Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ferrari California: první informace a navíc fotografie se střechou

84 komentářů

norday
Jdu obchodovat na burze!!!😃))
RS
Bože, kdo vymyslel ty koncovky výfuku pod sebou 😒 Na Lexusu IS to je jako pěst na oko a tady to taky není zrovna nejrůžovější.
norday
novitec nb hamann ti udela jiny..podle gusta😉
RS
To doufám, protože tyhle z Hypernovy se mi nelíběj 😉
skejpa
ty koncovky sou prave fantasticky !! na lexusu IS-F teda vypadaj jeste o tridu lip ale tady je to taky nadhera 😄

jen mi to malinko (jen malinko) pripomina alfu 8C. ale nic proti. je to pekny auto 😊
RS
Chybí nám přímý pohled na celou záď, takže těžko hodnotit, ale na Lexusu to totálně hyzdí celkem vydařený design. Estetika nula a navíc to narušuje proporce, čímž se auto opticky zvyšuje. To dát na Fabii, tak to vypadá jak autobus.
Klaudius
Fabia vypadá dost mizerne aj bez toho ;-\ .
Je to vec vkusu, niekomu sa to moze pacit, niekomu nie. 😉
Mno na Lexusu to je opravdu strašný... tady chybí ta přímá fotka, tak zatím nemohu soudit, mno...
Leg
Vieš, oni v lexuse výfuky okukali z tohto Ferrari, tak ako kopírujú stále, povedal by skalný odporca všetkého japonského.
skejpa
a tim si chtel rict ?
norday
me taky ne, ale vubec ferrari posledni dobou ujizdi na " poutovych detailech, trosku mi chybi ladnost a cistota 355 nb 456ky(je to 456tka nb se pletu?😃 ale jinak to je presne auto podle meho gusta, malej sportak s osmivalcem a pevnou skladaci strechou..jiny auto bych uz snad ani nepotreboval...jsem rad ze se tenhle typ auta pomalu zacina cim dal vic objevovat (nova generace Z4 napriklad😃 jdu vydelavat penize😉
507
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Klaudius
Ty si drbo....
To auto určite postavili preto, lebo Harry Potter v poslednom dieli nezomrel a preto, lebo si sa nemal do čoho navážať, tak ti chceli urobiť radosť...
Leg
Fakt nezomrel? Chcel som si to prečítať, ale už to nemá význam. Veľmi pekne ďakujem >😁 >😁 >😁
Krásné vozítko! Přijde mi že tohle dělal designér Alfy Mi-To a 8C....
To abych začal pomalu šetřit 😄
No co, budou prémie, tak si třeba koupím aspoň model....😄
jirka1203
neviem prist tomu na chut.. asi vždy čakam viac od I
ManInBlack
Doufám, že si dělaj srandu a tohle NEJSOU oficiální fotografie. Silueta je docela pěkná, ale zepředu to vypadá jak žába a zezadu jak bubák nakreslený pětiletým dítětem.
Klaudius
...dizajnu tohto auta sa nedá vytknúť absolútne nič. Mať ho v garáži, tak dotyčný kritik sklapne a bude ticho jak myška.
Je to proste Ferrari, a je to osobnosť každým cólom. Možno mu cghýba nemecká akurátnosť, precízne detaily a dokonalosť v každom ohľade. Ale práve preto je to Ferrari.

Ano Enzo ferrari nebol človekom, ktorý sa páčil každému. Na spoločných obedoch, ktoré boli pre pozvaného zamestnanca firmy alebo stajne vyznamenaním, mal starý pán dva výrazné zvyky. Nahlas a s chuťou "chriachal" do obrovskej vreckovky, a škrabal sa na miestach, kde sa slušný človek v spoločnosti neškrabe. Autá nesúce jeho meno obsahujú aj kúsok jeho výnimočnosti. Sú nespútané a svojské. Kto im to môže vyčítať?
jirka1203
to nie je tak že si trepme čo chceme, ja som vyjadril len svoj nazor, a ním stotožnujem len sam seba. Nehovorim že je škarede, nevyvažene alebo niečo podobne.. hovorim len že nesedi mojmu gustu.
fiorano,F430 su krasne auta, akurat toto mi pride trošku "menej exkluzivne"
Klaudius
Spravne, ved ja na Teba nijak neutocim ani nepoukazujem 😉 . Kazdy ma pravo na nazor, a ja Ti ho neuberam, ani som to nemal v umysle. Ze je kazde Ferrari svojske, svojrazne a "proste Ferrari" neznamená, že sa musí páčiť každému. Nič také som ostatne ani netvrdil.
jirka1203
ale ako každý taliasnky design.. treba ho vidiet na živo, to je o uplne inom :yes😒br /> a k technike, dufam že bude opat na špici, opat FERRARI
norday
tak si nechate udelat karoserii u nejakyho studia novou no😄 aspon budete mit jedinecny auto jediny na celym svete..koupili jste si ferrari, takze jste bud nechutne bohati nb Leos Mares 😉 v obou pripadech je to resitelny...😃))))
jirka1203
>😁 :-!
norday
No ale kruta sranda je , ze si z nej sice delam legraci ale on si ty auta fakt kupuje, zatimco my na ne jen slintame😒(( 😉
Klaudius
Ty si sama sranda dnes... 😉
Asi si nemrkol do mojho profilu, zistil by si, ze mam uplne ine srdcovky ako Ferrari, aj ked za takehoto cerveneho krasavca by som sa urcite nehanbil... 😄
norday
Ja taky Ferrari obecne moc nemusim (tohle me laka svoji koncepci) ale stejne 😃) chtel bych mit pocit ze si ho koupit muzu, kdyz budu chtit😉
Klaudius
Snívaj, možno to raz vyjde 😉
jirka1203
tak mna zase laka, vlastne všetko made in italy 😉 100 ludi 1OO chutí tak to ma byt😊
GTI
No... člověk se dívá na obrázky a podvědomě čeká kdy se mu začnou nadouvat tanga... a ono nic. Čím to? Že by stokrát viděné líbivé tvary, které postrádají na dramatičnosti, na jisté složitosti až sošnosti pozvolna přestávaly fungovat? Motor vpředu, abys moh´do mohutné zádi zastrčit pevnou střechu...no, čekal jsem Dino tohoto století a zatím je mi z toho nějak jenom... Divno. Že by to chtělo čas? Nevím... nevím.
Lacine, libive a vsadim posledni gros, ze se bude prodavat jak housky na krame. Skoda, sosne karoserie Ferrari pravdepodobne vymrely s 575 Maranello...mozna Fiorano se blizi, co posledni mohykan (byt lehce poznamenany aktualni poutovosti). Ba ne, posledni Ferrari, ktere ma koule na to byt sve je 612 Scaglietti - na fotkach vypada, jako nebohy kytovec vyvrzeny na plaz, ale v realu je to cisty kousek italskeho designu ve stylu "Via di qua! Tuto belle!"
norday
Schvalne jsem se dival na starou Californii, a nutno rict ze vetsina tech designovych prvku na ni navazuje, nemyslim ty vyfuky😄jak cumak tak ta vyrazna linie na zadnim blatniku.. dokonce i ten nasavaci otvor na kapote

[odkaz]
gld
je tam krásne vidieť dizajnový odkaz starého modelu :yes:
GTI
Designový odkaz na starý model, to umí udělat každej ňouma u vás na vsi z Merkuru. Ovšem udělat kabrio, které trhne dějinami, to už je větší fuška. Ferrari evidentně rezignovalo u tohoto modelu na líbivost. Avantgarda je tatam.
gld
sprav mi radosť a zomri
GTI
Mozky už u vás v koloniálu došly? Zkus to opět zítra.
Vždycky se divím proč ten, který se projevuje jak primitiv, je slovenské národnosti.
Slováci je asi e😜ortují.
gld
ešte nejaký úžasný xenofóbny výrok dňa? nie?
Ty ani nevíš co to znamená "xenofóbny ".
gld
akoby som mohol vedieť keď všetku múdrosť na svete si zožral ty sám osobne? No hlavne že vieš čo si..
Ronault.
Co znamená FX? Není to Fricek Xenofobní?
Ronault.
Chceš říci, že třeba tvůj Guru, VW Golf, rýsuje pokaždé nějaký ňouma od vás ze vsi z Merkuru? To je taky designový odkaz, ten Tebou obdivovaný C sloupek. Protiřečíš si častěji než je zdravo 8-s
BaracudaJ
Pleteš všechno dohromady, C-sloupek u Golfu je jako "hokejka" na zadním sloupku BMW. Zkrátka typický prvek pro danou automobilku. Pokud ho uvidíš na jiném voze, vždy si vybavíš originál.
Takhle California je pokus o retro, ale všechno je to nějaký moc okatý.
jirka1203
to by si musel asi poznat význam slova RETRO.
gld
chcelo by to VW alebo štyri kruhy na prednej maske, mudrlant jeden
GTI
Ale di ty náš brepto. Po čem toužíš, to mi psát nemusíš. Založ si blog. Zde diskutujeme o diskutabilním počinu ferrari.
gld
túžim po fábi junior 1.0MPI bez zadného plata v základnej výbave s nelakovanými nárazníkmi a na plechových trinásťkach ty inžinier..koncern for ever..
GTI
Za to se ti zde nebude nikdo smát. Fabia je dobrý vůz. Ještě že máš dostatek sebekontroly se tu nevypisovat o tom, že v garáži máš jednoho nebo dva lexíky. Cením, že se držíš tam, kam tě přimáčkl život. Poznal jsi svůj plot. Bravo :yes:
martinius
Si trochu drzí a trochu viac namyslený. Nemôžeš o gld vedieť vôbec nič. Čo robí, na čom jazdí a ani kam ho život primačkol, tak by som bol potichu.. A "udělat kabrio, které trhne dějinami", snáď to nebude Eos!! 😉 (niežeby to bolo zlé auto ale emočne stráca)
gld
jasne eos je pre tuto inžiniera Grose Trotel *** symbol kabrioletu ako má byť..kam sa hrabe ferrari >😁
Ronault.
Koukám, že se můj Grose Tr... chytl. To tedy koukám >😁
GTI
Proč bych měl být drzý či namyšlený tím, že vím, že gold má místo velkého mozku malý a místo malého lejno... to je tu obecně známá věc, ostatně tohle snad odtušíš i ty z jeho příspěvků. Někde nahoře tu píše, aby kolega zemřel, co ti nyní odpověděl, to si přečti sím... o ostatních příspěvcích raději nehovořit.

EOS? jak tě mohl napadnout v souvislosti s Ferrari EOS? Zde jde o to, že je to (vizuálně) na zadek přetežklá karoserie, vyvedená do líbivosti s absencí potřebné míry dramatičnosti. Je to přece ferrari, žádna barcheta...
gld
prečítaj si čo píšeš ty, inžinier nepotrebných vecí..sa obúvaj do svojej matku u ktorej bývaš

p.s.-to s tým goldom kedy pochopíš?
martinius
Tak, mne vo všeobecnosti vadí to smiešne urážanie z jednej či druhej strany. Z príspevkov by som radšej nesúdil na čom človek jazdí a po čom túži.. Predstav si, že by sem napísal hokejista s dokončeným šiestym ročníkom. Na čom sa ale vozí?? 😒 No ale nie o tom som chcel.. Ja si myslím, že to dizajnéri celkom zvládli. Samozrejme, že dizajn nieje vyvážený ako napríklad u F430 Sp., ale to je dané pevnou strechou a môj názor je, že využili predchodcu, ktorý má zadok podobne tvarovaný aby naň mohli odkazovať v marketingu.. Dobrý ťah..
GTI
Já přece nikoho nesoudím. to gold psal o tom, po čem touží. S tím šestým dokončeným ročníkem bych u golda (s odkazem na úroveň jeho textů) souhlasil.

Jo, chápu... samo, že je to dělo. Mně překvapilo, že mě však neuhranulo... souhlas, že ta střecha je důležitá. Uvidíme.
martinius
Presne tak, uvidíme. Uvidíme naživo.
Pierro
No upřímně řečeno, čekal jsem také trochu víc. Smozřejmě, je to ferrari se vším všudy, jen mi to nějak chybí větší designová svébytnost. Své kupce si bezpochyby a bez problémů najde, ale přeci jen mi tam něco chybí. Původní California se mi líbila tak nějak víc.
Souhlas, bude se to prodávat (asi) jen proto, že to je Ferrari a že bude cenově (asi) levné.
507
Pierro
Daniel, ty ma neštvi - lebo ti naplácam na holú!!! Utekaj si písať úlohy!
507
gld
nezabúdaj že ty si ten hnoj priviezol zo sebou v batohu, "kapacita"
Pierro
daniel, nebolo by užitočnejšie keby si sa išiel pozreť na domáce úlohy?? A malé doporučenie - keď sa ti v tom našom hnoji nepáči a všetci sú primitívi, tak prečo sem chodíš???
507
Utři si monitor nebo brejle, ty samozvanej recenzente 😉
Je to pekný kus, ale čo robia tie dva výfuky nad sebou? Fakt to vyzerá, ako keď "tuzér" "vytuzí" Fabču. Ale pravda je aj to ,že ikona si môže sem-tam dovoliť takýto "úlet"
design 8C delal designer, ktery je ted audi, no a mi-to delala uklizecka...
webpaja
Generel evokuje vzpominku na krasne 575 America, detaily zase na povedene Fiorano. Pravda dvojice vyfuku nad sebou neni urcite carovna, ale dodava zadi dravost, zadni lampy jsou do tvaru zadi zakomponovane prenadherne. Co me zaujalo nejvic jsou vykony, vs spotreba, realna bude samozrejme jinde, ale to plati pro vsechny auta napric tridami. Za sebe rikam ano, klasicka i moderni...California je pravym Ferrari!
při čtení příspěvků jsem se dočetl pouze to, že je to obšlahlá alfa 8c jo a taky že vypadá ferrari strašně. no ale to me nejak nesedí, protože se naopak všichni rozplývali nad desingnem 8c. tak jak to teda je? podle mě jsou obě auta naprosto luxusní káry s úžasnými tvary a snad nic se jim nedá vytknout. :yes: :yes: :yes:
delphino
Zepředu mě přijde, jako by si pozvali designera z Maserati, hlavně ty přední světla. Jsou navrženy v úplně stejném stylu. V zadu už výše proklamovaná Alfa, ať už 8C, nebo Mi.To. Celková koncepce auta je sice velice lákavá (a opravdu proti ní nic nemám, ale není tradičně "ferrariovská". Jediné co na tom autě evokuje Ferrari je ta červená barva. Zbytek ve mě trošku evokuje něco jako koncernový mix.
Jinak auto je povedené a zvolená koncepce je v duchu dnešní doby , která jistě neskončí rychle. Věřím, že auto má jízdní vlastnosti naprosto špičkové, stejně jako onen motor. Pokud nepřemrští cenu a půjdou pod F430 kabrio jistě bude mít komereční úspěch. A já jim to přeju i když bych radši viděl něco podobného u Lamba. (hlavně proto, že vím že Lambo bude mít jen dva modely a pokud bude chtít zákazník něco níž musí k Audi, nebo konkurenci...)
norday
No murcielago uz asi brzo skonci, takze budou mit jen jeden model..
delphino
má po něm přijít nástupce to vím poměrně jistě (tedy tak jistě, jak to ví zprávy, ze kterých jsem se to dověděl já).
Bude to následovník, ale měl by být o něco silnější, hospodárnější s novým dvanáctiválcem (současný má kořeny ještě v Diablu) a snad i lehčí trošku přívětivější co se týče pohodlí při jízdě(tedy aby ses po delší cestě nemusel vydat rovnou k masérovy, nebo rovnou chiropraktikovi (nebo ke komu), ale ne že to bude supersport pro každého, ale stále jen pro dobré řidiče) :-!
norday
skoda ho..murcielago je poklad..jednou si ho koupim, byt uz bude ojety 😉 :-!
delphino
já zase pasu po gallardu 😄
Ja zboznuji zase Countach, ale asi bych se neovazil jet rychleji nez 20km/h, ale je to krasne auto
lorenzlubos
Auto je krasne (ved je to Ferrari 😉 ), ale svetla horna cast pristrojovej dosky je trestuhodne, obzvlast u vyrobcu drahych vozidiel. :no: Inak palec hore.
:yes: :yes: 😉 :yes: 😄 :yes:
da_b0mb
Tak uz podle oznaceni, ktere tento model nese, je jasny odkaz do minulosti. Na tom opravdu nevidim nic spatneho a stale to povazuji za kumst pokud se to povede tak, jako v tomto pripade. Vraci se Fiat s petikilem, vraci se VW se Sciroccem, nevim jak na tom je Lambo s Miurou, ale taky se o tom uvazovalo....takze proc ne Ferrari? Akorat ty roury vzadu me neberou. Kazdopadne bych to chtel videt se strechou. Az pujde o zbrusu novy model (rozumej historicky), tak potom budu chapat nektere zdejsi kritiky...
apredol
no tak toto je prve auto na kt ked sa pozrem tak si nie som isty znackou.asi sa im zvlnil papier ked to kreslili😊 je to dooost neproporcionalne a nema to smrnc.kazdopadne uvidime nazivo a potom vam poviem.rovnako sa mi nelubila 599 a live som len otvoril usta ake je to genialne. 430 podobne... 😉
Ano, je to tak, chlapec s nickem GTI byl zachycen na fotografii, takze nyni se i vy muzete podivat, s kym mate tu cest: [odkaz] :yes:
T613
hmm.. autoportrét znalče? Měl bys vědět, že GTI nosí velké brýle s VW v "průzorech". A ruce má potetované číselným označením jednotlivých modelových řad od Porsche.
Ne, ne, to prece vidis, ze to nefotil sam GTI; fotil to jeden jeho kamarad. Ale jinak ocenuji, zes poznal, ze na fotce neni oblecen svym standardnim zpusobem :yes:
webpaja
Dobry vtip, vic se k tomu vyjadrovat nebudu, neZnalce. 😉
gld
>😁 presne tak si ho predstavujem..len ten golf by som vymenil za dvojkový, predsa len..keď čítam jeho predstavy o poriadnom aute tak na také fáro by sa nezmohol 😉
www.skodaoctavia.cz
Mě ty nové Ferárka nějako neberou. 😢