Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kia Forte: nové fotografie čtyřdveřového sedanu

11 komentářů

Pierro
No nevypadá to vůbec zle, jen ta přední maska mi něco připomíná... Že by někdejší první generace Nissana Almery GTi??
Moc hezké, ale nic moc nového. Ze předu mi to připomíná Hondu accord před faceliftem a zezadu novou Elantru. Ale jinak moc povedené...
Dinar
Je to asijec, designem, ale nutno říct, že velmi povedený, proti tomuhle vypadá Corolla jak týden starý chleba o Civicu sedan nebo impreze ani nemluvě. Měli by to dát i do Evropy. :yes:
Homer J
To je právě otázka. Na několika webovkách psali, že by Forte měl být globální model, a tak by se mohl prodávat v Evropě. A osobně si myslí, že by si mohl najít své kupce a rozhodně by to byl dobrý konkurent Chevroletu Cruze. Mimochodem se mi Kia zamlouvá víc než právě Cruze. Vsadím se, že bude mít Kia lepší zpracování.
twistedTSD
jj taky jsem to cetl...a je moc hezka :yes:
MazdaGE
Svetla ktere zasahujou do narazniku, kde jsem to jen videl??
Dinar
Nahoď. Nissan? Toyota? Subaru? Mitsubishi? Honda? Acura? Lexus nebo Infiniti? Hmm, jiná japonská značka snad už není. >😁 😉
Pierro
Mitsuoka a Daihatsu... >😒] Ale to asi nebude to pravé ořechové... 😉
_patrik
K designu se hlásí hodně nahlas Tom Kearns, šéfdesignér z Kia Motors America. (Optima, Soul) Zároveň existuje video, na kterém představuje Forte šéfdesignér celé Kie Peter Schreyer [odkaz] Já osobně proto Forte vnímám jako kreaci americké divize, která poprvé uvádí do praxe zásady designu, které pro značku nově stanovil Schreyer. Zkoušet se bude jednoznačně na americkém trhu, kde převažuje ve třídě japonská konkurence, což je imho i jeden z důvodů, proč si právě s japonskou designovou školou zahrává. A beru to jako první stupeň hledání nové tváře Kie (protože cee'd je při vší úctě mezistupeň). Pro Evropu bude Schreyer muset imho kromě použití zkušeností s Forte projevit větší osobní angažovanost, protože na evropském hřišti má ring jasně nalajnovaný účtováním s Audi. A to bude opravdová zkouška lučavkou. Když se zadaří, může takováhle maximální výzva opravdu posunout Kiu z greenhorna mezi mazáky. Pro doplnění přidávám odkaz na katalog Forte, pravda, většina z nás si v něm jen prohlédne obrázky a tabulky >😁 (Za povšimnutí stojí výsledky testů NHTSA na 4.straně katalogového listu, kde vidíme 3x5 hvězd a 1x4 hvězdy, to je hodně dobré) : [odkaz]
Neri0
Zezadu Lexus IS zepředu americká verze Civicu sedan. Ne, že bych měl něco proti Kie, ale tohleto je ubohost.Toho slavného šefdesignéra bych chtěl potkat.
_patrik
V tomhle Kiu nehájím, to přiblížení Civicu se mi taky zdá přehnané. Při pohledu na koncept Kee jsem měl trochu jinou představu budoucích designových markantů: [odkaz]
Na druhé straně se mi zdá, že Forte vypadá tak, jak by býval měl vypadat facelift Civicu - očištěný a zaostřený a uvedený do proporcí v celku i detailech. Paradoxně teď spíš začíná Civic vypadat jako odvozenina Forte. No nic, jak už jsem říkal nahoře, doufám, že se Schreyer bude příště víc angažovat. Pro doplnění je možná k věci podívat se na faceliftovanou Optimu: [odkaz] a na rendering budoucího Sorenta na LeftLane: [odkaz] Podobně jako si Škoda po prvotním osočení z volvismu a roverismu srovnala a prosadila své poznávací hrábě, dojde k něčemu podobnému dost brzo i Kia.