Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Indie autům bez řidiče nefandí. Chce je zakázat! Jaký má důvod?

11 komentářů

Drag-On
Keď americký ekonóm Milton Friedman v druhej polovici minulého storočia navštívil jeden veľký investičný projekt v Ázii, bol prekvapený, ako málo strojov vidí na stavbe.
Odpoveď od predstaviteľov tamojšej vlády bola, že projekt slúži ako program na tvorbu pracovných miest. M. Friedman odvetil pamätnou frázou: „Prečo im potom namiesto lopát nedáte lyžičky?“
Moje jméno není důležité
Já jsem taky proti... Auta byla sestrojena pro lidi, aby je řídili, teď přijdou nějaký ostatní, kteří si myslí, že počítač v autě bude bezpečnější, než člověk...
Anonym
>😒] :yes:
3_diamanty
ja si ani neviem predstavit autonomne vozidla kdesi v preplnenom Dilli ... 😉 .... to by nastala vzbura strojov 😉
Neurotic
autonomní auto by v Indii nedokázalo vyjet ani z parkoviště >😁 Jediné místo, kde se dá bezpečně použít jsou americké široké, prázdné, rovné, slunné silnice... protože ani ve vesnici u Brna to neumí ve špičce najet na hlavní...
IPace
a tu povidacku ze Stuttgartu znate? >😁
traveldrive
Akýkoľvek dôvod je správny. Autonómne taxíky, kamióny = mraky ľudí bez práce.

Zaujímavé, keď vo fabrike postavia robota, vpodstate primitívny stroj, ktorý má presne naprogramované všetky pohyby a funkcie, vždy je okolo neho bezpečnostná ohrada na vymedzenie dosahu, zamedzenie náhodnému vstupu a zraneniu, aj na zamedzenie neoprávnenej manipulácie.

Auto, ktoré de facto samo podľa množstva vstupných informácii určí, čo spraví (a reálne okrem tvorcov asi ani boh nevie, čo presne spraví) je zrazu bezpečné a žiadúce v plnej premávke a medzi davmi ľudí. Dnešný svet je vážne na hlavu.
Johnnn
Ministr dopravy to měl říct na plné pecky a říct, proč tu práci nemají. Indové jsou excelentní nefachčenci. Takové flákače uvidíte jen u nás v cikánských koloniích. Ostatně to dává logiku - přišli z Indie... Byl jsem tak 4 x a vždycky mi z toho bylo na zvracení. Povalují se na ulici, prodávají cetky a šťávu z cukrové třtiny, na stavbách se opírají o lopatu, všechno odkládají, když se jim nechce, tak najednou nerozumí a někam
zmizí,... Všude bordel, umírající lidi na ulici (centrum Bombaje), totální nehygiena, všechno rozbité a zničené, vybydlené, žádný zájem. Za každou cenu vás chtějí oje*at a natáhnout. Rada a pomoc je vždy z prospěchu. A to se nebavím jen o vztahu Ind - turista. V Indii je pouze několik málo oblastí, kde je to trochu jinak - kde se masivně rybaří a nebo pěstuje čaj, tedy tam, kde je dlouho zpracovávali Angličané. Případně části města, kde je silná katolická komunita. Mimo téma - pokud chcete do Indie jako turista, jeďte do Karnataky. Pokud vás zaměstnavatel nutí do spolupráce s Indem, vyhněte se tomu jak čert kříži.
traveldrive
Podobných flákačov nájdeš skoro všade na juhu, či ide o Európu, alebo iný svetadiel.
Johnnn
Dost jsem cestoval a dost znám. V Evropě nic takového není. Afriku, kde by se to dalo očekávat, mám projetou celkem málo - pouze bezpečné destinace, ale ani tam jsem to nezažil. Je to neuvěřitelné a nepochopitelné a každý kdo tam byl má stejný názor.
traveldrive
Môže byť, máš asi presnejšie informácie. 😉