Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

1037 komentářů

Zajímalo by mně, když bych jí koupil v Německu, jak by to bylo ohledně záruky a servisu. Je možné, abych v Německu jen koupil a vše ostatní (servisky, příp. záruční opravy) už prováděl v ČR ? nejsou s tím nějaké problémy ? A jak vlastně vypadá a funguje ta el. servisní knížka ?

TomášC: Kupoval jsi teď v Německu ojetou nebo novou ?
Asterix
mpetka,

tak ako pises, kupis v SRN a servisujes doma, reklamujes doma smozrejme u zmluvneho predajcu Mazdy. Garancku mozes po celej Europe robit( len je to drahsie ale zas ta neoklamu na spotrebaku a vykonanej praci), v pripade poruchy v ramci 3r zaruky mozes vyuzivat asistencku Mazdy, hoci kde v ramci EU. Zaruka je ta ista, vsak sme v EU a podmienky su aspon v tejto oblasti rovnako nastavene pre vsetkych clenov.
Servisna knizka je presne to iste co v CR, SVK, len jazykova mutacia je ina.

precitaj si www.sdruzeni-sova.cz
TomášC
Na servis a záruky odpověděl Asterix přesně. Informoval jsem se u prodejce Mazdy a není to problém. El. servisku jsem zatím neřešil a tak nevím.
Kupoval jsem "ojetinu" - předváděčku - 07/2007, 9tis km najeto, 2,0d 105 kW, základní výbava (bez trend paketu, ale auto¨klima, 7 sedaček a pod.), cena cca 500tis Kč, podle toho za kolik se seženou eura. Asi ještě půjdou s cenama trochu dolů kvůli faceliftu. Už ji tam německý podejce měl a podle mě není hezčí, aby se vyplatilo na ni čekat, ale teď nevím, kdy se má objevit v Česku.
Jara1: Můžu srovnat tmavě modrou M5 a stříbrnou M6 kombi a nějaký velký rozdíl v chlazení na to, abych podle tohoto vybíral barvu auta jsem nepozoroval. Ale je to čistě subjektivní pocit.
TomášC :Já neporovnával M ... a různé barvy, ale odpovídal jsem na dotaz , jaky je rozdíl mezi ZAFIROU a M5. Asi by bylo podivný od jedné značky pokud by byl větší rozdíl. Šlo o porovnání těchto dvou značek, mezi kterými zde diskutující vybíral
TomášC
Jara1: Tak to sorry, asi jsem špatně pochopil Tvé příspěvky z 28. a 29.2. a nabyl dojmu, že je řeč především o jednom autu buď ve světlé nebo tmavé barvě.
Jinak se už nemůžu dočkat až provětrám svou novou M5 (přihlášená by měla být dnes nebo zítra). Zkoušel jsem 105 kW diesel v M6 a tam to jelo skvěle.
Tak jsem zjistil, že oficiálně má jít facelift na německý trh 20. 4. a ceníkový ceny budou cca o 200 - 300 euro nižší.

TomášC: Na fotkách je facelift pěkný, tobě se ale nelíbil ? Mohl jsi si ho pořádně prohlédnout ?
A taky jsem volal do mazdy ČR a tam ani neví, kdy má na náš trh přijít, natož ceny ... 😒
TomášC
mpětka: Rozhodně bych si nedovolil tvrdit, že se mně nelíbl. Jen se mi ostřeji řezaná přední maska a přední světla a hlavně zadní světla nezdají hezčí, než předchozí. Kdybch to měl bodově ohodnotit, tak obě verze by u mě získaly stejný počet bodů.
Ale je to jasné věc osobního vkusu a věřím, že spoustě lidí se nový sportovnější vzhled bude líbit více. Trochu mně to připomíná přiblížení se k C-maxu. Kdyby už nebyla "stará" M5, ale jen "nová", určitě bych si ji vzal taky.
Zhodnocemí provozu
Chtěl bych zhodnotit 16 měsíců provozu po ujetí 25 000km. S M5 jsem absolvoval dvě zimní a jednu letní sezonu a k dnešnímu dni se neprojevili žádné sebemenší závady a vše funguje jak má. Začnu zimníma pneumatikama Polaris 2 - po dvou sezónách nevykazují žádné nepravidelné opotřebení ( jezdím denně za každého počasí ) a vzorek má ještě hloubku něco málo přes 6mm. To znamená, že i zbíhavost je v pořádku. Minulý týden jsem přezul na letní obutí, tak jsem zkontroloval poloosy - někde na foru jsem se dočetl , že se projevují nějaké vůle, ale já jsem nic nezjistil, brzdové bubny (300mm) jsou sjety úměrně provozu a destičky taky, a vůle v nápravě taky nic. Musím podotknout, že jsem se nějaký čas zabýval opravou vozidel, tak vím na co mám sáhnout. Obě obutí mám na alu discích 16".
Něco málo k motoru, do záruční prohlídky jsem nedolil ani kapku oleje - mimochodem prohlídka stála 5000Kč v Ústí n/L, cena se mi zdá úměrná rozsahu prohlídky - průměrná spotřeba k dnešnímu dni podle PHM/km je 7.8l/100km a podle PP 8,1L/100km, a to jezdím většinou v obsazení 4 a více. Co se týče výkonu motoru tak si myslím, že nemá chybu, musí se dřív řadit a pak to jede.
Klimatizace - když se jí naučíte ovládat tak chladí dle vašeho přání. Při větších teplotách okolo 30°C stačí po vyjetí auto při jízdě vyvětrat pak zavřít okna, pustit klima na auto a do 5km je vám příjemně. teplotu nastavujte o 5° míň, tzn. 30°venku - 25°klima a až se klima ustálí můžete teplotu postupně snižovat.
Jinak veškeré vymoženosti ve vozidle fungují spolehlivě, když si pozorně přečtete návod na použití, tak namáte žádný problém. V zimním období jsem nezaznamenal žádné podezřelé vrzání, které by mě vyvedlo z míry.
Na závěr bych chtěl dodat, že jsem s M5 spokojen a pořád nadšen, a taky vím, že na trhu jsou určitě lepší vozidla, ale všechny jsou za pěkný peníze.
Kdyby se chtěl někdo na něco zeptat rád odepíšu, když to budu vědět. Jinak přeji všem motoristům hodně bezporuchových kilometrů s šťastnou cestu. Standa
Mám dotaz na majitele 1.8: Co máte v technickým průkazu ohledně pneumatik ... jaký lze použít rozměry ?
ja mam 2.0 benz.technicak = 205/55 r16 91v, ale v skutocnosti tam mam nejake 195/65/r15
Mám 1.8i a v TP mám r16 i r17. To znamená, že máš brzdové kotouče o průměru 278mm, na kotouče o průměru 300mm se disky na r15 nedostanou z důvodu větších brzdičů. Jinak po ujetí 25000km mám kotouče na obou nápravách krásně lesklé.
Ještě bych chtěl dodat, že podle technických údajů se na 2.0ibenzín zásadně montují brzdové kotouče o průměru předek 300mm a vzadu 302mm, to znamená, že tam musíš mít disky r17 nebo r16. Zkus to přeměřit.
Mám dojem, že to je tak, že po uvedení auta na trh byl mj. stupeň výbavy Touring a tam byly s autem dodávaný 16" kola. Proto tam asi byly i větší kotouče. Po nějaké době se tahle výbava přejmenovala na TX a dávají se tam 15" kola, takže ty kotouče musí být teď menší.
tomášc: Tak jak to dopadlo s novýma kolama ?
TomášC
původně objednané Mangels Motion už nejsou. objednal jsem Moda Audace. dodání cca za týden. dám vědět jak to pasuje, ale neměl by být problém. dle TP jsou předepsané 16"x6,5", rozteč 114,3, ET 52 a objednané mám 16"x7" (6,5 se stejně skoro nedělají a pneu pasují stejné), rozteč samozřejmě stejná a ET 40 (ET 52 asi kromě Mazdy nedělá nikdo).
TomášC
mpětka: Tak jsem nasadil Moda Audace v rozměru 16"X7" s ET 40, pasují bez problému a vypadají skvěle (musím se přece pochválit). Obuto do Dunlop SP fastresponse. Jen aby už nesněžilo.
TomášC: Tak paráda :yes: A mohl bys pořídit nějaký foto ?
TomášC
mpětka: Není problém. Dej e-mail. Objednával jsem je na www.alu-pneu.cz, tak zatím můžeš mrknout tam. Počítám, že dám m5 na moje.auto, až se vylepší počasí.
Po asi 100km musím jen pochválit použité pneu co do komfortu, dobře pohlcují drobné nerovnosti a hlavně jsou velmi tiché.
TomášC: Poslal jsem ti soukromou zprávu.
Mám 1.8i a gumy v techničáku i skutečně 205/55R1691V. Kdyby tam šli 15" byl bych raději, protože tyhle při přezutí na letní nějak nemohu skousnout. Hlavně pravé přední kolo mi přijde , že při přejezdu nerovností hrozně tluče. Úplně jsem myslel, že mi neutáhli pořádně kola, ale bohužel, Kontrola nápravy -vše OK. Na zimákách to byla pohoda - zvukově.
skodovacek
Zdravím,
mám najeto kolem 10 000km a zadní kotouče jsou tmavé /třecí plocha /, přední krásně lesklé, ale ty zadní, jako kdybych jezdil na ruční brzdu /vyhřátý/. Servis říká, že je to nornální...jak to vidíte?
Zdravím,
po 51tkm přední i zadní kotouče blískavé - 2.0i.
Najeto 30t. km a perfektné lesklé.
skodovacek
Zdravím, koukal někdo z vás jestli máte vysříkané dutiny. V návodu píší, že jsou ošetřeny z výroby, ale já je teda nemám.
Prosím Tě, napiš jak jsi to zjistil nabo kam jsi koukal, taky se podívám a napíšu.
Mám tam ty kotouče cca 300, protože jsem objednal ráfky plecháče 15" a ty tam nešly,.
Ve velkém OTP.
kola a pneu na nápravách:6,Jx16ET52,5,205/55R16 91V
Pod variabilním provedením vozidla je😜ro brzdy průměru 15" 6Jx15ET52,5,6,5Jx15,7, 195/65R15 91
pro brzdy 16"😒br /> 6,5x17ET52,5,7Jx17,7,5Jx17,205/50R17 93V

Tak tomu nějak nerozumím, protože 15" ráfky mi tam nejdou-nevejdou se a tak bych řekl, že mám tu variantu 16", ale v TP zase píšou , že na 16" brzdy jsou pneu 17".
No nějak jsem to moc neprohlížel, ale pod plastovejma krytama na podlaze pod autem to vidělo jakýkoli nástřik z rychlíku. Jakmile jsem auto dovezl od prodejce dom, tak šlo rovnou na hever a vše bylo znovu provedeno.
skodovacek
Zdravím,
tak jsem napsal email přímo na Mazdu a bylo mi odpovězeno,že karoserie je opatřena ještě před lakem antikorozním nástřikem a další úpravu nepotřebuje. Jinými slovy žádná ochrana dutin není, dále mi pak bylo doporučeno, pokud jezdím v zimě kde se solí, tak si je mám nechat vystříkat...Z mého pohledu to je hrůza, auto za pomalu 800 000Kč.
Jde o to, jestli ten co to napsal vůbec někdy to auto viděl. Já před časem tady popisoval problém s polosou, jak mi rupla atd. a protože tam je problém dodnes tak jsem učinil dotaz a rada zněla - to může být povoleným kolem a polosa za to nemůže. A pokud je to poloosou, tak vám to v servisu utěsní tmelem. No a na dotaz že utěsnění vydrželo cca 8000km, tak poradily opětovné utěsnění. Normálně si dělaj z lidí * a když dojde k problému, tak to řeší jako když se vám rozbijou boty u šikmookejch. Pomalu po zkušenostech nabývám dojmu, že japonec už opět až na konec.Je tady spousta spokojených, ale já jsem v servisu dosti často a raději už některé věci přehlížím.
skodovacek
Zdravím,
ono vůbec není rozhodující, jestli ten pán to auto někdy viděl, ale fakt, že ty dutiny, dveře a kapota , jsou naprosto suché. Ten pan inženýr mně ujistil, že dutiny karoserie neošetřují ani jiní výrobci. Po tomto vyjádření jsem komunikaci s ním ukončil, protože plácal nesmysli. Pracoval jsem pomalu dvacet let u škodovky a už poslední Felicie měla ošetřené dutiny/moc jí to tedy nepomohlo...nebyla pozinkovaná/a Fábie...u té už po dobu její životnosti se nemusí obnovovat. Já jsem Mazdu koupil kvůli šoupačkám, mám nemocnou dceru a ty dveře jsou nenahraditelný. Nebyl jsem vůbec nadšený že opouštím koncern, ale byla to nutnost. Mám najeto 12 000 km a mám několik závad...palubka na dvou místech drnčí, při pohybu agregátu se ozývá písknutí, při přeřazení z jedničky na dvojku, často řadí přes zuby, někdy úplně hladce a někdy slyšitené křupnutí, hluky při vypínání spojky, pří lehkém přidání plynu, když padají otáčky dolů, tak se z převodovky ozývá klepání, dále pak sjíždění předních pneumatik /vnitřek/ no a tmavě hnědé zadní kotouče/na hliníkách to vypadá příšerně.Jednou jsem to dal do servisu, kvůli té geometrii a nějaké ty hluhy...když jsem se ptal co s tím dělali, tak mi technik odpověděl, že je to tajemství....Po svátcích to tam dávám na pozorování, tak budu informovat. Musím ještě podotknout, že když jsme auto kupovali, tak se k nám chovali opravdu bezkonkurečně. Auto nán dali asi téměř za nákup, koberečky a zámek řazení taky. Lepší úvěr a pojistku, kterou si tak výhodně neuzavřu ani sám a to pracujem jako pojišťováci. Proto je mi krajně nepříjemné se tam s nima dohadovat, ale....
Každé auto má své + a -.
To sjíždění jsem tu řešil loni a dostal jsem nová kola s 50% slevou (17"205/50 DUNLOP SP2050- za 7200,-) kvůli výrobní vadě Dunlopu (problém v celé Evropě).
Na zabezpečení podle mne stačí kompletní havarijka, protože pokud to někdo bude chtít tak ani žádný zámek nebo alarm ho neodradí.
Ad elektrony: poku se zachová dop. rozměr uvedený v tech.průkaze myslím že je to buřt kdo je dělal, stejně je to skoro od jednoho výrobce a jiné se jen logo.
Dutiny jsem neřešil ani po 3 zimách není vůbec nic patrno, ten nástřik nic neřeší u plně pozinkované karoserie,navíc má M5 dole plastové kryty.
skodovacek. naprosto souhlasím, přístup při prodeji OK. Upoutalo mě co cvakání jak píšeš při spadávání otáček. To je to co honím od začátku. Nebylo to v převodovce, ale pravý HK kloub. I na místě pokud to stálo na rovině a dal jsem cca 2500ot, tak to začalo rezonovat. No a při řazení to bylo slyšet při každém řazení /mezi 1 a 2 hlavně/, když to tyhle otáčky přebíhalo.Každý tu zatím psal, že tam vůle není. Já jsem názoru, že ji tam má každý /u 1.8i/, protože jsem postupně navštívil cca 5 autosalonů a zjistil, že je to u všech kusů. Spíš chce vědět, kde za to vzít, což jde při otevřené haubně přez motor.Nesmí být zabržděno a nebo v kopci a zařazená rychlost. Je to i u nové polose když jí měnily. Problém je spíš v tom, že u všech M5 to není slyšet. Jsou to kritické otáčky motoru, kdy se to celé zatřese. Jinak jsem si sjel s M5, která měla najeto 90t. km, vůle tam byla jednou taková a slyšet to nebylo. Mám jen strach, že to přežije záruku a pak to půjde z mojí kapsy a rádi budou měnit. Jinak dnes jsem koukl na zadní kotoče a při pojížďkách je mám takz černý.
Skodovacek. Pri razeni z 1 na 2 mám zcela stejný problém, že to někdy jde přes zuby a někdy úplně hladce, přesně a bez problémů. Myslel jsem že to je treba teplotou, nez se v zime mechanismy prohreji, ale myslim ze na teplote to vubec nezalezi. Krome toho mi to obcas pri prerazeni na 5 vyda podivny kovovy zvuk. Kdyz jsem byl v servise na 1. garancce tak se mi to snazili nejak seridit, ale pry to moc neslo neb kdyz se zlepslia ta 2 tak zase naopak byla horsi ta 5 - takze nakonec zadna zmena..Mozna je to instalaci Medved bloku? Jo a taky mi neco zacalo rezonovat u zadnich dveri a rovnez operka spolujezdce se pri vetsim vytazeni a nezatizeni chveje a vydava neprilis libe zvuky - nevi nekdo co s tim?
Medvěda mám taky namontovanýho a řazení chodí dobře. Spíš si myslím, že seřídit ten lankovej mechanizmus bude asi dost problém.
Mám dotaz jak máte řešeno zabezpečení auta. Immobilizér je standartně, ale dávali jste si tam ještě nějaké další?

A ještě jeden dotaz. Jak je to s použitím elektronů jiných výrobců než origo Mazda, není v tom nějaký problém ?
TomášC
kola: Dnes jsem objednal Mangels Motion. Dám vědět, jak to dopadlo.
skodovacek
Zdravím, myslím si, že neseřízené lanovody nemohou zapříčinit řezení přes zuby. Můžou max. přenášet vibrace, nebo když by to bylo hodně ,tak nepůjde řadit. To, že to klepe při pětce se musí seřídit právě jenom ten zámek na zpátečku. Já vidím ten problém v synchronní spojce, ale né v samotném synchronu, proto že při řazení dolů to jde bez problému. Jednička a dvojka leží na hřídely vedle sebe, když řadíte dolů, tak synchronní spojka najíždí z neutrální polohy, ale když to řadí z jedničky, tak musí přejet přez neutrál na dvojku a tam bude někde velká vůle na přesuvníku. Nejhorší je, že už v tom jezdil technik a ono to zrovna moc nedělalo, tak na mě koukal dost divně.Myslím ,že budou dohady....ale já se teda nedám. A ta opěrka, nám to dělalo na Octavkách taky, já to řešil teflonov. spr., ono když se to vytáhne max., tak na to uložení je velká páka.
Chci se Vás zeptat, zda-li se někomu podařil sehnat závěsný nosič kol na zadní dveře (Mazda5)? Z Thule mi sdělili, že jejich nosiče nejsou s naším typem vozidla kompatibilní a vzhledem k tomu, že nechci kola dávat na střechu vozu se ptám, jestli někdo tuto věc řešil a vyřešil, popř. uvedl odkaz, kde mohu nosič koupit.
PS: Jinak řazení z 1 na 2 je u mě též problémové (mám 6. stupňový diesl), vše ostatní je OK.
Zdravím,
to samé už také vím. Je to tím, že 5.dveře jsou komplet plastové a tudíž zatížení nosičem by zřejmě nebylo to pravé ořechové.
Co takhle nosič na kouli?
Díky, to jsem netušil, asi to bude dobré řešní dát závěs na kouli. Ahoj.
Vidím, že se tu dlouho už nic neděje, tak drobný dotaz. Mám M5 1,5 roku a dneska jsem zjistil naprosto rozlámaný gumky ve stěračích. Je to jako by ulámané jako to bývá na koncích, ale tohle je i uprostřed a tím pádem to nestírá. Nemáte někdo zkušenost, jestli tohle berou na záruku, nebo je to bráno jako běžné opotřebení. Jara
moje stierace sa po dvoch rokoch rozpadli uplne rovnako. nenapadlo ma to riesit cez zaruku, IMHO, je to bezne opotrebenie
Taky jsem to nechal plavat a koupil osvědčené silikonové gumky.Akorát ten kratší stěrač má gumu užší, tak jsem trošku upravil vidličky a fungují perfektně. Minulé jsem měl bez problému 4 roky a pak šlo auto z domu. Jara
mate59
Na predĺženie životnosti stieračov používam už roky "gumárenské mlieko".Dá sa kúpiť pod názvom Regum. Cca 3-4 krát do roka odklopím rameno,napustím gumičku dobre prípravkom,nechám vsiaknuť,po polhodine prebytočné mlieko zotriem,gumička získa elastickosť,zmizne swist.Pokiaľ gumku nezničíš mechanicky v zime,vydrží aj 4 roky.
Zdravím M5kaře
Jsem po 2.gar (60000) ,mám najeto 53400km a vše je o.k.
2 gar.stála celkem 20508,-Kč : z toho 9490,- poj. vozu na 4 a 5 rok u prodejce a v celé Evropě, 2618,- půjčení Octavie na 2 dny, zbytek olej,filtr oleje,motoru a klimatizace, vyčištění klimy,zadní guma stěrače,servisní prohlídka a geometrie.
Ad přední stěrače😒br /> mám už 3 sadu , 2*jsem měl origo M5-nové +kupované.nyní jsem vyměnil za Bosch aerotwin a to je pánové změna!Za 1121,- Kč stírají o třídu lépa a není od nich takový aerodynamický svist.

Přeji všem krásné léto bez poruch.
Možná blbej dotaz, ale ty máš předepsaný garance po 30t. km?.
Zdravím všechny a omlouvám se za překlep.
Samozřejmě jde o 3.garanci.
Děkuji za upozornění.
WinDiesel
Chlapi, mám novinku... V Japonsku začali vyrábět nový silný diesel 137 kW / 185 k, který bude použit trochu překvapivě i v Mazdě 5... Faktem je že Corolla Verso má 130 kW D4-D, nicméně je to docela silná káva, jak těch 130 kW pro Toyotu, tak těch 137 kW pro Mazdu...
Pup
Koukal jsem i k Boschům, maj tam dlouhej seznam aut podle značek, ale Mazda 5 chybí. Který ty Aerotwiny jsi koupil? Pasujou bez problémů?
Zdravím tě
Koupil jsem podle rozměru a je to stejné jako na peugeot 206.
Trvalo mi to asi 2 minuty (výměna).
odkaz😒a href="//luja.cz/index.php?id=00200202100" title="//luja.cz/index.php?id=00200202100" rel="nofollow" target="_blank">luja.cz/index.php?…… peugeot 206 -A653S.
Poslali je do 2 dne a ještě slevu 10%na další (platí 1 rok)
Pup
Díky za info, Slone. Délka je jasná, ale radši se ptám, jestli v tom není zakopanej nějakej pes - trochu mě překvapuje, že M5 není v tom dlouhým seznamu. Co se týče ceny, nemám sice u sebe fakturu, ale originál stírátka jsou taky docela drahý a samotný gumičky se neprodávaj. Ohledně životnosti diskutovaný níže, vyměňuju je tak po roce a to už nestojej za moc. Zadní samozřejmě vydrží podstatně dýl. Z auta potřebuju vidět, ono už takhle tý prosklený plochy není na M5 moc. Jsem hodně alergickej na zimní "tankisty", který voškrábou na čelním skle průzor velikosti 30x20, aby jim náhodou neupadla nebo nevomrzla pazoura.
Ahoj,
origa stojí cca 1500,- a zadní skoro 500,- (před 14 dny jsem ho měnil). Taky by mne zajímalo, jak gumička vydrží 4 roky, ale mně hlavně vadilo, že odešlo upnutí a stěrač po okně skákal. Bosch to řeší podstatně lépe.
Co PDF Pupe? Je to lepší po úpravě softu? Co říkáš na ceny nafty?
OMV 100oct. mám nyní za 34,40 a nafta je za 35.90, takže za chvilinku vyjde provoz diesla rozhodně dráž. Mám pravdu?
Pup
No tak to není řešit, půjdu do těch Aerotwinů taky. Teď řeším nový letní gumy, hodně rád se zbavím těch originálních Toyo, nestojej za nic. Vypadá to zatím na Bridgestone Turanza ER300.

Co se týče DPF, žádnou úpravu softu mi nedělali. Problémy jsou jen při tom popojíždění a to asi úprava softu nevyřeší, ale umím s tím žít. Při normálním provozu se to nestane, aktuálně mám necelých 75 tisíc najeto.

Hehe, do diskuse nafta x benzín se radši nebudeme pouštět, to k ničemu nevede. Jezdím nějak pod 7 litrů, z toho je dost po Praze, tak si nestěžuju.
Pup: Já gumičky vyřešil poměrně levně. Koupil jsem v prodejně silikonový,maj v sobě tu výztuž co v origo je mimo /dva dlouhé pásky plechu/. Cena za jeden kus 80cm dlouhý byla 90Kč. Jenom jsem zjistil, že ten krátký stěrač měl původně gumičku o něco užší.Stačilo mírně roztáhnout ty pacičky na mechanice a padlo to perfekt. Měl jsem je cca 50t. km na Zafiře a jsou výborný. Původní skákaly a tak jsem měnil náplň v ostřikovačích a všechno možný a tyhle běží nádhera. Jara
Tak už cca měsíc lítám s novou M5. Motorizace 1.8 a úplně to stačí, už jsem jel i v plným zatížení 7 lidmi a dalo se jet v pohodě. Spotřeba zatím okolo osmi litrů a doufám, že až si všechno sedne, tak by mohla ještě klesnout. Jinak se zatím nemůžu pořád auta nabažit, je to paráda, lepší auto jsem nikdy neměl. Snad jedinou výtku bych měl k té opěrce na ruku, ta je moc úzká, chtělo by to větší šířku. Ale to je fakt jen detail. Takže zdravím všechny kolegy 😉
maty1
Ahoj všichni mazdáci mám na vás dotaz.Chci si nechat dovézt Mazdu 5 s 2L benzínem.Němec mi poslal fotky auta a na fotce kde je vyfocená palubka s tachákem a otáčkoměrem svítí několik kontrolek a mezi nimi také oranžový volant s vykřičníkem.Neznamená to nějaký problém s řízením?Nikdy jsem japonce neměl tak nevím jestli to není specifikum japonců používat takové kontrolky.Děkuji všem za odpověd
zdravíčko.
Pokud mi na mail pošleš Foto, řeknu ti zda je to o.k.
diboch@seznam.cz
to oranzove svetlo je ze "nefunguje" posilovac riadenia. moze to byt napr. ze je vypnuty motor a klucik je iba v polohe pred zapnutim motora. (a zrejme aj preto svietia tie kontrolky)
maty1
Ahoj asi budeš mít pravdu protože je to vyfoceno tak že zároven svítí kontrolka dobijení ,mazání,otevřené dveře,nezapnutý pás,a oranžový symbol motoru
tak potom urcite ano, lebo ked som vcera potom startoval, tak som si to extra vsimal a je to presne toto co si opisal. mam 2l benzin a je to fantasticke vozenie. suhlasim aj s "mpetka" ze 1.8 staci, ja som ale chcel ESP a to pre 1.8 nedodavali
maty1
Kolik ti vychází průměr.spotřeba ted v létě když jezdíš se zaplou klimou a tak 3 osoby v autě?
moje skusenosti pre 2ludi (zapnuta klima)
mesto: 9.3l
dialnica: 9.5-9.8l (kusok viac ako 130kmh)
mimo mesto, po okreskach sa vies dostat aj pod 9.

spotreba je pocitana ked chodim "normalne", vyrazne menej sa neda ist, zato ak pridas tak to vytiahnes aj o 2litre viac.

na tomto aute sa mi paci jeho optimizmus. pri nastartovani ta najskor pozdravi HELLO, potom ti zacnu pipat nezapnute pasy ale hlavne milujem velky optimizmus palubneho pocitaca. Aj dojazd aj priemerna spotreba je uplne mimo 😄
Naprosto souhlasím s Tvým poznatkem ohledně spotřeby. Nechápavě koukám, že někomu se povede jet s obsazeným autem s klimou za 7,5l. Jezdím hodně lehkou nohu, ale to se mi nepodařilo. Bez klimačky je to znát, ale jak začnu chladit leze to hodně nahoru. Jinak jde o to, jestli to někteří neberou opravdu podle toho pomatenýho počítače. Mám tam spotřebu např, 8,5l za posledních 400km a někde předjedu a je to okamžitě na průměru znát.
Jinak Chorvatsko ve třech lidech dohromady 180kg, balík pet lahví a oblečení nic víc, po dálnici dodržovaná rychlost, bez klimatizace, protože bylo chladno a spotřeba 8,6l.Což při lenivost 1.8i je docela dost.
Co se týče spotřeby, tak moje info je samozřejmě z počítače. Jak jsem psal, podařilo se mi jet 100 km úsek po okreskách ve 3 lidech s klimou za 7.3 litru. Jel jsem lehce okolo 80-90 km/h, prostě pohodička. Schválně jsem kvůli tomu počítač vynuloval. Když jsem ho nechal na delší dobu, nějakých 400 km, tak mi ukazoval 8.0 - 8.2 litru. Podle mého názoru nejvíc má u toho našeho auta vliv na spotřebu častá přerušovaná jízda, kdy po nastartování a jízdě na sytič (a to i když je teplo) je spotřeba hrozná.
Jinak tady ještě počtení ohledně testu spotřeby [odkaz]
Jo s tím sytičem souhlasím. To když vidím, že venku je 25st. ve stínu a on tam je sytič, tak nevycházím z údivu. Takhle prolejvat benzinem motor. Nevím , jaký to má důvod. Pokuoušel jsem se zjistit, z čeho je snímána teplota, abych to nějak ošidil. Neřeknu v zimě, alespoň to neškube.Jinak 2 l rozdíl ve spotřebě mi přijde hodně, ale přitom v praxi /způsob jízdy/ stačí i minimální rozdíl.Porovnával jsem jestli vyřazovat, nebo ne, ale ani jedno paušálně není řešením.
vOzO: to je divný, já mám 1.8 a ESP mám. Co se týče spotřeby, průměr okolo 8 litrů (kombinovaná). Dneska jsem jel nějakých 100 km jen okresky ve 3 lidech a spotřeba 7.3 😄
A to jsem měl zapnutou klimu a nastřeše mám příčníky ... jsou názory, že zahrádka na autě udělá až 0.5 litru nadspotřebu
mpetka: moze byt, ja som o ESP vybave napisal info, ktora je stara 3roky 😄
Ahoj moje majda 2.0i to má také tak pokud pouze zapneš zapalování.
Jen je divné, že jde z domu tak rychle.
M5 mají el. knížku přímo v MAZDĚ - každý servis v EU se může podle VIN podívat co se s autem dělo a kdy se měnil např. olej......
???jde z domu tak rychle???
ahojte,
asi pred pol rokom sa mi zacalo kazit zamykanie lavych zadnych dveri. ten bezec proste pri odomknuti/zamknuti neposkocil do polohy ako mal. nakoniec uz nefungoval vobec. v ramci zaruky mi to vymenili (motorcek v zadnych dverach). teraz sa mi to zacina opakovat v pravych zadnych dverach. zial auto uz nemam v zaruke 😒 ach jo...
skodovacek
Zdravím, nevíte někdo, jakou má Mazda Premasy záruku na prorezivění karoserie? Děkuji
Zdravím. Dnes jsem objevil zvláštní zvuk od předního pravého kola.
Je to takový zvuk, jako když letají kamínky od kola do blatníku./těžko se definuje/ Projeví se v okamžiku sešlápnutí spojky /při řázení/, když pouštím spojkový pedál nahoru a náhon zabere. Zvuk se ozve jen krátce. Při zavřeném okně není nic slyšet. Kde může být problém ? Poloosa nebo ložisko spojky ?
No když to tak čtu, tak mám vážnou obavu, aby to nebyla poloosa. Už jsem se to tu snažil popsat několikrát a poslední řešení v servisu /v záruce/ je, že to přivařili natvrdo. Já to slyšel při řazení z 1 na 2. Nejvíce slyšet to bylo v kopci, kdy motor při vyřazení spadl přez 2300ot. a znovu jsem zařadil na další rychlost. Dělalo mi to i když jsem stál na rovině,odbržděno,vyřazeno a stačilo pomalu přidávat plyn a zvuk se ozýval při cca 2500ot.HK kloub normálně vibroval na drážkové hřídeli. /Pravá strana z pohledu řidiče/. Jen by mě zajímalo, jestli u nových kusů to pořád ještě dávaj dohromady ze zmetků.Taková vůle na drážkové hřídeli je vidět u aut až tak po najetí 200t. km a ne hned od začátku.
Opravdu to tak vypadá.;-\ Je to takové lupnutí, slyšitelné při řazení 1-2 a 3-2. Budu muset říci v servisu, aby se na to podívali. Dnes se taky poprvé ukázala svítící kontrolka DPF. Tak jsem jel asi 10min. na trojku (ot. přes 2000) a pak naštěstí zhasla. Mám najeto 56t.km.
Jestli máš ale naftu, tak s tím cvaknutím nevím. Já mám 1.8i. Jak jsou poloosy v naftě nevím. Lupnutí mi dělala druhá, tak mi jí taky měnili.
Je to potvrzené od servisního technika. Opravdu poloosa. Stačilo jedno lupnutí a už věděl odkud vítr vane. Řešení vidí v slepení spoje. No uvidíme. Taky jsem se ptal na sjiždění vnitřků zadních pneu. Moc dobře o tom problému vědí, ale řešení nemají /jen prohazovat pneu/. Tak zoom-zoom.
pro MPH-loni jsem reklamoval zadní gumy - výsledek 😜ři zakoupení nových pneu(podmínkou byli opět DUNLOPY ) 50% sleva na cenu+zdarma přehození pneu !!!!TAKŽE TO REKLAMUJ , pokuď ti nevyhoví tam kdes to koupil, volej Prahu , oficiálního dovozce.Odvolej se na ostatní klienty.!!!!!!!
Zdravíčko pánové.
Mám stejnou zkušenost jako Alexik. Můj servis to udělal přesně tak. cena za 4 Dunlopy 7300,-vč.DPH
No tak to je kvalita práce. Já dopadl stejně. Zalepili to, vydrželo to 8000km a začalo to mít opět vůli, ale necvakalo to. Bohužel jsem jel přezout na zimní pneu a jak to vzali utahovákem -řehtačkou, tak jsem jel za servisu a úplně jsem se zhrozil. Opět známý zvuk. Na zastoupení Mazdy mi řekli, že to je normální postup a že se to občas bude muset zalepit. Nakonec v dalším servisu se s tím poprali podle svého a to že to přivařili natvrdo. Případná výměna samotné poloozy je tím pádem nemožná, jedině celý komplet. Do tý jejich slavný elektronický knížky to pro jistotu neuvedli, protože přiznali, že je to nestandartní postup ale bohužel jediný možný, protože nová polosa byla šmejd úplně stejný.
Tak jsem dnes měl ráno pod levým zadním tlumičem louž oleje. Po prohlídce jsem zjistil, že to teče z tlumiče. Dodnes jsem jezdil maximálně ve třech a včera jsme jeli čtyři a ještě cca 80kg v kufru a nepřežilo to. Dneska mi v servisu předběžně řekli, že je to na záruku. Měl jsem obavu, aby z toho nebylo běžné opotřebení. 34t. km není mnoho. Přestávám chválit a mám dojem, že to bude brzo další značka, které se budu vyhýbat.
Shr3k
Samozřejmě že to půjde na záruku.
SI104-07REV1 Klepani nebo unik oleje ze zadnich tlumicu
POPIS PROBLÉMU
U některých vozidel se může objevit klepání z levého zadního tlumiče při přejíždění nerovností. V některých případech mohou zákazníci objevit vyteklý olej z tlumiče pod vozidlem.
PŘÍČINA
Po pravidelné údržbě brousícího stroje na výrobní lince mohou na povrchu pístnice vyráběných tlumičů zůstat usazeniny tuku a kapaliny, které se během čistícího postupu zcela neodstraní.
Tyto nečistoty zabraňují správnému přilnutí chromu na pístnici. Během provozu pak dochází k úniku oleje, který má za následek klepání tlumiče.
ZMĚNA V SÉRIOVÉ VÝROBĚ
Byl zlepšen proces čištění brousícího stroje na výrobní lince.
skodovacek
Dobrý den, Vaše vysvětlení závady zadního tlumiče se zdá velice fundované. Pracujete v servisu? Jestli ano, prosím o informaci o převodovce. Špatně mi řadí dvojka, studená př.- škrtá o zuby a teplá řadí od úplně hladkého přeřazení, až po znatelné křupnutí.Dále pak při deceleraci je dvojka hlučná a celkově je přev. dost hlučná na volnoběh . Ještě bych se rád zeptal na zadní kotouče, mají příšernou barvu a třecí plocha nedosahuje až k okraji. Díky
Shr3k
Zdravím v servise nepracuji a to dole je opis jednoho z technických bulletinů. Nevím jakou máte motorizaci ani převodovku, ale zastudena neřadí žádná převodovka, jak by měla. Pokud při podřazování zatepla a při naplno zmáčknutém spojkovém pedálu máte potíže se synchronizací, konzultujte to se servisem. Samotný hluk při deceleraci nižších převodových stupňů (1-2) bych neřešil, bude to vlastnost nikoliv chyba (malé kolečka, malé počty zubů).
Zadní kotouče s příšernou barvou lehce očistíte tak, že občas pořádně zatáhnete při jízdě za ruční brzdu. Pokud provozujete auto nenaložené a zprudka nebrzdíte, zadní brzdy nejsou téměř vůbec používány.
Shr3k podívej se prosím do SZ.
Děkuji
Nemáte někdo zkušenost, jestli se daji sundat potahy sedu u řidiče?
maty1
Ahoj Mazdáci zkoušel jste někdo z vás mýt na 5 motor?Mám dovezenou 5 z němec a tam asi řádně v zimě solili.Mám kovové díly v motorovém prostoru jak když je posolíš.Docela mě na Mazdě překvapilo co je odkrytejch kabelů a různých součástek.Na to nejsem zvyklý z mojí předchozí AUDI.Dám to do firmy co profesionálně myjí auta ale mám strach aby něco neprolily vodou a Mazda nebyla kaput.Díky všem za odpověd
Sedvo
V mazdě mi říkali, že by se motor neměl vůbec umývat. A máš benzín nebo naftu? Většinou stačí zakrýt altík a měl by být pokoj.
maty1
Ahoj mám 2 litr benzín.Zeptám se v Mazdě až pojedu na prohlídku na jejich názor na mytí motoru
Pup
Moje zkušenost je taková, že se často tváří že mytí motoru není úplně dobrý nápad a bezpečná operace, ale na vyžádání to vždycky udělají. Nikdy nebyl následně problém. Souhlasím že je lepší malý risk zatečení vody někam, než prakticky jisté ožrání dílů solí.
mne umyvaju motor (2l benzin) pri vymene oleja automaticky. a nijaky problem som si nevsimol
skodovacek
Zdravím, vůbec není důvod k nějakým obavám. Jde lavně o elektroinstalaci, když se to dělá šetrně, tak nic nerozí. U benzínu se po umytí doporučuje vyfoukat stlačeným vzducem.
maty1
Zdarec všici tak jsem konečně dostal spz a mohl jsem vyrazit na první delší trasu s mojí Mazdičkou zhruba 150km.Budu jí zatím porovnávat s předcházejícím autem A4 i když vím že je to trochu jiná kategorie.Tak jednoznačné veliké plus ohledně prostorového vyrešení interiéru a místa hlavně vzadu před koleny.V Audi se horko těžko vešli dozadu 2 dospělí a dětská sedačka v Mazdě bez problému.V Mazdě chybí středový tunel u zadních sedadel velké plus pro nohy cestujících vzadu je tam rovná podlaha.O kufru psát nebudu Audi jsem měl sedana.V Mazdě zvýšený posez na místě řidiče lepší přehled na silnici.Palubni deska a ovladače jsou lépe vyřešeny v Audi jak v kvalitě materiálů tak obsluhy.Motory jsou výkonově podobné Audi 110kw Mazda 107 kw u Mazdy je znát větší pohot.hmotnost a čelní plocha takže Audi daleko lepší zrychlení a zátah může to být i jinak poskládanou převodovkou v autech.Spotřeba zatím podle pal.počítače horší u Mazdy.Jízdní vlastnosti aut perfektní u Mazdy je znát v zatáčkách vyšší těžiště a hmotnost ale stopu drží perfekt.Hlučnost motoru lepší v Mazdě aerodynamický hluk lepší v Audi.U Mazdy se ozývá hlavně okolo zadních dveří šoupaček.To jsou moje první poznatky z jízdy a obsluhy Mazdy.Kupoval jsem jí hlavně z důvodu potřeby většího a lépe prostorově vyřešeného auta a to myslím splnila na jedničku.Zatím velká spokojenost.
maty1
Ještě k tomu mytí motoru ptal jsem v servise mazdy a dostal jsem odpověd že umýt motor můžu, ale je nutné aby se s autem tak 2 hod nepopojíždělo(nestartovalo)a pouze malý tlak wapky.
Zdravim,
Prednedavnom sa mi stalo, ze mi palubny pocitac ukazoval 0km dojazd, ja som este spravil cez dvadsat km a natankoval som 54litrov nafty. Nadrz ma 60l, takze tam este bolo 6.
Zda sa mi to dost nepresne...
Mozete mi niekto poradit ako nastavit ten pocitac, aby to zobrazoval presnejsie? Vdaka
Zdravím ,
je na to fígl jako na vše, ale není lepší když onboard comp. hlásí prázdno, než to vycucat do dna?
maty1
Zdravím všechny dnes jsem byl na roční prohlídce s Mazdou a velice mile mě překvapila cena za prohlídku.Olej jsem měl vlastní tak cena za olej.filtr a roční prohlídku byla 895kč!!!!Celkem když přičtu cenu mého vlastního oleje Mobil 5W40 tak je to částka lehce přes 2100kč.To když porovnám s Audi servisem kde jsem za prohlídku platil 4-6 tisíc bez oleje.
Slyšel jsem , že je údajně třeba používat na plechové kola jiné šrouby než na hliníky , má tady někdo takovou zkušenost , díky za názory.
maty1
Ahoj já mám 5 obutou na orig.al.kolech mazda 16 palců a mám jednu sadu šroubů jak na letní tak na zimní neorig. al disky .Předtím jsem měl Audi a tam jsem musel použít 2 různé sady šroubů jiné na AL disky a jiné na zimní plecháče,ale záleží spíš jaké chceš použít al disky jde o to číslo ET na hliníkách některé jsou hodně vystrčené z blatníků a je nutné použít delší šrouby oproti plecháčům to byl i můj případ na Audi.
Zdravim,
Je tu niekto taky somar ako ja a kupil si M5 s original GPS navigaciou? Mazda dodava mapy zapadnych statov (vcetne CR) ale pre vychodnu europu nic. Neviete niekto o niecom?
Shr3k
Napište verzi DVD, kterou máte. CC33-66-DZ0...
Na DVD je: CC33 66 DZ0 B (K423😄

Za kazdu radu budem vdazcny, pretoze ma to stve, ze tam mam ten display iba na okrasu a je to inak aj hanba MAZDY, ze predava navigaciu v krajine pre ktoru nedodava mapu...
Shr3k
Tak to je opravdu staré DVD, už je ke koupi CC33 66 DZ0 D. Zkusím se podívat, jaké má pokrytí, teda pokud bude k dispozici Mazda5 GTA. Já sám jsem schválně kvůli tomu navi nebral.
Shr3k: Tak podarilo sa Ti zistit ako to je s tou poslednou verziou navigacie? Ake nove mapy su tam...
ak mám dotaz. Dnes jsem byl na garanci s M 1.8i ve 40t.km. Trošku mě překvapila cena, protože to bylo těsně nad 2500Kč. Po prostudování zak. listu jsem ale zjistil, že mi tam dali olej polosynt./Total/ oproti plné syn. z první garance /Castrol/. Tím pádem je cena podstatně nižší. Nemá s tím někdo zkušenost. Ještě mám nové balení Castrol plné, kterou mi dali při koupi. Jde o to, jestli to ještě použiju, když teď je tam polos. Dá se to míchat?
Jarda
Zdravim,
Elektricke okno pri vodicovy mi nejde stiahnut automaticky dole ani hore po dotlaceni tlacitka, ale musim to cely cas drzat. Tento problem som uz raz mal a nasiel som neaky postup ako to resetova a spravil som to. Nespominam si ten postup a ani to nemozem teraz nikde najt. Viete mi niekto poradit?
Zkus to tlačítko držet nějakou dobu (tuším 3 vteřiny) i po dovření okna, měla by tam ta automatika zase naskočit. Aspoň u šestky mi to takhle zafungovalo...
TomášC
Vidím, že se tady nic neděje, tak pro zajímavost přidávám info, že auto bild dokončil další zajímavý test na 100000km. Kdo sleduje auto tip, ví.
Sedvo
>😁
Ta tabulka se mi líbí.
1. místo Mazda 6
2. - 3. místo Mazda 5 a Toyota Prius.

Asi to fakt vypovídá o kvalitách těch aut, ikdyž nějaké mouchy tam jsou, ale dá se říct, že se nad nima dá jenom mávnout.

Mě potěšilo to, že naftový motor od Mazdy je fakt spolehlivý.
skodovacek
Zdravím, nevím, jestli se dá na tímto mávnout rukou, ale po zjištění, jak slabě je mazda ošetřena, jsem se rozhodl to vyřešit sám. Dnes jsem dal auto na stojany a sundal všechny kryty a podběhy. Vapkou pěkně vystříkal a technickým bebzínem odmastil plochy. Trochu jsem se zhrozil, na zadních podbězích mám puchýře a po seškrábnutí vyleze rez! Koupeno v září loňského roku nové.
Sedvo
To bych zkusil reklamovat. Antikorozní ochrana vnitřních dutin je dobrá, ale ty lemy to je bolest Mazd. Nová 6 to má možná lépe vyřešeno.
Ale beru celkovou spolehlivost a ta je dobrá.
Zdravím všechny M5,
udělal jsem si radost a jelikož mi bylo líto 18.000 za 6CD, které má problémy s MP3, tak jsem konečně našel a koupil to pravé. Od RPM z USA jsem objednal za 127 USD Audio link, který se po 20 min. práci (vyndání a zandání orig. autorádia) připojí místo CD changeru a lze jej ovládat i z volantu. Vytvoříte si na SDHC kartě CD01 - CD06 na každém max. 99 skladeb v MP3/WMA a už to jede a ta kvalita.....ÚŽASNÉ
Pup
To vypadá vážně zajímavě, je to lepší než adaptér pro iPod, stačí jen SD karta. Jak je to s montáží, máš to nějak aby se k tý kartě dalo dostat? Co obnáší de/montáž originálního rádia?

Jen pro info, vytekl mi PP tlumič, vyměnili ho v rámci záruky. Bufík vyměněnej taktéž v rámci záruky už na jaře zdá se funguje OK, doteď to nebylo jak poznat.
Ahoj Pupe,
montáž spočívá v povolení 3 šroubů a vysunutí autorádia, kde je možnost jediná a to slot pro CD changer, zapojíš konektor a audio link prostrčíš do schránky u spolujezdce. Jde to snadno, protože je tam dost veliký otvor.

Také mám nové oba zadní tlumiče a teď asi dojde na oba přední.
Jinak 62OOO km a pořád bych neměnil.
Nemáte někdo potuchu, z čeho je vyhodnocován sytič? Jezdím často trasy do 7km a to je hotový neštěstí. Jde to prakticky pořád na sytič.Když už se to ohřeje, tak auto nechám stát venku 2hodiny a opět znovu sytič, přitom rafička teploměru ukazuje cca 30st. výchylku.
Mazda 5 je super, ale co mi opravdu chybi je loketni operka u sedadla spolujezdce. Original pry neexistuje (mam kozene sedacky). Nevite nekdo o nejake nahrade, ci nemate s resenim tohoto problemu nejake zkusenosti?
Zdravím páni,

mám M5 asi 2 mesiace, najazdených asi 28k km, Je privezená z AUT, kúpená 1. majiteľom v decembri 2007. Neviem či sa mi to iba zdá, ale auto ani po zahriatí na pracovnú teplotu 90C nefúka teplý vzduch. Klíma nie je zapnutá, vnútorná teplota je nastavená na 24C. Teplý vzduch začne fúkať po prejdení asi 15km (20 minút), z toho 5km v kolóne. Auto je zohriate na pracovnú teplotu pomerne skoro, asi po 5 min. Skúšal som aj "naštartovať" fúkanie teplého vzduch klímou, avšak nič ...

Vie mi niekto poradiť, kde robím chybu? (dúfam , že je chyba vo mne)

Ďakujem.

S.
Diesel nebo benzín ?
Diesel 105kW, automatická klíma.
Mám benzín a topení stačí cca 500m a už je cítit jak vzduch teplá a rafička teploty motoru je pořád na "studenu", neustále zapnut AUTO režim - interiér 20 st. C (v zimě).
Auto parkuji venku, nemám přídavné topení.
Chce to ještě poznatky majitelů s ropou.
Vďaka za reakciu, dnes ráno som to skúsil tiež na AUTO ... Začalo kúriť až keď už bola prevádzková teplota na 90C min 5 min...tzn asi po 10 min jazdy...
skodovacek
Zdravím,
topení se zapíná do plus šesti stupnů. Já ujedu tak tři kilometry a mám provozní teplotu, když hodně mrzne, tak se to trochu protáhne. Bufík sepne i při vypnutém topení. Ten tam je kvůli emisím. Měl bych dotaz, máte možnost sundat zadní podběh /koberec/? Je připevněný asi šesti kolíčky, mám rok staré auto a našel jsem rezavé podběhy. Děkuji
Zdravím skodováčka,
ale stanleyho zajímalo, kdy se u ropy začne ohřívat vzduch pro kabinu!(kúrenie), za jak dlouho při jízdě je cítit teplý vzduch z výdechů u M5 CD?
Pup
Mám diesel 105kW taky a rozhodně topí dříve než se zahřeje na běžnou provozní teplotu. Nevím jestli to je zrovna 90 stupňů, nemám tam žádný čísla, ručička je někde uprostřed pole. Pod 6 stupňů, kdy se zapne bufík, je v autě komplet teplo po pár kilometrech. Používám to i pro odmrazování ráno zamrzlýho čelního skla, nastartuju, dám režim FRONT, vypnu A/C a během chvilky led změkne a jde snadno oškrábat.
Ďakujem všetkým za reakcie ... idem volať do servisu.
To jsem nezkoumal, auto je nonstop venku, ale na jaře se mohu podívat, na rez je 12 let čas 😉
Miras2
Chlapi, máte někdo zkušenost se servisem Mazda v Táboře? Díky
Jednání slušné, ale taky dokáží mlžit. Zkrátka problémy si neradi připouští. Na běžný servis OK.
Pup
Chlapi, byl by někdo schopen najet předkem pětky k zadku Octavie II (ne kombi, ne RS) a udělat fotku z boku, aby byly vidět výškové poměry? Bohužel jsem narazil na *, kterej mě úspěšně vybrzdil, strčil to přede mně a natvrdo to zašláp. Policajtům pak samozřejmě vykládal totální pohádky, já odmít zavinění a bude se to řešit ve správním řízení, tak potřebuju dát dohromady nějakej důkazní materiál. Díky předem za pomoc.

PS: Nepochopil jsem proč vyběhly oba airbagy, kdy na místě spolujezdce byla prázdná sedačka.
skodovacek
Zítra jedu přezouvat pneu do škodovky, tak to vyfotím.Co se týká airbagů...Mazda, alespoň pětka, nemá snímač obsazení sedačky. To není tak jednoduché, jako signalizace nezap. pasu.
Pup
Skodovacek: díky moc!!! Snímač v sedačce je, ale je použitej asi právě jen pro tu otravnou signalizaci pásů.
skodovacek
Zdravím,reagoval jsem na ten snímač airbagu. To je záležitost daleko dražších aut. Jedná se o snímač, který musí vyhodnotit víc informací. Snímač na pasy, vyhodnotí i odloženou peněženku /po výplatě /. >😁 Kam mám poslat tu fotku?
Zdravím Pupe, rozbil sis to moc? To jak scháníš to foto je kvůli tomu že to měl už bouchlý?
Pup
Skodovacek: Poslal jsem ti e-mail soukromou zprávou, pošli mi prosím tu fotku.

Slon: Rozbil jsem to dost, jestli to chceš vidět můžu poslat fotky. Foto sháním abych dokázal, že ten i.iot stál natvrdo na brzdě, protože se to budou snažit hodit na mně.
skodovacek
Zdravím, žádná zpráva nedorazila. 😢
jirka.decin@seznam.cz
Pupe, pošli mi soukromou zprávou e-mail, v tomhle problému bych ti mohl pomoct ... jestli chceš 😉
Pup
Mpětka: E-mail máš v SZ, samozřejmě mě to zajímá.

Skodovacek: Poslal jsem Ti e-mail, soukromé zprávy jsou na tomto serveru dobře utajené, možná to jde někde nastavit, nevím.

Díky všem za pomoc!!!
Odpovídal jsem ti na mail Pupe, ale vrátil mi ho tvůj antispam.
Jak dlouho budeš bez auta?
Pupe, poslal jsem ti mail, doufám, že došel.
Pup
Mpětka: Jasně, to už víš.

Skodovacek: Díky za fotku, došla. Kdyžtak smaž ten příspěvek s tvým e-mailem, není dobrý věšet e-mail na veřejnej web z důvodu spamu.

Slon: Asi tě můj filtr nemá rád. Zkus třeba příjmení.jméno@gmail.com (moje jména samozřejmě). Počítám že kdyby to bylo do Vánoc, bylo by to dobrý, ale čím dál míň tomu věřím. Zrovna včera jsem měl nepříjemnej rozhovor s Allianz, nebyli tejden schopný poslat člověka, aby se na to podíval.
tak som si dnes rano aj ja nasiel kaluz pod zadnym kolesom - tlmic :no😒br />
kolko stoji ta oprava? (mam auto z 2005 -> zaruka je davno ta-het-prec)
vymenene -> tlmic stal 2200,- skk, vymena cca 1.5hod. vymenil som oba zadne, pre istotu. inzerat: darujem jeden poskodeny, a jeden funkcny ale stary zadny tlmic.
Zdravim,
Uz som tu raz pisal, ale stale nemam odpoved...
Je tu niekto taky somar ako ja a kupil si M5 s original GPS navigaciou? Mazda dodava mapy zapadnych statov (vcetne CR) ale pre vychodnu europu (napr.SR 😄 nic. Neviete niekto o niecom?
aky mas navigacny system - typ/model?
ja mam zabudovany v zrkadle - VDO Dayton. mozno viem pomoct.
Mam original dodavany MAZDA GPS.
to neviem co je 😒 ale predsa to musi mat nejake oznacenie; neverim ze to vyraba mazda. ja som mal tiez problem s mapami, ale potom som si na ebay.de kupil mapove podklady a teraz je to fajn (nakup za cca 20euro)
to si kupil nove mapy vratane CR a SR na original navi, ktory je zabudovany v MAZDE?
KARAKORUM: ak ta otazka patri mne, tak ja nemam original navi od mazda. je to dorobene (VDO Dayton). takze asi som sa nemal ani ohlasit, iba som to cele doplietol...
Mam ho tiez na MAZDE 5.Okrem toho, ze je cez den dispej necitatelny, tak su mapy stare. Opytali sme sa u odbornikov v MAZDE:kedy budu k dispozicii aktualne mapy vratane CR a SK? Ak nebudu, je mozne pouzit mapy od inych vyrobcov ako je NAVITEQ?

ad1) v plánu je zahájení podpory CZ i SK trhu v průběho roku 2009, a to postupným částečným pokrýváním regionu ( ČR se na některých mapách již částečně vyskytuje - Praha, hlavní tahy). Termín použitelnosti nejsme zatím schopni potvrdit, nicméně se bude týkat pravděpodobně v té době aktuálních nových modelů, pokrytí se pravděpodobně nebude rozšiřovat i již neprodávaných vozů ( Mazda6 GG/GY atd.)

Mapové podklady NAVTEQ dodávané k jiným výrobkům nejsou automaticky použitelné ( alespoň to Mazda neuvádí a naše zkušenost to potvrzuje) vzhledem k propojení mapových podkladů se systémem vozu a zabudované navigace. Tj. nedporučujeme do navigace Mazda vkládat jiné DVD než k tomu určené.

T.z. ze MAZDU to vobec netrapi, ze predava auta s navigacnym SW, ktory je neaktualny a aktualizovat ho ani neplanuje (mimochodom dtto aj na blogoch v USA). NAVTEQ to tiez neriesi, nakolko teraz ho kupila NOKIA a odkazal ma na MAZDU.Naozaj nechapem pristup MAZDY.
Moc bych nevsázel na nějaké brzké zlepšení. Navigace používám již cca 5 let a to Garmina, což je mezi navigacema to lepší a když vidím jaké tam jsou stále problémy jak v softu, tak v mapách, tak myslím pokud maj snahu vymýšlet vymyšlené, nebude to rozhodně v dohledné době. Smutné je na tom, že origo navigace stojí dost peněz a využití nic moc. Dneska pomalu to nej... v navigacích /externích/ vyjde se všema mapama max. na 10T. Kč.Upgrade je každý rok za cca 70 doláčů, nebo u některých značek dokonce zdarma.
Zdravím majitele M5,
včera mi praskla 1. žárovka na autě po 3 letech provozu - osvětlení SPZ, dle návodu jsem se jal odstranit kryt 5. dveří ;-\ hodně mne boleli prsty a co horšího z 9 plastových úchytek to hned 3 navydrželi. Žárovky mají také minimální plastové uchycení a tak jsem ho hned ulámal a po výměně žárovky jsem musel uchytit objímku lepenkou 😲 Tohle se moc nepovedlo!
Tak to máš kliku. Já už měnil obě přední H7 a žárovku v kaslíku u spolujezdce.Ty H7 se měněji taky blbě. Sice to zacvakne, ale když jsem měnil druhou, tak jsem zjistil, že tu první tam mám špatně, tak jsem to vylepšil. Tu v kaslíku mi dělali v servizu zároveň s výměnou zadního tlumiče. Teď mě zase čeká výměna pásu řidiče. Nějak zlenivěl a nechce se někdy zatáčet nazpět.Mám to dva roky a najeto cca 40t. km.Jinak mi vyměnili taky klíčenku s do na centrál. Ta nová je perfektní. Jsou tam mikrospínače, tak to krásně při sepnutí cvakne. U tý starý už jsem si málem ulomil prst a navíc se vylámaly pacičky držící tu plošku a vypadávalo to ven.
Zdravím,
tak s tím pásem u řidiče mám taky problém, nechce se natáčet nazpět(připomíná mi to moje první auto - rapida, kdy jsem to měnil každý rok 😉). A klíčenka vypadá, jako by měla min.5 let. Sedřené popisky a vylámané tlačítka, ale ještě drží. To způsobuje , že stisk je nejistý. Perlička: dvouletý syn mi "opravil" autorádio, strčil do CD mechaniky 10 korun ;-\ .
Tak to to mám úplně stejně,vše ale výměna v záruce bez problému. Jenom to rádio to asi nepůjde. Dělám opravy spotř. el. a to je běžný, že dostanu video, do kterýho dítě nacpe krajíc chleba. >😁
uplne presne to iste ako pisete s tymi pasmi aj DO 8-s, pas sa nestahuje, tlacitko na DO sa neda stlacit
dnes pás vyměněn a jsem názoru , že do aut pro bývalé RVHP jde samej zmetek. Nový pás chodí podstatně lehčejc, než původní pásy a chodí úplně nádherně. Vyměněno cca za 1hoďku a DO taktéž perfektní. Teď akorát koukat na ty ostatní pásy, jak to jde těžko a taktéž DO.
Pup
S těmi pásy máte pravdu, dneska jsem si vyzvednul opravený auto a pás (vyměněnej-vystřelenej) jde fakt zlehoučka, i když jsem trochu ztratil srovnání po měsíci ježdění půjčeným autem (Hyundai Elantra) ve kterým šel pás dost ztuha. S dálkovým ovládaním naopak problémy nemám ani po skoro 3 letech prakticky denního ježdění a používání jednoho klíče - je jak novej, kromě bebíčka po pádu na beton. Jinak po měsíci ježdění s tím Hyundaiem a následným přesednutí zpět do pětky musím říct, že to je fakt LUXUS.

Co se týče opravy konstatuju, že airbag je zařízení který vám nejdřív zachrání život, aby vás následně finančně zruinovalo. Nebyla to až taková rána a výsledná cena opravy je 244.323,- Kč včetně DPH. Málem jsem si sednul na pr.el, když jsem to slyšel.
Ahoj Pupe,
tak to je opravdu pecka. Ještě že máme havarijku :-! !
opravu ti zvládli docela rychle.
Jak jsi dopadl s policií?
Pup
Oprava trvala měsíc, z toho tejden jsem naháněl pojišťovnu aby tam někoho poslali na prohlídku. Takže k tomu ještě peníze za půjčení náhradního auta na měsíc.

Policajti se zatím neozvali.
Na mojej M5 mi odisla autobateria. Pri najazde do strmejsieho stupania .Bez nejakej vystrahy mi zhasol motor a napetie kleslo tak , ze to neutiahlo ani stierace .Na dobijanie v servise uz nereagovala a musela byt vymenena .Zaujima ma , ci ma niekto podobne skusenosti .
Dalsou nemilou skusenostou bolo sedem dnove skumanie mojho porusenia alebo neporusenia zarucnych podmienok v znackovom servise Auto palace, este pred objednanim novej baterie zo skladu v Holandsku ... Celkovo som bol bez auta 11 dni .
Takhle jsem dopadl u Opla. Zkoumali baterku tak dlouho jestli záruka ano ,nebo ne, až jsem si koupil novou za své.
Vážení, prosím o radu. Chci koupit Mazdu 5 s diselovým motorem. Najezím cca 26 tis. ročně a jezdím ze 2/3 převážně město. Mám trochu obavu o ucpávání filtru pevných částic, z důvodu právě městského provozu, kolon atd. Jak jste na tom? Je to v pohodě, nebo nedoporučujete raději benzín?
WinDiesel
Kolik má kupované auto najeto? Všechno má svoji životnost. A benzíny mají také svá slabá místa.
Sedvo
Spíš jak kolony, tak DPF nesvědčí to, když během regenerace vypneš motor. Někde to bylo popsané, že se určité množství nafty dostane do oleje a olej se znehodnocuje.Ikdyž při kolonách se filtr rychleji ucpe a potřebuje častěji regeneraci, ale to by asi problém neměl být.

Filtr se nejlépe zregeneruje na dálnici při ustálené jízdě nebo po okrskách, ale styl jízdy takový, že máš vždy o stupeň nižší převodový stupeň, tak jak normálně. Mám to vyzkoušené a funguje to, regenerace probíhá cca 20 - 25 km!
Pup
Kontrolka DPF se mi rozsvítila za celou dobu (86 tis. km) jen dvakrát a bylo to vždy při extrémním provozu - popojíždění na volnoběh na jedničku. Je pravda že jsem poprvé skončil v servisu, protože jsem si myslel, že to ještě pár kilometrů tímto stylem zvládne. Při normálním provozu - dost toho naskáču v zácpách po Praze - se to nikdy nestalo. Stejně tak nikdy nebyl problém s překročením hladiny oleje vlivem nafty, která v něm skončí. Vlastně ani nepoznám kdy k regeneraci dochází, snad jen podle ukazatele okamžité spotřeby, která je někdy znatelně vyšší. Předpokládám že to může být ono, ale jistě to nevím. Prostě při běžném provozu jsem neměl problém, o DPF vůbec nevím.
Sedvo
Přesně tak já taky ne, já mám výhodu, že jezdím zásadně po dálnici, takže s regenerací není problém.

Jinak pravidlo, kontrolka DPF se rozsvítí, tak by se měl začít provádě manuální režim regenerace, tedy jet rychleji jak 40 km/h a otáčky by neměly klesnout pod 2000 rpm.

Pokud začne DPF blikat, tak zastavit, vypnout motor a zavolat odtahovaku a odtáhnout do autorizovaného a tam filtr zregenerují. Pokud člověk pojede, tak může filtr zničit.
superkutil
Kamarád má Mazdu 6 a jezdil ekonomicky v nízkých otáčkách a po 50000km musel na výměnu DPF. Teď to točí co může a je v pohodě. A spotřeba okolo 6,5litru. Porovnávali jsme jeho Mazdu 6 kombi a moje Mondeo 2.2TDCI kombi ve slovenských kopcích a Mazda byla živější a přitom měla nižší spotřebu.
Chci jej koupit nové, ideální by byla mazda6 s novým 2,2 😊s novým filtrem, ale tolik asi nezbude, jsem zvyklý na ropáka, mám teď mondeo 2,0 TDCi, ale to je ještě bez filtru a nechci "muset" za každou cenu vypadnout někde za město na dálnici nebo okresku, abych spálil saze 😄
WinDiesel
Mazda byla první značkou která nedávala na výběr, filtr částic byl v základu a byl bezproblémový.
Vzhledem k neustálé regeneraci 3 dodatečnými vstřiky paliva není třeba časté hlavní regenerace.
A bez aditiva a bez výrazného navýšení spotřeby. Nový 2,2 jde v tomto směru dál, vyšší vstřikovací tlaky (2000 barů místo 1800 barů) a vylepšený materiál filtru = ještě nižší spotřeba, vyšší výkon a 3x menší filtr částic (méně zatížený). Těžká volba, šel bych do 2,2.
Díky, co jsem se díval, tak cena za 2,2 ještě nebyla stanovena, aspoň ne na oficiálním webu Mazdy. Tak jsem zvědav. A nebo levnější benzín s nižším krouťákem a vyšší spotřebou.😄
WinDiesel
Teď dost lidí koupilo benzíny = vyšší poptávka po benzínu, a poptávka po naftě šla o 20% dolů (nejezdí kamiony, přeprava zboží silně poklesla). Nespoléhal bych na to. M5 je fakt dost velké auto, brzy by Tě to mrzelo... 😐
Předpokládám, že máte auta koupené jako nové. Upozorňuje autorizovaný prodejce na možné problémy s filtrem a vztahuje se na to záruka? Nebo je to bráno jako spotřební věc a "starejte se" 😊. Posílal jsem kontaktní poptávkový mail do autorizovaných servisů a většinou mi doporučili mazdu5 nebo 6 při mém nájezdu v benzínu, právě kvůli možným problémům s filtrem. Díky za vaše postřehy.
Sedvo
Upozorňuje na to, co jsem psal níže. V případě že nedodržíš manuál, to je rozsvícení kontrolky DPF a nebo když začne blikat a ty pojedeš dál, tak je to chyba řidiče. A záruka se na to nevztahuje.

Takže když se ti rozbliká DPF, vypnout motor a zavolat odtahovku a autorizovaný servis to zregeneruje (zadarmo pokud je to v záruce), pokud mimo, tak asi za prašule, ale za jaké to nevím.
WinDiesel
Tento připitomělý přístup servisáků nakonec způsobí, že si zákazník zvolí auto jiné značky, protože líný benzín nechce. Paradoxně si třeba pořídí jinou značku s dieselem a filtrem částic, protože mu u jiné značky řeknou "no problem" (a přitom to vůbec nemusí být pravda).
Jdi do toho a respektuj pravidla a bude to v poho. Ještě dříve se ale ROZHODNĚ SVEZ s oběma verzemi !!!!!
WinDiesel
Záruka 100000 km a 36 měsíců se vztahuje i na filtr pevných částic - Mazda má dobrou vůli - japonský přístup k zárukám.
Sedvo
No pokud nedodržíš návod, tak se na to záruka nevztahuje, tak na to upozorňuji. Tak jak jsem psal níže, jak začne blikat, zastavit a volat odtahovku. Odtah a regenerace by měly být v rámci záruky. Hele, bylo mi řečeno, že pokud nedodržíš návod, tak záruka je v čudu. Ale je pravda, že DPF u mazdy je dost spolehlivý, celkově i motor 2,0 MZR-CD je spolehlivý. Najel jsem na něm už skoro 100000 km a bez jediné investice navíc.
WinDiesel
V zásadě máš pravdu, ale pokud zrovna nejedeš optimálně, asi by zamhouřili oko. Zákazník je u japíků důležitá osoba.
Tak to bude příjemná změna, ve Fordu se zrovna nepřetrhli 😊, vyjma Hale v Praze 😊, zkusím obě motorizace a uvidím, díky moc
WinDiesel
Dej vědět, a Šťastné a Veselé !!!!!!!!!
Tak nám začalo mrznout a má M5 opět začala vrzat, jako kdysi dávno Žigulík. Někdo tady před časem psal, že mu vyměnily gumové silentbloky na nápravách. Jaká je zkušenost po nějaké době?
Pup
Vržou uložení stabilizátoru, už někdy před rokem dvěma mi to vyměňovali za nějakou modifikovanou gumu a během chvíle to začalo vrzat znovu. Takže teď když začalo mrznout to holt zase vrže a já se s tím naučil žít, už to nehodlám řešit. Vrže to vždycky jen chvíli po rozjetí, než se to párkrát prohoupe. Mrazivých dnů není až tolik, tak to těch pár kiláků zkraje přežiju. Hlavně když maká bufík a je teplo 😄
Co začalo mrznout, tak jsem najel cca 400km a vesele to vrže dál.Nějak se mi nezdá, že by to postupně chtělo přestat.Jedině až začne pršet a dostane se tam voda. Je taky možný jak garážuju, tak to pořádně nevymrzne.
oIoo
geneticky modifikovaná guma? >😁 ne ale vážně, měl by být takový spray na renovaci zejména těsnění dveří třeba, tak to tam stačí nějak vpravit, dost často to taky vržou tlumiče, protože přeci jenom to uložení silentbloku je dost vysoko a dost odolný proti bordelu ne?
tohle vypadá opravdu na ten stabilizátor, jak píše Pup. Jenom mi vadí, že u takovýho auta a za ty peníze nedokážou vyřešit takovou věc. Už se mi zdá, že toho musím vzhledem k ceně přehlížet moc.
skodovacek
Zdravím...tak k tomu můžu napsat jenom tolik, že v lednu otevřu jednání s Mazdou o výměně auta. Už mně docela nebaví číst články, jak je mazda perfektní.
Jo snadno jsou co do poruch nejlepší. Pokud vše řeší tak, jako servis můj problém s poloosou a na zastoupení v Praze mi nějaký chytrák řekne, že to stačí obkus utěsnit lepidlem a je pokoj, tak to hovoří za vše.Servis to utěsní a nazve to nestandartním postupem, který ale do papírů neuvedou, aby nebyl problém.A nakonec jsem zjistil, že do tý slavný servisní knížky, ke které nemá uživatel přístup napíšou co se hodí.Alespoň že poslední servis který navštěvuji má slušné jednání a snahu problém vyřešit.Jde o to jak dlouho. Výčet závad v záruce je už dosti dlouhý a to mám teprve 45t. km.Vím že je to dneska z bláta do louže co si člověk koupí a poslední auta v nějaké trochu kvalitě byly snad do roku 1998. Dneska patří vše pod Forda, což bylo moje druhý auto a byla to hrůza. Kdybych tušil, že Mazda má s Fordem cokoli společnýho, tak mi to nesmí do baráku.
Poustnik
Aha. Takže když víc mrzne, tak vrže uložení stabilizátoru. To si musím zapamatovat. Já mám na své Mazdě najeto teprve necelých 24 000 km, takže mě na ní nic netrápí, jen jsem teď první zimu, kdy ji nechávám venku, zjistil, že když je ráno kolem já nevím, mínus 10 stupňů, že to první 4km, než se zahřeje, vrže. Ale když je jen mínus 4, tak nic nevrže. Na tohle fórum chodím málokdy, vždycky trpím za vás, co všechno se může porouchat. Zvlášť, když v Evropě je to jako lepší auto. Já naši Mazdu v USA koupil v přepočtu za nějakých 370 000 Kč, tak si říkám, že od laciného auta nemůžu očekávat nějaké zázraky. Ale jak říkám, kromě vrzání ve velikých mrazech /v USA byla garážovaná ve vyhřívané garáži, tak tam nic, i když tam jsem zažil největší mráz asi mínus 7 stupňů/ zatím neměla pražádný problém, tak uvidím, jestli něco přijde časem...hoj!
Rovnaky problem mala aj PREMACY 😒
Pup
Skodovacek: To máš těch problémů asi povícero, když jim chceš vrátit auto. Můžeš dát bližší info?

Jara1: Máš chlape asi smůlu na auta, já slyšel na Fordy lepší reference než třeba na "německou kvalitu" od VW. Taky ceny dílů si u Forda docela chválili. Na 45 tisíc toho je fakt dost.

KARAKORUM: Na Premacy jsem natočil asi 190 tisíc, ale tento problém jsem neměl. Asi největší nemoc mé Premacy byly vlnící se brzdové kotouče. Po letech mě jen zaráží, jak se servisy (Autopalace Spořilov a Butovice) tvářily že jsem prakticky jediný s touto závadou, přičemž dneska to na netu najdete jako obvyklý problém.

Přidám svou trošku do seznamu - přestaly se mi odemykat LZ dveře, odemknou se až po druhém stisknutí tlačítka na DO.

Tak chlapi přeju vše nej v tom novém a ať nám ty naše hajtry sloužej 😄
Zatím z aut, které jsem kupoval jako nové byla obyč. ASTRA Clasik 1.6i.Jak spotřebou, tak spolehlivostí. Za 120t. km prakticky žádná závada.
Jinak servisy tak museji koukat, protože jinak by to pro ně byl problém. Místy mi to připadá, že dostanou auto do prodeje za nějakou nižší cenu s tím, že si záruky potáhnou nákladově sami. Možná je to jen neochota a potažmo v žebříčkách poruchovosti by to pak nevyšlo tak dobře. Ale je jistý, že před 10 lety tyto problémy v takovém měřítku nebyly.Inu dodavatelé dílů z celého světa a by to vyšlo co nejlevněji a pak to takhle vypadá.
Jinak přeji všem taky vše nej do r.2009 a ať máte problémů míň než já.
PUP: problem s otvaranim dveri som mal aj ja. lave zadne opravili v ramci zaruky, prave zadne som uz v zaruke nestihol. su to vylamane ozubene kolecka. ako tak pozorujem, kazdy popisovany problem mam aj ja. ach jaj.
vOzO:kolik to stálo peněz.
tie druhe dvere som nestihol v zaruke a este som nebol odvtedy v servise, takze netusim co stoji ta oprava.
Pup
Je to zajímavý, ale LZ dveře se zase začaly otevírat napoprvé. Tak nevím jestli to budou ty kolečka.

Jinak musím pochválit spotřebu, byli jsme lyžovat v Rakousku. Zkraje popojíždění po horách, pak cesta domů přes kopce a po dálnici GaPa-Mnichov-Praha, přes Německo 150-160 tacho, doma 140, auto samozřejmě narvaný věcma, to celý za 6.9 litru (reálných, dle PP 6.5).
Všem v novém roce hodně zdraví,štěstí a spoustu km bez nehod.
David
Tak mám za sebou negativní zkušenost s vloupáním do vozu M5.
Auto bylo otevřeno přes zámek dveří u řidiče. Již jsem to zažil u Oktávie, ale o zabezpečení zámku v Mazdě jsem si myslel více.
😒
skodovacek
Zdravím, jak to provedli....? Nechá se vytrhnout, nebo s ním otočili komplet. U Octavie to není problém dořešit. 😄
Taky zdravím. Jako kdyby použili místo klíče šroubovák a pak s tím otočili. Já odemykám auto kartou, takže zámek nepoužívám.
Zdravim,
Po dlhsej dobe som cez vikend kontroloval olej a zistil som ze je po znacku "X".
Mate s tym niekto skusenost? Je to tym PDF a naftou v oleji? Zatial mi ta kontrolka PDF nikdy nezasvietila.
Vymena oleja je riesena servisom v ramci zaruky?
A aky ojej doporucujete, ak neratam oginal mazda olej?
Dakujem za rady...
GTA 105kW
Sedvo
Měl by si jít na výměnu oleje. Pochybuju, že to bude řešeno v rámci záruky. V manuálu je popsáno, že musíš jít na výměnu oleje.

Olej je totiž znehodnocen naftou, která se při nedokončeném procesu regenerace vstříkne právě do oleje (jestli se nepletu).

A používá se olej Dexelia 5W-30 pro motory s DPF.
Výměna oleje na záruku není. To by bylo moc krásný. Při první garanci mi tam dali polosyntetiku, údajně po nějaké hromadné info, kterou Mazda rozesílala servisům. Původní náplň byla plná syntetika.
Ale toto nie je klasicka vymena oleja.Olej musim vymenit, pretoze to sposobila neake chyba v aute...nie? Ja ako uzivatel som nespravil nic zle... Viem, ze asi neuspejem, ale mne to pripada zvlastne...
Ale teraz ma viac trapi ten problem...oni mi vymenia olej a ked sa mi to stane o niekolko mesiacov znovu a znova, tak budem stale menit olej...ved to je problem auta...
Neviete, co treba spravit aby sa to neopakovalo?
Sedvo
Bohužel to není chybou auta. Jelikož se DPF nestačí zregenerovat, tak znehodnocuje olejovou náplň. Jestli jezdíte často po městě, tak bohužel, tam se to nezregeneruje. Chce to auto prostě protáhnout po dálnici.
Třeba Ti poradí. V tomto případě jsem ale pesimista. A´T Ti dopadne dle tvých představ.
Sedvo
Pokud se mu nerozsvítila kontrolka DPF, tak mu moc neporadí. Maximálně řeknou, že by neměl jezdit tolik po městě nebo krátké vzdálenosti na kterých se ten filtr bohužel nedokáže zregenerovat. Já jezdím každý den dálnici a regeneruje se to cca 15 km po ujetých cca 250 km.
A ako viem, ze prave prebieha ta regeneracia...? Ako si na to prisiel, ze Ti to trva 15km?
Inak asi od leta som zacal jazdit podstatne viac po meste. Predym som s tym problem nemal ale ta kontrolka mi este nikdy nezasvietila...
Sedvo
Poznám to podle palubního počítače. Při regeneraci aktuální spotřeba brutálně vzroste - např. jedu po dálnici cca 120 km/h a aktuální spotřeba cca 4 l/100 km, a když začne regenerace, tak aktuální spotřeba vyleze na cca 6,5 l/100 km a když zase spadne na 4 l/100 km, tak je po regeneraci, trvá to cca 8 - 10 minut jízdy. Mám to odměřené každodenní jízdou po dálnici.
Pokud ti kontrolka nesvítila, tak je to dobře, protože vždy regenerace proběhla.
Pokud se ti rozsvítí DPF - tak musíš jet ustálenou rychlostí a otáčky mít vyšší jak 2000 rpm po dobu cca 10 minut.
Bohužel častá jízda po městě dělá to, co se stalo tobě.
Jednak jsem byl v servisu a vyměnili mi silentvbloky a je po vrzání, tak další zima ukáže, bohužel už mimo záruky. Mám ale jeden dotaz. Při převzetí ze servisu mi nechali zapnuto jako když se zapne klima. Svítí led na pravém otočném knoflíku a tlačítko v levo dole. Ono to prvně fouká na okna a je to údajně z důvodu nemlžení oken. Po zahřátí to asamozřejmě drží teplotu. Překvapilo mě ale, že při této funkci přibližně každé 2 minuty na chvíli sepne ventilátor chladiče. Mimo to pokud je to studené, tak cosi chrastí u řemene co je alternátor a čerpadlo. Je to bez problémů slyšet když si stoupnu před auto. Máte někdo podobnou zkušenost?
Poustnik
Ve velikých mrazech teda vržou siletbloky, nebo uložení stabilizátoru??? 😄
Topení mám manuální, tak si ovládám sám...
Vržou silentbloky ve kterých je uložen stabilizátor. Nově vyměněné maj údajně textilní vystýlku, tak by to už mělo být OK. Čas ale ukáže.
skodovacek
Zdravím, mě to taky hrozně vrže, při jízdě to ale úplne nemizí, jen se to trochu utlumí. Mě říkal technik, že nové uložení má drážky ve ktarých je silikon. Textilní vložka byla na uložení stab. u Octavie, ale upustilo se od ní, protože vrzala a ještě se rychle vytloukala. 😉
Těžko taky říct, čemu technik říká textilie.Na vlastní oko jsem to neviděl. Podstatný je, že to přestalo. Otázka je na jak dlouho, protože před časem tady někdo psal, žemu to pomohlo jenom na čas.
Zdravím všechny kolegy a chtěl bych se zeptat, jak fungují garanční prohlídky. Zanedlouho půjdu na první a bude to moje první zkušenost. Tak se chci zeptat jak to probíhá, na co si dát pozor, taky mám to vrzání, jak tady popisujete, dělají opravu na počkání ? Jak dlouho předem se objednáváte a jaké máte vůbec celkově zkušenosti se servisem Mazdy ? Díky
Pár garanček za sebou mám. Konkrétně na M5 2x. Vrzání - výměna potřebných dílů trvala cca 1hodinu. Jinak cena garanček od 2500 Kč-5000Kč, podle použitého oleje. Ten asi nejvíc udává cenu.
maty1
Mě to vrzání dělalo pouze na jedné straně,ale ted po sněhové kalamitě se tam zřejmě dostaly nečístoty a už to klepe na obou nápravách.Tak mě taky čeká řešení tohohle problému protože pro cestující vzadu je to docela hlučná záležitost hlavně na českých cestách.
Zdravim,
Mam v plane si vyziadat zo servisu servisnu knizku (vytlacit, alebo ako, kedze je elektronicka...)
Uz ste to niekto ziadali? Robi s tym servis problemy?
TomášC
nevím, jestli to chápu dobře, ale pokud chceš jen mít na papíře to co má dealer v elektronické podobě (tzv. el. sevisní knížka) tak by to neměl být problém. při poslední garančce mně to vytiskli automaticky (možná bych to ještě v autě našel). jsou tam údaje co se psali do dřívější servisky: kdo (i zahraniční dealer) a kdy dělal jakou prohlídku, co tam vyměňoval, kdy má být další prohlídka atd.
maty1
Já mám 5 z němec a chtěl jsem taky vytisknout ůdaje z el. servisky a nebyl problém.Pouze chtěli v Mazdě vin auta a celou jí vytiskly.
maty1
Zdarec,tak jsem se pokusil řešit vrzání.V sobotu jsem s bráchou vyndal stabilizátory,sundali jsme prachovky a všechny klouby promazali vazelínou. Jeden stabilizátor šel poměrně ztuha ,tak jsme ho rozhejbali.Ještě mi prostříkal WD40 ty gumy, kudy prochází tyčky od stabilizátorů.Zlepšilo se to,ale stále je slyšet vrzání ,i když né tak hlasitě jako předtím.Mám podezření, že to chce ještě vyměnit ty gumy, kudy prochází ty tyčky.Mám dotaz na ty ,kterým je měnili ,jestli ten díl(guma) má nějaký technický název, pod kterým je můžu objednat u Mazdy, případně jestli víte cenu.Díky všem za odpovědi
Zdravím přítomné vlastníky M5. Ve čtvrtek mám jít na nějakou svolávací akci (něco s řídícím software jednotky) a zároveň bych rád vyřešil i ty vrzající stabilizátory nebo co to je (dokud to mám v záruce). Chci se zeptat jestli to někdo řešil v Auto Palace na Spořilově, tj. jestli o tom vědí (to by asi měli) a jak se k tomu staví. Díky za rychlou reakci.
Miras2
Chlapi zkušení, hodně uvažuju, že vyměním Oktávku za M5 v naftě. Máte někdo zkušenosti (třeba i zprostředkované) jak vypadá M5 po 200 000 km. U mě je to záležitost tak na 3,5 roku, ale na druhou stranu jezdím takovou vlažnou jízdu s lehkou nohou. Nerad bych utekl z celkem bezproblémové Škůdky a pak se divil. Většinou když někdo uváděl km tak to bylo tak do 50 000. Tak dík za názor.
120.000km (benzin) a nemam ziadne ine chyby ako tu boli popisane
Tak jsem dnes dával auto na tu svolávací akci do Autopalace Spořilov a nedá mi to, abych se nepodělil o opět "báječnou" zkušenost s tímto servisem a speciálně s jakýmsi "mistrem" Janečkem. Jen rovnou předesílám, že pokud jdete na svolávací akci tak je možné jít i do jákehokoliv jiné autorizovaného servisu Mazdy i když jste dostali pozvánku od Autopalace a vřele to rovněž doporučuji. Jelikož mi v mrazu rovněž nepříjemně vrzají ty silentbloky chtěl jsem po Mr. Janečkovi aby to uvedl jako závadu a ještě v záruce mi to odstranili. Vzhledem k tomu, že parkuji jednak v garáži a jednak nebydlím přímo na Spořilově tak mi to samozřejmě v daný okamžik nevrzalo. I když pochybuji že se s tím na Spořilově ještě nesetkali tak mi Mr. Janeček sdělil, že pokud to zrovna nevrže a on to tedy neuslyší vrzat tak mi to jako závadu nemůže vzít neboť to může mít 3 různé příčiny (asi má nějak speiálně cvičené uši na rozpoznávání těch příčín 😄 ).takže pokud to zrovna nevrže tak závada pro něj neexistuje. Maximálně byl ochoten nechat tam auto do rána a ráno zkusit zda to vrže. Na můj argument že třeba zrovna nebude mrznout mi sdělil že to bych měl smůlu (přičemž vzhledem k tomu že mi záruka končí na podzim mi neopomněl sdělit že jim už asi to vrzání nepředvedu). Trochu jsem však nepochopil jak bych jim to předvedl, když bych tam stejně musel dojet a po zahřátí už to nevrže - jeho představa asi byla že bych sledoval počasí, zjistil kdy bude v noci mrznout a pak asi nejlépe přespal v autě na nějakém blízkém parkovišti abych do servisu dojel ještě s vrzajícím autem - no fakt nechápu. To je arogance nejvyššího řádu!!! Přitom po zavolání do jiného servisu mi hned slíbili, že potřebné díly objednají a vymění a vrzání jim demonstrovat nikterak nemusím.
Takže s Autopalace Spořilov a speicálně s Mr. Janečkem UŽ NIKDY VÍCE!! A všem ostatním doporučuji totéž.
Pup
New Owner: Se servisem AP Spořilov jsem skončil už před lety, po pár podobnejch historkách. Následně AP Butovice (o něco lepší) a Zeman na Poděbradské (asi nejlepší servis v Praze, prodej ovšem bída, snažil jsem se tam bez úspěchu koupit dvě auta). Nakonec jsem náhodou koupil pětku v Příbrami, jezdím tam i do servisu a nemůžu si stěžovat. Když se člověk dohrabe přes Prahu do Chuchle, je tam po dálnici už za chvilku.
maty1
ahoj, mě čeká zítra návštěva servisu jsem si myslel,že vržou ty gumy a zjistily mě vyteklé oba zadní tlumiče.Tak uvidím jestli vrzání uplně zmizí.Koupil jsem japonský tlumiče Kayaba,tak snad budou lepší než původní z prvovýroby.Dám vědět jak to dopadlo
maty1
Zdravím všechny tak výměna tlumičů proběhla v pořádku.Veškeré vrzání okamžitě zmizelo,takže maximální spokojenost.Snad vydrží Kayaby víc km než původní které nevydržely ani 75000km
Tak to máš dobrý. Mě tlumiče vydržely 40t. km. To měnili v záruce? Pokud ne co ty nové tlumiče stály?
maty1
Je to rok výroby 6/2005 takže po záruce.Tlumiče stály 1900kč za kus, objednával jsem přes internet u brněnské prodejny s autodíly(mám s nima dobrou zkušenost kupuju u nich olej už 4 rok mají super ceny)celkem mě to vyšlo 3800kč tlumiče doprava PPL do Budějovic zadarmo a 800kč práce v rychloservisu
Prosím Tě , byl bys tak laskav a napsal si tady webové stránky toho brněnského servisu .Ty tlumiče bych si u nich ubjednal také . Moc díky za odpověď .ALEXIK.
maty1
Ahoj, tak ta web adresa je mjauto.cz .Ono je totiž docela problém sehnat ty zadní tlumiče já jsem obvolal asi 4 prodejce a někteří vůbec díly na zadní nápravu nevedou protože 5 je ještě moc nové auto a zřejmě se nepředpokládá že u tak nového modelu se musí už něco měnit za nový díl.Jinak ty tlumiče jsem objednával v úterý odpoledne a ve čtvrtek ráno mi volal z PPL,že mi je veze domu,tak docela fofr ze strany prodejce.
Díky moc za rychlou odpověď .ALEXIK
Tak š po té svolávací akci, kdy byla předprogramována řídící jednotka motoru (mám diesel 143k) se mi někdy stane, že na dvojku a na trojku auto po přidání plynu začne cukat a jakoby nemůže jet a až po chvilce se to zase chytí. Je to zejména poté co třeba jedu na volnoběh z kopce a pak v zatáčce potřebuju přidat. Rovněž volnoběh mi přijde nějaký cukaný, motor se tak divně chvěje. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Jestli to může být tím přeprogramováním jednotky? (to si pak na to Auto Palace na Spořilově vážně budu nějak oficko stěžovat).
Pup
Mám něco přes 5 tisíc kilometrů od toho přeprogramování ŘJ a žádnej rozdíl oproti dřívějšku jsem nezpozoroval. Teoreticky by tam ani bejt neměl, celý to má jen zabránit přetočení motoru snad v případě překročení nejvyšší hladiny oleje. Co ale pozoruju bez ohledu na program v ŘJ je strašná špička krouťáku někde za 1500 otáčkama, přijde mi že dříve byl průběh mnohem plynulejší, respektive motor měl nějakou snahu i v nižších otáčkách. Takto třeba na dvojku někde přes 1000 otáček šlápnu na plyn a neděje se skoro nic, pak otáčky pomalu vylezou nad 1500 a kopanec jako prase. Mám pocit, že se to zhoršovalo postupně časem a teď už je to docela otravný.
Tak poslušně hlásím , že odešel druhý zadní tlumič. Ještě v záruce najeto necelých 50t. km a po delší cestě louž oleje pod zadní nápraviu. Tak zítra opět do servizu.
to mi je luto, mne auto (120.000) zacalo vrzgat od prednej napravy aj ked je 25stupnov
tak som si preletel toto forum...ak si to niekto precita tak M5 nekupi...ale ludia nie je to tak, je to velmi fajn auto!
Miras2
Z duše mi mluvíš chlape. No snad sem taky někdy přidám své pocity 😄
Tak od 13.4 čekám na nový tlumič. Buhužel není skladem.Přitom se jedná o záruku. Přestávám tomu rozumět.
ozaj, vcera som si uz vymenil kluc. tlacitka na tom prvom boli take vymackane, ze sa nedali stlacit a posledny tyzden som otvaral normalne potocenim klucu v zamku 😒
skodovacek
Zdravím, tak já myslel, že se na mě vykašlali...a on jenom není skladem...to se mi ulevilo. Už taky čekám pomalu měsíc.
Sláva tlumič dorazil.
ahojte,
kto pozna odpoved na hadanku😒br /> ma mazda5 2.0benzin pelovy filter? kde je a ako sa vymeni?
dik
Zdravím,
pylový filtr je u nohou spolujezdce ve středové konzoli.
Dle Mazda servisu je docela "sranda" ho vyměnit :yes:
hmm... tam som ho nevidel. mal som ten spodok, pod skrinkou spolujazdca otvoreny. ale nevidel som ho 😒, neotvaral som ale celu stredovu konzolu.
Návod je v SZ
maty1
Zdravím mazdáci mám dotaz na ty co mají xenonové světlomety.Po otočení klíčku do polohy kdy se rozsvítí kontrolky na palubce rozsvítí se vám také kontrolka automatického naklápění světel(oranžová)která po několika vteřinách hasne?Nemůžu si uvědomit jestli svítila už od začátku co mám auto.Mám pouze německý manuál a něco se tam o ní píše a o autorizovaném servisu Mazda.Já když zapnu světla v garáži tak nevidím že by se mi světla malinko přizvedli jako jsem to měl u mojí předcházející A4 s xenony.Případně jestli mi někdo sem napíše co o té kontrolce píšou v čj manuálu k Mazdě.Moc díky
Jj.....tak jak píšeš....nachvilku se rozsvítí a pak zhasne....to je normální....jestli se něco děje se světla to netuším ptz jezdím převážně ve dne takže světlo ani neregistruju 😄
maty1
Díky za info to jsi mě uklidnil měl jsem strach že nefunguje to čidlo co dává povel k aut.naklápění světel při přejezdu nerovností.
Zdravim,
Nedaval si niekto nahodom domontovat ten DVD prehravac nad hlavy a kolko to stalo?
Diki
Nazdar chlopi.Mam M5 1,8i a mam problem so štartovanim.Ten isty problem tu uz popisoval "zuko",len s motorom 2,0i,len nikde som sa nedocital ako bol problem vyrieseny.Ide o to ,že auto dost neisto startuje,niekedy sa stane ze nastartuje len na druhy krat,inokedy nastartuje na prvy krat,ale zatrasie dost silno s motorom.Z 10 startov je asi 6 v pohode,4 na figu.Bol so s tym v origo servise,tam nic nezistili.Bolo mi povedane,ze ak sa mi to bude opakovat,ze mozno by pomohlo vymenit sviecky,ze mali nieco podobne uz na nejakej M6,ale velmi si neboli isty s tymi svieckami.Nemal niekto podobny problem?
maty1
Zdravím ,mám taky tento problém se startováním.Není to pravidelně,ale stává se to většinou u zahřátého motoru mám 2.0 benzín.Až pojedu za měsíc na prohlídku zkusím se na to zeptat.
nerobi mi to tak často ale občas sa mi to ešte stane.........ale zvykol som si😄 i ked to trasenie nieje zrovna najprijemnejsie. ale ked najdeš chybu alebo príčinu toho tak daj vediet.
Pup
Jen pro pobavení, včera jsem byl na 100k prohlídce, tak jsem se zeptal co by stála nová hlavice šaltrpáky na které si mi akorát tento týden prošoupala kůže na hraně - mám ve zvyku si tam vozit ruku, tak mě to až tak nepřekvapuje že nevydržela. Odpověď zněla nějakých 6.500,- bez DPH, sám technik v servisu z toho byl chudák vedle. Podívám se po nějakém aftermarketu, pokud máte nějaký tip dejte vědět.
Miras2
Nazdar chlapi. Nějak to tady spí. Nemáte někdo informace o tom zda a případně kdy se bude do 5ky montovat nový motor 2,2 tak jak ho má M6,M3 a CX7? Když jsem se naposledy ptal u prodejce tak mi řekl, že by měl být ve Frankfurtu úplně nový model M5 už s tímto motorem. Nikde jsem však nenarazil ani na fotečku. Tak jestli někdo něco víte, dejte to do placu.
WinDiesel
Frankfurt to jistí. Neměj obavy.
Miras2
No nevím. Polemizoval jsem s Markem, on tvrdí, že nebude. Ale taky se může někdy netrefit.....
Už jste někdo absolvoval výměnu u schránky před spolujezdcem? V manuálu to je jediné osvětlení interiéru, které není popsáno a při zevrubnějším průzkumu to vypadá na pěknou piplačku. Tu bych i absolvoval jen kdybych věděl kde co povolit a kde zabrat. Nerad bych způsobil něco víc než je jen tma v přihrádce. 😉
Dokážu rozebrat všechno možný, ale taky se mi to nepovedlo. Nechá se tam šáhnout otvorem v kaslíku, ale protože se neví, co tam je za objímku atd. tak to nejde.
jj přesně tak....objímku nahmatám otvorem v kaslíku, bokem kolem pojistek ale to je tak všechno 8-s Různě sem jí otáčel a jinak mordoval a nic. Zkoušel sem i jestli nepůjde jenom pohodlně vyloupnout plexi přímo v kaslíku jako třeba u Fabie, ale kde nic tu nic. Při větší snaze bych udělal akorát víc škody než užitku. Tohle moc nedomysleli 😄
zdravím, mám radu jak vyměnit žárovku pro toho kdo prostrčí ruku okolo bočních pojistek. Když si posvítíte malou baterkou na objímku jsou ze dvou stran malé jazýčky které je potřeba odjistit(stačí jeden)zatlačit směrem do středu objímky, poté půjde objímka vyndat. Je tam žárovka 5W bez patice (celosklo). Komu se to nepovede pak je to složitější je potřeba bohužel rozebrat značnou část palubní desky. Je to sice práce asitak na 15min ale kdo neví jak nedoporučuju se do toho pouštět. Přeju hodně štěstí 😄
Tak jsem to přenechal servisu když už sem tam stejně jel s něčím jiným. Cena žárovky cca 200,-. Příště už si vezmu svojí, kterou koupim za 10,- 😄
gumball.cz
Jezdil jsem s ní 2 roky a ani jedna závada s těch, co se tady uvádějí, asi klika :yes:
Zdravim,
Cez vikend som najazdil 1500km a po par dnoch som zistil, ze mam defekt. Ked som to zhodil, tak pneumatika bola z vnutornej strany kompletne zodrata,,,cez polku bola dookola trhlina,,,trcali odtial drory,,,nemohol som verit ociam,,,bolo to tym zjazdenim z vnutornej strany...
Nasiel som tu neake prispevky o tom a nechcem riesit reklamaciu, ale moze mi niekto povedat ako sa tomu vyhnut v buducnosti? Mam kupit tie iste gumy? Vdaka
jurkoboss
Ahoj,

nechaj si skontrolovat geometriu kolies.
Geometriu mi skontrolovali v pneuservise a povedali, ze to bolo celkom OK...
...takze ja stale neviem, co je zdroj toho problemu ojazdenia pneumatik
Zdravím,
na mé M5 již mám 3 letní - 73000 km - 1. výměna za Dunlop SP sport 2050 - 50% já 50% Mazda, po 10000 sjeté zevnitř, nyní Continental Sportcontact 3 - placeno Mazdou.
Miras2
Nemáte někdo zkušenost s anténou typu žraločí ploutev na M5. Normální bych musel sundavat před vjezdem do garáže, tak potřebuji něco kratšího. A prodejci tuningových anten s opatrnosti uvádějí, že u těchto anten je příjem FM omezen, což může být pravda , ale ještě dost záleží na citlivosti rádia. Tak zjišťuji, zda to někdo máte na autě a jak funguje. Dík
Nestalo se Vám někomu, že se sama od sebe rozsvítí zadní mlhovka? Dělá to ale poze za deště. Myslel jsem , že v ní bude voda.Rozebral , byla zasypaná hromadou kamínků, kterých byl plný nárazník, ale nic jsem nezjistil. Ještě by to mohl dělat připojovací konektor, který ja cca 30cm vedle a jde na nej všechen binec od kol.
rupus
Zdravím,
jsem tu nováček a momentálně se poohlížím po nějaké zánovní M5, r.v. tak 2007. Vzhledem k tomu, že najedu ročně tak do 15kkm, tak by se mi líbil dvoulitrový benzín. V bazarech má ale tento model 5-stupňovou převodovku, zatímco do nových M5 už dávají 6-kvalt. Nevíte od které doby se dává do beznínu 6-kvalt? Pokud možno s přesností na měsíc. Díky.
6tka se i u benzínu dává u M5 po faceliftu od cca 2.poloviny roku 2007. Splést si jí s předchozím modelem nemůžeš. Malinko jiná přední maska, zadní koncový světla jsou už led, středový info panel je malinko výš a má jinde ovládací prvky, zadní dveře jsou (krom nejnižší výbavy myslím) elektricky posuvný a sedadla ve druhé řadě dostaly loketní opěrky.
Miras2
Milí bratři a sestry. Pěkně prosím vemte mne k sobě do rodiny Pětkařů. Před pár hodinama jsem rozšířil Vaše řady. Váš Miras
skodovacek
Zdravím, má někdo potíže s kmitáním volantu při brždění nad 120 km/h. Dostalo se mi trochu zábavného vysvětlení, vozidla MPV mohou při vyšších rachlostech kmitat.Začalo to od 30 000 km a po změření házivosti nábojů a kotoučů to nelzě uznat na záruku. Na moje náklady, však lze vyřešit..... 😢
Přesně tohle jsem měl na oktávii. Byla to zadní ložiska ramen přední nápravy (jsou to gumové součástky). Jelikož snad všechna dnešní auta mají vpředu závěs MacPherson, tak bych očekával, že se tahle diagnóza dá přenášet i mezi různými výrobci.

Vysvětlení, kterého se ti dostalo, je opravdu zábavné :yes:
Zdravím všechny pětkaře , dnes jsem najel na pětce 200 000 km , a musím říci , že koupě tohoto auta byla pro mě osobně trefa do černého . Kromě toho , že na autě byly od výroby špatné pneumatiky , což jsme se servisem vyřídili tak , že mi přispěli polovinou na nákup nových pneumatik stejné značky , to auto fungovalo , což bych asi nikomu nevěřil , kdyby mi řekl ty kilometry , naprosto bez závad .Čili klobouk dolů před Mazdou , bylo to moje první auto této značky .Teď řeším , jestli jí koupit znova nebo něco jiného , ale budu se těžko loučit .Jaké máte zkušenosti vy další s pětkou .Zdraví Alexik.
Já v současnosti najeto 33 000 km a pohoda, spokojenost, souhlas s Alexikem. Kdyby to auto bylo ještě o něco málo větší, tak bych to už bylo úplně dokonalý. Ale abych nepřechválil ... je pravda, že když hodně mrzne, tak po vyjetí zpočátku poněkud vrže ze zadní části 😄
skodovacek
Zdravím, tak dnes 39 000km a.... vadné pneu, vyteklé oba zadní tlumiče, kmitání předních brzd /neuznán👋,vynechávání jednoho válce, hlučná a špatně řadící převodovka /dvojka/, vrzající sedadlo řidiče, klepání a drnčení v pal. desce, jedenkrát nefungoval palivoměr, výměna předních gum stabilizátoru, silné vrzání ze zadní nápravy, EGR ventil, pískání při pohybu agregátu, špatně napasované páté dveře /rozdílné mezery mezi lampou/, koroze kol. matek, koroze disků a silná koroze karoserie /Mazda nemá záruku na karoserii...pouze na obvodové díly/možná mi ještě něco vypadlo. Ale i tak, mám Mazdu rád...pro ty šoupačky. :no: 😒
skodovacek
Ještě výměna výplně dveří řidiče /vymačkaná loketní opěra/ a výměna sloupku na bočních dveřích /koroze/ 😉
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Já mám stejně jako můj kamarád M5 už 2 roky. Oba máme najeto kolem 75000km a absolutně bez problémů. Skutečně jedinečné auto ve všech směrech. Jestli pan "Škodováček" (viz příspěvky níže) nebude jeden z těch zákazníků co nedělají nic jiného než reklamují hlouposti a kterým auto raději neprodávat.
skodovacek
Zdravím pana pince..., trochu se mi chtělo napsat pitomce, ale ve vší slušnosti. Chlape, co to melete za blbosti. Jak můžu ovlivnit únik oleje z tlumičů, vynechávání válce a další závady. Ano, můžu přehlížet různé drnčení, špatně napasované dveře, či vrzající sedadlo...jasně, můžu si přidat rádio.... To ale nemusím investovat 700 000 tisíc do nového auta...A to nejhorší, vám nevadí, že máme rezavá nová auta?
Pup
Tlumiče na pětce jsou asi pěknej šmejd, právě mi odešel na pravém zadním kole - po nějakých 117 tisících. První mi odešel na PP kole ještě v záruce, tenhle už budu muset zaplatit. Před pětkou se mi nestalo, že by odešel tlumič tímto způsobem - vytekl. Ještě jsem si tím udělal pár pěknejch fleků od voleje na zámkový dlažbě ;-\
skodovacek
Je pravda, že dnes jsou tlumiče téměř nezničitelné/můžu jenom za škodovku/ono to bude platit asi všeobecně. Dle mojí informace Mazda o problému zadních tlumičů ví, jde o špatné opacování pístnice, která vyrezne. Sám jsem se na to díval, o to zarážející je, že mění jenom jeden a čeká se.... 😒 Já mám naštěstí již oba nové. 😄
Pup
Nechci ti kazit náladu, ale už jsem psal, že ten první co mi odešel ještě v záruce byl PP = pravý přední. Finta s výměnou pouze jednoho jim zjevně vychází, tenhle už budu muset zaplatit.

Mimochodem, viděli jste fotky nové pětky? Nevím jak vy, ale já ty buznovlnky ala Seat na boku prostě neskousnu. Stejně tak předek ve stylu trojky se mi nelíbí, nová šestka je jiná káva, tohle mi připomíná Peugeoty. Zadek by šel, ale ten to nezachrání, ty vlnky jsou prostě peklo. Škoda, jinak bych do pětky šel klidně znovu.
Vazeni majitele M5,
stal jsem se novym majitelem ojete M5 2.0 diesel a nez se s vami podelim o dojmy z vozidla, musim se dotazat na vase zkusenosti s nekolika problemy.

Byl jsem (nemile) prekvapen aerodynamickym hlukem pri rychlostech nad 80 km/h (pri zkuseb. jizde mi to nepripadlo, ale kdyz pak jede clovek sam tak uz jo). Predevsim se mi svist ozyva od celniho skla, z prostoru praveho predniho sloupku, nekde v okoli zrcatek, a pak v hornim rohu zadnich posuvnych dveri. Prohlizel jsem ta mista, a nic jsem tam nenasel co by to zasadne odlisovalo od protejsi strany (netahne tam). Je taky pravda, ze od podvozku jde docela hluk. Kdyz to porovnam s autem nizsi str. tridy co jsme mel doted, tak to je jako srovnavat ticho a hluk (M5). Jake mate vy zkusenosti s hlucnosti? Je ta hlucnost od vzduchu pri vyssich rychlostech normalni?

Projevil se u me problem s gum. ulozenim prednich stabilizatoru, opet pri zkusebni jizde nebylo nic slyset, ale jak prituhlo , vrze to priserne. Takova blbost ale zaroven ostuda. A pak se dozvim v servise, ze to je jeste nic, pokud zacne vrzat zadni naprava (resp. silentbloky), tak poradne pomuze az vymena, ale to je uz palka za desitky tisic....neco podobneho bylo u meho Fiata Stilo, ale tam to vyresila vymena gum, tady to samostatne nejde...😄

Povrzava mi pri seslapnuti (ci lepe receno pri pousteni) pedal spojky (spojka ale funguje OK).

Tak diky za rady a tipy jak se kouknout a co postelovat.

PS.
jinak elektr. sevisni knizka je pekna vec, ale de facto na nic, protoze si tam napisou co chteji, takze stejne nemate jistotu co s tim autem vlastne je
maty1
Zdravím u mojí 5 hučí okolo středních sloupků u řidiče i spolujezdce.Zkoušel jsem podlepit ty těsnící gumy co mají dolehat ke dveřím aby se více přímáčkly ale nepomohlo to.To povrzávání u zadní nápravy jsem měl taky a nakonec to byli vyteklé tlumiče a po výměně je klid.Já si nechávám faktůry ze servisu+výpis z el.servisky abych měl přehled co prováděly při servise
Pup
Tak jsem nechal vyměnit ten tlumič, stálo to necelých 4.400,- s daní, abych to měl v cajku na cestu na lyžovačku do Soldenu. Lyžovačka bezva, na cestě zpátky auto kapánek ztratilo výkon, pak začlo bzučet turbo a posledních 20 kiláků na nejbližší pumpu před Mnichovem (nechtěli jsme tam zmrznout) to už sotva jelo. Dále jsme pokračovali po asi 10 hodinách strávených na pumpě odtahovkou. Turbo pochopitelně kousnutý, z motoru vypustili jen litr a půl voleje, zbytek asi protek tím turbem. Zmizela i nějaká voda, ale málo. To všechno po nějakých 118 tisících kilometrech. Teď si všichni sedněte, já vám pak napíšu kolik stojí nový turbo. Následně si půjdeme koupit benzínový třílitry, protože nás v celkových nákladech vyjdou nastejno. Já se z toho fakt pose.u!!!
Sedvo
Nové turbo cca 35000,-
Pup
Jestli ho někde mají za 35k, tak mi pošli kontakt. V servisu mi řekli 70k samotné turbo, k tomu dalších 8k hovadiny okolo - nějaká těsnění atd.
maty1
Zdravím u toho turba nejde udělat repas?Kolega v práci na svojí diesel Octávce udělal repas za nějakých 22 tisíc.
Pup
Dneska mi říkali v servisu, že přes importéra se dostali na nějakou firmu, kde snad nový turbo se zárukou 2 roky vyšlo výměnou za starý jen na 15 tisíc. Zítra by to mělo bejt hotový, tak dám kdyžtak vědět detaily.

Co se týče Aerotwinů, díky za připomenutí - už se chystám je pořídit asi dva roky. Právě jsem je objednal www.bullock-praha.cz za 1.038,- s daní, pro M5 by to měl být typ A 653 S 650/400mm.
Ahoj Pupe,
to je fakt pech!
Aerotwin už mám 3 sadu a max. spokojenost.najeto 77000 km
Jinak mám už 3 sadu nových letních 205/50 R17 tentokrát Continental, protože 2 sada dunlopů po pár tis. km odešla jako ta první - sjeto zevnitř.
Jinak nové tlumiče vpředu + uložení, tlumiče a silentblok vzadu, nové abs, brzový válec, posilovač, nové kabely ESP a modul ESP, snímač sešlápnutí plynového pedálu , 2* přední světla,1*zadní (oboje popraskaly), tepelné štíty pod autem.
Ale pořád je M5 to nejlepší co jsem řídil. Doufám že všechny mouchy jsou mrtvé.......
maty1
Zdravím to jsou teda pěkný mouchy a to se píše že japonec je spolehlivý.Jak říká známý autoelektrikář čím novější model jakékoliv značky tím větší křáp.
Pup
Zdar Slone,
když se tak koukám na ten Tvůj seznam, skoro si říkám, že na tom nejsem až tak zle. Je to fakt šrot, samý problémy. Zlatej manželky Hyundai Matrix, v 7 letech a 84 tisících km se zatím měnila jediná věc - baterka, která na to už samozřejmě měla nárok.

K tomu turbu, je to nějakej repas a záruka je bohužel jen 3 měsíce, což je mi trochu kupodivu, nicméně stálo jen 14.200,- bez DPH. Holt se uvidí, za tyhle peníze můžu mít čtyři a pořád to vyjde laciněji než originální nové od Mazdy. Celkem to v servisu stálo, když odečtu odtah, nějakých 38 tisíc s daní. Je v tom kromě turba ještě spousta různých těsnění, šroubů a svorníků, samozřejmě taky nový olej a filtr a taky 11 hodin práce.

Aerotwiny jsou doma, tak doufám že budou fungovat na slanou vodu, se kterou jsem poslední dobou dost bojoval. Ale je fakt, že stěrače jsem naposled měnil tak před dvěma lety, tak už jsou asi v čudu.
Ahuj Pupe,
nejlepší na tom je, že jsem kromě 50% za novou 2 sadu pneu neplatil vůbec nic, protože to vše bylo v záruce.
Aerotwin vydrží na 650 cca rok pak jsou nutné nové.
David
Pup
Že jsi to neplatil je gut, ale moc v klidu mě to nenechává, protože teď už to platit budeš. Co znamená to číslo 650 ve zmínce o Aerotwinech? Můj první dojem z nich je takový, že je to plus minus to samé co originál - zasolené suché přední sklo s použitím ostřikovačů to čistí úplně stejně blbě. Výhodu vidím v tom, že nebude zamrzat mechanismus ramínka, jako se to stávalo u originálu - stěrač pak nesedí a jezdí částí nad sklem.
Zdravim,
Po troch rokoch mi treba vymenit stierace. Mozete mi doporucit nieco kvalitne? Myslim ze v servise by boly originaly predrazene. Vdaka

Sport 2.0,143k
maty1
Já koupil stěrače Bosch aerotwin a maximální spokojenost
Hladam poslednu aktualizaciu original Mazda Navigacie. Nemate niekto k dispozicii alebo link? Vdaka
Mam len original, na ktorom je vsetko na vychod od Nemecka a Rakuska krajina "MORDOR" - nic...
MAZDU to uz 3 roky vobec nezaujima.Kupis si drahsiu verziu s parkovacou kamerou (super vec), ta je len s navigaciou. V navigacii nemas mapy strednej a vychodnej Europy (na aktualizacie zabudni), a predajca Ti este preda aj externu navigaciu!!!
taky jsem běhal po novým cd,ale neuspěl.nejnovější verze je z 2007 a tu mám instalovanou.dál nic není.
Zdravím všechny a mám velkou prosbu : potřeboval bych návod na mazdu 5... mam sice ang. verzi stazenou z netu (z amer. serveru), ale to mi moc nepomuze, protoze to je jen na benzin 2.0, ja bych potreboval diesel, alespon ty tabulky udrzby, pojistek, husteni atp.
diky za pomoc,
M.
Kolegové, mám na vás kontrolní otázku. Nevíte někdo jak se vlastně posuzuje co se bude opravovat (měnit) na záruku a co si musí zákazník zaplatit ?
skodovacek
Co máš přesně na mysli? Mám s Mazdou dobré, ale i velice špatné zkušenosti.
Myslím obecně. Je mi jasné, že např. výměna oleje, filtry jsou spotřební materiál. Takže to si platí zákazník. Ale jak se posuzujou jiné věci... např. tlumiče, různý jiný části podvozku atd. Když přijedu s nějakou závadou, tak podle čeho ten technik bude posuzovat zda je to oprava nebo výměna v rámci záruky a co si musí zaplatit zákazník. Existuje na to nějaký nějaký oficiální seznam nebo něco takového, nebo je to jen na libovůli přijímacího technika? Třeba u M5 zoom zoom koukám, že na záruku mu měnili hodně věcí včetně např. žárovek ve světlech ?
TomášC
obecně citace z občanského zákoníku😒br /> 1) Nejde-li o věci, které se rychle kazí nebo o věci použité, odpovídá prodávající za vady, které se projeví jako rozpor s kupní smlouvou po převzetí věci v záruční době (záruka).

(2) Záruka se nevztahuje na opotřebení věci způsobené jejím obvyklým užíváním. U věcí prodávaných za nižší cenu se záruka nevztahuje na vady, pro které byla nižší cena sjednána.

prakticky: pokud nesouhlasíš s vyřízením reklamace (neuznání) ze strany prodávajícího, nezbývá Ti než se soudit.
Zdravim,

potrebujem vymenit zadne tlmice, strasne zvuky vydavaju, moze mi niekto povedat ake tlmice sa tam mozu dat ? Nechcem ist do autorizovaneho Mazda servisu, tam je to predrazene, ma niekto nejake tipy ?
Dakujem
Juraj
maty1
Ahoj kupoval jsem dozadu Kayaby japonské tlumiče v mjauto.Ono není zatím moc výrobců tlumičů kteří je dělají na 5.Vyšly mě na rozumný peníz a zatím jsem spokojenej mám je už přes rok na autě.
Pup
Tak pravej zadní tlumič, vyměněnej na konci ledna, už je zase v čudu - teče z něj olej. Vypadá to že originální díly jsou tak akorát předraženej šmejd. Příště budu chtít nějakej jinej, bude lacinější a moc horší to bejt nemůže.
maty1
Pupe zkus Kayaby mám je už přes rok na autě a žádnej problém ale nevím jestli je autorizovanej servis bude chtít namontovat v rámci záruky já je platil za svoje.Tady máš odkaz kde jsem je kupoval [odkaz]
Pup
Díky za tip pro příště. Tenhle jsem ale před půl rokem zaplatil tak ho normálně na záruku vyměněj za novej Mazdí šmejd.
Oba zadní měněny v záruce. Jeden odešel znovu po cca 9t. km, druhý zatím drží. Nyní mám SACHSE, cena cca 2300 + práce. Zatím dobrý. Otázka je kdy odejde ten druhej šmejd.
Miras2
Tak mi taky už měnili zadní tlumič. Ve 40 tis.km na záruku. Asi to nebudou tlumiče na D1. Nebo japonští souzi někde udělali chybu.
Ani bych údajně origo tlumiče neradil. Po 50t. km začal týct levý zadní a o pár týdnů později druhý zadní. Jezdím hlavně ve dvou a prázdný, tak nechápu. Nicméně došlo k výměně 6 měsíců před koncem záruky. Záruka vypršela, přibylo cca 10t. km a levej vytekl úplně po jízdě ve čtyřech. Bohužel ale záruka na měněné tlumiče prý skončila se zárukou na auto, tzn cca po těch 6 měsících. Tak teď taky nevím co tam dát.
Taktiez mi po 55k vytiekol lavy zadny a to 2 tyzdne po zaruke,smola. V servise cez 300Eur s pracou.
Petku mam rad ale problem s PDF, zjazdene gumy a teraz tlmice. Bola to asi prva a posledna mazda.
skodovacek
Naprostý souhlas... 😒
Zdravim,koupil jsem ojetou M5 Diesel 81 kw, r.06, naj.120.000,protoze se mi moc libila a vzdycky jsem mel japonce prakticky bez zavad.Ale ted jsem docela zoufaly.
Pomuze mi nekdo s napadem na resenim zavad, ktere se objevily po ujeti cca 1000 km ?😒br /> Pri dobrzdovani (v kolone, pred prechodem apod) staci 3x za sebou slapnout na brzdu a prestane fungovat jakoby posilovac brzd - pedal ztvrdne, musim se do nej oprit a skoro nezastavim. Verdik servisu - netesnost nenalezena, nutna vymena vyvevy, 21.000,- bez prace, takze zatim vaham a OHROZUJI OSTATNI UCASTNIKY PROVOZU.
Na volnobeh teply motor nekdy cuka, nekdy vubec ne, nekdy hodne az se cele auto houpe. Jinak jede motor bezvadne, svizne, otacky nekolisaji, na poslech taky OK. Verdikt jednoho servisu - vstriky, druhy servis - dvouhmotovy setrvacnik. Cena silena.
Vedna lambda sonda dle diagnostiky.
V posledni dobe vyrazne bzučení z motoroveho prostoru pri pridani plynu a jeste vyraznejsi pri brzdeni motorem - stejny zvuk jako kdyz se couva vetsi rychlosti.
DPF filtr vypaleny - byl asi 8 x plnejsi nez je norma, pred vypalenim auto silene line, pak ok.
Dalsi zavady - 2 el. okna nefunkcni, za mrazu vrzani snad vsech silentbloku na aute - odstrani to automycka. Vytekly automaticky napinak rozvodu, vibrujici volant pri brzdeni, silny aerodynamicky hluk, povrchova koroze spodku - je to dovezene z Rakouska.
Nemate nekdo podobnou zkusenost nebo odborny nazor? mam zkouset menit lambda sondu nebo cistit EGR ventil nebo to mam pojstit a hodit ze skaly? Diky
Není japonec jako japonec. Například Mazda 6 je japonka z Japonska, kdežto Mazda 5 asi odjinud (ze Španělska?). Srovnání diskuzí kolem M6 a M5 mluví za vše. Podobné je to s hondami (viz nářky majitelů ufonka z Anglie).
skodovacek
Bohužel...Pětka je taky Japan....
ahojkz maydaci p2tka5i.takz ji m8m am8m dotay.m8 y v8s n2kdo nainstalovano yamzk8n9 dve59 p5i royjeydu< d8 se to p5idat k p9pa4;m na p8sz< d9kz ya tip
Čauky mazďáci pětkaři.Taky mám 5 v dízlu a mám dotaz.Má to někdo zmáklý tak,že se mu zamčou dveře po rozjezdu?Dá se to napojit na békadlo na pásy? Jinak co jsem přečet o sjíždění gum,tak mě se sjížděj venkem.musím je přetočit.díky za tip.
Pup
Tak jsem náhodou sledoval průměrnou spotřebu v souvislosti s vypalováním filtru a vypadá to, že tahle super ekologická fíčura má ne zrovna zanedbatelný vliv na spotřebu, zvlášť při ježdění po městě. Vynuloval jsem průměrnou spotřebu a ujel asi 50 km po Praze a okolí, s průměrnou spotřebou rovných 6 litrů. Následně se spustilo vypalování, který trvalo v prakticky městským provozu skoro 15 kilometrů a během něj se celkový průměr zvedl z 6 na rovných 8 litrů. Za necelou čtvrtinu celkově ujeté vzdálenosti 65 km tedy šla celková spotřeba o 2 litry, tedy třetinu nahoru a to je teda docela dost. Dá se čekat, že při cestování po dálnici bude ten vliv mnohem menší, ale po městě se ta ekologie docela prodraží. Navíc popojíždění v koloně je dost vopruz, protože se to pořád podivně cuká, asi jak to tam leje tu naftu navíc.
Sedvo
Jojo, to je ekologická ptákovina, kterou jsem sám nepochopil. Mám Mazdu 6 a regenerace probíhá cca 20 km a je cca po 220 - 280 km,záleží kde jezdím. Hlavně si hlídej hladinu oleje, aby si nepřesáhl na měrce bod X. To musíš jít na výměnu oleje.
DIM
Ahoj, Mazda přímo hlásí, že regeneruje ? Mondeo to nehlásí, ale dá se to poznat podle zvuku a chování motoru.... Spotřeba leze nahoru před očima....ale zdá se mi, že to netrvá tak dlouho....
Sedvo
Jde to poznat podle palubního počítače, tedy konkrétně podle aktuální spotřeby (Ford to má jenom v několika modelech) a pokud se spotřeba zvedne oproti normálu, tak se filtr regeneruje.

Ta cena za 1l oleje je super.
Pup
Spotřeba při vypalování je minimálně o 2 litry vyšší než v normálu, při nižších rychlostech je to víc, takže se to dá snadno poznat. Při sundání nohy z plynu nejde na nulu, nebo aspoň ne tak rychle. Výrazně to nesleduju, ale myslím, že mně to vypaluje častěji, to ale určitě záleží na typu provozu - tam, kde auto bez filtru čoudí, se tady víc plní filtr. Že auto nečoudí je prima, ale řešení není právě ideální.
maty1
Zdravím pánové když čtu vaše příspěvky ohledně regenerace tak si říkám že průměr 9,5l u mojeho 2l benzínu není tak moc s ohledem na bezproblémový provoz.
Sedvo
No nafta je všeobecně bezproblémová, ale jde jenom o ten DPF.
Nicco
To maty1: Na jednej nemenovanej stranke som zachytil hlasku, ze za tie roky sa spotreba benzinovych aut pomaly znizuje, ale spotreba dieselov sa zase paradoxne zvysuje...
WinDiesel
Nicco: no něco na tom je ale výkony dieselů se zvýšily astronomicky a přitom superrapidně klesají škodlivé emise. Např: 1,9 TDI první generace - 81 kW max.
Mitsubishi ASX 1,8 DI-D - 110 kW.
Renault plánuje z 1,6 dCi 130 kW.
Takže je to hodně relativní ve vztahu k výkonu motoru.
Další příklad - příští rok přijde Mazda s novými diesely a výkon 2,2 MZR-CD bude navýšen až na 150 kW za použití nových piezovstřikovačů, plánovaná spotřeba má jít dolů o 20%.
Nicco
WinDiesel, je sice pravda, ze diesely zvysili svoj vykon, ale to hlavne kvoli preplnovaniu. Podobne mozeme porovnat 1.2 TSI a 1.2 HTP.

Vo zvysovani spotreby dieselu hraje podla mna hlavnu ulohu DPF, ci uz sa jedna o PSA Eolys sposob alebo Renaultacko-Toyotacky piaty vstrekovac vo filtry. Uz menej vyznamne spotrebu zvysuje CommonRail a snaha o vacsie spektrum otacok = zvysovanie pouzitelnych otacok - vid Alfa 8000otackove diesely
WinDiesel
Nicco: nová generace 2000 barových vstřikovačů produkuje velmi málo karbonu, DFP jsou (u Mazdy) o 2/3 menší a paliva na vyhřátí DFP je potřeba méně, a to výrazně. Navíc CX7 jde cestou likvidace NOx za pomoci SCR a tím pádem může motor nastavit na nižší spotřebu (při generování menšího množství částic a vyššího množství NOx, s tím si ale poradí SCR.
Potenciál snižování spotřeby u dieselů pořád je, zatímco u přímovstřikových benzínů nastanou v podstatě stejné problémy jako u dieselů a není vyloučeno použití DFP, přímý vstřik benzínu produkuje nezanedbatelné množství karbonových částic. V EURO 5 je to upraveno limitem.
Zdravím příznivce Mazdy, Taky mám "5", najeto 75 tis. a zatím bez problému. Mám po záruce a tak nechávám měnit olej v neznačkovém servisu. Kdyby někdo sháněl levnější, tak za poloviční cenu než u autorizovaného servisu jsou orig. oleje Mazda na www.znackoveoleje.cz. Obchod je spolehlivý. Můj dotaz je k výměně kabinového filtru, resp. 2 ks filtrů. Ať jsem hledal jak hledal, nenašel jsem kde by mohli být. Proto bych uvítal radu jak na ně, díky. U Focuse byly u stěračů pod předním sklem.
Čičo
Myslel som, že ti pomôžem s odkazom na stránku Filtron.pl/cz kde sú návody na výmenu kabínových filtrov v PDF, ale ako na potvoru k Mazde 5 tam nie je... 😢 Ale ak si kúpiš filter Bosch v krabičke je pribalený aj obrázkový návod...
rupus
Zdravím pánové, jsem novým majitelem M5. Zatím super. Chybí mi však parkovací asistent. Chci se zeptat, zda máte zkušenosti s jeho dodatečnou montáží. Zvolit originál nebo něco jiného? Zajet s tím do autorizovaného servisu nebo stačí k obecnému elektrikáři? Znáte nějaký doporučeníhodný typ? Díky.
Omluva za zbytečnou reakci....rozepsal jsem se o tempomatu :no:
rupus
Jsem čerstvým vlastníkem zánovní M5 ve slabším dieselu po FL. Mám tam orig. 16" alu kola Mazda. Ty se mi ale moc nelíbí, jednak designem a jednak tím, že jsou moc "utopené". Chtěl bych si je nechat jako zimáky a koupit si nějaké pěknější. Chci se zeptat jaké ET byste volili, aby kolo opticky "lícovalo" s kastlí. Podle TP tam má být podivné ET52,5. To v nabídkách alu kol moc nevidím. Taky nevím zda by nedodržení ET nedělalo problémy na STK či při ev. nehodě. Popř. co na to podvozek? Díky za názory.
Flash666
kola si vyberte sam. jinak na STK to neresi. teda aspon tak kam jezdime tady. a cokoliv se da ukecat tim ze zapomenete treba v prihradce nakou papirovku. jak myslite evidenci nehody ? ja mel bouracku a kola neresili jenom pojistovak si napsal ze tam jsou 16 ALU original mercedes tod vse.
Flash666
PS: zkuste ruzne konfiguratory napriklad Alcar
rupus
To Flash666: Díky za info. Tento konfigurátor jsem neznal. Jenže mně šlo jaké ET Magdě nejlíp sedí, a to na tom webu nezjistím. Ano, šlo mi o to, zda při ev. nehodě nejsou problémy s pojišťovnou, pokud není obutí přesně podle TP. Chci dodržet rozměry disku J6,5x16, jen mi jde o ten menší ofset ET. Taky nevím, zda si to můžu dovolit kvůli ladění podvozku.
Flash666
ja bych na to koupil vetsi kola nez tam mate proste max co mate v technicaku a bude to 😉 a nemusite se starat o problemy. dle meho nazoru tam uricte budete mit 17-18palcu. koupit na to naky gumy minmalne 205xblabla a bude to perfektne sedet. jinak z pneumatik doporucuju Pirelli P6000 ty mam sam obuty a nemuzu si stezovat. Jinak P6 Cinturato vydrzi podle testu vic a jsou lepsi tak nevim. PS: ta mazda je otresna >😁 nic proti vam 😉 ale nemam rad tuty rodiny vozy. 😉 a co chcete ladit ?
Flash666
ted sem koukal na muj technicak a mam tam jediny rozmer a to je 195x65x15 >😁 to na medovi je opravdu humus a nedokazu si to predstavit ze bych to tam mel. ted tam mam 215x55x16 a je to porad nic moc na zimu ty 225 vypadaji lip 😄 taky pristi kup letnaku budou 225x55x16 😉 a stejne mi uznali skodu 😉 ja bych se tim netrapil... jinak stou technickou... urcite mate naky znamy kteri maji autoservis a delaji technicky a vzdycky to projde. jenom pocitejte s cenou cca 2000 se vsim 😉
Sedvo
Až budeš mít rodinu, tak budeš mluvit jinak!!!
Flash666
az ji budu mit tak v zadnym pripade si nebudu kupovat MPV ale nakyho kombika. a rozhodne to nebudu mazda 😉 jedine mercedes nebo honda.
Sedvo
Tak proč lezeš do vlákna o mazdách? 😄 Jinak já zase bych si nekoupil MB, prostě každý má svůj vkus.
Flash666
nemuzu tu nekomu poradit pokud se pta ? jenom proto ze mam MB tak se do me navazis ? ano kazdy ma vkus jinej ale malokdo pouziva hlavu pri vybirani auta 😉
rupus
Koukám, že nám téma lehce vykolejilo 😄 Já bych skoro řek, že dneska se auto vybírá spíš srdcem než hlavou. Samozřejmě, až po pohledu do peněženky. Jo, abych nezapomněl, magda 5 je prostě kráááásnááá rodinná kára.
Flash666
ja bych rek ze dneska se hlavne vybira papirovou spotrebou vozidla 😉
Sedvo
Zrovná tvá rada o rozměrech pneu je dosti nevhodná či špatná. Při menších pojistných událostech totiž pojišťovna tolik nehledí na rozměr pneu, ale při ublížení na zdraví, či škodě třetí osobě a totálních škodách, tak pojišťovna zrovna řeší rozměr pneu, aby nemusela plnit. Mám s tím osobní zkušenost, tak vím jaké jsou s tím problémy.
ET pojišťovna řešit nebude!!!
Flash666
ja psal at tam narve to nejvetsi co ma v technicaku 😉 takze ctete a nerejpejte kdyz nemate pravdu. stou pojistovnou sem psal muj poznatek a zkusenost. a nerikam ze to tak je vsude
lordlord
kola dle TP mam jen na zimu a na STK jezdim tez v zime, pokud to chces mit vse v poradku tak si je nech zapsat do TP
Flash666
pokud vim tak dodatecny zapis kol do TP nejde... nebo se mylim ?
tažak
Souhlas,na auto nejde "zapsat" nic ,co není schváleno pro konkrétní auto.
Jenom pro osvěžení😜ři výměně za "větší"kola musí být zachován vnější průměr kola,to znamená "větší"kolo je větší ráfek a nižší pneumatika.Pokud je v TP zapsáno od výrobce více rorměrů,je to podle tohoto pravidla.
Ada je zase tady
Ano - ovsem vetsi rafek = nizsi profil pneumatiky = tvrdsi kolo = nizsi komfort jizdy = vetsi opotrebeni tlumicu, zavesu kol a karoserie. Take "krasa" aut s nepomerne velkymi koly je jen relativni, i kdyz designeri si casto mysli opak. Kazde auto ma designove optimalni rozmer kola, nezridka i mensi, nez je rafek dodavany k autu defaultne.
tažak
Souhlas,ja už to zakazníkům nevysvětlujuluju,když chtěji jezdit na pogumovanech ráfkách je to jejich věc.Sranda je ,když se jich zeptám jestli na to letěj mladý holky,tak jsou vedle.Asi je to jenom pro kluky.
tažak
Abych nebyl jenom pesimista,na rozšíření rozchodu nabízí firma ELIT/nic mi za to neplatí/schválené podložky se šrouby v různých tloušŤkách na běžné typy
Flash666
podlozky jsou uplne normalni vec kterou koupis v kazdym obchodu s autodily, takze ti asi plati 😉 PS: nekupujte u Elitu radsi pres servis ktery bere dily od velkododavatelu. nejlepsi je mit takoveho znameho 😄 to jsou pak ceny 😄
Holt jiná třída aut /cenová/ a tak i jiné jednání. Co neuplatíš a neočuráš nemáš /viz. předešlé příspěvky a i ten poslední/.
A když nemáš holt známého, tak to zaplatíš i s prací a pokud máš, zaplatí to ten co známé nemá.
TomášC
1. ET nikdo (stk nebo pojišťovna) řešit nebude. každý řeší rozměr pneu a to chceš, jestli Ti dobře rozumím, zachovat.

2. Já jsem M5 koupil s 15" a zimníma pneu, takže jsem si ještě koupil 16" na léto s ET tuším 46. čím větší rozdíl v ET tím jiné rozložení váhy na pneu. pokud je tedy ET o hodně menší (kolo víc vytažené) múže dojít k většímu zatížení vnitřku gumy a k nerovnoměrnému sjíždění.

3. Pokud chceš na léto 17" disky, dej pozor na schválené rozměry. já mám v TP povolenou stejnou šířku pro 16" i pro 17" disk. tj na 16" pneu 205/55/16 a na 17" pneu 205/50/17.

4. Ať Ti dobře slouží. já jsem zatím moc spokojenej.
rupus
Zdravím majitele mazdích turbodieselů. Těch zasloužilých se chci zeptat jaké máte zkušenosti s naftou u českých pump a jaká používáte aditiva v zimě a v létě (pokud vůbec)? Díky.
Sedvo
Mám dobrou zkušenost s Vervou diesel a taky aditivum VIF.
Zdravím všechny v tomhle hrozným horku a hned se ptám: řešil jste někdo osvětleni kapličky (vpravo - radio, klima atp.)? Mazda to má uděláno tak nějak nešťastně, že když přepnete na obrysová světla - pak to sviti silně (to by se mi líbilo), ale jak to člověk přepne na tlumená, jas se sníží - což je sice fajn v noci, ale přes den, když svítí sluníčko, není na displeji skoro vůběc nic vidět. Strašně mě to rozčiluje.
Buď jsem nepochopil co myslíš,ale jas displeje se nechá nastavit knoflíkem , myslím pravým co kouká z tachometru. Funguje jako plynulá regulace jasu displaje. Dá se nastavit plný jas i při rozsvícených světlech.
rupus
Ano, levým čudlíkem, co kouká z tachometru lze otočit až nadoraz. Ozve se pípnutí a kaplička se rozsvítí naplno. Bohužel svítí to naplno i v noci, takže se to musí zase ztlumit. Tohle soudruzi z Hirošimy moc nedomysleli. Navíc mám dojem z jiných diskuzí, že tuto fičuru tam přidali až po faceliftu 2007/2008. Kdyžtak mě opravte.
Mám 2006 - podzim a už to tam je.
rupus
Zdravím, nemáte někdo povědomí, zda lze Mazdu 5 naučit, aby zavřela okna po zamknutí dálkovým ovladačem? Už se mi párkrát podařilo nechat pootevřené okno. Zatím naštěstí bez následků.
To by mělo být bez problémů. Stačí zamknout dálkovým a držet dál tlačítko zamykání až se okna zavřou.
maty1
Jara má pravdu a pro otevření stačí také podržet tlačítko na odemknutí a otevřou se všechna okna pokud je nemáte blokovány dětskou pojistkou(blokace se týká zadních oken)
rupus
Pánové, díky za tip. Tenhle trik jsem neznal. Opravdu to funguje. Jeden upřesňující dotaz: Taky vám ty okna jedou nahoru/dolů jen pokud se drží tlačítko na dálkovém ovladači? Automatické úplné dovření se nekoná?
No to je zase jednoduchý. Pokud to koupíš nové, tak to je nastaveno tak, že pokud jenom krátce máčkneš, popojedou o kousek a pokud chvilku podržíš, jede až na doraz. Pokud ale vyndáš z auta baterku, tak to začne chodit-dokud držíš jede, když pustíš - zastaví. Pomoc je jednoduchá. Sedni do auta na místo řidiče, které okno chceš nastavit jako z prodeje, tak ho otevři, potom smáčkni tlačítko v autě na zavírání až se zcela zavře a nepouštěj ještě cca 3-5sec., myslím, že je slyšet trošku jako cvaknutí a už to funguje, jak má. Jde o to co více vyhovuje.
rupus
Jara1: Tady bude asi rozdíl. Kalibraci stahovaček jak popisuješ znám a provedl jsem ji. Nicméně, po zamknutí a držení tlačítka na DO jede okno jen po dobu držení tlačítka. Ještě si s tím pohraju.
rupus
Zakoupil jsem adaptér pro přehrávání MP3 z SD/USB (kód 55xcmz001 - stualarm.cz). Má to simulovat CD changer, takže se to připojuje k rádiu zezadu. Neznáte někdo postup jak se tam dostat? Zkoušel jsem to z pravé strany od spolujezdce. Vyjmul jsem přihrádku a všechny plasty, ale tudy to asi nepůjde. Vypadá to, že se na to musí jít zepředu. V servisním manuálu je sice popsána demontáž celé palubky, ale nezdá se mi, že by bylo nutné absolvovat tento složitý postup, jen kvůli ev. servisu rádia. Díky za tipy.
rupus
Odpovím si sám. Blbě jsem hledal v servisním manuálu. Je to trochu jinde, a to na straně 09-20-7. Kdyby to někoho zajímalo, tak nejprve je potřeba odstranit boční panely kryjící středovou konzolu u nohou, pak se odšroubuje hlava řadící páky a vycvakne ozdobný kryt řadícího mechanismu. Pak přijde na řadu spodní část středové konzole - opět pouze vycvaknout. Pak odloupnout hlavní masku kryjící knoflíky rádia a klimatizace. Pod ní jsou šrouby, které uvolní rádio.
Já myslím , že nebude. Jenom jsem nenapsal, že se mačkaj tlačítka na dveřích, ne na dálkovým.
Nevšiml jsem si vlastní odpovědi. Omlouvám se.
Pup
Tak mi začalo téct do auta krytem pod brzdovým světlem na pátých dveřích. Po rozdělání (stačí odcvakat ten kryt a povolit dvě matky co drží světlo) jsem zjistil, že problém je v těsnění okolo konektoru - prostě přiblblá pěnovka, která se časem vymačkala. Problém je v tom, že uhnil nebo se upálil pin v konektoru (zůstal v protikusu na drátech) a nateklo i dovnitř toho světla, který je podle všeho slepený a nedá se rozdělat. Suma sumárum to bude 3.700 za nový brzdový světlo a toho inženýra co to vymyslel bych nakopal dopr....
Pup
Takže brzdový světlo stálo 3.750. Starý jsem rozloupnul a nestačil se divit - plechový vodiče uvnitř rezavý, spíš už shnilý. Muselo do toho týct dobu. Doporučuju všem na to preventivně mrknout a případně to přitěsnit okolo konektoru - práce na 10 minut vám potenciálně ušetří skoro 4 litry za nový světlo. K vyndání světla stačí odcvakat víčko uvnitř a povolit dvě matky.
maty1
Zdravím pánové,na teletextu čt1 str.633 píšou že Mazda bude svolávat majitele Mazdy 5 s 1.8 a 2.0 benzínovým motorem na opravu elektrické olejové pumpy na servořízení.Oprava je zdarma a bude trvat 90 až 110 min.Na stránkách Mazdy nic k této akci nepíšou.
maty1
Odpověd z Mazdy:Mazda bude v Evropě nabízet Speciální servisní akci na některé vozy Mazda 3 a Mazda 5. Servisní akce je pro zákazníky bezplatná. Majitelé modelů, kterých se tato akce týká , budou od začátku října kontaktováni přímo společností Mazda a budou požádání o návštěvu autorizovaného servisu značky, kde dojde k nutné opravě a výměně dílů.
skodovacek
Zdravím, já už mám ve čtyřiceti tisících oba, čekám ještě co přední. Měl bych dotaz na majitele, jestli někomu řadí převodovka z jedničky na dvojku přes zuby. 😄
Miras2
Zatím řadím OK.Zatím..... Ale snad to tak bude dál. Nerad bych si drbal hlavu, že jsem nešel do další Oktávky
maty1
Kolik máš najeto?Mě ted při poslední prohlídce měnily olej v převodovce.Podle servisní příručky bud po 5 letech nebo 100000 km
skodovacek
Já mám najeto 43 000 km, ale dvojka škrtá již od nového vozidla. Závěr servisu...závada se nepotvrdila. Už jsem vyčerpal všechny možnosti. S Mazdou,jsem přišel o tři roky normálního života.Když jedu do společné garáže, tak Mazdu musím dávat kousek dál od jiných aut, aby nepřeskočila moje koroze karoserie. 😒
Zdravím, mám problém s brzdami. Mám najeto kolem 58 000 km. Když přijedu třeba na semafory a zastavím, mám při tom nohu na brzdě, tak pedál jde pomalu dolů. Vypadá to na hlavní brzdový válec. Neřešil již někdo tento problém? Díky
skodovacek
Zdravím, nehledal bych problém tam, kde není. Pokud to padá jen při nastartovaném motoru, tak jde o normální projev systému ABS. 😉
Díky, máte pravdu. Zkoušel jsem to i na jiném autě a taky to dělá. Jen mě překvapilo, že jsem si toho všiml až teď 😄 .
😄 M5 5 let stará a reakce brzd úplně stejná. :yes:
Tak já mám bohužel už taky nějaké problémy. A taky se týkají, mimojiné, brzd. Ale popořadě. Při přejezdu nerovností se mi ozývaly takové divné zvuky od přední nápravy, takové kovové klepání. Měnili mi oba přední tlumiče, ale nepomohlo to... ozývá se to pořád. Máte někdo taky takový problém nebo zkušenost? No a k brzdám ... po výměně tlumičů mi začaly vrzat brzdy. Projevuje se to tak, že při pomalé jízdě (třeba popojíždění v koloně) a mírném tlaku na pedál brzdy se ozývá takový divný vrzavý zvuk. Ten zvuk je pravidelný a má souvislost s otáčením kol, protože čím rychleji se otáčí, tak úměrně se zvyšuje frekvence opakování toho zvuku. Když ale sešlápnu pedál více, tak okamžitě zmizí. Na účinnost brzd to vliv nemá.
skodovacek
Bez jízdy se to težko diagnostikuje, ale začal bych přetažením kol.
Ad kovové klepání: mám vyměněno na obou stranách horní uložení tlumičů vpředu kvůli tomu samému a od té doby pokoj.
Myslíš tím kontrolu a utažení šroubů na kolech ? To může dělat nedotažený kolo takovýhle zvuk ? Já myslel, že nedotažený kolo by dělalo by dělalo zvuk podobný klepání nebo tak něco.

Zoom zoom: a to tuhle závadu přišli rovnou nebo ti taky nejdřív měnili tlumiče? Protože u mně nejdřív vyměnili nějakou tyčku řízení nebo co to bylo a když to nepomohlo tak oba tlumiče.
To trvalo od nového auta celé 4 roky ozvalo se to vždy od 3 st. Celsia níže. Vyměnili vše a nakonec horní uložení a od té doby je pokoj.
jo, tak mně to ze začátku dělalo taky spíše v zimě, ale teď už je to jedno, dělá to pořád, i v létě a když jedu po nějaký hrbolatý cestě, tak to vysloveně mlátí ... hrozný zvuky, jako když je na nápravě něco uvolněný a má to každou chvíli upadnout. A jak se jmenoval přesně ten díl, co měnili, abych mohl požadovat výměnu konkrétního dílu ?
Je to horní uložení předních tlumičů, nevím jiný název: vypadá to jako marťanský talíř s gumou uvnitř pro pohyb kola do stran.
OK, díky. Tak to zkusím a jsem zvědav, jestli to přestane. Jinak teď v říjnu by nás měli zvát na tu svolávačku ohledně posilovače řízení, jak už tu bylo avizováno.
skodovacek
Zdravím, tak už mi zase tečou zadní tlumiče. Před rokem výměna.... 😒 Rád bych se zeptal...asi půl roku, se mi po rozjezdu zřejmě sepne čerpadlo ABS, tak vteřinka, možná dvě. Od nového vozidla mi z jedničky na dvojku škrtají zuby, jednou byla vyndaná převodovka a opravena...vydrželo to tak dva tisíce. Má někdo podobné problémy? / spojku šlapu až na podlahu /
rupus
Ahoj, řazení dvojky u mne probíhá docela hladce. Mám ale model po FL, kdy se snad dávaly nové převodovky. Ikdyž teď váhám jestli to neplatilo jen pro 2-litrové benzíny (mám naftu). Jak se projevuje to sepnutí čerpadla ABS? U mne se po nastartování a rozjetí (chvíli po zařazení dvojky) ozve z motoru takové cvaknutí. Nezdá se, že by to bylo něco patologického, ale zajímalo by mne co to je. Nevěděl by někdo?
To "lupnutí" je cca při 20km/hod a je to ESP systém.
AD svolávačka : mé M5 r.v.2005 se to prý netýká (stanovisko servisu)
s převodovkou žádné problémy nemám, vše funguje jak má ...
čauky mazďáci.mám prosbu,memáte měkdo ve zbytcích jednu gumu Dunlop SP Sport 205x50x170 93V aspoň 3mm.koupím mdittrich@seznam.cz díky
Pup
Další flek na dvoře, tentokrát vytek levej zadní. Tímto na drahou Mazdu se.u a dám tam Sachs nebo Kayaba - nic není dražší a horší než originál. Taky se mi, jak se ochladilo, přestaly porůznu odemykat zadní dveře, otevřou se až po několikátým zmáčknutí tlačítka DO nebo vůbec. Pohled pod auto při přehazování kol na zimní nevzbuzuje žádnej optimismus, díly závěsů kol všechno rezavý jak liška, kotouče se po obvodu slušně drolej, no paráda. Mám to auto rád, jezdí pěkně, ale čím dál víc se kloním k názoru že to je klasickej vošizenej krám.
Prosím o radu. Pokud někdo máte M5 s 1.8 motorem, potřeboval bych vědět, za jak dlouho po nastartování přestane jít sytič. Pokud zastavím po ujetí cca 4km městem , je to tak akorát, že jsou otáčky 900. Tak vlastně jezdím stále na sytič.
Miras2
Nemám 1,8 motor, ale zeptám se opravdu je v činnosti sytič? Nejsou pouze zvýšené otáčky při jízdě na volnoběh? A dovedu si představit, že je to vztaženo k nižší teplotě motoru.
Soudím že je to sytič podle spotřeby. Na pojíždění do cca 5km to bere 11l. Po nastartování to jde na nějakých 1300ot a cca po ujetí 4km je tam 1000ot. Kdysi mi někdo tvrdil, že je tam někde bimetal, který přidá podle teploty otáčky. U všech předchozích aut to bylo tak, že po nastartování to točilo třeba těch 1200 a po 20s to spadlo na 800 a bylo to jasný.Tady jsem už prolezl co šlo a nic jsem neobjevil. Ty zvýšený otáčky jsou i když parkuju v garáži, kde je cca 12st.
Miras2
"Kdysi mi někdo tvrdil, že je tam někde bimetal, který přidá podle teploty otáčky". No to jsou právě zvýšené otáčky při volnoběhu, tedy pokud sundáte nohu z plynu. Při jakýchkoli jiných otáčkách se nic neděje. Sytič přidával u aut s karburátorem množství paliva ve směsi. Dnes upravuje řídící jednotka všechno možné. Ale já v tom nejsem zase tak moc kovanej. Jen lehce poučený laik.
Miras2
Všem pětkařům přeju pohodové vánoce a v novém roce spousty kilometrů bez šrámů a jiných průserů s našimi miláčky.
Prosím o radu: u me M5 (2.0disele rv 2005) se začaly ozyvat divný zvuky, něco jakoby povrzávání někde od předního skla. Děláto když se auto více rozhoupe jak se asi kroutí karoserie, blbě se to popisuje, ale zdá se mi, když zkusim přitlačit na čelní sklo, že to jde odtud. Nemate s tim někdo nějakou zkušenost co by to mohlo byt? na rovině bez děr to skoro nedělá, ale stačí nerovnost a je to tady.

Povrzávání mám tady od levých šoupacích dveří, co jsem zkoušel tak to asi dělá ten kolík, co je na karoserii a který pasuje do takové vložky ve dveřích. Máte někdo i s tímto zklušenost jak se toho zbavit? Občas něco hrká i v zámku těchto dveří. Seřídit? Dveře jsou jinak OK a stříkání silikonem bylo k ničemu.
maty1
Zdravím pánové tak po 2 letech a zhruba 30000km opět vyteklý pravý zadní tlumič a to jsem Kayabě docela věřil že bude mnohem lepší než původní tlumič z prvovýroby.Můj názor je že celá zadní náprava je buď poddimenzovaná nebo špatně konstrukčně vyřešená není možný abych každých 30000km měnil tlumiče.Teď koupím Sachsy tam dávaj záruku 3 roky nebo do 100000km kdyžtak uplatním záruku.Myslíte že bude mít vliv na jízdní vlastnosti pravá strana Sachs a vlevo Kayaba?
Origo tlumič odešel vzadu ještě v záruce, dali Kayabu a ta klekla 14 dní po záruce a tak tam mám SACHSE a zatím OK. Rozdíl nepoznáš.
Nenechával jste si někdo montovat tažné zařízení na M5? Origo bylo někde okolo 20t. , což za to nedám. Mám podmínku a to kouli na bajonet. Nemáte někdo něco vyzkoučeno? Jaká je cena vč. el. instalace. Děkuji J.
tažak
firma taznezarizeni-most nabízí bajonet vč.montáže 5900,-
Pene3
to my žádný problémy nemáme [odkaz]
riesel
Zdravím všechny, měním povoz a ten nynější je nyní k mání😒br />
[odkaz]

Tak pokud má někdo zájem viz odkaz.
riesel
Prodáno
Zdravim,
Rozmyslam o precipovani mojej 5 (143koni). Mate niekto skusenosti s ktorymi by ste sa podelili? Na nete som sa docital o 20% zvyseni vykonu...
Mám skušenost,skracuješ životnost motoru o 40 procent záleží jak máš těškou nohu.
Presvedcil si ma 😄 ,,,nechal som to radsej tak aj ked ma kamos na to prehovaral...
maty1
Zdravím pánové tak dneska v servise opět zjištěno jeden zadní tlumič vyteklý a druhý sachs který jsem měnil v dubnu začíná prosakovat to vyřeším na záruku.To je už neskutečný za 3 roky co jí mám tak už budu měnit 5 zadní tlumič a to mám najeto 97 tisíc.Auto nepřetěžuju je nehavarované.Tak už nevím jakou značku tlumičů použít.
Beny9700
Zkus Kayaby
maty1
Právě že tam byli kayaby můžeš použít ty nebo od Sachsu.Jiná možnost není.
skodovacek
Zdravím, mám taky tlumiče sachs a zatím dobrý. Mírné prosáknutí oleje není moc uznávané. Mám dotaz na majitele pětek...Při rozjezdu mi přesně při 20 km cvrnkne čerpadlo ABS, někdy je to znatelný až cukne auto. Vždy jenom jednou po nastartování.
Miras2
Používám integrovanou handsfree. Asi rok bez problémů. Teď se tak po 2-4 týdnech stane, že se nespojí tlf. s hadsfree a musím jej znovu spárovat. Chová se to jako by tlf. zmizel z uložení. Nemáte někdo zkušenost, případně radu?
Pup
Tak jsem začal řešit nové auto, provoz staré M5 (Touring Diesel, 105kW, 2006, 160kkm) se už dost prodražuje. Poslední fór je bouchání od přední nápravy, očekával jsem nějaké ty detaily okolo stabilizátoru, bohužel to jsou vymlácené silentbloky na ramenech. Mění se celá ramena, 8500 Kč za kus. Bohužel, nová M5 vypadla z výběru, i kdybych přešel design, který se mi zoufale nelíbí. Jediný diesel v nabídce je anemická 1.6 85 kW a takovej krok zpět bych psychicky neunes. Pro jistotu vyhodili i výborný řízení s hydraulickým posilovačem a nahradili ho gumovým elektrickým. Po 5 letech provozu jsem dospěl k názoru, že stará M5 není nijak zvlášť kvalitní auto, ale je aspoň zábavný - velmi dobrej podvozek, řízení, motor. U nové M5 zůstal snad jen podvozek, jinak je to o ničem. Pokud máte nějaký tip na podobný auto v relaci do 700 tisíc s DPH, dejte vědět. Prozatím to vidím na Peugeot 5008 2.0 HDi 110kW, případně 120kW s automatem, ale nejsem tou volbou nijak nadšen.
pogo26
Tak si vyzkoušej to nejlepší ve třídě. Renault GS 2.0 dCi 118kW. Tady máš srovnávačky. U nás ho koupíš za cca 600 000,-. O 150 000,- levněji než v Německu.
[odkaz]
[odkaz]
Velká srovnávačka - Grand Scénic, P5008, Touran, Verso, Zafira.
[odkaz]
riesel
Ahoj Pupe,
dlouho o tobě nebylo slyšet. Moje M5 je už taky v pánu a nahradil ji S-max 2.0i. Mohu jen doporučit.
David (slon72)
maty1
Zdravím pánové koukám že Mazdu 5 posíláte dál.Já už to udělal taky před 3 týdny vrátil jsem se ke koncernu a udělal si radost Octavií RS v kombíku.Mazdu jsem dal na protiúčet a s cenou 205 tisíc jí prodaly za 2 dny.Tak uvidím jestli jsem udělal dobrou změnu.Moje Mazda nebyla špatná pouze neustálé problémy s zadními tlumiči 5X výměna jinak za 4 roky provozu jiná závada nebyla.Tak se mějte mazďáci občas sem nakouknu co je novýho ohledně vašich 5 .
Pup
Jak na to koukám, Mazda pětku úspěšně zabila a novou si jen tak někdo nekoupí. Já zatím viděl na silnici snad jednu nebo dvě. S-max by se mi líbil, ale v rozumné výbavě bude minimálně 100 tisíc nad limit, Grand Scenic se mi zoufale nelíbí, ten design mi přijde bejt zastydlej někde před 10 lety. To už spíš snesu trochu pontonovitej americkej design Fiatu Freemont, což nebude auto na závodění, ale v poměru ceny a výbavy bude těžko hledat konkurenci. Docela pěkně vypadá nová Zafira Tourer, ale mám obavu že to bude klasická německá story - hezká základní cena, která po doplnění výbavy vystoupá do nadoblačných výšin.

Škodováček: bylo by prosím další info k těm silentblokům?
skodovacek
Zdravím, dají se normálně objednat, jde o TRW, což je takřka prvovýroba. Můžu je poslat, mám čtyři.
Pup
Díky moc za info, jestli to správně chápu jedná se o díly TRW JBU660 a TRW JBU661 - první je přední, druhý zadní (velký) silentblok. Správně? Originální výrobce je snad Febi, ale to je mi šumák, potřeboval bych to dát dohromady než se zrealizuje nové auto, protože to bouchání mi vážně leze na nervy. Mimochodem, celé rameno od TRW stojí nějakých 2.700,- Kč a po zkušenostech s tlumiči bych se moc nebál, že bude horší než originál. Kayaby vzadu zatím drží.
skodovacek
Zdravím, pokud jde o ty silenbloky, tak lze řešit pouze výměnu samotných silentbloků. Řeším to po 60 000 km, jeden začíná prosakovat. Cena za kus 980 kč.