Technika
Xylo
2
Zajímavý článek pane Dusile. Děkuji 😉
Přejít do diskuze
TWL co to tady pleskáš.
Auto určený pro krátkodobý výkon, kde téměř neřešíš životnost a hlvně chlazení a už vůbec ne výhled, bezpečnot, prostornost atd atd. nemůžeš srovnávat s cestovním autem
Zrovna v Mercedesu jsi se hodně uťal, podívej se na odkaz a pak odpádluj na nějakej web o něčem, k čemu máš co říct něco míň blbýho.
Jaký pak má tenhle předválečnej rekordvagen cx? Oslíku?
[odkaz]
Auto určený pro krátkodobý výkon, kde téměř neřešíš životnost a hlvně chlazení a už vůbec ne výhled, bezpečnot, prostornost atd atd. nemůžeš srovnávat s cestovním autem
Zrovna v Mercedesu jsi se hodně uťal, podívej se na odkaz a pak odpádluj na nějakej web o něčem, k čemu máš co říct něco míň blbýho.
Jaký pak má tenhle předválečnej rekordvagen cx? Oslíku?
[odkaz]
Mi ten výkon teda vychází jinak. Pokud je vzletová rychlost jak se píše v článku asi 300 km/h, tak při vzletovém tahu 26,5 kN je výkon cca 2200 kW tj. 3000 koní
jinak souhlas, zajímavé čtení
jinak souhlas, zajímavé čtení
docela malý cx součinitel odporu vzduchu.
To dnešní Meredesy s tou tlamou mají cx = 0,5. Inu tomu se říká antipokrok.
To dnešní Meredesy s tou tlamou mají cx = 0,5. Inu tomu se říká antipokrok.
To by mě zajímalo, která pístová letadla letí okolo 800 km/h. Constellation letěl lehce přes 600 km/h a to měl výkon dost přes 3000 koní. Ale možná nějaká stíhačka i když Spitfire či La-7 letěly rovněž max cca 650 km/h. Co se týče převodu vzletového tahu na výkon, tak jsem to početně nepřeváděl.
prej to byl děda Chucka Norrise takže se bál jak asfalt, takže byl hned drsnější ,tak i vítr a v momentu kdy začal brzdit začal foukat silný protivítr >😁
Tak ono aj logika veci hovori, že 1000-konove piestove motory v stihackach davali rychlost okolo 500 km/h a tie prudove VK-1 v MiGoch 15/17 boli tesne podzvukove cize 900-1000 km/h a to teda s 1000 koňmi nehrozí. Tych cca 3000 koni je uz reálnych, a tu rýchlosť, 3000 konove piestove stroje mali nieco okolo 800 km/h, takže ak obmedzenia vrtuloveho pohonu odpadnú, tak vykonovo je to Ok