Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Chevrolet HHR: Americké retro na českém trhu

42 komentářů

PT Cruiser: preve o to ide, sam si dal do linku HotRod, seriovy Suburban tak nevypadal. HotRod sa deli na dve hlavne vetvy, nieco ako chopper a nieco ako custom. Prave kategoria custom ma presne tie iste znaky ako HHR, hlboke blatniky, ponorene kolesa, nizke skla, velka chromova maska, zospicatujuca sa kapota...

HotRod nie je len auto na baze Fordu T, moze to byt napr. aj truck: [odkaz]
[odkaz]

...alebo aj regulerny tahac: [odkaz] Mack Truck Hot Rod.jpg

...ale moze to byt aj auto podobne HHRku: [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]%20Sema/Hot%2… />
mne sa napr. nepaci PT Cruiser, je to ani ryba ani rak, ani amerika ani uhladena europa, v cechach tomu vravia kockopes.
File12
No vidíš já tim autem měsíc jezdil a do týhle spotřeby sem se vešel
Andy
Omyl, to auto vzniklo proto, ze PT se prodaval (necekane) dobre (1M prekrocili uz v r. 2006). A az zas budes volat boha, zjisti si, jak jsou ty kufry velky, HHR ma 638l, po sklopeni sedadel 1787l. Zkus to znovu, Daewoo! :-!
Andy
Prave ze jsem se v obou vezl, viz. muj prispevek vys. Ale kvalita palubky, prestoze to neni zadna slava, tak ta by mi na tom vadila asi nejmin...
DaewooMaster
Boze muj, dalsi, co nepochopil, ze to auto nevzniklo proto, aby trhalo rekordy v prodejnosti, v souciniteli odporu vzduchu nebo konkurovalo kufrem Oktavce apod. 8-s Jinak libi se mi PT (dokonce jsem o nem onehda i vazne uvazoval), libi se mi i HHR, ktery mi prijde jeste vic stylovejsi (ci sokujici, chcete-li) a tedy zajimavejsi...
IPace
ty si se v obou vezl, nebo jen slintas hladem >😁 , srovnaval sem kvalitu zpracovani, tedy to naco si sahnes 😉
ale my tu netvrdíme že sa nepredá pár desiatok ks.. a nájde si pár záujemcov aj v čr ale GM asi počíta s trošku inými číslami a určite mimo EU.. 😉

a uprimne.. podla mna ma HHR z designu hotrot-ov akurat tak pár detailov.. pripomína to čo pripomínať má - SUBURBAN teda truck/SUV z 50rokov- kedysi velmi oblubený..
[odkaz]
[odkaz]
Andy
"...kvalita nika odlisna od Junaka..." To si lze vysvetlit jen tim, ze jsi hlady silhal (a to dost). Srovnavat kvalitu interieru HHR (vcetne sedacek) s octavii nelze.
Kvasoň
Retro design mám rád, ale musí být udělán pořádně a s citem pro detail. PT Cruiser byl na hraně snesitelnosti. Tohle je ale nepovedené cvičení puberťáka, který netušil, co dělá... škoda... 8-s
Ja som to videl uz pred par tyzdnami a velmi ma to auto uputalo. Na zivo to nie je vobec velka obluda, tak posobi len na fotkach, je to klasicky kombik/MPV. Dizajn je vec subjektivna, mne sa paci ale mne sa vzdy pacili americke HotRody. Sterilnost VW koncernu nema so zaujimavym dizajnom nic spolocneho. Vsimnite si tiez ze HHR sa podobne ako vsetky kombi/MPV predava v dvoch verziach: rodinnej a podnikatelskej.
Klaudius
Poznám zopár ľudí, ktorí by boli schpní si tento voz kúpiť. Byť iný, svojský, trčať z davu, aj to je pre niekoho dôvod.
IPace
no ono kdys si k tem zakladnim 20800 za LT 2.4 dolarum pripoctes dan ktera v USA je od tusim 4 do 12% podle jednotlivejch statu, tak ses hnedle na rekneme 22 tisicich, pak preprava do CR, clo, zdejsi dan, to ze preberou zaruku, tak tech 612900,- respektive 512900,- pri leasingu neni nijak zavratna castka, tohle auto v evrope proste neni k tomu aby trhalo prodejni rekordy, ale aby zaujalo tve oko kdys pojedes okolo salonu chevroletu a prednim bude stat prave HHR v oranzove barve 😄 ja to dneska zazil, proste me to primelo k zastavce a projizdce v tom aute 😄
ten retro dizajn celkom ujde, i ked su na trhu aj ovela krajsie auta. s tymto autom v europe uspech cakat nemôzu. ale najviac co ma na tom celom zaraza je ta cena. pri dnesnom kurze dolara by som cakal ze bude stat aspon o 150tis. KČ menej, v usa taketo nieco stoji okolo 20 000 USD
IPace
dneska sem si to frcel kolem Chevroletu kdys sem si jel koupit tortily, bohuzel us ne v A6 ktera ted "patri" nejakemu zlodeji, ale v zapujcene Ókťe dvojce s pridomkem Junák >😁 a meli tam vystavenej prave tenhle retro-car v tehle neprehlednutelne oranzove, tak sem se tam stavil na pokec a kouknout na ty jejich auta, musim rict ze me predvadeci jizda s HHR nijak nezklamala, sedi se v tom dobre, kvalita me neprisla nijak odlisna od "Junáka", jen design jinej, motor tahl slusne a za ty many co to nabyzej me to neprijde nijak spatne, pri leasu sleva 100 tacu no proste takova imidzovka pro studaky s "bohatsima" rodicema co daj potomkovi auto za 500tisic a vic ani ranu, do oka me sice vice padla Epica, ale tu sem si predvesti nenechal pac tam meli skladem jen naftove ustroji a tim se me dnesni jizdni zazitky opravdu kazit nechteli, takze s Epicou se svezu as za 14 dni kdy ma prej prijisti bezninove ustroji o 6 hrncich a 2 nebo 2.5 litrech 😄
da_b0mb
Pocuj ty tupec! Si odo mna o 20 rokov mladsi!!!! Tak mlc
nieje všetko zlato čo sa bliští a nieje všetko cool čoho je na cestach málo.. stejne ako nieje design ako design.

súhlasím s tebou že mainstream je nuda a masovka, ale
myslím že podstatná časť návštevníkov tohoto servru zajde dalej než do tesca na nakupy a to nemá nič spoločné s tým kto má aké auto..
peter222
Ale aj tak prajem vela šťastia tomuto modelu v európe aj ked´ asi vela vody nenamúti. 😉
😉
Ricardo
Napsal jsi to moc hezky, má to jak se říká hlavu a patu :yes: spojení "retrovlna je už skoro na břehu" nevymyslí jen tak někdo :yes: :yes:
Konecne hlas rozumu 😄
Andy
Par osobnich zkusenosti: Vyhled ven a pocit stisnenosti je snad jeste horsi, nez se zda byt zvenku. Na zadnich sedadalech se navic pocit stava skutecnosti, pokud mate odhadem vic, jak 170 cm (!), tak si dva za sebe pohodlne nesednete. Automat je srasny, totalne tupi snad celkem dobry motor. Spotreba kolem 8.6 je pri klidne jizde realna. Aerodynamicky hluk je znacny uz pri 110 km/h. Pozitivum je objemny zavazadelnik. Vnejsi vzhled je podle meho veci osobniho vkusu, ale PT je vedle HHR velky elegan. Interier je snesitelny.
Pierro
PREČO mi nechceš odpovedať čo je to taká audi prémia??? alebo si trinácťročný matelko???
da_b0mb
Hele jako imitator nejsi vubec spatnej >😁
Pierro
ty jeden tupec! asi nevieš čo je prémiová kvalita!!!!
da_b0mb
Ber to tak, ze nebyt takovych jako jsme my (tim myslim tebe nebo sebe-ja teda nemam PTC), tak koukame na sedivou produkci,kterou kupuji taci, jako je treba Pierro >😁 ...a na silnici by to byla nuda 😉
neberiem to vobec v zlom .. len som to chcel vediet :yes:
DaewooMaster
To auto je predevsim stylovka a ne upocene HTPcko na kazdodenni nakupy v Tescu jako v pripade Tvych predrecniku. Auto je to minimalne zajimave, neokoukane a urcite si sve priznivce najde stejne jako si ho nasla bezbreha nuda a sed jednoho koncernu zalozeneho panem Hitlerem specialne za ucelem motorizace tupe masy za maly peniz... Do dnesnich dnu zustala bohuzel uz jen prvni cast z teto vize...
Pierro
Pro mne je americkým retrostylem třeba Mustang. Anebo několik připravovaných novodobých "muscle carů". Tam ano, tam mi to retro sedne a jedná se o velice šmrnconí auta....
Pierro
Služebně Oktávkou, soukromě Audi A4. Neber ode mne ve zlém že se mi PT ani tenhle Chevy nelíbí. Pro mne bohužel navždy zůstanou nevkusnými obludami. Samozřejmě to nikomu nenutím a věřím, že pro spoustu lidí je jejich nezvyklý design velice zajímavý a přitažlivý. U tohoto auta je to jasné - má své nadšené příznivce a má své stejně nadšené odpůrce. Nic mezi tím... 😉
btw.. v čom jazdiš ?
Nebudem sa tu rozpisovať o retrodesigne, lebo stejne si každy z vas myslí to svoje.. resp. kupi plechovku podľa svojej chuti 😉

Čo mi však príde zaujímavé je nasadenie HHR v dobe keď chysler končí s PT Cruisrom, prave preto že neplní marketingové predpoklady (to neznamena že sa nepredava - europa sice nic moc, ale v amerike to bolo pomerne oblubene auto)..retrovlna v US je skoro na "brehu" nakoľko nové modely sú pod tlakom japonských automobiliek, ktoré pomaly ale isto menia návyky a vkus američanov.. pretože v tomto boji ani nejde o tych par desiatok tisíc ks v europe ale hlavne o domacu podu a tak je GM celkom jedno ako chuti europanom ich retrodesign.. nopodla mna to bude v celku prepadak aj v US, po prvej vlne pride pokles ako u PT druhej generacie.

A ja ako majiteľ PT by som na HHR nepresedlal stejne tak ako vacsina majitelov PT ktorych poznam .. :-!

[odkaz]
Dinar
cesta, jak se dostat k volantu Vette. Za ty prachy, a ten pocit... >😁 😉
standa-t
Když může za deset jezdit dvacet let starej štyřlitrovej JEEP, proč by tohle nejezdilo za osum
Johnnn
Hmmm Amíci se bez restrostylu asi neobejdou...Kdyby aspoň technikou mohli konkurovat - Chevrolet by měl pochopit, že dnes se pomalu ani pěti stupňové automaty nenosí.
boa, interier jako v Kalině...
ladlen
Ja neverím tomu, že táto "obluda" dokáže jazdiť za 8,6 litra benzínu, minimálne 10 to určite bude, aj to som ešte veľký optimista.
Pierro
U mě se při setkání málem projevil dávivý syndrom - no povedané po slovensky - skoro som si odgrcol... 8-s
gld
najviac tomu chyba poriadny motor, 2.5 turbodiesel a 6st. manual prevodovka..cez vzhlad by som sa dokazal preniest
da_b0mb
Prvni co me napadlo - majitele PT cruiseru budou jedini potencialni kupci 😄
Pierro
Vieš že ani neviem či sa predával?? ale myslím že nie. Videl som ho asi pred 14 dňami a stačilo mi. Otrasný je celkovo, eteriér (ten preovšetkým) a aj interiér. Nazývať toto novou érou klasiky by som si netrúfol... Ostatne nedávam tomu v európe dlhý život. Zopár sa ich predá a o rok dva ho v tichosti stiahnu z predaja. No uvidíme. Trebars sa mýlim... 😐
Klaudius
Nová éra americkej klasiky. Proti tvarom sa stavať nebudem, každý vyznáva iný štýl a iné hodnoty. Pre mňa je to zvonka obluda, interiér ale nevyzerá až tak zle, ten je celkom zaujímavý. Ale vzhľadom na vonkajšie rozmery úbohý vnútorný priestor a ešte úbohejší výhľad z auta, to nie, to si neprosím.

V Čechách sa doteraz nepredával?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Pierro
Prooha, tak jsem si dlouho myslel, že bezkonkurenčně nejošklivější a nejvíce kýčovité retro byl PT Cruiser. Ale tahle potvora zatím překonává všechno. Měl jsem čest spatřit tuhle zrůdu naživo a povím Vám je to teda ážně vrchol amerického (a nejen jeho) nevkusu. Pro mne jeden z horkých adeptů na nejošklivější vůz posledního desetiletí... 8-s