opisovač klišé v autoplátku.
Já osobně tohle nezvládám, ty možná taky ne...ale doba, kdy ti co uměli, krotili podobné bestie na okruzích či v rally zase tak vzdálená není.

Když něco neumím já, neznamená to, že to nezvládnou jiní. 😉
Mig_35
Životnost spojky u takového motoru by asi nebyla moc dlouhá...
A jinak mi to dost silně připomíná aktuální Vette...
speedfred
máš pravdu s tou Vette zozadu a bočný profil.
Kua auto užastné efko a úprimne závidím každému jednému majiteľovi len sa pozerať na tú nádheru v garáži.
krutor
Poslední generace Corvette okopírovala relativně sprostě celý profil a linie 599 GTO a F12, Ferrari rozhodně není ta automobilka, která by kradla myšlenky a nápady. Naopak je to značka, kterou se ostatní snaží následovat a držet s ní krok.
iudex
Jj, úplná nádhera, dokonalé línie, dlhočizná kapota, kratučký zadok, vypiplané do detailov (takto má napr. vyzerať zadný difúzor!). Ťažko čokoľvek vytknúť.
Hlavne ma fascinuje tá strojovňa pod kapotou, 800 koní z atmosféry, to je neskutočné, 2,9s na sto je už revír "svätej trojice" a popravde v kontexte fascinujúcej dynamiky Superastu nejak nevidím zmysel kúpy baterkových hyperšportov za niekoľkonásobok ceny. Milión eur za 6,3 V12+baterky, to sa hneď Superfast so 6,5 V12 javí ako super kauf (vychádzajúc z ceny predchodcu cca. 350t). 😄
praděda7
....hezky jsi to napsal...hezky.....Jj, úplná nádhera, dokonalé línie, dlhočizná kapota, kratučký zadok, vypiplané do detailov .....to je přesně popis mojí soudružky manželky když ji bylo 17.. 😄
kpt.Budha
Proč na tohle člověk nemá...to je tak nádherné 😢
Skipper
Ferrari představuje avizuje nástupce modelu F12berlinetta, který se prodávat od roku 2012.
Anonym
bravo do Maranella :yes:
Jaros71
Když to nemá 12-válec není to Ferrari ! :yes:
Parádní kára..italové se opět předvedli. 😄
Stejsn
Na mě je design moc "zmačkaný" na bocícha zadku a rozšklebený agresivní výraz se mi taky nelíbí. Na druhou stranu pořád lepší než Enzo. U Ferrari mám rád neutrální uhlazené designy, jako měla F40, Testarossa, F50, 326 nebo třeba 599. Ale stejně je to jen planý plkání někoho, kdo si takový auto může dovolit tak 1:18 😉
MDK
F40 má uhlazený design?
beibej
326?
MDK
Nádherné auto, stejně jako další modely Fiatu. O ty vaše Hitlervágny bych si ani neotřel boty.
Kasprik
A to já bych nějaké Porsche nebo Bugatti vzal a možná bych si i o kobereček ty boty otřel.
Sumi2000
Bugatti bych bral taky ... :yes: >😁
Ale toto Ferrari je famozní...
SUPER.
webpaja
Hitlervágn...zase se musí připr.delit obs.írka, který podobnou diskuzi spodiny zatáhne sem.

:-! 8-s
marianor
hmm najkrajšie ferrari, vyzerá lepšie aj ako laferrari
jpor (RSKa)
Na väčšine moderných Ferrari mi vzdy niečo nesedelo, aj ked par detailov iba. Ale toto - tu kapitulujem: nadhera - aspon zvonku.
Koľko toto bude stáť? Máte niekto info? Odhad?
beibej
8 až 16 podle náročnosti klienta
iudex
Aktuálna F12 stojí 350t eur, teda nástupca bude obdobne, resp. mierne viac. Počkať, pozriem sa do peňaženky... hm, tak nič. >😒]
speedfred
s DPH či bez ?? Len aby som vedel >😁