Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
adam007
Mně 3 roky nazpátek při půjčeném autě v Itálii došly pokuty za rychlost. Půjčovna si ztrhla částky. Nicméně dopisy přišly v italštině, ale bez jakékoliv fotky (auto, RZ, obličeje) a se složenkou. To ať se na mě nezlobí, ale těžko pojedu do It platit složenku. Navíc bez důkazu, že jsem to byl já - nepočítám, že napsali, že jsem jel někde rychlostí xx km/h, zaplaťte...
Kolega ve Švédsku, stopka policajtem.
P: Jel jste moc rychle, pokuta... (už nevim kolik)
K: Máte nějaký důkaz, fotku z radaru například?
P: Já jsem policista, nepotřebuji důkaz (+nějaký kecy, že do viděl na displayi a to stačí)
K: Bez důkazu nic platit nebudu, to je nesmysl, mohl jste si to vymyslet.
P: Tak pojedete se mnou na stanici a budete zadržen. (+další kecy, že to může brát jako urážku své osoby)
Tam už je socík dotažen k dokonalosti. Takhle to holt chodí, lidi by se usoudili kvůli vlasu v polívce, ale jinak se nechají ubuzerovat systémem.
P: Jel jste moc rychle, pokuta... (už nevim kolik)
K: Máte nějaký důkaz, fotku z radaru například?
P: Já jsem policista, nepotřebuji důkaz (+nějaký kecy, že do viděl na displayi a to stačí)
K: Bez důkazu nic platit nebudu, to je nesmysl, mohl jste si to vymyslet.
P: Tak pojedete se mnou na stanici a budete zadržen. (+další kecy, že to může brát jako urážku své osoby)
Tam už je socík dotažen k dokonalosti. Takhle to holt chodí, lidi by se usoudili kvůli vlasu v polívce, ale jinak se nechají ubuzerovat systémem.
8-s Blbé je, když tě chytí na místě a dohaduješ se. Ale divím se, že zrovna ve Švédsku to takhle řeší. Přes poštu to aspoň jde "ztopit". Já teda dosud nic neplatil.
Tak u nas ti ten policajt taky nic ukazovat nemusi, zejo. A nepochybuju o tom, ze kdyz to bude * a zastavi cizince, taky si ho muze hezky vychutnat..
Vážně? Já mám jednoznačně za to, že pokud se ti nelíbí policajtův výrok, půjdeš do správního řízení a jsou potřeba jasné důkazy o tvé vině. A na rozdíl od ciziny, kde našinci klidně zabaví auto, když nemá na pokutu, tohle asi u nás reálně nehrozí.
V Rakousku se mi stalo totéž. Naměřili mně, chtěl jsem vidět něco, fotku, přístroj, kde jsem vyfocený, policajti byli dva, řekli mi, že u nich nic takového není potřeba, že si to vzájemně dosvědčí a tím to hasne:)
jozinec
letošek je něco jiného než situace před pár lety. Např. rakušáci ti pošlou dopis na zaplacení 20eur. Nezaplatíš pokuta se navyšuje na 2000 euro. Mají kolem měst a kolem hranic mraky kamer co čtou RZ, systém to prolustruje a dá echo do policejního auta a to když vás pak třeba rok po nezaplacený pokutě takhle cestou na dovolenu zastaví odvedou na nejbližší parkoviště, tam vás z auta vysadí a auto si vezmou místo pokuty....paráda. něco podobnýho teď zavedli i na Slovensku....
Sdílení komentáře
Jen mi přijde komické, co to říká o závažnosti přestupku, když se ani nemůžou obtěžovat s řádným řešením.
Tomu rikam jednostranna vymahatelnost prava. Pokud nekdo chce zavest panevropske pokuty, melo by byt mozne take panevropske projednani prestupku. Prece se nebudes obhajovat s naklady v desetitisicich, kdyz jde o tisice.
Nasledne mi prisla pokuta, ale neprislo to doporucene, takze na ne kaslu...
Možná by byl problém, pokud bys řekl, že auto řídil někdo jiný (není uveden v protokolu o půjčení vozidla). Na druhou stranu, tobě bylo špatně a řídil někdo cizí, ale toho neznáš a nevíš, kde je. Ty jsi byl marod ;-)
Jinak jak píšeš - absolutní blbost vymahatelnosti spojené s náklady.