Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

23 komentářů

Uvazujem o kupe jedneho z tychto malych aut. Bol by som rad keby ste mi poradili podla moznosti z vlastnej skusenosti hlavne co sa tyka spolahlivosti. Getz benzin 1,1, C3 benzin 1,1. udajne su obidve auta celkom vydarene ale bojim sa hlavne strajkovania elektriky v Citroene - je to vraj celkovo slabina francuzskych aut.

Aj ked si myslim ze tam by sa nemalo mat co pokazit, predsa len tam nie je taka vybava ako v luxusnych autach...

Tesim sa na vase rady. :?:
Lubos.1
Getz nepoznam, ale s C3 bolo pomerne vela problemov. Bratrancovi menili komplet cele riadenie, stazoval sa aj na nieco s elektrikou.

Okrem toho motor 1.1 je zufaly, vo vacsich kopcom musi niekedy radit jednotku, lebo mu to skapina.

V porovnani napr. s Yarisom 1.0, kde ho znamy obiehal na dvojke do kopca, ked on musel radit jednotku, ...
Jednoznacne Getz, ten se korejcum fakt povedl a v testu Auto Bildu na 100000km dopadl vyborne!!!!Ze 72 sledovanych komponentu jich 67 bylo i po ujeti takove porce km jako novych a ti technici(ridici) tam popisuji, ze si az zavady museli temer vymyslet aby neco nasli.Lepsi v techto testech byla jen Mazda 6.
Marcelino
Suhlas - ber Getz

C3 sa moc nevydaril - ako vacsina fracuzov... a aj ten motor - europske auta su s motormi 1, 1,1 resp. a podobne uplne zufale (Fiesta je zufala aj s 1,3-kou 8-s ) ... takze ak maloobjemovy benzin motor tak jednoznacne bud japonci, alebo dnes uz aj korejci su lepsi ako europania 😄
PP.
co se týče designu tak bych bral C3,Getz mi připadá nudný.

Ale bližší zkušenost mám jenom z Getzem,známý ho má.

Vevnitř je víc místa než to vypadá zvenku,subjektivně mi připadá prostornější než Fabia.

Spolehlivost-2x ho odtahovali,zdánlivě kvůli banality,jenže nejdřív na to museli přijít.Jednalo se o popraskané VN kabely ke svíčkám,soudruzi v Koreji patrně něco nedomysleli.A nebyla to záležitost kusu,neboť ty kabely měnil už 3x a čtvrté už vozí sebou preventivně.

Zdálo by se,že je to jasné,v servisu dají nějaké inovované,které nepraskají a bude po problému....vyměnili je dvakrát pak začali tvrdit,že to není vadou,že to pokousaly myši :shock: .Že ta myš kouše pořád v jednom místě motorového prostoru jim divné nepřišlo :idea: .

Pokud se tady poslední dobou probírá přístup dovozců francouzkých značek k řešení reklamací,tak Hyundai na tom není o nic líp 😒 .
To mi nedá a musím reagovat. Už téměř rok a čtvrt mám Citroena C3 s motorem 1,1 a maximální spokojenost. Závady a poruchy : vůbec žádné !

Začátkem záři jsem s ním byl na dovolené v Chorvatsku, až u Dubrovniku. Absolutně bez problémů a spotřeba asi 4,3. A to zpět řídila manželka a vůbec ho nešetřila. Žádná economy rallye. A prostorný je také dost. Sám sadávám dost často vzadu a mám místa dost. I když sedím za volantem a přesednu si dozadu za řidiče. A kufr má asi největší ve třídě. >😁 😁
Mám C3 1,4Hdi 16V a jsem spokojen jak se spotřebou tak s dynamikou vozidla. Pravda se základním modelem s 1,1 benzínem můžu porovnat úroveň zpracování a možná spolehlivost...

Co se týče zpracování, má C3 docela velké spáry mezi díly na karoserii, možná mám štěstí, ale nic mě v autě nedrnčí a nerezonuje, co mě však vadí, je hluk od kol přední nápravy při projíždění nerovností. To však může zapříčiňovat těžší motor, nízkoprofilové pneu atd., je však pravdou že zvuková izolace v tomto ohledu nic moc.

Poruchovostí nijak nevyčnívá z řady, po prvotním problému s vadným čidlem od turba se další závada zatím neprojevila. Osobně si myslím, že u každého modelu vozidla se vyskytují mimořádně povedené i nepovedené kusy a za spokojeností nás uživatelů stojí hlavně dobrý servis. Můžete mít třeba Mercedes a když narazíte na takový servis jako je v K.Varech, tak už si ho nikdy nekoupíte ....

Jinak poslední postřeh, když se podívám z okna, tak napočítám 6 Getzu a C3 je tu zatím jediná. Z toho plyne jeden závěr, pokud chcete mít něco jiného, jděte do C3, pokud zvolíte Getze není to špatná volba, protože by jinak nestál v každý ulici.
Marcelino
tak myslim, ze PetrM to vcelku vystihol a da sa s nim vpodstate suhlasit. Niekto ma averziu k nejakej znacke a uz si ju nikdy nekupi (napr. ja mam max. averziu k Oplu - koli neskutocnej poruchovosti predposlednych modelov Astra aj Vectra co sme mali vo firne a navyse dizajn poslednej generacie Astry je na grcanie... 8-s ) a naopak ak je niekto spokojny za tie peniaze co investoval, tak rad doporuci to auto ktore ma doma.

Napr moj otec je max. spokojny s Fabiou 1,2 47kW , ale treba uznat, ze za 320tis. sa pred 3rokmi nic lepsie kupit nedalo. Dnes by uz ale asi rozmyslal inak a potom co si vyskusal mojho Swifta a sestrin Jazz , tak Fabiu odsunul az na 3. miesto - jeho naroky sa proste zvysili - s jedlom raste chut 😉 a "akceptovatelnu financnu hranicu" posunul z "okolo 300tis" na "okolo 400tis" 😉 (napr. otcovi sa vobec nepaci Punto ani Getz, aj ked su to dobre vozy, ale proste by si ich nekupil, ked su na trhu auta, ktore mu za rovnake peniaze viac vyhovuju...

Takze moje odporucanie zostava - Getz vs. C3 1,1 - bral by som Getz, proste ma viac presvedcil - ale to je len moj subjektivny nazor na zaklade mojej osobnej skusenosti.

Ale aj tak si myslim ze obe zakladne verzie s 1 litr. motormi maju prilis slabe motory na tak tazke auta - kedze ja mam rad auta , ktore aspon vo vyssich otackach maju potrebny "tah" a akceleraciu, tak by som uz nikdy nekupoval nic vyrazne slabsie ako je teraz moj Swift 1,3 68kW
Mam Getza druhy rok. Auticko celkom do pohody.Chybi co sa na nom vyskitli.Po asi 6mesiacoch sa auto rano nenastartovalo, stacilo zaradit dvojku a potom to uz bolo OK. Uz sa to nestalo. Ale aj tak v servise pre istotu vymenili starter. Dalej je to klepotajuca zadna SPZka, vyriesene podlepenim tesnenia na okna. A do tretice je to vrzgajuca predna naprava pri prejazde vacsich nerovnosti. Zevraj je to zname a v servise namazu nejake gumicky na naprave. Nie je to nic hrozne, planujem to nahlasit v ramci 2 prehlaidky v aprili. To je asi vsetko. Ziadne vrzganie, klepotanie... Co sa tyka spotreby, ano prvych 8000 km spotreba v meste(BA) cca 8l. Teraz 14000(km) 7l. Mimo mesta tak 5.5 - 6, to vsak jazim vacsinou po dialnici tak 120-130. Jazdime tak 80-90% v meste, vlastne kvoli tomu sme si kupili toho "prcka". Sme 2 dospely +16mes. dieta. Idealne auto. Keby bol Getz vo verzii Kombi tak si ho kupim opat. Takto sa budem o 3-4 roky poobzerat po nieco vaccsom(Focus,Civic,Astra...). Co sa tyka C3, ano viezol saom sa na nom par krat. subjektivne je v nom menej miesta na zadnych sedadlach ale zase je vacsi batozinovy priestor. C3 je podla mna menej ista v zatackach, zato ma komfortnejsie pruzenie, kdezto u Getza si pri kvalite Bratislavkych ciest poriadne vytrpia zadni cestujuci. Ak vsak poznas cesty v meste, nie je problem sa vyhnut miestam so znicenym povrchom. takisto davam prednost pred konzervativnejsim vzhladom palubnej dosky. Inac kvalita spracovania je na vysokej urovni a tvrdy plast vobec v tomto aute nevyzera zle. Na zaciatku som sa rozhodoval medzi Fabkou a tymto. rozhodla dlzka zaruky ale hlavne mnozstvo ukradnutych Skodoviek v nasom meste. Nemam totiz naladu kazdu chvilu checkovat ci auto stoji pred bytovkou(garaz nemam). Inak ak si este nenasiel www.hyundaiclub.net tak sa tam pozri. Najdes tam toho dost.
Ja myslim, ze nejlip udelas, kdyz zajdes do obou salonu a spaaachaaas zkusebni jizdu ... ja byl rozhodnutej hned 😄

Pred rokem a pul jsem vybral asi tak

Polo (super razeni ale vybava vs. cena 8-s )

Getz

Fabia

Clio

C3

Fiesta

A co se tyce GETZe II. ...tak ten novej ma par dobrejch vychytavek ....aktivni operky hlavy, silnejsi 1.1 nez GETZ I. ...a jestli muzu doporucit ... vem ho s klimou .... je sice na tom motoru znat ale pohodicka to je (mam do 2 roky).

Co se zavad tyce ... zatim sem si uzil akorat s "dodelanym ceskym" centralem v zime 😲( jinak OK.

Stastnou ruku.
igys
Je fakt, že papírově vychází nejlépe Getz - cena/výkon/výbava, ale když člověk to auto otevře, tak se vrátí někde k žigulíku, ten interiér je prostě příšerný.

P.S.: nejsem zaujatý proti korejským autům ani žádným jiným, ale ten vnitřek mě dostal
PP.
já jsem tu sice na Getze trochu házel špínu :😉 ,ale že by byl interiér horší nebo škaredější než třeba ve Fabii,tak to bych určitě neřekl.
igys
Já na Getze špínu házet nechci, to v žádném případě. Ale už jenom ty výplně dveří - to je fakt jako v žigulíku. Já jsem nevěřil vlastním očím, že je to v dnešní době ještě možné.
Pokud by bylo na mně a měl bych vybírat mezi Getzem a C3, jednosznačně bých šel do Hyunday Getz. Francouzi jsou hrozně zpracovaný a hlavně poruchoví, hlavně elektronika. Zkus třeba ještě zvážit Suzuki Swift, v nejnižší výbavě má např. 2x airbag, ABS s EBD, posilovač, zabudované rádio, motor 1,3 16V/68kW ... a stojí 249.000 CZK ve třídveřové verzi a 259.000 v pětidveřové, super autíčko!!
Re: Sporťák

No když to tak čtu, připadám si jako * že jsem si koupil C3... No aspoň to unitř nevypadá jak ve psí boudě a ráno když jdu do auta tak si to nespletu s šesti dalšíma Getzama před barákem !!

Taky blbej argument, co ? A bez jakékoliv racionální úvahy !!

Máš zkušenosti z provozu Getze, nebo C3 tak je popiš a konkrétně, takové keci jako "Francouzi jsou hrozně zpracovaný a hlavně poruchoví, hlavně elektronika" je jedna paní povídala. Neskrýval jsem že vozidlo mělo jeden problémek s čidlem, které mě vyměnili a od té doby jsem najel ke své spokojenosti skoro 20 tis.km .

Opravdu nemám nic proti Getzovi, ostatně před C3 jsem měl taky korejce a byl jsem s ním spokojen, to co píšu v úvodu je ironie, samozřejmě z těch šesti majitelů Getzu většinu znám, jsou to sousedi a je pravda že krom jednoho je všichni chválí a jsou spokojený. Ten jeden narazil na problémové auto a za rok co ho má, ho 2x odvezla odtahovka do servisu.

Tak až zase budeš Sporťáku psát , napiš, mám Getze nebo C3 a mám s ním takovouhle zkušenost a nenech se blbnout chlapama v hospodě že francouzi jsou šunt .
To😜etrM

Jsi nějakej nasranej, Ti ráno nedala nebo co? Tohle je snad diskuze pro každýho a každej si tu může napsat co si o dané věci myslí, ne? Nevšiml jsem si, že bys byl tady zvolen nebo určen k tomu, abys diskuzi jakkoli moderoval, usměrňoval nebo přikazoval co, kdo a jak má psát, tak se hoď do klidu. Nikdo nenapsal, že kdo má C3 je *, jestli si tak připadáš, Tvůj problém. Moji dva kolegové z práce měli C3 a oba na ni nadávali kudy chodili, neustále problémy s elektronikou, neustále v servisu a stále ne a ne přijít na to co to je. A taky mám známého, který C3 má a je spokojený, nic se mu zatím nepodělalo. Je to kus od kusu. Podíváš-li se na statistiky TUV nebo J.D. Power, uvidíš, kde se francouzská auta pohybují. To je argument! Každej si musí stanovit priority, pro někoho je to cena, pro jiného bezpečnost, spolehlivost, design, výbava atd. Podle toho si lidi auta vybíraj. Tobě se C3 líbila, koupil sis jí, OK, mě se nelíbí, koupil jsem si něco jiného, máme tu možnost si vybrat. Prostě jsem napsal, co si myslím. Btw. nikdo Tě nenutil, abys můj příspěvek četl.
To: PetrM - aniz bych si do Tebe chtel rypnout, prave vysla zprava, ze Citroen svolava do servisu vsechny C2, C3 a C3 Pluriel vyrobene do listopadu 2003 - musi se menit uchyty pruzin tlumicu, protoze jsou vyrobeny z nekvalitniho materialu, rychle koroduji a praskaji. Jeste mas neco proti memu tvrzeni, ze francouzska auta nepatri mezi extra kvalitni? A to neni zprava z hospody od zblbnutych chlapu 😄 No, uzij si to v tom servisu, vubec Ti to nezavidim.
RE😡porťák

Na ten předešlý příspěvek Ti odpovídat nebudu to je celkem oničem, ale na tenhle Ti rád odepíšu. Pokud jsi už nakousl svolávací akce do servisu, po Toyotě a Citroenu přišel s pozvánkami pro své vozy také Nissan. Téměř 130 000 vozů v Evropě s motorem 2.2 dCi v modelech Almera, Prima a X-Trail musí do servisu. Dle informací vykazují některé motory problémy se snímači plnícího tlaku, což může způsobit poškození turbodmychadla a motoru. Jedná se o vozy, které jsou vyrobeny mezi lednem 2003 a zářím 2005. Co ty na to jako odborník ? Ty japonci jsou ale šunt co ?

K tomu Tvému příspěvku přidám ještě dvě poznámky😒br />
1/ Jenom dobře že to některé automobilky už netutlají a svolávají do servisu na kontroly! Ale jinak to bylo mimo mísu, co mají špatně ošetřeny úchyty pružin pérování společného s elektronikou ?

2/ Na C3 mám 2+2 připlacenou záruku a na prorezivění 12 let na korejce jsem měl 3 roky na auto a 6 na karoserii. Je fakt že si za ty 2 roky připlatím kolem 8 tis. a karoserii si Citroen vymanil kontrolovat 1x za 3 roky. Pokud třeba budu mít poškozenej blatník a nenechám si ho v rámci této prohlídky opravit, tak vyjmou pouze blatník ze záruky a dál pokračuje záruka na ostatní díly karoserie.

Tak Sporťáku ahoj a zase napiš.
Téměř 130 000 vozů v Evropě s motorem 2.2 dCi v modelech Almera, Prima a X-Trail musí do servisu. Dle informací vykazují některé motory problémy se snímači plnícího tlaku, což může způsobit poškození turbodmychadla a motoru. Co ty na to jako odborník ? Ty japonci jsou ale šunt co ?

Japonci? Nevyrabi nahodou tyto motory skvely francouzsky Renault? Nechcu kecat ale rekl bych ze jo 😁
PP.
Sporťák😒br />
ty musíš mít nějakej těžkej handicap...nebylo to náhodou "duševní pohnutí v šestinedělí"? >😁 >😁 >😁

PetrM😒br />
Na některé příspěvky je lepší nereagovat.I když mě to taky nedalo... :roll:

Sporťák😒br />
Mno,prostě jsem napsal, co si myslím. Jo a nikdo Tě nenutí, abys můj příspěvek četl. :shock: 😉 >😁 >😁 >😁
Manželka má Getze (tedy 1.3) dost přes 2 roky a nevolil bych jinak, problémy ani závady nebyly vůbec žádné.

S C3ojkou můžu srovnávat přesně jen ze zkušební jízdy před nákupem a tehdy bych jí nekoupil ani kdyby měla v kufru zlatou cihlu. Design je věc jedna (a že je - zvlášť pro ženskou - zajímavý s tím souhlasím), ale ta C3ojka, v které jsem jel (předváděčka s najetými cca 1000 km) mě nepřesvědčila - v přímém srovnání horší podvozek (navíc houpavý), nepřesné řízení, příšerné řazení (klasická nepřesná "guma"), příšerné sedačky a špatné dílenské zpracování (tlačítka s vaklem, nepřesně jdoucí ovladače klimy, špatné slícování plastů v intru, atd. - a to bylo v různých obměnách u všech aut v salonu).

Tzn. - já to auto neodsuzuju, ale pokud se tohle v mezidobí zásadně nezlepšilo, tak nevím ... (mimochodem stejné, nebo velmi podobné výhrady mám k většině Citroenů - na služebním jsem měl C5 a Picasso a obojí mimo pohodlí u C5 dost hrůza, taky v servisu byly stejně jako na silnici).

Při koupi Getze bych doporučoval novou 1.4 s klimou, už mezi 1.1 a 1.3 je opravdu znatelný rozdíl v dynamice, je fakt, že nová 1.1 vypadá jako nejlepší motor toho objemu na trhu.
To PetrM: Myslím, že NiceOne to vyjádřil perfektně i za mě. Tady jsi se trochu netrefil. Neříkám, že Japonci nemají problémy, ale mají jich o hodně méně než francouzská auta. Nehaním Citroeny, ani jiná auta, francouzská auta mají skvělý design, viz třeba C4, ta se mi moc líbí, ale prostě nejsou tak pečlivě zpracovaná a technicky dotažená do detailů jako japonci. Je sice hezké, že francouzská auta jsou plná elektroniky, ale co s tím, když je to tak poruchové? Btw. co psal Karlos5 o gumovém řízení - to je zase problém vývojářů Renaultu, Peugeotu, Citroenu. To řízení se vyrábí ve stejné fabrice pro všechny (Teleflex Cluses), na stejné lince a ve stejné hale na sousední lince se tam vyrábí řazení pro Ford Focus, Mondeo, C-Max a Volvo a ti tenhle problém nemají. Tak čím to je? Ke Tvým dalším poznámkám - zmiňoval jsem, že francouzská auta mají problémy zejména s elektronikou, ale jak je vidět na příkladu svolávací akce Citroenu nejen s ní. To je způsobeno nedostatečným nebo nedodržovaným postupem při vývoji a testování, dělal jsem u francouzské firmy - přímého dodavatele pro Renault, Citroen, Peugeot apod., takže o tom opravdu vím své. Japonci jsou na tohle neskutečně pečliví, někdy až zůstává rozum stát. Jinak s Tebou naprosto souhlasím, že je dobře, že to automobilky netutlají - jenže svolávací akci automobilka zahájí jen v super nejnutnějším případě, kdy jí hrozí hromadné žaloby od klientů nebo když hrozí nějaký problém týkající se bezpečnosti. Jinak to všichni tutlají do poslední chvíle a např. jen vyšlou informaci do servisu, aby vadný díl měnili zdarma v rámci preventivních prohlídek, takže klient o tom mnohdy ani neví. Takováhle akce = to už je opravdu průser, stojí to strašný peníze a hlavně snižuje to prestiž značky.

Co se týká záruky - já mám standardně 3 roky a možnost za příplatek rozšíření na 5 let. A na karoserii si to nepamatuju, myslím, že 10 nebo 12 let. Ale to je mi jedno, protože v tu dobu už to auto dávno mít nebudu.
jack ripper
Moja sestra ma C3 a neda na to dopustit, je to super voz, mne sa dale povozit len tak 100 km, no zistil som ze mna pravdu! Problemy s nim nema ziadne, je nadsena, nevadi jej ani "francuzsky design", nevie co su problemy s nespolahlivou elektrikou a ani slabsi motor, len 1,1.

A co tak sa zamysliet nad mouznostou kupit si Seat Ibiza?

Top je zasa auto ne ktore nedam dopustit ja! Mam ho sice len 1,5 roka na nabehal somn len 32tis, no je to superstroj! Napriek motoru len 1,2 HTP to liete v pohode do 170 dokonca pri vybornej spotrebe! Nemohol som kupit nic lespie! Kupil by som si ho opat a opat, bez vyhrad!