Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Dacia Duster 1.6 SCe 4x4 Comfort – Nejuniverzálnější crossover

Druhá generace úspěšného Dusteru je na trhu od roku 2017. Testovaný vůz pak zdařile propojuje atraktivní vzhled se spolehlivým motorem a pohonem všech kol. A to vše za velmi dobrou cenu.
Zpět na článek
4. 3. 2019 12:59
Cena/vykon
At si kdo chce co chce rika, za tech necelych 400 tisic je to porad bezkonkurencni. Znatelne levnejsi nez osklive ASX nebo Vitara s turbolitrem. A jako naplast za horsi interier dostanete pohon 4x4, pokud jej nechcete, tak jsme razem nekde pod 350 tisic.

Skoda ze ta 1,6 konci behem dvou mesicu kvuli eurohujerum.
4. 3. 2019 18:59
Re: Cena/vykon
Hej kamo, srovani ASX vs Vitara vs S-Cross jsem doslova a do pismene urtpel pred par tydny. Jako prvni jsme vykopli S-Cross, nebot za cenu Vitary je to v podstate totozne auto, jen vypada hnusne. Nechapu, jak si toto muze nekdo koupit, kdyz Vitara stoji v saloonu hned vedle, a ma jen o malo mensi kufr, jinak rozdily v odstinech sedi. To ASX je pro me priklad asi nejhure jezdiciho auta za poslednich deset let (ano, Pajo, i ten Tucson je LEPSI). Je mekke, ma priserna sedadla, naklani se, nesedi a na pricnych nerovnostech odskakuje... Nic horsiho jsem opravdu za poslednich deset let nejel a to mame v rodine i Sandero. Navic uvnitr vrze a rachoti jako nejaka vylitana herka. Felicia z roku 1996 je proti tomu etalon jizdnich vlastnosti. Pokud bych mel sestavit nejhorsi auto, co znam, vypadalo by jako Hyundai iX35, melo sedadla a volant ze Sandera a jezdilo by jako Mitsubishi ASX.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 13:05
Není divu
Že se tolik prodává, tady jde image značky stranou Renault/Dacie se tímto autem dokonale trefuje do mezery na trhu, která již po mnoho let nemá konkurenci..

Jsem rád, že takové vozy ještě existují ;)
Avatar - speedfred
4. 3. 2019 15:50
Re: Cena/vykon
Ja musím jazdiť takmer každý deň okolo salónu Mitsu , ale na tie zrúdy čo majú vystavené pri ceste to sa nedá pozerať. Pritom asi trocha úchylný som keď sa mi páči Toyo CH-R ako som niekde počul >:D
Avatar - jazva
4. 3. 2019 21:30
Re: Cena/vykon
Presne... ASX je taký hrozný šerbel, že v súčasnej dobe sa podobne hrozne jazdiace auto len ťažko nájde.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 14:13
Re: Cena/vykon
Trochu tak občas píšeš >:D >:D

Eclipse Cross - seděl jsi v tom autě? A seděl si v zadu? Viděl si kufr? Chápu, že si takové coupé SUV koupí někdo v podobě X6, má to výkon, je to velké a opulentní, ale Eclipse Cross moc nechápu. Pro rodinu to rozhodně není, po B sloupek je i hezké, ale proč Coupé? Kdyby takto vypadalo nové ASX, nabízelo 1.5Turbo, který jak ještě nedávno psali, nové ASX mít nebude, tak pak ano, pak by to bylo zajímavé auto.
Avatar - KANKUNEN
4. 3. 2019 13:51
Duster je přímo geniální auto,
Nejlevnější a zároveň má svůj osobitý design. Vypadá hodně dobře a zároveň jako pracant. Do všech těchto podobných aut mi pasuje podladěný mazdí dvoulitr . 1,6ka je v dnešní době dýchavičná.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 13:07
Re: Cena/vykon
Pokud bych chtěl auto i mimo silnici, tak právě bych radši bral Dci :-)

ASX není konkurent, to je zvýšený hatch, navíc ošklivý >:D Vitara je fajn, ale už to taky není ta Vitara, která byla ještě opravdu trochu offroadem.
Avatar - speedfred
4. 3. 2019 18:29
Re: Cena/vykon
sorry ale ja nemôžem okolo ASX ani prejsť a už vôbec do neho sadnúť :-!
5. 3. 2019 09:15
1.6 SCe vs. 1.5 dCi
Atmosférická jednašestka není špatný motor, ale kdo chce 4x4, je prostě lepší volbou 1.5 dCi, který to v pohodě utáhne/ukroutí. Nechtít 4x4 ale předokolku, tak bych 1.6 SCe bral všemi deseti.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 14:41
Re: Cena/vykon
No právě o tom píšu, že Eclipsse Cross je auto... trochu k ničemu pro dost lidí. Je to SUV - to by mělo být auto prostorné s velkým kufrem a možností jet i mimo silnice... kdyby to bylo nízké 5dv coupé, neřeknu ani popel, tam to asi o stylu být má, ale SUV mimo stylu bych čekal, že bude praktické... což Eclipsse Cross není.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 14:29
Re: Cena/vykon
Nevybere >:D Eclipsse Cross má kufr jak hatchback >:D 341 litrů vs 419 u ASX! To je na tak velké auto hodně málo....
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 14:27
Re: Cena/vykon
Ty si asi nikdy nic velkého nepřevážel, žejo? >:D Sorry, ale ten kufr a zadní sedačky ( kolik měříš? Ta svažující střecha je pro nás vyšší postavy peklo), tak si rodinné auto nepředstavuji. Jak jsem psal, po B sloupek je to auto solidní, dál už ne >:D
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 13:59
Re: Cena/vykon
>:D Ty , který 99 % aut o kterých diskutuje nikdy naživo neviděl, budeš mne říkat, že u mne nehrozí, že bych na ASX někdy podíval ? V té staré jsem seděl několikrát ;) Proto říkám, že kupovat auto této kategorie, tak už do salonu Mitsubishi nejdu.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 13:48
Re: Není divu
Hele, ty vidíš oblíbenou značku a máš temno >:D Jde o to, že interiér auta vypadá jak před 15ti lety včetně materiálů, takže ano, tam by se měnit mělo hlavně. Grafika přístrojů, displaye... pak je auto nekonkurenceschopné.

P3008 je spíše MPV, ne ? Které vypadá jako SUV.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 13:33
Re: Není divu
Já ti nevím, ale ASX je pro mne takové auto, které bych ani nešel projet... nelíbí se mi, uvnitř je hodně plastové, to i ten Duster v dobré výbavě alespoň umí působit minimálně jako průměrné auto.

Ty leštěnky, jak popsiuješ, jsou jiné typy aut, malý a levný "offroad" (píšu to s nadsázkou, ale SUV už je dnes spíše auto jen na silnici) je pouze tento Duster a Niva. Nové Jimny možná také, ale moc ho neznám, tak netuším.
4. 3. 2019 15:13
Hodnocení interiéru
Opět rýpnutí do Japonským interiéru v článku.

Pro srovnání přidávám fotografii interiéru Škoda Rapid (napadl mě jako první a také ho všichni znají): [odkaz]

Toto o dost dražší auto má nějak lepší interiér ? Co ty levné plastové otočné ovladače, ve kterých není žádný cit ? Nebo pověstná ergonomie loketní opěrky ?

Takto například vypadá Superb: [odkaz] Opět plasty, za milion je tam navíc obrazovka a některé plasty jsou barvené do chromu.

Opět nic proti tomu. Je to v pohodě. Co mě ale vytáčí jsou ty kecy na Japonské interiéry.

Toyota Camry: [odkaz]

Subaru Levorg: [odkaz]

Mazda 3: [odkaz]

Všechno stejný plasťák. Nechápu, co je na těch interiérech jiného, všechno se to liší jen stylizací podle toho, jaký styl zákazník očekává. Ale naprosto všechno jsou to ty samé plasty. Neliší se to ani v kvalitě zpracování. Například pověstní povrzávání přístorjovky Passatu B6 a později i B7, to byla panečku lahoda.

Totální zaujatost a předsudky vůči Japoncům.

A jen tak mimochodem, ten interiér Mazdy 3 je v ceně průměrně vybaveného Rapida. Doporučuji porovnat jak fotky, tak naživo. Přímé přesednutí v rámci těchto dvou aut za stejnou cenu může způsobit menší šok.
7. 3. 2019 09:37
Re: Symbol neúspěchu
Prý neexistuje nikdo kdo by Dustera chtěl >:D . Mám na německou prémii, prachů že nevím co s nimi, ale nepotřebuju si hrát na lepšího člověka. Dustera jsem si koupil protože jsem ho chtěl, rád s ním jezdím a nestydím se v něm. Tak že máte mylné úvahy.
Avatar - speedfred
4. 3. 2019 16:32
Re: Cena/vykon
Eclipse je jediný(-é) čo vypadá ešte k svetu,ale aj tam by som ta nešiel. Chystám sa do Ženevy tak to možno tam zľahka omrknem.
Inak prečítal som si test (čo si dal odkaz) Arteon vs Stinger a Kia nič-moc.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 15:55
Re: Cena/vykon
Stejně si pošilhával po Priusu... já tě viděl >:-[] a Woodyho v něm i vyfotil >:D
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 15:46
Re: Duster je přímo geniální auto,
No asi nebude... hele, proč sis koupil TSI a né třeba nějakou atmosféru? >:D Vždyť sám musíš vědět o čem mluvím...
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 15:34
Re: Duster je přímo geniální auto,
Jo? V jakém roce? >:D Lidi kupovali i Felicie a Fabie s atmosférou... v té době ;)

Jo, bude a hodně by mě zajímalo, jak obstojí proti 1.5T z vlastní stáje ;)
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 15:29
Re: Duster je přímo geniální auto,
Nebo nemaj na silnější prachy >:D Já to nedopsal, pár nadšenců a nebo trh, kdy berou základní motor. Sry.
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 14:22
Re: Za ty prachy... Už asi ne!... ???!!!
ale to sa je jedna uz o "jineho zaka z jine tridy" ;-) ... urcite corolla je paradna ale kto raz chce SUV 4kolku ten asi po corolle pokukovat nebude
Avatar - Mikesus
4. 3. 2019 19:50
Re: Cena/vykon
No to asi bude ono. 177 je takový lehký podprůměr. Se svými 186 se řadím spíše k těm průměrně až podprůměrně vysokým a mohu říct, že vzadu se cítím stísněně a cítím střechu v dosti autech.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 16:08
Re: Duster je přímo geniální auto,
Jenže ten motor v ASX není výkonově brán zrovna za vrchol, takže to bude spíše takový průměr.

Opravdu by si vzal radši 1.4 ku? Poslední generace měla 63kw tuším, jezdil jsem s Ibizou s tímto motorem, kterou měla teta a fakt ani ty by si to za TSI nevyměnil, věř mi...
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 15:16
Re: Hodnocení interiéru
Hele, ty máš ze Škodovky trochu mindráček, ne? Už jen ten výstup u článku Rapidu s vozíkem.... >:-[]
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 14:52
Re: Cena/vykon
Mne se i přes tu pseudocoupé krabici nejvíce z těch testovaných líbí Nissan ;)
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 14:44
Re: Cena/vykon
CH-R jezdí hodně jako hybrid, což asi do města lze pochopit, když už někdo musí mít zvýšené auto (jinak je bezkonkurenční Yaris, jak jsem se přesvědčil), Kaskaj není coupé, to auto je velmi dobré, to si zkus, ;)
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 14:25
Re: Duster je přímo geniální auto,
Myslím, že v dnešní době je atmosféra i většího objemu na takové auto zbytečná a jen ti poleze spotřeba. S 4x4 v terénu, kdy potřebuješ výkon i v nízkých otáčkách prostě funguje nejlépe turbodiesel ;)

V sobotu jsme měli na srovnání dinosaura, typ auta, které všichni diskuzně obdivují, velký atmosférický motor - 3.0 H6 4x4 v automatu (Outback H6 180kw) a dostal na "*" od daleko slabších aut, protože než se motor roztočí, všichni už jsou pryč. Neříkám, že to auto nemá něco do sebe... má, ale já bych v takovém typu auta bral radši diesel ;)
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 13:35
Re: Cena/vykon
Jak moc je a není ASX SUV nechci hodnotit, ale já si pod pojmem SUV představím auta, jako je Touareg - něco, co projede i terén, ale zvládá s přehledem silnici... to je v přeneseném slova smyslu Duster, musí mít i ten "offroad" charakter.. a ASX...moc zkušeností s ním nemám, ale je to asi to poslední auto, které bych si vybral. Vitara je hezčí, zdá se i lépe jezdí..
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 13:26
Re: Není divu
suhlas.... paradna trefa.... skutocne fungujuce 4X4 SUV za babku pre realneho sukromnika ... kolko ze dnes ich takych mame na trhu kde je to uz sama navonana lestenka v dvojkolke za dvojnasobnu cenu..... zlaty duster.. ale urcite v tomto este aj vitara... a tesim sa aj na "nove" ASX v 4x4 ktore by mohlo byt tiez razom zaujimave z pohladu sukromnika ( teda nie zeby doteraz nebolo kvoli fajn cene a slusnemu priestor v kabine ale vyslovene benzinova dostupna "rodinna" stvorkolka mu dodnes v eu vzdy chybala ) .. takze dobre auta v tomto nastastie este nevymreli..... este by to za mna chelo aj 5 dverove jimny ktore razom mohlo byt trhakom u nejedneho sukromnika pozadujuceho funkcnu a dostpunu 4 kolku s primeranym priestorom aj pre rodinu .... ale ok... asi este neprisiel spravny cas :yes:
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 14:08
Re: Cena/vykon
ved ja som len astralna hmota... nevidim nepocujem nezijem ale som tu >:D

ano aj ja by som uz tiez radsej eclipse cross ako ASX ale predpokladam ze ASX bude v stvorkolke aj o 2000-3000 eur lacnejsie ako eclipse cross a to pritom maju zhodny razvor a defakto aj porovnatelnu priestrannost ... :yes:
Avatar - woody-alien
7. 3. 2019 13:43
Re: Symbol neúspěchu
Kdysi jsem četl rozhovor s českým prodejcem Rolls-Royců někde v Americe. Psal tam něco v tom smyslu, že nikdy neprodáš Rollse pánovi v obleku a kravatě. Pán v obleku a kravatě má tak akorát na Mercedes nebo BMW. ;-) Jj, všechno je relativní. Ve tvém příspěvku se míchá pravda (Duster je ekonomickou volbou) s fikcí (neexistuje nikdo, kdo by ho chtěl, znamená to že nevyděláváš dost). Nevím o tom, že by třeba ČEZ nevydělal na lepší auta...a ani soukromým majitelům ho tuším nikdo nenutí s pistolí u spánku.
7. 3. 2019 13:19
Re: Symbol neúspěchu
Něco mi říká, že bychom všichni chtěli pořád něco lepšího. Když vidím stometrovou jachtu, taky si říkám, že by mi nevadila:)
5. 3. 2019 12:56
Re: Cena/vykon
Viděl jsem včera Mirage, to je extrém! >:-[]
5. 3. 2019 11:23
Re: Cena/vykon
Misu. má za mě nejodpornejší modelovou řadu. Ani jedno auto není hezké.
Avatar - JirkaV8
5. 3. 2019 09:32
sikula
Duster, to je sikulka. Pro ty kteri se nechteji zaobirat ojetym Japonskym off roadem (Evropa toho moc nema, kde ze jsou casy Frontery) ale za stejny peniz chteji nove, asi jedinna volba. Jimny je totiz v realu dost male a na asfalte to zazrak neni. Duster sice cistokrevny offroad zdaleka neni, jak si mnozi mysli, ale ucebnicove SUV. Ale jeho prujezdnost na spravnych AT gumach je ve vetsine pripadu dostacujici a provozni naklady pro denni pouzivani stale levne. Mozna ve srovnani prvni a druhe generace chybi veta, ze dvojka je podvozkove daleko tvrdsi. Pro stredni kategorii mozna nova Vitara, ktera mi prijde take sympaticka.
4. 3. 2019 21:02
3x ano, postupujes!
Samozrejme, ze pro cloveka, kterej jezdi ve stredni, vyssi stredni premii je to auto stredovek, ale cena/uzitna hodnota na trhu konkurenci nema. Za 400 velky, robustni auto, umi v terenu, dost uveze...tak dela rachot, moc nejede a zere. Za cenu trivalcove fabie pohoda.
4. 3. 2019 19:25
Re: Hodnocení interiéru
Staci cist poradne a nesnazit se ze sebe delat pitomce, specialne pro tebe citat z toho "rypnuti": "povrchová úprava je velmi zdařilá, v zásadě na úrovni některých japonských automobilů, například vozů značky Suzuki." Tedy Camry, Levorg, i Mazda 3 v plne palbe, tedy vse auta, ktera cenove zacinaji podstatne vyse, nez Dacia konci, jsi tu uvadel zcela zbytecne. A Rapida a Superba taky, ale to ti snad doslo, ne?

A jentak mimochodem, ten interier Mazdy 3, na ktery odkazujes, je verze GT, ktera je u nas za cenikovych 602 tisic, k tomu kuze za dalsich 52 500,- a za typrachy mas ty Rapidy hned dva, tak neplacej hlouposti o prumerne vybave...
Avatar - speedfred
4. 3. 2019 17:02
Re: Duster je přímo geniální auto,
Turbo bude mať asi aj iné sprevodovanie,príp iný stály prevod.
4. 3. 2019 16:47
Re: Duster je přímo geniální auto,
no prave.
rozjezdy s atmosferou jsou prijemnejsi, protoze tahne uz od volnobeznych otacek.
turbo musi mit aspon 1500ot aby zacalo trochu foukat a jeste mu to trva.
do ty doby to je jen obycejna atmosfera, ale s nizsim objemem a tocivym momentem nez srovnatelne vykonna rizi atmosfera.
ja nekolik let presedal mezi 150k atmosferou a 160k turbem
a jak pisu, ve meste a v terenu se mi jezdilo lip s atmosferou, protoze tahla uz od volnobeznych otacek a reagovala okamzite, ale jakmile jsem vyjel za mesto, atmosfera se na turbo nechytala.
4. 3. 2019 16:29
Re: Duster je přímo geniální auto,
v nizsich rychlostech je prijemnejsi vykonove srovnatelna atmosfera proti turbu
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 16:03
Re: Duster je přímo geniální auto,
Ty nejsi objektivní, ty nemáš naftu rád >:D

Já třeba jezdil hodně staršíma Vitarama, kdy to bylo buď 2.0 atmo a nebo 1.9diesel a z pohledu příjemné jízdy a na nezpevněném povrchu, to s 4x4 bylo v naftě vždy lepší a jistější auto s dostatkem výkonu od nízkých otáček.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 15:29
Re: Duster je přímo geniální auto,
Neboj, Škodovka nebyla, jinak by vše vyhrála :D... Ale na blogu, nebo později vyjde článek, ale až po Ženevě..
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 15:22
Re: Duster je přímo geniální auto,
Tak atmo dvoulitr, když budu vycházet od Renaultu, tak ty poslední z Laguny III mívali 195 NM, 1.5DCi má 260 NM, to už poznat docela bude, hlavně v té nižší rychlosti ;)
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 15:10
Re: Duster je přímo geniální auto,
Já si to nemyslím, já ti říkám, jak to je >:D Proto atmosféry kupuje dnes už jen pár nadšenců (v těch konvenčních autech pro denní používání), jelikož turbo benzín, nafta, nebo hybrid jsou v běžných rychlostech o dost dynamičtější a to nemluvím o tom, kdyby se srovnaly auta se stejným výkonem, tak by byl rozdíl propastnější v neprospěch atmosféry.

Ten Outback jsem dal jako příklad, s jinými těžkými kombíky s downsizovanými R4 turbo-benzínem a naftou o nižším výkonu prostě prohrával. >:-[]
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 14:13
Re: Duster je přímo geniální auto,
ono by to chcelo okrem atmo aj to 1,3tce v 4kolke :yes: .. a samozrejme ano.. ako atmo v 4kolke by tu iste lepsie sadol nejaky ten benzinovy dvojliter z mazdy alebo mitsu ci toyoty .. ono ta 1,6 atmo v 4kolke aj mne uz pride tak na hrane.... ale duster nie je tazke velke auto a takto s 1,6tkou je aspon aj dostupne... ked uz nic ine
Avatar - rohYpnol
7. 3. 2019 17:25
Re: Symbol neúspěchu
Ne, to podsouváš ty. Já na uvedené ty auta nepotřebuji, tudíž ani nechci.

Uvažuješ jako ... ani nevím jak to nazvat správně >:-[] Možná pozér bude to správné slovo.

Potřebuji auto do lesa, koupím si auto do lesa. Pozér si koupí to nejlepší auto do lesa i když je mu na nic. Ale dokáže si "že na to má".
Avatar - ZZ
7. 3. 2019 17:17
Re: Symbol neúspěchu
Jinými slovy jsi potvrdil, že je to ekonomická volba. Na tebou jmenované potřeby jsou lepší auta, která jsou ovšem dražší a ty na ně nemáš ;-)
Avatar - rohYpnol
7. 3. 2019 17:15
Re: Symbol neúspěchu
Tvůj příspěvek je naopak symbolem debility...

1) Spousta Dusterů je služebních. Proč bych měl kupovat svým zaměstnancům /do lesa/eneregtikům.../ lepší auta než Dacie, když je stejně zničí??

2) Klidně mám v garáži lepší a drahá auta, ale třeba na myslivost/na zahradu/polnosti je nechci ničit... Koupím Dacii, protože na to abych dojel k posedu, naložil krmivo či seno pro příkrm a dojel si do lesa je to úplně ideální.
Avatar - ZZ
7. 3. 2019 12:36
Re: Symbol neúspěchu
>:D >:D >:D Prostě Balík v balíku :-)
4. 3. 2019 16:51
Re: Duster je přímo geniální auto,
propira se 2.0atmobenzin vs. 1.5 turbochrocht
je jasny, ze cim vyssi objem, tim vyssi a priznivejsi tocivy moment
takze porovnavat 2.0atmo vs. 1.9turbo fer neni
jak pises, snad jedine ta mazda.
kazdopadne atmosfera vyzaduje jiny styl
a tomu co presedne z turba do atmosfery se muze zdat, ze atmo vubec nejede, protoze s tim jezdi jako s turbem
4. 3. 2019 15:44
Re: Duster je přímo geniální auto,
dulezita je hodnota na kolech, ne na motoru
benzinak ma o polovinu vyssi vyuzitelny otacky nez chrocht, tak si tech 200 atmosferickych Nm vynasob 1.5
a atmosfera nema zadnou turbo diru jako turbochrocht
jedno auto mam dvoulitrovou benzinovou atmo ctyrkolku se 150k, proti turbobenzinu to je lemra lina, ale ve meste a v terenu to je docela prijemny auto
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 15:33
Re: Duster je přímo geniální auto,
ludia kupovali vitary aj prave aj kvoli kombinacii klasickej atmo s 4kolkou... uz sa tesim na nebeh ASX s 2.0 v 4kolke.... to bude paradny mohykan pre nadsencov... >:D :yes:
Avatar - twistedTSD
4. 3. 2019 14:02
Re: Není divu
3008 je typický crossover/SUV, (zatím?) okleštěný o 4x4. Nepřiznané MPV je 5008.

Pokud jde o interiér, ten hyperkokpit zrovna v 3008/5008 vypadá výborně.
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 15:06
Re: Duster je přímo geniální auto,
tak mysliet si to mozes... nie ja na tom nic spatne ;-) ale pravda je taka ze nejake tie atmosfery tu stale budu a ludia ich budu chciet aj v SUV.. za mna atmosfera neuskodila ani vitare ( hoc dnes uz ju nema ) a neskodi ani mazde ani toyote ...

subaru outback bol vzdy kusok o inom ako o nejakej super dynamike ... je to predpokldam taky ten rodinny kriznik ktory pohodlne motoricky odvezie ale nie je to moc o zrychleni ... ale ten motor urcite ma nejake tie ine vyhody ked uz pretekar to nie je ;-)
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 13:50
Re: Cena/vykon
tak SUV su za mna prave taketo vozy ktore ponuknu aj 4kolku... ASX ju v amerike aj rusku ponuka stale ... a konecne bude zase aj v eu ( po najnovsom facelifte uz opat .... tentokrat ale v benzine ) ...

ASX ma v tomto aj robustny podvozok... uz v case vzniku totiz bolo robene prave ako SUV a nie ako nejaka vyvysena dvojkolkova stylovka... len to by si si ho musel omrknut zblizka a to asi moc nehrozi ja viem ....

za mna je krajsie prave uz to "nove" ASX .. . ale samozrejem paci sa mi aj vitara ... obe auta maju pekne tvary :yes:
17. 11. 2020 23:57
Dacia Duster
Tož chlapci, za svůj poměrně dlouhý život jsem už vystřídal dost aut.
A od 2013 mám Dustříka 1600, 4x4., 1 generace, ještě s atmosféričákem.
Absolutní spokojenost, nenáročný, spolehlivý, pohodlný i pro mou výšku 186 cm. Jízdy na chatu v zimě, v kopcích, žádné větší problémy. A i delší jízdy nejsou žádný problém. Jak do rychlosti, hluku i pohodlí.
Ke srovnání mohu dát Jeep Cherokee své dcery, se kterým občas rovněž jezdím. Není špatný, ale raději volím svého Dustříka. :yes:
Avatar - Beefcake
8. 3. 2019 19:46
Re: Symbol neúspěchu
Auto len do mesta ? Menej rohypnolu by to chcelo.
Avatar - rohYpnol
8. 3. 2019 15:45
Re: Symbol neúspěchu
Jimny? Nechápu proč sem taháš Jimny?
Avatar - rohYpnol
8. 3. 2019 15:45
Re: Symbol neúspěchu
A já ti říkám že jsi mimo.

L-R nemá velikostně a hmotnostně obdobu Dustera. A s Evoque se můžeš jít v terén vycpat. To je auto do města.
Avatar - ZZ
8. 3. 2019 08:54
Re: Symbol neúspěchu
Nechápeš. Není to o egu. Jen prostě říkám, že Duster je volbou nutnou z důvodu ekonomických. Kazdej by si radši válel šunky v něčem od Land Roveru, než v Dacii. Kromě otázky peněz. A v tom to spočívá ;-)
Avatar - Blue Sun
8. 3. 2019 05:50
Re: Symbol neúspěchu
Příliš malý. Terénní auto ve velikosti Dusteru prostě na trhu chybí a SUV jiných značek se na Duster opravdu moc nechytají, to bychom museli někam do prémiovek.
Ale chápu, ty bys do Dustera nevlezl, ego té nepustí. Naštěstí je svět plný rozumnějších lidí.
Avatar - rohYpnol
7. 3. 2019 20:43
Re: Hodnocení interiéru
Hele, interiéry japonců JSOU slabinou. I když:

1) výjimky se určitě najdou

2) Škoda není vždy zrovna skvělý příklad toho jako to má ideálně vypadat.

Přirovnání Dacie k Suzuki trohu přitažené je, tedy aspoń pokud zůstaneme v rámci třídy. Mimochodem, Vitara má v rámci FL měkčenou a hezkou palubku, jestli to pan redaktor ještě nezaznamenal... >:-[] ;-)
Avatar - rohYpnol
7. 3. 2019 20:31
Re: Symbol neúspěchu
Budeš se divit, ale pickup kolikrát lepší do lesa opravdu není. A to právě proto, že jsou velké a těžké. Lesákům klidně stačí prostor pro pily a příslušenství, a to se ti do Dusteru vleze v pohodě.
Avatar - rohYpnol
7. 3. 2019 17:18
Absurdní přirovnání
Kvalita interiérů Suzuki není zrovna pýchou, ale tohle přirovnání úplně nesedí. Japonci jsou lépe sestavení a preciznější. A interiéry u Suzuki... Jako nevím, k jakému Suzuki to autor chce přirovnávat. K Vitaře? K S-Crossu? Ty jsou o dost dál než Duster. I Ignis vypdá lépe.

Ale jestli to mělo být něco ve smyslu - interiér Dusteru se nemá za co stydět, pak OK.
Avatar - white label
7. 3. 2019 15:52
Re: Symbol neúspěchu
Zdaleka ne každý, kdo si kupuje německou prémii (apod.), si ji primárně kupuje proto, aby si hrál na lepšího člověka. V podstatě jedno klišé, vyvracíš jiným klišé.
Avatar - white label
7. 3. 2019 15:15
Re: Symbol neúspěchu
Zrovna s tím ČEZem to nevidím jako trefný příklad, leda, že by v tom běžně jezdil i nejvyšší management ČEZu. ;-)
P.S. S prodejcem Rollsu souhlas. :-)
Avatar - white label
7. 3. 2019 13:41
Re: Symbol neúspěchu
To nemusí být hned mylné úvahy, může to být i výjimka potvrzující pravidlo, podobně jako ten "Balík v balíku".
Absolutně neplatí prakticky nic.
Avatar - cascadia2
6. 3. 2019 00:01
Re: Cena/vykon
Tak dramaticky bych to neviděl, ale moc nekříží a trochu rezne. Zas v akci býval celkem dostupný.
Avatar - Blue Sun
5. 3. 2019 17:56
Re: U
Nebyl ale v X-Trailu s rozvodovkou vpředu?
5. 3. 2019 13:09
Re: Za ty prachy... Už asi ne!... ???!!!
Ten kdo potřebuje zvýšeného kombíka bude určitě řešit Corollu sedan... :-!
5. 3. 2019 13:08
Re: Duster je přímo geniální auto,
1,3TCe, pokud je alespoň způlky naladěná jako M-B A200 je něco, po čem po opuštění 1,4TSI touží koncerňáci. Pružný, úsporný, rychlý, kultivovaný.
Avatar - wakantanka
5. 3. 2019 12:13
Re: Duster je přímo geniální auto,
Tá 1,4 74kW nebola náhodou celohlinník od Škody? To dávali aj do Pola? Vyslovene zlý motor to nebol, ale zase ani žiadna hitparáda.
5. 3. 2019 10:04
Re: U
Buďte v klidu. Tento pohon je tam už od první generace Nissan X-Trail. Tedy i v autech s mnohem silnější benzínovou 2.5i nebo třeba 2.0DCI s přes 170k. Na tu 1.3 TCe je to stavěné s přehledem ;-)
Avatar - Blue Sun
5. 3. 2019 09:13
Re: U
Když si přečtu popis pohonu všech kol u Dustera, napadá mě otázka, jestli mají díly dimenzované na výkony té 1.3 TCe. Pokud má trvale točit hřídelí zadní nápravy a spojka je až u ní, může to být problém. Myslím, že se dočkáme i téhle kombinace, jen to prostě chvíli potrvá.
4. 3. 2019 21:03
Re: Duster je přímo geniální auto,
Dvoulitr Mazdy je motor s přímým vstřikem.
4. 3. 2019 20:52
Re: Duster je přímo geniální auto,
Tá 1,5 dci bude mať zrejme ťažšie prevody a iba veľmi obmedzené otáčky, kde bude ten moment dostupný....V porovnaní s tým atmo dvojlitrom ;-)
Avatar - Beefcake
4. 3. 2019 19:48
Re: Duster je přímo geniální auto,
"ASX s 2.0 v 4kolke" - a to bude kedy ? Cakas nejaky zazrak ?
Ako som teraz pozeral, ASX sa ponuka momentalne v 4x4 jedine v minulorocnej verzii aj to iba s chrochtom, co za 27K kupi blazon.
Avatar - Beefcake
4. 3. 2019 19:38
U
No ale stale som neochopil, preco ma byt najuniverzalnejsi prave Duster - snad nie vdaka cene.
Ale uz sa postupne zbavuju nezmyslov v interieri a podoba sa to na auto.
Fkat ale nechapem tie obmedzenia motor vs pohon. Tak ale sudruhovia asi vedia, co robia.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 16:38
Re: Duster je přímo geniální auto,
Porovnal jsem zrovna srovnatelné stejné SUV, kterými jsem jezdil >:D Výkonově byly podobné, jako ten Duster, jen větší objem motoru. Nemůžeme porovnat 2.0 atmo, protože ji Duster nemá >:D Nebo jaké 4x4 SUV má atmo i naftu srovnatelného výkonu dnes? Nic mne fakt nenapadá, možná Mazda ?
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 16:37
Re: Duster je přímo geniální auto,
Nesouhlasím, opět je to asi kus od kusu, jaký motor máš konkrétně na mysli. Vždyť turbobenzín vlastně jede jako atmo, než se sepne turbo...
Avatar - KANKUNEN
4. 3. 2019 16:27
Re: Duster je přímo geniální auto,
Ty nepočítáš vůbec převod.
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 16:23
Re: Duster je přímo geniální auto,
jo tsi je zive nestazujem sa ... paci sa mi ta pruznost ... malemu autu zivy prejav aj pasuje.... je to potom hrave mrstne ... a male auto ma byt predsa mrtsne a zive a nie brzda premavky a la tazkotonazny traktor ci kombajn ... ono mozno keby som dnes presadol do tej starej 100 konovej 1,4ky so 74kw tak by som sa rehotal... ale tak v tom case mi to prislo ako hodne zive auto ( obzvlast ked som vtedy jazdil feldou ) .. ale ono to starsie polo bolo zase aj mensie a lahsie ako tieto novsie dnesne male vozy ... a malo s tou 100 konovou atmo aj krasny zvuk...
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 16:16
Re: Duster je přímo geniální auto,
Tou starou jsem nikdy nejel, ale mnozí tvrdí, že prý nejede o moc lépe, než ta slabší 55kw verze a že je prý ještě méně spolehlivá, ale.. toto nemohu vůbec komentovat, protože zkušenost nemám.

Živá se ti může zdát, ale TSI je smázne všechny ;)
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 16:13
Re: Duster je přímo geniální auto,
moj byvaly spoluziak ma to 63kw polo 1,4ku rocnik 2010.... a nestazuje sa .. ono uz tiez to bol kusok "uduseny" motor ( ale ten by som asi tiez nechcel uz to je fakt ) .. ale este ta starsia 74 kw 1,4ka tak o tej pisem... tak ta este v starsom pole sla krasne... viem aj z fabie I. ktoru som v tymto motorom skusal.... krasne sa tocila... ziva na plyn... nebolo to spatne
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 16:01
Re: Duster je přímo geniální auto,
Jo, to se shodneme, spíš do Dusteru, když už benzín, tak by mi více smyslu dávala ta 1.3 TCe (na tu jsem zvědavý, že snad půjdu zkusit Mégana), než nějaký obstarožní atmosférický a ještě podladěný dvoulitr, hlavně ve spojení 4x4. V nižších rychlostech to bude příjemější svezení.
Avatar - speedfred
4. 3. 2019 15:58
Re: Duster je přímo geniální auto,
Však výkon to má slušný a ešte není moc zviazaný emisným škrtením.Takže tam je problém akoby iba sa nejako dať do pohybu z miesta a mal som pocit že v prevodovke sa vtedy toho stratilo hodne.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2019 15:51
Re: Duster je přímo geniální auto,
Ale i to, že výkon má až ve vyšších otáčkách, já s tím zkoušel řadit i pádly a o moc lepší to nebylo. Na druhou stranu když už jede, třeba na dálnici, tak ve stovce zabere hodně solidně ;)
Avatar - speedfred
4. 3. 2019 15:46
Re: Duster je přímo geniální auto,
Povedal by som že u Outbacku bol problém v prevodovke (nemyslím mechanický) ,ale akoby prenos výkonu na kolesá. Je to predsa už starší model.
4. 3. 2019 15:23
Re: Duster je přímo geniální auto,
Kde se doctu obsirnejsi popis tohoto vaseho setkani?
Avatar - KANKUNEN
4. 3. 2019 15:19
Re: Duster je přímo geniální auto,
Mě by zajímalo, jaký čekáš rozdíl kroutícího momentu na kolech mezi dvoulitrem a dieslovou, 1,5kou. Duster není zrovna auto na štreky a mohl by nastat problém s vypalováním. Kdo jezdí moc tak pro toho už ano
Avatar - rohYpnol
7. 3. 2019 20:45
Re: 1.6 SCe vs. 1.5 dCi
A desítku bys taky viděl na budíkách jako průměr >:-[] >:D :-!
Avatar - Blue Sun
5. 3. 2019 09:08
Re: Cena/vykon
186 cm rozhodně není průměr až podprůměr. S ohledem na svou práci mám docela slušné porovnání, jak na tom s výškou jsem, a se 177 cm jsem v mírném nadprůměru populace.
4. 3. 2019 16:16
Re: Duster je přímo geniální auto,
dyt to pri nizkejch otackach vubec nejede, protoze nefouka turbo a od 3.5-4tis to je zase mrtvy
benzinova atmosfera ma krivku tociveho momentu podstatne plossi, coz je v terenu mnohem vyhodnejsi nez turbokopance starejch turbochrochtu
navic ten co je odkojenej turbochrochtem neumi atmosferickym benzinem vetsinou vubec jezdit
a porovnavat 2.0atmo s 1.9turbochrocht je trochu nefer
zustanme u 2.0atmo vs 1.5turbochrocht
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 16:06
Re: Duster je přímo geniální auto,
problem u maleho auta spociva v tom ze tam uz nemas nejakslusne 11,4tky a 1,6tky ako kedysi... ale mas uz len nejake zakladne atmo motorizacie ( neraz zvacsa uz len 3 valce ) a tie fakt uz moc nejedu.... ale motor 2,0 v ASX iste uz pojde pekne ... to je uz o inom aj vykonom aj objemom ;-)

ale keby polo malo este aj dnes 1,4tku 74kw ako kedysi atmo tak ju berem... :yes:

tak snad chapeme ono tiez nie je atmo ako atmo :-)
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 15:40
Re: Duster je přímo geniální auto,
inak by ma zaujimalo ci nejaky porovnatelny konkurent ASX-ka bude mat este 4kolku s atmo dnes v ponuke ( CX-3 ma 4kolku tusim len s dizlom ) .. kedze uz aj vitara ma len turba... snad jedine prave 1,6tka v dusteri ( ale aj ten je kasnou kusok dlhsi uz hoc razvorovo sa porovnat da s ASX ) .. potom samozrejme su este atmo 4kolky ale uz vo vyssom segmente... CX-5, outlander, RAV4 a pod ..
Avatar - CICERO
4. 3. 2019 14:18
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 13:52
Re: Není divu
P3008 je dnes uz fakt taketo nieco ako krizenec crossu a MPV.... ale pezo stale prehlasuje ze je to proste SUV.... ale ono je dnes uz v podstate SUV aj rapid scout pohladom dnesneho pokriveneho makertingu ... ved zakaznik je stejne coraz "sprostejsi" vdaka neustalemu vymyvaniu mozgov prave tym coraz "uzasnejsim" marketingom zo sveta aut....
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 13:44
Re: Není divu
som zvedavy na jeho facelift teraz v zeneve .. je mozne ze tam uz budu "nove" materialy ... kazdopadne v tomto smere nie je problem... palubka je prakticka a robustna a funkcna ... tu ani moc nie je co menit... lepsia urcite ta sucasna architektura ako nejaka super nova s plavajucim displejom a s nejakymi tintitkami tlacitkami miesto sucasnych masivnych 3 kolecok ktore su ( aj z lacnera poznam ) uzivatelsky vyborne.... hlavne to chce proste len lusok uz lepsie matierialy ... lebo displej je vsadeny za mna dokonale.. aj budiky su paradne a celkova priestrannost a funkcnost kokpitu je jednoducho vyborna ...

tak napriklad P3008 vie stat majland ale 4kolka ziadna.. k tomu za mna neprakticky hyperkokpit... hlavne ze ma x druhov elektronov v ponuke... proste toto je viac uz hra na styl co ale kazdemu tiez nemusi vyhovovat... ale je mi jasne ze uspech dnes maju prave stylovky... len skoda ze mnohe prichadzaju uplne zbytocne o 4kolky aj o akusi "drsnejsiu" tvar.... ktora byakekolvek SUV nadalej nemala opustat
Avatar - ZZ
7. 3. 2019 18:23
Re: Symbol neúspěchu
Auto do lesa = Duster? Jestli on není třeba lepší poradnej pickup, Ranger, Hilux. Pořádná 4x4, korba a možnost tahat těžký přívěs. Duster mi do toho zapadá jako podprůměrná levná alternativa, když nemáš peníze. Duster ve městě je zase levná alternativa SUV.. Sama Dacia to ví, ale ty to ňák nechceš pochopit :-)
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 16:20
Re: Cena/vykon
ale ved eclipse cross je paradny tak co >:D ... ono aj v tom je prave caro mitsu... ma to vlatnu dusu :yes:
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 15:26
Re: Duster je přímo geniální auto,
par nadcencu? tak to je potom nadsenec u nas kazdy druhy majitel auta na ulici >:D .... vies kolko je tu u nas ASX, yariov aj mazd .. dva tri roky starsich vitar a pod?

inak je problem priznat ze aj atmo ma svoj zmysel a nejake tie svoje vyhody? hadam nie
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 14:56
Re: Cena/vykon
no mne eclipse cross... a niekomu zase CH-R... ved v pohode.... aspon si kazdy vyberie to "svoje" SUV .. kedze kazde ma ine DNA.... a kazde ma ine svoje silne a slabsie stranky... uz coskoro pride aj novy kaskaj ... aj dalsie nove kusky v segmente a zase tu neostane ani kamen na kameni ;-)

ale inak dobry testik ze jo... sadol teraz jak * na serbel ;-)
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 14:42
Re: Cena/vykon
k nicomu je potom aj CH-R aj kaskaj.. a vidis aky maju uspech... a paradoxne cim vaoic k nocimu auto tym sa voac predava... a prakticke vozy cim dalej tym viac nasucho kopu nohami... divna doba
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 14:24
Re: Cena/vykon
ASX s turbom by zrejme az moc konkuroval eclipse crossu a tak ma aspon zakaznik na vyber ... bud dostupnejsiu 4kolku v benzine atmo alebo drahsiu 4kolku s turbom .. obe s rovnakym razvorom... ;-) .. vyberie si aj klasik ( ASX ) aj ten kto uz viac styl ( eclipse cross )

inak ten touchpad v eclipe cross v stredovom tunely je vyborny skus si ho.. funkcny a da sa to aj naslepo .... tu nejaky karoq je v danej cenovke zaj slaby jak caj vedla skutocnej SUV znacky :yes:
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 13:31
Re: Cena/vykon
ASX je normalne SUV [odkaz] ( dnes uz ale dizel nema ale to nevadi.... dostupny benzin v 4kolke mu dnes bude slusat spolu s novym dizanom este lepsie ) ... zvyseny hatch je napr. dacia sandero stepway :yes:
Avatar - rohYpnol
7. 3. 2019 20:48
Bez konkurence
A dost možná také bez budoucnosti... Mám obavy, jak se Dacia bude schopna vyrovnávat s eurodemencí a požadavky na emise, výbavové a bezpečnostní prvky...

Kdo chce benzin + AWD, dost možná poslední příležitost. 1,3 TCe se do toho prostě nehodí...
Avatar - ZZ
7. 3. 2019 08:15
Symbol neúspěchu
Neexistuje nikdo, kdo by Dustera chtěl. Každej, kdo ho má, by chtěl něco jiného, lepšího, akorát na to nemá. Takže Duster je čistě a jen ekonomickou volbou. Jezdit Dusterem znamená, že prostě nevyděláváš dost.
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 17:18
Re: Cena/vykon
jasne pokukaj a daj vediet... aj to faceliftovane ASX.. to bude este paradny kauf pre nasho priemerne zarabajuceho zakaznika ktory chce prakticku 4kolku ktora mu nezozerie penazenku a zaroven to auto bude vhodne aj na kazdy den ako bezny rodinny kusok ... :yes:
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 14:47
Re: Cena/vykon
kazdopadne ked uz kusok aj "prakticku stylovku" tak za mna jedine ... [odkaz] no ved testik ti napovie viac ;-) ...

a prave v tomto je eclipse paradny.. vie byt stylovy ale nadalej je aj velmi prakticky ... a aj ako rodinne auto na kazdy den by som ho kludne bral ... :yes:
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 14:32
Re: Cena/vykon
ale u eclispe crossu si vies posuvat zadne sedacky v rozmedzi asi 20cm ... takze ten kufor moze mat aj cez 400 litrov ak zrovna vzadu nesedia taki dlhani ako si ty ;-) ... ale ved aj yetina to tak mala ze jo

PS: inak uz z kasne je jasne ze eclispe nejde po litroch v kufri .... ale hra uz aj na styl... kym ASX je este take to klasicky "az na krv" prakticky tvarovane auto ;-) ... mne sa pacia obe... obe maju kusok aj iny styl a asi je to aj takdo fajn... vzajomne sa doplnaju aj ked predpokladam ze po nabehu 4kolky do vfaceliftovanej verzie ASX uz eclipse to predsa len bude mat tazsie a nejeden zakaznik sa uspokoji uz aj s "lacnejsim" ASX v 4kolke .-. uvidime ....
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 14:31
Re: Cena/vykon
mam 177 a jak v ASX tak aj v eclipse cross mam vzadu miesta na hlavu dost...
Avatar - 3_diamanty
4. 3. 2019 14:17
Re: Cena/vykon
ano sedel.. len sedel.... a je priestranne aj vzadu.... zadne sedacky sa daju posuvat osobitne takze si kluofr viez zvacsit podla potreby ako kedysi v yetine ... za mna dnes naj SUV v danom segmente :yes: