Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Profi

Zpět na článek

Tatra a její výjimečná řada Tactic. Čím jde ve stopách legendární Pragy V3S?

24 komentářů

Blue Sun
Vždycky se na to někdo ptá a vždycky říkám: levou zadní.
Stejsn
Na "Tatře" 810, nyní zvané Tactic, je smutné že je to skládačka všeho možného, ale v podstatě nic z toho není Tatra. Čímž neříkám, že to musí být špatné auto.
Jirka_26
To fakt není v Evropě lepší dodavatel motorů pro nákladní vozidla, než Renault??? A proč Steyer, když převodovky umíme na špičkové úrovni? Hm, Dalík je čučkař... 😄
Surcuf
Musím souhlasit.............
Avatar - Ada - stop rendlíkovskému odpadu
Ada - stop rendlíkovskému odpadu
Jakmile má něco společného s rendlíkem, je to automaticky křáp. Rendlík to má v genech. :no:
mog1993
Je to špatné auto, s Tatrou to nemá nic společného, je to převlečený Renault, žádný vojenský speciál. Pro armádu cena za kus cca. 8 mil. Kč,-. Náhradní díly předražené, do světlometu zatéká, motor má spotřebu jak tank atd.....
Surcuf
No nevím, Ventra je o bambilion lehčí sama o sobě, viděl jsem ji vozit hlínu po sjezdovce v Peci, to si u jiného stroje nedovedu představit ani ve snu.
wakantanka
Tak ono ten Kenworth je len rebrandovaný DAF keďže patria do rovnakého koncernu 😄
starý_kluk
Věřím, že ho po V3S "zdědila", ale nevím.
Blue Sun
V dobách, kdy tohle v Roudnici vznikalo, byly čtyřkolky od Tatry spíš horší alternativou. A pořád je na tom v průjezdnosti terénem T-810 o trošku líp, než T-815 4x4.
T613
a Kenworth 😉
T613
což Tatra původně nabízela, ale ministerstvo obrany chtělo licenční R210.
wakantanka
:yes: medzitým som si to našiel aj ja.
nalimer
Celé je to MAN
wakantanka
Pokiaľ viem, tak od MANu brali len kabíny. Nápravy, centrálna nosná rúra, motor, prevodovka sú od Tatry.
Surcuf
jen by mne zajímalo, zda to zvládne to co stará Ventra............, průchodnost terénem,stoupavost...........
Blue Sun
Eh? Já? Fakt si jsi jistý, že píšeš tomu správnému? Nebo ti drogy zase pomíchaly myšlenky?
Uživatel_5340709
Tak si na to hlavně vzpomeň, až se budeš bít za novou Ladu. 😉
Blue Sun
No jo, když si to Tatra nevyvinula sama, ale převzala od jiného, zkrachovalého výrobce, těžko na tom může být něco opravdu "Tatra".
nalimer
Nič si z toho nerob. V ČR sú prezlečené Renaulty, na Slovensku prezlečené MANy.
[odkaz]
Barry Lyndon
by mi připadala lepší T815-7 4x4

Stačí porovnat verze s pancéřovanou kabinou.....
1975ak
Už jen porovnání pohotovostní a celkové vyjde lépe proo V3S. Ventra uveze skoro 2x tolik co sama váží, což se o Taktiku říci nedá. Kdo tenhle konglomerát věcí viděl na D1, tak se musí divit, že to vůbec dojede, protože tuhé nápravy se klepou jak řízky..
ELektroniku a zejména dráty to má vedeny rámem jak u nějakého osobáku, tohle dostat šrapnelem, tak neodjede, protože to bude hlásit chybovou hlášku " nefungují blinkry" 😄
P.S. typové číslo 810 je u mě OT 810 obrněnec,
wakantanka
Motor nákladného Renaultu je v podstate Volvo. Tie samé kabíny berie okrem DAFu aj Volvo do svojich nákladiakov. Čo tam máš ďalej? 😄
Uživatel_5340709
Tak sorry, víš jsem na perníku. 😄