Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Vláda schválila zákaz pátečních jízd kamionů

Ministři se shodli na tom, že v pátek odpoledne a v neděli nepustí na silnice kamiony. Nová omezení provozu nákladních automobilů mají začít platit od ledna příštího roku.
Zpět na článek
4. 9. 2008 12:56
4. 9. 2008 13:34
4. 9. 2008 17:33
7. 9. 2008 07:44
neregistrovaný "pepino100"
4. 9. 2008 14:45
neregistrovaný "Lukes.2002"
5. 9. 2008 13:42
neregistrovaný "Lukes.2002"
17. 9. 2008 17:09
neregistrovaný "Lukes.2002"
5. 9. 2008 14:12
neregistrovaný "Lukes.2002"
5. 9. 2008 18:10
6. 9. 2008 14:03
5. 9. 2008 07:25
4. 9. 2008 14:47
neregistrovaný "cuisine at work"
5. 9. 2008 14:00
neregistrovaný "Lukes.2002"
6. 9. 2008 18:48
neregistrovaný "luco"
7. 9. 2008 14:46
neregistrovaný "mr.max"
4. 9. 2008 12:56
BLBOST!
auto.cz je taky dobrej bulvár, si tu zprávu ověřte ne? Je to jenom předsjezdové machrování Bursíka. Vláda nic takového neschválila!
Rozbalit vlákno
3
4. 9. 2008 13:34
Re: BLBOST!
Tak to vysvětli bulvár nebulvár... Mě to taky zajímá, včera to běželo ve všech médiích, teď jsem to našel jen na strankách fantomase Buráka

[odkaz]
4. 9. 2008 17:33
Re: BLBOST!
Burák to přinesl na Vládu, a řekl, "tady je můj návrh".
A Vláda řekla "Ok, bereme na vědomí, že jsi nám přinesl svůj návrh".
neregistrovaný "pepino100"
7. 9. 2008 07:44
Re: BLBOST!
daleko nejlepší, by bylo kdyby,v tyto hodiny přestaly jezdit luftáci, protože ti mají času dost a tohle všechno je pro jejich pohodlí apro hlasy zelených a ti kteí jsou třeba tři týdny pryč se dostali domů :yes:
4. 9. 2008 13:57
A v pondeli.......
......brzy rano vsechny ty z* krabice vyrazi a bude vymalovano......
Rozbalit vlákno
13
neregistrovaný "Lukes.2002"
4. 9. 2008 14:45
Re: A v pondeli.......
Ty jsi srandysta....ty z** krabice o kterych mluvis privezlo vse co mas doma, co mas na sobe, co mas k obedu nebo k veceri nebo co tankujes do sveho fara...zastavte na 14 dní kamiony a bude klid...do pěti dnu budou silnice prazdny...kdyz uz nezacnou lidi umirat hlady z nedostatku zasobovani tak kazdopadne nebudou pohoné hmoty na benzínkách a všichni budeme auta tlačit...čím víc jim zakážou jezdit tím víc jich bude ve zbývajících dnech na silnicích což je fakt supr...a to že o víkendech budou dál brázdit silnice páni v kloboucích kteří jedou mimo obec 60kmh a v obci 30kmh nikdo resit nebude....ne kamiony ale casto prave tyto auta zdrzuji....uz jsou pryc ty casy tater a Liazek co mely par koni a 100 tun...současné kamiony mají 500+ koní a brzdy to rozhodně nejsou...a jen tak pro pořádek...byl někdo během léta na jakýchkoliv CZ hranicích právě v pátek během zákazu jizdy kamionum kdy je pro ně přechod uzavřen??? Ty nebezpečné mnohakilometrove kolony co tam stoji na dalnici protoze neni kde jinde stat?? Az tohle vejde v platnost tak se mame na co tesit... 8-s
4. 9. 2008 15:14
Re: A v pondeli.......
Dej si borce v tydnu(doporucuji pondeli) mezi 5.30 a 7.00 ranni trasu CB - Linec a budes prekvapen jak se ty tvoje 500 konove, nepretizene a hbite krabice * neskutecnou rychlosti(protoze dedci v kloboucich jeste spi) krajinou zvlnenou nekolika kopecky. Jsou to vynikajici z 50% transitni vlacky silnicnich vagonku s predpisovymi rozestupy mezi sebou..... Vsichni ti uhybaji, ukazuji volno, jed kdyz jsi rychlejsi.... uz se tesim na zimu, az zase nejaky vyzraly 25-lety profik prekvapene sleze v pantoflich z boudy a rukama zacne hazet sterk z krajnice pod ty svoje sliky na lehce namrzle silnici s peti paletama cihel na zadku zalomeneho navesu treba v tech dvou serpentinach u Netrebic.... A v tu chvili zacne cela Evropa umirat hlady..... :-( A trochu se divej, co ti tvoji kamaradi vlastne vozi...... :-| A co maji treby za RZ....
4. 9. 2008 15:34
Re: A v pondeli.......
do obchodu kde nakupuju jidlo se kamion nedostane bo je na namesti kam se nic jako kamion nedostane, pecivo a masne vyrobky tam denne vozej z nedaleke pekarny a masny v nejaky dodavce, a to bydlim ve meste kde je 6 velkejch obchodaku a cca 45tisic obyvatel, kdys se chce tak se v takovejch hnusnejch supermarketech kam to vozej kamiony nakupovat nemusi :-) a kdys to tak udela vic lidi tak casem 1 nebo 2 obchodaky muzou zavrit a udelat z toho treba nejaky zabavni centrum

a veci ktere se vozej kamionem jako televize, lednicky, pracky a tak podobne se nekupujou kazdej den, ba dokonce ani kazdej mesic, chapu to treba u velkejch mest kde by to male obchody asi moc nestihali potom co si zvikli na lenost s prichodem supermarketu, ale tech kamionu je proste moc, a co si budem namlouvat vetsina z nich pres CR jen prejede a tedy do nebo z CR nic nevezou a cesky silnice casto jeste z dob komancu nato proste nejsou staveny/dimenzovany
4. 9. 2008 16:01
Re: A v pondeli.......
U vás to vláda aspoň schválila, u nás na Slovensku to malo byť v novom cestnom zákone, ale špedičné firmy si to vylobovali a nič nebude. Len kolóny tiahnúcich kamiónov z Turecka do Poľska a naopak, samozrejme každý druhý Poliak 2x preťažený, ale nikoho to netrápi. A v zime stačí 5 cm snehu a všetky horské prechody sú uzavreté, lebo tí umelci nepoznajú reťaze. Minule ma pri ceste na Donovaly chcel jeden Maďar na kamióne obiehať pri 90-tke, ukázal som mu, že nemá nárok, predstavte si, ešte po mne vytruboval.Kedysi sa 90% tovaru vozilo po železnici a na cestách bol relatívne kľud, teraz u nás nemôžem prejsť cez cestu, kamióny idú do Poľska a ty občan v malom meste čakaj.
5. 9. 2008 07:27
Re: A v pondeli.......
90% přepravy na železnici nebylo nikdy ;-), pokud myslíš dobu dávno minulou tak na cestách byl klid hlavně díky tomu, že né každý měl auto.
neregistrovaný "Lukes.2002"
5. 9. 2008 13:42
Re: A v pondeli.......
RZ?? co do toho pletes RZ? Podle RZ nikdy nepoznas jestli veze neco k nam nebo ne a podle toho jak mluvis bych rekl ze jsi v zivote v kamionu nejel. Jen tak mimochodem...pokud jede tranzit z jakekoliv evropy do Linze tak se casto jiznim cecham vyhybaji, to vím ze spedicí evropských s kterými spolupracuji. Když ti kamion uhne kdyz jsi rychlejsi tak se dost mozna muze stat že trefí vrchem strom u cesty protoze má 4 metry na výšku,nebo že se pod nim utrhne krajnice...v zime jakmile vyjede mimo projetou stopu uz se jen tezko rozjede, tak by jsi se měl zamyslet nad tím vším než budeš chtít aby ti kamion uhnul z cesty!!

Celkem by mě zajímalo jak by ta tvoje pekárna která peče do toho málýho obchudku pekla kdyby tam kamiony nevozily denně suroviny jako mouku a další nachystane obili z čeho ta tvá pekárna peče. Teda samozřejmě pokud nemá vlastní pole na kterým sklízí i v lednu!! Stejně tak by me zajimalo jak ty tvy uzeniny budou dostavat z jatek zbozi kdyz jim tam ta prasata a dalsi vecibudou vozit po jednom dvou kouscích dodávky a ne kamiony. Všechno i ty hloupý rohlíky začínají u kamionu...to že se to potom rozváží malejma dodávka do malejch obchudku je az dalsi krok,to by jsi si mohl uvědomit!!!

Tranzitní doprava? Ano to máš naprostou pravdu...kolik má v současnosti stát z jednoho litru naftu a 1km velkého kamionu? ty kamionu co tu jezdí ted sypou po mýtném už i na silnicích 1. třídy dost velký peníze a stát se tím chlubý jak je to s Kapsch super, jak to sipe miliardy do statni pokladny a kdesi cosi...a druhým dechem dodává " Ne mi ty prachy nechceme, chceme byt chudi,bezte pryc a davejte penize za prujezd a tankování tem jinym statum protoze penize nam kazi charakter"

A s cestama máš naprostou pravdu ale ted mi reknete kde je chyba. Mame tu stat kde driv kamion platil za prujezd pres ČR 250kč! Ted máme stat kde kamion za prujezd zaplatí často i desetinásobek a možná i víc. To je spoustu peněz. A vysledek? Vidite někdo ty velký miliony který ted mýto vydělává na cestách?? NA D1 je pořád zavřených několik parkovišt protoze pry nejsou penize. Tak kde jsou ty miliony?? Nikde...poslanci si zvyší platy dají si snad pětadvacáty plat ,premie na konci roku a mi tu pak můžeme nadávat že není na stavbu dálnic a pořádných silnic
5. 9. 2008 21:19
Re: A v pondeli.......
Máš pravdu. Ten kdo tady píše že kamioňáci jsou velký prasata tak je na omylu. Většinou jsou prasata ty v těch osobácích!!! Že ti nějaký prase na silnici udělá myšku a ty musíš do příkopu s 42 tunovou soupravou. A když nějaký prase to před tebou zakápne a ty musíš na brzdy to taky není nic lehkýho to zastavit.

Stejně to udělali kvůli PRAŽAKŮM aby mohli na chaty bez zbytečnýho provozu aby si neudělali brzdy na svých octavkách a fabiích atd....

Proto řidiči OA zkuste se aspoň na chvíli vžít do role řidičů NA kde musíte kočírovat 13m a 7,5-42t za zadkem a 4m od silnice nad hlavu, není to žádná sranda když se chováte jako prvotřídní prasata ;-\
7. 9. 2008 23:49
Re: A v pondeli.......
To je sice hezký co tady píšeš - ALE kdyby se polovina kamioňáků přesunula na železnici vůbec nic by se nestalo, ať se podíváš kam koliv myslím tím jaký koliv kraj, nemusíš čekat ani jestli bude pondělí či pátek, jak je ta silnice přecpaná.
Kolikrát když vidim, jak jsou ty auta přecpaný nákladem je mi z toho zle, ničí nám silnice a Ty si tady stěžuješ..

Souhlasím stebou, jak se lidi na silnici chovaj, ale stím už prostě nic neuděláme a řekl bych že je to tak 50 na 50% (né každej osobák a kamioňák je slušnej).

A ještě jednu věc bych tu chtěl zmínit, v ČR neni povinný zimní obutí, tak až za se někdy po jede nějakej polak nebo někdo jinej a za padne do stráně..tak to bude něco podobného co tu celou dobu řešíme A můžeme se zas na co těšit, možná se pletu třebas se to do té doby změní.
neregistrovaný "Lukes.2002"
17. 9. 2008 17:09
Re: A v pondeli.......
Autodoprava je podnik který musí prosperovat a vydělávat na sebe...Ano at jdou kamiony na železnici ale to by se ČD musela naučit obchodovat a hospodařit...Dopravci by moc rádi využívaly tzv. RO-LU ale to by to muselo být ekonomicky výhodnější než kamion+dálniční poplatky+pohoné hmoty+plat řidiči. Pokud tohle vse je ve vysledku levnejsi nez preprava po zeleznici tak asi nebude chyba u autodopravcu.

to ladlen : 90 platí vsude ale zkus se zamyslet komu okazuje tachometr presneji? Tobe nebo jemu který ho má každý rok na testu a odchylka je max 1% zatím co u osobáku to může podle obutí až 10%.
neregistrovaný "Lukes.2002"
5. 9. 2008 14:12
Re: to ladlen
Ty si stěžuješ jak ti kamiony překáží na cestách a druhým dechem dodáváš jak jsi vesele brzdil kamion?? Neberu v potaz to že nejspíš neumíš zákony (nejspíš proto na tebe troubil a já se nedivím) kde je psané že když tě někdo předjíždí tak nesmíš zrychlovat ale vem si ty teoretické řidiče za kamionem. Budou nadávat jak ten kamion jede pomalu jak brzdí provoz a přitom před tím kamionem jede někdo kdo ho brzdí...tahle diskuze si protiřečí
Avatar - gld
5. 9. 2008 18:10
Re: to ladlen
klídek..keď macho na kamióne chce predbiehať v kopci tak mu radšej pridám ako by mala vzniknúť kolízna situácia..to dá rozum..že nemajú dosť toho pretekania zo svojimi kolegami na diaľnici..veď to poznáš, jeden ide 89kmh druhý 92kmh >:D ;-)
6. 9. 2008 14:03
Re: to ladlen
Na Slovensku platí 90-tka aj pre kamióny, čiže som ho vôbec nebrzdil, navyše o pár kilometrov už začína stúpanie a tam, by brzdil on mňa a to poriadne.O cestných zákonoch ma poučovať nemusíš, ale kamiónmi a maďarskými dupľovane, sa na Slovensku obiehať nenechám, oni by si mali pekne ísť 70-80 po obyčajných cestách, pekne dodržovať rozostupy a neobťažovať ostatných vodičov svojimi kúskami, a na ďialniciach by mali mať zakázané obiehanie, včera som takého zrovna videl pred Trnavou, bol úžasný, ako po centimetríku obiehal ďalší kamión, ktorý mu samozrejme nespomalil, veď prečo aj.
5. 9. 2008 07:25
Re: to ladlen
:-) počkej až těch 45tis lidí naběhne do toho tvého obchůdku >:D, protože kamiony nedovezou >:D
Avatar - prekladys
4. 9. 2008 14:15
vláda se shodla
ale parlament ještě neschválil, a také tam úprava zákona projít nemusí. takže se skutečně jedná jen o bursíkovu snahu o změkčení oponentů v jeho nastávajícím boji o křeslo. nejde přece pouze o bursíka, ale o stabilitu a důvěryhodnost zelených, koalice, vlády, blíží se předsednictví EU. o kamiony vůbec nejde, a tohle bude topolánek vysvětlovat dopravcům
takže nedřív sjezd zelených a potom až hlasování v parlamentu o zákazu.
Rozbalit vlákno
0
neregistrovaný "cuisine at work"
4. 9. 2008 14:47
OT - IAA Hannover
trochu dost offtopic ale neví někdo zda někdo dělá nejakej zájezd na IAA Hannover koncem měsíce????
Rozbalit vlákno
0
neregistrovaný "Lukes.2002"
5. 9. 2008 14:00
Zelenej Bursík
A jen tak o "Burákovy" jak mu tu říkáte. Tenhle Burák je zelenej jako prase. Jezdí v Lexusu který má 3,5 litrový benzín ale v názvu má "h" jako hybrid a Bursík se všude prsí jak zachraňuje životní prostředí. Ale to "h" znamená že to nežere 14 litru na sto ale pouze 10 litru. Proč když je tak moc zelenej nejezdi v Priusu?? Vzdyt i Octavia nebo Superb dokážou jezdit téměř za polovinu!!! PanBursík je zelenej protože v jiné straně ho nechtěli. Jinak je to jen velká převlečená lež.
Rozbalit vlákno
1
5. 9. 2008 14:09
Re: Zelenej Bursík
no hlavně nevím proč nejezdí s baťůžkem na kole :-!
neregistrovaný "luco"
6. 9. 2008 18:48
Patecni zakaz pro luftaky
Tak a co kdybychom to udelali takhle? Co kdyby pan Bursik (sam o sobe blbec na entou) prisel s navrhme, ze predevsim ti prazsti "luftaci" muzou vyjet na chaty az v sobotu??? Tak jak to ma byt. Na chaty se vetsinou jezdi ve dnech pracovniho klidu, coz je, jak mi snad date za pravdu, sobota a nedele. Jo holt, v pracovnich dnech (coz je patek) maji smulu. Rad bych upozornil, ze KAMIONU NEJEZDI VIC V PATEK, stejne tak jako jich jezdi temer stejne v pondeli, utery atd. Ti, kdo zvetsi pocet vozidel, jsou prave ti zminovani "luftaci", kteri si mysli, ze patek je soucast vikendu. A jak by se jim libilo, kdybychom JIM misto kamionum zakazali jezdit v patek. A jeste jiny pohled. Kdo tem autodopravcum ty patky zaplati?? To budou mit ridici jako ve smlouve napasno, ze patek se jim neplati?? Vnitrostatni doprava totiz jezdit nebude!!! Nikdo totiz s povolenyma prestavkama, nakladkou, vykladkou nestihne v patek otocit napriklad opava-brno. Opet prirovnani-jak by se libilo treba doktorum, kdybychom jim zakazali delat v uetry??? Nebo prodavackam ve stredu??? Tak ted mudrujte zarputili zastanci patecniho zakazu...
Rozbalit vlákno
0
neregistrovaný "mr.max"
7. 9. 2008 14:46
k
Ne, jen ať to schváli a pak uvidi co se začne dít, myslím, že značný příklad byla stávka dopravců ve španělsku nebo v itálii, kdy obchody po pár dnech měli prázdné regály a pumpy byly bez pohoných hmot. Ty lidi, co nadávají na kamiony, že jsou pomalý a překážejí si opravdu neuvědomují to, kdyby nebyl kamion tak ten člověk by neměl ani ten os. automobil, že opravdu vše co má, mu přivezl kamion!
Rozbalit vlákno
0