Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

6225 komentářů

.........................
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
O těch startech vím, je to problém, který se u Rubense vyskytl ne poprvé, prostě starty mu moc njedou. Když se nepropadne o nějaké to místo zpět, rozhodně si na startu málokdy polepší!!! Měl by je pořádně natrénovat - pozvat třeba piloty Minardi do Fiorana, posadit je též do Ferrari a zkoušet starty. protože tohle všechno je ve cvičení a zkušenostech!! Psychcika myslím taky hraje roli , ale ne zas takovou - i když je pravdou, že když startuje ze zadních pozic, tak mu docela jdou!!!
.....................
......................................
........................................…
......................................
Španělé jsou sice horkokrevní, více něž třeba Francouzi, ale mnohemn méně, než Italové atd.. Na tom si trvám. Kdo sleduje motorky, má dobré srovnání třeba Biagiho, Rossiho atd.. a na druhé straně Crivilleho, Gibrnaua atd.. včetně jejich fanoušků.
Zapoměl jsem udělat 😄
Sumak dupal na brzdy proto aby si je zahral. Soucasne keramicke brzdy potrebujou pro plne brzdeni mit urcitou teplotu. Podle mne to bylo legalni, stejne jako je legalni zahrivat pneu.
Čau Bari. Asi není všem dáno psát podle našich představ. O jeho zaujatosti jsem již slyšela z jiných zdrojů, tak že na tom něco bude. A že změnil svůj názor na JV? Inu, časy se mění. Ale co, hlavně že to není povinné číst ty jeho fantasmagorie, no né? Tebe zvlášť se pak chci zeptat na jednu věc. Bari a jeho psychostarty. Vždyť to není poprvé, co to takhle zpackal. Někdo může tvrdit, že přece startuje z tzv. špinavého pruhu, ale to snad nebude Tvůj argument. Čekám, jestli o tom něco víš. Jestli ne, kašli na to. Dík. Anathema
Reaguji na jeho Top 6 - jak to že se v ní ocitl na druhém místě tak "nenáviděný" Jos Verstappen, ještě nedávno ve svých článcích tvrdil, že De LA rosa je lepší, že by Jose měli vhodit protože nic nepředvedl a byl proti němu zaujat - a najednou změna - Jos je boss, je skoro nelpší... trapné, jako překábětní komunisté, když se to otočilo byli s tím kdo byl nahoře!!! A svou zaujatost potvrdil i dnes - proti Mazzacanemu - když ho milý "míša" s Ferrari která o 2x tolik koní neumí předjet na rovince třeba i ve špatné stopě, má holt smůlu!!!! A Autorovi přeji, aby Mazzacane peníze sehnal a jezdil k jeho vzteku v F1 nejméně 10 dalších let!!!!!

Barrichello
Ha, ha moc vtipné, být ty na jeho místě asi by jsi šel potřást Frentzenovi rukou, uznávám že Rubensova reakce byla přemrštěná, ale na zas tak úplně!!!
asi nejvice nastvany za svou celou historii ve F1. Ostatne, s dirou v prilbe, to by cloveka nenechalo klidnym asi nikoho... Treba se ted konecne prestanou blokovat v treninku Coulthard s Frentzenem a budou se blokovat Frentzen s Barichellem 😄
Přátelé, nechme již toho. Naše řeči nikomu život nevrátí. Za tohle by měla zpytovat svědomí FIA a organizátoři v Monze. Pokud se ovšem jejich tlusté pupky s naditými peněženkami vůbec dokáží objektivně podívat na věc a uznat veřejně svůj podíl viny! Moc tomu nevěřím. Na druhou stranu, jen díky těmto organizacím jsou tyto závody uskutečnitelné, což je pro nás fajn, né? Jsem z toho nějaká zmatená. A fakt je, že když při rallye vyletí auto a smete pár fanoušků, nikdo neoznačuje jezdce za vraha, byť on sám se tak jistě v daný moment cítí. Šumiho slzy byly skutečným důkazem, že není robot, ale "jen" člověk. Nemusím mu fandit, ale vážím si ho nejen pro jeho sportovní kvality. A ještě něco. Španělé jsou horkokrevní, na tom trvám, i když docela dost fandím Barceloně.
Neandrtalec: mas presne také meno , ktoré vystihuje úroveň tvojich príspevkov.caf.
Nedramatizuj to! Kdyz si prectes muj prispevek, tak tam pisu, ze za havarii muze HHF. To je bez diskuze. Ale bohuzel, zjednodusene receno, za tu smrt muze pouze nedbalost v bezpecnostnich opatrenich podel trati. Stal, kde nemel. Je mi to lito, ale nikdo s tim nemohl nic delat. Kdyz v rallye vylitne auto z trate a zabije 6 lidi, taky rikate, ze ridic je vrah?
😒 Dizzy o smrti se nežertuje a o mrtvých jen dobře. Stahuji zpět, že HHF je vrah, páč sem nevěděl, že komisař nebyl, kde měl. Herbert prej viděl jedno kolo asi 100 stop vysoko, víte jakou to (i když to naštěstí nikoho nesejmulo) mohlo mít energii při dopadu??? Hmm. A Button si to *** sám, prostě tam vznikl chumel a von to nezvládl. Říct jestli měl bejt restart nebo ne si netroufám. Paola by stejně nezachránili...
Nemůže za tu nehodu náhodou ten hasič
Villeneuve přece není žádný nováček, tak jaká daň ? Závodí od roku 88, v CART jezdil 2 roky a ve F1 je od 96 roku, myslim, že má docela naježděno. Button to trochu přehnal, to je ten nováček. Stejně nikdo přesně nevěděl, co Šumák udělá, takže všichni až an výjimky byli připraveni na všechno možný včetně toho ostrýho brždění. Jacques měl velkou kliku, že ho Knoflík nesmetl, no ale pak mu to bylo stejně houby platný. Ale podle mě za to může SC ('dědci z FIA'), uvařil si za ním motor. Jinak to vypadalo na bednu ... Co se týká Šumáka, nemám ho rád, ale v tomhle závodě byl v pohodě a nedělal svý obvyklý prasečiny. Jo, a že Espana Fans neriskujou ? A co ty bejčí závody v ulicích ? Každej rok někdo mrtvej, asi je to baví, frajeřinky. Ale fakt mě strašně mrzí ten Jacques, to by bylo slávy, kdyby dojel ... no jo, kdyby ... * happens !
Už když to začalo a něco tam vyblil Charouz,těšil jsem se na zábavný přenos z Monzy.Horák neumí češtinu,což potvrdila i moje babka,která sem tam něco zaslechla.A s tou tiskovkou to mě nasrali.

* OFF PRIMA!
se zase cinila, ale Horakovi keci jdou stranou vedle toho, ze jedinej hezkej momet - souboj Verstapen, Zonta ty hovada neukazali.
Spanele nejsou zas takovi jako Italove, Turci nebo Rekove. VIVAT FC BARCELONA.
Üvodní havárie skutečně jde na vrub HHF, ale snad to není vrah. Té zcela zbytečné smrti je mi fakt líto a vrhá to temný stín na celý formulový víkend v Monze. Na druhou stranu souhlasím s tím, že tam ten komisař neměl co dělat! To je specialita těch horkokrevných národů jako Italové, Turci či Espana¨s fans. Button si za své problémy může docela sám, nebo't vedoucí jezdec si skutečně připravuje pozici pro restart podle sebe a ostatní se musí přizpůsobit. Proč tedy nevyletěl Haki nebo Ralf? Protože to měli pod kontrolou. Až to uvidím tak podesáté, budu to snad moci blíže analyzovat, ale ani to nemusí být tutovka, neb nikdo nejsme dokonalí.
Nevim, proc rikas, ze HHF je vrah. Ze byla havarie jeho chyba je nepopiratelne. Komisare je mi lito, ale pokud se podivate na video (a rekl to i DC), tak italsti komisari si delaji co chteji, pobihaji si kolem trate jako pitomci. At se nedivi!!! Italove byli vzdycky hlavy vygumovane a jen proto, aby Sumaka videli zblizka nebo ja nevim proc, riskujou i zivot. Dobre jim tak. Snad uz konecne nekoho napadne jak se ma chovat na tak nebezpecnem podniku jako je F1!!!
No problem nemel jen Knoflik. Jen tak tak to zadupli i Villeneuve a R.Schumacher. Proste novackovska dan, chybama se clovek uci...

turbo0: On by pri restartu moh umrit treba i dalsi marsal nebo rovnou jezdec co? Restart je kravina, zvlast na okruhu jako Monza. Vetsi problem spis je v tom, ze v parku uplne chybej obsluzny komunikace a Sanitky tak musej jezdit po trati, to bylo uz v nejakym 9? s Alesim nebo to byl Bergr? No nechce se mi to hledat, ale chodici encyklopedie urcite vedi co myslim 😄 A kdyz uz bylo to zraneni tak kriticky, proc na ty obrovsky plose Ascariho sikany nepristal vrtulnik? No proste italove...
Taky si nemyslím že by Shumi udělal něco divnýho.

Nikdy jsem mu nefandil ale podle mě se tady projevila přesně vyzrálost jedců.

Shumi si nachystal (jako vedoucí jezdec) co nejlepší pozici pro restart, Hakkinen a Villeneuve(ten to dobře zná z CART) s tím počítali a mladíci za něma se hrnuli jak urvaní ze řetězu.

Myslím že Button vypadl svojí vinou a naopak by se měl omluvit on protože málem sebou smetl Villeneuva a kdyby narazil do svodidel kdoví jak by to dopadlo.
Uz me pekne sere, jako kdyby si na nem delak Mercedes reklamu. Ale to co udelal Sumak po jeho odjezdu nebylo zrovna moc pekne. Button vylitl a moc nezchazelo a do nekoho vrazil. McLareny meli super start a pravdepodobne diky tomuhle startu unikl Mika katastrofe. HHF za to muze ze vsech nejvic, ale nemyslim si, ze nejak moc. Videl jsem jen kousicek z konference, protoze to zasrana Prima utla. Proc tam Sumak brecel ? Kvuli tomu komisari ?
Šumi neudělal nic mimořádného, pouze jako jezdec na čele diktoval tempo. Dělá to každý jezdec, který je první za safety carem i Hakkinen. Jestli to někdo nezvládl, tak to byl Button, který byl příliš horlivý.
Za to, co předved Schumacher za safety carem, bych toho dobytka zasranýho německýho ***ho okamžitě vyloučil. Nechápu, jak mu můžou ty jeho sviňárny pořád tolerovat. Prej, že jestli tím způsobil někomu problémy se omlouvá. No, to je asi Buttonovi platný jak hadovi noha!!!
Člověče, dej se dohromady!!! Šumi za tu bouračku vůbec nemohl, stejně jako Hakki, Bari a Coulty!!!

psát, že je Schumacher prase, je dost bída! k tomu bych se nesnížil, i když rudým ďáblům nefandím. To chce fakt pevné nervy, jinak je to v háji.
BRZETIA CO TI JE? NEJAKY SI DIVNY!!!
Aj to olievanie sampanskym na konci mi pripada nemiestne. V tom case to uz predsa mali vediet.
H.-H. Frentzen je vrah!!! Dle mého pohledu leží veškerá vina za nehodu v Monze na bedrech Frentzena. Snažil se vecpat mezi Trulliho a Barrichella, nebylo tam místo a on to už neubrzdil...chudák Paolo, je mi z toho na nic. Hrozně to kazí moji radost z Schumiho vítězství. Horák se opět projevil, jako hňup. Mika se dost snažil, ale Ferrari mělo konečně Mclarenu konkurenceschopný auto. No nic, toto byl zřejmně zlomový závod pro Coultharda, teď už je to mezi MH a MS. P.S. de la Rosa mě dost vyděsil...
Dnešní VC Itálie byla, dle toho co předvedli pořadatelé a zejména traťoví komisaři FIA, jedna gigantická ostuda. Organizací to spíš připomínalo VC Albánie. Nechápu proč v době, kdy na trati zápasil o život člověk, nechali papaláši z FIA kroužit deset kol formule za nesmyslem zvaný pace car, který beztak jen likviduje jakoukoliv spravedlivost v F1, protože můžete mít náskok třeba 30 vtřin, ale je vám to k ničemu, když dědci usoudí, že tam pošlou pace-car. Možná těch pár desítek vteřin, které musela sanitka čekat až přejede kolona formulí, stálo toho chudáka život...
Ad Zonta - myslim, ze lepe by neskoncil, ani kdyby jel na jednu zastavku. Mimochodem - celkem jsem nechapal skveleho komentatora Horaka a jeho vykriky prekvapeni, ze Zonta jede po druhe do boxu, to se mu zase neco povedlo...

Ad Hakinnen - zas tak moc na konci nepridal. Zajel sice fastest lap, ale ne o moc lepsi, nez predtim Schumacher na opotrebovanych gumach.
Schumi vyhral,zaslouženě. Ale vysvětli co dělal v posledním kole žluté fáze (lyšácky zkusil vyšachovat Miku tak aby se dostal před něj ?) .
Aktualizace 😊

Stve me ta smrt toho marsala, to mi uplne kazi radost a vubec nemam chut oslavovat 😞
Jinak závod docela ušel. Překvapil mě Zonta svojí bojovností a předjížděcími manévry. Myslím, že mu BAR zvolil pěkně blbou taktiku a připravil ho o lepší umístění. Mohl být třetí. Je mi líto Jacquese, kterému fandím, že mu selhal motor. Moc rád bych ho viděl na bedně. No hlavně , že vyhrálo Ferrari. Frentzen měl dneska svůj den, tu bouračku ve druhé šikaně, podle mě, zavinil on. A kvůli němu vylétli z trati další čtyři a ještě zemřel člověk. DC na titul může zapomenout, a Frentzen s Trulli budou mít určitě přátelštější vztahy. Nezdál se Vám Hakkinen celý závod takový vlažný. Přidal až posledních 5 kol před koncem, kdy neměl šanci už Šumiho dojet, jenom aby se neřeklo. Wurz si aspoň před odchodem z Benettonu spravil náladu a Verstapen jel taky dost dobře.
Na Mageu uz vymejslej teorie, jak za tu bouracku Sumak muze, protoze v zatacce zpomali !!! To je fakt neskutecny. Schumi neni zadny svatousek, ale co mu nekteri pripisuji to je fakt uz trochu silenstvi.
Brzetia je poslední dobou nějak mimo mísu. Zrovna dnes Šumi neudělal nic, za co by mu někdo měl nadávat. Od začátku do konce jel na prvním místě a zaslouženě vyhrál. Alespoň se trochu zdramatizoval boj o první místo.
ruplo mu v kouli a uz s tim nemuze nic udelat. Opravdu je mi ho lito. Jen tak mimochodem - co prasackeho zase Schumi udelal ? Jel dnesni zavod F1 a vyhral - cune jedno. Tak to si asi Tvuj chory mozek mysli vid.
Ferrari jazdilo super.Som nesmierne rád vo vítazstvo Ferrari.Havária vyzerala hrozivo,ale všetko dopadlo OK.Len tak dalej Schumi a Ferrari bude No.1
byl docela zajimavej, az teda na to ze ho meli na zacatku urcite prerusit, uz k vuli respektu ze tam lezi tezce zranenej ktery bohuzel zemrel.....
Bylo to nějak moc snadný, mám z toho pocit, že Mercedes ani nechtěl vyhrát.Že by to bylo opravdu divadlo, jak tady někdo psal?
Hrůza, jdi na xchat
Super, Šumacher vyhrlál. Škoda, že ta * Frentzen zapříčinil tu kolizi před Roggia. Je to vůl. Kdo sejčkoval, že McLaren nedá na rychlé trati Ferrari šanci???
Jestli jsem si to spravne prelozil, tak pokutu by melo dostat akorat podle Montezemoly... Jeste Mosley - ten by ho nejradeji diskvalifikoval. Ostatne, je skoda, ze se neptali Jo Bauera 😄
Já, jakožto MK 44 jsem napsal 4444. příspěvek do tohoto tématu - budu mít štěstí, heč. 😃)
A dostane to kuře 10000 $ pokuty??? TO kvr - 😃)))))
Why did

the chicken cross the road? We asked this traditional question

to a whole load of Formula 1 personalities. As you'd e😜ect from

grand

prix drivers and team managers, the answers were quite varied...

Mika

Hakkinen

"Why did the chicken cross the road?" (pause)

"that's tough question"

(pause) "maybe" (pause) "maybe it's a question you

have to ask the chicken."

David

Coulthard

"I was really surprised when the chicken swerved right in

front of me and crossed the road. I was e😜ecting it to walk

straight along the pavement, but it just cut right across in

front of me. I think we'll need a ruling from the FIA if chickens

are allowed to do this."

Michael

Schumacher

"The chicken is allowed to move over, that is clearly within

the rules. The chicken can make one move to defend his line. But

it can't zig-zag backwards and forwards across the road. What it

did was quite fair and within the rules."

Luca

Montezemolo(Ferrari)

"The chicken knew that it couldn't get to the other side of

the road first, it had to wait for the rooster and let it

through."

Ron

Dennis(McLaren)

"The objective of the poultry individual in this situation

is to work towards the goal of a road crossing. We're comfortable

that that can be achieved using only bi-ped motional forces. We

would refuse to compromise until a safe chicken arrival scenario

had been achieved."

Alain

Prost

"For sure the chicken crossed the road. But for me it was

not as interesting as chickens crossing the road ten years

ago."

Rubens

Barrichello

" I'd like to dedicate the chicken crossing the road to my

great friend Ayrton Senna"

Max

Mosley

" We have to find ways of slowing that chicken down and

making them safer. For that reason the FIA are changing the rules

so that chickens crossing roads will be equipped with special

chicken bodywork and neck supports."

Jacques

Villeneuve

" So what the * if the chicken gets run over. The chicken

wanted to cross the road."

James

Allen (ITV pitlane reporter)

"Hey guys, you're not going to believe this, but the

chicken's on a different strategy to the bantams."

Murray

Walker and Martin Brundle

Murray: And as the lights go out, it's GO GO GO for the duck as

it dives towards...

Martin: It's a chicken Murray.

Murray: Yes, yes, it's a chicken, charging into the lead. I think

it's got this race sewn up.

Martin: The chicken's stopped, Murray

Murray: DISASTER for the chicken! This will throw the whole

badger crossing championship wide open!

Hmm, obcas si rikam, ze Sennova smrt leze Barichellovi moc na mozek, ale stejne mu to druhe misto za Schumacherem dneska preju...
Koukněte se na pracovní verzi mých stránek : [odkaz]
Jo ukáže, až ho Šumi bude předjíždět o kolo...
Šumacher má Pole position, Rubinho je druhý. Je to Super!!!
tak se přesuň na setupy, ať jim to tady nezaplácáváme soukromejma hovorama
Jo jsem tu...
jseš právě na příjmu ?
Pochopitelně ale nastane problém, když si Prost nenajde pořádného sponzora, jakým je teď Gauloies
Souhlasím s dizzym, prost má šanci (pokud tedy bude mít aspoň nějaký bodíky)...
To o motorech od Ferrari rozhodně není žádnej blábol. Otázka, kde by na to vzal, není zrovna tak moc aktuální. Prost má 6. největší rozpočet, větší než Jordan nebo Benetton a hlavně než Sauber, který jezdí s Ferrari. Já to vidím tak na 40%.
Co na to říkáte??? Má šanci na pole position!!! Doufejme!!!
Kluci, vydržte. Měli jsme vážné tech. problémy, ale snad to během dneška pojede. Díky. Tom AUTO.CZ
Vsechno ostatni jde az na autonews a formule1.cz

Tak dalsi jihoamerican (brazilec) v F1. Tomu rikam e😜anze .)
Je to nějak posraný. Předevčírem nefachalo AUTO.CZ a FORMULE1.CZ taky ne, třeba to s tim má souvislost???
Mně to nejde taky, takže to asi nejde všem!!!
Nevíte, proč nejdou stránky formule1.cz Nejde to jenom mě nebo i Vám ostatním?
Freies Training

08.09.2000 14:01:49

Pos. Fahrer/Team Zeit

1. Barrichello R. / Ferrari 1:25,057

2. Schumacher M. / Ferrari 1:25,117

3. Trulli J. / Jordan-Mugen-Honda 1:25,390

4. Häkkinen M. / McLaren-Mercedes 1:25,553

5. Coulthard D. / McLaren-Mercedes 1:25,796

6. Irvine E. / Jaguar-Cosworth 1:25,907
tam už toho psali, třeba že Diniz bude jezdit za minardi a skutek utek..... a Minardi má podle nich jezdit taky na Ferrari..... apod.
PP: Porsche sice v F1 uspesne byl, at uz s vlastnim vozem (tusim 1957-62 nebo 63) nebos motory pro McLaren postavenymi za prachy TAG (83-87), ale posledni pokus o vstup jako dodavatel motoru skoncil propadakem (Footwork 1991).

Ad Le Mans: nerychlejsim prototypem byl VM-Peugeot kteremu v Hunaudieres (jeste puvodni bez sikany) namerili 405 km/h.
O tom, že Prost má jezdit na starších specifikacích motorů Ferrari psali na www.*.cz, a vypadalo to, že jde o seriózní informaci. Psali o tom zhruba v polovině srpna.
Kde by Prost na ty motory asi vzal, navíc když chtějí italové smlouvu na 3 roky??? Toby jim musel Dinizův otec dát vše co má a o tom silně pochybuju, takže VW má šanci u prosta, neboť Minardi zatím není na prodej. A příští rok by podle italského tisku měly používat motory Supertec, takže Prost bude musit jezdit asi na V8 Hart - jestli Brian ještě něco zkonstruuje!!!
radši se už bavte o Monze, už klepe na dveře. Myslím, že ani domácí prosředí Ferrari nepomůže, tohle není fotbal.
Hele mozna bychom mohli zalozit nejaky auditko o sportacich. Odtud nas brzo vyhodi. Mas nejaky mail ? Ja jsem na filip@jaguarracing.cz
Hele MK44 cetjsi to vubec? 1. Neslo o Porsche ale o Piecha. 2. Nebyli to blbosti ale fakta, doufam ze ses neco dozvedel.3. Nikdo sem nic neplete, ma to souvislost s F1. 4.porsche uz v F1 uspesne byl a nevim proc by tam chodil. Jizda milionaru za sebou po okruhu prestava lidi zajimat.
Dík Dizzy, máš to u mne... 😉
Souhlasím s MK44. Všechno jsou to stejně jenom spekulace, nic příliš reálného. Leda že by dodávali někomu motory.
Hele tohle je téma o formulích, tak sem necpěte nějaký blbosti o Porsche...je to fajn auto, ale mám dojem, že do formule se ještě dlouho nepodivá.
Jinak mas zcela pravdu - Porsche je diky 911 zcela urcite nejsportovnejsi znacka na svete - to uznam i presto, ze fandim Jaguaru uz od 80.let. Jenom vitezstvi v LeMans maji asi 3x vic nez my - ale zase zavodu se zucastnilo porsche asi tak 5x vic. Ale samotne porsche musi podle me mit vic vitezstvi nez vsechny britske a italske znacky dohromady.
No ono tvrit, ze 917 je doted nejrychlejsi asi neni spravne - mam takovy pocit, ze prototypy sk.C z 80. lety byly rychlejsi v prumerne rychlosti na kolo, a mam pocit ze i v maximalce uz byla takova 962 rychlejsi. Jen vykon takoveho 917 Moby Dick byl asi ale neprekonatelny - nejakych 1000kW. Ale v kombinaci s horsim podvozkem a pneumatikami muselo podle me byt pomalejsi nez jeho nastupci. Jinak na www.porsche.com je skvela fotolgalerie v 1024x768 jejich zavodnich vozu. fakt doporucuju.
Hele bracho, tak ze vis, ze Piech ma pod sebou dve znacky jezdici MS Rally, Porsche, nejsportovnejsi znacku na svete a Audi, viteze Le Mans.A ty pises ze ma odmitavy postoj ke sportu. Kterej tisk sledujes?
BRZETIA, F. Piech je bratrancem F. Porscheho. Jeho matka byla sestrou stareho F.Porscheho. Je spolumajitelem Porsche. Mimo jine nez se stal clen predstavenstva VW zkonstruoval Porsche 917, coz je nejrychlejsi sportauto do dnes. Tak ze mevydim jeho odmitavy pristup ke sportu.
To uz me taky napadlo a nekde jsem to kdysi psal.... Bentley 3 Litre F1 by byla parada! Ovsem mozna by si PrimaBoyz pletli Bentleye s Jaguary 😃))))))
No ta AUDIna ma k tomu nejbliz, po pokoreni LeMans uz nasleduje jen F1. Tak nevim na co cekaj, asi az bude cena Minardi v bilionech $...
nevite jaka cestovka mne dop[ravi do monzy na vc

italie ?? dik mail je jolly-joker@mujbox.cz
No treba Prost s Moskvitchem, ale at zustane, kdyby startovni pole kleslo na 20 vozu to by byla tragedie.
Ne, ještě není nic jistý. Ty motory by měli stát asi 25 milionů, takže když si je někdo z vás bude chtít koupit, tak víte, kolik si obstarat peněz. Diniz by mohl Prosta docela sponzorovat. Problém je právě v tom, že tyhle motory používá už Sauber. Snad se to zdárně vyřeší a název Prost zůstane. Co se týče Laudy, tomu sem taky fandil, vzhledem k tomu, že to tehdá byl jedinej jezdec F1, kterýho jsem v 7 letech znal 😃))
Šumi i Mika jsou dobří, ale už brzo jim to ukáže Button jak se vzhrává!!!
Ja samozrejme fandil Laudovi a nemel jsem rad Prosta, jenze pak Lauda skoncil a zacal jsem Prostovi fandit. A do roku 87 jsem fandil Sennovi (kvuli Lotusu). Vzdycky jsem fandil Williamsum at tam jezdil od poloviny osmdesatych let kdokoli, zejmena pak Mansell, Boutsen a Patrese. Byl mi napriklad velmi sympaticky Alessandro Nannini. Mimochodem: v poslednim Svete motoru je zajimavy clanek o Didieru Pironim (prejaty z nejakeho anglickeho casopisu). Uvidime nekdy Didiera juniora a Gillese Pironiovy ve F1? Nebo si jeste nesedli ani do motokary protoze jim to mamina zakazala?
Jo, mohl je mit kazdy protoze byly tehdy relativne levne. BRM se na zacatku 70. let trochu vzchopilo (hlavne famozni Monza 1971), ale od roku 73 to zacalo jit definitivne z kopce a o ctyri roky pozdeji prisel definitivni konec. Dizzy, jen tak mimochodem, dle Tvych udaju musime byt zhruba stejne stari (ehm, mladi 😄
Tak jsem se dočetl, že příští rok bude Prost používat starší specifikace motorů Ferrari. Snad jim to bude jezdit lépe než letos s Peugeoty. Alain musel asi šáhnout hodně do kapsy, aby je dostal. Jinak tým údajně kupuje nějaké kanadské konsorcium a Prost tam zůstane jen jako šéf.
V těch dobách, před dávala přenosy Československá televize, ale jenom z Evropy.Byl jen jeden program

my měli televizor Mánes s úhlopříčkou asi 14" samozřejmě černobílý.Po roce 75 to dost omezili, ale já bydlel v Pohraničí, a tak jsem to mohl sledovat na ARD, tehdy Německo 1.Moje fandovství konkrétním jezdcům vžy vznikalo postupně, většinou když nějaký mladík začal prohánět starou gardu.Tak jsem postupně fandil Stewardtovi,Laudovi,Prostovi,Schummacher… komančů vycházela příloha Světa motorů, ročenka F1,taky se to jmenovalo Piloti F1 což byl tlustej sešit malého formátu(podaždé jiného, což mě štvalo)kde bylo vše o jezdcích a o závodech a bylo to vynikající čtení.Redaktoři byli většinou bývalí soutěžáci a okruháři a mělo to úroveň.Taky tam bylo pár článků z motorek, a báječná vyprávění Franty Šťastného, Fanánka z Kochánek.Ale mohu tě ubezpečit že dneska je všechno lepší a informace mnohem dostupnější a hlavně - může se más hádat víc najednou. Ahoj
Já taky fandil Prostovi a Sennu jsem měl rád asi jako teďka Šumachera. No asi radši, protože jsem se tehdá o formuli tolik nezajímal, vzhledem k tomu, že mi bylo 13 let. Ale zajímalo by mne, jak jste vy starší sledovali F1 za komunistů. Jak jste chytili přenos ? Bohužel, kdo chce vidět hodně předjíždění, musí se dívat na motorky. A tenhle rok jsou 500 zvláště zajímavé a dramatické. Nebo druhá možnost - CART. Ale tam jezděj všichni jak blbci dokolečka a aby se to američanům líbilo, tak je to dost nebezpečný, vždyť loni zahynuli dva jezdci a hlavně Gonzala Rodrigueze je mi hodně líto. Vždyť jel svojí první GP. Moora jsem neznal. ale stejně, dva mrtví za sezónu, to je dost. Ale amíkům se tohle líbí. Mimochodem, s Franchittim to vypadá, že zůstane v zámoří, takže u Jaguaru bude asi Burti.
Fajn Alexi,jako fanda Ferrari vím že měli vždy své motory, na BRM jsem zapoměl, ale v té době to nebyly motory zrovna vyhrávací, ale o to mi nešlo.Fordy byly v té době nejlepší a mohl je mít každý.Jako fanoušek Prosta vím i co mu Senna udělal, ale to neznamená že byl dobytek, prostě závodil. Také je sporné že zatáčka je toho, kdo do ní vjede jako první, protože jestliže jedu z vnějšku a toho vnitřního zavřu , tak je to moje chyba, i když jsem vepředu, protože existuje něco jako brzdná dráha.
Frankst: kdyz sledujes formuli 1 tak dlouho tak bys mel vedet a) ze na konci 60. let nemely vsechny staje motory Ford Cosworth. Jezdily tehdy totiz i tymy BRM a samozrejme Ferrari. A ty mely vzdy (az na kombinace Ferrari-Jaguar v roce 1950 a BRM-Climax v roce 1961) vzdy vlastni motory. b) Senna byl genialni v tom jak se dokazal koncentrovat na zajeti pole position. Statistika v tomto pripade hovori za vse. Ale.... uz jsi zrejme zapomnel na palcove titulky PROST SESTRELEN, SENNA MISTREM SVETA? Tehdy diky Sennove prasactvi prisel Alain i, povazte, Ferrari, o titul mistra sveta. Ano, Suzuka 1990! Sennuv pozdeji priznany umyslny faul! A co o rok drive, 46 kolo toho sameho zavodu? Kolize obou McLarenu Prosta a Senny. Nekdo kdysi tvrdil ze to byla Prostova vina. Jenze, pokud se nepletu plati v F1 nepsane pravidlo ze zatacka je toho kdo do ni vjede prvni. A v tomto pripade to byl Prost. Tyhle dve udalosti stacily k tomu abych si o tomto Brazilci poopravil mineni. A ver mi ze jsem mu kdysi fandil, jenze to sedel jeste v kokpitu cernozlateho resp v roce 87 zlutomodreho lotusu. A to co dokazal ve sve prvni sezone (1984) s Tolemanem byla taky parada. Ted me napadlo: bude se hovorit o Michaelu Schumacherovi za deset patnact let jako o genialnim jezdci? Ano bude. A motoristicti novinari budou zapominat na jeho (vetsinou) umyslne fauly. A nejen z F1.
Renaultu to hned nepojede, spíš to bude příští rok duel Mercedes - BMW.
Střep uvádí pozdní přezutí DC jako fatální chybu režie McLarenu. Přitom o odstavení Barika na trati bez benzínu ani muk. Já vím, že to Ferrari nechtělo, ale došlo k tomu. Z počátku to bylo uváděno jako defekt, pak ztráta tlaku v benzín.čerpadle až nakonec - zapoměli natankovat. Dále je jasné, že SCH když jede dříve tankovat, bude déle v boxech, protože musí tankovat více. A nakonec, při startu byla velká šance, že MH zase všem ujede, ale za ním může dojít ke kolizi.To se teď stávalo často). No, počkejme na Renaulty. Když jezdili, byli nejlepší. Možná v 2001 tady už moc slov na téma MH a Sch. nepadne.
Chtěl jsem tím říci, že Ferrari je dostatečně dobré, aby mohlo úspěšně konkurovat McLarenům. A Schum. není nadpozemsský. Počkejte na Buttona až bude mít Renaulta. Nebo se podívejte na GP 500 na Rossiho. Toho tak posadit do F1.
se nám zase vyboural. Vlítl do pneumatik, odrazil se, vyletěl tak 2 metry do vzduchu a spadl otočenej. Aspoň jsem pěkně viděl podvozek. Nic se mu ale nestalo
Samozřejmně, že se start hodil Šumacherovi. Do Miky mohl vlítnou Trulli, maximálně Button, do Šumáka tak čtyři jezdci. A na mokru by to bylo dost pravděpodobný (199😄.
exe: Jeste ad start - nevim, proc normalni start shledavas nevyhodnym zrovna pro Schumachera a proc by mel skoncit v prvni zatacce, kdyz podle historie McL vs. Fer😒br />

1998: (nepocitam-li prvni start, ktery prezil akorat Hak a Irv) v prvni zatacce skoncil Hakinnen, o zatacku dal vyletel Coulthard (kolize s Fisichellou?) a Schumacher jel v pohode na druhem miste.

1999: V prvni zatacce se dotkli Hak s Coul. Nakonec meli 16 bodu, ale kdovi, proc to vlastne Hak nevyhral...

2000: Zamysli se nad tim, jestli tu neplacas moc velke nesmysly.
exe😒br />

a) Barichello zajel lepsi kolo, protoze jel na dve (tri i s prvni neplanovanou) zastavky.

b) Ferrari nenecha sveho druheho jezdce (ktery navic vubec nema sanci toho prvniho ohrozit) zamerne vypadnout.

c) Zamysli se nad tim, co tady placas za hovadiny.

(druha kopie, zapomnel jsem ukoncit
😄 )
exe😒br />

a) Barichello zajel lepsi kolo, protoze jel na dve (tri i s prvni neplanovanou) zastavky.

b) Ferrari nenecha sveho druheho jezdce (ktery navic vubec nema sanci toho prvniho ohrozit) zamerne vypadnout.

c) Zamysli se nad tim, co tady placas za hovadiny.
O nastaveni auta (na jednotlive zavody) rozhoduje jezdec a jeho Ing. Samozrejme s pomoci telemetrie atd. Myslim ze Newey do toho moc nemluvi. Panis je OK udelal hodne prace. Proto si neumim predstavit co je platnej pri testovani Enge.
Bosch.Asi mas pravdu, ale oni se dva snadno dohodnou. Nedoufam, ze se bude Toyota, Honda,BMW,domlouvat.Jak rikam nedoufam. dm0132 taky si myslim ze Sena byl vyjimecny, take to o nem vsichni tvrdi.
Jo u F1 jsou jen dva dobří piloti : Michael Schumacher a Olivier Panis...A zbytek jsou jen takoví Hakkinenové a Coulthardové na slabých vozech...
hele lidi nevite co je s Arrowsama?

ze zacatku tak vinikajici a ted ?

Jestli neudelaj vysledek v Monze tak budou na tom jak loni !

BIDNE
exe je asi nemocnej, když si myslí, že je Šumi tak mizernej řidič. Jel o jednu VC níň než Hakki, ale má víc než dvojnásobek vítězství.Ve srovnání s Mikou opravdu lepší šofér.Nebo že by měl tehdy lepší auto? Ale já jsem v dobách Villenevua a Hilla o žádném Hakkinenovi neslyšel, jen tam pořád votravoval nějakej Schumacher.Že by se Mika naučil řídit až od r.1998?
A jeste jednou - rozhodujicim cinitelem u McLarenu je genialni konstrukter A.Nevey, ktery nema v F1 konkurenci. Vliv Miky nebo DCho na nastaveni auta je minimalni. Ani jeden z nich neni zadny velky testovac, proto taky tak rvou, kdyz odchazi Panis.
Nevim, ale mam pocit, ze si jeden z fanatickych odpurcu Sumaka I. To ze je Ferrari neschopne mit auto na urovni McLarenu je vec Schumiho a Rubinha jen castecne - lvi podil na tom maji italsti technici. A to ze Ruby zajede jednou rychlejsi kolo nez Sumak to pro Tebe znamena, ze je lepsi pilot ?!?
Asi: Start vyhovoval stoprocentně Sch., kdyby se startovalo normálně, Sch by skončil v hromadné bouračce v první zátačce a první MH by jim nerušeně odejel. --- Co zase ten Sch. dělal, že si tak blbě nastavil auto oproti MH? Copak on to lépe neumí, že ho potom Střep musí omlouvat tím, že MH měl lépe nastavené auto, ale že Sch je nadzemsky nejlepší?!--- A co DC? Ten alespoň s McLarenem dojel, ale Ferrari nedalo Barikovi vůbec šanci a nechalo ho bez benzínu na trati. Že by to byl trest za to, že zajel nejrychlejší kolo a dokázal tím, že Ferrari na McLaren má, ale musí to vzít do ruky někdo jiný než ŠUMI? Dobře tak Barikovi, příště bude zase držet krok za NEJLEPŠÍM!!! To je střep ten Střep!
Je mi líto ale opouątím fanouąky Schumachera,uľ mě to nebaví.Nadále ale fandím týmu Ferrari jako celku.
Souhlasím s dm0132, sleduji F1 pravidelně od r. 1968 a byly to opravdu krásný závody.U nás také tou dobou vycházela ročenka F1, mám je všechny a často se k nim vracím. Tou dobou měli všechny stáje k dispozici motor Ford Cosworth a nikdy nebylo dopředu jasné kdo vyhraje.Bohužel se každou chvíli někdo zabil, auta byla nebezpečná a dráhy taky. Nikdy nezapomenu jak Lauda hořel v přímém přenosu.Senovi jsem nefandil, ale to co tady oněm někdo napsal, že jezdil jak prase, s tím nesouhlasím.Senna byl geniální jezdec.
Ja si pamätám doby kedy jazdili taký borci ako Fittipaldi, Lauda,Steward,Rindt, Peterson ...

a to boli závody o niečom inom.Myslím,že to boli zlaté roky F1.Dnešné závody oproti tomu vyzerajú ako slovenská futbal. liga oproti anglickej a nám

neostáva nič iné len uscávať keď niekto niekoho

predbehne.

Senna nebol dobytok,myslím , že to bol najlepší jazdec akého som mal možnosť vidieť závodiť
Nikdo nemá nastavenej motor na plnej výkon, zvýšila by se poruchovost.Ale každej dosáhne jinam a pro vítězství stačí mírná převaha.Navíc výkonnější motor má většinou lepší účinnost a tím i nižší spotřebu.Proto je to divadlo,protože se to dá režírovat.McLaren by mohl dávat Ferrari 5s na kolo, ale kdo by na takové závody chodil.A proto taky dvojnásobný šampion Hakkinen jezdí za čtvrtinovou gáži, než jeho konkuren Šumacher.Taky se koukni mimo F1, třeba na obchodní politiku Mercedesu a dojdou ti souvislosti.A většina lidí to divadlo prožívá jako fodbaloví fanoušci.Lidi mějte rozum jde jenom o peníze.(u Mercedesu bohužel nedělám, ale bral bych to)
ja Ti dam primaranu 😃)
ozivuji web - to vis hodlam si zase trochu zvednout navstevnost,ktera vzdy pri dani nejake divky, jako treba Jordan girl Kate vzdy sla nahoru.
Teda fiku na co ses to dal? Jeste PrimaJaguarRanu a mas to komplet! 😊)))

Button je mladej smrkac co se namlsal tim, ze v prvnich kolech mel na Truhlika. Ale s jidlem roste chut a tak Knoflik presvedcenej, ze je buh se cpal pred Jarna na tom nejnemoznejsim miste. Myslel sem, ze mu Schumak svym manevrem napovi, ale on se asi podle svyho idolu neridi 😊

Stop&Go by mel dostat kazdej kdo pise takovy kraviny. Je to zavod a ne vylet!!!!!

Alex: Slo o zavod v Dijonu uz nevim kdy a mam to jako avicko stazeny od nekoho z Magea.
kazdy tyden nova divka proti vitezce minuleho kola - obrazky v perfektnim rozliseni - hned na titulni strane Jaguar Sport Webu
BRZETIO, je mi jasny, ze za prvniho kvalitniho jezdce povazuje Miku. ALe porad mi vrta hlavou, kdo ze by podle tebe mel byt ten druhy ?
Bosch, nech se klidne vyhodit kdyz tam tvrdej takovy blbosti. Podle Motosport aktuell ze dneska mnel ve Spa BMW Quvali-motor 790 koni.Myslim ze s tema tvejma konema by byli McLaren dost pomali nezda se ti?
náhodou, mě se poslední příspěvek exeho líbil 😊)))
exe, tys prave dosahl celeho jednoho kone. Alespon urovni inteligence posledniho prispevku ....
Nevi nahodou nekdo z Vas, kde bych mohl najit video te krasne predjizdeci akce z Belgie?
Ferrari dosahuje na brzdě již 1200koní!!! Ale je jim to na h....! Protože jeden to neumí ovládat a tomu druhému, i když zajel nejrychlejší kolo, došlo žrádlo 😃)!
Nevis nahodou, jak dopadne druhej patecni trenink na Sepangu ?? Mozna by to chtelo vic kecat po zavode nez pred zavodem.
To by prece navadilo, aspon by si mohl nekde vlist na trat a privolat Safety Car a sebrat McLarenum body 😃))
Ze záznamu motorové zkoušky z ledna t.r.Víc prozradit nemohu, přišel bych o flek.
Jediny, co si zaslouzi Button za tenhle zavod, je nakopat poradne do zadku. Co si sakra myslel ze dela. Pokud sis nevsim, tak Ferrari ridi Nemec, a McLaren je britska staj, i kdyz chapu, ze motory znamenaji moc.
jak technicky vepredu? co to je za kecy, cely to bylo o setupu, ten melo Ferrari na polosuchou trat s downforcem nastavenym na 2.usek, ktery je technicky, McLaren nastavil auta na suchou trat a maximalni rychlost a uspel, proste jim vysla tentokrat taktika, tim samozrejme nesnizuju vyborny vykon Hakkinena, ktery jezdi druhou pulku sezony v naprosto zivotni forme (neco jak MSchum v 95)
Tos vzal kde, prosimte?? 😊) Nejlepsi motory bude mit pristi rok Honda, jestli je nema uz letos
Tak jsem si zjistil, že za blokování FIA považuje pouze tu situaci, kdy se jezdec předjíždějícího monopostu nachází VEDLE předjížděného monopostu a předjížděný monopost se snaží vytlačit předjíždějícího mimo trať. Jinak jede li někdo za někým pomalejším a dohání ho, tak má pomalejší právo změnit směr jízdy. To přesně udělal Šumi a Hakoš byl ještě za nim. No nic, nechte na FIA jak takovéto kontroverzní situace posuzuje a berte to jak to je. Stejně ho Hakoš předjel, tak co???
Myslím si, že McLareni opět ukázali, že s technikou jsou o dost vepředu oproti Ferrari.
Vazeni diskutujici. Myslim, ze jsme videli jeden z nejdramatictejsich zavodu v letosni sezone F1. A dobre tomu tak, protoze nektere zavody byly velmi nudne. Byl zde zminen obranny manevr Schumachera. Kdyz jsem to videl poprve (live), tak jsem se nemohl ubranit dojmu, ze si Schumi pocinal neferove. Potom jsem si tuto situaci pustil vicekrat a zmenil jsem nazor. Byl to sice velice odvazny manevr a nekolik jezdcu by za takove situace nejspis do Schumiho narazilo, ale Schumi vedel, ze za nim jede Mika. A taky vedel, co od nej muze cekat. Proto si myslim, ze ten druhej manevr byl riskatni zase ze strany Miky, ale vyslo to. Hodne za to mohl taky Zonta, kterej (a to je dobre) nezajel do strany a zustal jet ve svy stope. Tezko rici, zda by se Mikovi podarilo predjet Schumiho v pristich kolech, kdyby mu tento manevr nevysel, ale to je kdybylismus a na ten se v tyhle hre nehraje. Sezona je jeste hodne otevrena a o vitezi rozhodne az soucet bodu po posledni GP.
2Bosch to s tim divadlem, takovej pocit mam

obcas taky

2 Vmax to s tim * patrilo tobe
jeden * to tvoje ferrari ridi

(tady je to samej chytrak)
Souhlasim se všim. Button jezdí výborně a řekl bych, že Williams jezdí teď super. Jenson si příští rok sedne do Benetonu a jestli mu to pojede jako letos a ještě trochu vyspěje, tak za 2 roky s Renaultem asi bude pěkně prohánět celou špičku. Souhlasim přesně s tvejma slovama - Fandim Ferrari, Schumák je zatraceně dobrej pilot, ale taky je to zatraceně namyšlenej skopčák. Umíš si představit udělat si doma muzeum a vystavovat se tam? Barik bohužel na titul nemá.
Krásné dohady, ale vše je již rozhodnuto od počátku sezony,je to jen divadlo pro blbečky

s nejlépe placenými herci světa. Jestli si někdo myslí, že Italové mohou konkurovat Němcům, tak je nesvéprávnej.Proto také McLaren nemají v týmu německého jezdce.Nějací dobráci se tu hádali o výkonech motorů.Opravdu zasvěceně.Ale vedle jak ta jedle.Dobré čtení.Ale až na to, že Mercedes dosahuje na brzdě již 1100 koní.Stačí povolit kohoutek.Slunce v duši!
Už jsem po čtvrtý poslal požadavek na zastřelení mistra komentátora. Zatím se mi jen ozvali, jesli nechci přijít na natáčení jejich úžasný soutěže "Príma Vrána". Bylo by fajn, kdyby jim tam stížnost poslalo víc lidí, třeba ho fakt potom někdo sejme. Adresa na šéf producenta PR je simek@prima-televize.cz
Velkú pochvalu si zaslúži Buton.Je nováčik a dáva super výkony.O také dva roky bude v špici.Samozrejme ešte s lepším autom.Velká škoda pre Ferrari.Urobili asi chybu s velmi makkými gumami.Hakkinen išiel omnoho rýchlejšie.Predbehol by ho tak či tak.Velká škoda Barichella.Ja fandím Ferrari.Dúfam v lepšie výsledky v Monze.Ferrari si zaslúži titul a nie nemecký *.
Ano, Prosty se opravdu zlepšili. Jean jako jeden z prvních zajel do boxu, na cemž dost vydelal. Ale už delší dobu se Prosty zlepšujou. Jsem jejich fanoušek (vedle Jordanu), takže je podrobne sleduju. Sám Prost ríkal, že pred sezonou jim hrozne chybel cas na testy, takže se postupne zlepšují behem sezóny a už to není pouze boj s Minardi, ale dostávají se do stredu pole. Bohužel pozde, musela by nastat nejaká porádná kolize, aby Prosty bodovali. Doufám že Alain získá motory od Ferrari, jinak asi koncej 😒(. Avšak Jean se dostal dopredu díky rychlému a chytrému tahu, a auto se drželo ve predu hlavne díky tomu, že bylo lehcí. Jean by musel zajet ješte jednou a pravdepodobne by nebodoval. Naopak McLareny opet ***i strategii, hlavne DC (tím nechci ríct, že to *** DC). Klidne mohl zajet hned za Mikou, takhle hrozne ztratil, musel se probíjet a Ralfa už nestihl. Zajímalo by mne, jak by dopadl treba Trulli, kdyby hned jel na suchých.

To Orpheus: Co jsem ríkal na Buttona, na to se podívej na Buzzin Hornets of Jordan, nechci se opakovat. Kdyby takhle blokoval Šumáka pomalejší jezdec, jako treba Trulli nebo Button, to by hned bylo kecu. Ale Mika byl rychlejší o dobrých 15 km/h a kdyby nezpomalil, tak by do sebe vlítli. Prece nemuže takhle klickovat. To by se ve formulích už vubec nedalo predjíždet a mohli bysme sledovat závody traktoru 😄. Trulli dostal stop-and-go, když blokoval Rubense v Nemecku, sice vyjíždel z boxu, ale byl pred ním.

Doufám, že už DC uzná, že na titul letos nemá a od príšte už bude dvojka. A to oficiální. Cetl jsem, že pokud Mika potretí vyhraje titul, tak asi skoncí, takže pak se muže DC ukázat v plný kráse. Ale letos na Šumáka nemá.

Ješte dodatek k Prime :"BAR se zlepšuje pomalu, žádné velké skoky" - Ten magor asi nevidel první závod sezóny. Když vyjíždel Mika z boxu :"Uvidíme, jestli to ješte stihne pred Ralfem Schumacherem" - mel náskok skoro 10 s.

Sorry, že mi nekde chybí hácky a cárky, ale nejak se me sere ceština - to víte WIN2000, už aby Gates dopadl jako v South Parku.
Souhlasim s tebou Coulthart dela uplne to samy pokud vzpomenete minulou sezonu a to este mozna horsim zpusobem kdyz k tomu ma prilezitost a krom toho pocet prilezitosti stoupa umerne s umenim jezdce. A navic nic ve zlym Häkkinena nemam vubec rad a MC-Laren od doby co ho ma Mercedes taky sou suchy a chybi jim styl a agresivita.
Ne, samozrejme chci aby byly boje v F1 co nejvyrovnanejsi! Jenze.... ono jde o to zda je ten boj ferovy ci nikoliv. Pamatuju se na jeden zavod ze zacatku osmedsatych let (napovezte prosim ktery to byl), kdy bojovali Gilles Villeneuve s Rene Arnouxem. Predjizdeli se kazdou zatacku, nekolikrat se lehce dotkli koly, ale jeden druheho neblokoval! Pro uplnost dodavam ze neslo o souboj o vitezstvi ale o druhe misto! Jenze.... asi je jina doba. To co zavedl dobytek Senna, v tom Schumi zdarne pokracuje. Muzete srovnavat Schumacherovo blokovani s tim jak jej Hakka pote ciste predjel......
2Alex: co ste chori? Za co chcete davat Schumacherovi stop/go? Vsak to je zavod, preboha, kazdy si drzi svoju poziciu, preco by mal niekoho pustat pred seba len preto, ze zacne utok? Nechceli by ste nahodou namalovat na okruhy predbiehaci pruh? Konecne maju zavody stavu a konecne vidime manevre hodne spickovych jazdcov, a vy chcete zase urobit nudny vlacik bez bojov... Keby tam bol miesto Miku Coulthard, uz by plakal, aky je ten skaredy Schumacher zly, pritom sam robi to iste. To nehovorim v zlom, taky ma byt boj o pozicie, ale vyplakavat a stazovat sa do F1 nepatri... Hakkinena nemam rad, ale jazdi a nekeca, navyse oproti Coulthardovi aj vie nieco ukazat...

Ivektivy ber s rezervou ako sucast debaty...
Tak mame po dalsim zavode.... Hakka je vitez, Misa ze sebe zase udelal prase... Ja vim, Jackie Stewart kdysi prohlasil ze mekke povahy se F1 nechytaji.... ale presto, tohle nebylo za Jackieho casu zvykem. S tim stop & go: asi ho mel dostat, jenze vzdyt je to Schumi, ze? Predpokladal jsem ze Jenson s Trhuhlikem vyvedou vepredu nejakou skopicinu, bohuzel to byla Jensonova chyba. Jarno by body potreboval jako sul. Williamsy oba na bodech, ti prasaci z DSF uvadeli u Ralfika titulek BMW-Williams.... grrrrrrrr, hlavne ze u Hakky byl McLaren-Mercedes... Prekvapilo me ze se nikdo z Vas nezminil ani slovickem o Alesim. Jean podal fantasticky vykon a bodik by si zaslouzil (a ne jeden), bohuzel ta francouzska sunka si zase postavila hlavu. Uz se tesim na Monzu a zejmena Indy!
Ahojky Havanko, za lístky počítej 70-100 Liber za víkend. Bohužel jsem zatím žádnej závod live neviděl, ale chystám se příští rok do Rakouska.
Zdravim vsechny fanousky F1! Na teto strance si obcas procitam vase prispevky a s nekterymi se ztotoznuji (komentare jsou hrozne snad ve vetsine prenosu 😒), a nad nekterymi se jen pousmeji.Je to tady jako pri zavodech, kazdy fandi "tomu svemu" a rivalita a obcasne "predjizdeni" je tu tudiz znat!

Miluji tento "sport" a sleduji ho asi deset let. Nikdy jsem vsak nemela tu moznost videt nektery zavod "live". Pokud tady je nejaky "stastlivec", ktery byl na nejakem zavode, at mi zkusi napsat jak se asi pohybuje cena vstupenek (asi nejvice mne zajima Nemecko nebo Rakousko). Predem diky!

P.S.

NO WINNER WITHOUT MIKA!😄
Kampak se nam zase podeli ferraristi,

kde se schovavaji?......- vzdyt to byl celkem

i Schumiho uspech ze to pred Mikou vydrzel

tak dlouho.

mimochodem co rikate na Buttona - az na to

jedno sestreleni dost dobry.....kde jsou ty

hlasy ze zacatku sezony, ti pochybovaci?
Podle mne to byla Hakkiho chyba, dobre vedel

kudy za nim celou dobu jezdi, takze to

mohl ocekavat, spise si to spatne pripravil

Zato ten druhy utok - to byla naprosta

nadhera, je videt ze ma dobre nervy,

cim je to vysponovanejsi tim Hakki lepe

jezdi.

-- proc Schumi nepriznal chlazeni pneumatik

na te rovince? ..... tam ztracel opravdu dost.
Máš pravdu, bylo to blokování. Ale vo tom přece ten závod je. Jakej by byl asi závod, kdyby si musel pustit toho kdo jede kvůli svý chybě za tebou, jen proto, že zrovna jede rychlejc? Taky mohli Schumimu mávat modrejma, ne??? Co bys teda řeknul Jensonovi, kterej jasně svojí chybou sestřelil Trulliho? Nic proti tobě, ale takovej už je závod. Schumák prostě jede jak o život. Je to jeho styl, dyť je to Skopčák. Jezdil jsi někdy nějakej závod v autech?? Tam nefunguje, jseš sice za mnou, ale jsi rychlejší tak já tě pustim, to ti prostě adrenalin nedovolí.
Rád bych si tu ověřil jednu teorii. Nevim, jestli jste si všimli, ale Schumi neměnil gumy při svojí druhý zastávce. Jestli se nepletu, tak má každej jezdec na závod plus Qualifikaci přidělenej určitej počet gum. Nemůže to být náhodou tak, že měl přidělený jen jedny nebo dvoje suchý a tak prostě musel dokončit závod na jedněch gumách. Dost tomu napovídalo to chlazení gum. Taky by to vysvětlilo, proč Hakkimu ujížděl až do poloviny závodu a pak postupně zpomaloval.
To Dizzy, absolutní souhlas. To co předváděl úžasný pan Horák v tomto přenosu, je fakt strašný. Jak proboha může řikat takový bláboly. "Button jede docela dobře, možná se i příští rok udrží ve formuli 1" a podobně. To mu nikdo neřek, že už je to podepsaný???? Ten člověk je fakt mimo.
Aktualizace + fotky + no vlastne to je asi vsechno, ale udelam takovou malou statistiku Engeho, protoze statistiky na oficialnich strankach Engeho sou xmichu! 😊
I hate ponozka ...
I hate red colour. I hate Kai Ebel, Christian Danner and Heiko Wasser. I hate tifosi. I hate Jean Todt and Ross Brawn. I hate Luca di Montezemolo. I hate Bernie Ecclestone. I hate Michael Schumacher and Rubens Barrichello!!!
Zase se ukázolo, proč nesnáším Šumáka. Tohle bylo mnohem horší než ve Francii, jasný blokování na rovince. Kdyby tohle udělal kdokoli jinej, tak dostane Stop-and-go. Ještě že tam byl podruhý Zonta, takže ho nemohl znovu zablokovat. I když to nevypadalo moc úmyslně - von tam jezdil furt, ale má přece zpětný zrcátka.
To Barrichello zapomnel na druhou zastavku a dosel mu benzin???

Celkem dobry a zajimavy zavod, skoda toho konce (S. vs. H.). Taky nechapu, co tam delal Jenson. Vzhledem k tomu, ze se Coulthard 20 kol paral s o neco pomalejsim Frentzenem, tak mi prislo, ze se pred Jensona dostal nejak moc snadno... I tak me 6 bodu pro Williams celkem tesi 😄

Dux: Co to breptas? Jake zalezani do *? To, ze reknu, ze Schumacher je nejlepsi, beru jako fakt (nebo aspon svuj nazor) a ne jako zalezani do *. To mi spis prijde tvuj "argument", ze ho Hakinnen predjel - proste chytani se stebla, ostatne stejne tak si mohl uvest (jenom za letosek) Francii, Spanelsko. Ad komentatori - to je kapitola sama pro sebe, jejich (jeho - Horaka) blbe kecy na Prime - to snad bylo nejlepsi za celou sezonu, blokovani povazuje za neco spatneho a zakazaneho, zacne jasat, kdyz H. predjete S. - tohle by se asi komentatorum stavat nemelo.
Budu se snažit být co nejvíce slušnej, i když mi to dělá problémy. Ale co předvádí PRIMA, to je fakt už někdy na zvracení. Pořád jsem si říkal, že poté, co vykopli Pouvu a Pecháčka, tak se zlepšíli. Jenže Dufek, kterej tomu určítě víc rozumí než Horák už tam není. Nechápu, proč když si koupěj práva, tak začínaj až těsně před závodem a většinou končej ihned po závodu bez tiskové konference. Dneska na ní naštěstí nezapoměli, ale proč nemůžou začínat o 25 minut dříve, jako Markíza, to nechápu. A Markíza si to uživí i bez reklam, tak proč je tam musí cpát Prima. Dneska jsem se ale pořádně naštval, když během reklam vylítl Mika. Já to teda naštěstí (bohužel) viděl na Markíze. Schválně jsem si stopl délku reklam. 6 minut !!!! To jsou tři kola. Reklamy dávaj i na Eurosportu při F3000, ale jsou kratké, tak maximálně 2 minuty, ale spíše míň. A ten komentář, to je fakt hrůza. Hned od druhý zastávky Barichella bylo jasný, že pojede ještě jednou, byl tam jako jeden z prvních a tankoval dost krátce. A ten magor Horák pořád vykládal, jako že už tam nepojede. Pravej opak byl u Villeneuva, který při druhý vzal plnou, ale ten magor povídal futr něco o tom, že ještě musí do boxů. A určitě bych si vzpomněl ještě na spoustu dalších věcí. Bohužel v týhle zemi moc lidí formule1 nezajímá a podle vypadaj komentáře. I na českým Eurosportu. Schválně se podívejte do Spotru. Tam by o formuli měli psát nejvíc. Ale radši se věnujou gymnastice a podobnejm nesmyslům. Vetšinou ani neřikaj ve zprávách, jak se Enge kvalifikoval. Ale když vyhrál, to mu hnedka všichni lezli do zadku.
Je po Spa a zkus si to po sobe znova precist ty Nostradame...
Jiz dlouho sleduji tendle chat a nechapu totez co pri komentarich v jakekoliv televizi ( Prima, Markiza, ORF1 - tam trosku mene, DSF). Co nechapu: ten neustaly ritni alpinispus vuci Michaelu Schumacherovi. Stale mu vsichni jak komentatori tak i velka spousta z vas zde zucastnenych zaleza do *, jako by snad todle mu melo pomoct a jako by snad v tomdle spociaval¨princip a smysl fandeni. Pri dnesnim Spa sme vsichni videli ze proste i jinej pilot - a shodou je to ten vetsinou Schumacherovymi fanousky dehonestovany Hakkinen - dokaze zvitezit nerkuli frajersky predjet tohoto tzv. Boha F1. Pratele ja bych to shrnul - myslim ze skvely zavod, ktery ¨KONECNE dokazal ze ty kecy ze zacatku sezony po 3 -4 VC byly neuvazenymi blaboly. Sleduju to tady celou sezonu 99 i 2000 a poprve vstupuji s tito svym nazorem a s pranim abychom se pokusili pozvednout urovene naseho fanouskovskeho kecani, kdyz uz nemuzeme zmenit zaujatost sportovnich komentatoru ruznych TV kanalu, o Prime nemluve... tam jde spis o komickou neznalost, ale nenili zalobce neni soudce a buhvi kod za temi lidmi v Prime stoji. Panbuh zaplat ze uz tam neni Pechacek! Nebo je jenom marod?!? he he he... Loucim se s tim ze jsem rad ze zaver sezony bude minimalne tak zajimavy jako dnesni SPA.
Zajímavý...ale já si spekulace nechám pro sebe. Nějak to dopadne a snad Schumi vyhraje...
Já myslel, že klesl v celkový klasifikaci, ale stejně to byl nesmysl převzatý od komentátora českého Eurosportu. Je šestý, už to vím.
Kvalifikacka bola ako sa patri, ....lepsie nez detektivka od Agathy ...

Takze sa podme zahrat na Nostradama. Najprv predstava, potom dovody...

Hakkinen stratne do stredu drahy, aby mohol este manevrovat. Nakolko startuje smerom von zo zatacky dava mu to sancu dvoch manevrov, ale pojde do stredu trate, aby blokol Trulliho. Ten kvoli lepsiemu nabehu prvej ostrej sa fukne celkom do lava. Stara liska Berger, ktory uci Buttona mu iste z vlasnych skusenosti nainstruuje start rovno pred Schumiho predok. Schumi bude penit, ale bohuzial. Nakolko ma pomalu akceleraciu pri plnych nadrziach a vedla neho startujuci Colth. zase az pridobru budu tu dve moznosti.

Bud pojde Coulthy rovno, a pomalsi (plne nadrze) Button bude spredu brzdit Schumiho, cim ho prakticky zavru do L-ka. Tu je vsak problem. Do prvej osterj dojde Coulthy o nos pred Buttonom, ale bude mimo idealnej stopy. Button bude zvnutra a vybrzdi Coultyho. Zavrie Coulthy zatacku rovno do Schumiho, sposobi havariu, naoko nevinne a Hakinnen je majster sveta ????? Ved v McLarene je jasnou jednickou... Ak vsak nezavrie zatacku bude musiet spomalit vyjazd, lebo Button kvoli velkej najazd. rychlosti bude vyneseny k mantinelu. A tu je druha cast bikty .... Necha sa vyniest Schumi k mantinelu a katapultuje do neho vedla seba iduceho Coultyho ???? Niekde som pocul krasne prirovnanie, ze Schumi jazdi ako "Neapolsky taxikar" a tych zazil....No nie je to daleko od pravdy...Takze by som tomu vytlaceniu aj na 70 percent veril......Tretia cast bitky......Vie to aj Couthy a preto radsej zaflekuje masinu.... Pojde opat prostrednik "na horu" ???

Ostatne velmi by som sa nedivil, ak by Villnevue sejmul R.Schumiho. Ak nie hned v prvej, tak niekde po ceste to vidim celkom realne ...

No a co ma k tomu vedie .....

Mc Lareny maju pri plnych nadrziach lepsiu akceleraciu a kompresny prenos ako zbytok pola. Trullimu sedi trat, avsak T-car nie je zavodny voz. Myslim, ze bud nedojde, alebo treti, stvrty. Ale skor nedojde... Button mal skvele jedno kolo. Nebyt problemov s Alesim na konci a par necakanych neduhov ostat. teamov, startuje 6-7. Tam aj skonci. Pojde na totiz na istotu. Jeho kouch mu potrebuje zrobit renome a nalakat sponzorov a sebe peniazky ze ??? Este stale verim, ze prekvapi Couthard. Je to jeho najlepsia trat, Cez noc mu spravia auto podla 3.-ho treningu a povedal by som, ze vyhra ... No to nesrandujem, .....naozaj ....Barrichelo ako priemerny jazdec vela vody nenamuti, piata pozicia... Ma problemi s brzdenim, este sa nezzil s novou akceleraciou a systemom brzd. R. Schumacher nie je riskantnym jazdcom. Pekna pomalicky do ciela na 4,5 pozicii.... Jeho auto bohuzial viac neznesie...

Toto vsetko plati pre suchu trat. Ocakava sa polooblacno, no Ferrari bude asi celu noc bubnovat a privolavat dazd. Ak by naozaj sprchlo, tak to bude GP lietajucich strojov ...
podívejte se na tuhle stránku:

[odkaz]

je to fakt *, hlavně komentáře, ale jestli máte rádi Miku Hakkinena, tak tam radši nechoďte
Neklesl, dyť pátej nebyl celej závod
Já si šáh na letošní. Byl jsem v Itálii asi 120km od Maranella a tak jsem tam zajel. Dovnitř mne nepustili, ale maj tam toho vystavenýho dost. Seděl jsem ve Ferrari F50 cabrio - no nádhera...
Enge - bod - super. Škoda, že klesl o místo.
schumi to opat po, o rubesovi ani nehovorim. ferrari sa opat /tak ako kazdy rok/ vzdaluje od titulu.
Já píšu jak prase. VEDE Mika, Musím TAKY sledovat
Jasně, vem to tak, co tě první napadne - www.formula1.com, online vysílané zprávy ze všech volnejch, kvalifikačních tréninků i ze závodu. Třeba teďka ve Mika. Já to taky musím sledovat na internetu.
Jestli se tě tak dotkl výraz "skopčák", tak se ti omlouvám. Ale byla to reakce především na to, jak na Mercedesy někdo nadává, že jsou to Němci ("nechutný nadutý Němci" apod.) a přitom fandí Schumacherovi. Přitom pochybuju, že znají více něž jednoho Němce od Mercedesu. Já nemám rád Schumachera jednak proto, že je to zhmotněná arogance a namyšlednost a jednak pro jeho styl jízdy (kdyby jen rok 1997, bohatě to stačí) a to že je Němec je vedlejší. Mimochodem fandím HHF a to je taky Němec, a Heidfeldovi bych taky nějakej ten bodík přál. Tak jakejpak rasista.
Nevite nahodou nekdo o nejake adrese, kde by vysilili pres internet volne treninky? Diky. Na televizi se nedostanu...
Dizzy: Jeste ze si se dotykal staryho Ferrari a ne toho se kterym Schumak zejtra pojede, to by asi nedojel ze? 😊))) Mimochodem, to si nevedel co s prachama a prazdnou garazi nebo ses na vylete v Maranellu?
Cacadoo, uz jsem myslel ze jsou tady jenom lidi co se akorad urazej a sproste nadavaj, a v celku o tom vedej ze jedno auto je cerveny a druhy stribrny. Dekuji ti za velmi zajimave postrehy. Doufam ze budes pokracovat.
Uz Vas najaky ten piatok sledujem, ale je to tu podobne ako vsade, hadate sa, kto je lepsi jazdec, delite sa na "cervenych a striebornych".

No skusim do Vasej diskusie vniest cosi, co sa nosi napr. na brazilskych strankach. Takze 😒br />
Postrehy z volneho treningu ...

Je mi luto, ze som nestihol oba, takze prvy hodnotim zo sprav a skrateneho zaznamu, druhy som videl.

S ohladom na predpovedne tendencie (vid sprava z 15.augusta www.f1.sk) su treningy v ocakavanom sialenom zhone nastavovania a testovania. Len na margo, ktori robia zavery ohladom dosiahnutych pozicii, vyckajte a hlavne si vsimajte casti trati, nie celkovy cas. V treningu sa nastavuju mnohe parametre vozu (Mc Laren ich snima 79) a snima sa ich vplyv na pomale zakruty, ostre zrychlenia, stabilitu brzdenia a pod. Z toho vyplyva postavenie monopostu na merany trening a samotnu GP. Vid skvely priklad Hakinnen GP Magyar, ci Barri GP Germany.

Takze hodnotenie. Ako sa predpokladalo, skvelu pracu odviedol Eghbal Hamidy, Arrows Verstappena bol najlepsi po prvy medzicas. De la Rossa bol este lepsi, lebo dokazal poskytnut pred havariou senzacne informacie pre nastavenie vozu Verstappena. Skoda, ze rozflakal voz. Jordany taktiez podla predpokladov maju problemy s brzdami. Ocakavam kvalifikacku okolo 12-14 miesta. Herbert prekvapil skvelym prechodom najpomalsej zatacky, kde necakane ziskava, oproti superom. Bohuzial slaby technicky zaver. Villeneuve dnes cely den skusal, ci sa da na plny plyn spravit jedna zo zatacok a to bola vraj jeho teamova uloha. Raz sa to skoro podarilo. Ak to zvladne do soboty a bude sucho, snad sa vojde do sedmicky.

Velku stvorku som si nechal zaverom. Je az zarazajuce, co vsetko dnes trenoval Schumi. Zda sa, ze mechanici nemaju moc jasno ....?! Menenie zmesi gum hovori, ze auto moc nesedi na ceste. Hakki potvrdil dobry prejazd prvej zatacky, ktorej sa tak boji, ale zaverecna technicka pasaz mu moc "obrubnikovo" nevychadza. Mam pocit, ze az moc jazdi "cez", tak ako v Monacu a to sa moze vymstit. Colthardovi sedi zaver, ma vsak slabe zrychlenie z prvej zatacky.

Pockame si na tlacovku a idem zhanat informacie o stanoviskach k novym motorom Ferrari.

Vase postrehy ? .....
Vyhrajou McLareny, Šumacher se v zoufalé snaze udržet buď vymlátí, nebo mu klekne ta italská šunka, ferraristi spolu se mnou budeme 14 dní nasraní a pak se to bude opakovat do konce sezony.

Jediná naděje je, že to po třetím titulu přestane Mercedesáky bavit a začnou se zabývat něčím jiným.Nebo ještě lepší by bylo, kdyby se vzpamatovala Honda a BMW a začlo se konečně závodit. Senzace by byla, kdyby alespoň polovina jezdců ujela plný počet kol a takzvaní "fanouškové" psali radši do rubriky, "Já jsem rasista, kdo je víc".
A ty jsi čistokrevnej, zakomplexovanej, českej ubožák. Místo hlavy máš zelenou dutou kedlubnu.
Spravně Alexi, McLaren je britská stáj, s německým motorem, ale Šumák je čistokrevnej skopčák. Výsledky obou tréninků: DC, Mika, Herbert !!!!, Villeneuve, Šumák
Vmaxi, MH a DC jezdi za McLaren ktery ma sidlo v Anglii a je ze 60 procent (tusim) stale v rukou Anglicanu. Schumi sice jezdi za Ferrari coz je paradni sam, ale on sam je namysleny nemecky prase, asi tak jako vsichni od Mercedesu (ne od McLarenu) dohromady.... Osobne bych uvital aby se tem dvma tymum priblizila jeste jina staj (Benetton, BAR, Jordan atp.) Takhle je to nuda, bud vyhralje nekdo od Ferrari nebo od Meku. Snad pristi rok....
No vidíte, DC vyhrál 1. trénink, 2. Šumák, 3. Mika
To já bych si prál 1. Frentzen, 2. Villeneuve +0.05, 3.Trulli +0.1, ale to vypadá dost nepravdepodobne. Já osobne tipuju - a rád bych se mýlil - že Mika nevyhraje. Vyhraje bud Šumák (na mokru), nebo DC (na úplném suchu). Mimochodem, Ferraristi závidte, v úterý jsem se dotýkal pravýho rok starýho Šumákova Ferrari.
Dúfam vo vítazstvo monopostov Ferrari.Nech už konečne má Ferrari titul majstra sveta.Hak jazdí pre nechutných nadutých nemcov.Schumi je tiež nemec ale jazdí pre talianov,ktorý sú mi sympatickejší.Uvidíme ako sa Schumacher pripraví na túto velkú cenu.Keby nevyhralo Ferrari tak radšej nech vyhraje iná stajna.Schumi do toho
A Salo se nám loučí se Sauberem a asi ho příště neuvidíme. Možná se vrátí Alesi. To by byla posila 😄
Ricci, diky. Nekde jsem to totiz cetl, akorat uz nevim kde. Proto jsem se ptal jak to bylo.
pro Alexe: Lotus pro rok 1992 (Lotus 107) konstruoval Chris Murphy, který k týmu přišel v říjnu 1991 a vystřídal Enrique Scalabroniho, který předtím donekonečna vylepšoval stodvojku. Newey začal konstruovat vozy F1 v roce 1988 pro March, zůstal tam až do 1990 a od 1991 byl u Williamsu od kterého odešel po sezoně 1996 k McLarenu. Žádný lotus nikdy nezkonstruoval...
nové obrázky z Velkých cen, odkazy, novinky....
Newey mimochodem zkonstruoval Lotus pro rok 1992. A na vysledcich to bylo znat! Ted me napada kdyz frankst pise ze Newey byl u Mansellova titulu (taktez 1992), ze musel prejit od Lotusu k Williamsu behem sezony....
Bohužel nemám k dispozici scanner. Fotky jsou docela dobrý, ale velká škoda byla, že nemám foťák se zoomem. Moc by se šiknul. Příští rok na nějaké formulky vyrazím znova.
Vyzera to tak ze Adrian je ich posledna moznost. Mam pocit ze ho lanarili uz zaciatkom roku.
volně😒br />
Miliony marek za tři roky Kolína?? Ve fornuli 1 platí za superhvězdu a to po právu. Šest posledních mistrovských aut konstruoval Adrian Mewey(na obrázku). U Williamsu byl u titulu N.Mansella,A.Prosta,D.Hilla a J.Villenevueva. V roce 1998 přešel 41 letý Brit k McLarenu a pomohl tam M.Hakkinenovi k jeho oběma Triumphům. Podle zprávz italské tiskové agentury "Ansa" měl šéfkonstruktér stříbrných šípů dostat během VC Maďarska nabídku od Ferrari. Rudí z Maranella nabízejí Neweymu 75 milionů marek za tři roky.To je čtyřnásobek jeho dosavadní odměny. Ale Angličan má ještě smlouvu s McLaren do roku 2001.Zájem o práci pro Ferrari ale již Newey signalizuje. "Každý ve Formuli 1 sní otom, že jednou bude pracovat v Maranellu.Kdo uspěje v F1 skončí dříve nebo později u Ferrari".
poculi ste niekto nieco o tom ze Ferrari kupili Adriana Newey na 3 roky od McLarenu? Mohol by niekto prelozit obsah z tohoto textu?😒br />
75 Millionen Mark für drei Jahre

Köln. In der Formel 1 wird er als 'das Superhirn' bezeichnet - und das mit Recht. Sechs der letzten acht Weltmeister-Autos hat Adrian Newey (Bild) konstruiert. Bei Williams war er an den Titeln von Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill und Jacques Villenevue maßgeblich beteiligt. 1998 wechselte der 41-jährige Brite zu McLaren und verhalf dort Mika Häkkinen zu seinen beiden Triumphen.

Nach Angaben der italienischen Nachrichtenagentur 'Ansa' soll der Chefkonstrukteur der Silberpfeile seit dem Großen Preis von Ungarn ein Angebot von Ferrari vorliegen haben. Die Roten aus Maranello bieten Newey demnach 75 Millionen Mark für drei Jahre. Damit würde er das Vierfache seines bisherigen Gehalts verdienen. Allerdings steht der Engländer noch bis 2001 bei McLaren unter Vertrag.

Sein Interesse für Ferrari zu arbeiten, hatte Newey schon vor einiger Zeit signalisiert. "Jeder in der Formel 1 träumt davon, einmal in Maranello zu arbeiten. Wenn man Erfolg in der Formel 1 hat, landet man früher oder später sowieso bei Ferrari", hatte er vielsagend verkündet.
McLaren, 60 koní nic a v 40 koních zbytek včetně Ferrari.
Zajimalo by mne, proc nesmeji zasahovat do elektroniky vozu...
Než někomu budeš doporučovat co má číst, myslím, že tobě by úlně stačilo si přečíst moje i svoje vzkazy, když si je nepamatuješ. Psal jsi, že McLaren má náskok 60-100 koní na ostatní, a teď tvrdíš (stejně jako já, ale asi sis toho nevšiml) že rozdíl mezi nejlepším a nejhorším autem je 100 koní. Jak mi z toho vyplynulo tak si myslíš, že je McLaren, za ním 80 koní nic a pak v dalších 20 koních je nacpanejch ostatních 10 stájí včetně Ferrari. Trefil jsem se ?? Mimochodem není to tak dlouho, co se vedli řeči (né ty), že Ferrari je srovnatelný s McLarenem. A na super-rychlém Hockenheimu teda McLareny nebyly o moc rychlejší než Ferrari. Rubi zajížděl dokonce o něco lepší časy než McLareny (pochopitelně měl lehčí nádrž). Rubi je sice skvělej člověk, ale lepší než on je podle mého názoru jak Mika a Schumi, tak DC, Jacques, HHF, Irvine a Ralf. Stačí se podívat do poslední sezóny. Na konci ho Johnny Herbert porážel. Ale pokud si myslíš, že by Schumi i Rubens měli stejně bodů jako kdyby jezdili na Williamsu, Benettonu nebo Jordanu, tak asi všichni jsou blázni, jen ty jsi letadlo. Nebo snad má někdo stejnej názor ? Tak se neurážej a měj se.
To od Frankst pravděpodobně nebylo na tebe, ale na mně. Asi byl tak rozzuřenej, že si nás spletl. Nediv se, máme tak podobné názory 😄 Možná by to chtělo studenou sprchu.
*, kde všichni jste. Asi si budu povídat sám ze sebou. Viděli jste motorky ? Huleš docela dobrý, ale devátej dojel jen proto, že před ním pět jezdců spadlo. Ale Smrž, z toho ještě něco bude, skvěle se držel. Škoda že v F1 nejsou takové souboje jako mezi McCoyem a Rossim. A taky škoda jak to dopadlo, McCoy jezdí fantasticky a Rossi je pořádná držka. No a rallye, taky to vypadalo jednoznačně pro Burnse, a teď už vede Grönholm. Moc to sem nepatří, ale lepší než nic.
Psal si ze si fotil jak vzteklej, nechces neco naskenovat a dat nam link? 😊
Samozřejmě, že jsem to nemyslel vážně, ale přál bych si to.
Tam mělo bejt Re😜anis is back,a ne RE😜ANIS
Panis a šampion 2001 to nemislíš vážně!?

Neřikám, že je špatnej , nebo že BARy jsou špatný.Ale proti FERRARI a MCLARENU nemaj šanci.
Co to plácáš...já vůbec nezpochybňoval rozdíl mezi nejlepším a nejhorším týmem...tak že PAC A PUSU...a Nazdar Hoši od bobří řeky.
Za rychlou jizdu pomocí ilegálně upravené elektroniky!!!
A vubec, u tech McLarenu jsou posledni dobou samy miniproblemy. Vubec bych se nedivil, kdyby znova FIA diskvalifikovala Mekace. Treba za rychlou jizdu. 😄
Protože jsi asi nepochopil, tak znovu po lopatě😒br />
Rozdíl mezi nejsilnějším a nejslabším motorem v F1

je zhuruba 100 PS. Také doporučuji četbu Gutha Jarkovského a studenou sprchu. Zřejmě si v mládí četl Timura a jeho partu místo Rychlých šípů, no je taková doba. Měj se hezky.
se zjevne tesi na pristi sezonu u BARu.

Jestli pudou s autem nahoru, bude to dost dobrej tym. Treba se zacne vic zavodit....
Už to vidím, jak Davidovi do svého vlastního auta sypou do motoru písek, aby mohl ze třetího místa MH vyhrát.
...rák
Musíš si uvědomit, že pokud by Ferrari mělo o 80 koní míň, Minardi by mělo tak o 400 koní míň. McLaren - co jsem četl - má tak 850, takže by pak Minardi mělo 450 😄. Mimochodem i Button už to má téměř jistý - Benetton. Frank Williams je pěknej čů...
No vidíte, jak za rok podražili. Ale taky se suveréně furt vyplatí celej víkend.
Olie, Olie, vrátil ses. Už je to jistý. Dlouho se o tom spekulovalo, a už je to jistý. Sice vypadám jako fanoušek McLarenu, ale k tomu jsem nucen okolnostmi (Šuamchr). Ve skutečnosti fandím Jordanu (a hlavně HHF). Ale nejvíce Panisovi. A jsem rád, že bude jezdit vedle Jacquese. OLIVIER PANIS - WORLD CHAMPION 2001
Potvrzuji - zhruba 75l/100km
Ja zas cetl na jaguaru, ze udavat vykon formule je kravina. Staci prej mala zmena teploty, nebo podobna drobnost, a vykon je uplne nekde jinde. Tak nevim. Koneckoncu oni nemaji moc duvodu to zverejnovat.
To by mne schvalne zajimalo, jak jsou na tom s vykonama u McLarenu a u jinejch monopostu.

U Ferrari je to takhle😒br />

F1-2000 Engine - 3000 Ferrari (Type 049)

Number of cylinders - 10 in V

Number of valves - 40

Total displacement - 2,997 cc

Maximum power - 770 hp - a to se mi zda nejak malo... - to je z oficialni stranky Ferrari.

A zas jinde jsem cetl, ze je to: 830 PS při 17 800/min. (stejne jako u McLarenu, ale o 200 otacek vice.)
Myslim ze okolo 70-75l/100km.
To BRZETIA - ty seš vážně chudák, co. Kdo ti proboha řek, že na trati jako je Hungaroring se mažou rozdíly v motorech? A co takhle nastavení auta, to taky neni důležitý, že?
No one ta spotrba je asi dost velka a asi aj vacsia ako je moja spotreba pivnych produktov.

Nemam velmo rad namyslenych skopcakov MS ale DC sa ma tiez co ucit.MH to urcite zasa vyhra a Schumi moze robit opat milionove reklamy na slipy ci panske vlozky alebo cosi podobne cim si dokaze na seba zarobit.Ale Rubens je sympos!
Koukni se na tuhle stránku [odkaz] Zde si můžeš koupit lístek na jakoukoliv Grand Prix a najdeš tam další užitečné věci, včetně odkazů na stránky okruhů.
Ví někdo, jaká je asi spotřeba PHM u F1?
Dej mi prosim Tě adresu ma tu Monzu. Dik.
Rozhodně se vyplatí jet na celý víkend. Vstupenka na stání na víkend stála 25.000 forintů a na závod 23.000 forintů, což je zanedbatelný rozdíl. V přepočtu je to asi 200 DM, což je hodně, ale když už jsem tam byl, tak jsem do toho investoval. Teď jsem koukal na stránky okruhu Monza a tam lístek na závod stojí 105 DM, Maďaři si pěkně přirážej. Jelikož jsem byl hodně zaneprázdněn, jel jsem pouze na závod v sobotu večer do Budapešti vlakem. Dorazil jsem tam kolem půlnoci a do 4 hodin ráno jsem musel počkat než otevřou metro. Pak se jede na konečnou, kde se přestoupí na tramvaj a ta Tě doveze až k okruhu, vystupuje se na stanici Mogyorod. Odtud je to asi 1 km pěšky. Nejvíce mě překvapilo, když jsem na okruh dorazil v 6.15, že nejlepší fleky už byly zabrány. Chce si to vzít s sebou hodně jídla a dostatek pití, místní prodejci mají nekřesťanské ceny. Je dobré si vzít s sebou také deku, ať je na čem ležet. Zpátky jsem jel taky vlakem, vcelku bez problémů. Všechny spoje jsem si zjistil na internetu.
Nejsem neférovej...ve Spa to bylo tak, jak to bylo DC udělal blbost a dle mého soudu to udělal schválně, ale to teď stranou.
Nelíbí se mi to vaše kdyby...Gene DC prostě blokoval, to uznávám, ale je to tak a my to nezměníme, takže argumentovat tím, že kdyby Gene (a i Mazzacane) neblokovali byl by to double pro McLaren, je stejný jako argumentovat, že kdyby DC nevystrčil (ne doslova - kontakt tam nebyl) na Hockenheimu Schumiho a na A1-Ringu do něj nenapálil Zonta (já to viděl asi z 300 m na vlastní oči, a pak v televizi), tak je Schumi zase někde jinde a bylo by to všechno jinak...ono totiž změnit jednu jedinou věc na světě v minulosti by znamenalo všechno jinak teď. Prostě berme to tak, jak to je.
P.S. Nemám rád DC, nevadí mi MH, ale nesnášim McLaren.
Listky - neni problem si je koupit primo na miste, v Maďarsku vyprodáno určitě nebude. A v pátek to je naprosto v pohodě. To tam moc lidi nebylo. Ale myslim, ze na internetu by se to taky nekde dalo objednat.

výkon - bohužel RTL nemám, takže jsem odsouzen ke sledování Primy, Markízu mám zrnitou, ale v době reklam stačí. Ale nikdo mi nenamluví, že se Ferrari liší o tolik. Dnes je to strašně vyrovnaný, o čemž světčí, že nyní problém se vejít do 107% a podle mě by se ta hranice měla snížit. Vůbec mi nevadí, že Schumi nepustil DC. Proč by to dělal, měl přednost. Ale vadí mi, že kdyby Gene neblokoval DC, tak by se DC dostal před něj. No a MK44 by se měl přesunout na nějakej server fanoušků Ferrari. Já jsem toho důchodce myslel s nadsáskou, ale Mk44 to myslí evidentně vážně.
řek' bych, že šumák byl na cílový rovince rychlejší proto, že tu poslední zatáčku jezdil nějak víc venkem, a DC vnitřkem. Zkrátka se mi zdálo, že to bylo kvůli tomuhle, ale ještě jsem nečet' žádný vyjádření jezdců ani nic podobnýho, takže je to opravdu můj osobní dojem. Co si o tom myslíte vy ?
Zase ten neférovej MK44. To teda hledím kde se v člověku bere tolik zbožňování a patolízalství pro jednoho a nenávisti pro druhého.
Ne, Stříbrné *... Fanoušci McLarenu prostě neunesou, že Schumi neuhnul Coulthardovi jako ostatní jezdci o kolo zpět (asi zapoměli, jak ve Spa kdysi DC neuhnul MS a ještě brzdil - tomu se říká demence - a to si ten hranatej skot ještě stěžuje na Schumiho styl jízdy - no pfuj (Dc byl blbec už když jezdil u Williamsu (1994) - už tenkrát mi byl nesympatickej svym unfair stylem jízdy a neupřímnejma úsměvama)).
Kde jsi koupil vstupenky?
Mekáče??? Myslel jsi určitě pekáče!
Tady někdo nemá rád Minardi a Ferrari, ale zato má rád mekáče!!!
Nic ve zlým, ale zkus si zapnout při VC stanici RTL. Ta vysílá od pátku do neděle tréninky a závod s doprovodným komentářem, mluví tam většinou Lauda,Berger, šév Mercedesu, většina jezdců(hlavně němci).Dozvíš se tam velmi zajímavé informace, třeba že výkony motorů se liší i u jednotlivých vozů jedné stáje, dokonce i že se liší vozy jedné značky.Po závodě dělají podrobný rozbor všech situací i se zasvěceným komentářem. Chce to jen trochu umět německy. Jinak byl jsem na VC Německa na tribuně a říct kterej motor má nejlepší zvuk si netroufnu, protože všechny dělaj takovej kravál, že jsem si musel dát špunty do uší. Měj se!
Chudinka Gene, tak skvelej pilot, a oni mu nadavaj😊. Myslim, ze Ferrari zrovna moc nepotrebuje pomoc Minardi. Ale obe jsou to italsky staje, tak proc by netestovali na stejnym okruhu. Ferrari bohate staci Eccelstone.

Ale pul sekundy by bohate stacilo, aby se David dostal na druhy misto. A kdyby to bylo o trochu min, treba by se srazili. To by bylo asi nejlepsi. Treba by se Barichello znovu rozbrecel. Ale hlavne by Jordan ziskal 4 body navic.
Jen tak pro zjimavost. V madarsku jsem byl pred rokem. Vstupenka k stani na tri dny stala 21000 tech jejich penez (jo Forintu 7F=1Kc), coz je neco kolem 3000Kc. Pouze na nedeli to bylo 18000, takze se suverene vyplati tam bejt 3 dny. Je to sice k stani, ale znamena to, ze se sedi na trave. K sezeni na tribune to bylo asi 42000 a na hlavni asi tak 70000. Jak to bylo ted, to nevim. Jo a prohram stal asi 2500F.

Sice se rikalo, ze je tam vetsina Finu, ale to je jenom dojem, protoze snad vsichni Finove maj vlajky. Celkem ale minimalne 60% jsou fanousci Ferrari. A to tehda nejel Schumacher.
Nedomýšlí se někdo, proč zrovna obě Minardi blokovali DC (kryly záda SCH), aby nemohl předjet SCH? Minardi blokovali i MH, jinak nikoho. Dokonce SCH uhýbali dříve než bylo potřebné. Neví někdo, kdo nechává trénovat Minardi na svém okruhu? Že by se nakonec ukázalo, že pro SCH jezdí dokonce tři jezdci a stále je to málo? A to vzali už DC pro jistotu 6bodů a jednou mu dali 10penalty!
On za to nemohl, Davidovi neměl kam uhnout a tos Irvinem - to byla chyba v komunkaci s boxem!!!
Nemohl bys napsat pár užitečných informací typu: Cena vstupenky, jak si je obstaral, kde se nocovalo a pod? Případně doporučuješ-li jet na kompletní program od pátku do neděle či nikoliv...
Ale i kdyz se to nezda, tak bych titul pral vic Rubimu nez Mikovi, ten uz jich ma dost. Ale vzadnym pripade ne Schumachrovi.
Coze ??? Ze ma Ferrari o sto koni min nez Mercedes ??? To je snad spatnej vtip. Takovej rozdil je tak maximalne mezi Minardi a McLarenem. A i to je dost. Maximalne 10 koni. Je sice pravda, ze na nejakejch trati se BMW blizi Ferrari, ale na nekterych trati je BMW mnohem horsi. Je to sice nastavenim, ale rozdil je i tak dost velkej. A to ze je Rubi stejne dobrej jako Mika, to je taky dost k smichu. Minulou sezonu byl Irvine mnohem blize (kdyz Schumi jezdil) nez tedka Rubi.

A kdyby *** GENE neblokoval DC bylo by to one-two. To ze se DC na Schumiho nechytal, tak to jsou pekne blby keci. Jenze Geneuv stop-and-go uz DC moc nepomuze
no mozna jednoü bude na tratich

jezdit jenom Schumi a vsichni se na

nej budeme koukat.😊)
Ano, Schumi odmietol, ale nie preto ze nechce jazdit za najlepsie stajne. V McLarene by totiz nemal zarucenu poziciu jednotky. O tu by musel tvrdo bojovat. Takto ma o jedneho supera menej.
SCH nemohl na startu vybočit a blokovat DC, protože by vybočením ztratil a MH by měl cestu volnou. Ale i tak měl MH dobrý start a po SVÉ zásluze zvítězil. SCH jezdí možná více na efekt, ale HK je rychlejší.
Ja jsem zrovna tedka v anglii a sledovat f1 na ITV je neco o 400% lepsiho nez nejaci Primati. Na zivo jsem bohuzel jeste nemel tu moznost (je to vazne takovy rachot?). Murray Walker rikal, ze Zontu nahradi Panis, Wurze Button.
To,že mal MH lepšie auto je jasné,ale štart bol preto u Schumachera tak zlí lebo sa bál kolízie a to by bola katastrofa.Nechcel riskovcat a Hak a ho dal dole na lepšom aute.Coulthard mal tiež dobré auto ale nie tak ako Hak.V posledných kolách už na Schumiho strácal.Asi v Mercedese uprednostnili Hakinnena.Ferrari aj tak vyhraje a nikto mu v tom nezabráni ani tý nemci.
tady je tolik chytrejch, že by to vydalo na dva šampionáty najednou. A jinak všechno v pořádku?
Musíte si vybrat. Buďto je ferrari šunka a Schumi výbornej pilot, nebo je ferrari super auto a Schumacher nejlépe placenej důchodce. Nebo oboje. Ale rozhodně né ani jedno.
Mika Hakkinen vyhrál jen díky tomu, že měl lépe nastavený auto (řekl to i na tiskovce (pokud jste ji sledovali)). Šumi jel úplně na hranici (to bylo vidět v některejch zatáčkách), a přesto na Miku a hlavně jeho auto neměl. Šumi je nejlepší pilot, ale tentokrát ho porazili mechanici McLarenu, nikoliv Mika Hakkinen. Milionkrát jsem četl srovnání kdyby (a dostkrát jsem se k tomu připojil) Hakki jel na Ferrari a Šumi na McLarenu tak...to jsou hovadiny!!! Ve Spa se uvidí, Ferrari snad bude dominovat a ukáže McLarenům záda... TO:shimanski - BAR má úplně šílenej zvuk slyšel jsem ho na A1-Ringu. Nejhezčí zvuk má Williams a jeho BMW...
Tak jsem se vrátil z Hungaroringu, kde jsem viděl všechno live. Bylo to tam dobré až na to vedro. To byla skutečně síla. Hakkovi to skutečně jelo jako z praku a bohužel Šumi na něj v tomto závodě neměl. Zřejmě skutečně nastavení Ferrari nebylo ideální. Ke konci závodu se na něho dotáhl DC, ale ten mě trochu zklamal, protože se ani nepokusil nebo nenaznačil předjížděcí manévr, přestože rychlost měl. Fakt ale je, že si ho Šumák docela hlídal. Moc jsem litoval Jacquese V., že musel po prvním kole s Pedrem de la Rosou do boxu. Hodně tím ztratil, ale přesto, že byl v boxech 3x za závod, skončil lépe než Zonta, který byl v boxech jenom dvakrát. Zonta asi skutečně od Baru vyletí. Jinak dle mého osobního posouzení má BAR asi nejlepší zvuk motoru z celého pole. Po závodě mě moc potěšilo, že jsem se mohl projít po dráze kolem boxů a vidět rozdělaná auta v boxech. To bylo super. Nestačil jsem fotit.
Možná pláčou v komoře mají nožky na hoře. 😄 Šumisti mají velká ústa jen když vyhrávají, jinak nestojej za nic. Mika 1*
dobra pripominka, ale zalezi i na setupu
Já jsem viděl, že na rovinkách bylo ferari rychlejší než mercedes. Proto nemohl DC předjet MS. To asi neměl mercedes více koní, možná naopak.
No škoda Hekky to dojel až dokonce a nutno priznat ze jel dobre snad priste. Nejvic vjerim Schumacherovi a cele Ferrari v Monze - tupuju ze bude prsem a Hekkynen s Mc Laren nezvladne jednu z sikan tak jako minuly rok.
capse:a je co probirat? hakki jazdil super, to uznavam. tentokrat schumacher na neho nemal. a co viac chces? david zade nemal na schumiho. uvidime v spa. do konca je este 5 pretekov.a to ze hakki a mclaren sa dostali na prve miesto este nic neznamena. aj tak si myslim ze na konci sezony sa bude radovat michael schumacher./je to moj nazor a nechcem tym povedat ze by mika nemal sancu byt majster, ako niektory zvyknu pisat/
Potvrdila se moje slova, že Ferrari je srovnatelný vůz s Jordanem a BMW a na Mercedes nemá. Proto musí Schummacher jezdit na hranici možného, a Barik může závodit jen vzadu, i když je určitě srovnatelný s Mikou. Dost nechápu jak může měkdo fandit někomu, kdo má v motoru o 80 až 100 koníků víc než ostatní a ještě se těm ostatním zoufalcům posmívat. V ročence F1 z roku 1997 je uvedeno že Mercedes lanařil Schumachera a ten když odmítl, tak prohlásili, že vyhrají i s průměrnými jezdci pomocí technické převahy. A to se jim daří Vy co nesnášíte skopčáka Schumachera si uvědomte co za motory pohání MC.Mám pocit, že je vyrábějí skopčáci. A dělají to stejně dobře, jako Schumacher řídí. Ostatně jeden z nejlepších závodníků století Moss omítal jezdit za nejlepší stáje a drtil je na o třídu horších autech.Nikdy ale nebyl mistrem světa.Přesto byl ve své době nejlepší.
Ja jsem tady. Ferrari meli tentokrat o trochu hure nastavene vozy nez McLareny. Libil se mi Schumi, jak nenechal sportovne predjet Davida 😄
kampak jste se podeli vy vsichni

co fandite Ferrari, najednou tu neni

ani noha, probirat ten zavod se vam

taky nechce - asi z vasi strany neni

co.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Myslím, že Mika jednoznačně ukázal, kdo je nejlepší pilot F1. Ať si říká kdo chce co chce, ale Mika jednoznačně ujížděl Schumimu s těžším autem a to dost suveréně. Ale hlavně - na technický trati
Tradicni aktualizace + fotky 😊

Taky ste malem usnuli? Prekvapilo nekoho, ze Enge i Barrichello ponekud vystrizliveli??? 😊) Mika snad trenoval potaji v noci, ze mu to tak rychle jelo ne? 😊))
Přidal bych ještě Rubinha, ten mi přijde jako taky jeden z opravdu dobrejch závodníků - a neni to tim, že jsem fanda Ferrari...
Od 7.-9. 8. byla na www.formule1.cz soutěž o 10 lístků na GP do Maďarska, ale vyhodnocení nemůžu nikde najít(nemyslím soutěž s Finlandia). Tak kdybyste věděli víc něž já, tak dík předem za informace
a dalsi novinky
Myslím že od roku 97 už utekla nějaká doba a Schumi je dnes možná trochu někde jinde. Kdo má po všech soubojích v kariéře 100% čisté svědomí má zřejmě klidné spaní ale asi se nestane mistrem světa. Jasně že nejsem příznivcem nějakejch prasečin ale Schumi a Jacques pro mě zůstali posledními skutečnými závodníky kvůli kterejm stojí za to F1 sledovat. No abych nepřeháněl našel bych i několik málo dalších.
Cherezem 97 si to u mě Šumák totálně a definitivně podělal (do té doby jsem ho respektoval), ať už to udělal z jakýchkoliv důvodů. Ono by ho totiž stejně neomlouvalo to, že mu 'torpédování' nařídil tým. Tohle se prostě nedělá, to není o tom, že jezdí dravě nebo agresivně, ale je to normální prasečina, která patří tak na nějakej oblastní přebor Dalar, a možná ani tam ne. Nebo když si vzpomenu tušim na Kanadu, jak při výjezdu z pitu vyprovodil úplně zbytečně do kačírku Frantíka, není co dodat ... Takže ten, co psal ten článek o Šumácích, tomu rozumí asi tak, jako já mongolským národním tradicím.
Jak to mohl někdo napsat - to měl snad vlčí mlhu nebo ho podmázli????
ted zrovna ctu rozhovor se Schumacherama a nestacim se divit zaveru: ....Schumacherove....Bojuji az do konce a jejich citlivost a ohleduplnost je ve svete formule 1 doopravdy vyjimecna. 😲()
No momentalne pry bojuje o misto s Burtim, ktery si mysli, ze na to ma vetsi narok - jednak byl rychlejsi v testech, zna vic auto a testuje pro ne.
Alebo aj mozu obaja v F1 sklamat.
jsem kompletne predelal, doufam ze se bude libit. Nejake zbytecky co jeste nefunguji ( odkazy a sekce ) doplnim do konce tydne.
Tak se chlapi pochlubte, kdo razí na Hungaroring. Já jo a už se moc těším. Nevíte, jestli bude vyprodáno? Lístek si chci koupit až tam, tak ho snad v nejhorším případě seženu aspoň na trávu.
No nmuj nazor je ze se v madarsku ( bez deste ) moc bojovat nebude ( pokud zas ti * z MClarenu neurci jako jednicku MH a na DC se zase vyserou . No maj co chteji !!!! oni na to prijdou ,ale to uz bude pozde 😞
Stejně většina lidí neuzná (a podle mě dostupných informací je to tak), že impuls k tomu incidentu vydal tým Benetton. Stejně tomu bylo i v 97 v Jerezu. Podle mne by to Šumi sám od sebe neudělal. Je to můj názor, tak mě neukamenujte...
Je pravda, ze od Adelaide 94 o bezohlednem Schumakovi mluvi vecina lidi aniz by ho kdy videla 😊)) Nemyslim, ze by to zas byla svinarna co provadel treba neboztik Senna, ale vzhledem k cely sezone to nebyl peknej konec (ale spravedlivej) 😊
Tam patří Starší než...
Pamatuju si jak Schumi v 94 bojoval s Hillem. Byly to mnohem pohlednější souboje (až na ten poslední, to bylo vod Šumiho nefér(a to uznávám, jako že jsem jeho fanda)).
Souhlas, ale na to, ze DC a Rubinho na spicku nemaj, tak sou bodove nejak nahore! 😊)) To vloni nebylo, letos je to tak otevrenejsi.
...je zase novej vtipek, tentokrat na Eddieho. Teda kam na ty napady ten clovek chodi bych rad vedel 😊)
Pokial bude budúci týžden pršat tak si dovolujem tvrdit v jasné výtazstvo Ferrari.Hakinen nevie moc dobre jazdit na mokrom tak som zvedavý.Schumacher prehlásil,že bude majster sveta.Držím mu palce.Len do toho chlapci z Maranella.
Internetový tiskařský šotek je nevyzpytatelný...

Zřejmě na serveru AUTO.CZ postrádají korektorku 😄 asi jim nabídnu své služby jakožto korektora a stornovače poplašných zpráv. Beztak to má pod palcem Dufek a spol 😄
Ty zprávy jsou fakt ohromně zajímavé - tak např. Za Ferrari testuje Gaston Mazzacane- to jsou mi noviky, dále pak Luca Badoer se jmenuje Badoir a autor je viditelně zaujat proti Josovi Verstappenovi - předně nevím proč- zdůrazňuje tam že De La Rosa byl chvíli na 3. místě, jenže zřejmě zapomněl že Verstappen taky(tuším v Brazílii) a že má 2 body stejně jako Pedro a navíc za páté místo, kdežto De La rosa má 2 šesté!!!
Já (už na to mám připraveny peníze) - je to technická trať kde se smažou rozdíly ve výkonech vozů...
Nemůžete s fleku říct kdo je lepší, protože každá stáj má tolik atributů podle kterejch se dá posoudit že je to až nemožný. Jakožto fanda Ferrari tvrdím, že lepší je Ferrari 😄 ale to jen proto že mě serou lidi vod McLarenu.
Hogofogo: diky, nevim proc ale mel jsem zafixovano ze tenkrat dojel John druhy. Mas pravdu: vyhral z 22. fleku. Vubec, v roce 1983 McLareny dojizdely ze zadnich pozic na gridu hodne vpredu. V kvalifikacich atmosfericke Fordy na turba nestacily, v cili to bylo diky nespolehlivosti turbomotoru uplne o necem jinem. TAG Porsche Turbo mely Meky tusim az od Zandvoortu 83.....
Lepší su asi u Mclarenu,ale u Ferrari dokažu viac vytažit z ludskej stránky.Verím vo vítazstvo na GP Madarska Ferrari.Schumacher už si dá určite pozor.Škoda Villneuva.Kedysi bol konkurent Schumiho.Teraz mu pozerá iba do výfuku.Snád sa to zlepší.
Podle me jsou McLaren lepsi auta, ale presto jsem vetsi fanda Ferrari. A taky si myslim, ze Barrichello je jeden z nejlepsich jezdcu. Schumi mi pripada tak trochu arogantni. Tot muj nazor.
Hele přiznám se - jsem fanda Ferrari. Moh bych si pokecat se svejma lidma ve Ferrari Fans, ale tady je to přece lepší. A to že vobčas nadáváme jeden na druhýho k tomu patří. Vás by nenaštvalo, když váš oblíbenej pilot skončí podruhý ne svou vinou v 1. zatáčce? Ale jinak nejsem z těch co by nadávali furt.

Maďarsko bude jasně pro Ferrari. Pokud nebudou dominovat v kvalifikaci, tak to Šumi prokličkuje.

A taky rozhodne depo...(doufám že zase nezapomenou někde v depu kolo 😁)...FERRARI
Nevim, Schumacher je posledni dobou nejakej divnej. Narazim na vysledky kvalifikace (Rakousko). A Madarsko celkem sedelo Hakkinenovi, tak uvidime. Moc bych na nej nevsazel 😄
To Orpheus : No nemyslim si, ze bys zrovna ty me mel poucovat o tom, jak se mam vyjadrovat, ale pokud mas tu potrebu, tak OK. Jinak bych ti mozna doporucil, kdyby sis precetl trochu vice prispevku, protoze nase upozorneni vychazelo prave z nich. Musis taky trochu koukat 😃 Bohuzel dobra polovina prispevujicich, ktera sem pousti vyrazy jak ze South Parku jsou fanousci McLarenu nebo Ferrari. Ale to jen tak na okraj. Jdu si hrat s medvidkem 😄
Aj ked u McLarenu neexistuje jednotka a dvojka DC ma stale pocit ze nesie nalepku dvojky a jednoducho sa jej chce zbavit. V minulej sezone mal o sebe vysoku mienku EI a nakoniec by bol rad keby mu MS vybojoval titul.

Ked sme uz pri tychto dvoch timoch, co si myslite ze je rozumnejsie ? Hned na zaciatku sezony urcit jednotku v time alebo s tym pockat a rozhodnut neskor podla vysledkov ?
A co takhle Coulthard, který se kasal, že je rychlejší než Hakinnen ? Mě to přijde, jak když si s ním H chvilku hrál a nechával ho chvilku vyhrávat ať si užije. No zase u Mika ukázal. Já teda osobně fandím Schumimu, ale tahle ,,válka" se mi docela zamlouvá. Doufám, že jim Schumi vypálí ryhníček i s namyšleným Ronem Dennisem, který by se měl učit od Browna.
Vsadí někdo na vitězství Schum. v Maďarsku? Já ano, i když fandím Hak., ale prachy jsou prachy. V Německu jsem vsadil na Bar.(avizoval jsem to i na chatu)a vyhrál jsem.
Jasne. Haka mel prece dovolenou😄
Fenix a Sun, možná si to hoši trochu projděte, než uděláte takovýhle závěry. Ve skutečnosti je tu jen pár "inteligentů" co nadávaj na co můžou a maj představu, že jsou ve všem lepší. My ostatní jsme normální fandové F1 a vo to tady de.

Fenix: když už chceš někomu vysvětlit, že se chová jako malej, možná by ses měl vyjadřovat trochu více na úrovni. Jinak samozřejmě souhlasim, že sem tyhle výlevy nepatřej.
Souhlasim se Sunem. Nevim, proc se nedokazete bavit o F1 jako normalni lide. Jestli mate potrebu nadavat, tak si zalezte do svych Fan Clubu a neotravujte vzduch v tomto verejnem foru! Nikdo z Vas si ani neumi predstavit, co to musi byt za ohromnou zatez byt pilotem F1. Nejspis si myslite, ze se 14 dni nekde valej na Bahamach a pak se jedou na vikend projet v aute za xx milionu dolaru, co?
Presiel som rozne diskusne fora o F1 a vsade sa to hemzi vyrazmi ako troll, buldozer, predlzeny nemecky xicht,svine atd. Skoda ze nie je forum kde sa mozu normalne bavit ozajstni fanusikovia F1.

Zase na druhej strane ma tesi ze internet sa uz dostal aj do zakladnych skol 😄
V Maďarsku se nedá předjíždět. Tam se rozhodne v depu.
Zo začiatku závodu GP Nemecka som si pomyslel.Zase nuda.Mercedesy budú zase prvé celý závod.Ale to dostali tie svine namyslené nemecké.Mercedes je dobrá značka,ale aj sú v nej všetci namyslený.Nie je nad nás.A dostali do krásne od Ferrari.Dúfam,že na GP Madarska to bude double Ferrari.Chlapci z Ferrari do toho.Dufam v skúsenost Schumachera.Podla mna bude mat opatrný štart a neskor sa prepracuje dopredu.
[odkaz]

tam je toho fůra....
Neznáte někdo adresu na stránky, kde je možnost stáhnout si videa z formule 1?
Takze dosavadni rekord ve vitezstvi z nejhorsi startovni pozice drzi John Watson. V roce 1983 v Long Beach startoval z 22. pozice a zavod vyhral.
Niekolko krat som si prehraval start a z kamery zo zadneho pohladu staru to je jasne vidiet. Fissiho brzdna ciara zacala az ked bol Schumi otoceni o dobrych 15 stupnov a defektom na lavej zadnej. Z pohladu Fissiho voza bolo vidiet ze asi zaspal. Vobec ziadna reakcia. Este ho aj potiahol podtlak za schumiho ferrari a to ako jazdec, co ma uz nieco odjazdene, by mal vediet a brzdit skor. Ved aj v normalnom zivote je najcastejsie viny ten druhy. MAL TO FISSI PREDVIDAT. Tak kde sa stala chyba?
D.C. kritizoval Schumachera za krizovanie drahy po starte. Lenze pri Schumacherovych manevroch na starte na to nikto nedoplatil. Plechova huba to urobila prvykrat a hned odstavila 2 pilotov. Tak to dopadne ked sa chce niekto porovnat s pilotom na ktoreho nema ani omylom...
Fisssi ale bohužel nebrzdil. Ještě že je tu Rubinho a ukázal těm * vod McLarenu, zač je toho loket... * OFF McLaren!!! Pojede někdo z vás do Itálie??? Chtěl bych bližší informace jak a za kolik. My koníci z Maranella těm MekHekům ukážem!!!
pro blbce : David Couthard
Největší vinu na Šumiho havárce má ta * nejzpíčenější co Šumimu vyčítal nebezpečnou jízdu a sám jezdí jak to PRASE. * OFF McLaren!!!!!!!
To: siky.121

Koupě vstupenek (a tipy na dopravu ) je možné realizovat na www.f1ticketshop.com . Je tam i mapa jak se tam bezprostřeně dostat aj...
tak mam pocit, ze si schumacher pomohl sam svou horlivosti, fisi jel ve svy stope a jen sel pozdeji na brzdy, nakonec ani on nemel kam uhnout, vzdyt uz vyjizdel do kacirku
mylis se. Dosavadni rekord ve vitezstvi z nejhorsi startovni pozice drzi John Watson, ktery jednou startoval z 22. mista. Jaky zavod a rok to byl Ti ale nereknu.
To Alex. Von Fisi neměl uhnout, von měl brzdit. Jestli si ten záznam sledoval tak pozorně, možná sis všimnul, že brzdil až ve chvíli nárazu, což je opravdu dost pozdě. Když před tebe někdo najede na silnici (mimochodem jede stejně rychle jako ty) a je před nim zatáčka, tak se dá čekat, že bude brzdit.
Já jsem pro. Ať mu koupí svou vlastní startovní dráhu, která ale vede hned do druhého kola. Ferrari mu ji jistě koupí, peněz má dost. A o prosazení u FIA, tam to mají taky dobré. Pak alespoň Shumiho nebude nikdo porážeta všichni budou rádi.
Můj tip mi vyšel a to naprosto dokonale!!!! Rubens jel super a zapíše se určitě ho análů historie F1!!! Alespoň se ukázalo, že zezadu se umí prokousat dopředu taky někdo jiný než Šumi!!!!
Zajonare, my vime ze jsi fanousek Sumaka stejne jako pan Pouva ("Ferrari zvazuje protest"). Zaber z Fisicova benettonu jsem videl nekolikrat a vim ze nemel kam uhnout (leda na travu)
Dosavadni rekord ve vitezstvi z nejhorsi startovni pozice drzel Schumak z Belgie 95, kdy jel ze 16. mista na startu. A k Prime: jakkoli nemaji reklamy ve finale zavodu co delat, davala je v tu samou chvili i RTL (jine televize prenasejici primy prenos bohuzel nemam moznost sledovat). Jinak: k vykonu Rubinha, Jensona a panu Dufka a Horaka nemam co bych dodal....
2Sun: takisto si si za tie roky komentovania mohol vsimnut, ze Malcharek ma Schumachera v zuboch.
Urcite si sledoval Markizu. Malcharek tvrdil a ten tomu urcite rozumie lepsie ze prva zakruta sa nikdy nejazdi v idealnej stope a tak s tym musia vsetci pocitat. Cize miera viny tak pol na pol.
Aka to bola na konci hymna ? Tak davno som ju v F1 nepocul 😄 Bravo Rubens !
exe: ty a tebe podobny, stihnite si z [odkaz] video start na gp nemecka z pohladu fisichellu a pozrite si to poriadne, kto bol na vine. jednoznacne fisichella tak tu exe netrep somariny ze to sposobil sumak.
Je Prima prima? Raklamy jak reklamy, ta asi musí být, abychom viděli přenos. Ale ti komentátoři, to je dle mně hrozné. Ty jejich nepravdivé informace a komentáře úplně odpoutají od závodu!!! Jestli to ale nedělají úmyslně a nemají to ve scénáři, protože se mi nezdá, že by to jinak TV pořád tolerovala!!! Zeptejte se na to TV PRIMY. Možná příště už tam bude někdo jiný.
Schum. by měl mít svou vlastní startovní dráhu, aby mohl bezpečně odstartovat a nikoho nesrážel. Výsledek je náhoda. Dále je jasné, že když by nedocházelo k náhodám, Hak&Colth jsou jasně nejlepší. I když start Hak. je také náhoda a kdyby mu Fis. neuhnul, tak se srazí s ním a ne s Shum.
Pokud chytáte stanici Markíza tak sledijte F1 na ní.Neni přerušovaná žádnou reklamou v prúběhu závodu.Komentátor je slovenský závodník Jirko Malchárek a je určite lepší než blbci z Primy.Radši sledujte Markízu.Rubino ukazál něco naco sem byl zviklý od Sennu.Je to fakt frajer a držím mu palce.Doufám ve výhru Ferrari.Nemám rád namyslené skpočaky u Mercedesu.Ferrari patŕí titul MS.Ferrari do toho.
Aktualizace + 10 fotek (uz to prehanim)

Tak Enge i Barrichello se dockali. Oba zavody byly perfektni a napinavy. Snad uz je konec nudnych zavodu. Bohuzel prepinani reklam se dnes moc nevedlo, asi se RTL a Prima dohodly na stejnejch terminech (😉.
dík všem kteří mi mohou poskytnout nějaké informace k F1 v Maďarsku.Rádbych věděl cenu vstupenky a kde přesně to je. DÍKY VŠEM
A propos, dávam do pľacu otázku, nie je ten Hakka pod papučou? Tá jeho baba je v telke tuším viac ako on. Vážne ma tam niekedy sere.
no tak schumi zasa *** start a potom ho kockata hlava zablokovala a fisich. nabral. co sa da robit. aspom ze to ten rubens dokazal. dnes isiel bezchybne. p.s. ten zaver na suchych a osuchanych gumach bez jedineho smyku a s takym naskokom bol absolutne SUPER.
Skutočne pochvala pre Rubinha, moc som mu to prial. Nemožem sa však zbavit dojmu že ten "bohovsky štart uja Hakkinena" bol len vysledkom troška nefér taktiky vymyslenej niekde v kuloároch stajne s motormi Mercedes.

A ešte gratulácia pre Tomáša Engeho, to čo predviedol - klobúk dolu. Len tak ďalej.
Ještě si neodpustím malou poznámečku k přenosu. Na konci říkal Horák, že předává slovo do Prahy, že budeme sledovat tiskovku. Moc jsem se těšil co bude říkat Rubino. A najednou tam skočí Kovařík se svojí formulí show, to mě skutečně vytočilo víc než vyřazení Šumiho v první zatáčce. Nevíte jak je to s tiskovkama? Někdy je dávaj a jindy ne. Buď to je mají dávat vždy a nebo vůbec a ne jak se jim to hodí. Člověk je pak natešenej a ono nic.
Nikdy jsem se na tohle téma nevyjadřoval, ale teď už si to memůžu odpustit. Když se v první zatáčce vyoutovali Myšák a Fisico, jejich blábolení 'závod bude dozajista přerušen', 'Schumacher je mimo trať, ovšem zatím vidím pouze žluté vlajky', atd., nevěřil jsem vlastním uším. Vlastně jsem se ptal sám sebe, co se to děje, co to tam blekotaj. Mám taky dost silnej pocit, že kdyby vylít S Fisicou Mika nebo DC, tuhle reakci by to určitě nevzbudilo. Konec s Primou jsem udělal ve chvíli, kdy se na obrazovce na dost dlouhou dobu zjevilo Velká cena Německa. Zkusil jsem totiž RTL, a tam bylo vše O.K., tak už jsem tam zůstal. A jinak, gratulace Tomášovi, bylo to neuvěřitelný !
Co říkáte na dnešní přímý přenos z Hokenheimu. Musím koukat na Primu, protože jinou možnost nemám a dnes mě vytočili. Nejdřív jim vypadl obraz na několik minut, a protože fungovalo hlasové spojení s komentátory na okruhu, tak to zřejmě byla chyba Primy v Praze. Dále mi vadí nevhodně umísťované reklamy. Na konci závodu, když je to nejzajímavější to utnou a dají několikaminutový blok reklamních šotů. A komentátoři opět předvedli pár kiksů. Ale co se dá dělat, aspoň že ten přenos vysílají, jinak bych neviděl nic.
mám pocit, že na tom smyku Ralfíka měl podíl Zonta, ale fakt si nejsem jistej. Mě totiž utkvěl v paměti Zonta, jak naťuk' Vilíka - to bylo hodně zbytečný a moh' si to odpustit. A poslední dobou se mi zdá, že z Lojzy je poměrně slušnej destroyer, to kolo mu přelítlo těsně před helmou a ťuklo mu na 'haupnu', měl štístko.
Tak dnešní závod byl skutečně zajímavý a ani jsem se u něho nenudil. Skvěle zajeli zejména Rubens a HHF(bohužel nedojel). V to že Baryk z 18. místa dojede na prvním jsem nevěřil, ale všechno je možné. Šumi mu bude muset moc děkovat, že sebral McLarenům cenné body a udržel jemu i týmu malé vedení. Šumi s Fisichellou mají teď v posledních dvou závodech pěknou smůlu, když vypadnou v první zatáčce. Neodvažuji si říci, kdo měl na této první kolizi větší vinu, ale svůj díl na tom určitě měl DC, který dvakrát změnil pozici po startu a zahnal Šumiho do kouta. A to se myslím nesmí, možná ho za to měli penalizovat. Jinak dobře odstartoval Hakka a Villeneuve (jeho myška byla skvělá). Button je docela dobrej, celou dobu jede předposlední a najednou má 3 body za 4. místo. Salo a Pedro jsou asi taky spokojení, i když Pedro měl navíc. Překvapil mě taky Zonta, který byl chvíli na 4. místě než vylétl z tratě, toho bude asi mrzet, protože tři body by mu moc helfli. Co se týče strategie, tak se Mekoši budou muset nad sebou zamyslet, aby příště na Ferrari vyhráli. Tentokrát od nich dostali lekci.
To se teda Meďákům pěkně pomstil. Ron byl po závodě pěkně naštvanej. Je ale fakt, že tohle by se pořadatelům stávat nemělo. Nehledě na to, že tam pobíhal opravdu hodně dlouho.
ten *** byl byvalej zamestnanec Mercedesu, kteryho propustili a timto se chtel Mercedesu pomstit. Poradatele za to dostanou asi peknej flastr, protoze ten clovek si uz asi 10 minut pred zavodem lehnul na trat. Poradatele ho nasilim odtahli pryc a meli ho zrovna nekde zavrit. Jenze oni ho pustili a on na trat v zavode vlezl zas.
Neznate nekdo adresu toho divaka v bilem plasti? Rad bych mu poslal nejakou pohlednici s podekovanim, ci tak neco 😄

Jinak myslim, ze to nebyla jen jeho zasluha, Barrichelo jel dneska perfektne a taktika byla taky vyborna...

... nevideli jste nekdo trosku lepe hodiny R. Schumachera? Byla to jeho chyba?
No co dodat, samá gratulace, bravo, jen tak dál.

Nejdřív jsem nevěřil svým očím, když zajel pro suchý gumy, ale ten závěr, to byla super jízda.
Vidíš Tomáši, jak to jde jen kdzž se chce.

Jen neusni na vavřínech a makej na sobě daleko tvrději než dosud. Dokaž nám pochybujícím, že to

nebzla jen tak nějaká náhoda !!!!!!!!
Doufejme, že se dostal z těch neviditelných výkonů, které měl doposud a odteď se bude na bedně objevovat častěji. Za 14 dní jedu na Hungaroring, tak doufám, že tam budeme opět slavit. Scheckter je taky dobrej, když pomohl týmu k doublu. Tomáš si těď v žebříčku polepšil na čtvrté místo.
Kvalifikace byla opravdu zajímavá. Barrichello na ni bude asi dlouho vzpomínat. Šumák na poslední chvíli předběhl eskymáka, toho určitě potěšilo. Co říkáte na Pedra? Poslední dobou mu to docela jezdí, jenom aby mu vydržel vůz. Arrows je se spolehlivostí na štíru. Wurz je sedmý, jsem zvědavý zda z toho něco vytěží nebo zase zajede další mizerný závod v řadě. Jacques by mohl předvést další raketový start v řadě a nějaký bodík urvat, stejně jako Herbert, který by si na cestu do CART určitě vzal rád nějaký s sebou.
Tak Tomáš si nám vyjel pole! To jsem skutečně nečekal. A Scheckter je druhý, docela se nám rozjíždí. Doufám, že tenhle závod Tomášovi vyjde a neudělá žádnou chybu nebo mu to neposerou v boxech. Potřebuje se chytit jako sůl.
No, Frentzen se chtel vytahnout na domaci trati, tak jezdil treninky s prazdnym autem...

Jinak - dneska prselo a snad to jeste dva dny vydrzi 😄
Jinak půjde do kytek!!!
byl poznamenan destem, ktery po 10ti minutach ustal. Zlepsovali se predevsim jezdci ve druhe polovine vysledku, ale oba Jordany jsou na tom o tomto vikendu zrejme dobre. Truhlik se dostal na 6. misto sekundu za MS a HHF byl druhym jezdcem, ktery nadelil Hakkinenovi pul sekundy. Malem se dostal i pred MS. Takze konecne poradi patecniho treninku😒br />

1. 3. Schumacher M Ferrari 1'43"532

2. 5. Frentzen Jordan 1'43"575

3. 1. Hakkinen McLaren 1'44"120

4. 4. Barrichello Ferrari 1'44"128

5. 2. Coulthard McLaren 1'44"379

6. 6. Trulli Jordan 1'44"521

7. 23. Zonta BAR 1'44"906

8. 22. Villeneuve BAR 1'44"985
Shogune, SRWC (Sportscar Racing World Cup, byvale ISRS) je sampionat otevrenych sportovnich automobilu, tzv spideru nebo "placek". Takovym nejznamejsim prikladem je Ferrari 333 SP. Jednou snad jel i BMW se spiderem V12 LM z roku 1998. Lonsky model V12 LMR vyhral Le Mans. Podle reklamy prijede i par pilotu F1, treba Eric Bernard, Beppe Gabbiani apod.
Zonta se nám opět tlačí dopředu. Pokud mu forma vydrží i v kvalifikaci, můžeme se opět těšit na harakiri na startu.
1) M.Schumacher - 1,43,532 2)M.Hakkinen - 1,44,120 3)R.Barrichello 1,44,128 4)D.Coultahrd 1,44,379 5)H.H.Frentzen 1,44,587 6)R.Zonta 1,44,906!!!!
V uvedenom termine sa konaju na Masarykovom okruhu

nejake preteky svetoveho poharu sportovych vozov, neviete mi niekto povedat podrobnosti, co to je za pohar atd...
Treba proto ze R.Dutka z TV Markiza se neustale snazi

vyplnovat mrtve a nezazivne /a je jich posledni dobou dost/

pasaze presnymy statistikami, nebo si snad myslite ze se

od pana Horaka ci Dufka dozvite kolik napr spotrebovala

staj Jordan tun potravin za minuly rok, kolik prumerne

zere, toci, jaky ma kroutivy moment vuz f1, financni a

statisticka pozadi jednotlivych staji. Ja vim jsou to takove

malickosti, ale komentar to ozvlastni a divaka zabavi.

Od Horaka a Dufka se akorat dozvite dohadovani, jestli

Hakka zajede do boxu za 5 kol ci za 7. Potom tam

prijde ten *** Turek a rekne ze za deset. A oni jsou

z toho na vetvi atd....

Take se mi libi ze TV markiza ma reklamu tesne pred a

tesne po zavodu a pred zavodem maji 15 minutovy

primy prenos ze staji, detaily na jednotlive vozy

a jednotlive jezdce /kdo se diva na ORF vi o cem mluvim/

a jsou prospikovany detailnimy informacemi od

pana Dutka. Nemohu proste jinak nez rici ze Tv

Markiza RULEZZZZ!!!! Je to skoda ze se nam z letosnich

komentatoru TV Primy stavaji McLaren vlez***kove !!!

Nejsem Slovak a Slovkum toho krome komentatoru

Tv Markiza moc nezavidim 😊)))))
Abych se přiznal, nedokážu si pořádně tipnout. Moc bych přál triumf Ferrari, ale myslím si, že tahle trať bude více vyhovovat McLarenu, a pokud nebudou machrovat v boxech jako loni, kdy tam byl Haka asi 25 sekund a DC nebude narážet předkem do jiných vozů, tak asi stříbrňáci vyhrajou. Úspěch bych přál Villeneuvovi a Arrowsum, ale ty asi zase nevydrží se spolehlivostí až dokonce. body by si zasloužilo i Minardi, ale na tyhle trati se nechytaj.
Tak co, jak to vidíte? Pojede koněčně Schumi? Udrží Mika vítězství, i když bude Schumi v závodě? Dojede Baryk konečně před McLaren? Jak pojede Jordanům EJ10B? Vydrží Arowsům motor a ukážou se na rychlý trati? DC nebo Mika?
Obávám se, že stejně žádnej výsledek nezjistíme. Nemůžem vědět, jestli tam vopravdu něco nebyla a FIA to v rámci napínavosti netutlá, případně na to nepřišla; Nebo nechce podstoupit stejnej proces jako loni s Ferrari, a tak to vyřešili takhle. Nebo se klidně mohlo stát, že to někdo něči přetrhnul, ale to mlčení McLarenů vypadá, že o tom něco věděli. Každopádně budeme mít napínavější Německo, takže se těšte.
Nechci spekulavat, ale fakta jsou nasledujici😒br />

- pecet ma formu "prelepky" - tj. nemuze se poskodit vibracemi pri jizde a "zcasti upadnout", jak se snazil McLaren tvrdit

- bylo zjisteno, ze PARAMETRY "CERNE SKRINKY" odpovidaji schvalene podobe. Tj. pro jezdce nebyla zadna vyhoda (napr. lepsi vykon, nejaka fce navic apod.). To ale neznamena, ze se treba neprovedla nejaka "uprava" - napr. pro osetreni nejakeho konkretniho chyboveho stavu.

Takze jezdec v tom byl nevinne (a body mu zustaly), ale tym se provinil (to rozhodne, jde o to, zda vlastni vinou)

- no a protoze se McLaren neodvolal, ale naopak v plnem rozsahu akceptoval rozhodnuti FIA (vcetne - vcelku smesne - pokuty), vypada to, ze skutecne maslo na hlave meli.

- proc maji porad vsichni pocit, ze v sampionatu se (pokud uz nekomu) nadrzuje Ferrari ? To uz vypada skoro jako "davova paranoia", ne ?
Prave, ze hned nekolik dni po zavode tech. komisari zjistili, ze software v ty krabicce nebyl nijak manipulovanej, a ze je vlastne vsechno jak ma byt, jenom ze chybi kus plomby (na fotkach to vypadalo jako obycejna nalepka).

FIA se rozhodla tak, aby bylo mistrovstvi dale co nejvic napinave. Dalo by se rict, ze to bylo jako vzdy rozhodnuti ve prospech Ferrari.

Mclaren to rozhodnuti FIA akceptoval a vubec to nijak nekomentovali, coz se me zda taky dost divny. Preci se to neutrhlo samo od sebe.
Obávám se, že pokud schumimu neodejde auto, tak Baryk nevyhraje, protože i kdyby na to měl, tak stájová režie... Fakt bych mu to přál, ale moc to tak nevidim. Jsem zvědavej jak pojede Villík.

A že je BRZETIA blázen už všichni dávno víme.
Rozhodnutí komise o diskvalifikaci pouze týmu McLaren a ponechání bodů Hakkovi je velmi šalamounské. Mě by hlavně zajímalo, co McLaren vyváděl s tou plombou a jestli ji sundal úmyslně a pozměňoval data na voze. Nikde se neuvádí, zda byla poškozena na voze pouze plomba nebo i něco jiného. Nevíte k tomu bližší podrobnosti? Ale jsem rád, že to takto dopadlo, šampionát dostane větší náboj, když o titul bojují tři jezdci.
je to fajn, BRZETIA se v návalu radosti zbláznil, bohužel šumi se asi věšet nebude - nemá k tomu důvod, kde si přišel na to že Baryk bude třetí a bude kecat o šancích?? podle mně to na Hockenheimringu vyhraje právě on!!!
www.f1.orange.net
Co je to za vtip s tim Hakkim? Vlk se nažral, koza zůstala celá??? To je jak loni Ferrari. Myslim, že FIA zapomíná na pravidla a hraje si na komerci.
Schum. může vyhrávat, ale jen tehdy, když Hak. udělá chybu,nebo nedojede pro tech.poruchu. Viz začátek sezony. Navíc asi už začne být Barich. rychlejší než Shumi. Z komerčního hlediska to nebude dobré, ale už k tomu asi dojde.
BRZETIA: Kolik ste vybrali, ze ste FIA uplatili?? 😊) Ale vazne. Ja sem spokojen. Pro Ferrari je to ta nejlepsi zprava. Lepsi nez McLaren pred nama nebo DC jen 2 body za Schumakem.
Nevite nahodou o nejake adrese, kde se muzu zaregistrovat a oni mi budou posilat prubezne zpravy z GP F1?
45 melounů?? to jde asi si půjdu vybrat z kasičky úspory a koupím to. No teď trochu vážne: nějak moc dlouho to s tím Hakkem protahujou!!!
Tak Alain Prost už má zřejmě formule 1 plné zuby, protože se rozhodl prodat svůj tým za 45 miliónů dolarů, tak kdyby měl někdo z Vás zájem vstoupit do F1, můžete. Ani se mu nedivím, po těch výkonech které jeho tým předvádí, to je tragédie. ale zájemců je údajně dost.
Ja myslim, ze ho boli jatra 😄
Nejak je tu mrtvo. Asi proto, ze si i FIA hraje na mrtvyho brouka. Fakt by me zajimalo co bylo Irvinovi, ze by jen potreboval volno? 😊
Kdyz sem videl obrazky jak vypadala pecet na Hakkinenove krabicce, tak vim, ze to nemohlo samo UPADNOUT!!!!! Co to je sakra za podvod. Nalepte si na auto samolepku, ujedte 300km a jestli vam bude pak pulka ty samolepky chybet, tak ste na tom jako Mika....
No ja jsem slysel ze DC to podepsal i na pristi sezonu takze u mercedesu to bude porad stejny 😊)

a zaslechl jsem neco o tom ze nejaky kody co chrani proti prepsani overenejch dat poskozeny ani naruseny nebyli , a na druhou stranu nejrychlejsi kolo udelkal stejne DC takze vocogo?
Mam pocit, ze Villeneuvovy schopnosti se posledni dobou nejak precenujou. Ne ze by mistr sveta nelital sec to s BARem de, ale jak sam priznal - ty jeho neuveritelny starty nejsou zas az tak jeho zasluha 😉
Dneska jsem cetl na atlasu, ze v utery.

Ad vydelavani - to je sice pravda, ovsem je otazka, zda by se Schumacher mel vic bat pouze 2-bodoveho vedeni DC nebo 8-bodoveho MH.

Stejne to vidim cerne s tou diskvalifikaci, takovou hovadinu by McLaren asi neudelal...
Když disknou Hak.,tak na tom vydělá DC a Sch. povede jen o 2 body.Což je docela v *.
Nové obrázky, tech informace, přilby, monopost atd.
Vypláchi si držku rohlíkem než napíšeš další hovadinu!
Šumachra nesnášim(je to * na první pohled)- ať žije Mercedes!
To by bylo supr, kdyby Dario přešel do F1. Ale ne k Jaguaru. Buď k BARu nebo McLarenu. Dle mého ideální sestava: a)Hakkinen-Franchitti, b)Villeneuve-Franchitti. Co vy na to?
Nevíte, jak dopadla kontrola černé skřínky u Hakkinenova vozu? Byl diskvalifikován nebo ne? Osobně si myslím, že diskvalifikován nebude, ale kdo ví.
Myslim si ze Vasu debatu vyriesil list, ktory napisal Zonta Michaelovi a jasne priznava svoju vinu. A pokial niekto dokaze aj po tomto tvrdit opak tak nema vyznam sa s nim o comkolvek bavit...
A moch by sis ty Orpheusi občas pořádně číst co kdo píše. Nechal sem se uníst tvojí odpovědí a napsal že M.SCH. neni *** přitom sem to vůbec nenapsal. Možná že si to o SCH. myslíš ,jenomže ty si podle tvýho psaní zažranej do FERARI jak vychrtlí klíště.
Možná že M.SCH. neni hovado ani *** ale stejně se mi z něj dělá špatně. Když si dáš obličeje obou SCH. tak se ti zjeví nesympatickej skopčák M. vedle skopčáka sympatickýho R.
O tom nema cenu polemizovat. Schumacher byl v zatacce driv nez Rubens, ktery proto, aby nedelal Shumacherovi problemy a aby ho nemusel poustet nekde v prubehu zavodu, ho pustil uz tady. Zonta to urcite vedel a proto se nacpal za Schumachera, ale jednoduse to nezvladl. O tom, ze by mel mit BAR horsi brzdy - no comment. To by neubrzdil ani s padakem. Rubens byl potom rad, ze vubec jel, protoze Trulli udelal skoro to same co Zonta, ale ma uz nejake zkusenosti, takze brzdil o setinku drive. Co udelal Schumacher po tom, co stal v hodinach by udelal kazdej pilot, kterymu to trochu mysli. Tedy vse pro to, aby se start opakoval. To je myslim logicke.
Zdá se, že jsme každý viděli něco jiného. Z mého naprosto neodborného pohledu má pravdu fija. Co se týče najetí na trať o tom bych nedebatoval. Nikdo nemůže říct, co se schumimu honilo hlavou, ale je dost pravděpodobný, že to udělal kvůli zastavení závodu. Myslíš, že by to tvůj "dokonalý" Mika neudělal??? Ještě prosím používej pro Barika nějakou jinou zkratku než BAR, je to dost matoucí.
Jestli Mika podváděl, tak je naprosto v pořádku, že ho disknou, pokud nepodváděl je všechno v pohodě. Říct, že Schumi je hovado a *** svědčí o tvé duševní vyspělosti a nezaujatosti.
pravda, nedival jsem se na ZDF a jejich zvlastni kameru, ale musela mit nejaky zkreslujici objektiv, nebo tak neco. Nechci spekulovat o deni PO narazu, ale PRED nim. Pokud mne oci neklamaly, tak MS jel vpravo od RB jiz hodnoy kus pred zatackou a vybrzdil jej. Zonta jel stale za nim a naraz prisel v dobe, kdy jiz Ferrari zatacelo. Tohle jsem videl ja - mozna se jely paralelne dva zavody, v tom tvem se stalo to, co popisujes, ale v tom, ktery jsem sledoval ja, ne. Mozna je tu vic lidi, kteri se koukali - kdo ma pravdu ?
Před Zontou jel těsně BAR, který byl jasně před SCH. BAR uhnul a na jeho místo před Zontu se natlačil z boku SCH a bylo to hotové (k začátku dotyku došlo při vjíždění SCH před Zontu). Po kolizi SCH cca 15s stál mimo trať s evidentně pohroumaným předkem a zdemolovaným závěsem PP kola. Pak ho a ještě jednoho za ním, přišli pořadatele dát bokem. Když to SCH viděl, že závod nechtějí přerušit, tak jim odjel doprostřed dráhy a vystoupil. Kdyby chtěl jet dále, asi mohl. Taky nezatáčel, ale mířil přesně na střed dráhy. Je to vše krásně vidět na záznamech zvláštní kamery DSF.
to že jsi debilní je vidět a mimo jsi taky!!!
.. nevíš že se píšu s velkým B.

Ať žijí blahoslavení chudých duchem - *, *** Kapitaniglochaos * I!!!

Zdraví Rubens Barrichello

mister of F1 Championship
Zonta startoval za MS, a jel CELOU ROVINKU za nim. Zjevne chtel vyuzit manevru MS, ktery se "natlacil" na vnitrni stopu do zatacky pred RB a spolehal na to, ze ho kolega z tymu "nezavre" (coz taky sportovne neudelal). Ovsem RZ precenil sve schopnosti a nedobrzdil (MS byl v pohode a ZACINAL JIZ ZATACET), cimz udelil Ferrari onen nezbytny impuls, ktery je roztocil (protoze prizvedl zadek a pritom do jiz natoceneho zadku stouchl). To by samo o sobe jeste konec zavodu neznamenalo, ovsem pri mijeni prave nabouraneho soupece zaclonil vyhled Trullimu, ktery to svym predkem napasoval primo do predku Ferrari - teprve tento druhy naraz posunul prave uchyceni kola tak, ze se s autem ji nedalo jet. Ovsem na prvni pohled to patrne nebylo (alespon mi), protoze nic neupadlo - MS zkusil auto otocit (zrejme by zajel po skonceni kola na vymenu predku do boxu), ale zjistil, ze nezataci a vystoupil. Co si myslel, vi jen on sam, ale podle mne mel byt zavod zastaven a proveden restart. Jestli zajel zpatky na trat umyslne nebo ne, je ted uz stejne jedno - proste "diky" Zontovi ma sampionat opet naboj a tesme se do Nemecka!
Zaujimalo by ma preco sem pises taku demagogiu? Myslis ze su tu vsetci padnuty na hlavu? O kolizii s Jacquesom vsetci vieme, vieme aj to ze sa za to ospravedlnil a povedal ze to bol z jeho strany skrat tak co tu stale meles to iste dookola? Este k tejto poslednej buracke na A1: napisal si to uplne presne, ale NAOPAK.... Mam taky dojem ze ostatny preteky na A1 sledovali, len Ty si si z toho spravil komiks....
Orphee, přehrej si záznam. Podle rychlosti jakou by SCH vjel do zátačky, stejně by skončil mimo. Navíc vjel Zontovi těsně před předek. A ten dotyk byl ještě před zátačkou a tak lehký, že to přežil i předek Zontova auta. Zonta si SCH asi nehlídal jako BAR, který mu obrovsky uhl, aby ho nenaboural. SCH bych přál, aby s ním jezdil DC. U SCH je ale nejzajímavější to, jak asi po 15s mimo trať najel kolmo přesně na ideální stopu dráhy a vypnul motor. Kdysi, když viděl, že nestačí na VIL, tak ho schválně naboural.
Mc sou jedničky a Mika je mistr mistrů F1.

PS: M.SCH. je blbeček
Hakkinen je nejlepší a Schumacher je hovado.

Když sem ho viděl jak si jde do boxu po tý bouračce tak se mi z něj chtělo blinkat.

A jestli ta posraná FIA diskvalifikuje Miku

tak si může třeba vytřít * protože Mika si ten titul stejně obhájí.
Chcete smazat server, ***i ?
***, kroutit, mrdaat ptáka, to je heslo průzkumáka.
Jsem absolutní *, mé názory jsou mimo.
Uz jsem si myslel, ze tady prehani jenom fanousci McLarenu, ale i od Ferrari se nekdo najde.

To, ze Ferrari ma dva nejlepsi jezdce, je hodne odvazne tvrzeni, myslim, ze mezi na zebricek nejlepsich by se mezi ty dva par lidi veslo (Villeneuvem jsem si jist, o Irvinovi, Ralfovi a i Hakinnenovi by se dalo diskutovat).

To, ze je Ferrari na urovni ostatnich vozu, je naprosty blabol...
Je zábavné, jak se příznivci Ferrariho a MC hádají,kdo je lepší.Přitom je zcela evidentní, že technický náskok MC je obrovský, a Ferrari se drží jen díky tomu, že disponuje dvěma nejlepšími jezdci startovního pole. Jinak jsou jejich vozy na úrovni ostatních.Zkuste se zamyslet, jak by asi dopadl závod, kdyby v MC seděl třeba Fisichela a Vilenevue, a naopak Hack. a Coult. by seděli v jejich vozech. Nevsadil bych na ně ani pětku. Proto si myslím, že je již rozhodnuto, a že se rozhodne mezi jezdci MC.
Villeneuve, de la Rosa, Hakkinen, Coulthard, Button, Gene.
Chceš tim říct, že když zabrzdíš na semafórech se svojim autem a zezadu tě rozstřelí někdo se starou škodovkou, která mu nebrzdí, tak je to tvoje chyba?????
tak z restartem zásadně nesouhlasím, v Kandě v loni taky žádný nebyl a situace byla trochu pododbná této, jinak rubens měl smůlu§ tady jsou moje tabulky😒br />
Muž víkendu: Mika Hakkinen

Smolař víkendu: Michael Schumacher

Překvapení víkendu: Marc Gene

Nejlepší tým víkendu: Mc laren

propadák víkendu Jordan a Prost
Nevíte, jak to vypadá s technickou kontrolou u Hakkinenova vozu? Údajně měl porušenou pečeť na skřínce, která má zabránit změně softwaru a hrozí mu odebrání 10 bodů.
Ja teda nevim, na cos koukal, ale to se proste stava. Zonta to proste podelal, ale sam to priznal. Zavod mel byt zastaven, nevim, co by chteli, aby se stalo, aby se zavod zastavil. 3 auta zustali stat uprostred trate. Vsude byl bordel, mohlo se stat jeste neco mnohem horsiho, kdyby po tom bordelu, co tam Michael udelal, nekdo vylitl z trate. Rekl bych, ze Sumak mozna chtel zkusit rozjet se a dostat se do boxu, ale kdyz zjistil, ze to auto moc nezataci, tak ho tam nechal stat. Myslim, ze i kdyby se nerozjizdel, tak se zavod mel zastavit.
Je to trochu slozitejsi, ale ne zas tak moc, zkus se nad tim zamyslet 😄

exe: Bez se nekam s quentinem, Brzetiem a Monikou spolecne obesit... Tohle snad ani nestoji za to komentovat.
Ano, odklízeli SCH auto, kterým tam schválně vjel, aby se musel start opakovat. Jinak by to bylo v pohodě. Závod z důvodu bezpečnosti i přes snahu SCH být přerušen nemusel. Všem je jasné, že SCH má bezpochyby výrazně lepší auto než Zonta. Jen SCH si to nemyslí a je přesvědčen o tom, že auto Zonty brzdí stejně dobře jako jeho za pár stovek miliónů. SCH se opět bezhlavě vrhl do situace, která byla předem ztracená (nedokončená myška a ještě k tomu v zátačce). SCH již v minulosti schválně srazil VIL, minule, když se ohlížel po HAK, aby ho nepředjel ve stejném místě jako COL, špatně přibrzdil, když ho vloni předjel IRV, tak to rozjel vzteky tak, že nestačil zatočit atd. Je také divné, že BARICH se nějak nedaří v depu a přípravě na závod. Má asi smůlu a FER taky, že za FER jezdí SCH.
Cože to? To sem fakt nepochopil.
Nevim kdo seš, ale zjevně tomu vyloženě rozumíš. Co myslíš, že měl asi dělat??? Měl projet zatáčku rovně a narvat to do zdi? Může za to, že Zonta neumí brzdit? Když se blížim do zatáčky, tak čekám, že ty přede mnou brzděj. Že najel na trať se nediv, po takovýhle bouračce měl bejt závod podle pravidel zastavenej, protože projížděli další kolo eště v době, kdy se uklízely vostatní auta.
Předjetí už brzdícího Zonty a dupnutí na brzdy v momentě, kdy ještě nebyl SCH úplně před ním muselo skončit kolizí. Komu by asi za bouračku vzali řidičák - na 100% SCH. SCH byl navíc tak nefér, že s demolovaným předkem auta (musel to viděl a cítět)silou vůle a přes protesty pořadatelů najel po odjetí ostatních aut zpátky do tratě, vypnul motor a chtěl si vynutit zastavení závodu. (Krásně a zřetelně vidět na záznamu DSF.)
Aktualizace + 8 fotek 😊
Tezko tvrdit o Hakinnenovi, ze jel nejak skvele, kdyz se nemel s kym srovnavat.

Schumacher venku, Coulthard se ho (MH) jakztakz drzel, dlRosu nebudu komentovat (i kdyz novy motor maji celkem pekny), Barichello mel prvni polovinu zavodu vuz zcela neovladatelny, zbytek -1 kolo, to se dalo tady celkem cekat...

Po prvni zatacce mel nasledovat restart - 3 jezdci out, nemluve o tech, kteri to museli vnejskem a v lepsim pripade dopadli jako Barichello. FIA by se mela zamyslet nad pravidly.
Škoda té kolize po startu a vypadnutí tří jezdců, závod hned ztratil na dramatičnosti, mekáči ujeli a nikdo jim nestačil. Musí se ale uznat, že jeli dobře, zejména Hakkinen jel skvěle. Na druhou stranu dostali šanci prosadit se jezdci ze středu a konce pole. Škoda Pedra, možná by třetí místo před Barykem uhájil. Toho ale musím pochválit za dobré předjížděcí manévry na Herberta a Sala. Moc, moc mě potěšil Jacques čtvrtým místem. Furt ho nebylo vidět a najednou bramborová medaile. Button a Salo jeli taky dobře a bodíky si zasloužej. Škoda, že nezbyl žádný bodík na Marca Geneho a Herberta, myslím, že by si je také zasloužili.
Doufam, ze ten brazilsky blbecek bude pristi rok ridit tak akorat kolobezku...
To není věc optimismu, ale peněz. A Charouz je má, nebo je alespoň umí sehnat, takže příští rok Engemu klidně zaplatí místo u Minardiho, nebo u nějakého podobného třetiřadého týmu. Ostatně místo v mysapu je taky koupený a myslím si, že bylo dražší, než bude místo u Minardiho.
Mozna sem velkej optimista ale furt jsem presvecenej ze na F1 má.Jestlize te nekdo sejme a musis do boxu tak ti nezbývá nez riskovatn , no a to se nekdy nepovede(Bruno 1 v serialu, 20 po kval).Nejsou jen body ,ale taky dojem na trati.Jestlize jses rychly na prazny trati neznamena to ze budes uspesny v zavode ,napriklad kdyz se bojis predjizdet.Navic v tomto tymu je Tomas pod velkym tlakem a to se urcite nejede moc dobre.
Moment, nacházím se správně v kulinářské dlabárně??
Představte si, že sem včera uvařil bramborovou kaši. Sedmkrát se mi připálila a já pak tři hodiny čistil hrnec!!!
Holt má zatím tuhle sezónu smolnou. O F1 si může nechat zdát, bude rád, když příští rok bude jezdit opět F3000. Ještěže Scheckter taky není žádnej zázrak.
Kvalifikace se rudochům moc nepovedla, bojím se že zítra budou v závodě dominovat McLareny a to je "BAD". Williamsi jsou skutečně v háji a k nim se ještě přidá Frentzen. Jsem zvědavý, jak se z 15 místa prokouše dopředu. Alespoň, že mě potěšil Jacques V. a ze Zonty jsem skutečně překvapenej. V závodě bývá většinou dostatečně rychlý, tak uvidíme, moc bych mu přál bodíky, ale až za rudochama.
Hakk jel dobre a naopak Schumakovi to vubec nesedi. Nejlepsi je Zonta (nejlepsi umisteni v kariere), stejne tak Heidfeld zajel svoje nejlepsi misto na startu. Zato Williamsi sou pekne v haji.

Enge se snazil, ale 2x v boxech... takze nejrychlejsi kolo to nespasi. Jinak Scheckter se ma jeste co ucit!
Vetsinou se to da najit na www.eurosport.com (ted konkretne na [odkaz]
Enge je desátej a jeho týmovej kolega Scheckter je až 19. Teda žádná sláva.
Edouska postihlo v Rakousku slepy strevo (taky zvany CoulthardSpa9😄.
Cau,vim ze se Enge kvalifikoval 10 ale nevi nekdo kde najdu celou listinu ?
Nejake novinky ze sveta rychlych kocek ( XKR ) a plizivych kocek ( R1 ).
jste divny
Těžko, hoši těžko!!!
To je fakt.
Jenze Mario si to platil a Stephane sel k mySAPu za mnohem mensi peniz. Kdyby Enge neprines meloun tak se mozna uz taky sel klouzat. I kdyz asi ne, byl fakt vetsinou lepsi nez Sarrazine. Sem na Schecktera zvedavej, jeho papinek ho huste tlaci, tak uvidime.
Hogofogo: Zajimavy, ze Haberfeld odjel u Westu loni celou sezonu, i kdyz jen dvakrat dojel na chvostu(kdyz uz se kvalifikoval).

Uvidime v patek a sobotu.
Aznoch: mluvili o tom uz komentatori na Eurosportu pri pri zavode F3000 ve Francii.

Sarrazin byl pred sezonou povazovanej za jasnyho kandidata na titul. Enge byl skoro ve vsech zavodech lepsi, ale taky zatim nic moc. Doufejme, ze se este zlepsi.
Hogofogo, jaks vedel, ze Sarrazin poleti 😄

No, nic. Mozna, ze ted Enge v Rakousku zabere.
Tak už je to tady, Sarazzina vykopli, jsem zvědavej jestli náhodou mladej Schecktr nebude

dělat lepší výsledky než Engoš.

P.S. Pokoušel jsem se založit rubriku extra pro

Engoše , mohli by sme to převekslovat tam.
Čau chlapi, před časem tady někdo psal kontakt na Petra Horáka, nemáte ho někdo? (E-mail nebo jeho stránky)

Díky moc
NoProblemo: diky, ted jsem si to precetl znova. Jsem asi prepracovan ci co..... Diky. Samozrejme mi to doslo jak to Petak myslel takze se mu timto omlouvam
No dobry vysledek - ja nevim, ale ten malej pacholek Rossi si rozhodne nezaslouzil vyhrat. Mel vyhrat McWilliams nebo Capirossi. Nemam rad Rossiho !!!!!!!!!!!
V Rakousku sem nejvic zvedavej na Alexe, jestli ani tady neziska bodik, tak cau kamo...!
Kez by byl zaod tak napinavej a s tak dobrym koncem jako zavody motorek dnes v Anglii.
nechci se hádat o slovíčka, ale Jacques takovýdle věci NORMÁLNĚ nedělá, ne že to ještě nikdy neudělal, ale zase na druhou stranu mám radost, že máš takovýho pamatováka 😄 jinak bych si tipnul Jacquese v Rakousku na bednu. BTW, pojedete tam někdo ?
víš, Alexi, on to asi Peťák myslel asi trochu jinak, než jsi to pochopil ty 😊
DC na Ferrari? TO SE TI PETAKU ASI NECO ZDALO......
Coulthard závodil a vyzávodil si vítězství,Schumacher blokoval až ho vyblokoval jeho vlastní motor,Hakinen se vezl a dovezl se na

2.místo,Barichelo se snažil ale mechoši ho opět zařízli takže 3.,Vilnev odstartoval jel a dojel 4.,Ralf a HHF a Truli si parádně zazávodili ale pouze o bod,a ostatní jeli a dojeli anebo ne.
Aktualizace
Osobne nechci aby Enge po 5. mistech sel do F1. Leckdy se nedostane ani na toho nejlepsiho, ale v pripade Čudlíka vidime, ze Engemu staci vic prachu od Pilsneru a F1 je bliz nez pri slabejch vykonech. Ne ze by ve FRancii jel spatne, to naopak, ale nerikali nahodou pred sezonou neco o 3.miste??? 😄 Taky bych rad uz konecne Engeho videl na 24h LeMans. Ta by mu mozna sedela vic nez formule.
DC závodil s ferrari, které mělo tech. potíže takže nevím co je na tom krásného.Strašně se mi líbí ukvapené komentáře televizních moderátrů , např. na Markýze , ihned hlásili"evidentní chyba Michaela" a on vlastně měl tech závadu.
nemyslim si , ze paty mista jsou to, o co team Mclaren usiluje. Jestli se Enge rapidne nezlepsi, tak poleti na konci sezony z tymu zrovna tak jako Sarrazin. Enge nejezdi spatne, ale na F1 je to proste malo. Myslim, ze si zatim o prvnim ceskym jezdci F1 muzeme nechat jenom zdat.
Ja sem s vysledkem zavodu nad miru spokojenej. DC zajel perfektni zavod. To jak utocil na Schumaka a pak ho tvrde predjel byla proste nadhera. Ja mu snad zacnu fandit. Hakkinen je uplne mimo.
Co říkáte na Engeho páté místo a dva body? Snad se konečně sebral a po mizérii ze začátku sezóny bude dojíždět do cíle na bodovaném místě. Hlavně, že poráží Sarazzina, snad si vydobyde v týmu lepší pozici.
To zase byl závod u kterýho jsem se vytočil. Rudoši si to skvěle rozjeli, a pak to ještě líp sčubili. Technická závada u Šumiho je může pěkně mrzet, kór když už je druhá v krátké době za sebou (Monako - Francie). Druhý pitstop u Baryka byl taky famózní, celých 16,5 sekundy. Kdyby ho odbavili normálně, tak mohl s trochou štěstí skončit druhý před eskymákem. Alespoň, že bodoval čtvrtým místem Jacques V., toho jenom chválím. Jordani si o loňských výsledcích mohou nechat zdát. Jestli budou díky truhlíkovi získávat v každým závodě jenom jeden bod, tak nemají do konce šampionátu před sebou hezké vyhlídky.
www.go.t👋konkurence

Máte s nima nějaký zkušenosti?
...ze by zase blbe nastaveny auta?
...bez komentare
1. Coulthard D. / McLaren-Mercedes 1:16,253

2. Schumacher M. / Ferrari 1:16,474

3. Häkkinen M. / McLaren-Mercedes 1:16,687

4. Barrichello R. / Ferrari 1:16,757

5. Salo M. / Sauber-Petronas 1:17,371

6. Fisichella G. / Benetton-Playlife 1:18,032
Jo, to jezdi. Ty radobyfanosky Ferrari akorat sere, ze uz nakou dobu nevyhrali MS. Ja fandim Mekacum, presto uznavam, ze Sumak ted jezdi jak z praku. Ale rict, ze Mika je nesmely amatersky fin je kravina na n-tou. MA DVA TITULY a jezdi uz taky dost dlouho.
No, no. Takový silný slova. Já sice taky fandim Ferrari, ale říct, že McLaren měl jen štěstí to chce hodně odvahy. McLaren měl hlavně lepší auto, Schumi to srovnával lepší jízdou, ale rozhodně se nedá říct, že by se Hakki nechytal. Pravda je, že letos zatim jezdí jak s hnojem.
Mysliž si, že jsi nějaky frajer,když tady kecaš takove hovadiny,kdybys tomu trochu rozumel,tak bys uz davno pochopil to,ze McLaren mel posledni dva roky akorat pekne stesti,jinak by se ten nesmely amatersky fin vubec nechytal.Vzpomen si jenom na Malajsii,Schumi si pekne odpocinul a potom Hakkinenovi ukazal,kdo ma na to,aby byl Mistr.Tak se vzpamatuj a zacni premyslet,jinak pujdes do pr.. ty!
To vis, ze naseres 😉))
no to se moc nepovedlo ale chtel jsem rict co je s vama?

o nicem se tu nemluvi a kdyz tak jsou to vesmes blbosti

ze by to bylo tim letem?
Díky za informaci. Držím palce, ať se povede stránky rozchodit. Pak dej vědět.
Uz asi tyden nejedou, ale jeste to snad neni definitivni. Jedna se o tom, ze by se data prenesly na jinej server, kde by to pak mohlo behat i nekolik let. Kdyby se to nepovedlo, zvazuju moznost placeni si vlastni domeny. Adresa by se pak ale zmenila. 😲(( Az se vse vyjasni, dam vedet.
Podle poslednich vykonu Miky si z Francie poveze spis rymu nez vitezstvi 😄

schimanski: tea.tel.cz/baraka, ale v posledni dobe nejak nejedou. Nevim jestli je Barakovi uz nezrusili 😒
Barako, napiš mi adresu na Tvoje stránky, přeinstalovával jsem mašinu a neuložil jsem si je. Nebo někdo nevíte, jakou má Baraka adresu na svoje stránečky. Díky
...dela: Jerez 1997 😊)) Je to zas nekoho naseru! 😊)) Ale vazne. Na mokru mu to prilis nejelo a taky byl asi dost nasranej, ze se mu tak skvele rozjetej zavod vymknul z rukou...
Otázka je, proč toho ralfa sejmul ... Jacques je skvělý pilot, takovýdle blbosti přece normálně nedělá ...
Jeste reaguju na svuj prispevek - hlavne by to melo prispet k mensi citlivosti na 'dirty air' z auta vpredu, takze se bude moct vice utocit. Uvidime
Jinak preju pekne prazdniny, koncim na kolejich a na netu se uz nebudu objevovat tak casto.
JV
Doufam že ferrari už pudou do pr...

Chce to vítězství Mc Larenu
Na pristi rok FIA rozhodla zvysit predni kridlo o 50mm. Nejsem sice v aerodynamice uplne kovany, naposledy jsem mel fyziku na gymplu, ale nemuze to nejak pomoct predjizdeni? Prutok vzduchu pod autem, slipstream?
------pokračování II. a nejvíc Říha. To je "elita" sama o sobě.
......pokračování, blbější je už jenom Pecháček.
Ty dva maníci jsou vůbec katastrofa komentátorství.
máš pravdu stojí to za ho..., v pátek jsem při VC usnul.
bylo to veselé, celkem, ale mašiny jsou mašiny.
Žabák skáče vpřed, rak zas nazpátek. Ve vodě jsou hned, než bys řekl Brek....................................… nemáte někdo čerpadlářský rukavice?
Nepletu-li se, tak ho potrestali za to, ze na konci sejmul Ralfa.
Mas uplnu pravdu. Stve ma, ze ho za to potrestali, hoci nie velmi tvrdo. Tvrdsie to bude, ked sa mu zas nieco podobne podari. Dufam, ze to to neodradi, lebo potom uz asi nikoho neuvidime predbiehat...
ježíš, mě tak štve, že ty chudáci skoro nemůžou předjíždět !!! a je to z velký části kvůli pitomejm předpisům FIA ... dost lidí nadává jacquesovi, že v neděli brzdil Rubense a Miku, přitom on za to nemůže. Právě Jacques a myšák se tvrdě stavěli proti zavedení gum s drážkama, ale stjeně to bylo na nic ... kdyby mohli normálně jezdit na slickách, tak by se teď nerozhodovaly závody v boxem, což je fakt nuda. Někdy si říkám, že je lepší koukat na junqueiru než na celou F1 elitu ... jsem docela zvědavej, jestli efjedničkám začne klesat sledovanost nebo ne, protože miliony lidí na světě se na to koukaj už jenom proto, aby viděli myšáka na bedně a ostatní nezájem ...
Snad ma tedka pauzu, ale spekulovalo se o tom, ze by nekdy ke konci sezony C.A.R.T. mel nastoupit v tymu Mo Nunna - jeho byvaleho zavodniho inzenyra u Ganassiho. Tam jezdil do minuleho zavodu Kanaan, ktery je jak znamo v nemocnici, ale nahradit ho ma Herta. Zanardi se snad objevi jako druhe auto (zatim jezdi jenom s jednim), otazkou je kdy.
Nevíte někdo, co je se Zanardim?!?
Blba otazka proc tam jeli? Ty bys tam nejel kdybys moh? A za cizi prachy?
Omlovam se za ty suchy gumy. Ti dva umelci na prime me zmatli. Bylo mi to divny, ale voni sou bliz, tak snad vedi co mluvej. Zda se, ze asi nevedi. No nic.
Kup si novy tempo, tam ta fotka DCho baby je.

Jo DCmu chcipnul motor, kdyz se snazil popojet na zacatku zahrivaciho - prectete si Charlieho na formuli, neco k tomu pise.
pravdu diz bratre
No pro DCho byla lepsi penalizace nez startovat z posledniho mista. Nez se komisari dohodli, tak mel takovej naskok, ze spadl jen na 10. misto, a to je lepsi nez se prodirat pres Minardi a Prosty!
tak dik za inf.

ale mohl to byt pekne zavod 😞

MSvsDC na vode 😊))

joj to by bylo pokoukanicko 😊)
DC byl potrestan po pravu. Do zahrivaciho kola se startuje presne v xx.00 a patnact sekund pred tim musi mechanici prestat pracovat na aute. Nastartovat ho mohli az po odjeti vsech jezdcu do zahrivaciho kola. Startoval by z posledniho mista na startu (jako Schumi I Japonsko 98 a Australie 99), takze nastartovanim sveho vozu od mechaniku ziskal vyhodu startu ze druheho misto z dvacatehodruheho mista.
no otazka proc tam jeli jestli tam jeli !

chteli se projet a byt duleziti

ja tuto cenu na prime nevidel ale jak vas tak ctu tak to musela byt sila 😊))

s tim jestli si to pokazil sam nebo ne

ja si vzdy myslel ze do zahrivajiciho kola se startuje az po opusteni ( vycisteni) zavodni drahy od vsech mechaniku a ti od Dc tam byli porad a komisari to odstartovali

podivejte se na to jestl;i to mate nekdo na videu ja video nemam ale co jsem sledoval na rtl tak me to tak pripadalo .
Jak je to sHorakem je mi jasny. Ale spis by me zajimalo jak to praktikujou s panem Dufkem. Driv jezdil na nektery VC ceny jako sefredaktor a majitel Automedii a na Prime se rikalo, ze se obcas stavi a vypomuze s komentarem. Ale vypadato, ze se spis pan doktor vecpal k Horakovi jaksi automaticky a Prima ma najednou 2 komentatory. Nevite proc uz nedavaj pokec s Turkem jako driv? Bylo to totiz neco co jen tak jina stanice nema.
To je jasny. Az se pojedou GP na dalnem Vychode, tak tam zase poslou ty dva blby. Co na tom, ze to bude 7 hodin zaznam...
Za co dostal stopa, ja to nevidel. Akorat sem pak videl start a jak Villeneuve vytlacil Hakiho. Mimochodem, nemate nekdo fotku ty Davidovy baby?
Nevite proc Primaci vypravujou za ocean vlastniho komentatora, kdyz nakonec vysilaj zavod se skoro 40ti minutovym zpozdenim? To si ten zaznam mohli klidne odkomentovat tady. Takze zatimco sem na RTL poslouchal nemeckou hymnu, na Prime jim zacinalo prset...
2fija: Obavam sa, ze David dostal stop&go vinou vlastnou, nie mechanikov. Ked mu skape motor na starte, za to velmi mechanici nemozu...
Ze by v tom byla taky zenska? Co Hakki?😉
oba Benettony jely na mokrych gumach, jen primy prenosaci sedici nad boxy (Horak & partner) to nezaregistrovali.... A MS mel od cca 30. kola problem s vozem, je div, ze vubec dojel a zvitezil jen diky tymove rezii. Rubens byl o hodne rychlejsi a mohl vyhrat (ale on se letos docka, MS slibil, ze mu to vrati). Jedinym jezdcem, ktery mohl o vikendu Ferrari konkurovat byl DC, ale vinou jeho mechosu dostal STOP&GO a bylo po nadejich...
Bylo to skvelý.MS dokázal co umí!
Tvrdil jsem že už konečně musí dojet na bodech a skutečně dojel, jel výborně, jen tak dále!!!

K těm pneumatikám: to jsou jen komentároří TV Prima slepí, oba jezdci Benettonu měli pneu do mokra!!
Mě se teda nezdá, ani v tiskovce jsem si nevšiml že by jel někdo na suchých.Pokud se mýlím tak sorry.Ale podle mě je to nemožné na takové vodě.
teda videl jsem jen prvni pulku ale pekne jsem se nudil

DC a MS tak jsem se tesil ze si to rozdaj a vono nic * komisarsti mohl to byt peknej zavod a oni ho pokazi.

S tim MH ze uz asi rezignoval to mozna mate pravdu

a postupne se mi zad ze zacina byt dvojkou ne ze by jesdil hur nez DC ale 😒br />
nevsimli jste si na jeho jizde ze jede napr. 2-3 kola tak ze by i MS mel co delat aby se ubranil a pak 5-6 kol tak jenom krouzi a soupre se mu vzdaluje ?

Ale me se zda ze ted uz ta lonska otazka o kolik jsou McLareny pred ferrary obratila a musime se ptat naopak .
no nevim 😊

ale je to zajimava teorie😊)
Tak jak se Vám to líbilo? Myslim, že DC měl smůlu s tim startem jinak by to pro něj dopadlo dost dobře. Pro Hakiho je pěkná vostuda, že nepředjel Fisichellu na suchejch. A dost velkou smůlu mě Villneuve, 2 x za sebou výměna kol??? To je dost drsný a samozřejmě nakonec to sestřelení Ralfa. Zajímalo by mě, jestli Schumi na Barika čekal, nebo mu to prostě nejelo.
Víte hoši, proč se DC tak zlepšil? Je v tom ženská, to je jasný. Ta jeho topmodelka Heidi. Už jste si jí všimli? Před sezónou se zasnoubili. Teď se může David na trati přetrhnout a není se vůbec čemu divit... 😃
Hakki se mi taky zda ponekud rezignovany.
Schumacher jel skvele, jak se na mistra sveta slusi a patri. A zitra konecne prolomi prokleti POLE!!!!
DC jel dobře, ale Schumacher výborně !
tak ukaz jim zac je toho loket a udelej treti titul pro MC po sobe 😊))
berkute

ty si delas srandu ON tam fakt jede?

a ja se tesil na koncne jednu cenu bez silenych zvukarskych technik 😞(

no zas nic nevadi jsou i jine kanaly 😞

a pro toho kutila jestli chces tak ti ju poslu 😊)

a pak mi dej kousnout jak se ti to povedlo 😊))

a na ty vydelky nevim proc to vsude davaj kdyz chi tak si to vyhledam ne ??
Na adrese f1.orange.net si muzete nechat posilat na mobil vysledky F1 - volne treninky, kvalifikace, zavod. Je to docela dost dobre. Nevim jak s Errortelem a Oskarem, ale u Pae*** to funguje az od teto velke ceny.
Je to podle me akorat kvuli zpravam. Ale kdyz muzou CT a Nova davat zpravy do prestavek fotbalu/hokeje, nevim proc Prima nemuze dat zpravy o pul hodiny drive.
Ne, závod se jede od 19:00 CMT. (18:00 GMT - Londýn). Ale i tak mi vychází zpoždění 25 minut. Nevím, jestli má cenu tam posílat Horáka na "přímý přenos". Je to celý postavený na hlavu, tyhle komunistický vyfikundace...
?????????
Nemá někdo z vás recept na smetanovou dortovou polevu z Hery?
Ja si myslim, ze za to muze Prima - o primem prenosu mluvil i Kovarik po Monaku, pokud si dobre pamatuju.
BRZETTO, ty nejsi zdrav, zajdi k psychiatrovi, pomuze Ti. Myslim to s Tebou dobre, ver mi.
Abych se Primy zastal, za to muze spise casopis, ve kterem jsi to cetl.
No sudiac podla tvojho prispevku ta tvoja pauza bola asi zapricinena tym ze si musel tvrdo rozmyslat co inteligentne vypustis do sveta a veru "podarilo sa". Este stastie ze Ti to tak dlho trva prist na nieco tak rozumne. Aspon to tu nemusim citat castejsie.
Ja si pamatuju udaj 0-200-0 za deset sekund. Tech 0-100-0 uz se debatovalo tolikrat, ze v tom mam totalni zmatek, ale myslim ze to mohlo byt tak kolem 4 sekund.
chcete si vydělávat pomocí internetu? www.intecom.cz/…iewbar/index.asp?…
Kdysi jsem nekde cetl, ze pri brzdeni pusobi na jezdce asi 3g. Coz odpovida (pamatuju-li si jeste dobre zaklady fyziky) snizeni rychlosti o 100km/h za jednu sekundu.

Tohle plati jenom pro vyssi rychlosti (vyssi pritlacna sila), ale i tak se mi zda 3s na 100->0 moc. Tipnul bych to tak na 2.5s zrychleni a 2s brzdeni.

Ale mozna se pletu 😄
....ke svému starému loginu Barrichello!!! Díky za pochopení!!
Moc vtipný s tím Josem, ale mohl bz konečně zajet nějaký dobrý výsledek, Arrowsy na to mají!!
Kdysi jsem četl, že monoposty F1 umi zrychlit z 0 na 100 km/h a zabrzdit zpět na 0 km/h za 3 sekundy. Když jsem to řekl kámošům u piva, nikdo mi nevěřil a přesvědčovali mě milionem argumentů proč to nelze tak rychle zvladnout. Vím, že přesné údaje o parametrech jednotlivých vozů nebývají k dispozici, nicméně nevíte někdo jak to je s akcelerací F jedniček aspoň přibližně? Popřípadě kde bylo něco konkrétnějšího na toto téma publikováno v tisku?
Jos Verstappen nastoupi v Kanade s helmou v oranzove barve na pocest holandskeho fotbaloveho tymu. Agentury zatim neoznamily, kde bude umistena italska vlajecka.
Taky jsem se nad tím pozastavil. Oni nás maj za úplný blbce.Když jsem si to přečetl poprvé, tak jsem si řikal, že to není možný. připojil se na i-net, kouknu na formule1.cz a co nevidím. Závod začíná 18:00. No nic. No v podstatě, ale v 19:25 bude závod ještě pokračovat, pokud se nemýlím, ale už bude těsně před koncem. No budu sew od 18:00 koukat na teletext Eurosportu, a aspoń budu pravidelně informovanej.
Varuji Vás předem, zas to bude smíchyný oaskvil. Pro jistotu se budu dívat jinam.
S tím fotbalem to je fakt. Collina mě s...
Na prenosy TV Prima jsem si stale jeste nezvyknul, Ale co mne udivuje jeste vic, je zarazejici vec v programu TV Prima: 19.25 Velká cena Kanady - Přímý přenos 8. závodu mistrovství světa vozů formule 1 z okruhu v Montrealu. Jak muzou psat, ze jde o primy prenos, kdyz ten zavod zacina v 13.00 kanadskyho casu a 18.00 naseho casu?
Tak panove a damy to vedro clovicka trochu zmaha

az se mu nechce nic psat a cist co ?

nebo ze by fotbal dostal prednost?
Jednou z něho bude dobrý pilot(alespoň podle mně), ale uvidíme!! Toho Monaka je škoda, ale co se dá dělat.
Jeste ke Gastonovi, po GP Evropy byl treti v poctu ujetych kol za sezonu za Sumakem a Fisicem. Cim vic ujetych kol, tim vic zkusenosti.... no a mozna v budoucnu bychom se mohli od tohohle Argentince dockat nejednoho prekvapeni.... Mimochodem: v te Monze to mohlo byt klidne podvazenym autem nebo cimkoli jinym..... Ovsem ze bych to Gastonovi a Minardi nepral, to ne!
Já jen vim,že se to počítá podle nákladů na sezonu.Když má tým rozpočet 30 mil.a získá 30 bodů,tak je to bod za milion.
Ferrari: chybný výfuk bol aj na Barichellovom aute

“Chybu výfuku poznáme do detailov, ale príčina je ešte tajomstvo”. Výfukové potrubie nebolo prasknuté len na Michaelovom aute, ale aj na Barichellovom. Tento problém sa nikdy nevyskytol, až v Monaku a jeho príčinou boli nadmierne otrasy auta vzhľadom na nerovný povrch trate.

Na Schumacherovom výfukovom potrubí sa vytvorila prasklina z ktorej sa uvoľnila miniatúrna časť potrubia (bola viditeľná pri televíznom prenose – malý kovový predmet ktorý sa vzniesol zo zadnej časti auta.

Problém sa však vyskytol aj v minulosti. Z praskliny výfukového potrubia ktoré za nornálnych okolností vypúšťa plyny smerom hore, v tomto prípade žeravé plyny prechádzali dovnútra priamo do hornej časti závesu zadného kolesa. Plyny, ktoré vychádzajú z motora majú 800 °C, ikeď na konci potrubia majú o niečo menej sú aj tak veľmi žeravé.

Po určitom čase enormná teplota narušila karbónovú časť horného závesu a tá stratila svoje mechanické vlastnosti a následne sa zlomila.

Schumacher si ničoho nevšimol a ani v boxoch nemali najmenšie podozrenie z problému.

Problém nastal kôli Michaelovým rýchlym kolám, ktorými odpovedal na Coulthardove rýchle časy. Barichello stihol spomaliť a predísť tak prasknutiu potrubia.

P.S. Pre informáciu uvádzam, že všetky správy pochádzajú priamo z tímu Ferrari, preto sa nemusia zhodovať s tvrdeniami niektorých novinárov.
Argentinec Gaston Mazzacane překvapil svými časy při testech v Monze nejen ostatní týmy a odborníky, ale i sebe a vlastní tým. První den testů byl na 3 příčce a druhý den skončil 5!!! Jestli to vydrží do kanady, tak to bude báječné!!!
Podle mě jak kdo, nebo spíš jak od které stáje a v souvislosti se smlouvou.
Nic? Ale mozna se pletu...
Jen ze zajímavosti bych chtěl vědět kolik dostávají jezdci za získané body v Grand Prix. Nevíte o tom někdo něco bližšího?
U kazdyho vyjezdu z boxu je prece semafor a tratovej komisar co ma k dispozici modrou vlajku. Nebyla chyba Miki. Na vine je spis uzka trat a nerovnosti v St. Devote mimo idealni stopu.
Kdo Ti vadi? Ten Trulli? Ja bych rek, ze 2.misto na startu a drzet za sebou McLaren s dobre jedoucim Coulthardem je vzhledem k sile Jordanu velkej uspech. A to, ze jezdci vyuzivaji tuhle trat a blokujou je normalni vec. Nedeje se to jen na tomhle okruhu a nejni to jen v F1.

Za ty stranky se omlovam, ale mujweb obcas blbne, coz ja neovlivnim, ale nestve me kdyz se snazim to aktualizovat co nejrychleji po zavodu, a pak je to nanic, protoze mujweb stvkuje 😒
Myslim, ze má hudynek tak trochu pravdu. Tak tam měli dát semafory, když chtěj určovat, kdy má vyjet na trať(jinak Mikovi nefandim).Začíná mě ale štvát všechna ta elektronika. Nebejt všechný tý techniky, tak se těch bláznů "dobelhá" do konce jednou tolik a nebude záležet na tom, jak nějakej šikmookej v rukavičkách a bílém plášti přes zimu pracoval. Teprve potom by si všichni ty kamikadze svoje platy možná zasloužili a určitě by se taky ukázalo, že na chvostu nemusí vždycky zářit jenom červená nebo stříbrná.
hele ale me to pripadalo celkem fajn az na to ze si nedal ralf bacha

Vyjel a pustil rychlejsiho , ze ten rychlejsi si nedal bacha tak to je jeho chyba .

aSPON JSEM TO TAK VIDEL JA
Napis neco podrobnejsiho, ja to nevidel a v nejblizsi dobe se k nicemu nedostanu.
Nevim jak vy, ale já mám pocit, že Mika měl bejt diskvalifikovanej za ten prasáckej výjezd z boxů na kterej zařval Ralf. Kdyby to byl někdo jinej, tak by ho za přejetí žlutý čáry diskvalifikace neminula.
no ja ti to az tak moc nevycitam ale ten titul bych pral Baru nez ( a ty vys komu 😊) )

ale chci se zeptat vam funguje ta adresa?

www.mujweb.cz/www/msf1 ja to vcera zkousel a nenaslo to 😞

zatim cau a ted jestli se nepletu tak za oceanem
Nebudu zastírat, že jsem velký fanda Ferrari a tudíž můj příspěvek mohl trochu vyznět v neprospěch McLarenu. Vyslovil jsem ale pouze svůj názor, jako každý tady. Jinak když už jsme u McLarenu, tak z jezdců mi je mnohem sympatičtější DC než Hakkinen. A když už by měl McLaren získat titul, tak by ho přál více DC. I když si přeji aby ho především získalo Ferrari. Jinak z jezdců hodně fandím J.Villeneuvovi.
No, ve Španělsku moc štěstí neměl, když nechtěně přejel Stepneyho. Ani potom, co mu dali špatnou sadu pneumatik. Přitom jak v Barceloně, tak v Monaku si vyjel Pole Position. Takže si příště rozmysli, co píšeš... A nedělej si zbytečné iluze. Míša Schumacher is the World Champion 2000 !!!
quentin: Vazne, tomu rikam taktika...

... nechapu to se Schumacherem a stestim - stejne jako McLareni a Barichello, i on mel letos celkem dva technicke problemy, takze, co se tyce "stesti", tak jsou na tom stejne.
Konecne to prislo! Predsa nie je mozne aby mal Schumacher tolko stastia. Fantasticky isiel DC, bol trpezlivy, ziadna chyba, pockal si na to az vypadnu ti pred nim. Dufam, ze toto bola zlomova velka cena, a bud mika alebo david si idu po titul.
prosimte mohl bys mi rict jak muze byt nekdo hrdinou zavodu kdyz jel viditelne pomalu a vyuzival jenom trati kde se neda predjizdet !

Shimanski nejsi trochu moc zaujaty proti mcLarenum ?
6 fotek + tabulky historie F1

Neslo o problem predniho kola, ale o zaves zadniho levyho. Trulli a Schumi byly hrdiny tohodle zavodu a Irvine se Salem vlastne taky, i kdyz hlavne vytezili z chyb a poruch ostatnich...
Bylo to pravé přední...(ve vzduchu) je to obrovská škoda, ale hlavně, že se mu nic nestalo.
Schumi 0 zajel nejlepsí závod téhle sezóny.A kračí k titulu.Nečekaně dobře jel J.V.který soustavnou jizdou a na Villneueve klidnou jízdou dosáhl 7.pozice.
Tak co říkáte na závod, vcelku zajímavý, sice se nepředjíždělo, ale zato se o to více bouralo. Příjemně mě překvapili pořadatelé, jak rychle dokáží odstranit auto z dráhy na jeřáb. Hrozně mě mrzí, že musel odstoupit M. Schumi, nevíte z čeho měl najednou levé přední kolo tak nahoře, najel na obrubník nebo co? Hlavně že ani Hakkovi se závod nepovedl a získal jenom jeden bod. By mě zajímalo, jak se vyrovná s tlakem uvnitř týmu, když DC má na něho náskok. Už nebojuje jenom se Šumákem ale i s DC. Aby za chvíli nezačal dělat dvojku.😃 Dc jezdí v poslední době skvěle, ale Baryk tak dobrej není. Sice skončil druhý, ale kdyby nevypadli jezdci před ním,tak se nechytá. Zkazil oba starty, vždy se před něho dostal Alesi a ještě mu ujížděl. Alesiho mi je líto, musí si rvát vlasy, když vidí kdo všechno vypadl a kde mohl být. Kdyby mu auto jelo, tak jak má, skončil by před Barykem na druhém místě. Jinak skvěle jel Eddie Irvine ( musím ho pochválit) a i Salo. Tomu sem držel pěsti, aby v závěru odolal eskymákovi.
Neni to jeste hotovy, nedostatek casu.
Prave jsem umistil nove stranky o udalostech v Imole 1994. Adresa je www.hyperlink.cz/imola1994 pokud by mel nekdo chut, tak tam mrknete a napiste mi s cim nesouhlasite na maila, tom.novotny@usa.net , diky. Monaku by moh BUTTON!!
No jo, ber to takhle, ze na zbytek sveta za Ferrari a Mekacema zbyvaji pouze 2 mista na bodovani. V idelanim pripade 3, pokud bude Ruby jezdit jako ponocny, nebot u ostatnich trech to na to nevypada.
no nechame se prekvapit ale podle meho pokud vydrzi tak budou bodovat
Bo já bych Arrowsy neodepisoval, rozhodně nejsou nejpomalejší jak tvrdil wolff!!!
No na Monaku je pritlak hodne dulezitej a to hlavne z toho hlediska, ze vetsi kridla drasticky snizuji brzdnou drahu. Nemaji pouze vliv na tlak na hnanou napravu, ale plni i tuto dulezitou funkci. Z tohoto pohledu bych rekl, ze Arrowsi nemaj moc sanci. Bohuzel!
podle mne by mohli (pri trose stesti) arrowsy zase zabodovat , to je trat kde ten pritlakaz zas tak moc nepotrebujes jelikoz jedes halvne za brzdy a ty zatacky az tak moc rychle neprojizdis

Ale vsadil bych svoje boty ze doubla pro ferary to nebude a budou radi a jedno umisteni v bodovanych pozicich .

ale David (podle treningu se muze zlepsit 😊)
Co ty vis ale radsi bych tam videl Alesiho nez Rubense...
Po první části je zatím Enge na 22.místě. Navíc se mi zdálo , že tam letěl vzduchem ještě na dráze nějaký McLaren a Sarazina jsem pak viděl vklidu a na 2. místě......
No a co jste čekali???? Double pro Ferrari??? Ha, ha, to to vám nevyjde, trochu Rubense znám a vím, že tohle není rozhodně jeho nejmilejší trať a výsledky potvrzují to co jsem říkal, double nebude ani náhodou!!!!
[odkaz]
Taky jsem ted videl ty vysledky a je to docela bomba arrows a prost fakt supr a RB zklamal....

Ale uz se fakt tesim na zavod doufam, ze aspon bude stat za to a kdyby bodoval Alesi bylo by to uplne skveli.
No, dneska se Ruby moc nepředvedl. Desátý místo asi neni to, co by u Ferrari očekávali. I když je to jenom volnej trénink, konkrétně u Monaka může ledascos napovědět - do hry tady jako nikde jinde v takový míře totiž vstupujou zkušenosti. Koneckonců sedmý místo Alesiho (když si vemu, na jakým * jezdí) a nováčci Nick a Gaston na konci (a ani Button si neved zas tak hvězdně - 13. místo oproti 6. Ralfovi taky nic moc) to jen dokazujou. Osobně jsem čekal víc od Villeneuva, 12. asi také není to, co si představoval. Alespoň to bude v sobotu zajímavý.
Zatim jsem nemel cas si ho precist. Mraky fotek, ctiva malo... mozna je to dobre protoze kdyz jsem cetl seznam redaktoru v tirazi votevirala se mi kudla v kapse a v pesti se mi zatinaly i nohy 😃) No jo, Automedia.... spolek ***u kteri neumeji psat o autech, motorkach a motoristickem sportu, protoze nemaji znalosti.... uz se opakuju, ja vim. A Tomas Enge se chvasta nad tim jak je to super ze tak prestizni casopis vychazi v cestine! No jo, vzdyt pan Charouz je nejen jeho manazerem ale i majitelem Automedie... Je mi z toho vseho na nic.,...
tak co uz se tesite? Moc me zajima co predvede RB a doufam, ze ferrari dokaze to co loni...
Tak jak se libi?
na www.jaguarracing.cz a novinky ze sveta F1.
Rallye sport neznam.... Ja dneska zakoupil F1 Racing taxem na to zvedavej....
Prekvapuje me, ze 1. cislo Tempa delel Mensa (podepsanej pod skoro vsim) a od 2. je vsechny pise Ploc... Nejaky divny. Jestlipak i na Slovensku vychazi nejakej casopis o F1? Jo mimochodem sem si Alexi koupil Auto Sport Magazin (byvalej Rallye Sport) a docela mile me prekvapil.
MiGu, mas pravdu. V kazdem Tempu! (mam vsechny). Bohuzel chyby dela pouze pan sefredaktor. Pro Formula je traga, o tom uz jsem my dva spolu mluvili....
Dobry postreh. V kazdem Tempu jde najit chyba! ALe jak uz tady nekdo napsal, Tempo je asi to nejlepsi co tady lze koupit. A nejtragictejsi je finska ProFormula, hlavne s tema "vtipama" a odhadama zavodu.
Rekneme spise, ze se Hakkinen muze srovnavat s MS. MS je jasne lepsi 😃 At uz ma pravdu, nebo ne, rozhodne to rikat nemel. Ja si taky nemyslim, ze je DC lepsi, ale Hakki to proste rikat nemel. Mam dojem, ze se tomu rika slusne chovani, nebo tak nejak.
no jestli to je pravda tak uz musi mit nocni mury z toho 3ho titulu

do tedka jsem mu ho pral ale ted jak si dela zadni vratka 😞(

nevim nevim

a DC si u me silene splhnul po poslednich zavodech

no jednou nahoru a jednou dolu
😊))

my zustanem !!
Kuzlik😲n ten RB je rychly.Jeho smůla je ,že u Ferrari mají jasno o jedničce a dvojce.Když titul tak pro MS.Kdyby náhodou byl RB nějak rychlejší tak oni mu zas naplánujou 3 zastávky i když všichni pojedou na 1 nebo 2.Pokud nebude mít tech.problémy tak Ferrari 100% pomůže.Věřím ,že nějaký ten závod ho nechají vyhrát.
Kdyz jsi spojen jen pomoci webu mrkni na www.formule1.cz, tam to je. Ve strucnosti : Mika rekl, ze David jede co muze a presto mu nestaci. Davidovi to bylo lito a rekl, ze uz nej udelal dost a nechape, proc tohle vyrkl (coz ja nechapu take)
On uz mel HK podobne kecy pred Spanelskem - tehda rikal, ze jsou (McLaren) na tom dost spatne a ze by meli zavest tymovou jednicku. A samozrejme dodatek - Coulthard nema na to, aby bojoval s MSch o titul. Paradoxni bylo, ze to bylo zrovna po vitezstvi DC v Britanii.

Obcas se nekomu neco v hlavne pomate (naposledy Ralfovy komentare k RB vs. MSch. po Spanelsku), ale tohle HK uz trosku prehnal, pokud Dennis neurci tymovou jednicku, tak asi muze na pripadnou pomoc od DC zapomenout (... jak ho dobrovolne pustil na Nurburgringu, kdyz jel o dost pomaleji, to uz asi letos neuvidime).

Zajomar: Dost dobre 😄
Jméno: Villeneuve

Datum: 03-01-2000 v 18:11:02

Předmět: Re: Pár vtipu o Jacquesovi ( jeho fandove zajiste prominou )

Prominou. Uz jenom proto, ze jsem vsechny slysel drive o blondynkach, bubenicich a Sumakovi. Ale taky jeden pridam😒br /> Ayrton Senna prijde do nebe a svaty Petr mu rika: "jsme radi, ze jsi tady, uz tady mame Fangia, Villeneuva sr., ..., takze budou konecne poradne zavody." Tak je Ayrton rad, posadi se do sveho Williamsu (McLarenu) a jede zavodit. Najednou se kolem neho proriti ohromnou rychlosti Benetton (Ferrari). Ayrton se zhrozi, vybehne na sv. Petra a krici: "co se deje, vzdyt Sumak je jeste nazivu". A sv. Petr odpovi: "Je, ale tohle neni opravdicky Sumak. To si jen Buh mysli, ze je Schumacher".
Slabe, co?

CO TAKHLE COPYRIGHT 😉
Go, Arrows,go aneb Joss the boss is one of best driver!!!!
Panove nemuzete tu prosim prepsat to co rekl MH o DC ?

ja jsem posledni dobou se svetem spojen jen pomoci webu .

A jsem rad ze jsi myslite o arrowswch to samy jako ja a to znamena ze jeste nejsme ovlivneni tymovou zarytosti jestli to muzu tak nazvat !! 😊
Ayrton Senna prijde do nebe a svaty Petr mu rika: "jsme radi, ze jsi tady, uz tady mame Fangia, Villeneuva sr., ..., takze budou konecne poradne zavody." Tak je Ayrton rad, posadi se do sveho Williamsu (McLarenu) a jede zavodit. Najednou se kolem neho proriti ohromnou rychlosti Benetton (Ferrari). Ayrton se zhrozi, vybehne na sv. Petra a krici: "co se deje, vzdyt Sumak je jeste nazivu". A sv. Petr odpovi: "Je, ale tohle neni opravdicky Sumak. To si jen Buh mysli, ze je Schumacher".
Docela to tady rozjizdis... vetsinou souhlas ale nikdy nevis co se stane a s tim soubojem MH a DC to bude zajimavy a mimochodem doufam, ze RB pomuze ziskat titul znova pro Ferrari!!!
Bohudík NE.Ale jsem fanda F1 a baví mě nezaujatě

sledovat jak to vše probíhá.Je to daleko zábavnější než bezhlavě fandit a nevidět reálně to co se dějě.Můj názor tedy je:Ferrari jde za titulem jak v jednotlivcích tak týmech.On MS za ty prachy už něco udělat musí.A navíc u něho jde o prestiž,má taky dva tituly jako MH.V týmech jim to může pokazit RB,ale když teď MH a DC budou závodit sami mezi sebou tak Ferrari může být v klidu. U MClarenu neklape týmová režie od lonského

Silverstonu kde se vysekal MS.Místo toho aby získali titul lehce ,jelikož měli volnou cestu děly se u nich šílené věci(kdo sleduje F1 ví jaké)

a ten chaozzz ve stáji pokračuje do teď.Věřím ,že MH ten třetí titul chce, ale zatím bojuje s větrnými mlýny.
Dobre receno. Nejsi psycholog?
Ten MH je tak nasr... , že už začína kopat kolem sebe.S takovou si s ním MS vytře p...l.

Tyto výroky jenom svědčí o tom ,že se jim to ve vedení MClarenu kapánek vymyká z ruky.A to se ještě ke všemu jede Monaco a MH se bude muset zase dívat MS na zadní křídlo a ještě k tomu závodit s DC,protože ten už mu teď nedaruje ani Ň.
Souhlas, to nebyl ferovy vyrok.
Panove, panove! Tempo neni superskvely ale jen lepsi. Vy se asi v automobilovem sportu moc nevyznate, protoze jinak byste zvlaste po precteni posledniho cisla asi nadavali stejne jako ja. Pan sefredaktor Plos si plete pojmy enduro a endurance. "Co je endurance? To tady nikdo nevi, tak napiseme enduro, tenhle vyraz uz jsem nekde v souvislosti s motoristickym sportem slysel...." Uz jsem mu namailoval (a mail se mi napodruhe nevratil zpet, takze mu dosel) at si laskave nastuduje terminologii a neplaca takovyhle zvasty ze 24 hodin Le Mans je nejslavnejsi zavod enduro pripadne (abych se vratil k tematu F1) ze kolize Schumiho a Villeneuva se odehrala v Portugalsku 97. Pritom pod obrazkem je spravny udaj (Evropa 97 - Jerez) a kazdy fanda F1 vi ze v roce 97 se GP Portugalska nejela (jela se naposledy v roce 96).
Ted jsem cet clanek co rek MH o DC a myslim si, ze je to od nej pekna svynarna a ze je to pekny prase, protoze nebejt DC tak je pekne v * a prijde mi, ze se z nej stava duta hlava (pekne zapomina...). Ne ze bych mel rad MS, ale fandim mu aby konecne vyhral s Ferrari a pochybuju, ze by tohle nekdy rek.
F1-Racing se mi líbí, ale Tempo! je naprosto bez konkurence. A má dobrý poměr kvalita/cena. Časopis Pro Formula mě hodně zklamal - nejhorší poměr kvalita/cena. Žebříček TOP 3 bych sestavil jako:_____1) TEMPO!

2) F1-Racing

3) Pro Formula
Souhlas Arrows konecne slusne dojeli a jsem taky zvedavej jestli se vyklube z prostu nekdy slusny auto, protoze jsem mu kdyz jeste jezdil drzel palce a ted bych rad aby neco dokazal s vlastni staji ...
Planciusi, musim s Tebou souhlasit. Ja F1 sleduji od roku 1985 (1985-86 velmi nepravidelne) a to co Mika dokazal na Nurburgringu je opravdu spicka. To ze se nedokaze adaptovat na zmenene podminky na trati je pravda. O Sennovi bych pomlcel, na mokru byl sice mistrem ale i mistr tesar.... A jinak to byl dobytek prvniho radu. Urcite si vzpomenes na Thierryho Boutsena ktery vyhral tri GP na Williamsu v letech 89-90, z toho dve v desti!

Bohuzel pak na nej nezbylo lepsi auto nez Ligier a v roce 93 byl na Jordanu uz za zenitem a po sezone v F1 skoncil... A jeste k Arrowsu: od excelentniho vykonu Hilla na Hungaroringu 97 uz uplynulo hodne vody, ale Supertecy "sipum" svedci a Pedro jel naprosto excelentne! Jen tak dal a jeste vys!
Arrowsy jsou dobry, ale predevsim jezdcum jeste k dokonalosti neco chybi. Pristi sezonu budou asi hrozba.
To jsem rad Bodo ze jsme se zhodli

a jinak co si myslete o Arrowsech?

podle me dooost dobry

konecne se ukazali svetu jaci jsou to chlapaci 😊) !!
Jenze prave ta jizda pri zmene pocasi rozhodla. Hakkinen nemuze vyhrat mokrej zavod, kdyz nejni schopnej se okamzite adaptovat na promenlivy vlastnosti okruhu...
S tim Engem mas pravdu a osobne je me moc lito, ze jeste letos nevyhral, ale co nadelam... A kdyz mas lehci auto tak to zase lip zrychluje atak a navic je daleko vetsi rozdil mezi plnym a prazdnym autem nez mezi novejma a ojetejma gumama
Cau hudynku, tu diskuzi o bojich jsi mel se mnou. Taky se mi libil Evropsky zavod, jsem rad, ze i pro Tebe byl dost atraktivni (konecne se Ti nekdo zavdecil, co?)
...kterej "*" tady furt siri, ze Enge nedela chyby??? Ve Spanelsku se sice psalo o prehozenej brzdach, ale co to je za kravinu, prehodit brzdeni na zadni napravu??? Smyk a ahoj. Byla to chyba Engeho, stejne jako chyba pri 1. kvalifikaci v Silverstone. Enge nenjni robot a jen proto, ze je cech, tak nebudu z neho delat boha...
Hudynek: Po sve druhe zastavce mel Schumacher v nadrzi benzin na 30 kol, Hakinnen asi na 10, po Hakinnenove zastavce mel Hakinnnen cerstve kola, zatimco Schumacher byl na tom s nima dost spatne (dle vyjadreni Schumachera, ale myslim, ze Bridgestone by to klidne potvrdil).

Casy za techto podminek se vazne dost blbe srovnavaji...

Hakinnen jel dobre, ale ne lepe nez Schumacher...
Ja jsem netvrdil, ze nedela chyby. Akorat ze jeste vlastni vinou nevypadl ze zavodu. Chyby dela, akorat si myslim, ze na McLarenovske Lole je to o neco jednodussi.
Tak panove a damy chvilu jsem tu nebyl a uz slysim dost kritiky.

Nepopiram ze byal opravnena

engeho v primem prenosu jsem nestihl

ale to ze enge nedela chyby (letos) to pravda neni videl ho nekdo posledne jak jel na mokru ?

a to mel na to gumy 😞

jinak dale 😒br />
to se Shumi je nejlepsim jezdcem na mokru tak to asi urcite v nedeli padlo ale velice me prekvapil DC cekal jsem jeho spanile jizdy ve vode jako loni ( tusim francie? ) ale letos se zatim neukazal ale to urcite prijde .

A nevim panove jak vy ale ja jsem velice spokojen ze se arrowsy dostali konecne na bednu a nechybelo moc a byli by tam oba 😊

A nevim s kym jsem mel debatu co jsou a nessou souboje : Tak to co arrowsy predvadeli pri jejich nastaveni tak to byla parada 😄 klobouk dolu
Proc bohuzel ? To je snad dobre ne ? Tam Mika neumi, loni ho dostal i Eddie, tak doufam ze Ruby zajede taky dobre a aspon jednou bude lepsi nez Mekacke duo. Navic mi rekni, proc by mel Schumi ujizdet jak zbesily, kdyz vedel, ze se Mika zdrzi predjizdenim aut o kolo. Navic byl za Rubym a DC, kteri bojovali o treti pozici a stejne by ho pred sebe nepustili. A tech 25s naskoku mel kvuli pozdnimu tankovani a ne kvuli tomu, ze by byl nejak extremne rychlejsi.
Souhlasím, ale Hakkinen ,i když odjel závody ve kterých neměl tech.problémy (podle mého názoru)na hranici svých možností,neohrozí Schumachera pokud se u McLarenu nevzbudí a nezačnou u toho závodění taky myslet.Spoléhat na to ,že Schumacher letos přejede ještě pár mechošů a ti mu to vrátí při druhé zastávce a on dojede 5 nebo 6 to je kapánek utopistické.Bez týmové režie a bez myšlení z toho tytul pro MCLaren a s i nebude.
tak jsem sem přihodil pár plakátů z GP Evropy ..

Jirka

auto.cz
Ještě se vrátím k těm kolům odjetým za sucha. Nelze z nich vyvozovat nic o skutečné síle aut a jezdců v případě, že by bylo jiné - tedy suché počasí. Nastavení bylo obrovským kompromisem. Např Ferrari byly fantastičtí v zatáčkách, díky přítlaku křídel a nelze taky opomíjet, že byl Schumi zpočátku lehčí - co těch pár kilo dokáže udělat jsme viděli v Brazílii.
Nevím jakým je kdo z Vás fandou a odborníkem na F1. Já sleduji každý závod od sezóny 1987 a pravdou je (a už to zde zaznělo), že šlo o výborný závod ze strany Hakkinena, neboť jeho jízda byla jak ze Schumacherovi učebnice. Kdysi se říkalo ze Sennovi ale to je bohužel pryč. Schumacher je adaptabilnější a agresivnější, proto byl v úvodní již deštivé fázi rychlejší. Ale to co poté následovalo ze strany Hakkinena asi nikdo nečekal. Kdyby nepotkal před první zastávkou opozdilce a natáhl těch 25 sekund náskoku (které měl!)... uf škoda... A chtít uvěřit, že by Schumacher jel skoro půl závodu pomaleji než Mika z taktického, udržovacího důvodu - s tím má Schumi při své povaze problémy i v posledním kole. Prostě Schumi nepotvrdil, že je o sekundy lepší jako obvykle. Bohužel následuje Monaco...
Kdyby, kdyby. Kdyby vyhral, urcite jsi taky spokojen. Ja mel na mysli vykon v desti. Ocekaval jsem lepsi vykon, nez -1 lap.