6225 komentářů
0
Budu muset končit, mám už tady zaprděno jak v prasečáku. Ne, kecám.
Vim proč chcete končit. Vy se chcete volně přesunout na zajímavé prográmky na německých televizích, že?
Tak hele ty ***si *** nějakýho Marka a ty zbytky neznám, a jestli já sem * tak ty seš ro***aný hovado
Chlapci riešte si osobné spory niekde inde.Mali by to tu pomenovat.Kto druhému skor an * dá.
Jo, jo...BRZEITO, je mi líto, ale musím tě zklamat, protože nejsem z Prahy, takže příležitost, abys mi mohl rozbít držku se naskytne až tak za měsíc, kdy do Prahy jedu znova...neboj ozvu se, ale dal bych si sraz v Jámě (to je kousek za Lucernou), protože UZI je na mne moc daleko...zatim ti přeju jen stále ostřejší jazyk...
P.S. Hele, já si nehraju na znalce F1, ale občas jsi mne štval svejma řečma. Mám dojem, že kdyby jsme oba dva trochu přihmouřili oči, tak se můžem inteligentně bavit. Nemyslim, že jsi blbec, jen ho tady ze sebe děláš (myslim ty vaše výlevy). No nic, však se potkáme. Jo a ať to tu nezaplácáváme příspěvkama se soukromou tématikou, tak mi mejlni na mcasper@centrum.cz. HOWGH!
P.S. Hele, já si nehraju na znalce F1, ale občas jsi mne štval svejma řečma. Mám dojem, že kdyby jsme oba dva trochu přihmouřili oči, tak se můžem inteligentně bavit. Nemyslim, že jsi blbec, jen ho tady ze sebe děláš (myslim ty vaše výlevy). No nic, však se potkáme. Jo a ať to tu nezaplácáváme příspěvkama se soukromou tématikou, tak mi mejlni na mcasper@centrum.cz. HOWGH!
No hrůza jsem si vždy myslel že lidi kteří navštěvují gymnázium v tý hlavě alespon ¨něco mají ale asi jsem se spletl.Pánové je sice hezký že znáte tolik vulgarismů ale to tady stejně nikoho nezajímá .Když si chcete posílat ty vaše nesmysli založte si vlastní téma a neobtěžujte tím ostatní .Tím akorát ukazujete svojí mentální zaostalost.Brzetio pochyboval jsi o mých znalostech ale sám jsi tady ještě nic nepředvedl.Taky mne mrzí že to Mikkovi nevyšlo ale takový je život a nevybíjím si vztek takovýmto ubohým a trapným způsobem.nevím proč tady hrubě urážíš Anathemu,MK44 a ostatní to jsou opravdoví fandové ti alespon uznají vítězství konkurence ale ne ty ,Ty umíš akorát urážet ,nadávat a nic jinýho.To akorát dokazuje tvou ubohost a neschopnost vyrovnat se s realitou.V případě Anathemy jste to oba vážně těžce přehnaly ,mně osobně velmi inponuje že se o F1 zajímá žena a co víc opravdu tomu rozumí.Jestli jste dočetli až sem klobouk dolů.Naschle při příjemnějším tématu.
pikárde my narozdíl od tebe slovensky rozumíme a to, že ty ne to nám může bejt fuk stejně bys ho poslal do .......... jako všechny co jsou proti tvejm primitivním kecům.
Jo a řekni mi čím jsem to začal? Když řekneš o někom ať chcípne, tak se jinak než * nazvat nedáš. To se na mne nezlob, ale tos mne vyloženě namích!
F1 je poslední dobou strašná nuda, GP bike je podstatně lepší doporučuji přejít na toto téma!
Protože jsem tu ještě nebyl. Já se o ně zajímám skoro stejně jako o F1. Jenže tam je sezona až na 250 taky hotová.
Myslíte, že se zase můžeme začít bavit o formulích?? Jak vidíte poslední závod?
Fakt se tesim,
zavod nesvazany taktikou spickovych tymu uz tu dlouho nebyl. Jde taky o ctvrte misto mezi konstruktery a na tomhle okruhu se da predjizdet.
zavod nesvazany taktikou spickovych tymu uz tu dlouho nebyl. Jde taky o ctvrte misto mezi konstruktery a na tomhle okruhu se da predjizdet.
Ono to az tak nesvazane nebude 😒(( Ferrari musi ziskat 3 body, a tak MS pojede "na 90%" a nebude riskovat naplno. Vpodstate to vidim tak, ze by se z druheho mista nesnazil vecpat pred McL za kazdou cenu, ale spis by vyckaval na sanci... ale verim, ze stejne jako vloni bude celemu zavodu naprosto dominovat, od volnych treninku, pres kvalifikaci az ke startu a prubehu vlastniho zavodu, takze na tech 10% opatrnosti ani nedojde 😃)
Nemyslim si, že by Schumi měl dominovat na celém okruhu. Je pravda, že loni zde vyhrál, ale je to poměrně novej okruh, takže stát se může cokoliv. Docela souhlasím s tím, co psali na www.formule1.cz. A to hlavně fakt, že půjde rozhodně o prestiž. Tedy Mika bude chtít nad novým šampionem vyhrát a Schumi bude zase chtít být první z toho důvodu, aby dokázal, že jeho letošní vítězství není jen náhoda. Co se týče poháru konstruktéru, tak tam je dle mého názoru v podstatě rozhodnuto. 3 body jsou hrozně málo a hoši od Ferrari rozhodně dokážou získat ty 3 body.
To by museli mít nějakou divnou smůlu nebo hrozně riskovat a to se s největší pravděpodobností nestane. Zopakuji ještě můj tip na vítěze : 1.Mika --- 2.Schumi --- 3.DC --- 4.Rubino
To by museli mít nějakou divnou smůlu nebo hrozně riskovat a to se s největší pravděpodobností nestane. Zopakuji ještě můj tip na vítěze : 1.Mika --- 2.Schumi --- 3.DC --- 4.Rubino
to je blbost.Poradi bude 1.MS 2.RB 3.FRENTZEN 4.VILLENEUV 5.MH 6.IRVINE
Zcela souhlasím s názorem, že mají italové konstruktéry v kapse. 3 body je opravdu nuda pro jezdce ferrari, neměli by mít sebemenší potíže. Avšak závod to snad bude dramatický, taky si myslím, že jde o prestiž. Vítězství Miky by mi trochu vylepšilo náladu, takže 1. Mika, 2. šumi, 3. David, ....dál nevím, takový Villeneuve, Button, Ralf či HHF dokáží s barim soupeřit, takže si netroufám tipovat...ahoj
Anathemko nase mila, pohar konstrukteru ziska ten kdo bude mit nejvice podu po poslednim zavode ktery je stale jeste pred nami. Netvrdim ze to Ferrari nepreju, naopak, kdyz tituly tak oba, ale je trochu predcasne o tom hovorit.
Muj tip na Top 6: MSchumacher (prekvapko, co?), Hakkinen, Coulthard, Barrichello, Villeneuve, Button.
Muj tip na Top 6: MSchumacher (prekvapko, co?), Hakkinen, Coulthard, Barrichello, Villeneuve, Button.
Já vím, Alexi, ale uznej, že za normálních okolností by 3 body Šumák vyjel i s traktorem. Ostatně, doposud známé výsledky tréninku mi dávají naději, že by to mohlo být alespoń v tomto závodě pro McLareny dobré....pokud se naučili něco z taktiky....Na neděli se těším a vám přeji letos naposled skvělý zážitek a radost z tohoto pokoukání.
Na formula1.sk se můžete dozvědět, jak si nechat zasilat SMS z F1 na mobil (zadarmo). Nechci tady dělat reklamu, ale je to dobrá věc.
Vse zalezi jen na tom, jestli bude Hakinnen v prvni rade. Paklize ne, tak to bude exhibicni jizda Schumachera, jinak pujde jen o to, zda se Schumacher dostane pred Hakinnena na trati nebo az pri zastavkach v boxech.
Na Williamsy jsem vazne zvedav, tohle nebyla trat vhodna pro lonske Williamsy, takze me zajima, jestli maji letos jen lepsi motory nebo posunuli o velky krok i aerodynamiku...
Na Williamsy jsem vazne zvedav, tohle nebyla trat vhodna pro lonske Williamsy, takze me zajima, jestli maji letos jen lepsi motory nebo posunuli o velky krok i aerodynamiku...
nazdárek všichni. scháním už hezky dlouhou dobu na internetu video te osudove havarie v letosni GP. nemuzu ho nikde najit. nemate ho nekdo nahodou doma, nebo nevite kde bych ho našel?
radši mi odpověďte emailem. PROSIM !!!!!
nr@seznam.cz
radši mi odpověďte emailem. PROSIM !!!!!
nr@seznam.cz
Samo že výhraje Mika,
jestli sumák zase se bvude mlůuvit o zaserakzu ( oécgh tá čeština)´¨ MIKA Zusím čehúňsky
Miko natrhni šumimu
řiťtt
nerad mluvím vulgáňe
Anaterhemko moje milá
kéž by i mě podpořila
jestli sumák zase se bvude mlůuvit o zaserakzu ( oécgh tá čeština)´¨ MIKA Zusím čehúňsky
Miko natrhni šumimu
řiťtt
nerad mluvím vulgáňe
Anaterhemko moje milá
kéž by i mě podpořila
Jo, Ferrari az to ma na 90% jiste. Kez by se na to vykasli a nechali zavodit zbytek. Doufam, ze se Johnny rozlouci bodem.
Už to začíná být nuda,doufám že příští rok budou ve předu aspon 4 vyrovnany týmy.Snad se mekum a k ferari přidá bar,wiliams,nebo treba jordan jenom at uz je to trochu víc otevřeny.Otazka je kdo z jezdcu může i s dobrym autem konkurovat sumimu a mikovi snad vilnevue,dobře rozjezdenej je taky Panis.
Panis?
To snad ne. Tester musi dobre rozumet motoru a jeho nastavenim, ale nemusi byt rychlej. Panis rozumi ladeni, ale rychlost mu chybi. K McLarenu se dostal potom, co ho vyhodily od Prosta pro nevyrazny vykony. Mel tezkou bouracku (tusim pred trema rokama) a od ty doby to neni co to bejvalo.
To snad ne. Tester musi dobre rozumet motoru a jeho nastavenim, ale nemusi byt rychlej. Panis rozumi ladeni, ale rychlost mu chybi. K McLarenu se dostal potom, co ho vyhodily od Prosta pro nevyrazny vykony. Mel tezkou bouracku (tusim pred trema rokama) a od ty doby to neni co to bejvalo.
Ja bych ho neodepisoval pred tou bourackou nejezdil nejhur a od te doby sli jeho vykony nahoru.Pri testech byl vetsinou rychlejsi nez mika
a predjizdeni v soucasne F1 moc neni.Uvidime co predvede v zavodech.
a predjizdeni v soucasne F1 moc neni.Uvidime co predvede v zavodech.
Uvidime. Ale co dvojky, DC a Rubinho? David po pulce sezony vypadal jako zhavej kandidat na titul, srazil ho az tym pri zastavkach na Hockenheimu. Rubinho letos zadnej zazrak, ale ja myslim, ze pristi sezonu si uz na Ferarri zvykne a navaze na sve vykony u Stewarta ze zacatku lonske sezony.
Dokavaď bude Barrich se Schumim v týmu, tak toho asi moc nevyhraje. Já jsem zvědav na Buttona proti Fissichelovi v Benettonu. BAR+Honda se dere kupředu, zvláště když má Villeneuva. Williams taky vystrkuje rohy - vzpomeňte na ML+Mercedes před pár lety. U Jordanu vidim sice dobrou Hondu, ale ta se víc zajímá o BAR. No, snad se to víc vyrovná.
V BARu to bude docela zajímavý, protože pokud si dobře pamatuju, Honda vstupovala do F1 s tím, že bude pouze dodavatelem motorů. No a teď to vypadá, že bude kupovat tým, u japonců si to rozmysleli, když viděli, jak letos Jordany kroužej před BARy ...
Honda se do toho asi obuje pořádně.Slyšel sem ,že chce kupovat nějakou část BARu a neni to tak davno co s Mekama měla několik titulu.Ale možna je to škoda pro Jordan.Sice tvrdi, že budou dodavat stejny motory Jordanu i Baru,ale mam strach,že budou tymu ,kterej vlastni přece jenom trochu nadržovat.
To ne, o titul to jeste nebude, ale snad vyhrajou nejakej zavod. Jeste k Panisovi - nebyl vyhozen, ale nebyla mu prodluzena smlouva. Treba jako Badoer od Minardi.
Je hezke, ze Mika vyhral, ale k nicemu mu to nebude.
A na to si prisel kde?mika je aspon podle formule1.cz
První páteční volný trénink na GP Malajsie
1. Michael SCHUMACHER / Ferrari 1:40,290
2. Rubens BARRICHELLO / Ferrari 1:41,035 +0,745
3 David COULTHARD / McLaren-Mercedes 1:41,608 +1,318
4. Mika HAKKINEN / McLaren-Mercedes 1:41,656 +1,366
5. Eddie IRVINE / Jaguar-Cosworth 1:42,571 +2,281
6. Jacques VILLENEUVE / BAR-Honda 1:42,649 +2,359
a jestli mas novejsi vysledky z dalsiho treninku tak napis odkud
První páteční volný trénink na GP Malajsie
1. Michael SCHUMACHER / Ferrari 1:40,290
2. Rubens BARRICHELLO / Ferrari 1:41,035 +0,745
3 David COULTHARD / McLaren-Mercedes 1:41,608 +1,318
4. Mika HAKKINEN / McLaren-Mercedes 1:41,656 +1,366
5. Eddie IRVINE / Jaguar-Cosworth 1:42,571 +2,281
6. Jacques VILLENEUVE / BAR-Honda 1:42,649 +2,359
a jestli mas novejsi vysledky z dalsiho treninku tak napis odkud
sory vypadli mi tam 2 slova melo tam byt ze mika je 4.
Sumak vyhral 1.trenink, ale Mika vyhral druhej. www.formula1.com - on-line zpravy kazdych 90 sekund ze vsech treninku a zavodu.
nebudu psat casy, takze asi takto 😒br />
1. Hakkinen
2. M. Schumacher
3. Coulthard
4. Barrichello
5. Trulli
6. R. Schumacher
7. Zonta ....
17. Villeneuve
1. Hakkinen
2. M. Schumacher
3. Coulthard
4. Barrichello
5. Trulli
6. R. Schumacher
7. Zonta ....
17. Villeneuve
Nazdar Onyxi, já tě vůbec neznám, ale to nevadí, budeme kamarádi, jo? Já sem Oprc, úplně novej člen a na tomhle serveru jsem vůbec nikdy nebyl.
A MB je takovej brejlatej blonďák s koutama. Už víš?
A MB je takovej brejlatej blonďák s koutama. Už víš?
Já jsem slyšel, že lidem s koutama prej hrozně rychle vypadaj vlasy, a jsou plešatý ve 30ti.
Takže MB není Marek?
Takže MB není Marek?
Marek to teda vážně není.
Hele, ať se pohneme z místa. Všim sis, co tady na tom tématu ty ***i řešili? To by snad dokonce i
stálo za vcnou a konstruktivní kritiku, ne?
Hele, ať se pohneme z místa. Všim sis, co tady na tom tématu ty ***i řešili? To by snad dokonce i
stálo za vcnou a konstruktivní kritiku, ne?
Oprci, tak to fakt není Marek? Už mi hergot vodpověz. Mimochodem, chci na vás apelovat s tim lyžákem, už rozumíš?
Marek to není, s lyžákem se di *, už sme na
pevno přihlášený, déčáci sou * a ty, ty novej, se nám neser do debaty, ***si.
pevno přihlášený, déčáci sou * a ty, ty novej, se nám neser do debaty, ***si.
Oprci, ty se k tomu prváku strašně upínáš. Déčáky znám líp než ty, a jsou úplně normální. Prváky neznáš, a proto ti nepřipadaj jako *. V obojích případech si můžeš dělat co chceš, a navíc, s těma prvákama se hned tak neseznámíte. Jsou to ňáký patnáctiletý *. S déčkem máme stejnej věk a můžeš se napsat klidně jinam, dyť je tam hromada místa.
MB, už ses sem dostal, ty ptákoni?
Onyxi, jak se máš ty, i když, opakuju, já tě vůbec neznám a jsem naprosto novej.
Onyxi, jak se máš ty, i když, opakuju, já tě vůbec neznám a jsem naprosto novej.
Myslím, že by v Sepangu mohli pořádně zabrat konečně BARy! Honda má supersilný motory a já se vsadím, že budou favoriti příštího ročníku.
...když je po šampionátu, myslím, že Schumi i Mika pojedou na vítězství.
To RakeV : Jestli nepřestaneš buzerovat, tak na tebe pošlu nějakýho malajskýho ***e, ať ti po-
řádně rozpíchá *.
To Onyx: du se eště podivat na f-1.cz. Ten *** tam určitě uvíznul. Zůstaň tady a zatim si připravuj, jak mě přesvědčíš na lyžák s déčkem,
i když to bude házení hoven na zeď.
řádně rozpíchá *.
To Onyx: du se eště podivat na f-1.cz. Ten *** tam určitě uvíznul. Zůstaň tady a zatim si připravuj, jak mě přesvědčíš na lyžák s déčkem,
i když to bude házení hoven na zeď.
Jinak můžu říct, že letošní šampionát byl dost napínavý. Mika měl v koncovce trochu smůly, ale tu měl Schumi zas v polovině. Oba však dokázali, že dnes nemají konkurenci. A Ferrari bylo, až na podvozek a aerodynamiku vcelku lepší vůz než McLaren.
Rake V, s kym si to povídáš, tady to nikoho nezajímá.
To all : Táhněte s tim vašim pátečnim tréninkem už do *
Už sem tu Odpovězte....
Biehne, ty jsi ten s koutama, nebo ten úplně plešatej?
*, jdi se vo*** s nějakým podvozkem,
ty tady nemáš vůbec žádný práva něco psát, ty páro nad slepičím *.
ty tady nemáš vůbec žádný práva něco psát, ty páro nad slepičím *.
Oprci, můžeš mi odpovědět k mýmu rozsáhlýmu článku? Rád bych to vyřešil, a pak se budu věnovat tomu ostatnímu.
Ty seš asi sociálně slabší, nevystudovaný jedinec, co? Já jen, že tvoje mluva o tom svědčí...
Máš recht, ty buvolí *, sem nevystudovalej, ale eště studuju, abych za pár let moh * jako ty natrhnout držku a zarazit pařez do konečníku
To Onyx : Seru na to, prváci jsou andílkové, jedu s nima
To Onyx : Seru na to, prváci jsou andílkové, jedu s nima
Oprci, s Šenelem a Papežem se už znal Svátek a Brand. Tady neznáš nikoho, a budete tam čtyři lidi pořád spolu. Myslim si, že takhle to zas tak zábavný nebude. Ty se bojíš se přepsat, nebo co?
Nebuď blbej, nepiš ty * ména!!!!!!
Ale * Onyx,
budeme tam kingové, prváci se daj snadnějc zmlátit a prvačky vo*** a vylízat.
To RakeV: Až mi si budem něco vyčítat, tak z tvejch koulí bude stříkat mrdka, hovnere. Pak ti
je natáhnu na skřipec a slisuju svěrákem.
budeme tam kingové, prváci se daj snadnějc zmlátit a prvačky vo*** a vylízat.
To RakeV: Až mi si budem něco vyčítat, tak z tvejch koulí bude stříkat mrdka, hovnere. Pak ti
je natáhnu na skřipec a slisuju svěrákem.
já ti ukážu, kdo je sociálně slabší, vole.
Tvůj žalud zažije dobu kamennou, zpíčištávo
Tvůj žalud zažije dobu kamennou, zpíčištávo
Ty víš co to je doba kamenná? No páni, tu šestou třídu ti uznám.
No rakeve, tebe máma učila se počítat na jejích sedmi prstech na rukou. Ty tři jí uskřípla * tvýho fotra, když hoprstovala.
Díky za popis situace z vlastního rodinného kruhu.
Jak chutná * tvýho fotra?
* jeho fotra chutná po malinách, Biehne.
Vim to, protože jeho fotra po nocích *** všem, co mu daj deset halířů, aby uživil svojí albánskou rodinu včetně toho voslizlýho * s nečištěnou *.
Vim to, protože jeho fotra po nocích *** všem, co mu daj deset halířů, aby uživil svojí albánskou rodinu včetně toho voslizlýho * s nečištěnou *.
Neleč si tady svoje komplexy z vlastní rodiny. Tvoje matka určitě šlape a otec ji pase, co? Tim pádem chápu, že si retard.
Já se tady snažim něco vyřešit, ale vy na to úplně serete. Musím souhlasit s Rakem, že po tolika dnech nadávek už to neni vtipný. Mě to nadávání už nebaví, jestli vás jo, tak pěknej večer.
Eštěs mi nedopodvěděl, kolik je tobě a do který Jedličkárny chodíš. Jestli to nevybleješ, tak se nezlob, nevim, s kym mám tu čest a nemůžu se tebou nějak nechat ovlivňovat. A máš pravdu, splet sem se, * tvýho fotra voní po jahodách, ne po malinách. Ty to ale musíš vědět daleko líp než já
Co tady nadáváš mámu kamarádovi, kterej má přezdívku podle největší hollywoodský hvězdy současnosti, ty nemytej tampóne starý cigošky,která celej den píchá Výchocní Němce a
kouří je Arabskejm překupníkům. Ty, ty nás neser!
kouří je Arabskejm překupníkům. Ty, ty nás neser!
Do***e Bihne, na déčko nebude taky žádnej dohled, tady jde o to, kolik ti je. Když je ti 18, tak si můžeš dělat co chceš a kdy chceš.
rakeVe ty vyšoustlý, zasraný, vochcaný, promrdaný, zpocený, smradlavý, zteploužštělý, *,poblitý hovado, neser mě, já ti řikám, NESER MĚ!!!!!!!!!!!!!!!
A co to máš za ***anej nick, ty ***ský prase.
Vsadim se, že tvoje máma je stará *, která dává i cigánům s rok nemytejma lofasama, ze kterejch eště kape máslo.
Vsadim se, že tvoje máma je stará *, která dává i cigánům s rok nemytejma lofasama, ze kterejch eště kape máslo.
Protože není vyloučeno, že Pípa je někdo známej.
Biehne, copak ty bys taky radši jel s déčákama než se zmalejma zranitelnejma ***ama, který nám
budou celej tejden lízat koule a kupovat pití?
To RakeV : Co za školu máš ty,ty chlupe na *
tvojí báby
Biehne, copak ty bys taky radši jel s déčákama než se zmalejma zranitelnejma ***ama, který nám
budou celej tejden lízat koule a kupovat pití?
To RakeV : Co za školu máš ty,ty chlupe na *
tvojí báby
Mě to leží upřímně u *, ale s prvákama na nás bude menší dohled od profesorů.
Rakevovi: RakeV ňák mlčí, co ty *
Rakevovi: RakeV ňák mlčí, co ty *
Oprci, zamysli se nad tim, jestli je zábavnější jet s lidma z ročníku, a s víc lidma ze třídy, anebo jet ve čtyřech. Náš lyžák byl dobrej proto, protože tam bylo třicet lidí, a nikdy tě nikdo nenudil. Mysli trochu!
Řešte si nějaký výlety někde jinde.
Rake V, co nás tady umravňuješ? My si můžem povídat o čem chceme, a žádný podvozky a aerodynamika nás nezajímá, tak vypadni na jinou stránku, je jich tady kopa.
Rakeve, poď výlety řešit s náma. I když si zjebanej *, tak bys nám moh poradit kam jet.
Jestli do Mongolska k tvý bábě nebo do Albánie k
tvýmu pedofilnímu strejci
Onyx: snažíš se už marně. Já řek tátovi termín a on podle toho zařizuje naší rodinnou dovolenou v Zell Am See. Tak sorry. Jeď tam sám s Novákem ty vole, ten ti ho taky rád překouří, jestli to neudělá náš přítel RakeV
Jestli do Mongolska k tvý bábě nebo do Albánie k
tvýmu pedofilnímu strejci
Onyx: snažíš se už marně. Já řek tátovi termín a on podle toho zařizuje naší rodinnou dovolenou v Zell Am See. Tak sorry. Jeď tam sám s Novákem ty vole, ten ti ho taky rád překouří, jestli to neudělá náš přítel RakeV
Hele, já doufám, že je vám nad deset let. Tím pádem musíte pochopit, že ty vaše pubertální řeči jsou, promiňte, k smíchu. Čeho tím dosáhnete, když budete jinejm kazit téma. ZALOŽTE SI VLASTNÍ!!
Rakeve nevyvyšuj se nad nás ... všichni sme si rovni ty *, zasraný voprcaný prase.
Ty si z nich asi největší *, co? Neslyšel sem od tebe nic jiného, než trapné pubertální nadávky. Běž jima krmit svý spolužáky z šestý třídy, ty ti je zbaští i s navijákem.
kolikrát ti to mám říkat?
Já už se * rozhod a s těma dalšíma třema
asi taky už nepohneš. A že se Pap. se Šen. s náma
jako prvákama nudili, to bych taky neřek.
To RakeV : ***
Já už se * rozhod a s těma dalšíma třema
asi taky už nepohneš. A že se Pap. se Šen. s náma
jako prvákama nudili, to bych taky neřek.
To RakeV : ***
Já jsem přece neřek, že se nudili, klidně se podívej. Já jen řek, že tam jeli s tim, že tam maji dobrýho známýho, a kdyby byli ostatní *, tak maji aspoň jeho.
Když jsem ti to řikal ve čtvrtek, tak jste o tom nechtěli ani uvažovat.
Když jsem ti to řikal ve čtvrtek, tak jste o tom nechtěli ani uvažovat.
Dříve nebo později vás to zde přestane bavit. Pak to zas snad bude slušný téma k věci.
Než nás to přestane bavit, to spíš tobě uhnije žalud, *. My s Biehnem sme mistři ve svym
oboru a máme nekonečnou výdrž, přizdi***.
Onyxi, nekolaboruj
oboru a máme nekonečnou výdrž, přizdi***.
Onyxi, nekolaboruj
Já ti dám HEHE, ty * * nemytá, kravská * volízaná, bereberčí pošťeváčku zarudlej, žalude naběhlej žilnatej zpocenej nemytej vod másla ***, chcípneš na dobytčí mor a škrkavky
ti prolezou *, až z toho vysereš vnitřnosti, ***.
A netvrď, že takový hovado jako ty je z vejšky
ti prolezou *, až z toho vysereš vnitřnosti, ***.
A netvrď, že takový hovado jako ty je z vejšky
Takže odpadnou dva. Oprci v kolik se musíš odpojit, abys nedostal vyhubováno.
By mě pro změnu zajímala tvoje škola ty zasranče.
Zhebneš ty * na dobytčí mor a z uší ti
vytryskne mrdka tvýho dědka, kterou ti do držky pumpuje každej večer po zprávách. Je nám všem třem dvacet a měříme metr devadesát. A chodíme do posilovny, takže sme strašně nabouchaný. Tak nás už neser a di se ukojit na www.shitcity.com, to je jak dělaný pro tvojí dementní palici
vytryskne mrdka tvýho dědka, kterou ti do držky pumpuje každej večer po zprávách. Je nám všem třem dvacet a měříme metr devadesát. A chodíme do posilovny, takže sme strašně nabouchaný. Tak nás už neser a di se ukojit na www.shitcity.com, to je jak dělaný pro tvojí dementní palici
Čim dýl Rakev drží, tím víc mě to baví.
Přeloženo: Je vám všem jedenáct, jednou za týden vám papínek pustí internet ať se můžete pubertálně ukojit. Měříte metr padesát, máte svaly jako jehly. Ukájíte se u nějaké venezuelské telenovely a kouříte za školou své "Dospělácké" cigarety".
Do 9:15? HE HE HE HE, vy ste fakticky sráčové. To jdeš do postýlky nebo se nechat pokojit. Usmrkanci, teče vám mlíko po bradě a už si dovolujete? Zajímavé.
Biehne, do kolika jsi na síti?
Onyxi, nebuď nasranej, jednou se radují jedni,
podruhé zas druzí. A proto je na světě krásně.
No Biehne, vyjádři se k těm horám taky, do *, ať to neni na mě.
RakeVe, ty uprchlej chovanče z kojenecký Jedličkárny, máš vůbec hlavu, nebo máš rovnou tři a pět nohou, ty frajtre Věry Bílý
Onyxi, nebuď nasranej, jednou se radují jedni,
podruhé zas druzí. A proto je na světě krásně.
No Biehne, vyjádři se k těm horám taky, do *, ať to neni na mě.
RakeVe, ty uprchlej chovanče z kojenecký Jedličkárny, máš vůbec hlavu, nebo máš rovnou tři a pět nohou, ty frajtre Věry Bílý
Další bod pro oprce. Tentokrát z kulturního hlediska. Znáš dokonce i Věru Bílou. Čím mě ještě nadchneš?
Oprci, jaký radování? Já jen nechápu jednu věc: jak můžete preferovat lidi, který neznáte, a který jsou vývojově trochu pozadu než my, před lidma, který jsou stejně starý. Kdyby Š. a P. mohli jet se třeťákama, jeli by. Navíc, myslim že Brzetiu by potěšila přítomnost jedné dívky.
Onyxi to vyřešíme jindy, s déčákama by s Brzetiou v její přítomnosti nebyla řeč.
Do 9:15 tak musí atmosféra zhoustnout
Rakeve umej si žaluda smrdí mi už monitor tvym žlutym máslem.
Rakeve umej si žaluda smrdí mi už monitor tvym žlutym máslem.
Rakeve máš nějaký sebevědomí. Ukáže se jestli si napojenej přes telefon, já tu budu, dokud to navzdáš. Až vám příde účet na telefon, budeš žrát kočičí výživný fekály na ulici.
Pohoda, Biehne,
to je dost času, aby se ten srab *** a ustřelil si brokovnicí koule.
To RakeV : Náš přítel Onyx se na nás nevysral, jenom má opožděnou menstraci, a tak je trochu nesvůj. Kdyby mu bylo dobře, připojil by se bez okolků k nám a natrhnul ti *
A Věru Bílou znám a ty taky, když jí každej večer lížeš kundu. Musíš mě s ní někdy seznámit, vsadim se, že její černá žabulenka voní po citrónech, nebo?
to je dost času, aby se ten srab *** a ustřelil si brokovnicí koule.
To RakeV : Náš přítel Onyx se na nás nevysral, jenom má opožděnou menstraci, a tak je trochu nesvůj. Kdyby mu bylo dobře, připojil by se bez okolků k nám a natrhnul ti *
A Věru Bílou znám a ty taky, když jí každej večer lížeš kundu. Musíš mě s ní někdy seznámit, vsadim se, že její černá žabulenka voní po citrónech, nebo?
Znám ty * z angličtiny a psychologie,
je to feťácká halda blitek a já s nima mimo
školu nehci mít nic společnýho, jasný. A s BRZETIOU by fakt byla na * řeč. Pořád by mu stál a ani by neprošel dveřma.
HOWGH, domluvil sem a už mě s tim nezatěžujte.
V pondělí vojebej Svejtka, kterej ti taky nasere a
všichni budeme spokojený
je to feťácká halda blitek a já s nima mimo
školu nehci mít nic společnýho, jasný. A s BRZETIOU by fakt byla na * řeč. Pořád by mu stál a ani by neprošel dveřma.
HOWGH, domluvil sem a už mě s tim nezatěžujte.
V pondělí vojebej Svejtka, kterej ti taky nasere a
všichni budeme spokojený
Oprci, tradičně jsem se u tvých zpráv zasmál, ale nemůžu si odpustit poznámku, že máš divnej přístup k cizím lidem. Dyť proboha my se jim taky tak jevíme. Jak bys řek, že jim připadáš na chodbě s Brzetiou a Biehnem? Asi ještě o hodně hůř, nemyslíš?
Dobře, já už nikdy neřeknu, že déčáci sou *, ať máš klidný spaní..............................
déčáci jsou ro***aný *, který jak nesjou plný fetu, nejsou vůbec shopný existovat.
déčáci jsou ro***aný *, který jak nesjou plný fetu, nejsou vůbec shopný existovat.
Oprci, mám pro tebe dobrou zprávu. Jseš....
Co sem, ty *? Tak co?
Bojíš se mi to říct do vočí, ty *?
Dáme si sraz před Gay klubem, pro tebe je to hned před tvým místem zaměstnání a tam ti rozkopu držku a kusy tvýho masa rozdám slovenskejm důchodcům.
Bojíš se mi to říct do vočí, ty *?
Dáme si sraz před Gay klubem, pro tebe je to hned před tvým místem zaměstnání a tam ti rozkopu držku a kusy tvýho masa rozdám slovenskejm důchodcům.
...VEPŘOVÁ HLAVA!!!!!!!!!
Ty čůůůůůůůůůůůráááááááááááákůůůůůůůůůůůů!
Seš do * ten, kdo si myslim?
Jestli jo, tak se v pondělí těš, ty *!
Ty ***, proč tady deme proti seobě, *, *, *!
Seš do * ten, kdo si myslim?
Jestli jo, tak se v pondělí těš, ty *!
Ty ***, proč tady deme proti seobě, *, *, *!
Biehne, ty vole, víš co je RakeV za *?
Víš kdo to do * je????????????????
Víš kdo to do * je????????????????
Biehne, ty blbče, tobě nedošlo, kdo je ten
*** *?!!!!!!!!! Znáš ho přece taky,
do *!
*** *?!!!!!!!!! Znáš ho přece taky,
do *!
Panebože, Brejkyši, ty seš ale *!!!
Vážnes mě dostal!! A Onyx asi dostane po hubě, co?
Vážnes mě dostal!! A Onyx asi dostane po hubě, co?
Biehne, už se chytáš, ten * si s náma
celou dobu vytíral *, sráč.
To seš ale fakt king, ty vole.
Takže ta naše debata byla úplně na *, protože to, co sme si tady mezi sebou psali, už dávno víme ze školy. To je bezva!
celou dobu vytíral *, sráč.
To seš ale fakt king, ty vole.
Takže ta naše debata byla úplně na *, protože to, co sme si tady mezi sebou psali, už dávno víme ze školy. To je bezva!
To víš, že je to Brejkyš!!!!!!!!§
A já měl takovou radost, že nějakýho *
nepřímo udeptám k smrti, * do***e
A já měl takovou radost, že nějakýho *
nepřímo udeptám k smrti, * do***e
Nevim ,proč chce Onyx tolik s déčkem. jen jestli ho náhodou neláká přítomnost jisté dívky he he he he (Nebo že by Nováka)
Svoje argumenty jsem zdůvodňoval už dvě hodiny, tak snad nemusim dál, ne? A propos, ta Novákova jizvička je sexy. A navíc, von je takovej zkušenej. Prostě mě láká. Máňa řikala, že na velikosti nezáleží, takže nebudeme mít anatomické problémy
To teda byl záhul, *.
RakeVe, jaks nás vůbec našel, ty vole?
TO Onyx : Protože chce jet s déčkem, je to.......
TO Onyx : Protože chce jet s déčkem, je to.......
A propos, ještě jsme nedořešili jednu záležitost z minulého týdne. A sice, že Semprase má chlupatý zýda jako prase a že na ulicí kouří všem nemytejm dědkům. Nebo to bylo jiný téma? Já už nevím.
Klinkič zasune tak akorát * do mísy, vole.
Kontroloval sem mu ho u mušle a má výraznou podmíru. A proto taky jedeme s prvačkama, který nás pěkně zaučej.
Kontroloval sem mu ho u mušle a má výraznou podmíru. A proto taky jedeme s prvačkama, který nás pěkně zaučej.
O tom už bylo řešeno hodně. Přece jsme to uzavřeli s tim, že by Hakkinen měl radši skončit hned, než aby musel vytrpět další debakly v příští sezoně. Schumi si na něm smlsne.
Vepřová hlava..hmmm. to sis vymejšlel těch deset minut a dalších pět sis to psal na papírek, abys to nazapomněl co?
Zdravim pánové, je to * vás *. Málem sem tady smíchy roztřískal monitor! Onyxi nebuď nasrán, já nechci s déčákama a přítomnost jisté dívky mi je hluboko u *, protože bych akorát ze sebe udělal vola.
Ty *, Rakeve. Mně to bylo divný, proč tady nejseš. Řikal jsem si, že máš asi absťák, tak se válíš v křečích na Hlaváku. A zatím náš starý dobrý Brzetia.
Chlapi paráda, šlo vám to skvěle!
Jaktože ste to nepoznali, vždyť posledně ste mě odhalili hned?
Mimochodem Brzetio, jestli budeš mít takovej přístup k holkám pořád, tak vopravdu Klinkič zasune dřív než ty. A můžu ti říct, že se mu to s Haničkou blíží
To Onyx: Myslíš, že Kalíšek bude zasouvat?
Brzetio, sere tě to viď? Můžu ti říct, že je to na dobrý cestě. Klinkič, takovej lůzr, bude zasouvat dřív než ty, to je škandál!!! Co s tim?
No nevim Onyxi, ale tvůj zásun taky neni zrovna aktuální záležitostí.
Já jsem se vám ještě nesvěřil: včera jsem zasunul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… To byste do mě neřekli, co? Konečně se mi povedlo zasunout kazetu do videa, jsem tak ukojenej.
Spíš si byl tak zoufalej a zásun si proved do * svýho čokla, ne?
Buď čokla a nebo jednoho ze svých brášků, kteří se ještě nemohou moc dobře bránit. Vím to, jednou jsem byl u Onyxů doma a brášku mu přidržoval, aby se při zasouvání moc necukal.
PETE SEMPRASE mrdá všechny feťáky včetně déčáků.
Proto s nima nechci jet. Kdo pak má v autobuse na jejich voblečení furt čuchat tu Semprasovu mrdku?!
Proto s nima nechci jet. Kdo pak má v autobuse na jejich voblečení furt čuchat tu Semprasovu mrdku?!
Ty vole Onyxi, dyť je furt pod zákonem. S bratry si moc nezahrávej.
* proč na téma o zásunech používáme předmět: BRZETIA JEDE!!!!
Jasná zpráva, Onyxi, nikdy nevíš, kdy se to provalí. A incest to je velkejprůser, kemo.
Jestli se ani po tomhle Onyx neozve, začínám s
permanentním pomlouváním Sempraseho
Jestli se ani po tomhle Onyx neozve, začínám s
permanentním pomlouváním Sempraseho
Tak ozval se, klučina.
Ale co, Semparse má naoperovaný bejčí koule, který mu na kurtu plandaj až k empiru. A smrdí mu *. A MIchael Biehn na něj čumí a honí fulínka
Ale co, Semparse má naoperovaný bejčí koule, který mu na kurtu plandaj až k empiru. A smrdí mu *. A MIchael Biehn na něj čumí a honí fulínka
rve mi to srdce, když musím nadávat spolužákům. Ale když nikdo jinej neni napíchlej, tak😒br />
SEMPRASE má černýho ptáka a žlutý koule, ze
kterejch mu stříká hnědá ***. To je prosím pěkně tzv.biologický proces závisti. Spustí se vždy, když vidí nepřekonatelného Agassiho, jak
válí na antuce.
SEMPRASE má černýho ptáka a žlutý koule, ze
kterejch mu stříká hnědá ***. To je prosím pěkně tzv.biologický proces závisti. Spustí se vždy, když vidí nepřekonatelného Agassiho, jak
válí na antuce.
Jo pohoda, už sem tady taky dvě a půl hoďky.
Seru na to. Ale ty vole, to si v pondělí eště vyřídíme, jaks nás vochcal.
TO ONYX : reálné vyjádření poměru oblíbenosti
1.B : 3.D
99999999999999 : 0.000000000000000000001
Seru na to. Ale ty vole, to si v pondělí eště vyřídíme, jaks nás vochcal.
TO ONYX : reálné vyjádření poměru oblíbenosti
1.B : 3.D
99999999999999 : 0.000000000000000000001
Oprci, kdybych byl doktor, tak ti předepíšu ocelový rovnátka (ty kolem hlavy), srovnávačku na kyčle, vývod z pyje, brýle 14 dioptrií, naslouchátko, berlu, umělou ruku a kardiostimulátor. Pak by tě to přešlo.
Oprci, di s těma nadávkama na mýho Peta do***e. Jsi zvrhlé, ulízané, zdegenerované, perverzní vulgární, odporné, neslýchané a hnusné prase.
Oprci, ty prase!!! Myslím, že tvoje nevinná prepubertální nic netušící sestřička musela taky hodně zkusit, že jo? Ta už musí mít namrdáno 200 let dopředu, z toho 300 let análně.
Do***e to byl jen příklad s tou holkou. Už na to kašlu.
Revický ty *.
DUŠKU TY * DO***E NEPIŠ JMÉNA!!!!! Já sice chápu, že je krycí, ale co kdyby ses prokec?
Tak teď zas seru smíchy já. Za tu přechcávačku.
Sorry Dušane, ale to byla spíš sviňárna
Sviňárna by byla zveřejnit tvý telefoní číslo.
Ne méno.
Ne méno.
Tak čest, Biehne, jdi se * a najíst,
v pondělí čau.
Jo a co si myslíš o Semprasovi?
v pondělí čau.
Jo a co si myslíš o Semprasovi?
Tak pánové, Onyx nejen že kolaboroval, ale eště pomlouvá Mikku, idola všech, a Michaela Biehna,
to sem taky slyšel. Nic to s vám anedělá, klucí?
to sem taky slyšel. Nic to s vám anedělá, klucí?
Čau Majkle Bíne. Seš nejlepší herec vesmíru.
Biehn už vypadnul?
dobře, Michael Biehn je největší béčkař s nemytym žaludem.
dobře, Michael Biehn je největší béčkař s nemytym žaludem.
Ani Hakkinen, ani Biehn nejsou nejelpšími ve svém oboru. To je pech, co kucí? Je mi vás líto, vy zoufalci. Přeju těm vašim hvězdičkám, aby toho trošku ještě dosáhli. Potřebujou to jako sůl.
Onyxi co tě ale na 3D pořád láká?
No přece ve 3.D je ta fešná holka. Jak se hergot jmenuje......Veverka!!! Nebo jinak? Prostě je to Sex bomb!
SamPRAS je vymrdanej přeprcal a Stewart je Přeprcanej Vymrdal.
Häkinnen mrdá starý dědky a neumí ani řídit Bradnovu motorku, SEMPRASE je úplně vymaštěný hovado, M.Biehn je *, kterej si zahraje akorát tak v perverzních pornech společně se
SEMPRASOVOU matkou a Erjou Häkinnenovou.*!!!
SEMPRASOVOU matkou a Erjou Häkinnenovou.*!!!
* * * *!!!!!!!!
Neserte mi!!!!!!!!!!!!!!!!
ONYXI, ten ocas už zřejm vymrdnul. PETE je samozřejmě nejlepší tenista světa a ani o tvých souložích jsem nemluvil pravdu. Ty jsi slušný a inteligentní akademik a jhá se ti omlouvám za všechna příkoří. Za to může ten pablbl RakeV.
Tak se měj a dobrou noc.
Jo a 3.D sou ***
Neserte mi!!!!!!!!!!!!!!!!
ONYXI, ten ocas už zřejm vymrdnul. PETE je samozřejmě nejlepší tenista světa a ani o tvých souložích jsem nemluvil pravdu. Ty jsi slušný a inteligentní akademik a jhá se ti omlouvám za všechna příkoří. Za to může ten pablbl RakeV.
Tak se měj a dobrou noc.
Jo a 3.D sou ***
Ta dobrou noc a pamatuj, že já vždycky stál při tobě, to jenom RakeV za všechno může. Je to *.
ONYX + OPRC= biggest friends in the whole weight world, aren´t they?
Semprase je bůh!
Semprase je bůh!
Eště se musím vyhonit a zejtra ráno vstávám brzo.
Tak se měj a s tim lyžákem sorry, ale fakt už sem rozhodnutej. Dneska taky slušný. Deset stránek
nadávek, ef jedničkáři se zejtra asi poserou.
Tak zdar a pac a pusu.
Déčáci sou *
Tak se měj a s tim lyžákem sorry, ale fakt už sem rozhodnutej. Dneska taky slušný. Deset stránek
nadávek, ef jedničkáři se zejtra asi poserou.
Tak zdar a pac a pusu.
Déčáci sou *
No jo, je to tady, skoro o pul vteriny! Celkem dost namackana je dalsi trojice, za nimi Wurz - jsem zvedav, jestli si dojede aspon pro bod...
Když tu neřádí Pikárd a BRZETIA, nebo kapitanchaos tak se sem somrujou oprc a Onyx.Ách ne!
Hakkinen vyhrál kvalifikaci na Sepang. Zajel celkem slušná kola. Tady jsou výsledky dnešní kvalifikace: 1.Hakkinen 1😁7.717, 2.Villeneuve 1😁8.015, 3.Coulthard 1😁8.096, 4.M Schumacher 1😁8.256, 5.Trulli 1😁8.320, 6.Barrichello 1😁8.516!!!!! Docela mě překvapil Villeneuve, co vy na něj?
Letos to byla nejlepší sezóna od roku 1995. Plná zvratů napě tí i se správným výsledkem.Jedině smrt na Monze tuto sezónu kalí to je, ale sport. Vzhůru do sezóny 2001!
Tak co říkáte na závod. Já jsem naprosto spokojený. Ferrari dojelo první a třetí a Jacques byl nejlepší ze zbytku světa. Eddie se konečně po dlouhé době dočkal bodu. Musím přiznat, že jsem si u Hakkinena teké nevšiml ulitého startu. Přestože mu nefandím, tak si myslím, že mu ukřivdili.
Už se s váma dá rozumně komunikovat??? Neberte to osobně, ale ptám se, jestli má cenu se s váma bavit. BRZEITA už se trochu sklidnil, jen nevim co ty Pikárde???
Dizzy je můj kamrád, ne žádnej *, takže zkrotni!!! Ani se mu nedivim, že ve vás (resp. v BRZEITU) ztratil důvěru. Já BRZEITOVI odpustil, Dizzy ne, tak ho nech na pokoji. Dizzy, kašli ne něj!!!
No já zas tak movitej nejsem, ale každej platí svý, to beru. Já toho moc nevydržim, zeptej se Dizzyho, dal jsem si jedno pivo a musel mě odvlíct do Metra...posadil mě do správnýho, takže : Dizzy díky!!!
To jako já??? Mě sere, když si bereš na jazyk jméno mýho kolegy a kámoše, do něj se neser, ser se do mě, nadávej si!!! ULEV SI!!! MK44 je tu od toho!!! 😃)
Intimnosti bych vynchal, ale v celku nemám nic proti. Jen si pamatuj, že mi bude jaksi ještě dlouho trvat, než ti začnu důvěřovat jako normálnímu člověku.
A teď naposled, aby se jako neřeklo : *!!! 😃)
A teď naposled, aby se jako neřeklo : *!!! 😃)
No nevim, ANČA je na nás dle mého soudu moc stará...
Jak se těšíš na maturu??? Já hrozně, už nemůžu pomalu dopsat, za půl roku je to tady a já neumim ani ň. Budu se muset místo večerních toulek internetem učit, už je to tak. Zatim se měj a až pojedu do Prágu, dám vědět, můžem zachlastat i s Dizzym, já ho zpracuju, neboj!
Jak se těšíš na maturu??? Já hrozně, už nemůžu pomalu dopsat, za půl roku je to tady a já neumim ani ň. Budu se muset místo večerních toulek internetem učit, už je to tak. Zatim se měj a až pojedu do Prágu, dám vědět, můžem zachlastat i s Dizzym, já ho zpracuju, neboj!
Na RTL ukazovali, že to byl ulitý start. Boční kamera v první řadě. Předjel si asi o metr, pak se zastavil a zase rozjel. Bohužel.
Ani na jedne ceske televizi to vubec nebylo videt, ale na ZDF (a jinde) to ukazovali z boku. Byla to fakt hruza, jeste horsi, nez to DC v USA
Nazdarek
Je videt, chlapce, ze f1 nesledujes moc dlouho asi tak tri roky, ze. Takovy usudky jaky tady pises, to je dost divny. Nerikam, ze pan MH neni dobrej jezedec to urcite je... Ale proc? Podivej se na sezonu 1993 nebo 1994. Jak jezdil... nic moc ,ze jo vlaste skoro nic. Podivej se co bylo ferrari pred peti lety...nic nula. Schumacher je jenom ***, nemec, ale jezdi sakra dobre. Ale je u toho vrcholu porad... A hlavne se podivej co predvadi pan ridic (MH) na mokru. Podle me tada byl nejlepsi Senna, kterej sice jezdil jako prase, ale dneska ho uznava celej svet...Kdyby se teknkrat nezabil... Myslim, ze by byl jak MS tak MH v ***ce.
Ani nevim jestli je tan fin chladnej jak rikas, (viz Italie 99) bulel jak male decko a kdyby mohl tak i nekoho nakope do ***ky... Tod vse. Sorry ale uz jsem se na to nomohl divat...
Je videt, chlapce, ze f1 nesledujes moc dlouho asi tak tri roky, ze. Takovy usudky jaky tady pises, to je dost divny. Nerikam, ze pan MH neni dobrej jezedec to urcite je... Ale proc? Podivej se na sezonu 1993 nebo 1994. Jak jezdil... nic moc ,ze jo vlaste skoro nic. Podivej se co bylo ferrari pred peti lety...nic nula. Schumacher je jenom ***, nemec, ale jezdi sakra dobre. Ale je u toho vrcholu porad... A hlavne se podivej co predvadi pan ridic (MH) na mokru. Podle me tada byl nejlepsi Senna, kterej sice jezdil jako prase, ale dneska ho uznava celej svet...Kdyby se teknkrat nezabil... Myslim, ze by byl jak MS tak MH v ***ce.
Ani nevim jestli je tan fin chladnej jak rikas, (viz Italie 99) bulel jak male decko a kdyby mohl tak i nekoho nakope do ***ky... Tod vse. Sorry ale uz jsem se na to nomohl divat...
V dětství jsem nepatřil mezi kamarády k nejštíhlejším. Mé ploché nohy se jen těžko daly nutit do klusu, nehledě k tomu, že přes bříško jsem s obtížemi sledoval výmoly a stružky. Postavičku jsem měl sice zdravě kyprou, ale o souměrnosti se vůbec nedalo mluvit. Kupříkladu na trenýrky jsem spotřeboval tolik látky, co moji vrstevníci na hubertus, a čapka svými rozměry připomínala kráter Etny. Přestože si na mně příroda zahýřila a vytvořila zvláštnosti, kterými jsem se lišil od ostatních dětí, nemohu říci, že bych nebyl v kolektivu oblíben. Hoši i dívky si rádi se mnou hráli a častokráte jsem býval i hlavním hrdinou dětských her a radovánek. Maně vzpomínám na nejoblíbenější hru naší třídy, která se opakovala i několikrát denně a v níž jsem byl vždy ústřední postavou. Byla to známá hra na fackovacího panáka. Byl jsem na škole tak populární, že i žáci z vyšších tříd si mě k této kratochvíli půjčovali. Také mezi učiteli jsem byl oblíben.
Profesor biologie si mě dokonce vybral za svého milce a v hodinách výuky mě často používal jako názorné pomůcky. Dodnes vzpomínám, jak v sedmé třídě podle mne krásně popsal hrocha. Pouze učitel tělocviku mě nenáviděl. Nemohl zapomenout, že jsem rozšlápl kladinu a vytrhl kruhy i s kusem stropu, když mě na ně s pomocí kladkostroje zavěsil. Také mi vyčítal, že jsem zašlápl medicinball hluboko do parket. Snažil jsem se však vyjít s tělocvikářem v dobrém a dokázat mu, že jsem sportovec. Přihlásil jsem se proto na lyžařský zájezd, pořádaný školou. Učitel tím nebyl příliš nadšen, dokonce mi šeptal, že hory jsou zrádné, ale nedal jsem se odradit.
Strýc truhlář přihobloval dva staleté duby a z mladých stromků, vyztužených ocelí, zhotovil hůlky. Pouze lyžařské boty jsem těžko sháněl. Číslo 64 nebylo ten rok nějak k mání. Ale opět mi pomohl strýc, upravil mi dřeváky do řemení, takže v pondělí ráno jsem byl na nádraží kompletně vybaven. Ohlásil jsem se profesorovi a optal se, kam že si mohu uložit dvoukolák s potravinami. Učitel zrudl a vzal mě do restaurace, kde se mě snažil opít starorežnou. Když mu došly peníze, plačky prosil, abych zůstal doma. Řekl jsem, že chci jet a na zdravém vzduchu zesílit. Tělocvikář volal, že jako ***m patřím do muzea rarit, a ne na zájezd. Nato mi přikázal, že se tedy musím starat sám o sebe a chodit nejméně 30 metrů za výpravou. Pak sáhl do peněz, vybraných od žáků na cestu, proklel mě a opil se sám. Zajel jsem s dvoukolákem na perón. Výpravčí se mě snažil vytlačit kusem kolejnice z nádraží, ale odfoukl jsem ho. Nastal čas odjezdu. Seděl jsem sám v přeplněném kupé. Lokomotiva zabrala, ale vlak se ani nepohnul. “Máme málo páry,” šeptal kdosi. “To dělá ten tlusťoch,” mumlali jiní a ukazovali prstem na mé kupé. “Nezdržujte nás, sádlo,” řekla jedna paní, “pospícháme.” Ani jsem se nehnul. Byl jsem na podobné urážky zvyklý. Jednou, když jsme jeli s rodiči na výlet parníkem a skončili jsme na dně u Palackého mostu místo ve Štěchovicích, snažili se výletníci také svalit vinu na mne a spílali mi nejhoršími jmény. Náhle se vlak dal do pohybu a jeli jsme. Ne nejrychlejší, ale pohyb to byl. Tři lokomotivy pracovaly ze všech sil a brzy jsme byli ve Špindlu. Tam bylo krásně. Jenom mě překvapilo, že sníh podkluzoval. Byl jsem tak často na zemi, že se ani nevyplatilo vstávat. Než přijel jeřáb, byl čas k obědu.
Ale přeci jsem se na horách vyznamenal. Při výletu po hřebenech, na němž jsem jen s námahou udržoval tempo spolužáků a vlekl 30 metrů za nimi svá dubiska, která měnila stezku v solidní kaňon, se nad námi náhle uvolnila mohutná vrstva sněhu. “Je konec,” volal tělocvikář, “tlusťoch utrhl lavinu!” To mě urazilo. Zapřel jsem dřeváky o pařez a nastavil katastrofě záda. Ucítil jsem šimravý náraz. Za chvíli jsem otevřel oči. Spolužáci stáli seskupeni kolem mne a učitel mi líbal ruce: “Držíš lavinu, hochu!” “Vím,” řekl jsem, “a budu ji držet až do jara, abych vás zachránil. Omluvte mě ve škole a přivezte mi dvoukolák s jídlem.”
V dubnu lavina konečně roztála. S omluvenkou od Horské služby jsem se vrátil do školy. Pan ředitel s učitelským sborem utvořili půlkruh a téměř mě objali. Nato vystoupil předseda třídy Kamarýt a oznámil mi, že za můj čin mě pionýři berou mezi sebe. Postavili lešení a uvázali mi šátek, spíchnutý ze dvou prostěradel. Nejdojemnější chvíle nastala však tehdy, když do místnosti vstoupil tělocvikář. Přikročil ke mně, zamáčkl slzu a zlomeným hlasem šeptl: “Pojď si se mnou zacvičit, hubeňoure!”
Profesor biologie si mě dokonce vybral za svého milce a v hodinách výuky mě často používal jako názorné pomůcky. Dodnes vzpomínám, jak v sedmé třídě podle mne krásně popsal hrocha. Pouze učitel tělocviku mě nenáviděl. Nemohl zapomenout, že jsem rozšlápl kladinu a vytrhl kruhy i s kusem stropu, když mě na ně s pomocí kladkostroje zavěsil. Také mi vyčítal, že jsem zašlápl medicinball hluboko do parket. Snažil jsem se však vyjít s tělocvikářem v dobrém a dokázat mu, že jsem sportovec. Přihlásil jsem se proto na lyžařský zájezd, pořádaný školou. Učitel tím nebyl příliš nadšen, dokonce mi šeptal, že hory jsou zrádné, ale nedal jsem se odradit.
Strýc truhlář přihobloval dva staleté duby a z mladých stromků, vyztužených ocelí, zhotovil hůlky. Pouze lyžařské boty jsem těžko sháněl. Číslo 64 nebylo ten rok nějak k mání. Ale opět mi pomohl strýc, upravil mi dřeváky do řemení, takže v pondělí ráno jsem byl na nádraží kompletně vybaven. Ohlásil jsem se profesorovi a optal se, kam že si mohu uložit dvoukolák s potravinami. Učitel zrudl a vzal mě do restaurace, kde se mě snažil opít starorežnou. Když mu došly peníze, plačky prosil, abych zůstal doma. Řekl jsem, že chci jet a na zdravém vzduchu zesílit. Tělocvikář volal, že jako ***m patřím do muzea rarit, a ne na zájezd. Nato mi přikázal, že se tedy musím starat sám o sebe a chodit nejméně 30 metrů za výpravou. Pak sáhl do peněz, vybraných od žáků na cestu, proklel mě a opil se sám. Zajel jsem s dvoukolákem na perón. Výpravčí se mě snažil vytlačit kusem kolejnice z nádraží, ale odfoukl jsem ho. Nastal čas odjezdu. Seděl jsem sám v přeplněném kupé. Lokomotiva zabrala, ale vlak se ani nepohnul. “Máme málo páry,” šeptal kdosi. “To dělá ten tlusťoch,” mumlali jiní a ukazovali prstem na mé kupé. “Nezdržujte nás, sádlo,” řekla jedna paní, “pospícháme.” Ani jsem se nehnul. Byl jsem na podobné urážky zvyklý. Jednou, když jsme jeli s rodiči na výlet parníkem a skončili jsme na dně u Palackého mostu místo ve Štěchovicích, snažili se výletníci také svalit vinu na mne a spílali mi nejhoršími jmény. Náhle se vlak dal do pohybu a jeli jsme. Ne nejrychlejší, ale pohyb to byl. Tři lokomotivy pracovaly ze všech sil a brzy jsme byli ve Špindlu. Tam bylo krásně. Jenom mě překvapilo, že sníh podkluzoval. Byl jsem tak často na zemi, že se ani nevyplatilo vstávat. Než přijel jeřáb, byl čas k obědu.
Ale přeci jsem se na horách vyznamenal. Při výletu po hřebenech, na němž jsem jen s námahou udržoval tempo spolužáků a vlekl 30 metrů za nimi svá dubiska, která měnila stezku v solidní kaňon, se nad námi náhle uvolnila mohutná vrstva sněhu. “Je konec,” volal tělocvikář, “tlusťoch utrhl lavinu!” To mě urazilo. Zapřel jsem dřeváky o pařez a nastavil katastrofě záda. Ucítil jsem šimravý náraz. Za chvíli jsem otevřel oči. Spolužáci stáli seskupeni kolem mne a učitel mi líbal ruce: “Držíš lavinu, hochu!” “Vím,” řekl jsem, “a budu ji držet až do jara, abych vás zachránil. Omluvte mě ve škole a přivezte mi dvoukolák s jídlem.”
V dubnu lavina konečně roztála. S omluvenkou od Horské služby jsem se vrátil do školy. Pan ředitel s učitelským sborem utvořili půlkruh a téměř mě objali. Nato vystoupil předseda třídy Kamarýt a oznámil mi, že za můj čin mě pionýři berou mezi sebe. Postavili lešení a uvázali mi šátek, spíchnutý ze dvou prostěradel. Nejdojemnější chvíle nastala však tehdy, když do místnosti vstoupil tělocvikář. Přikročil ke mně, zamáčkl slzu a zlomeným hlasem šeptl: “Pojď si se mnou zacvičit, hubeňoure!”
K ČEMU MĚ OTEC NUTIL
Moje dětství bylo radostné jako snad dětství každého chlapce a děvčete v naší republice. Ovšem nebývalo tomu tak vždy, že děti na slunci bezstarostně mohly skotačit jako dnes a po hře k matce do kuchyně přiběhnout a do sytosti masnými výrobky se zaplnit a ještě podmáslím zapít a froté ručníkem otřít mastná ústa. Však mi otec často vyprávěl se slzou v oku, jak to bývalo dříve. Země byla vysávána cizáky a jejich domácími nohsledy, na zámcích bouchaly láhve šampaňského, paničky zkracovaly své sukně, po bulvárech se vlnily nevěstky a lahůdkářské obchody se vysmívaly do ulice svými cenami v přeplněných výkladech, Baťa zaplavil republiku nekvalitní obuví - nalákal zákazníka nízkou cenou a za šest let sis mohl jít pro nové. Naše rodina na tom nebyla tak zle při vší nouzi. Bydleli jsme ve vyřazené tramvaji v Záběhlicích až do roku 1950, kdy vůz musel znovu na trať. Díky tomu jsme dostali nový byt, ve kterém jsem už vyrůstal já. Otec nenáviděl jedináčky, a tak jsem brzy měl 9 bratrů a 3 sestry. Pravda, dalo by se říci, že je to na dva pokoje trochu moc, ale vždy nás bylo nejméně polovina v polepšovně a ostatek v Pionýru, takže u nás klidně mohl žít dědeček s babičkou, teta Anna se svými dvěma muži a přátelé. Zasedl-li u nás uliční výbor ke schůzi a my děti hlučeli, stával se otec nervózní a tvrdil, že děti si dneška neváží a že by na nás měl přijít soudruh Herodes. Přiznávám, otec měl se mnou starosti. Neměl jsem nic na práci, proháněl jsem jen děvčata a míč. Ale ve čtrnácti letech zahálka skončila a nastoupil jsem do učení v Tesle Karlín. Otec mne ráno probudil a zdál se být nějak naměkko. Omyl mě do půli těla, pak otevřel skříň, vyňal nové montérky, dal je do tašky, přidal bandasku s kávou, krajíc chleba a do kapsy mi složil ranní noviny. Pak mne vzal za ruku a vedl městem. Zpočátku jsem si poskakoval, ale čím blíže továrně, stával jsem se vážnější a začínal jsem rozumět stisku otcovy paže. Před branou ukázal otec na píchačky, blyštící se u vchodu a pravil: “Přestáváš být dítětem, stáváš se soustružníkem. Kupředu, Václave!” Mistr Podhola mě přivítal širokým úsměvem: “Tvého otce znám, chlapče, vedl u nás stávky. Ty však budeš muset pracovat!” Celkem nás učňů bylo v továrně 124. Učili jsme se, jak ovládat soustruh, kout železo, dokud je žhavé, naučili se zdravit členy závodní stráže a ukázali nám, kam odevzdávat příspěvky. S hlavou plnou dojmů jsem se vracel domů. Otec už stál ve dveřích a vida mě houkl do kuchyně: “Maminko, stav na stůl, vrací se nám Václav.” Večeřeli jsme mlčky. Po polévce mě otec vybídl: “Nu, synu, pověz jak je mezi stroji!” Vyprávěl jsem, jak šel den, a otec byl stále zachmuřenější. Když jsem skončil, zeptal se výhružně: “A co stávka, nebyla?” “Nebyla,” řekl jsem. “Tak cos tam dělal?” vstal otec a odepnul řemen. “Víš, kolik já vedl stávek? 316 do roka a ostatní dny byly svátky a dovolená.” “Ale dnes je jiná doba,” namítl jsem. “Továrny nám patří.” “Neříkám, že ne, ale aspoň dopoledne se stávkovat musí, aby buržuj viděl, že jsme pořád připraveni, kdyby se vrátil. Zítra zorganizuješ stávku v Tesle Karlín.”
Ještě týž večer mě vzal na půdu a pravil: “Vybereme správné transparenty, které dají vašemu boji punc.” A skutečně, bylo z čeho vybírat. Půda byla plná až ke střeše roliček hesel pro každou příležitost. Otec vybral namátkou čtyři. “Tyto transparenty rozdáš a předložíte své požadavky vedení závodu.” Druhý den ráno jsem v šest hodin vstupoval do továrny s pobuřující písní na rtech.
V sedm jsem se podle návodu vyhoupl na soustruh a vyzýval k zastavení práce. Bylo to celkem zbytečné, protože ještě nikdo nezačal dělat a někteří mě okřikli, nebo jsem je vzbudil. Zkusil jsem tedy rozvinout transparent “Zrušte robotu!” To už mě odváděli dva členové závodní stráže, a než jsem stačil vykřiknout otcovo oblíbené heslo “Pryč s protektorátní vládou”, stál jsem před předsedou závodní rady. “Půjdeš před soud, chlapče,” řekl mi, “vedeš divné řeči!” “Česká pole do českých rukou!” vykřikl jsem. Srazili mne sádrovým sousoším k zemi...
Dnes žiju v sanatoriu uprostřed lesů a stávkuji každý den. Všichni se mnou souhlasí, ba i lékaři se někdy řadí do průvodu a nesou mi transparenty. Každým rokem, brzy po nástupu učňů do Tesly Karlín,
rozlétnou se dveře našeho sanatoria a vejde jeden z mých sourozenců s několika transparenty v podpaždí. Stávky v sanatoriu jsou pak mohutnější a mohutnější...
O RODINNÉM BEATU
Úspěchy Beatles, Rolling Stones, Kings a jiných věhlasných skupin nedaly spát mému otci. Zvláště, když se doslechl, že tito chlapci jsou na tom finančně lépe než naše rodina. Povoláním operetní tenor poznal otec zavčas úpadek tohoto žánru a rozhodl se jednat rázně. Opustil potápějící se operetní loď, Frantze Lehára i kankánové přítelkyně, odvázal se v koupelně ústřední melodií z Cikánského barona a spěchal na konkurs beatové skupiny Pilous. Vrátil se pozdě v noci a už ve dveřích ho postřelil dědeček v domnění, že k nám jdou sousedi zase krást. Během otcovy rekonvalescence byl klid. Zlé časy nastaly, když opět nabral sil a svolal celou rodinu do kuchyně. Tam předeslal, že sice nebyl u Pilousů přijat, ale přesto má své plány. “Peníze jsou třeba,” řekl, “za týden máme platit plyn a potom přijde Mikuláš.” “Nezoufejte,” volala babička, “třeba něco nadělí a bude zase dobře.” “Tomu nevěřte,” opáčil otec, “pokud vím, Mikuláše dělá strýc Jóna a ten přinese stěží to, co mu dáme do košíčku.”
Po těchto slovech jsem vzplanul pro Dědu Mráze, kterého nám nabízeli v Pionýru. Nahluchlý děda dobře nerozuměl rozhovoru. “Kradou, kradou?” otázal se zcela nevhodně a začal nabíjet. “Mikuláš.” šeptla mu do ucha sestra. “Už?” podivil se děd, ale přesto vsunul tlumok za okno, očekávaje nadílku. Otec pokračoval zvýšeným hlasem: “Všichni víme, že dědovy výhry ve střelnici nestačí krýt režii rodiny a náboje taky nejsou zadarmo. Musíme pracovat,” skončila pak hlava rodiny. Po těchto slovech strýc Baloun omdlel a děda cvakal zásobníkem, aby nás přesvědčil, že neslyšel. Otec však nápor na nervy vydržel. “Založíme rodinný bigbeat” oznámil a pustil Luxembourg, aby nás zaujal. To probudilo strýce Balouna. “Už je po šichtě?” zeptal se nervózně. “Ta teprve přijde!” opověděl otec, a než si stačil strýc podřezat žíly, vstrčil mu do ruky kytaru. Pak už to šlo všechno rychle. Bratr dostal druhou, mně otec hodil basovku, maminku napěchoval za bubny. Babička přišla k saxofonu jako slepý k houslím. Děda, vida, že na něj nic nezbylo, začal roztržitě mířit po místnosti. Otec tuše nebezpečí, rychle se omlouval. Nepředpokládal prý, že při ztrátě 96 procent sluchu zbude dědovi v těch čtyřech ještě hudební. “A co Smetana?” broukl plačtivě dědeček. “Pravda,” uznal otec, “dostaneš varhany.” Děd spokojen a vyčerpán planým mířením usnul. Konečně tedy nastala tvůrčí atmosféra. Shodli jsme se na základní melodii a otec udal rytmus. Po vlažném začátku nás to chytlo. Matka u bicích se rozehrála k nevídanému výkonu, my se řádně opřeli do kytar a babička vymáhala sólo pro sax. Tu nasadil otec zpěv. Propadli jsme extázi a přidali na síle. Babička šla do mostu. Vtom se probudil děda a v domnění, že Turci dobyli Českých Budějovic a táhnou na Prahu, nás šikoval do pole a zahájil střelbu z okna, volaje: “Hurá, hurá!” Naproti v devítiletce přinutili žáci učitelku chemie přerušit výuku a řadili se ukázněně na kraji chodníku, doufajíce, že zase jede delegace.
Zmatek v kuchyni byl nepopsatelný. Strýc Baloun jako obvykle omdlel, děda rozdával střelné rány do zahrady, dávaje příkazy do zázemí, aby se tavily příbory, že brzy dojde munice, zatímco v ložnici sousedi vesele kradli. Konečně se děda domníval, že jsou Turci zahnáni a Praha zachráněna, a odešel spát za komín, aby měl rozhled, kdyby ještě k něčemu došlo. Zdrcený otec odvolal telefonicky všechna vystoupení, čímž rozpustil rodinný bigbeat. Nazítří odprosil Lehára a vrátil se k áriím. Kankánové přítelkyně znovu plnily náš byt.
JAK MI BYLO LÍTO DĚTÍ Z ROZVRÁCENÝCH RODIN
Mám to štěstí, že na rozdíl od jiných chlapců, kteří vyrůstají v neutěšených poměrech, já patřím do rodiny vyrovnané a spořádané. Kamarádů z rozvrácených rodin je mi líto. Nemají klid k učení. Takový Frantík Čermák se například při dějepisu omlouval, že není připraven, neboť otec s matkou spolu do pozdních hodin zápasili a on musel soudcovat. Také Quido Krump se při mateřštině omluvil, že nenese úlohu o pěnkavě, protože mu tatínek pokreslil písanku karikaturami matky a její matky. Ještě více je mi ale líto dětí, jejichž rodiče jsou rozloučeni. Onehdy přišel Arnošt Bínů na hřiště do půli těla natržen, neboť se jeho rodiče hádali, s kým má jít na procházku, a pak se o něj přetahovali. Karel Macák, co bydlí v činžáku u kašny, je zase napůl hluchý, jak se u nich doma křičí.
To u nás je božský klid. Otec sedí celý týden v hospodě a maminka s panem Vránou jsou v obýváku taky jako myšky. Proto jsem měl ve škole dobrý prospěch a na vánoční besídce jsem byl odměněn brožovanou knihou “Dospíváte v muže”. Šel jsem se do hostince otci pochlubit, ale řekli mi, že je doma, protože není pivo. Hrklo ve mně napětím a vyrazil jsem k domovu jako šílený. Po pěti letech uvidím zase otce v domě!
A skutečně... Otec seděl v kuchyni za stolem, popíjel černou sedmičku, zatímco babička plakala, že jí bere medicínu. Maminka se tvářila nějak kysele a točila se kolem plotny. Přišlo mi na mysl, že musím využít otcovy přítomnosti a dát mu vánoční dárek, abych ho nemusel na Štědrý den nosit do výčepu. Také jsem byl zvědav, jakou bude mít otec radost, protože po loňském úspěchu s korblíkem jsem mu letos zakoupil ohříváček. Běžel jsem tedy do obýváku a hmátl do prádelníku, kde jsem měl svoje překvapení ukryto. Nahmátl jsem však pouze pana Vránu, který mě kousl do ruky a sykl: “Proč se hrabeš v čistém prádle, opilcův synku?” a snažil se píďalkovitými pohyby zavrtat se do utěrek. Zeptal jsem se pana Vrány hlasitě, co dělá obut u nás v prádelníku. “Nemusíš všechno vědět,” odsekl mi a pak se zeptal, jestli je vidět. “Proč se neotážete tatínka?” opáčil jsem pomstychtivě. Vrána vyskočil a pravil: “Přišel jsem si vzít ručník, který jsem vám před čtyřmi lety zapůjčil, a nechci otce zbytečně upomínat, aby mu to nebylo trapné.” Miluji pořádek, a proto jsem vyhrkl: “Máte-li s otcem tahanice o ručník, bude lépe, řeknete-li si to z očí do očí,” a vykročil jsem ke kuchyni. “Ó, neruš otce,” breptal Vrána, “vlastně ručník ani nepotřebuji, oschnu cestou,” a zmizel kvapně oknem. Vzal jsem ohříváček a šel za otcem, když právě trhal třetí věrtel na naší chmelnici za domem. Dal jsem mu dárek a popřál veselých vánoc. Otec se mě zeptal, jestli jsem nezblbnul z piva. Začal jsem plakat a šetrně jsem mu připomenul, že není nikdy doma, tedy ani na vánoce nejspíš nebude. “Já, že nejsem doma?” rozčílil se otec, přežvykuje netrpělivě chmel, protože medicína došla a domácí pivo se teprve chladilo. “Pravda, byl jsem teď několik let pryč, ale víte o mně, kde jsem a co dělám. A abys věděl,” pokračoval otec, “v neděli pojedem na výlet do přírody.” Zajásal jsem a běžel oznámit mamince tu radostnou novinu. Když se pivo ochladilo, sedli jsme si v kuchyni kolem stolu a radili se, kam vyrazíme. “Do Třebáně,” navrhla maminka, “tam jsme ještě nebyli.” Ale otec, již nervózní, protože kolem domu přejelo auto se sudy, prohlásil: “Když se nemůžete dohodnout, pojedeme do Popovic. Prohlédneme si pivovar, ať kluk ví, kam půjde do učení.” Maminka cosi namítala, ale otec řekl: “Mlčet, přijde to lacino, svezeme se tam autem z hospody,” a se slovy: “Na zimu přikryjte chmelnici slámou,” odešel do restaurantu. Co zbývá ještě dodat - výlet do Popovic se vydařil. Já viděl své příští pracoviště, otec si přivezl sadbu chmele a maminka se seznámila s jakýmsi panem Vránou, který tam byl také náhodou na exkurzi. Nyní je u nás doma ticho a klid. A mně je čím dál tím více líto synků a dcerek z rozvrácených rodin.
Moje dětství bylo radostné jako snad dětství každého chlapce a děvčete v naší republice. Ovšem nebývalo tomu tak vždy, že děti na slunci bezstarostně mohly skotačit jako dnes a po hře k matce do kuchyně přiběhnout a do sytosti masnými výrobky se zaplnit a ještě podmáslím zapít a froté ručníkem otřít mastná ústa. Však mi otec často vyprávěl se slzou v oku, jak to bývalo dříve. Země byla vysávána cizáky a jejich domácími nohsledy, na zámcích bouchaly láhve šampaňského, paničky zkracovaly své sukně, po bulvárech se vlnily nevěstky a lahůdkářské obchody se vysmívaly do ulice svými cenami v přeplněných výkladech, Baťa zaplavil republiku nekvalitní obuví - nalákal zákazníka nízkou cenou a za šest let sis mohl jít pro nové. Naše rodina na tom nebyla tak zle při vší nouzi. Bydleli jsme ve vyřazené tramvaji v Záběhlicích až do roku 1950, kdy vůz musel znovu na trať. Díky tomu jsme dostali nový byt, ve kterém jsem už vyrůstal já. Otec nenáviděl jedináčky, a tak jsem brzy měl 9 bratrů a 3 sestry. Pravda, dalo by se říci, že je to na dva pokoje trochu moc, ale vždy nás bylo nejméně polovina v polepšovně a ostatek v Pionýru, takže u nás klidně mohl žít dědeček s babičkou, teta Anna se svými dvěma muži a přátelé. Zasedl-li u nás uliční výbor ke schůzi a my děti hlučeli, stával se otec nervózní a tvrdil, že děti si dneška neváží a že by na nás měl přijít soudruh Herodes. Přiznávám, otec měl se mnou starosti. Neměl jsem nic na práci, proháněl jsem jen děvčata a míč. Ale ve čtrnácti letech zahálka skončila a nastoupil jsem do učení v Tesle Karlín. Otec mne ráno probudil a zdál se být nějak naměkko. Omyl mě do půli těla, pak otevřel skříň, vyňal nové montérky, dal je do tašky, přidal bandasku s kávou, krajíc chleba a do kapsy mi složil ranní noviny. Pak mne vzal za ruku a vedl městem. Zpočátku jsem si poskakoval, ale čím blíže továrně, stával jsem se vážnější a začínal jsem rozumět stisku otcovy paže. Před branou ukázal otec na píchačky, blyštící se u vchodu a pravil: “Přestáváš být dítětem, stáváš se soustružníkem. Kupředu, Václave!” Mistr Podhola mě přivítal širokým úsměvem: “Tvého otce znám, chlapče, vedl u nás stávky. Ty však budeš muset pracovat!” Celkem nás učňů bylo v továrně 124. Učili jsme se, jak ovládat soustruh, kout železo, dokud je žhavé, naučili se zdravit členy závodní stráže a ukázali nám, kam odevzdávat příspěvky. S hlavou plnou dojmů jsem se vracel domů. Otec už stál ve dveřích a vida mě houkl do kuchyně: “Maminko, stav na stůl, vrací se nám Václav.” Večeřeli jsme mlčky. Po polévce mě otec vybídl: “Nu, synu, pověz jak je mezi stroji!” Vyprávěl jsem, jak šel den, a otec byl stále zachmuřenější. Když jsem skončil, zeptal se výhružně: “A co stávka, nebyla?” “Nebyla,” řekl jsem. “Tak cos tam dělal?” vstal otec a odepnul řemen. “Víš, kolik já vedl stávek? 316 do roka a ostatní dny byly svátky a dovolená.” “Ale dnes je jiná doba,” namítl jsem. “Továrny nám patří.” “Neříkám, že ne, ale aspoň dopoledne se stávkovat musí, aby buržuj viděl, že jsme pořád připraveni, kdyby se vrátil. Zítra zorganizuješ stávku v Tesle Karlín.”
Ještě týž večer mě vzal na půdu a pravil: “Vybereme správné transparenty, které dají vašemu boji punc.” A skutečně, bylo z čeho vybírat. Půda byla plná až ke střeše roliček hesel pro každou příležitost. Otec vybral namátkou čtyři. “Tyto transparenty rozdáš a předložíte své požadavky vedení závodu.” Druhý den ráno jsem v šest hodin vstupoval do továrny s pobuřující písní na rtech.
V sedm jsem se podle návodu vyhoupl na soustruh a vyzýval k zastavení práce. Bylo to celkem zbytečné, protože ještě nikdo nezačal dělat a někteří mě okřikli, nebo jsem je vzbudil. Zkusil jsem tedy rozvinout transparent “Zrušte robotu!” To už mě odváděli dva členové závodní stráže, a než jsem stačil vykřiknout otcovo oblíbené heslo “Pryč s protektorátní vládou”, stál jsem před předsedou závodní rady. “Půjdeš před soud, chlapče,” řekl mi, “vedeš divné řeči!” “Česká pole do českých rukou!” vykřikl jsem. Srazili mne sádrovým sousoším k zemi...
Dnes žiju v sanatoriu uprostřed lesů a stávkuji každý den. Všichni se mnou souhlasí, ba i lékaři se někdy řadí do průvodu a nesou mi transparenty. Každým rokem, brzy po nástupu učňů do Tesly Karlín,
rozlétnou se dveře našeho sanatoria a vejde jeden z mých sourozenců s několika transparenty v podpaždí. Stávky v sanatoriu jsou pak mohutnější a mohutnější...
O RODINNÉM BEATU
Úspěchy Beatles, Rolling Stones, Kings a jiných věhlasných skupin nedaly spát mému otci. Zvláště, když se doslechl, že tito chlapci jsou na tom finančně lépe než naše rodina. Povoláním operetní tenor poznal otec zavčas úpadek tohoto žánru a rozhodl se jednat rázně. Opustil potápějící se operetní loď, Frantze Lehára i kankánové přítelkyně, odvázal se v koupelně ústřední melodií z Cikánského barona a spěchal na konkurs beatové skupiny Pilous. Vrátil se pozdě v noci a už ve dveřích ho postřelil dědeček v domnění, že k nám jdou sousedi zase krást. Během otcovy rekonvalescence byl klid. Zlé časy nastaly, když opět nabral sil a svolal celou rodinu do kuchyně. Tam předeslal, že sice nebyl u Pilousů přijat, ale přesto má své plány. “Peníze jsou třeba,” řekl, “za týden máme platit plyn a potom přijde Mikuláš.” “Nezoufejte,” volala babička, “třeba něco nadělí a bude zase dobře.” “Tomu nevěřte,” opáčil otec, “pokud vím, Mikuláše dělá strýc Jóna a ten přinese stěží to, co mu dáme do košíčku.”
Po těchto slovech jsem vzplanul pro Dědu Mráze, kterého nám nabízeli v Pionýru. Nahluchlý děda dobře nerozuměl rozhovoru. “Kradou, kradou?” otázal se zcela nevhodně a začal nabíjet. “Mikuláš.” šeptla mu do ucha sestra. “Už?” podivil se děd, ale přesto vsunul tlumok za okno, očekávaje nadílku. Otec pokračoval zvýšeným hlasem: “Všichni víme, že dědovy výhry ve střelnici nestačí krýt režii rodiny a náboje taky nejsou zadarmo. Musíme pracovat,” skončila pak hlava rodiny. Po těchto slovech strýc Baloun omdlel a děda cvakal zásobníkem, aby nás přesvědčil, že neslyšel. Otec však nápor na nervy vydržel. “Založíme rodinný bigbeat” oznámil a pustil Luxembourg, aby nás zaujal. To probudilo strýce Balouna. “Už je po šichtě?” zeptal se nervózně. “Ta teprve přijde!” opověděl otec, a než si stačil strýc podřezat žíly, vstrčil mu do ruky kytaru. Pak už to šlo všechno rychle. Bratr dostal druhou, mně otec hodil basovku, maminku napěchoval za bubny. Babička přišla k saxofonu jako slepý k houslím. Děda, vida, že na něj nic nezbylo, začal roztržitě mířit po místnosti. Otec tuše nebezpečí, rychle se omlouval. Nepředpokládal prý, že při ztrátě 96 procent sluchu zbude dědovi v těch čtyřech ještě hudební. “A co Smetana?” broukl plačtivě dědeček. “Pravda,” uznal otec, “dostaneš varhany.” Děd spokojen a vyčerpán planým mířením usnul. Konečně tedy nastala tvůrčí atmosféra. Shodli jsme se na základní melodii a otec udal rytmus. Po vlažném začátku nás to chytlo. Matka u bicích se rozehrála k nevídanému výkonu, my se řádně opřeli do kytar a babička vymáhala sólo pro sax. Tu nasadil otec zpěv. Propadli jsme extázi a přidali na síle. Babička šla do mostu. Vtom se probudil děda a v domnění, že Turci dobyli Českých Budějovic a táhnou na Prahu, nás šikoval do pole a zahájil střelbu z okna, volaje: “Hurá, hurá!” Naproti v devítiletce přinutili žáci učitelku chemie přerušit výuku a řadili se ukázněně na kraji chodníku, doufajíce, že zase jede delegace.
Zmatek v kuchyni byl nepopsatelný. Strýc Baloun jako obvykle omdlel, děda rozdával střelné rány do zahrady, dávaje příkazy do zázemí, aby se tavily příbory, že brzy dojde munice, zatímco v ložnici sousedi vesele kradli. Konečně se děda domníval, že jsou Turci zahnáni a Praha zachráněna, a odešel spát za komín, aby měl rozhled, kdyby ještě k něčemu došlo. Zdrcený otec odvolal telefonicky všechna vystoupení, čímž rozpustil rodinný bigbeat. Nazítří odprosil Lehára a vrátil se k áriím. Kankánové přítelkyně znovu plnily náš byt.
JAK MI BYLO LÍTO DĚTÍ Z ROZVRÁCENÝCH RODIN
Mám to štěstí, že na rozdíl od jiných chlapců, kteří vyrůstají v neutěšených poměrech, já patřím do rodiny vyrovnané a spořádané. Kamarádů z rozvrácených rodin je mi líto. Nemají klid k učení. Takový Frantík Čermák se například při dějepisu omlouval, že není připraven, neboť otec s matkou spolu do pozdních hodin zápasili a on musel soudcovat. Také Quido Krump se při mateřštině omluvil, že nenese úlohu o pěnkavě, protože mu tatínek pokreslil písanku karikaturami matky a její matky. Ještě více je mi ale líto dětí, jejichž rodiče jsou rozloučeni. Onehdy přišel Arnošt Bínů na hřiště do půli těla natržen, neboť se jeho rodiče hádali, s kým má jít na procházku, a pak se o něj přetahovali. Karel Macák, co bydlí v činžáku u kašny, je zase napůl hluchý, jak se u nich doma křičí.
To u nás je božský klid. Otec sedí celý týden v hospodě a maminka s panem Vránou jsou v obýváku taky jako myšky. Proto jsem měl ve škole dobrý prospěch a na vánoční besídce jsem byl odměněn brožovanou knihou “Dospíváte v muže”. Šel jsem se do hostince otci pochlubit, ale řekli mi, že je doma, protože není pivo. Hrklo ve mně napětím a vyrazil jsem k domovu jako šílený. Po pěti letech uvidím zase otce v domě!
A skutečně... Otec seděl v kuchyni za stolem, popíjel černou sedmičku, zatímco babička plakala, že jí bere medicínu. Maminka se tvářila nějak kysele a točila se kolem plotny. Přišlo mi na mysl, že musím využít otcovy přítomnosti a dát mu vánoční dárek, abych ho nemusel na Štědrý den nosit do výčepu. Také jsem byl zvědav, jakou bude mít otec radost, protože po loňském úspěchu s korblíkem jsem mu letos zakoupil ohříváček. Běžel jsem tedy do obýváku a hmátl do prádelníku, kde jsem měl svoje překvapení ukryto. Nahmátl jsem však pouze pana Vránu, který mě kousl do ruky a sykl: “Proč se hrabeš v čistém prádle, opilcův synku?” a snažil se píďalkovitými pohyby zavrtat se do utěrek. Zeptal jsem se pana Vrány hlasitě, co dělá obut u nás v prádelníku. “Nemusíš všechno vědět,” odsekl mi a pak se zeptal, jestli je vidět. “Proč se neotážete tatínka?” opáčil jsem pomstychtivě. Vrána vyskočil a pravil: “Přišel jsem si vzít ručník, který jsem vám před čtyřmi lety zapůjčil, a nechci otce zbytečně upomínat, aby mu to nebylo trapné.” Miluji pořádek, a proto jsem vyhrkl: “Máte-li s otcem tahanice o ručník, bude lépe, řeknete-li si to z očí do očí,” a vykročil jsem ke kuchyni. “Ó, neruš otce,” breptal Vrána, “vlastně ručník ani nepotřebuji, oschnu cestou,” a zmizel kvapně oknem. Vzal jsem ohříváček a šel za otcem, když právě trhal třetí věrtel na naší chmelnici za domem. Dal jsem mu dárek a popřál veselých vánoc. Otec se mě zeptal, jestli jsem nezblbnul z piva. Začal jsem plakat a šetrně jsem mu připomenul, že není nikdy doma, tedy ani na vánoce nejspíš nebude. “Já, že nejsem doma?” rozčílil se otec, přežvykuje netrpělivě chmel, protože medicína došla a domácí pivo se teprve chladilo. “Pravda, byl jsem teď několik let pryč, ale víte o mně, kde jsem a co dělám. A abys věděl,” pokračoval otec, “v neděli pojedem na výlet do přírody.” Zajásal jsem a běžel oznámit mamince tu radostnou novinu. Když se pivo ochladilo, sedli jsme si v kuchyni kolem stolu a radili se, kam vyrazíme. “Do Třebáně,” navrhla maminka, “tam jsme ještě nebyli.” Ale otec, již nervózní, protože kolem domu přejelo auto se sudy, prohlásil: “Když se nemůžete dohodnout, pojedeme do Popovic. Prohlédneme si pivovar, ať kluk ví, kam půjde do učení.” Maminka cosi namítala, ale otec řekl: “Mlčet, přijde to lacino, svezeme se tam autem z hospody,” a se slovy: “Na zimu přikryjte chmelnici slámou,” odešel do restaurantu. Co zbývá ještě dodat - výlet do Popovic se vydařil. Já viděl své příští pracoviště, otec si přivezl sadbu chmele a maminka se seznámila s jakýmsi panem Vránou, který tam byl také náhodou na exkurzi. Nyní je u nás doma ticho a klid. A mně je čím dál tím více líto synků a dcerek z rozvrácených rodin.
No nic, vidim jmena pikard a Brzetia, myslite si, ze vam to nekdo bude cist? Ale pravda je, ze jste se snazili, asi byste meli rekord v delce clanku.
To, ze byl Mika v roce 1993 nic moc jezdec nemusi znamenat, ze takovy zustane porad. Staci se podivat na Jana Kollera... Na suchu jsou mozna srovnatelni s Sumakem, ale na vode je Sumak mnohem lepsi.
Kdepak, tohle nepsal Brzetia ani Pikard. Goggo je *, * a * a stejne to nikdo nebude cist. Nechapu, proc plejtva prachama. Zdar Pikarde.
2 BRZETIA - Kupodivu s tebou ve většině věcí souhlasim. Mika se oproti loňsku opravdu hodně zlepšil na vodě a je to přesně tak, že je použitelnej na plný vodě, ale na polomokru se suchejma se nechytá. Nesouhlasim, že je lepší na vodě než Schumi, ale to je většinou hlavně věc nastavení.
Tak nam skoncila sezona, je cas rekapitulovat. Jak se vam libila? Nemyslim ted zrovna na to, kdo byl prvni, kdo druhej a kdo patnactej, jde me o zavody. O tom, ze se v soucasnej Fjednickach skoro neda predjizdet se mluvi uz dlouho ale ja se ptam: Jde to takhle dal? Jezdci spickovych tymu, pokud jedou na stejne taktice, nemaji poruchu nebo nemusi pro Stop and Go se prakticky nikdy nepredjizdi. Za tehle podminek letos predjel tusim jen Haka Sumaka ve Spa, opravte me jestli se pletu. To je dot malo na celou sezonu. Zavody jako GP Madarska bych ze serialu uplne vyskrtnul, ale znate to, okruh vlastni velkej Bernie Eklstoun a tak se jezdi vesele dal. Jsem do formuli stejne zazranej jako vy vsichni a budu je urcite sledovat dal, i kdyz se nic nezmeni, ale mluvim urcite za vsechny kdyz reknu : Chceme vic duelu na trati. Co vy na to?
Mě se zase líbilo, jak předjel Schumi Miku v Brazílii a v Evropě. Perfektní byl předjezd v Indy (vnějškem DC). Chce to do budoucna opravdu více předjezdů. Myslím, že se pravidla v tomhle případě trochu zlepšujou, ale velkou zásluhu má na předjezdech typ trati. Zajímavej bude souboj Bridgestone - Michelin. Už aby bylo 4.3. .
Tak tak, už aby byl březen... Bude to přes zimu pěkná nuda. Sem tam někdo otestuje novej motor, někdo se ožení, někdo bude mít přírůstek, ještě chvíli budou dobíhat šachy s jezdcema, který ještě nemají jisto... Ale F1 je o ZÁVODĚNÍ! Proč se nejezdí v zimě??? 😄 Na sněhu a ledu by se ukázalo ještě víc, kdo je mistrem volantu... Podle jednoho vtipu by italský a francouzský auta ani nenastarotovaly. Blbej vtip - sám mám Renaulta a v zimě startuje fklidu.
Jo, Belgie byla slušnej závod, akorát si to u mě traťová režie podělala tim letmým startem. Mohlo to bejt v tom prvním vostrým corneru pěkný maso. Manévr Mika-Zonta-Schumi tři kola před koncem u mě je manévrem sezóny, to se hned tak nevidí. Koneckonců - překvapil mě i DC v Sepangu, jak se dokázal do posledních metrů držet Schumiho - a pak že DC je dvojka... Ale ani v ostatních závodech nebyla nuda - karambol v Monze, zatáčka st.Devote v Monaku nebo "blázen" v Hockenheimu na trati. Never say never, i když si budeme namlouvat, že nás v F1 se současnejma pravidlama nemůže nic překvapit, stejně se budou dít zajímavý věci. Akorát mě trochu sere, že hodně dění (třeba slovní přestřelky) se dějou v médiích a ne na trati. Závodí se na trati a ne v novinách!
Vypadá to, že goggo je nějakej stupidní zasran, co ho pustili vodněkad z ústavu. Otec mu kouřil a matka mu prohrabovala * kdoví čim.
Vypadá to, že kouter je nějakej stupidní zasran, co ho pustili vodněkad z ústavu. Otec mu kouřil a matka mu prohrabovala * kdoví čim.
Mě se nejvíc líbila Francie. A shodou okolností se ten samý den se stala Francie Mistrem Evropy. Belgie taky nebyla špatná, kdyby ten magor nesestřelil Trulliho. grr.
Jinak to ale byla nuda. Nikdo nestačil Ferrari a McLarenu, loni vyhrál závod i Jordan (2) a Stewart. Naopak motorky jsou letos hodně zajímavé.
Tak dost. Jste oba rozšoustaný *. Ale Pikárd
je větší, protože je ze zasraný komunistický
rodiny. Jeho matka je bývalá uklízečka na ÚV KSČ,
kterou když stírala podlahu šoustali zezadu
Jakeš, Štěpán, Fojtík a Gejza Šlapka,protože jí má
velkou jak hrošice. Takže chudinka Pikárd ani neví,kdo je jeho vlastní fotr. Nicméně před pěti
lety se jeho matky, když jí bylo 98 let,ujal Kim Čong Il, který Pikárda od 12-ti let pohlavně
zneužíval. V 16-ti letech poznal v nádražním
bufetu Brzetiova fotra, který poté co ho uspokojil na veřejném záchodku, jej pozval domů.
Od té doby tam Pikárd bydlí a mezi ***skými hrátkami chodí oba opruzovat na inet do různých chatů rozdávat svoje ***ský moudra.
je větší, protože je ze zasraný komunistický
rodiny. Jeho matka je bývalá uklízečka na ÚV KSČ,
kterou když stírala podlahu šoustali zezadu
Jakeš, Štěpán, Fojtík a Gejza Šlapka,protože jí má
velkou jak hrošice. Takže chudinka Pikárd ani neví,kdo je jeho vlastní fotr. Nicméně před pěti
lety se jeho matky, když jí bylo 98 let,ujal Kim Čong Il, který Pikárda od 12-ti let pohlavně
zneužíval. V 16-ti letech poznal v nádražním
bufetu Brzetiova fotra, který poté co ho uspokojil na veřejném záchodku, jej pozval domů.
Od té doby tam Pikárd bydlí a mezi ***skými hrátkami chodí oba opruzovat na inet do různých chatů rozdávat svoje ***ský moudra.
Pikárde to jsou tvoje stránky na www.mujweb.cz/sport/oprc ?
P.S. A to na Moto.cz a Formula1.sk je taky
tvoje práce ?
P.S. A to na Moto.cz a Formula1.sk je taky
tvoje práce ?
Úplně bokem - dostalo se mi do rukou třetí číslo Sun News (znalí příznivci F1 vědí, že Sun sponzoruje McLareny). Na stránce 18 se lze dočíst: "...byl použit nový systém pro kontrolu a řízení strategie závodu a výkonu vozu během každého závodu. Jazyk Java společnosti Sun Microsystems byl poprvé využit pro zpracování údajů...". Takže McLarenum řídí strategii cosi v Javě - tim se to vysvětluje! Příznivci Javy, nebijte mě... 😄
Mam problémy s prohližením vaši stránky. Jsem připojen přes telefonní linku a hlavní stránka mi nabíhá 24 minut. Věřím, že více uživatelů má podobný problém, prosím aby se náš virtuální Bůh mohl dostat do našich domovů i přes modemové připojení. Zdravím Vás
Jenom taková paka, jako vy dva, mohla udělat
takovej bordel na *.cz, moto.cz a
formula1.sk ! Jinak to foto Oprce na mujwebu
je pěkný. Oprc vypadá úplně jak SemPrase !
takovej bordel na *.cz, moto.cz a
formula1.sk ! Jinak to foto Oprce na mujwebu
je pěkný. Oprc vypadá úplně jak SemPrase !
Nejvíc mi imponuje druhá na A1-Ringu, taková vyhazující. V Grand Prix 3 se to dá vyzkoušet...
Minimalne polovina okruhu ma nejakou super zatacku. Muj typ je Aqua minerali (doufam, ze jsem nesplet jmeno) na Imole. Je to ta prestavena sikana. V GP3 je to fakt adrenalinova zalezitost.
To je pro vás Pikárde a Brzetio - historie
vaší nejmilejší skupiny.
Lunetic 1998-2000
Květen přesněji 12.5.1998 první hit " Máma " nasazen do TV a do soukromých rádií. Píseň se ujala. Druhým hitem byla písnička " Only you " a dá se říci, že v krátkém odstupu tu byla skladba " Chtěl bych tě líbat "
Na podzim roku 1998 vyšlo první album skupiny nazvané " CIK-CAK ". Bylo to neuvěřitelné, ale během několika dnů se tohoto hudebního nosiče prodalo nevěřitelné množství. V listopadu byla nasazená písnička stvořená pro vánoční atmosféru " Kouzelná noc ". Na začátku prosince na udílení cen Český Slavík 1998 skupina Lunetic dostala udělenou cenu za nejprodávanější album ( CIK-CAK ) a získali i cenu za skokana roku 1998. V tomto samém měsíci vychází Platinové album CIK-CAK. Kluci ke konci roku vystupovali i v silvestru TV-Nova s písničkou " Bláznova ukolébavka ".
Na začátku roku 1999 kluci odjeli do Afriky natočit videoklip k písničce " Jako zlej sen ". Když se tým a i kluci vrátili měli plné ruce práce s přípravou turné po Českých a Slovenských městech. Turné nazvané po desce " LUNETIC TOUR 99 - CIK-CAK ". Zakončení turné bylo v Praze v Edenu ( 10.května 1999 ).
LÉTO 99 a PODZIM 99
Na léto kluci asi neradi vzpomínají. Protože bylo spousty práce s novou deskou. Druhá deska vyšla přesně 4.října 1999. Tuto desku nazvali kluci " Nohama na zemi " a jsou na ní jen samé pěkné písničky. Jmenujeme alespoň ty, které byly a jsou nasazené do rádia a televize. Dotyky; Neplakej - mám tě rád.
Od listopadu 1999 rozjeli kluci své II.turné. Tentokrát nazvané po druhé desce " LUNETIC TOUR 99 - Nohama na zemi ". Konec tohoto podzimního turné bylo v Praze. Koncert byl v pražské Lucerně, která byla vyprodaná. Tour 99 byl ukončen.
11.prosince 1999 na vyhlášení ankety Český slavík 1999 skupina LUNETIC obsadila krásné třetí místo. A byl čas před vánocemi a tak se nasadil videoklip " Rok a den ". Který do tohoto času zapadl. Ke konci roku bylo dost práce, protože se připravoval silvestr na TV-Nova, kde kluci vystupovali. Tím se uzavřel rok 1999.
LEDEN, ÚNOR, BŘEZEN 2000
Po náročném roce 1999 opět Lunetic pracuje na tom, aby uspokojil své fanoušky. Dali se do práce a začal se natáčet videoklip "Ať je hudba tvůj lék". Další práci, kterou pro vás kluci připravili je videokazeta, která navazuje na první videokazetu "Cik Cak". Na videokazetě na Vás čekají klipy a rozhovory. Takže se máte na co těšit.
DUBEN 2000
Ke konci dubna začíná Lunetic s koncerty po ČESKÉ REPUBLICE.
Interview:
Jak jste se seznámili ?
Všichni : motali jsme se po diskotékách,kde jsme se skámošili
Kde a hlavně koho napadla hitovka „Máma“ ?
Všichni : napadlo to Pavla.V jednom baru,protože slyšel v rádiu písničku od skupiny OLYMPIC (Slzy tvý mámi šediví). A tak ho napadlo složit písničku o mámě. A povedlo se.
Kdo je šéfem skupiny ?
Martin : šéf je náš manažer Pavel
Vašek : šéf je každý z nás, ale naším šéfem je Pavel, choreografii dělá Martin, já zpívám , texty píše David a o nás se stará, aby vše klaplo a kecá do všeho Aleš
Máte přezdívky ?
Martin : já jo, Koci
David : já mám svoje jméno
Aleš : ne nelíbí se mi to, jsem Aleš
Vašek : možná mám, ale jsem Vašek
Sen ?
Martin : natočit desku, to se povedlo už dvakrát
Aleš : deska, zpěv, tanec. Ale deska to byl sen. Máme dvě a obě platinový.
Co fanoušci a hlavně fanynky ?
David : bez fanoušků a fanynek to nejde
Vašek : jsou skvělí na koncertech
Martin : bez fanynek by jsme nebyli tam kde jsme
Změnili jste se ?
Martin : já to nepoznám, to musí posoudit někdo jiný
David : ne, jsem stejný
Aleš : posuzovat sám sebe nejde, ale jsem stejný
Skandál a trapas?
David : na pódiu jsem si položil mikrofon, protože jsem dělal salto. A pak jsem mikrofon nemohl najít. Tak to byl trapas.
vaší nejmilejší skupiny.
Lunetic 1998-2000
Květen přesněji 12.5.1998 první hit " Máma " nasazen do TV a do soukromých rádií. Píseň se ujala. Druhým hitem byla písnička " Only you " a dá se říci, že v krátkém odstupu tu byla skladba " Chtěl bych tě líbat "
Na podzim roku 1998 vyšlo první album skupiny nazvané " CIK-CAK ". Bylo to neuvěřitelné, ale během několika dnů se tohoto hudebního nosiče prodalo nevěřitelné množství. V listopadu byla nasazená písnička stvořená pro vánoční atmosféru " Kouzelná noc ". Na začátku prosince na udílení cen Český Slavík 1998 skupina Lunetic dostala udělenou cenu za nejprodávanější album ( CIK-CAK ) a získali i cenu za skokana roku 1998. V tomto samém měsíci vychází Platinové album CIK-CAK. Kluci ke konci roku vystupovali i v silvestru TV-Nova s písničkou " Bláznova ukolébavka ".
Na začátku roku 1999 kluci odjeli do Afriky natočit videoklip k písničce " Jako zlej sen ". Když se tým a i kluci vrátili měli plné ruce práce s přípravou turné po Českých a Slovenských městech. Turné nazvané po desce " LUNETIC TOUR 99 - CIK-CAK ". Zakončení turné bylo v Praze v Edenu ( 10.května 1999 ).
LÉTO 99 a PODZIM 99
Na léto kluci asi neradi vzpomínají. Protože bylo spousty práce s novou deskou. Druhá deska vyšla přesně 4.října 1999. Tuto desku nazvali kluci " Nohama na zemi " a jsou na ní jen samé pěkné písničky. Jmenujeme alespoň ty, které byly a jsou nasazené do rádia a televize. Dotyky; Neplakej - mám tě rád.
Od listopadu 1999 rozjeli kluci své II.turné. Tentokrát nazvané po druhé desce " LUNETIC TOUR 99 - Nohama na zemi ". Konec tohoto podzimního turné bylo v Praze. Koncert byl v pražské Lucerně, která byla vyprodaná. Tour 99 byl ukončen.
11.prosince 1999 na vyhlášení ankety Český slavík 1999 skupina LUNETIC obsadila krásné třetí místo. A byl čas před vánocemi a tak se nasadil videoklip " Rok a den ". Který do tohoto času zapadl. Ke konci roku bylo dost práce, protože se připravoval silvestr na TV-Nova, kde kluci vystupovali. Tím se uzavřel rok 1999.
LEDEN, ÚNOR, BŘEZEN 2000
Po náročném roce 1999 opět Lunetic pracuje na tom, aby uspokojil své fanoušky. Dali se do práce a začal se natáčet videoklip "Ať je hudba tvůj lék". Další práci, kterou pro vás kluci připravili je videokazeta, která navazuje na první videokazetu "Cik Cak". Na videokazetě na Vás čekají klipy a rozhovory. Takže se máte na co těšit.
DUBEN 2000
Ke konci dubna začíná Lunetic s koncerty po ČESKÉ REPUBLICE.
Interview:
Jak jste se seznámili ?
Všichni : motali jsme se po diskotékách,kde jsme se skámošili
Kde a hlavně koho napadla hitovka „Máma“ ?
Všichni : napadlo to Pavla.V jednom baru,protože slyšel v rádiu písničku od skupiny OLYMPIC (Slzy tvý mámi šediví). A tak ho napadlo složit písničku o mámě. A povedlo se.
Kdo je šéfem skupiny ?
Martin : šéf je náš manažer Pavel
Vašek : šéf je každý z nás, ale naším šéfem je Pavel, choreografii dělá Martin, já zpívám , texty píše David a o nás se stará, aby vše klaplo a kecá do všeho Aleš
Máte přezdívky ?
Martin : já jo, Koci
David : já mám svoje jméno
Aleš : ne nelíbí se mi to, jsem Aleš
Vašek : možná mám, ale jsem Vašek
Sen ?
Martin : natočit desku, to se povedlo už dvakrát
Aleš : deska, zpěv, tanec. Ale deska to byl sen. Máme dvě a obě platinový.
Co fanoušci a hlavně fanynky ?
David : bez fanoušků a fanynek to nejde
Vašek : jsou skvělí na koncertech
Martin : bez fanynek by jsme nebyli tam kde jsme
Změnili jste se ?
Martin : já to nepoznám, to musí posoudit někdo jiný
David : ne, jsem stejný
Aleš : posuzovat sám sebe nejde, ale jsem stejný
Skandál a trapas?
David : na pódiu jsem si položil mikrofon, protože jsem dělal salto. A pak jsem mikrofon nemohl najít. Tak to byl trapas.
Ty myslis ze by pan MH natrhl Sennu??? Coze, to tezko Senna byl silenec. Senna je pojem, kterej patri nekam uplne jinam. Zpatky k mokru co takhle VC Evropy loni??? Jak to tam vypadalo pamatujes. Tam bylo moc spatne pro MH. MS tam sice nejel jak vis, ale jelo tam spousta jinejch. Taky tam zacalo prset nekdy po startu a kdo zajel pro vzorek jako prvni??A proc?? Neni si jistej v tomhle ohledu patri nekam za Butona. A kdo si neni jistej na mokru tomu titul mistra sveta nepatri. To co vyjezdil MH za posledni tri roky, by s jeho autem dokazala pulka startovniho pole bez urazky sorry ze jo.
Letosni Spa, ty si proti recis. MS predjel MH diky jeho chybe. Vsimni si jaky jezdily casy za mokra a pak za sucha, jednoduse to bylo v nastaveni. Schumi mel na mokro, Hakki na sucho. tod vse. zatim cau
Letosni Spa, ty si proti recis. MS predjel MH diky jeho chybe. Vsimni si jaky jezdily casy za mokra a pak za sucha, jednoduse to bylo v nastaveni. Schumi mel na mokro, Hakki na sucho. tod vse. zatim cau
Petice za zastavení provozu rakouských tepelných elektráren. [odkaz]
V Moskvě se začně v nejbližžší době stavět okruh za spoluúčasti moskevské radnice a firmy TWR Toma Walkinshawa(Arrows). okruh by měl být velmi moderní a měl by mít šanci zařadit se do kalendáře FiA mezi tradiční okruhy. Moskva i Walkinshaw jsou z projektu nadšeni a těší se na spolupráci!
Pokud vim F1 se mela jezdit u nas (nekde u Hradce kralove) a seslo s toho tak s toho sej de i v rusku.
Tak oba - Ferrari i Mclaren maj motory na novou sezonu. Oba maj prej 860 koni. Skutečnost může být ale jiná. Mimochodem, Ferrari výkon zveřejnilo dřív a prej motor váží pod 100 kg.
On i Cosworth ma po 100kg 😃. Jinak od Jaguaru vyhodili Anderssona. Hura !!! Detaily na www.jaguarracing.cz
kompletne predelana stranka zavodnich vozu, nyni vse od SS100 az po R1 vcetne obrazku a technickych informaci. PS. Delal jsem to asi tyden.
Silverstone zustava na dalsich 15 let v serialu F1.
Zdar! Helejte, nebyl jste nekdo v poslednich letech na GP Spanelska? Potrebuju poradit par vicemene technickych podrobnosti ohledne pobytu. Diky! (marvin@avas.cz)
Asi sem nikdo ted nechodi, co? No... neva. Jenom se pripominam s tim Spanelskem... zas 😄
Taxe mejte.
Taxe mejte.
Čau chlapi, nevíte, jestli Engemu stále platí testovací smlouva pro Jordan, když tam mají Zontu? V jednom časáku psali, že prý ji má v platnosti a bude testovat. Jinak doufám, že se mu v Nordicu povede dobře, ale bude to mít hodně těžké.
Ma ji spolecne se Zontou. Ale asi si letos F1 moc neuzije. Spis je zajimavejsi, ze s tymem Coca-Cola ma primou navaznost na F1. Jakou navaznost myslel p.Charouz, to nerekl.
Panove a damy,
nejak nechapu proc se z tech posahanej talianu muzete tak zblbnout. Stribrne sipy je pristi rok rozmaznou. Letos to sasci z Ferrari vyhrali stejne jen nahodou.
nejak nechapu proc se z tech posahanej talianu muzete tak zblbnout. Stribrne sipy je pristi rok rozmaznou. Letos to sasci z Ferrari vyhrali stejne jen nahodou.
Hele, tak to ses přihlásil špatně - podle tvých znalostí zkus třeba rubriky paličkování krajek, o Tichém Donu - nebo něco čemu rozumíš víc než F 1.
To určitě, McLareny takové nuly. Ferrari jim letos pěkně natrhly *
To určitě Mclareny nevěděli jak mají jet neumí ani vyměnit gumy. Na začátku sezony Hakkinen prý neměl motivaci. Hov... dobrý závodník musí umět jezdit pořád a když nemá motivaci, tak proč blokuje místo.
Obcerstveni pro Minardi. To me opravdu pobavilo 😃 ...Nicmene se obavam, ze, ac to bude min Enge napresrok o mnoho tezsi nez letos, bude muset sampionat vyhrat, aby se pro nej F1 definitivne nerozplynula... Hmm..
To víte, že Hakkinen uvažuje o konci kariéry kvůli prckovi?
Jestli Enge v roce 2001 výrazně, ale výrazně neuspěje, tak si myslím, že s formulemi končí, neboť pan Charouz bude raději investovat do mladého Janiše!
No asi by už neměl šanci v F1 - ale kdyby si ho nechal jeho stávající tým tak by jezdil dál - u nich vydělácá - i pan Charouz řek, že se za tu sezónu vrátí třetina toho co do Engeho vrazil.
Nevite nahodou jestli uz Hakk zacal testovat a s jakymy vysledky.
Chystá se někdo z Vás letos na závody F1 live. Loni jsem byl v Maďarsku a bylo to dobré. Letos to chci zopakovat a ještě rád bych jel do Rakouska. Byl jste už někdo v Rakousku? Napište když tak nějaké tipy a rady. Díky. Zajímalo by mě jestli tam mohu jet bez lístku a koupit ho až na místě nebo bývá vyprodáno.
Lidi nenašel jsem na formule1.cz článek představení Prostu, už bylo?
Mimochodem co si myslíte o jejich výsledcích? Že by Prosty konečně začaly jezdit?
Mimochodem co si myslíte o jejich výsledcích? Že by Prosty konečně začaly jezdit?
No abysme se v Austtralii nedivili jako v Argentine 79 (Laffite a Depailler v Ligierech). Akorat by to chtelo poradnyho druhyho pilota... Ale kdyz mozna bude jezdit Mansell za Minardi, proc by nemohl do druhyho Prostu zasednout velky Alain? 😃)) Ovsem, v roce 89 se hovorilo u Minardi o Emersonu Fittipaldim, ze pry se vsadil s Eccelstonem ze se dokaze kvalifikovat... ale nakonec se o to ani nepokusil. No buhvi, tehdy jezdilo MS 39 pilotu, asi by se mu to stejne nepovedlo....
Mansel za Minardi jezdit nebude, je to definitivní,, bude řídit jenom tu dvojsedadlovou formuli pro sponozory a VIP hosty. Jinak by měl být druhým pilotem nejpravděpodobněji Morbidelli.
Je to ale skoda, ze Mansell nepojede, rad bych ho jeste videl ve formuli. Jinak si myslim, ze to byla urcite vetsi osobnost nez MH a MS. Rozhodne mel ve sve dobe mnohem vetsi konkurenci nez tihle dva a nekolikrat mu titul vyklouznul diky nehoraznemu nestesti a profitoval z toho Prost, Senna nebo Picquet. A pak jak nakopal Americanum * v serii indy, to bylo neco fantastickeho. Nigell byl super.
to teda nevim jestli muze Schumi za to ze nema moc konkurenci, to je takovej zvyk uznavat jenom ty co uz nejezde. Jinak Mansell byl opravdu borec, ted jsem sledoval sestrihy z 1990 a 1989 a jak daval za usimu Sennovi stoji za to, skoda ze mu castejs nedojelo auto do konce.
jo, jo Mansell byl fakt borec. Skvelej jezdec a sympatak. Jeho souboje se Sennou staly za to. Neco takovyho se uz dneska v F1 nevidi. Jen diky Mansellovi sem vlastne od 93 zacal sledovat Indycars. Posledni zavod F1 vyhral v 94 v Australii. Skoda, ze Mclaren byl v 95 takova sunka, a ze Mansell odesel. S tim Minardi me bylo jasny, ze je to kachna. Mansell by se urcite do F1 nevratil, aby jezdil na konci v nejhorsim aute. Navic uz taky neni nejmladsi. Je mu 47.
Vim ze to je trosku mimo tohle tema, ale jenom trosicku..😄Chtel bych se zeptat, jestli nevite o nejakym televiznim kanalu, na kterym by se letos dalo koukat na CART. Dik. (Eurosport nepiste, ten na nas sere...😄
Nevíte, jestli se dá sledovat přenos ze závodů a tréninků formule 1 na internetu live? Jestli jo, tak napište adresu. Díky
To si taky zamozny? Do SPA sem se taky letos chystal, ale ty ceny... To je tak na Grandstands... a tam je to zase bez televizi... Taxem letos koupil Barcelonu - Cilovou rovinku 😄 Von clovek nema v Evrope moc moznosti, kdyz nefandi Ferrari, ze? 😃
chci si poridit dekoder na PREMIERE WORLD, sledujete nekdo formule jeste na jinym placenym kanale? rad bych vedel jestli je neco stejnyho nebo lepsiho ale v anglictine co jde chytit v evrope
Budete také soutěžit v soutěži na formuli1.cz. Jsem zvědavý, jestli někdo skutečně pak dostane. Jedna soutěž s Emelem už tady byla a nakonec z toho nic nebylo. Každopádně jsem se zaregistroval.
Zřejmě se dočkáme nějakého překvapení v podobě odpadnutí většího počtu jezdců. Přece jenom nebudou mít všichni vychytaný mouchy. Doufám, že rudoši je už vychytali. Jsem také zvědavý, jestli bude nějaká diskvalifikace (loni to odnesl Salo).
Poslední volné místo u minardi získal Tarso Marques z Brazílie.
Mám dotaz. Na všech fotkách z testů Ferrari mají nastavení předních závěsů takové, že vůz jede po vnitřních stranách gum. Nevíte proč tomu tak je?
Díky
Díky
😄 Zrejme prisli na to, ze je to jedinej moznej zpusob jak docilit nizsiho opotrebeni pneumatik - typickyho pro jejich vozy. Chachaaaa 😃 ...vazne ale nevim, hele.
To je uplne normalni a pouziva se to snad od pocatku zavodeni. Pri jizde rovne mas minimalni treni, kdyz zatacis, tak geometrie napravy naklapi vnejsi kolo tak, ze ma idealni prilnavost.
Nevite proc ma jit Schumacher k tomu soudu.
Prej ma nejakou smlouvu s firmou, co mu dodavala helmy, a ted ma tu novou co ji tak opevujou, takze ta stara firma ho zaluje, coz je celkem logicky. Pocitam, ze pojede s novou helmou a s logem novy firmy na ni 😄 Nebo takovej nejakej zazrak.
Protože se blíží start VC Austrálie, hodlám se zase účastnit vašich seriózních debat, nevadí? Koukám, samé známé tváře, tak to bude pohoda. Co se u mne událo nového? Jsem zas o rok starší a hloupější. Víra ve stříbrné šípy mne neopustila, tak promiňte. Těším se na debaty....ANATHEMA
A hele, Anathemka, a porad doufa v uspech stribrnaku 😃) No letos budou stribrni potrebovat o dost vic stesti, protoze zatim je auto mnohem poruchovejsi nez vloni touto dobou 😃) A ja zase verim Misovi, ze doveze dalsi titul 😃)
Zdar. No, jak rika Fija, asi opet nebudes po letosku slavit. Mmch, otazka - ty jsi fanda McLarenu nebo antifanda Ferrari/Schumachera ?
Zdarec tak jsme se tady po půstu zase sešli.Slušně diskutujme!!Jo ANATHEMKO Mclarenu něak odchází technika.Že?(Ferrari na tom není zas tak špatně, ale taky mělo problémy)
Ahoj.. ja se tentokrat budu spise soustredit na ty, kterym fandim, nez na ty, kterym nefandim 😃
Ahoj, v květnu chci jet do Rakouska na VC. Může mi někdo z Vás poradit, kdo tam byl, jestli tam mohu jet bez lístku na blind a zda se tam dá bez problémů přestap pobíž pod širákem nebo pod stanem? Nerad bych, abych přijel a bylo vyprodáno. Pokud přidáte pár užitečných informací budu rád. Pravděpodobně pojedu vlakem. Neznáte ještě někdo nějakou cestovku, která pořádá zájezd na F1? Díky
Cau, znam cestovku, ktera se menuje moje auto, ale jeste neni jisty, ze sezene prachy, aby tam letos jela. 😊
Ahoj všichni,právě jsem se přihlásil do Vašeho
kroužku,říkají mi Hrabak.Fandím Schumacherovi M.
a Ferrari.Pokud budu moci někdy na něco zareaguji,
nebo se na něco zeptám ,tak zatím čau.
kroužku,říkají mi Hrabak.Fandím Schumacherovi M.
a Ferrari.Pokud budu moci někdy na něco zareaguji,
nebo se na něco zeptám ,tak zatím čau.
Nazdarek, predstavte si ze mistr sveta sam velky Michael Schumacher havaroval. Prej dost pekne cetl jsem to www.formula1.sk. Ale nic se mu nestalo. co na to rikate.
Jmenuju se Radek a jsem fanda McLarenu. Vonim se Hugo Bossem, kourim WESTky, piju Finlandii a hctel bych Mercedesa. Myslim, že to bude mit Mika dost tezky, zvlaste, kdyz se dnes pri trenincich zaradil s casem az na 5-te misto. Ale take myslim, ze v kvalifikaci muze byt vse jinak. Mam na mysli Shumiho nehodu (videl jsem ji na DSF) - nebylo to nic hezkeho. Bude to mit tezke. Vetsi starosti mi dela Rubino. Jezdi jako snad nikdy. No uvidime. Preji vsem prijemne zazitky pri sledovani a zdravim zastupkyni nezneho pohlavi Anathemku. Zase se ozvu.
No, vypada to hezky, ale qalifikace a zavod je neco jinyho. Uvidime, snad to vyjde. Mimochodem DC nevypada na vystoupeni ze stinu Hakkiho 😲) Dokonce bych rekl, ze zalezl jeste do hlubsich stinu. Jordany sqěle, RS taky hezký. Joo, chtěl bych vidět protažený xichty u Minardi "Jednoho placenýho zkušenýho pilota, aby ostatní viděli ..." 😄 To se vážně povedlo.
Zdravim všechny. Je pravda, že jsem od kvalifikace čekal více, tedy jiné výsledky. Ale je to začátek. V závodě a dál bude, věřím vše jinak. Uznávám našlapaný stroje Ferrari. Opravdu jsou na dobré cestě. Ale při pohledu na styl jízdy (Schumachra)ńa hranici možností.Se neubráním pocitu, že v závodě to bude jinak. Určitě Mika bude, vyrovnaný, né- li lepší. David, nebyl nikdy jednička.
Zdravím všechny známé v právě zahájené sezóně F1.
Zvláště pak Dizzyho,Orpheuse, Alesihi, shimanskeho, ANATHEMU - mlask 😃))))), MK44, fiju, R.Barrichella, Alexe atd....
Jsem tu opět pro rozumnou diskuzi o F1. Ani mě neopustila víra v rudé vozy z Maranela, takže na začátek trochu popíchnutí. Letos to nevidím pro MCLareny moc dobře .....
Zvláště pak Dizzyho,Orpheuse, Alesihi, shimanskeho, ANATHEMU - mlask 😃))))), MK44, fiju, R.Barrichella, Alexe atd....
Jsem tu opět pro rozumnou diskuzi o F1. Ani mě neopustila víra v rudé vozy z Maranela, takže na začátek trochu popíchnutí. Letos to nevidím pro MCLareny moc dobře .....
Suhlasim s tebou minuly rok boli McLareny rychlejsie, vyhrala vsak spolahlivost. Toho roku to vypada, ze Ferrari je aj spolahlive aj rychle. Okrem toho uz nemusia byt taki nervozni a robit pod tlakom chyby. Takze to McLareny a ostatni budu mat tazke.
Proc to nevidis dobre. Loni tam vyhral kvalifikaci Mika a jak dopadl ........
Jak uz jsem rikal, qualifikace a zavod. Nebe a dudy, ale musite vsichni uznat, ze Rudej konik svisti jak rudej dabel 😄
!!! Nedavaj to nekde on-line?!! *, nechce se mi cekat do zejtra. Zkusim to najit v australii na webu. Cao a good luck vsem.
!!! Nedavaj to nekde on-line?!! *, nechce se mi cekat do zejtra. Zkusim to najit v australii na webu. Cao a good luck vsem.
Jsem moc zvědavej, až začne ve 4.00 závod, jaké bude počasí. při warm up bylo pěkně zataženo. Ani náznak sluníčka jako včera při kvalifikaci. Déšt by závod určitě hodně ovlivnil. Už se nemůžu dočkat.
No tak to hezky zacalo, krasnej zavod, skoda toho chlapika. Kimi sqele, Frentzen ma ode me jedna s hvezdou jak prase. 😄
Schumi jako vzdy squele, Barik holt bude hrat ty druhy housle. DC prekvapil a zajel dobre. Skoda, ze nebylo videt, proc sel Mika mimo.
Schumi jako vzdy squele, Barik holt bude hrat ty druhy housle. DC prekvapil a zajel dobre. Skoda, ze nebylo videt, proc sel Mika mimo.
Dneska je muj sportovni vrchol uplne nekde jinde nez v F1, tak jen strucne.
Nejvetsi prekvapeni : jednoznacne cela staj Sauber
Nejhorsi prekvapeni : staj, kterou netreba jmenovat
Nejvetsi smolar : HHF, presto ziskal dva body.
Nejlepsi vykon : M. Schumacher - po cele tri dny dominoval a na konci zavodu uz mohl obdivovat krasy Albert Parku
Nejhorsi vykon : Vsechny ceske televize. Jeste ted je na vsech teletextech 4. misto Panise. Plus Prima za opet priserny komentar a predevsim za - "nikomu se nic nestalo" a "ted se zacnou vsichni sprchovat", pricemz se jim nezdalo divne, kdyz vsichni tri piloti soucitne a se smutnymi obliceji odesli a lahvi se ani nedotkli.
Nejvetsi prekvapeni : jednoznacne cela staj Sauber
Nejhorsi prekvapeni : staj, kterou netreba jmenovat
Nejvetsi smolar : HHF, presto ziskal dva body.
Nejlepsi vykon : M. Schumacher - po cele tri dny dominoval a na konci zavodu uz mohl obdivovat krasy Albert Parku
Nejhorsi vykon : Vsechny ceske televize. Jeste ted je na vsech teletextech 4. misto Panise. Plus Prima za opet priserny komentar a predevsim za - "nikomu se nic nestalo" a "ted se zacnou vsichni sprchovat", pricemz se jim nezdalo divne, kdyz vsichni tri piloti soucitne a se smutnymi obliceji odesli a lahvi se ani nedotkli.
Aktualizace statistik + obrazky!
Nejlepsim okamzikem byl vstup pana Pouvy, ktery chudak netusil ktera bije... 😊)))
Nejlepsim okamzikem byl vstup pana Pouvy, ktery chudak netusil ktera bije... 😊)))
Tak musím pogratulovat svým rudým ďáblíkům za vynikající výkon. Škoda že Baryk neudržel druhé místo a nechal se předjet DC. Moc mě překvapil Sauber se svými jezdci, holt motory Ferrari se nezapřou😄 Frentzen jel taky dobře a má moje sympatie za bojovnost. Body si zasloužil. Je mi líto Panise, snad si to příště vynahradí. Palce jsem dřžel i Montoyovi, ale bohužel motůrek od BMW nevydžel. Co říkáte na tu dvojku komentátorů. Nechápu proč se nás na konci Nikodým snažil všemocně přesvědčit, že DC startoval z 5. místa a přitom startoval až z 6 pozice.
Zdravim vsechny fndy F1.
I mne potesilo vitezstvi vozu Ferrari, i kdyz se mezi ne vmackl jeden stribrnak. Ale na druhou stranu jsem DC docela fandil aby uz mohl byt jednickou, neb je mi 10000x sympatictejsi nez MH. I kdyz se povazuji za skalniho priznivce Ferrari, nelibyl se mi zpusob predjeti Frentzena RB. Cekal jsem, ze se mu alespon po zavode omluvi, ale zati ticho po pesine..... skoda.
P.S.: Frentzen nakonec dojel paty takze vlk se nazral a ......(ja vyzvedl vyhru v TIP-SPORTU) 😄
I mne potesilo vitezstvi vozu Ferrari, i kdyz se mezi ne vmackl jeden stribrnak. Ale na druhou stranu jsem DC docela fandil aby uz mohl byt jednickou, neb je mi 10000x sympatictejsi nez MH. I kdyz se povazuji za skalniho priznivce Ferrari, nelibyl se mi zpusob predjeti Frentzena RB. Cekal jsem, ze se mu alespon po zavode omluvi, ale zati ticho po pesine..... skoda.
P.S.: Frentzen nakonec dojel paty takze vlk se nazral a ......(ja vyzvedl vyhru v TIP-SPORTU) 😄
No myslím, že komentátoři se opět předvedli v nejlepším světle. Mám pocit, že když už to komentujou ze záznamu, tak by snad nemuseli vykládat takový hovadiny. Zdá se, že jsem se mýlil. Opravdu mě pobavily hlášky typu Coulthard zapojí všechny své ventily, aby dohnal Schumachera, případně "Coultahrd stáhl 1,5 sekundy za poslední kolo, zdá se, že Schumacher má problémy s vozem, v závěru se ještě dočkáme boje o prvenství" - to vše 3 kola před cílem při ztrátě 5s.
NAPROSTO NEUVĚŘITELNÉ
NAPROSTO NEUVĚŘITELNÉ
taky me dostalo, kdyz se tusim Trulli na zacatku propadl a kdyz se to po kole objevilo na monitoru, tak hned - ooooo Trulli se nekam ztratil. Pritom tak uz nekolikrat projeli na monitoru.
Na Primu jsem radeji nekoukal, ani jsem si ten prenos nenahral. Radeji jsem koukal dopoledne na RTL na zaznam. Kdo sedel v komentatorske kabine TV Prima? Uprimne receno o moznych problemech Schumiho Ferrari se zminovali i na RTL, samozrejme v duchu "Doufame ze to neni nic strasneho a Michael vyhraje!" No jo, Nemci. Jinak je mi lito Oliviera, je ale videt ze deprese a chmury uz jsou davno pryc a Oli jede jako za starych casu. Prekvapeni v Adelaide: rozhodne Sauber, naopak zklamani Benetton, jsou na tom jeste hur nez jsem cekal. Ale na cele stale stribrna a cervena... proto jsem nenahraval.
A chtel bych uctit pamatku mrtveho tratoveho komisare... Motoristicky sport je bohuzel sportem velmi rizikovym..., doufam ze si kmotricka Smrt priste nevybere nekoho z jezdcu.
A chtel bych uctit pamatku mrtveho tratoveho komisare... Motoristicky sport je bohuzel sportem velmi rizikovym..., doufam ze si kmotricka Smrt priste nevybere nekoho z jezdcu.
Alexi, jenom malinkatopu poznamku k tvemu prispevku. Souhlasim se vsim, co jsi napsal, az na to Adelaide. Tam uz se notnou davku let nejezdi 😉)
Fenixi, no jo koukam co jsem napsal za blbost, diky. Samozrejme v Melbourne! 😃))) Pokud se nepletu tak v Adelaide se jelo naposledy v roce 1995... Nevim co placam ale mam to Adelaide nejaky zafixovany, prece jen se tam jezdilo 10 let....
Jeste k tomu prenosu......
Komentar TV Prima mi nevadil zdaleka tolik jako australska rezije, ktera ukazovala vozy na 16-x pozici a pak jen letmy zaber ..... aha tak DC prave predjel RB........aha tak MH je mimo trat......aha tady asi doslo k nejake bouracce......!! To mi pripomina hokejove prenosy z Ruska.....same pohledy do divaku a jen tak mimochodem GOOOOL, a zase divaci.....
Uz se tesim na GP Italie, to bude pokoukanicko
Komentar TV Prima mi nevadil zdaleka tolik jako australska rezije, ktera ukazovala vozy na 16-x pozici a pak jen letmy zaber ..... aha tak DC prave predjel RB........aha tak MH je mimo trat......aha tady asi doslo k nejake bouracce......!! To mi pripomina hokejove prenosy z Ruska.....same pohledy do divaku a jen tak mimochodem GOOOOL, a zase divaci.....
Uz se tesim na GP Italie, to bude pokoukanicko
Nad Zdar! ...zajimavy, ze se nikdo nepozastavil nad zpusobem, jakym RB vyoutoval HHF. Nebyla to docela stejna situace, za jakou byl diskvalifikovanej Schumacher v roce 97?? ...samorzejme japa by mohli vyloucit Barichella, ze. Kdopa by se pak na ty zavody koukal, kdyby Ferari jezdili v jednom 😄 ...no nic. Jen je mi lito HHF.
Zdravim vsechny.
I kdyz Barichello je muj nejoblibenejsi jezdec, tak musim souhlasit. To co udelal byla fakt prasarna a mel za to dostat aspon stop&go. Dost jsem se divil ze se nic takovyho nestalo.
I kdyz Barichello je muj nejoblibenejsi jezdec, tak musim souhlasit. To co udelal byla fakt prasarna a mel za to dostat aspon stop&go. Dost jsem se divil ze se nic takovyho nestalo.
No abych pravdu rek, tak zas tak uplne to Barikova vina nebyla. Lepe receno byl na pul auta vedle Frentzena, kdyz ten mu zavrel zatacku a to dost drsne. Souhlasim, ze to Barik hnal na ostri, ale na druhou stranu Frentzen sel do toho s tim, ze ho vyhodi na travu. Obavam se, ze Barik nemoh nic delat, protoz kdyz ho HHF zavrel, tak mel svoje predni kolo mezi jeho kolama. nemoh ani brzdit ani uhnout.
No asi máš pravdu že na tom mají tak trochu vinu oba...
Stejně se ale Rubíňo bude muset sakra snažit aby si to u mě vyžehlil 😄
Stejně se ale Rubíňo bude muset sakra snažit aby si to u mě vyžehlil 😄
urcite ma vinu Rubens, vrazil prednim kolem do zadniho kola HHF, ten s tim chudak nemohl nic delat. Prece nebude uhybat nekomu, kdo je o vic jak pul vozu za nim......mel dostat stop&go
Je to uplne jasne. Kto je prvy v zatacke, tomu patri idealna stopa, takze HHF ma pravo protestovat, keby chcel a Rubinho by sa mal ospravedlnit. Howgh!!!😃
ahoj Cico, gratuluju k Poharu konstrukteru.
k Rubens x HHF: na startu se strka kazdy, to bychom pak Schumachera museliza jeho starty ze zadnich pozic nenavidet. Pokud nekdo tukne nekomu do kola na startu, tak to vetsinou neznamena zadne hodinky, ale pokud ho sejme v rychle zatacce, pak ma postizeny smulu.
k Rubens x HHF: na startu se strka kazdy, to bychom pak Schumachera museliza jeho starty ze zadnich pozic nenavidet. Pokud nekdo tukne nekomu do kola na startu, tak to vetsinou neznamena zadne hodinky, ale pokud ho sejme v rychle zatacce, pak ma postizeny smulu.
To je divny, ze vlastne o nic neslo, kdyz DC po kazdem narazu odskocil o poradny kus stranou. A myslim, ze na startu je to mnohem nebezpecnejsi, nez v prubehu zavodu v zatacce, jelikoz jsou vsichni jeste pohromade a hodiny jednoho muzou znamenat zkazu pro mnoho dalsich, viz Spa 98. A jmenuj mi GP, kde Schumi na startu do nekoho primo strcil. Je rozdil kdyz nekdo prejede z jedne strany na druhou, aby o neco lepe starujiciho konkurenta pribrzdil, nebo najel idealni stopu a neco jineho je odstrcit soupere, ktery je primo vedle.
No tak ja zase trochu prileju olej do ohne 😊
Stejne trvam na tom, ze Barik byl vedle. Souhlasim, ze jel vostre a prehnal to. Ale HHF to zavrel s umyslem vyhnat ho na travu a zavrel to pozde. Ten dotyk byl zevnitr kola. Proto taky sel Barikuv zaves do kytek a HHF do hodin. Mimochodem vsimli jste si o jakej kousek ho pak minul?
Jeste jedna drovnost k rovnymu metru - Ruku na srdce, kdyby ten mimo byl Schumi a ten gdo ho sejmul kdokoli jinej, tak nadavate Schumimu za prasackej manevr a vohanite se Jerezem a tak. No nic
Stejne trvam na tom, ze Barik byl vedle. Souhlasim, ze jel vostre a prehnal to. Ale HHF to zavrel s umyslem vyhnat ho na travu a zavrel to pozde. Ten dotyk byl zevnitr kola. Proto taky sel Barikuv zaves do kytek a HHF do hodin. Mimochodem vsimli jste si o jakej kousek ho pak minul?
Jeste jedna drovnost k rovnymu metru - Ruku na srdce, kdyby ten mimo byl Schumi a ten gdo ho sejmul kdokoli jinej, tak nadavate Schumimu za prasackej manevr a vohanite se Jerezem a tak. No nic
Proc nam vkladas do pera nejake kdyby? Realita je jina a RB u mne nejak zacina ztracet image feroveho zavodnika a drice. Nevim, jak muzes napsat, ze ho zavrel. Proste HHF jel dopredu. Kdyz bys mel nekoho v zatacce pul delky vozu za sebou, co bys delal? Uhnul, nebo ho pustil? Houby. Proste bys jel dal, at si to ten za tebou vyresil sam. Predjizdel na blbem miste a jeste navic pozde. Tak nevim o cem je rec.
Ja souhlasim, ze jel vostre, ale stejne tak byl v ty zatacce svym prednim kolem pred urovni jeho zadniho, to je normalni predjizdeci pozice. Barik to ***, ale ustal, HHF to taky *** a neustal. Kdyz totiz zkusis nekomu bouchnout dverma, tak musis pocitat taky s tim, ze mas tu smulu a von uz nestihne pred tema "dverma" uhnout.
2 Jos. Sorry, vazne to asi bylo prehnany. Proste to tak vidim. Vim, ze Barik to taky ***, vubec nerikam, ze na tom nema vinu. Dokonce myslim, ze ma vetsi cast ty viny. Proste jen rikam, ze nic neni cernobily.
Vytocil me nejakej *** na *, kterej tvrdil, ze Schumi mel z ty smrti urcite radost.
Omlouvam se vsem, za tu vetu o Schumim. Nepatrila sem.
Vytocil me nejakej *** na *, kterej tvrdil, ze Schumi mel z ty smrti urcite radost.
Omlouvam se vsem, za tu vetu o Schumim. Nepatrila sem.
Ja znam Tupouny, moc se mi libej. Ale kdyz ty jsi napsal tupun, tak ja z toho vyvodil tupon 😄
Oki, nechme to tak, ja myslim, ze mel HHF svuj podil, ty ne. Je to jen nazor a vysledek to nezmeni.
Oki, nechme to tak, ja myslim, ze mel HHF svuj podil, ty ne. Je to jen nazor a vysledek to nezmeni.
caute, som tu novy, ale citam vas pravidelne. K otazke RBxHHF: jezdec, ktory je vzadu,si asi mysli "teraz alebo nikdy" a ten, ktory je vpredu, si urcite mysli "len cez moju mrtvolu"(neberte to doslovne). Treba si uvedomit, ze preto su najlepsimi jazdcami sveta, lebo jazdia vzdy na doraz, na hrane. Keby sa pestovalo prehnane "slusnactvo", asi by to uz nebola ta prava kava. By the way, Orpheus, ktory pablb a kde napisal, ze Schumi mal radost zo smrti komisara. Ten clovek asi nema vsetkych doma, co?
To byl kolem pred urovni jeho, ale pozde a naprosto z uhlu. Musel vedet, ze to nevyjde.
Myslim, ze to vazne vedel, jenze rozdil mezi vedel a doufal je 0,05 vteriny. Taky tam pekne proslap brzdy, aby ho netrefil, jenze uz pozde. Proste strcil nohu do dveri, s tim, ze mu ji tam HHF nepribouchne, ten to udelal a bohuzel pro nej, byla noha tvrdsi dveri.
no uz se stalo. je nby me zajimalo, co by se delo, kdyby to bylo opacne, tzn. ze by HHF sestrelil jedno z Ferrari a pokracoval by vesele dal az na bednu. Pochybuju o tom, ze nic.
No dobra, nikdy to asi neni vina jen jednoho, jen mi tenhle jizdni styl pripomina motokary. Znam jednoho manika - super motokarista, to je pravda. Ale umi nabrat stroj pred sebou tak sikovne, ze ten odleti do gum a on v klidu pokracuje. A nerikam, ze to byl zamer RB, taky to neni motokara, ale v motokarach je taky tezke predjet a tohle je zpusob. Mozna proto tenhle styl nemam rad. Sorry za tupouny, to byl muj preklep 😃
neni ten manik co posila lidi do pneumatik z vasi fabriky, inicialy MS? jednou jsem s nim jel a udelal mi presne to co popisujes, proste jsem znicehonic cucel jako puk ze jsem 2 metry od idealni stopy. jo, a minuly tyden jsem v radotine naplnil svou prezdivku, kdyz jsem se vysypal v nejrychlejsi zatacce okruhu. ale nohu z plynu jsem stejne jako v eau rouge nesundal 😊
Tak to znam jeste jineho, ten je PH. ja teda kary jezdim minimalne (bohuzel, je to tezkej adrenalin), ale pokazdy jsem na nej natrefil 😒. Nastesti nikdy nesejmul me, ja na spicce moc nejezdim 😲(.
prehanis, nejsme antiFerraristi, nedovedu si predstavit situaci, kdy se nekdo snazi predjet Schuamchera v zatacce. Tak mozna dvakrat trikrat za sezonu - Hakka nebo DC.
To Orpheus: No to myslim neni pravda. Kdyby mel kolo tam, kde rikas, tak by to do HHF narcal naprimo a urval si spoiler!! Rubens proste moc spechal, ale jeho Ferrari na predjeti v tyhle zatacce jeste nemelo. Mel pockat. Choval se trochu jako Heidfeld minulej rok.
Nerad se vam do toho pletu, ale kdyz uz tak nadavate Rubensovi (coz si mozna za ten manevr i zaslouzi) a Frentzena litujete, zkuste si vzpomenout na start zavodu a zjistite, ze ten chudak HHF tam dvaktat tvrde bouchnul do Davida. To bylo taky docela nefer, tak bych cekal, ze budete merit kazdemu stejnym metrem.
A co me taky pobavilo, byl vyrok, ze Rubens na Coultharda jasne nemel. No aby taky mel, kdyz svoje auto do pravech zatacek tlacil i ocima. To tuknuti s HHF mu poskodilo zaveseni leveho predniho kola a kdyz po polovine zavodu musel Alonsa objizdet po trave, uvolnilo se mu rameno zavesu natolik, ze auto nechtelo doprava vubec zatacet. Kdyz tohle vezmu v uvahu, byl div ze dojel treti a neskoncil jako Hakkinen, ktery take doplatil na poskozeni zavesu. Ale u nej to bylo o poznani horsi zavada, to je fakt.
A co me taky pobavilo, byl vyrok, ze Rubens na Coultharda jasne nemel. No aby taky mel, kdyz svoje auto do pravech zatacek tlacil i ocima. To tuknuti s HHF mu poskodilo zaveseni leveho predniho kola a kdyz po polovine zavodu musel Alonsa objizdet po trave, uvolnilo se mu rameno zavesu natolik, ze auto nechtelo doprava vubec zatacet. Kdyz tohle vezmu v uvahu, byl div ze dojel treti a neskoncil jako Hakkinen, ktery take doplatil na poskozeni zavesu. Ale u nej to bylo o poznani horsi zavada, to je fakt.
Baraka: No nevim, ale na jakem zaklade stavis na uroven start a ten Barikuv "manevr"??? V tomhle pripade by sis jako fanousek Ferrari spis rezal vlastni vetev, protoze co se tyce prasaren na startu, tak asi neni vetsiho mistra, nez je Sumak.
FENIX: Pokud jsi dobre cetl muj prispevek, vis, ze jsem uznal, ze to od Barrichella nebylo zrovna vybirave a uznavam, ze HHF mel pravo ty dvere zabouchnout. Slo mi jen o to, ze Rubensovi vytykat umite, zatimco Frentzenovi vsechno projde. Mimo to, nic by me nepotesilo vic, nez nulovy zisk sedivcu, takze bych Heinzovi vlastne mohl za ten start jedine podekovat. Tady nejde o rezani vlastnich vetvi, ale o uz zminovany stejny metr. A jestli se nepletu, tak Schumacher nebyl nikdy za chovani pri startu od komisaru potrestan a vlastne jediny kdo si na nej stezoval, byl DC. Pritom mnohem casteji Schumi staruje vedle Hakka a ten nikdy nic nerekl. Ale to uz je takovy nas narodni sport, nadavat a hledat chyby na nejlepsich.
Myslim si, ze hledate chyby u Schumachera jenom proto, ze startuje vetsinou z prvni rady, a je tak na ocich. Nepamatuji si zadny jeho "prasacky" start. A takove ty stouchance v ramci pravidel, to dela kazdy.
Mno jsem vazne prekvapen objektivitou zde vetsinovych Feraristu. Nechme uz tenhle dohru tohohle manevru na akterech samych. Faktem je, ze po tom, co HHF predvedl na startu, jsem se srdcem v krku cekal peknou melu hned na st. rovince. Div, ze to dopadlo takhle. Coulthard mel zpekla stesti... Jeste k te tragedii - zda se, ze cesta zvysovani bezpecnosti divactva nevede pres nasobeni poctu lanek pridrzujich kola 😒 ...chytre hlavy maji zrejme o cem premyslet.
Myslím si, že kdyby tým Jordan podal protest, že by uspěl a Barrichello by byl diskvalifikován. Nikdo však protest nepodával. Vsadím se že tým McLaren by to udělal.
Josi: Kdy uz budou vysledky GP3 ?
Je skoda, ze Jordan neprotestoval kvuli te prasarne, kdyz to vyslo sauberu a Panis sel misto do bodu do kytek. Jenze protestem by se asi stejne nestahl rozdil mezi HHF a barykem, jen treba mohl poskocit heidfeld - a to by se asi Jordanu moc nehodilo. Nekdy mi Jordan prijde fakt az moc hodny, ale tentokrat je to asi strategie. A docela me tu pobavil ten tupun, ktery tu cvachtal neco o tom, ze HHF baryka zavrel, kdyz jen jel idealni stopu, zatimco mu to tam baryk suse poslal.
Ahoj Kingu, ja jsem ten Tupon. Zkus si to prehrat. Mozna zmenis nazor pokud budes mit odvahu.
Pro vsechny ostatni. Vubec nic nemam proti HHF a souhlasim, ze jel naprosto sqele. Proste se mi zda jen nefer, strilet pouze Barika. Tot vse.
Pro vsechny ostatni. Vubec nic nemam proti HHF a souhlasim, ze jel naprosto sqele. Proste se mi zda jen nefer, strilet pouze Barika. Tot vse.
Takova ta blba zviratka od Disneye byli Tupouni, ne Tuponi 😃. Neboj, dival jsem se na to nekolikrat, az jsem doma dostal sprdaka. Proste tam baryk nemel co delat. Kdyz se nevejdu, tak se necpu. Viz souboj HHF s Nickem v zaveru. V jednom jedinem okamziku mel HHF alespon teoretickou snci ho predjet. Asi by bylo jednoduche mu do tam poslat uplne stejne, kdyby na to prislo. Ovsem jednak takhle HHF nejezdi, druhak by si mohl zrasit karu a rijit o body. Ale neudelal to, na rozdil o RB. Howgh.
Ahoj lidičkové! VC Austrálie nám skončila. Šumi vyhrál zcela zaslouženě, David byl tentokrát viditelně lepší Roubense, Mika nedojel....co chcete více slyšet? Montoya se předvedl velmi dobře, líto je mi HHF, nebýt té kolize, mohl dopadnout mnohem lépe. Avšak další smrt traťového komisaře je stínem přicházejícího deště....kolik těch nehod ještě bude, než se to změní? Jinak ten komentář na Primě jste již okomentovali....souhlasím, byl to děs. Můj návrat s jiných dimenzí je ale krutý, vidím docela rudě 😄....však za 14 se to změní....tedy doufám...ferrari bude letos brutálně silné...
Anathemko, co nadelas? Ja bych byl radsi kdyby se to na cele zaclo trochu hybat, vzdyt poslednich 13 sezon vitezily jen Williamsy, Benettony, McLareny a Ferrari. Krome nich 3 x Jordan a jednou Stewart... Trochu malo... Podle me je F1 nuda, i kdyz si nenecham ujit zadny zavod a stale vyrabim sve statisticke tabulky (po trech letech jsem lehce za polovinou).
Myslim ze je zbytecny hned nekoho soudit ... takove veci se proste stavaji a myslim ze zrovna tady maji vinu oba a to proto ze byli prilis premotivovany , nervy na uzde neudrzel ani jeden ... Frentzenovi muselo bejt jasny ze kdyz Barichelo nepribrzdi ze dojde ke kontaktu ...a Barichelo nijak nedaval najevo svoji ochotu brzdit ... kdyby si Frentzen myslel ze byl prachsproste sestrelen a ze je v tom zcela nevinne tak by jiste hlasite protestoval jak to ma ve zvyku ale on mlci .. proc asi ... vi ze to proste k zavodum patri , nekdo neudrzi nervy na uzde a je to hotovy a uz se to stalo snad uplne vsem a je to soucast F1 po celou jeji historii tak bych z toho nedelal vedu ... hlavne ze se nikomu nic nestalo ... Jeste mi to pripomelo podobnou situaci jak Schumacher sestrelil Hilla v Australii tak vsichni obvinovali Schumachera pritom byl ve stejne pozici jako HHF akorat Hill byl mozna trosku dal nez Barrichelo ... Schumacherovi taky muselo bejt jasny ze kdyz Hill nepribrzdi tak dojde ke kontaktu ale byl tam prvni a jel si tvrdohlave svoji stopu jako HHF ... a HHF nikdo neobvinuje ,Schumachera tenkrat jo ... ze by jinej metr ? Vpzomente si na minulej rok v Italii kdo ze to tam zpackal ??? a jaka z toho byla mela ... nebo jeste hloubeji do pameti co Sennuv styl ??? presto si o vsech techto jezdcich vcetne HHF myslim ze jsou proste skveli ...
Neomlouvam Barichela ale takove veci se proste stavaji ...
Neomlouvam Barichela ale takove veci se proste stavaji ...
Mas recht
Uz toho nechte, slo vlastne jen o bod, narozdil od toho zahynul clovek, coz ne nesrovnatelne dulezitejsi. Jde o zacatek, HHF ukazal, ze jeho Jordan bude hodne rychlej, takze jsem spokojeny.
Nejlepsi tupoun byl Stoupa 😄
Neda se srovnavat tohle a Schumi v 97, to je prece uplne jine, Villeneuve byl tehda pred nim, od Schumiho to byla tehda nejvetsi prasarna, krera je v F1 tak jednou za 5 let.
To, ze by mel ze smrti Schumi radost, muze rict jen naprosty vymatlanec..
Nejlepsi tupoun byl Stoupa 😄
Neda se srovnavat tohle a Schumi v 97, to je prece uplne jine, Villeneuve byl tehda pred nim, od Schumiho to byla tehda nejvetsi prasarna, krera je v F1 tak jednou za 5 let.
To, ze by mel ze smrti Schumi radost, muze rict jen naprosty vymatlanec..
Co říkáte na to, že se paradoxně zvýšila rychlost. Můj názor je, že to zapříčinila hlavně válka pneumatik...
to som zase ja.Moj sef ma dnes dovolenku, tak "jsem se rozjel". Mam pocit,ze vacsina zo skalnych tu je Ferraristov (ich nazor je mi zcela jasny), ale aj tak, ako si vysvetlujete ten super vysledok Sauberov?Myslite si, ze ti dvaja mladici su fakt taki dobri, alebo mali stastie,ze
"sa este nezabili"?
"sa este nezabili"?
Barako, ja myslim, ze se zname docela dobre na to, abys vedel, ze nejsem nijak konfliktni typ a ani nemam ve zvyku nadavat. Oba dva se v teto situaci divame na vec z opacnych stran, coz je pochopitelne, vzhledem k nasemu "zamereni" 😃 Mozna, ze kdybysme sedeli v hospode a koukali na to spolu, tak bysme se hadali mnohem vice. Moje reakce bylo proste primo umerna zklamani, ktere zavladlo po tom, co jsem videl HHF valet se v trave. Mel jsem nervy napnuty k prasknuti, preci jen Jordan nevstupoval do sezony jako staj, ktera oplyva spolehlivosti.
Doufam, ze uz nase debata bude v umosnych mantinelech a sam za sebe slibuji, ze se nenecham unest 😃
Doufam, ze uz nase debata bude v umosnych mantinelech a sam za sebe slibuji, ze se nenecham unest 😃
Fenixi, ano zname se dobre a proto si myslim, ze doslo k nedorozumeni. Ja jsem se nechtel zastavat Rubense, protoze to byla jeho chyba. Jen jsem chtel upozornit na to, ze v tom zavode bylo vice nefer zakroku, ale vsude se jen nadava na Rubense. Jinak s Tebou souhlasim a jsem rad, ze se na F1 divam v klidu domova, nez nekde v restauraci, plny priznivcu bzuciho hmyzu. 😄)
mě opravdu pobavil - Brazílie - banánová republika, to se povedlo, Brazílie je na tom 3x lepší než my, hihihi. Co se týče Barrichella - holt se moc cpal kupředu a přehnal to, ale nakonec na tom prodělal, protože si poškodil závěs kola a předjel ho Coulthard.
ten jeho komentář k závodu mne také velmi pobavil,..je to holt zřejmě nadějný humorista,...jak si tak vzpomínám i z jeho "testů" automobilů. No nic, každý nemůže vědět všechno. I když zavěrečné hodnocení je asi nejlepší...RB prý podal průměrný výkon,...no nevim kdo by dokázal tolik kol s poškozeným závěsem p5edn9ho kola DC úspěšné blokovat,.., pak prý DC provedl brilantní předjížděcí manévr na RB,...viz výše,...asi to možná na DC jezdecké umění bylo brilantní,...že RB konečně předjel,...(podle některých zpráv,..na TV to nějak režie nestihla,ostatně jako celý závod, byl prý RB zablokován pomalejším jezdcem), atd, no a konečně HHF si za to myslim mohl i hodně sám,... RB by ho stejně předjel v dalším kole,Ferrari bylo vyjimečně velmi rychlé, tak ta zavíračka neměla velký smysl,..ale je mi jasné že nikdo svou pozici zadarmo nedá...-tady by to byl ovšem velmi rozumný tah..., HHF tak mohl bojovat možná i o celkově třetí místo po vypadnutí MH a hodně bych mu to přál. Toť moje subjektivní hodnocení s velkou snahou o vysokou objektivnost 😊)))
P.S. co se týče JV,...myslím si že jeho jezdecký styl začíná byl velmi nebezpečný,... není to poprvé co do někoho netrpělivě najel, ...i když tato poslední nehoda ho už snad poučí, že není třeba otce kopírovat,...
P.S. co se týče JV,...myslím si že jeho jezdecký styl začíná byl velmi nebezpečný,... není to poprvé co do někoho netrpělivě najel, ...i když tato poslední nehoda ho už snad poučí, že není třeba otce kopírovat,...
Alfisto, mala poznamecka ke srovnani Gillese a Jacquese: Gilles sice jezdil jako dabel ale Zolder 1982 byla nestastna nahoda (ne ta havarie ale to co se stalo bezprostredne potom, to proc Gilles musel zemrit).
S tou Brazilií- V F1 a ve fotbalu jsou na tom určitě líp než my, ale tady byla myšlena ekonomika a tam na tom nejsou zrovna moc růžově, ale to jen tak na okraj.
To oskarko: Mladíci jeli dobře, ale k umístění jim pomohli spíš havarie jezdců před nimi (Villeneuve, R. Schumacher, Hakkinen...).
To oskarko: Mladíci jeli dobře, ale k umístění jim pomohli spíš havarie jezdců před nimi (Villeneuve, R. Schumacher, Hakkinen...).
Souhlas. Jen bych chtel rict, ze pan Zustak je opravdu "odbornik" a o F1 pise dle meho soudu pouze na zaklade jakychsi prectenych zprav a ne z vlastnich zkusenosti. Pokud ovsem pise nazory vlastni, tak ho timto lituji a doporucil bych mu, aby se venoval praci jakekoliv, ale jine! (viz jeho rozbor tymu pred zacatkem sampionatu)
Fenixi, Martin jeste neni takova hruza proti p. Minarikovi a ostatnim esum z Automedie. Ten sice ted pise nejen o F1 (radsi) ale stejne je to hruza (viz jeho blaznive statistiky, urcite az vyhraje Michelin, pan Minarik napise po kolika to bylo dnech 😃)) A jsem presvedecen ze pokud si myslite vsichni ze jste co se tyce formule 1 vetsi esa nez p. Zustak, neni problem napsat na adresu tomas@auto.cz a dohodnout se na nejake spolupraci.... Panove, kritizovat umi kazdy, tak se ukazte!!!!
Ne ja se nedomnivam, ze jsem eso F1, ale myslim si, ze pokud ctu periodikum formule1.cz, tak mam pravo na kritiku. Me se nejedna ani tak o historka fakta, ve kterych jsi ty zcela jiste odbornik. Jde mi spis o vecnou podstatu nekterych nazoru. Napriklad davat formuli jedna blatniky, jak p. Zustak naznacil a hlavne poukazal na "vyhody", teda promin, ale to snad bylo mysleno ze srandy. No a jak jsem jiz naznacil, jeho preview tymu pred zacatkem.
Ze jsou jinde vetsi odbornici, tomu verim. Vzdyt i tady se jich par najde 😉)
Ze jsou jinde vetsi odbornici, tomu verim. Vzdyt i tady se jich par najde 😉)
Dovolim si oponovat - po 'blatnicich' jak to nazyvas ty volal treba i Michael Schumacher a havarii, kterou argumentoval zejmena bylo Fittipaldiho salto v Monze 94. Ja si taky dokazu predstavit, ze by monoposty mely vzadu neco jako u motokar a myslim si, ze se to casem skutecne objevi.
Hmm v tom pripade to ale uz nemusime nazyvat formuli, ale budou to prachsprosta GTcka. Zachvili totitz dame na blatniky zasterky, aby se pilot nezranil, az pojede v desti za souperem, pak tam dame narazniky, aby se nelamali kridla, potom treba jeste kryt kokpitu, aby na piloty neprselo. No to bude parada 😒( Hlavne ze budou reklamni plochy!!!
Fenixi, podivej se na tohle. Nevypada to tak hrozne, ne? 😉
[odkaz]
[odkaz]
to Villeneuve: vyzera to super, ale myslim, ze by to zmenilo prudenie vzduchu smerom nahor nad spojler = pritlak v *. Ale nie som technik, ak sa k tomu viete fundovane vyjadrit, budem rad.
Vypada to super ( F1 s blatniky ), ale spis uz to je placka a ne F1. Zakryt tomu jeste predni gumy, tak je z toho otevreny prototyp.
Vzdyt takovahle auta jezdila Interserii, monoposty formule 1 a CART se zakrytymi koly. Ale od tusim lonska tento predpis neplati. A Interserie stale preziva. A prece i Adamek jezdil na Marchu s motorem Audi, coz nebylo nic jineho nez F2ka se zakrytymi koly podle predpisu serialu CanAm.
2 Jacques: Aha, Ty jsi trosku mladsi nez ja, to Te omlouva. No ale aspon si trosku rozsiris vedomosti. Mas nekde to avicko? Ten gif co mam je dost na prd. Jestli jo, posli prosim na the.ghost@podvodnik.cz. Mail nejaky to mega prezije 😄 Fenixi, dobra dobra, byla to debata o nicem 😄
2Alex - Pokud to najdu, tak to poslu, nejdrive pristi tyden. Stahoval jsem to tusim z www.f-1.ru/video, ale uz to tam neni. Je tam ale spousta dalsich videi.
Dik za adresu, ale nefunguje mi zhola nic, ani jeden link na video. Pritom jsou tam videa ktery spoustu let shanim. Ale po jakemkoli kliknuti na obrazek pod nimz je ukryta dalsi html page mi ji browser nemuze otevrit 😒((
Ja jsem s tim mel drive taky nejake potize. Dneska jsem si to pote co jsem ti poslal ten link otevrel a vsechno jelo v pohode. Takze jsem asi hodinu cucel na videa. Jediny problem byl ten, ze jsem byl ve skole na cviceni a tak z neho vim *.
Nazdar,
hele, vi nekdo tady, co je to ten system kontroly prokluzu. Zkuste to vysvetlit i absolutnimu laikovi. K cemu je to dobre a tak. Dik D.
hele, vi nekdo tady, co je to ten system kontroly prokluzu. Zkuste to vysvetlit i absolutnimu laikovi. K cemu je to dobre a tak. Dik D.
To je jednoduchy, kdyz chce kolo proklouznout, tak se automaticky ubere plnyn, takze kolo neproklouzne 😄
a jeste jedna zvidava otazky. Proc je to zakazany? D.
Bylo to zakazany, aby to nezvyhodnovalo techniku oproti jezdcum, ale nedalo se to moc dobre kontrolovat, takze to bude od GP Spanelska zase povoleno. Mozna pak uvidime, jak nektere staje zniceho nic jezdi oproti ostatnim hure.
Jenom reakce technickeho puntickare - neubere se plyn, to by bylo moc pomale. Jednodussi je behem jedne otacky klikovky nevstriknout do 1-2 valcu benzin a tak omezit vykon o 10-20% (ovsem za cenu nepravidelneho chodu a poklesu otacek).
Se zajmem jsem si precetl vase komentare. Diky za negativni ohlasy i za ty, ktere se me pokouseli "branit".
Novinarska prace pochopitelne neni jednoducha a nikdo se nezavdeci vsem a ani se nevyvaruje chybam.
Par poznamek😒br />
a) Beru ze Barrichello nemohl jet tak rychle jak by si pral, jelikoz si kolizi s HHF poskodil geometrii kol. Problem byl v tom, ze jsem komentar psal v dobe, kdy tato informace jeste nebyla zverejnena. Na rozdil od vsech, kteri me komentare
pozdeji ctou, nemam ten luxus pockat tyden az se vsechny staje a tymy vyjadri a najdou vymluvy pro svuj slaby vykon
b) Predjizdeci manevr DC na Barrichella - kdokoliv si mysli, ze predjet nekoho vnejskem do zatacky je jednoduche, by se mel podivat kolik takovych manevru se rocne uskutecni. Na situaci nemeni nic ani to, ze Alonso Barrichella zablokoval a tudiz DCmu umoznil dostat se do aero stinu Ferrari. Predjizdeci manevr byl vsak dokoncen az v brzdne zone, tudiz nebyl vubec tak jednoduchy , jak si nekteri z vas mysli.
c) Kryt kol ala motokary. Pochopitelne ani ja nejsem fanouskem toho, aby se z F1 stala Interserie. Musime si nicmene uvedomit, ze pokud chceme zabranit opakovani kolizi jake se staly v pripade G.Villeneuveho 82, C.Fittipaldiho 93 nebo Jacquese v Melbourne, pak se nejak musi zabranit primemu dotyku kol. Muj komentar se snazil hledat cesty, jak toho dosahnout. Pokud ma nekdo lepsi reseni, dejte mi vedet a muzeme spolecne napsat Maxi Mosleymu do FIA.
d) Srovnani Brazilie a CR. Trochu optimismu pratele, CR neni tou nejhorsi ekonomikou na svete. V Sao Paolo ziji dobre dva miliony z celkovych nejakych 15mil v chatrcich bez elektriny, vody ci plynu. Kdo chce tvrdit, ze podobne zle jsou na tom obyvatele Prahy by se mel jet do Brazilie na vlastni oci podivat. (Tim nechci tvrdit, ze jsem tam uz byl).
e) Pokud jde o mou objektivnost, samozrejme ma daleko do idealu, na rozdil od drtive vetsiny z vas, kdo do teto rubriky prispivaji, nejsem ale skalnim fanouskem ani McLarenu ani Ferrari, takze se nedivam na udalosti vasemi cervenymi nebo sedymi brylemi. Proto neni divu, ze se nekterym z vas me komentare nezamlouvaji. Az me nekdo zacne kritizovat, ze ve svych clancich prilis basnim o Sennovi nebo Montoyovi, pak kritiku beru na sve triko, nebot tito dva jezdci byli nebo jsou jedini, kvuli nimz bych se dal strhnout k neobjektivnosti.
f) Ohledne slabsich tymu ve startovnim poli - byt se Sauber nakratko dostal do prvni desitky (hlavne zasluhou pneumatik Bridgestone, ktere byly v Melbourne mnohem lepsi nez Michelin, a mozna nepovolenemu pouziti kontroly trakce), nic to nemeni na situaci ze tymy bez tovarnich motoru a se slabsimi financnimi prostredky jako Arrows, Prost, Sauber, Minardi atd. budou a zustanou z dlouhodobe perspektivy na konci startovniho rostu. To je proste fakt, ktery budeme muset akceptovat. Sauberuv priklad z minulych let ukazuje, ze jedna vlastovka jaro nedela a svycarska staj pokazde po slibnem startu do noveho rocniku kolem poloviny sezony propadne do prumeru.
g) Pro ty z vas, kteri se ptaji na me zkusenosti s F1, pak se tomuto sportu venuji od roku 1985 a sledoval jsem minimalne 80% vsech velkych cen, ktere se od te doby jely. Rozsahly archiv obsahuje videozaznamy a sestrihy od roku 1970, vsechny vytisky anglickeho odborneho tydeniku Autosport 1983-2001, a zhruba stovku knih prevazne publikovanych v Anglii (autori jako C.Hilton, N.Roebuck, D.Tremayne, A.Henry, J.Saward, D.Jenkinson, G.Donaldson atd). K dispozici mam rovnez statisticke knihy jako Grand Prix Data Book 3 (Hayhoe), Who's Who od S.Smalla popisujici karieru vsech pilotu, kteri kdy v MS F1 startovali 1950-1999 a publikace P.Sheldona The Grand Prix and Voiturette Racing s detailnimi statistickymi daty z kazdeho zavodu F1 historie.
Jinak nechci timto nikoho odrazovat od konstruktivni kritiky kterou timto beru i vitam.
S pozdravem
Martin Zustak alias Charlie
Novinarska prace pochopitelne neni jednoducha a nikdo se nezavdeci vsem a ani se nevyvaruje chybam.
Par poznamek😒br />
a) Beru ze Barrichello nemohl jet tak rychle jak by si pral, jelikoz si kolizi s HHF poskodil geometrii kol. Problem byl v tom, ze jsem komentar psal v dobe, kdy tato informace jeste nebyla zverejnena. Na rozdil od vsech, kteri me komentare
pozdeji ctou, nemam ten luxus pockat tyden az se vsechny staje a tymy vyjadri a najdou vymluvy pro svuj slaby vykon
b) Predjizdeci manevr DC na Barrichella - kdokoliv si mysli, ze predjet nekoho vnejskem do zatacky je jednoduche, by se mel podivat kolik takovych manevru se rocne uskutecni. Na situaci nemeni nic ani to, ze Alonso Barrichella zablokoval a tudiz DCmu umoznil dostat se do aero stinu Ferrari. Predjizdeci manevr byl vsak dokoncen az v brzdne zone, tudiz nebyl vubec tak jednoduchy , jak si nekteri z vas mysli.
c) Kryt kol ala motokary. Pochopitelne ani ja nejsem fanouskem toho, aby se z F1 stala Interserie. Musime si nicmene uvedomit, ze pokud chceme zabranit opakovani kolizi jake se staly v pripade G.Villeneuveho 82, C.Fittipaldiho 93 nebo Jacquese v Melbourne, pak se nejak musi zabranit primemu dotyku kol. Muj komentar se snazil hledat cesty, jak toho dosahnout. Pokud ma nekdo lepsi reseni, dejte mi vedet a muzeme spolecne napsat Maxi Mosleymu do FIA.
d) Srovnani Brazilie a CR. Trochu optimismu pratele, CR neni tou nejhorsi ekonomikou na svete. V Sao Paolo ziji dobre dva miliony z celkovych nejakych 15mil v chatrcich bez elektriny, vody ci plynu. Kdo chce tvrdit, ze podobne zle jsou na tom obyvatele Prahy by se mel jet do Brazilie na vlastni oci podivat. (Tim nechci tvrdit, ze jsem tam uz byl).
e) Pokud jde o mou objektivnost, samozrejme ma daleko do idealu, na rozdil od drtive vetsiny z vas, kdo do teto rubriky prispivaji, nejsem ale skalnim fanouskem ani McLarenu ani Ferrari, takze se nedivam na udalosti vasemi cervenymi nebo sedymi brylemi. Proto neni divu, ze se nekterym z vas me komentare nezamlouvaji. Az me nekdo zacne kritizovat, ze ve svych clancich prilis basnim o Sennovi nebo Montoyovi, pak kritiku beru na sve triko, nebot tito dva jezdci byli nebo jsou jedini, kvuli nimz bych se dal strhnout k neobjektivnosti.
f) Ohledne slabsich tymu ve startovnim poli - byt se Sauber nakratko dostal do prvni desitky (hlavne zasluhou pneumatik Bridgestone, ktere byly v Melbourne mnohem lepsi nez Michelin, a mozna nepovolenemu pouziti kontroly trakce), nic to nemeni na situaci ze tymy bez tovarnich motoru a se slabsimi financnimi prostredky jako Arrows, Prost, Sauber, Minardi atd. budou a zustanou z dlouhodobe perspektivy na konci startovniho rostu. To je proste fakt, ktery budeme muset akceptovat. Sauberuv priklad z minulych let ukazuje, ze jedna vlastovka jaro nedela a svycarska staj pokazde po slibnem startu do noveho rocniku kolem poloviny sezony propadne do prumeru.
g) Pro ty z vas, kteri se ptaji na me zkusenosti s F1, pak se tomuto sportu venuji od roku 1985 a sledoval jsem minimalne 80% vsech velkych cen, ktere se od te doby jely. Rozsahly archiv obsahuje videozaznamy a sestrihy od roku 1970, vsechny vytisky anglickeho odborneho tydeniku Autosport 1983-2001, a zhruba stovku knih prevazne publikovanych v Anglii (autori jako C.Hilton, N.Roebuck, D.Tremayne, A.Henry, J.Saward, D.Jenkinson, G.Donaldson atd). K dispozici mam rovnez statisticke knihy jako Grand Prix Data Book 3 (Hayhoe), Who's Who od S.Smalla popisujici karieru vsech pilotu, kteri kdy v MS F1 startovali 1950-1999 a publikace P.Sheldona The Grand Prix and Voiturette Racing s detailnimi statistickymi daty z kazdeho zavodu F1 historie.
Jinak nechci timto nikoho odrazovat od konstruktivni kritiky kterou timto beru i vitam.
S pozdravem
Martin Zustak alias Charlie
No Charlie, musim uznat ac znacne dlouhe, jsou tve odpovedi dost dobre. Musim taky priznat, ze ackoliv mam taky pocit, ze jsi mnohdy neobektivni (ja mam ty cerveny brejle 😊) tak jsem se loni vzdycky celkem tesil, az vyjde, jak to videl Charlie. Takze jedno plus pro tebe, jak za clanky, tak - a to hlavne - za tuhle odpoved.
to Orpheus> ty stale jeste zijes ? Neni mozna 😃) a proc jsi nejezdil formulky - moc prace ?
Cus Fija, jasne ze ziju, jen nejak nestiham. Formulky jsem nejezdil a nejezdim, protoze moje PC nejak nestiha 😄 Konkretne nejsem schopen se dostat na zatizeni procesoru pod 100%. Leda bych vyhodil uplne vsechno z grafiky, ale pak je to uplne hrozny. Takze dokud nedojde k novelizaci meho HW, jsem jaksi mimo hru.
mozna Charlie jedna otazka - z ceho soudis, ze Sauber pouzival neopravnene kontrolu trakce ?
Omlouvam se, ze to je v anglictine - nemam bohuzel cas to prekladat (prevzato z webstranky Autosportu) 😒br />
Heinz-Harald Frentzen has clarified his comments about his belief that Ferrari-engined cars have the potential to run a form of traction control.
The Jordan ace spoke out again after his comments on his website were interpreted by controversial German tabloid newspaper “Bild”-Zeitung as an attack on Sauber’s Nick Heidfeld, who uses a Petronas-badged Ferrari engine. Frentzen stands by his theory, however, that Ferrari’s engineers have found a way around the traction control ban, which ends at next month’s Spanish GP.
“In the past 18 races, I had plenty of opportunity to trail behind Ferrari cars or machinery powered by Ferrari engines,” said Frentzen. “And one thing was particularly remarkable: out of tight corners, these cars had a pretty stunning acceleration, combined with a misfiring engine. “For me, it is beyond doubt that somehow Ferrari managed to develop an engine software which reduces the power by a certain margin to the extent that the driven wheels don’t spin.
“It cannot be ignored that something like that exists, there is simply no room for a discussion about that. On the other hand, however, you can discuss if the device that exists is legal or illegal. I believe that Formula 1 – thanks to its brilliant engineers – progressed into an area which is hard to be defined even by the FIA. And this is exactly why the FIA opted for the right consequence to change the rules in order to legalise traction control in the future.”
Heinz-Harald Frentzen has clarified his comments about his belief that Ferrari-engined cars have the potential to run a form of traction control.
The Jordan ace spoke out again after his comments on his website were interpreted by controversial German tabloid newspaper “Bild”-Zeitung as an attack on Sauber’s Nick Heidfeld, who uses a Petronas-badged Ferrari engine. Frentzen stands by his theory, however, that Ferrari’s engineers have found a way around the traction control ban, which ends at next month’s Spanish GP.
“In the past 18 races, I had plenty of opportunity to trail behind Ferrari cars or machinery powered by Ferrari engines,” said Frentzen. “And one thing was particularly remarkable: out of tight corners, these cars had a pretty stunning acceleration, combined with a misfiring engine. “For me, it is beyond doubt that somehow Ferrari managed to develop an engine software which reduces the power by a certain margin to the extent that the driven wheels don’t spin.
“It cannot be ignored that something like that exists, there is simply no room for a discussion about that. On the other hand, however, you can discuss if the device that exists is legal or illegal. I believe that Formula 1 – thanks to its brilliant engineers – progressed into an area which is hard to be defined even by the FIA. And this is exactly why the FIA opted for the right consequence to change the rules in order to legalise traction control in the future.”
aha, takze kdyz HHF neco rekne, tak ma automaticky pravdu !? On ma na to patent ? Teda tohle jako argument neberu ... navic, Sauber od Ferrari sice bere motory, ale elektroniku a prevodovky ne. Prost bere nejen motory, ale i vyse zminene veci, a na ten si nikdo nestezoval (zrejme proto, ze se Heinzovi podarilo Prost predjet) ... prebirat to takhle neni fer. Nemyslis ? Ja ted nespekuluju o tom, jestli to je nebo neni pravda (nazor mam, ale neni dulezity). Dulezite je, ze tvuj komentar neni nezavisly, pritom sam rikas, ze nemas cas cekat na vyjadreni jednotlivych tymu, ale pak vyjadreni Heinze slepe prevezmes ... no, ctu tve komentare rad, ale tohle se mi fakt nelibi ... neni to objektivni, a o objektivitu by ses mel snazit predevsim, ne ?
ZA PRVE: v zadnem "oficialne" publikovanem clanku jsem neuvedl, ze Sauber kontrolu trakce opravdu pouzil.
ZA DRUHE: ve svem prispevku ze vcerejska jsem doslovne rekl "a mozna nepovolenemu pouziti kontroly trakce", cimz je jasne receno, ze to byl
jen prevzaty komentar HHF, ktery nemusel byt objektivni.
ZA TRETI: Kdyz uz jsme u toho, jezdci F1 jsou asi jedini, kteri mohou rict, zda motor jezdce pred nimi pri vyjezdu ze zatacek "zni divne" nebo ne.
Takze nam nezbyva nez HHF verit nebo neverit nebo
se zeptat dalsich jezdcu aby toto potvrzeni vyvratili nebo potvrdili.
Nezlob se, ale budu se muset zase odmlcet,protoze tato diskuze nema opravdu cenu. Snazis se me chytit na kazdou malickost, kterou vypustim do eteru - a to je velice jednoduche protoze kazda zivotni situace se da hodnotit z mnoha stran.
Jinak diky vsem tem, kteri si sahli na srdce a
uznali, ze s jejich objektivitou to rovnez neni prave ruzove 😄Zdravi Charlie
ZA DRUHE: ve svem prispevku ze vcerejska jsem doslovne rekl "a mozna nepovolenemu pouziti kontroly trakce", cimz je jasne receno, ze to byl
jen prevzaty komentar HHF, ktery nemusel byt objektivni.
ZA TRETI: Kdyz uz jsme u toho, jezdci F1 jsou asi jedini, kteri mohou rict, zda motor jezdce pred nimi pri vyjezdu ze zatacek "zni divne" nebo ne.
Takze nam nezbyva nez HHF verit nebo neverit nebo
se zeptat dalsich jezdcu aby toto potvrzeni vyvratili nebo potvrdili.
Nezlob se, ale budu se muset zase odmlcet,protoze tato diskuze nema opravdu cenu. Snazis se me chytit na kazdou malickost, kterou vypustim do eteru - a to je velice jednoduche protoze kazda zivotni situace se da hodnotit z mnoha stran.
Jinak diky vsem tem, kteri si sahli na srdce a
uznali, ze s jejich objektivitou to rovnez neni prave ruzove 😄Zdravi Charlie
hele Charlie, nesnazim se slovickarit. Jestli se te dotkne, kdyz ti nekdo napise neco, co se ti nelibi, je to smutne a jediny, kdo s tim muze neco delat, jsi ty sam. Dobre, budu si to pamatovat a nebudu te obtezovat dalsimi prispevky, jestli je to to, cehos chtel dosahnout. Jen jsem si myslel, ze i lide pisici na internetu maji snahu "na sobe pracovat" a pripadne pripominky si prebrat nebo obcas i vzit k srdci... a melo by byt cti kazdeho publicisty, stat za svymi slovy. Kontext pro mne proste vyznel tak, ze jsi o tom presvedcen (nebo je to takove to nezalovatelne "ale co kdyby" ?), asi jsem dement a nepochopil jsem to. Opravdu se ti hluboce omlouvam.
Moc pekna odpoved, gratuluji, muselo te to stat prsty 😃 Co se tyce te objektivnosti. Ja se na svet taky snazim koukat bez bryli, i kdyz v mnohych okamzicich se moje "zlute" bryle nezaprou. Tim narazim na svuj komentar k situaci HHF vs Barrichello. Jinak tvoje clanky ctu rad, jen me proste nepotesila tvoje prognoza, ktera se ti proste dle meho soudu nepovedla. Ja vim, ze prognozy se pisou ve spekulativnim duchu, ale kdyz uz jsem se zastavil u Jordanu, tak proste nechapu, jak jsi mohl ve sve prognoze vychazet ze sezony 2000, kdyz Jordan ma tovarni Hondu a kompletne je to jiny tym. A ty jsi byl schopen posunout Jordan nekam na 6. misto. Je mozne, ze tam nakonec skonci, ale osobne se domnivam, ze ani Renault, ani BMW na Hondu mit nebudou. Ale to je taky spekulace 😉
Zajímavý výklad, abych se vyjádřil ke mnou kritizovyným bodům: to byly za A) Brazílie - ekonomika - ono je pravda, že je řada chudých v Sao Paulu a nejenom tam, jenže u nás jsou též bezdomovci(akorát že nebydlí v chatrčích ale Na Hlavním nádraží, na ulici apod) a nejenom oni se mají špatně. To že je jich v Brazílii tolik je dáno tím, že Brazílie je 4 vetší než my. to si musíme v první řadě uvědomit a v druhé, že je to nejvyspělejší země z Jižní Ameriky. Jinak s tvou odpovědí souhlasím. Za B) co se týče slabých týmů: jedna vlaštovka jaro nedělá, to je pravda, ale dle tvého hodnocení před začátkem sezony bys e nemyěly Minardi a Arrows kvalifikovat do závodu. Jak si sám viděl, nestalo se tomu tak. A úspěch Sauberu to dokazuje(ne že bych nějak fandil suberu). A uvádět Marquese jako příkla😜 byla to smůla, že Minardi nemělo náhradní vůz, a tyk , že Marques stojí jako pilot za velký kulový narozdíl od Alonsa. To je vše.
Fenixi, Tve pravo na nazor Ti nikdo neubira. Ale je subjektivni stejne jako nazor Martina Zustaka, ktery ma tu moznost ho zverejnit verejne. Neco pro Jacquese: Fittipaldiho akrobacie na cilove rovince v Monze se odehrala uz o rok drive, v devadesatem tretim. Chudak Christian, chtel bodik, taxe vznesl aby byl rychlejsi a nakonec stejne doklouzal sedmy 😃)) To byl vtip. samozrejme, vypadalo to dost divoce (zrovna tenhle tyden jsem si stahnul animovany gifik) a nastesti se mu nic nestalo, auto to celkem prezilo...
Ano je subjektivni to nepopiram, ale alespon si myslim, ze se opiram o nejaka fakta, narozdil od p. Zustaka, ktery zaplacl misto nejakymi bohapustymi spekulacemi. Ale to je jedno, koncim s touto debatou 😃
Hm, rozproudil jsem tu zajímavou debatu, mě se hrozně líbí komentáře p. Zušťáka ke slabším týmům - cituji zůstanou na chvostu startovního pole stejně jako v minulých letech - jak může vědět, jestli se nestane to, co se stalo Sauberu v Austrálii??? Asi to bude jasnovidec. P.S. s tou spoluprácí - to by šlo, bral bych články o Minardi a Rubensovi!
2Alex: Diky za opravu. Ja to znam taky jenom z nejakeho avicka (ktere jsem si stahoval prave po onom vyroku Michela Schumachera), tehdy mi bylo nejakych ctrnact a vzhledem k tomu, ze F1 v televizi nebyly, tak jsem tak akorat stihal sledovat vysledky.
Ten *** to napsal na www.*.cz kde se daj pridavat komentare k clanku. bylo to u clanku o zavode.
2 Dizzy, souhlas. Stoupa byl nejlepsi 😄 Jo a HHF jede letos super a ja pevne doufam, ze se do boju o vence zapoji. Jsem Ferrarista, ale cerveno-bilo-cerny stupne vitezu zacinaj bejt nudny.
Mladici Sauber - voba jeli moc dobre. Asi ne nadarmo se NH rikaho "Kvík Nik" 😄KR se to naucil na motokarach. Mozna v Radotine nebo tak 😄 Mimochode v zime to tam stoji za..., protoze to klouze.
2 Dizzy, souhlas. Stoupa byl nejlepsi 😄 Jo a HHF jede letos super a ja pevne doufam, ze se do boju o vence zapoji. Jsem Ferrarista, ale cerveno-bilo-cerny stupne vitezu zacinaj bejt nudny.
Mladici Sauber - voba jeli moc dobre. Asi ne nadarmo se NH rikaho "Kvík Nik" 😄KR se to naucil na motokarach. Mozna v Radotine nebo tak 😄 Mimochode v zime to tam stoji za..., protoze to klouze.
2 Orpheus: vdaka za infos.Dost sila.Myslim,ze ked ho volas ***, trochu mu tym lichotis. My u nas hovorime,ze takyto typek je ko**t ako lampa, ibaze nesvieti.
Řekněte mi někdo, prosím, kde se daj shlídnout videa ? Tušim, že je v tom zapletenej compuserve, ale nejsem si jistej. Dík.
Pánové, také tipujete na formule1.cz výsledky závodů? Pochlubte se, jak jste na tom. Já získal ubohé 3 body. Ještě, že mě hoši z Ferrari nezklamali, jinak bych dopadl hůře.
Ja jsem udelal pet bodiku a to kuli tomu, ze jsem na posledni chvili hodil Rubina na druhy. Jinak bych mel jeste pecku navic. Slabota.
Tipuju, tipuju, ale na www.motorsport.com, soutez Formula 1 Pick 6. Ovsem vzhledem k tomu ze tam jde pouze o prestiz a nejsou zadne prize money ani vecne ceny, tak Vas to asi nikoho nezajima 😃)) Zase na druhou stranu muzete porovnat vysledky se svetovou konkurenci. Fenixi: no, jednou to tak dopadne, ze se F1 bude jezdit ve vozech se zakrytymi koly, s "bublinou" nad kokpitem a auta budou pohanena elektromotory... Silena vize co?
Ja tipuju na nuts.atlasf1.com - Bet your nuts. Tipuje se akorat na viteze podle vypsanych kurzu. Je to ale hodne o nahode, loni jsem se drzel dlouho v prvni stovce, pak meli uprostred sezony smolnou serii Schumacher a Coulthard a byl jsem v *.
Pick6 - loni jsem chytil akorat konec, letos na to nemam cas. A jeste jsem loni tipoval na www.motogp.com
Pick6 - loni jsem chytil akorat konec, letos na to nemam cas. A jeste jsem loni tipoval na www.motogp.com
Teď jsem se dočetl, že Regazzoni požaduje odstoupení Mosleyho, kvůli nehodě v Austrálii. Myslím, že trochu přehánějí. Bezpečnost musí být určitě vyšší, ale riziko úmrtí nikdy nikdo z žádných závodů neodstraní. A každý, kdo se těchto závodů účastní (závodník, pořadatel, divák) na sebe bere riziko, že se mu může něco stát, má to na každé vstupence. Podle mě je F1 jedním z nejbezpečnějších automobilových sportů na světě.
Jo, urcite je nejbezpecnejsi. Navic si myslim, ze monopost F1 je nejbezpecnejsi dopravni prostredek. Ovsem pro ty venku je to horsi 😒
Ja myslim, ze tady v CR je vubec tezky sehnat neco kvalifikovaneho o F1. Vzdyt jeste vcera svitil na teletextu 4. Panis. Proste dokud nebude jezdit F1 nejaky Cech, tak se bude o tento sport zajimat zlomek lidi 😒((
Tak ted stahuju plakaty letosni sezony a hodnotim pritom auta. To sou stejne vsechno nadherny stroje.
Ahoj chlapi, tak už jste si tipli na Malajsii? Na tomhle okruhu se zatím jeli dvě GP a obě vyzněli pro Ferrari. Doufám, že se jim bude dařit i teď a doplní je moji favoriti Villeneuve a Montoya.😃)
Ja bych na Montoyu nevsazel. V Australii jel pekne, ale Ralf se mi zda zatim lepsi. Villeneuve je ale dobrej typ. Minulej rok me prekvapila rychlost Hakkinena, ikdyz jsem nesledoval jestli jel po tolika kolech(jeden pitstop) na slickach. Tak me napada, jestli uz zacne FIA kontrolovat hloubku drazek (myslim 2.5mm) na ojetych gumach. To by asi Michelin dopad.
Tipl jsem si, je to takova jistota, ne prani
Joo, neco jsem tam nasazel. Taky verim, ze to vyzni pro Ferrari, ale Hakki bude nadrbanej jak stepni koza 😄 Davam ho na druhy. Ralf myslim pojede lip nez JPM, jenze bych moc nevsadil na motor BMW v tech podminkach. Totez pro Jordany a jejich prehrivani. Uvidime, libi se mi, jak se vsichni tesej a verej, ze to bude lepsi a ze si spravej chut.
Čauky lidi!Já osobně to tipuju v Malajsii na SCHUMIHO,ale i když to nerada přiznávám,Häkkinen bude tvrdej oříšek.A Coulthard ten se bude rvát jak lev.Uvidíme.Doufám jen,že Barrichello taky ukáže co umí.Čago!!Mějte se.YXka
nic osobniho proti Šumákovi, ale ta série už bude končit. Ne, nebude bourat, jak by si to jistě nějaký IQ machr přál. Jenom tentokrat nebude stačit McLarenum, to je celé....ANATHEMA
2 ANATHEMA - ahojky krasko. Nic osobniho proti tvymu odhadu, ale ta serie bude pokracovat 😄 Bude to myslim hezkej zavod. Ale verim Sumakovi, pred MH, dal se uvidi. Rad bych tam videl Barika, ale obavam se, ze na DCho nestaci. No uvidime.
Tusim, ze se v nedeli zase pojede ze zaznamu. Nemate negdo tuseni, jestli treba na webu nebude primej prenos? Negde? Nejak me nelaka, abych se vzbudil a slysel z radia vysledky a dalsi jako v Australii. Ptal jsem se na australskym webu a jediny misto, kam me odkazali, byla nejak ruska stranka. Jenze moje znalost rustiny je uz v nenavrtatnu, takze jsem to nigde nenasel.
Nevite negdo o nejaky strance? Dik
Nevite negdo o nejaky strance? Dik
Ja si minule pockal, zavrel jsem se do informacniho embarga, ale kdyz se vyboural Hakkinen, tak jsem se stejne podival na teletext ZDF. Asi to udelam i ted.
Pro všechny z jižních Čech a jižní Moravy: Přímý přenos určitě bude na ORF s bezkonkurečním komentářem Heinze Prülera!!!
ORPHEUS: Na webu mas "primy prenos" na teto adrese😒br />
[odkaz]
Kvalitu TV prenosu to ale nenahradi. Porid si satelit. Bud analogovy a mas RTL s reklamami, nebo digitalni s kartou na Premiere World a mas to bez reklam, vsechny treninky a jeste si prepinas mezi sesti kanaly (4 pohledy kamer, jeden kanal se vsemi ctyrmi kamerami najednou a jeden kanal s detailnim casovym servisem).
[odkaz]
Kvalitu TV prenosu to ale nenahradi. Porid si satelit. Bud analogovy a mas RTL s reklamami, nebo digitalni s kartou na Premiere World a mas to bez reklam, vsechny treninky a jeste si prepinas mezi sesti kanaly (4 pohledy kamer, jeden kanal se vsemi ctyrmi kamerami najednou a jeden kanal s detailnim casovym servisem).
A kolik stojí digitální satelit s kartou Premiere World, abych mohl sledovat formulky. Dávají tak pak i F3000?
Celkem by to melo stat kolem 20 000 Kc. Ja za to dal 22 000, ale kolega ma to same za 17 000. Holt mel stesti. 😄) Ale cim vic lidi si to bude porizovat, tim niz spadne cena. Jak je to s F3000, to nevim, ale je to prej spicka na fotbal, NHL, Cart a NBL. Me ani jeden z techto sportu nezajima, tak nevim. Az zacne sezona F3000 dam vedet.
Kdo ma zajem videt, jake zabery Premiere World nabizela pri GP Australie, muze si na mych strankach stahnout par videi.
[odkaz]
[odkaz]
Ta cena je doufam nafurt (teda ne ze bych si to chtel tedka porizovat), nebo je jenom na rok? To by bylo prece jenom pres tisicovku na zavod 😊
Jinak vygrabovane zabery prave z Bernievision jsou na www.f-1.ru
Jinak vygrabovane zabery prave z Bernievision jsou na www.f-1.ru
Ta cena je za satelitni komplet. Obnovovat se musi jen kody na karte. Ty se meni v ruzne periode a cena preprogramovani je 290 Kc. Minimalne vsak vydrzi na dva zavody.
A da se u nas sehnat i Bernievision v anglictine (nevim co je to za stanici), nebo jenom Premiere World?
Co ja vim, tak tuto digitalni televizi prebira hodne stanic. Italske, nemecke, spanelske, holandske, taky nejaka skandinavie atd. Z tech anglicky mluvicich to bude nejspis Sky, ale ta je silene draha. Zatim jsem nevidel jejich piratskou kartu nikde nabizet, takze solis v tvrdejch.
To se budu divat radsi zadarmo na Primu, aspon mam na koho nadavat 😄
kdyz jsem se dozvedel kolik veci uniklo dnes 'normalni' tak jsem rad ze mam ten digital. jenom opravuji, nedavaj CART ale INDY, CART je na Eurosportu. Ted zrovna je zavod, plus primej prenos z Italsky,Spanelsky a nemecky ligy, je na co koukat 😃))))
Friday Free Practice 2
Pos. No Driver / Team Time Gap
1 12 TRULLI - Jordan / Honda 1'38"846 201.878 km/h
2 1 M.SCHUMACHER - Ferrari 1'38"929 + 0'00"083
3 2 BARRICHELLO - Ferrari 1'38"931 + 0'00"085
4 4 COULTHARD - McLaren / Mercedes 1'39"300 + 0'00"454
5 18 IRVINE - Jaguar / Cosworth 1'39"520 + 0'00"674
6 3 HAKKINEN - McLaren / Mercedes 1'39"861 + 0'01"015
7 11 FRENTZEN - Jordan / Honda 1'40"197 + 0'01"351
8 19 BURTI - Jaguar / Cosworth 1'40"211 + 0'01"365
9 9 PANIS - BAR / Honda 1'40"229 + 0'01"383
10 5 R.SCHUMACHER - Williams / BMW 1'40"617 + 0'01"771
11 10 VILLENEUVE - BAR / Honda 1'41"003 + 0'02"157
12 16 HEIDFELD - Sauber / Petronas 1'41"027 + 0'02"181
13 7 FISICHELLA - Benetton / Renault 1'41"375 + 0'02"529
14 17 RAIKKONEN - Sauber / Petronas 1'41"592 + 0'02"746
15 14 VERSTAPPEN - Arrows / Asiatech 1'41"794 + 0'02"948
16 22 ALESI - Prost / Acer 1'41"834 + 0'02"988
17 8 BUTTON - Benetton / Renault 1'42"214 + 0'03"368
18 15 BERNOLDI - Arrows / Asiatech 1'42"541 + 0'03"695
19 23 MAZZACANE - Prost / Acer 1'42"563 + 0'03"717
20 20 MARQUES - Minardi / European 1'42"872 + 0'04"026
21 21 ALONSO - Minardi / European 1'43"107 + 0'04"261
22 6 MONTOYA - Williams / BMW 2'13"188 + 0'34"342
Pos. No Driver / Team Time Gap
1 12 TRULLI - Jordan / Honda 1'38"846 201.878 km/h
2 1 M.SCHUMACHER - Ferrari 1'38"929 + 0'00"083
3 2 BARRICHELLO - Ferrari 1'38"931 + 0'00"085
4 4 COULTHARD - McLaren / Mercedes 1'39"300 + 0'00"454
5 18 IRVINE - Jaguar / Cosworth 1'39"520 + 0'00"674
6 3 HAKKINEN - McLaren / Mercedes 1'39"861 + 0'01"015
7 11 FRENTZEN - Jordan / Honda 1'40"197 + 0'01"351
8 19 BURTI - Jaguar / Cosworth 1'40"211 + 0'01"365
9 9 PANIS - BAR / Honda 1'40"229 + 0'01"383
10 5 R.SCHUMACHER - Williams / BMW 1'40"617 + 0'01"771
11 10 VILLENEUVE - BAR / Honda 1'41"003 + 0'02"157
12 16 HEIDFELD - Sauber / Petronas 1'41"027 + 0'02"181
13 7 FISICHELLA - Benetton / Renault 1'41"375 + 0'02"529
14 17 RAIKKONEN - Sauber / Petronas 1'41"592 + 0'02"746
15 14 VERSTAPPEN - Arrows / Asiatech 1'41"794 + 0'02"948
16 22 ALESI - Prost / Acer 1'41"834 + 0'02"988
17 8 BUTTON - Benetton / Renault 1'42"214 + 0'03"368
18 15 BERNOLDI - Arrows / Asiatech 1'42"541 + 0'03"695
19 23 MAZZACANE - Prost / Acer 1'42"563 + 0'03"717
20 20 MARQUES - Minardi / European 1'42"872 + 0'04"026
21 21 ALONSO - Minardi / European 1'43"107 + 0'04"261
22 6 MONTOYA - Williams / BMW 2'13"188 + 0'34"342
Nevim jestli jste to postrehli, protoze na formule1.cz se to neobevilo, ale Schumi se vyporadal s Firmou Bell a rozesli se v dobrem. Od teto chvile uz bude klidne a oficialne pouzivat helmu od Schubertu.
Je to kvalita pilotu nebo podvod v ridici jednotce ohledne protiprokluzu ? Posledni zavod jasne ukazuje ze jejich spanila jizda je kapku zahadna .
Ano, to predbehnutie Coultharda na rovinke bolo urcite vdaka protipreklzu... Ten je najucinnejsi v rychlostiach nad 250 km/h...
A jestli oni taky nahodou nebudou pouzivat turbomotor, ze!!!!!!! Bude te se muset konecne smirit s tim, ze Ferrari ma jednoznacne nejlepsi auto!
No přiznávám že se mi to také zdá dosti podezřelé,...ale takovou jistotu jako vy, že se jedná o podvod nemám. Ostatně je důležité jestli někdo ten `podvod` dokáže, nebo jestli je to, jak tvrdí Mosley, jen legální kontrola výkonu motoru. Ostatně podobný systém používal pravděpodobně McLaren při startech loňský rok (což bylo zřetelné při zpomalených záběrech) a nikomu nepřišly Hakkinenovi raketové startu bez jakéhokoliv prokluzu kol jako podvod. Ferrari to zřejmě jen dotáhlo dále.
Hmm, to je nadhera, jak tomu vsichi rozumej a vsichni vedi, jak to je. Vsimli jste si, ze se Mika nemohl dostat pres Verstapena? Tam bych ten protiprokluz hledal spis. Prectete si co k tomu rekl DC, kdyz neverite tem od Ferrari.
Co se tyce Safetycaru a cekani na Ferrari, tak to je vazne absolutni hovadina.
Co se tyce Safetycaru a cekani na Ferrari, tak to je vazne absolutni hovadina.
Myslim ze to byla predevsim taktika a technicka vyspelost vozu ... Skoro vsichni obuli WET pneumatiky a Ferrai obulo INTERMEDIATE v dobe kdy daval MS ostatnim 6 s na kolo uz byly podminky nejvhodnejsi prave pro intermediate jelikoz trat az na vyjimky skoro oschla v dobe kdy se jezdilo za safetycarem ... I kdyby Ferrari pouzivalo takzvany mapovani motoru coz je jista kontrola trakce /jako ze ji asi pouziva zrovna tak jako honda .. bmw .. a mercedes mimochodem zrovna Honda byla s timto systemem loni nejdale ... viz HHF a jeho stiznosti 😊/ tak se z hlediska FIA nejedna o nelegalni vjec protoze zakazana je pouze zpetnovazebni kontrola trakce coz zjednodusene znamena ze se porovnava rychlost otaceni kol a jejich vlastni prokluz a to mapovani motoru nedela ...
Jinak podobne kousky joko dneska predvedli Ferrari uz sme v F1 videli a nikomu to jako podvod nepripadalo ..
Jinak podobne kousky joko dneska predvedli Ferrari uz sme v F1 videli a nikomu to jako podvod nepripadalo ..
UZNAVAM ZE TAKTIKU MAJ VYCHITANOU TREBA JAK PROJET PRAVOTOCIVOU ZATACKOU ,NEJLEPE ROVNE A HNED RADSI OBA VOZI AT SE NEPLETOU TEM LEPSIM NA TRATI JE FAKT ZE KOMENTATOR SE TO SNAZIL OMLUVIT OLEJEM NA TRATI ALE NIC TAKOVEHO SE TAM NENACHAZELO . NO ALE TED VAZNE CO TREBA BOXI ? NENI LEPSI TAM ZAJET PO JEDNOM AT TEN DRUHY TAM NEMUSI MINUTU CEKAT NEZ NAJDOU KOLO NEBO BUH VI CO JIM ZASE SCHAZELO .NEMECKY TISK JE NAZVAL TROTLOVE V BOXU
někdo tady psal že rozdílný gumy nemůžou udělat takový rozdíl při předjíždění a v časech na kolo, to je vidět že neví o čem mluví(slušně řečeno). Stačí si vzpomenout na loňskou velkou cenu Německa co tam předváděl v F3000 Enge kyž přezul na suchý a dával druhýmu v pořadí 10 sec na kolo, že by kontrola trakce? To samý Barrichello, na mokrejch úsecích tam ztrátel 3-4sec a to samý znovu na suchu získával takže časy Schumachera a 3-4sec lepší než ostatní jsou úplně logický, a to dával i Rubensovi na stejným autě přes 1sec na kolo.
Je ale zajmave ze pouze ferrari protestuje proti znovuzavedeni kontroly trakce proc asi ?
Proc protestuji??😒br />
1. nechtej prijit o vyhodu nejlepsich jezdcu
2. treba jeste nemaj dokoncenej vyvoj
Proc je hned podezirat?? Co zminovana presumce neviny??
1. nechtej prijit o vyhodu nejlepsich jezdcu
2. treba jeste nemaj dokoncenej vyvoj
Proc je hned podezirat?? Co zminovana presumce neviny??
Hmmm, vyrojily se tu velmi zajímavé názory a člověk (ženská)si musí vybrat. Říká se, že na každém šprochu pravdy je trochu, ale čert ví...je to fakt divné, avšak obviňovat někoho nám asi nepřísluší...třeba na něco přijdou 😃). Každopádně razím heslo And Justice for All...papa ANA, skoro zrána, možná stará vrána, kdo ví...
Prima, ANATHEMO, kdyz chces pravo pro kazdeho, tak je ti presumce neviny jiste dobre znama. Tim padem jsou vsechny tymy nevinne (zcela logicky)
Zrychleni Ferrari ze zatacek bylo viditelne nejlepsi. Tezko rict, jestli to bylo gumama nebo pilotem nebo dobrym mapovanim motoru.
No jasne ze kontrolou prokluzu
Vite, ze predminulej rok mel kontrolu prokluzu McLaren, byl o tolik rychlejsi nez ostatni. Bylo to jasny. Ted se jim nedari a Mika to udajne psychicky tezko nese a zacal brat drogy.
jen mi neni jasny, proc toho sedivaci nechali, kdyz jim to davalo takovou vyhodu. Asi jim na to Max prisel 😃)))
Oni toho nenechali, ale proste to nemaj tak dokonaly 😃))
Bodo, kde beres ty informace, ze Hakki bere drogy. To je prece hovadina. Tak to tu nesir, nebo se dostanem k dalsi hadce na typu "maj a nemaj kontrolu prokluzu"
Cekal jsem na reakci. Byl to takovej muj test. Ja tomu rikam zmatena informace, tomu, ze Ferrari pouziva kontrolu prokluzu rikam taky tak. Proste nekdo neco placne bez jakychkoliv dukazu, a pak jsou z toho nejasnosti. Nejvic me pak vytaci, ze nekdo prohlasi "na kazdym sprochu pravdy trochu", nebo tak neco. Tak co je na tonhle sprochu?? Myslite si, ze je to pravda?? Ha!
Uz se tesim na jednu vec - znovuzavedeni kontroly trakce uskodi zejmena tem tymum ktere maji😒br />
a) nejlepsi motormanagement
b) nejlepsi sasi
Vzhledem k tomu, ze Ferrari ma oboji na spickove urovni, tak budou zase vsichni tvrdit, ze je to dukaz kontroly prokluzu 😉
a) nejlepsi motormanagement
b) nejlepsi sasi
Vzhledem k tomu, ze Ferrari ma oboji na spickove urovni, tak budou zase vsichni tvrdit, ze je to dukaz kontroly prokluzu 😉
2 bmwf1 - no ja bych teda rozhodne netvridl, ze protestuji jako jediny. To teda vazne ne 😊
Hledat neco v softwaru Formule bude asi stejne lehky, jako hledat to ve Woknech. Navrhoval bych jednoduch reseni. Napises Format F1: potvrdis a potom koukas co se tam nahrava pri pristim instalu 😊)
Hledat neco v softwaru Formule bude asi stejne lehky, jako hledat to ve Woknech. Navrhoval bych jednoduch reseni. Napises Format F1: potvrdis a potom koukas co se tam nahrava pri pristim instalu 😊)
Souhlasim, hledat neco v softwaru F1 je stejny jako hledat neco ve Woknech. Stejne lehky. Teda, kdyz ti nekdo poskytne zdrojak. Coz u F1 predpokladam, ale u Woken nepredpokladam.
A nezda se vam i podivne ze ve vetsinou, kdyz ma Ferrari ztratu vyjede Safety Car a drzi se tam tak dlouho dokud neni smazana ztrata obou cervenasku? Myslim, ze zrovna dneska ze zacatku deste byl potreba, ale rozhodne mohl odjet z trate o par kol driv dokud nebyl Schumi a Barrichelo v cele hlavni skupine. Myslim ze tady je i trochu komercni zajem. Jinak v letosni sezone jsou zatim bezkonkurencni.
Ja myslím,že sa o žiadnu záhadu nejedná.Minulý rok tiež prvé závody vyhrávali Ferrari.Neskor ich Mclareny dohnali.Mercedes nemá ešte dotiahnuté niektoré partie vozu a preto sa ešte nechytajú.Chce to podla mna ešte také dva závody a Mercedes bude plne konkurencie schopný.
Mimochodom výlet obidvoch Ferrari bol krásny.Ferrari však išlo super.Len tak dalej.Prijal by som však keby niektorá stajna začala konkurovat Ferrari-Mclaren.Rád by som vydel na stupienkoch vítazov aj iných pilotov.
Mimochodom výlet obidvoch Ferrari bol krásny.Ferrari však išlo super.Len tak dalej.Prijal by som však keby niektorá stajna začala konkurovat Ferrari-Mclaren.Rád by som vydel na stupienkoch vítazov aj iných pilotov.
Naadhernej zavod. Dost jsem se divil, kdyz si obe Ferrarka udelala vylet. Nekdo rika, ze olej po panisovi, Schumak rikal, ze to tam bylo mokry, tak nevim.
Velka jednicka Ralfovi, vybornej vykon, ke konci bych tipoval, ze mu odesly gumy a byl rad, ze se drzi na silnici. DC vybornej start. Schumi - nemam slov. Barik a Ralf na zacatku. Zase tukanec i kdyz tady bych rekl, ze Barik vazne nemohl nic delat. Mel z druhy Jordan a byl trosku zavrenej.
Verstapen - moc peknej vykon; JPM - hezkej beh, bohuzel k nicemu, Zajimalo by me, co mel Frentzen s autem, kdyz zacalo prset, ze sel kazdej pres nej. Hakki - opet se bal vody, ale kdyz to uschlo, ukazal ze zatracene umi jezdit.
Velka jednicka Ralfovi, vybornej vykon, ke konci bych tipoval, ze mu odesly gumy a byl rad, ze se drzi na silnici. DC vybornej start. Schumi - nemam slov. Barik a Ralf na zacatku. Zase tukanec i kdyz tady bych rekl, ze Barik vazne nemohl nic delat. Mel z druhy Jordan a byl trosku zavrenej.
Verstapen - moc peknej vykon; JPM - hezkej beh, bohuzel k nicemu, Zajimalo by me, co mel Frentzen s autem, kdyz zacalo prset, ze sel kazdej pres nej. Hakki - opet se bal vody, ale kdyz to uschlo, ukazal ze zatracene umi jezdit.
No panove se zase predvedli. Moh sem se potrhat smichy, kdyz se nasim odbornikum ztratil Ralf. To byla vazne sranda, jak si nevsimli, ze zajel do boxu. Az za 3 kola zjistili, ze este jede, ale porad nevedeli, kde jim zmizel.
U Minardi nepoznali mokry gumy od suchejch
Velice me pobavil komentar "Oo, Marques ted velice osklive blokuje Hakkinena a nechce ho pustit pred sebe", kdyz to byl Ralf a prave Hakkiho predjel 😊
Asi nema cenu mluvit o dalsich zazracich typu: "Coulthard opet predjel Schumachera... Jeee, to je Barichelo a predjizdi Coultahda"
A samozrejme nejkrasnejsi jsou jejich spekulace na teme proc se to nebo tamto deje - treba jako proc je Barik dlouho v boxech.. "U Ferrari se stale nezbavili drobnych problemu, jako napriklad loni v...(nevzpominam si)kde Schumacher prejel nohu svemu mechanikovi" - tomu taky rikam drobny problem v organizaci. I ten mechanik to jiste takhle videl
Mooc by me zajimalo, proc byli v Malajsii, kdyz se to vysila ze zaznamu. Asi se zase zeptam pana Simka, co nam na to povi.
U Minardi nepoznali mokry gumy od suchejch
Velice me pobavil komentar "Oo, Marques ted velice osklive blokuje Hakkinena a nechce ho pustit pred sebe", kdyz to byl Ralf a prave Hakkiho predjel 😊
Asi nema cenu mluvit o dalsich zazracich typu: "Coulthard opet predjel Schumachera... Jeee, to je Barichelo a predjizdi Coultahda"
A samozrejme nejkrasnejsi jsou jejich spekulace na teme proc se to nebo tamto deje - treba jako proc je Barik dlouho v boxech.. "U Ferrari se stale nezbavili drobnych problemu, jako napriklad loni v...(nevzpominam si)kde Schumacher prejel nohu svemu mechanikovi" - tomu taky rikam drobny problem v organizaci. I ten mechanik to jiste takhle videl
Mooc by me zajimalo, proc byli v Malajsii, kdyz se to vysila ze zaznamu. Asi se zase zeptam pana Simka, co nam na to povi.
Tyky jsem se ohromně pobavil. Austrálie ještě šla - hodnocení komntáře 2-, ale tady jednoznačně 5. S tím Ralfem fakt k popukání, krásné bylo jak se hledali komu patří ta pneumatika a spekulovali, přoč jel Marques do boxů, nebo jhak skvěle blokoval Hakkinena když už byl 20 metrů za ním. No prostě síla!
Taky vas pobavilo jak byl v zahrivacim kole zaber z vrtulniku na trat a tam daleko od pole jela formulka pomalooucku a voni si toho vubec nevsimli a pak na rostu "ano a ted bude odstartovana druha GP ale co to ... neco se deje .. ze by fisichela mel naky problem ..." ale toho ze uz davno pred tim nak chybi na rostu HHF si vubec nevsimli ... Pak si vubec nevsimli ze Ferrari obouva intermediate gumy zatim co ostatni obouvali wet ... sou to klauni hlavne ze to komentovali z Malaisie ...
U Primy jsem se nejvice zasmal, kdyz Ralf vyjizdel z boxu. Nejdrive minutu nic a pak se jim ztratil z monitoru. Kdyz ho hledali a tvrdili, ze skoncil, tak jsem se davil smichy. 😃)
Tak jsem se zase u závodu nenudil. Je mi líto JPM a Villeneuva, skončili moc brzo a přál bych jim, aby se letos už chytli. Po staru jsem plesal nad tím, že jsou oba rudoši v čele, ale když jsem je viděl vedle sebe na trávě, tak jsem byl zralej na ručník. Potom, co Ferrari machrovali přes minutu v boxech jsem myslel, že to vzdám, ale nakonec to zachránili gumama a skvělou stíhačkou. Je mi moc líto Verstapena, alespoň bodík by si zasloužil. Škoda, že musel jet do boxu. Řekl bych že u Arrowsu nedomysleli taktiku. Gratulace Ralfíkovi a Frentzenovi. Někdo tady psal, že Hakki musí vyhrát, že je nadrženej jako stepní koza. To skutečně byl, ale pouze na jeden bodík a to ještě mohl být rád. Od něho bych čekal mnohem lepší výkon. Holt mu proměnlivé podmínky nesvědčí. On se ale ještě chytne😒(
Komentátoři byli naprosto OUT. Nechci srovnávat, ale Horák loni byl o něco lepší, i když tak žádnej zázrak.
Komentátoři byli naprosto OUT. Nechci srovnávat, ale Horák loni byl o něco lepší, i když tak žádnej zázrak.
takže tohle jsem poslal šéfovi PR TV Prima. Uvidíme co mi na to odpoví 😄
Dobrý den,
doufám, že jste ještě pořád na stejném místě a tedy se můžu zetpat Vás na pár věcí ohledně F1.
Rád bych se zeptal, z jakého důvodu se F1 Malajsie nevysílala v přímém přenosu a když už se nevysílala přímo, tak proč byli pánové Pouva s Dufkem přímo na závodišti. Soudě podle jejich komentářů jim to rozhodně neprospělo, skoro bych řekl, že při komentáři ze záznamu by tam snad neudělali tolik chyb a neřekli tolik nesmyslů.
Možná si vzpomenete, že už loni jsem se nepříliš pochvalně vyjadřoval o komentářích a obávám se, že výměna příliš nepomohla a opět je tam člověk postrádající zkušenosti z F1 a hlavně logické uvažování.
Asi bych mohl jmenovat hlavní přehmaty a nesmysly, ale myslím, že pokud si pustíte znovu záznam, tak jich poměrně velkou řadu odhalíte sám.
Opravdu nemáte komentátora, který by byl něco tak prestižního jako F1 schopen okomentovat alespoň průměrně? Nebo je to pozice, která je za zásluhy a známosti místo aby byla za schopnosti? Přeci jen takový výlet do Malajsie na útratu TV je jistě příjemná věc.
Takze to je vsechno. Urcite se mu to bude libit. Pak Vam sem dam odpoved, az napise.
Dobrý den,
doufám, že jste ještě pořád na stejném místě a tedy se můžu zetpat Vás na pár věcí ohledně F1.
Rád bych se zeptal, z jakého důvodu se F1 Malajsie nevysílala v přímém přenosu a když už se nevysílala přímo, tak proč byli pánové Pouva s Dufkem přímo na závodišti. Soudě podle jejich komentářů jim to rozhodně neprospělo, skoro bych řekl, že při komentáři ze záznamu by tam snad neudělali tolik chyb a neřekli tolik nesmyslů.
Možná si vzpomenete, že už loni jsem se nepříliš pochvalně vyjadřoval o komentářích a obávám se, že výměna příliš nepomohla a opět je tam člověk postrádající zkušenosti z F1 a hlavně logické uvažování.
Asi bych mohl jmenovat hlavní přehmaty a nesmysly, ale myslím, že pokud si pustíte znovu záznam, tak jich poměrně velkou řadu odhalíte sám.
Opravdu nemáte komentátora, který by byl něco tak prestižního jako F1 schopen okomentovat alespoň průměrně? Nebo je to pozice, která je za zásluhy a známosti místo aby byla za schopnosti? Přeci jen takový výlet do Malajsie na útratu TV je jistě příjemná věc.
Takze to je vsechno. Urcite se mu to bude libit. Pak Vam sem dam odpoved, az napise.
Přenos z Malajsie byl pro mě šokujicí...propad Hakka na startu, pak obě ferrari venku, jejich úlet v boxech a nakonec suverénní vítězství....to jsem málem nespolkla, ale to, že McLareny "bojovaly" a Jordany, Williamsy a dokonce i Arrowsy, to jsem dosud nepřekousla. Snad se vše obrátí, každopádně je ale dění v F1 (krom ferrari) zajímavější. A komentář TV PRIMY ?
Lepší než TELE TELE nebo Natočto!, skvělé fórky, ale Tihle pánové v tom plavali jak hakki na vodě, hrůza !!!
Lepší než TELE TELE nebo Natočto!, skvělé fórky, ale Tihle pánové v tom plavali jak hakki na vodě, hrůza !!!
Jen malé info: Závody komentují přímo na závodišti Dufek a Nikodým. Pouva je ve studiu a nastupuje pouze když se ztratí spojení. To je ale pak totálně mimo. Safety car byl podle mě na trati tak dlouho, že nikdo nechtěl riskovat podobnou tragédii jako v Melbourne a myslím, že by to na výsledku stejně nic nezměnilo.
Dík za info, pro příště to upravim.
Jinak Šimek už napsal, jen bohužel napsal, že se přesunul na jiné pacoviště a že to předal redakci sportu. Ale dle mých zkušeností odpovědi. Už se na to moc těšim.
Jinak Šimek už napsal, jen bohužel napsal, že se přesunul na jiné pacoviště a že to předal redakci sportu. Ale dle mých zkušeností odpovědi. Už se na to moc těšim.
Ja jsem jim psal dvakrat - jednou jeste za Pechacka a jednou za Horaka a ani jednou jsem odpoved nedostal. A co se tyce Horaka, tomu jsem psal primo a vzdycky odpovedel.
Byl to neobyčejně hezkej závod, ale pořadetelé nezvládli Safety Car, jak to bývá zvykem. Kroužil nejméně dvě kola úplně zbytečně. To závodu uškodilo celkem dost. Všichni mluví o Ferrari. Williamsy předvádějí ale daleko větší zlepšení a fantastický potenciál. Kdyby např. seděl Couldhard ve Wil., byl nejhúř druhej, ale kdyby jsou chyby. Ralf je dobrej pilot, ale ještě pořád patří do druhý vlny. Škoda. Tak se snad McL. zvednou, aby se něco dělo. Komentář Primy je letos o třídu horší než loni. Že to bylo z Mal. mě nepálí, je to soukromá televize, a ať si utrácí, za co chce. Ale bejt těma komentátorama, nelezu lidem na oči a chodim kanálama. Amatér by to zvládl líp! Kdo se chystá někam letos vyjet?
Láká mě Hockenheim.
Láká mě Hockenheim.
Vyhlasuji minutu ticha za zesnule zajimave
zavody F1 ve kterých nas v soucasnosti opravdu
nemuze nic zaujmout z hlediska vykonu jezdcu a
kde jsou vykony uz zdaleka predem znamy, maximalne
poupraveny nekterymi neschopnymi jezdci (vid Bariku tak kohopak sejmes priste?)selhanim techniky (taky u ubozaku), nudnym safety carem (prominte ale jeho pouzivani je vazne na 😉.
Vesmes se modlim aby aspon zacalo prset, neco
se sice zacne dit minimalne vtipne a vesele
komentare primaboys, bez kterych bych u techto
zavodu vazne po 15 kolech usnul. Sbohem ty krasny
zavode jenz komerci a nudou prospikovany jsi.
😒(((((((((((((((((((((((((((((((((((((… />
zavody F1 ve kterých nas v soucasnosti opravdu
nemuze nic zaujmout z hlediska vykonu jezdcu a
kde jsou vykony uz zdaleka predem znamy, maximalne
poupraveny nekterymi neschopnymi jezdci (vid Bariku tak kohopak sejmes priste?)selhanim techniky (taky u ubozaku), nudnym safety carem (prominte ale jeho pouzivani je vazne na 😉.
Vesmes se modlim aby aspon zacalo prset, neco
se sice zacne dit minimalne vtipne a vesele
komentare primaboys, bez kterych bych u techto
zavodu vazne po 15 kolech usnul. Sbohem ty krasny
zavode jenz komerci a nudou prospikovany jsi.
😒(((((((((((((((((((((((((((((((((((((… />
Kdyz ti jsou vykony predem znamy, tak ti gratuluju k vitezstvi ve vsech tipovacich soutezich. Ja si myslim, ze zavody zase zacinaji nabirat na zajimavosti.
Ad safety car - tak jo. Tak at pri kazde havarce prerusi zavod a uz te chci videt jak budes ke konci zavodu sedet s kalkulackou a scitat jednotlive casy aby jsi vedel kdo vlastne vyhraje. Idealni reseni to neni, ale zatim nic lepsiho nemame.
Ad safety car - tak jo. Tak at pri kazde havarce prerusi zavod a uz te chci videt jak budes ke konci zavodu sedet s kalkulackou a scitat jednotlive casy aby jsi vedel kdo vlastne vyhraje. Idealni reseni to neni, ale zatim nic lepsiho nemame.
aha tak na zajímavosti, to mne podrz ... co je
na tom zajímavého kdyz Ferrari behem tri kol
na velike vode s pneumatikami intermediate
predjede deset jezdcu ... bud uzasny Schumi, to by ale jeste musel bejt uzasnej Barik (coz neni),
nebo "jakesi veci s prokluzem" nebo proste
nekolikanasobne lepsi auto a nebo vsechno dohromady, jestli si myslis ze divat se na zavod
kde se nebojuje o prvni tri mista je zabava pak
se nedivas na sport.
Ad safety car, opravdu opravdu nevim proc na tu trat vyjel, nevsiml jsem si zadneho problemu kvuli kteremu vyjel na trat (dest snad neni problem...nebo jo?) a proc tam byl tak dlouho to
mi take neni jasne (zvlast kdyz se kvuli tomu krati zavod)
na tom zajímavého kdyz Ferrari behem tri kol
na velike vode s pneumatikami intermediate
predjede deset jezdcu ... bud uzasny Schumi, to by ale jeste musel bejt uzasnej Barik (coz neni),
nebo "jakesi veci s prokluzem" nebo proste
nekolikanasobne lepsi auto a nebo vsechno dohromady, jestli si myslis ze divat se na zavod
kde se nebojuje o prvni tri mista je zabava pak
se nedivas na sport.
Ad safety car, opravdu opravdu nevim proc na tu trat vyjel, nevsiml jsem si zadneho problemu kvuli kteremu vyjel na trat (dest snad neni problem...nebo jo?) a proc tam byl tak dlouho to
mi take neni jasne (zvlast kdyz se kvuli tomu krati zavod)
No spise jsem myslel, ze od roku 97 kdy sleduju F1 je to cim dal vice zajimavejsi. A Sepang mi zrovna nudny neprisel.
SC - Ze tam byl prilis dlouho, s tim souhlasim. A kdyz jsem videl, kolik jezdcu bylo mimo trat, tak si myslim, ze ho tam poslali opravnene. Navic tim, ze Safety car srazi pole dohromady, tak to pridava na dramaticnosti. Napriklad tusim v V8STAR by mel safety car vyjet na trat nekolikrat za zavod i kdyby se nic nestalo, proste jenom proto, aby to bylo vyrovnanejsi.
SC - Ze tam byl prilis dlouho, s tim souhlasim. A kdyz jsem videl, kolik jezdcu bylo mimo trat, tak si myslim, ze ho tam poslali opravnene. Navic tim, ze Safety car srazi pole dohromady, tak to pridava na dramaticnosti. Napriklad tusim v V8STAR by mel safety car vyjet na trat nekolikrat za zavod i kdyby se nic nestalo, proste jenom proto, aby to bylo vyrovnanejsi.
Ja to vidim tak, ze jestli Mc.Laren nezacne jezdit v lonskym aute, tak jsou v pytli. Tohle pomaly jak svina, dyt i Arrowsy jsou rychlejsi. Verstappenova zastavka v boxech pred koncem je fakt skoda, ja jsem mu ty body pral, daleko vic nez druhymu skopcakovi. Williamsy taky udelaly velkej krok dopredu, holt BMW.
Rudosi meli stesti jak krava, kdyby nevyrzil safety car, tak byli v ...
Rudosi meli stesti jak krava, kdyby nevyrzil safety car, tak byli v ...
Ja myslim, ze by Sumak dotahl i kolo na DC 😄
Me se teda nezda. Kbydy vyjel tesne, nez prvni objedou kolo, mel by co delat aby to zase dotah, aby kdyby vyjel az za nima, tak to je jasny.
Mimochodem, kdyz jeli za SC, tak ho nekdo (myslim v modrym aute) predjel a pokracoval dal. Byl o kolo zpatky. To je dovoleny?
Mimochodem, kdyz jeli za SC, tak ho nekdo (myslim v modrym aute) predjel a pokracoval dal. Byl o kolo zpatky. To je dovoleny?
to bol Button, a je to prikazane, za medakom sa musia zoradit tak ako su aktualne na trati. Cize za CL-kom musi byt prvy ten, kto je prvy aj v priebeznych vysledkoch, ostatni uz mozu zostat tak ako su aktualne na trati, cize ak je 12. medzi 3. a 4. tak tak musi zostat...
Hmm priteli, co kdybys mi prozradil jak to vsechno dopadne kdyz to vis a ja potom pojedu na jeden nudnej zavod do Madarska, aby ses s tim nemusel otravovat 😄
Pamata si niekto este DTM, ked prisli Mercedesy s kontrolou trakcie? Na mokre, pri starte, deklasovali aj stvorkolky Alfy! A v mokrych zakrutach to vyzeralo presne tak ako vcera pri predbiehani ostatnych ferrarim... Ale nikoho neobvinujem. Intermediate gumy su urcene na zmiesane podmienky, ked je na trati aj sucho aj mokro (ale nie velmi), ale vsimli ste si kde sa uskutocnili alebo zacali predbiehacie manevre ferrari? Nuz ked niekto predbehne na mokrej trati na vyjazde zo zakruty a este po vonkajsej strane, tak to nemoze byt pneumatikmi! Ale nikoho neobvinujem... To ze MS predbehol DC na rovine ma byt argument? Nuz lahko sa predbieha zo slipstreamu, ked sa mu na vyjazde zo zakruty zavesi na gearbox... Ale nikoho neobvinujem... Maping nie je kontrola so spetnou vazbou? Nuz ak sa zavesi na okamzitu rychlost vozidla snimanu na prednych kolesach, tak je to spetna vazba jaxvina! Ale nikoho... ved uz viete...
Proc o kontrole prokluzu nemluvi treba Ron Dennis, ale rika jenom: "Nicméně, poté co zajel Safety car do boxu, se podmínky znatelně zlepšily a to byla výhoda pro naše hlavní soupeře, kteří jeli na pneumatikách intermediate."? Proc se o kontrole prokluzu mluvi vzdycky jenom na diskusnich forech? Promennych je prilis mnoho, nez aby se dalo jednoznacne usuzovat.
ty "jen" naznacujes 😃)) mas asi skolu kolegy M. Zustaka (ktery to prebral od HHF), ale asi ne jeho prehled. Zajimava vec, ze krome tebe si nikdo nestezoval, zvlast ne jezdci McLarenu ....
No, HHF o tom skusil hovorit, a videli ste co sa mu stalo. Poslali na neho inquiziciu. Takze uz nikto z vysoko postavenych akterov F1, sa uz do toho pustat nebude, a pockaju si na Barcelonu... BTW: Haug jasne povedal (na RTL po pretekoch), ze o tom nebude hovorit preto, lebo nema ziadne dokazy co by to dokazovali, nie pre to, ze by si to nemyslel...