Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

e.Go Mobile Life je roztomilý elektromobil do města. A jeho cena je hodně slušná

19 komentářů

zewlak
Osobně bych radši bral microlino, to je též dělané do města a hlavně to má design Isetty
[odkaz]
Xylo
Tohle by mi úplně stačilo i s tou nejmenší baterií 😉
xxc
Ano, ale keby stalo polovicu, takych 8000 €, uz by bolo konkurencieschopne.
praděda7
Souhlas. U takových aut-íček měly EV zůstat. Problém se smogem je přece ve městech a ne na venkově.
topten
a jak si to predstavujes??
pojedes s normalnim autem s karou, na ktery bude tohle pidi auto, zaparkujes na P+R a po meste budes jezdit s timhle pidiautem??
myslis ze normalni clovek bude ochotnej do tohodle vlizt I s ohledem na bezpecnost ??
wakantanka
Do 500viek a jej velkostne podobným lezú radi, dokonca si ich aj radi kupujú práve pre ich veľkosť. 😄
Arese
No hlavně kvůli jejich fantasticky cool designu, ne? 😄
traveldrive
Myslím, že aj autá veľkosti Nissan Leaf majú niečo do seba. Beztak sú mini v mestách v úplnej menšine. Aj po meste a s elektrinou je možné jazdiť v priestornom a pohodlnom aute, nie? Ani v Japonsku nejazdia po mestách len mini.
wakantanka
To nikde netvrdím, ale stojím si za tým že aj tieto mini autá majú svojich kupcov a užívateľov. 😄
traveldrive
To rozhodne. Aj keď som teda nereagoval na teba ale na starca.
Arese
Auta ano, ale ne elektromobily! 😉
wakantanka
No jasne nemajú ručnú brzdu, diesel pod kapotou, 4x4 a ťahajú brucho po zemi. Čo tam máš ďalšie?
topten
rozdil mezi verzi s nejmensim a nejvetsim dojezdem 4000E, rozdil kapacit 9kWh, tedy 1kWh 444E, pritom vyrobni ceny jsou dnes kolem $160/kWh, tesla vyrabi za $110/kWh a zacina se blizit $100/kWh.
znamena to ze u ve verze s nejvetsim dojezdem stoji aku 10622E, tedy vic jak polovinu ceny auta. pritom hodnota aku je max tretinova, takze auto by mohlo byt cca o 7tis E levnejsi, tedy 13tis E, tedy na nase cca 330tis kc...
samozrejme, auto s kapacitnejsim aku muze mit vyssi vybavu, ale o tom nikde ani zaminka.
kazdopadne s rostouci konkurenci pujdou ceny elektroaut rychle dolu a s klesajici cenou AKU dvojnasob rychle a za par let prijde doba, kdy elektroauto bude levnejsi nez srovnatelny auto se spalovacim motorem ...
WinDiesel
sni dál své vlhké sny zatímco cena mědi a kobaltu letí strmě vzhůru …. >😒]
topten
je nova technologie, kdy bude stacit jen 20% kobaltu tu pesimisto
navic ceny lithia padaj dolu
Bako
Když pojedete do lidlu, tak si nemusíte ani brát košík, můžete tam zajet s autem.
Druid
...raději Smart FourFour/FourTwo EQ - dá se sehnat od 400 tis.😒br /> [odkaz]

Kvalitou, dostupností servisu, jízdně i bezpečností je někde úplně jinde.
traveldrive
A ako to vieš...?
Ja Prvni 123
Pres noc v zasuvce, rano do prace a vecer domu. Proc ne.

Ja chci od auta neco jineho, ale Praha, Brno, Ostrava... tam muzou byt lidi, co to takhle mají.