Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Bosch vyvíjí revoluční systém s tryskami, který má zabránit pádům motorek

Vyšší bezpečnost bez omezování požitku z jízdy na motocyklu může poskytnout novinka v podobě trysek se stlačeným plynem na bocích stroje, na jejímž vývoji pracuje společnost Bosch.
Zpět na článek
22. 5. 2018 10:26
uvidíme
s motorkami nemám veľa skúseností, ale viem si predstaviť, že niekeky je lepšie položiť to nabok a predísť nárazu v plnej rýchlosti do prekážky, aby to nakoniec niekomu nepomohlo do hrobu
24. 5. 2018 00:50
Jízda na motorce
bude nebezpečná vždy - jen 2 kola, jak jedno ztratí adhezi, jde se k zemi. Tento systém bude určitě dost těžký a bude zvyšovat neodpružené hmoty a tím snižovat komfort jízdy a zhoršovat schopnost jízdy po nerovnostech. Nehledě na to, že by fungoval jen na velmi malé kluzké plochy - jako ta ve videu. Ale v reálu pokud je na silnici písek, je to rozježděný flek jako prase. Tam nepomůže nic.
22. 5. 2018 07:06
Re: Jsem bývalý motorkář ...
Podle mého názoru je jízda na motorce nebezpečná díky chování účastníků provozu (tedy lidí) nebo řídiče. Přínos tohoto řešení bych nepřeceňoval a už vůbec bych neočekával nějaký negativní vliv na ostatní.
21. 5. 2018 21:10
Nejsem motorkář ...
, ale dost dobře si nedokážu představit, že by jim něco takhle zasáhlo do řízení?

Budou to mít rok na mašině, zapomenou na to, že to mají pak se to aktivuje a ... já bych měl hnědé sedlo.

Nehledě na důchodce nebo ženskou v protisměru, když jim to pšoukne do pruhu, tak chytnou psotník a místo motorky na boku tu bude auto ve stromě.