Ojetiny
Na jednu stranu chcete pravdu a na druhou stranu se děsíte už v okamžiku, kdy se k ní trochu přiblížíte a co teprve až se objeví skutečná pravda, že 10 let staré auto střední třídy má najeto 300 tisíc a ne 100 >😁
Stačí vidět reakce lidí, když jim řeknu že moje auto má najeto 300 tisíc no ale narozdíl od jejich zrezlé oktávky se 150k km(nejspíš už po několikáté) ještě nepotřebovalo odtah
Stačí vidět reakce lidí, když jim řeknu že moje auto má najeto 300 tisíc no ale narozdíl od jejich zrezlé oktávky se 150k km(nejspíš už po několikáté) ještě nepotřebovalo odtah
Jo. Ne, že by bazarníci přiznávali nájezd, ale stáčejí už na trochu vyšší čísla, protože moderní interiéry díky "katování kostů" už prostě vypadají hrozně po 200-300 tisících, který některý auta najedou za pár let.
Osobně mě překvapilo, jak vypadá interiér naší jedničkové octávky (jedné z posledních tour) při necelém čtvrt milionu km a jak vypadjí interiéry toho, co se nabízí s nájezdem pod 200.
Buď s tím jezdí lidé jako prasata, nebo mají nějakou tělesnou vadu, že to auto tak zrajbují, protože většinu opotřebení jsem u nás ještě nezaznamenal.
Osobně mě překvapilo, jak vypadá interiér naší jedničkové octávky (jedné z posledních tour) při necelém čtvrt milionu km a jak vypadjí interiéry toho, co se nabízí s nájezdem pod 200.
Buď s tím jezdí lidé jako prasata, nebo mají nějakou tělesnou vadu, že to auto tak zrajbují, protože většinu opotřebení jsem u nás ještě nezaznamenal.
Žádná vládna v této zemi nezdaní vidlákům jejich starý ukouřený TDI a jiný křápy.
I když na ně peníze mají, nevymění tak OC1 za OC2 nebo T4 za T5 vědomi si mechanické jednoduchosti a servisní nenáročnosti svých starých aut.
Zkuste prodávat v ČR ojetinu, kterou si nějaký Němec nechal dovybavit filtrem pevných částic, aby mu klesla daň a mohl vůbec do města. A stálo ho to třeba 3000€. U nás bude auto v bazaru neprodejné.
Takže bych tu ekohysterii začal řešit pomalu a od nejhoršího.
Ale to v téhle poblouzněné době nemá asi cenu navrhovat.
Jak dlouho jsi strávil v nemocnici!
Podruhé jsi se narodil.
>😁 :-!