Novinky
Po prvých nehodách a zranených či mŕtvych sa spustí príval žalôb .... a miliónových odškodných .... a ani nebude dôležitá príčina .... veď to auto na to "malo myslieť" : )
presne tak.. tento slnieckovsky princip dokonaleho nicnerobienia v kabine tu proste nemoze fungovat a zlyha hned na prvej nehode .. je to tak.. ja nemam obavy zeby sme auto neriadili ... lebo hned po prvej nehode si kazdy opat rad "zatoci" volantom... :yes😒br />
ako som uz spominal.. autonomna doprava ma vyuzite v nejakych uzavretych halach .. fabrikach.. niekde kde sa auto pohybuje podal vopred definovanych pravidiel... ale v masovej premavvke kde je milion inych vplyvov a "nebezpecenstiev" a nepredvidatelnych situacii to na nejake realne pouzitie nevidim... volant tak skoro nezmizne.. to nehrozi fakt 😉
ako som uz spominal.. autonomna doprava ma vyuzite v nejakych uzavretych halach .. fabrikach.. niekde kde sa auto pohybuje podal vopred definovanych pravidiel... ale v masovej premavvke kde je milion inych vplyvov a "nebezpecenstiev" a nepredvidatelnych situacii to na nejake realne pouzitie nevidim... volant tak skoro nezmizne.. to nehrozi fakt 😉
Ano, už dnes předvidatelné a jistě další hromada ještě nevyjevených etických problémů, které se v souvislosti s autonomním řízením aut objeví, jeho plošné zavedení, resp. přechod na autonomně řízená auta neumožní, bude to option využitelný v přesně definovaných podmínkách, např. k tomu určený pruh na dálnici atp., jízda typu, "do Lidlu, Alberte" se konat nebude.
a este budu radi za to ze mozu "tocit" volantom... o tom niet pochyb... pretoze mnohi z nas riadime auto radi.. radi soferujeme a nechceme sa len vozit ako batozina... soferovanie je svojim sposobom aj relax a aktivita ktoru nejeden clovek rad podstupuje... a dobrovolne... pracoval som v zaciatkoch aj ako sofer vw transportera aj caddyho ( kratku dobu ) a nie preto ze som nejako extra zarobil ( lebo zarobil som takto fakt hov.no ) ale preto ze ma to bavilo a bavilo ma pomahat ludom a jazdit zaroven popri tom ... aj cas v praci mi vzdy tak nejak rychlejsie zbehol spoza volantu ako mimo neho 😄 ... a aj teraz ked mam volny vikend vzdy si niekam s autom vybehnem hoci len tak bez nejakeho hlbokeho ciela... lebo ma to bavi riadit auto ... vzdy je to o jazdeni sofefovani z vlastnej chuti u mna.. takze u mna autonomne auto nema sancu.. take si nikdy nekupim nikdy ... 😉
aby nedoslo k omylu.. ja soferujem rad..
ale k autonomnym autam pride nevyhnutelne.. tebe ako soferovi platili malo , no autonomnemu autu budu platit firmy este menej 😉..konkretne 0.
toto je dovod vyvoja a ja s nim suhlasim. staci ked sa pozries kolko nehod je sposobenych profesionanymi vodicmi resp. kamionmi , na cestach bude potom o to bezpecnejsie..
ale k autonomnym autam pride nevyhnutelne.. tebe ako soferovi platili malo , no autonomnemu autu budu platit firmy este menej 😉..konkretne 0.
toto je dovod vyvoja a ja s nim suhlasim. staci ked sa pozries kolko nehod je sposobenych profesionanymi vodicmi resp. kamionmi , na cestach bude potom o to bezpecnejsie..
Stejnej skok jsou elektroauta. Má to až moc kompromisů, ale dotáhnout hybrid do stavu, že za příplatek 10 tis. budu mít v autě elektromotor a baterku, což mi bude stačit na kodrcání se pár kiláků v kolonách nebo od parkoviště k parkovišti a dobije se jak vyjedu z města, to bych zaškrtl ve výbavě hned.