Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Prodej aut v Německu tlačí dolů klesající zájem o naftové vozy

Prodej nových osobních automobilů v Německu se v prvním čtvrtletí meziročně zvýšil o čtyři procenta na 878.600 vozů. V samotném březnu však klesl, a to kvůli čím dál slabší poptávce po naftových vozidlech.
Zpět na článek
5. 4. 2018 15:24
Avatar - Bubáq
5. 4. 2018 15:24
Konečně!
Němci- jako vždy v minulosti- ukazují Evropě, co se má dělat a co nikoliv.
A "smějící se bestie" Češi, Moravané, Slezané, Brňané, Plzeňané, zbytky Sudeťáků a ostatní národové v ČR na jejich názor kašlou a nakoupí si levně mírně ojeté dieselové vozy.
Jedno je jisté: změny v poptávce zákazníků jsou neobvykle rychlé a zdají se být nezvratné. Bez ohledu na prostý rozum. A proto "britští univerzitní vědci", kteří ohlásili vynález, jímž sníží emise NOx na pouhá 2-3 % aktuálních objemů za dva roky, už asi nebudou mít čas něco takového prosadit.
Smiřme se s tím, že diesely se opravdu budou prodávat v Západní Evropě méně a méně, že je nahradí hybridy a tramvaje, a v zájmu zlepšení našeho zdraví se snažme tento trend podpořit i u nás doma. Úkol pro politiky...
Rozbalit vlákno
3
5. 4. 2018 21:00
Re: Konečně!
Mohl bys mne vysvetlit, co jsi myslel tou smesi ironie, analyzy trhu a historie?

Chapu to spravne jako zalozpev nad ubytkem dieselovych aut?

Nebo se jedna o skutecne schvalovani omezeni dieselu?
V tom pripade ja jsem smirenej ;-)
6. 4. 2018 08:49
Re: Konečně!
Konečně? Ty to máš v hlavě slušně komplikované... A nesmyslné uzavření jaderek v Německu považuješ taky za dobrý počin? Nebýt naší excelentní rozvodné soustavy, tak už se dávno půlka Evropy kvůli naprosto populistickým rozhodnutím blbů tamní vlády, potýkala opakovaně s black-outem... Ty větráky všude kam se podíváš místní síť nezvládá a my jim jejich eko-debi-politiku musíme dotovat. A ty neekologické tankery, které vyprodukují neskutečné množství škodlivin, ty Ti taky nevadí ? A ta hustá síť letadel nad Tvou hlavou Ti taky nevadí? Prostě si politici kolem prstu omotali hromady nadšenců podobných Tobě, kteří schvalují dotace na vše s přízviskem "eko", ať to stojí co to stojí, přičemž Ti nejchudší na to jistě rádi přidají těm movitějším. Podstata ekologie však politikům a bohužel i obyčejným lidem uniká. :-(
Avatar - Hammunasakra
6. 4. 2018 10:15
Re: Konečně!
Dotovat? Asi nechápu = já myslel že na prodeji elektřiny vyděláváme :-|

Tanker tisíce km od tebe = tu žlutou trávu kolem silnice spíš neudělal, nebo? :-)

Ale že poskakovat v koloně za tankerem = je eště horší než za dieselgate Pašíkem = co vypouští jak 10 autobusů který Euro6 reálně plněj = o tom žádná ;-)

Podstata = většinou uniká :-)
Avatar - JohnST
5. 4. 2018 15:52
Diesel sa nepredava
Je to len strach a chaos, ktory rozputali politici. Ludia su preposrati a nemci zvlast. >:-[]
Rozbalit vlákno
4
Avatar - Machýrek
5. 4. 2018 17:19
Re: Diesel sa nepredava
No ja bych byl taky. Na operak to asi neni tema k reseni, ale do vlastnictvi bych vzhledem k tomu, kam to smeruje, uz diesel nebral.
5. 4. 2018 18:10
Re: Diesel sa nepredava
Nebo lidi zjistli, ze to jde i bez dieselu. Chapu, ze 2.0 diesel s turbem byl spotrebou i odezvou neco jineho nez chcipla 2.0 atmosfera s vyssi spotrebou. V SUV to vyniklo jeste o dost vic. Ale doba se zmenila, benzin ma turbo, spotrebu velmi priblizil, dalsi plusy zustaly, takze diesel ztraci, jen se to setrvacnosti tahlo. Elektro a vodik je otazka mozne budoucnosti. Prvni kvuli cene, dojezdu a nepohodli s nabijenim, druhe do chvile prvniho vybuchu. Uprimne ty alternativni pohony - spousta kecu radobykupcu, ale nakonec jen vymluvy proc ne, hlavne me oblibene "nedostanu dotaci". Kdyz se poradne nerozsirilo ani CNG, kde je minimum problemu, tovarni zaruka i pojistka v podobe benzinove nadrze, tak co kdo jeste chce?
Avatar - WinDiesel
6. 4. 2018 09:47
Re: Diesel sa nepredava
Mnoho lidí akorát tak zjistilo že řada motorů, i benzínových, byla dočasně vyřazena z nabídky kvůli adaptaci na Euro 6d. Do roka budou motory adaptovány, nabídka bude překopána.
Avatar - Hammunasakra
6. 4. 2018 10:16
Re: Diesel sa nepredava
Docela dost motorů = pro tebe naftovejch = Euro 6d plní už teď

Hlavně narozdíl od Dieselgate = plní i v reálu ;-)
Avatar - WinDiesel
6. 4. 2018 09:53
VYSVĚTLENÍ JE JEDNODUCHÉ
Aneb co prohlásila švýcarská vláda - přímo a natvrdo NEdoporučila potenciálním zájemcům kupovat cokoli pod Euro 6d.
To samé se děje v Německu, ale momentálně je na normu Euro 6d adaptováno jen málo motorů a modelů aut.
Tyto motory budou k dispozici do 1/2 roku až 1 roku a potom se situace stabilizuje.
Týká se to i benzínů bez BPF. To co nemá BPF musí ze hry ven nejpozději do 01/09/2018. A adaptovat motory a dost je překovat se prostě nedá stihnout.

Ale pokud se někdo raduje že oběsili souseda a ne jeho, tak těm není pomoci. Každé zmenšení nabídky půjde na úkor spotřebitele. A BPF nezachytí 100% ale jen asi 70% benzínovými přímovstřiky emitovaných superjemných částic, takže tady budou miliony benzínových přímovstřiků jako generátory superjemných nejnebezpečnějších 1 až 2 mikronových částic. Bravo. Ty kdo ses smál že neoběsili tebe ale souseda, můžeš si chystat oprátku i pro sebe, ale do té doby ještě budeš platit penízky za benzín navíc, hezky nám to benzín zdraží.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Hammunasakra
6. 4. 2018 10:19
Re: VYSVĚTLENÍ JE JEDNODUCHÉ
Tyto motory sou k dispozici teď v tuhle chvíli = neni problém

Že jich časem bude víc = to samozřejmě jo

A sou i dneska lidi = který si nepřipouštěj kolik lidí ročně umírá na blbej vzduch = tisícnásobně víc než na AIDS apod. Navrhnul bys zrušit vývoj léků na AIDS? ;-)

Mě se líbí německej přístup v budování vodíkovejch čerpaček = emise vodní pára = paráda :yes: :-)