0
toho dvd je asi 5 minut, ovsem velmi kvalitnich zaberu, a neni hotovy, mnoho zaberu mi chybi, je vsak nutno pocitat s tim, ze to s sebou prinasi jakesi riziko, na zadni sedacky pridelat dvd kameru a udelat si z evopsky/strakonicky/jakekoli frekventovane silnice zavodni drahu. Je treba to planovat a vubec. Jen tech 5 minut to zatim mam je sestrihane z prilizne 2 hodin, coz je na automobilove zabery mnoho. Az bude hotovy (do 2 mesicu), dam ti vedet.. Cusss
Přejít do diskuze
BTW to okawas ta tvoje A8 dá 200 mph???
hlavně prosím tě závoďte někde kde zabijete maximálně sami sebe.. :shock: 😁
hlavně prosím tě závoďte někde kde zabijete maximálně sami sebe.. :shock: 😁
na okreskach by tvoji A8 pojel Nissan Z i tahle 330Ci, o M3 nebo M5 nemluve, quattro neni na nejaky super rychly projizdeni zatacek, mel sem A8 a vim o cem mluvim.... je to stejny jako s 740i, velky auto ktery neni primarne na tohle urceny, kdyz uz sme u toho, nevim jak by z toho tvoje A8 vysla - 740i vs A8, je nutny mit obe auta aby to clovek vedel
tak marku, nastane hodina H, dame zavod ne? aniz bysme ohrozili ostatni ridice 😉 ty s 330 a ja s a8 4.2.. uvidime, dal jsem si k obedu nissana 300zx, ale subaru impreza wrx (podle me byla nejaka vytunena, nestacil jsem ani podradit 😁) zase posnidalo na me. takze mi posli na mail mobil a dem do toho, delam na dvd, budes tam ssluset >😁 cuzzz a ozvi se mi
Beaumont: vse co jsi napsal je pravda pravda pravda a zase jenom pravda...me slo spis jen o to aby si zucastneny co rekl ze tam rozdil neni uvedomil ze je a dost podstatny 😉
jinak bych chtel jeste zvyraznit co napsal Beaumont o trenovani powerslidu apod. vzdy mimo verejne komunikace :!: :!: :!:
jinak bych chtel jeste zvyraznit co napsal Beaumont o trenovani powerslidu apod. vzdy mimo verejne komunikace :!: :!: :!:
to Ultiman: souhlasím, že mezi předo- a zadokolkou je při dynamické jízdě dost velký rozdíl.
Ale i s předokolkou (s dobře odladěným podvozkem) jde utahovat stopu v zatáčce, jen to chce opačný postup než u zadokolky.
U předokolky se stopa utáhne povolením plynu resp. krátkým ostrým přibržděním, u zadokolky naopak přidáním plynu. Takže u předokolky je to vlastně instinktivní reakce: vjel jsem moc rychle do zatáčky a auto chce jet rovně, takže uberu a případně přibrzdím, auto zpomalí a zároveň zatočí... U zadokolky to chce zvyk a trénink, doporučoval bych pro začátek "divočit" jen na uzavřené ploše / okruhu apod. a na silnici jezdit rychle jen s ESP (330 Ci z roku 2002 už ho bude mít). Ale na druhou stranu je pravda, že nová BMW snesou i bez ESP opravdu hodně, než "ustřelí" zadek...
Ale i s předokolkou (s dobře odladěným podvozkem) jde utahovat stopu v zatáčce, jen to chce opačný postup než u zadokolky.
U předokolky se stopa utáhne povolením plynu resp. krátkým ostrým přibržděním, u zadokolky naopak přidáním plynu. Takže u předokolky je to vlastně instinktivní reakce: vjel jsem moc rychle do zatáčky a auto chce jet rovně, takže uberu a případně přibrzdím, auto zpomalí a zároveň zatočí... U zadokolky to chce zvyk a trénink, doporučoval bych pro začátek "divočit" jen na uzavřené ploše / okruhu apod. a na silnici jezdit rychle jen s ESP (330 Ci z roku 2002 už ho bude mít). Ale na druhou stranu je pravda, že nová BMW snesou i bez ESP opravdu hodně, než "ustřelí" zadek...
uz nevim kdo ale nedko z niz rekl ze mezi zadokolkou a predokoulkou neni takovy rozdil...BLBOST...je tam rozdil a to hodne velky...mozna ne kdyz vjedes do zatacky tricitkou ale kdyz jedes svizneji tak je vazne vse jinak...zkouseli jste uz nekdo utahovat stopu s predokolkou?...proste to nejde 😉
a nedotacivosti, coz musi byt urcite znatelny rozdil, ktery pujde snadno rozpoznat zvlast pri tak silnem aute, o kterem jsem se zminil...
jazdil som s novou 330i (cize sedan). Ten motor ma krasny linearny zatah - vobec ti nepride, ze to ma vyse 200k. (btw magic pisal, ze ked meraval auta, tak bmw nikdy nedosiahlo take parametre ake deklaroval vyrobca a po mojich kratkych skusenostiach som nachylny tomu aj verit)
Co sa tyka nedotacavosti vs pretacavosti, jazdil som v extremnejsich podmienkach so 120i, 120d, 330i, 320d a vsetky boli nedotacave. Ale neber to ako negativum, len ako fakt.
Aby ma niekto nezacal tahat za slovicka, urcite sa s tymito autami da jazdit aj pretacavo, ale vyzaduje to vacsie usilie.
ked chces auto ako hracku, preco si nekupis EVO alebo imprezu?
jazdil som s novou 330i (cize sedan). Ten motor ma krasny linearny zatah - vobec ti nepride, ze to ma vyse 200k. (btw magic pisal, ze ked meraval auta, tak bmw nikdy nedosiahlo take parametre ake deklaroval vyrobca a po mojich kratkych skusenostiach som nachylny tomu aj verit)
Co sa tyka nedotacavosti vs pretacavosti, jazdil som v extremnejsich podmienkach so 120i, 120d, 330i, 320d a vsetky boli nedotacave. Ale neber to ako negativum, len ako fakt.
Aby ma niekto nezacal tahat za slovicka, urcite sa s tymito autami da jazdit aj pretacavo, ale vyzaduje to vacsie usilie.
ked chces auto ako hracku, preco si nekupis EVO alebo imprezu?
Nazdarek okawas,
tak na to, ze ti je 19 si toho projel uz docela hodne. No a ridit takovou kravu jako A8 4.2 quattro v 19 se da docela povazovat za uspech...
gumy nesvlikam ani powerslide nedelam protoze na to nemam zatim karu a navic bych to urcite ***... jak se znam...zatim.
Jinak 330hp A8 by podle me dostala nasup od lehkyho trojkovyho 230hp v kupecku se sportovnim podvozkem...?co?
Ridic jsem klidnej a hlavne zodpovednej, opravdu nedelam nikdy nic cim bych mohl ohrozit jiny ridice. To jsou podle me nejvetsi *, kteri delaji frajerinky a odnese to nekdo uplne nevinny.
Ale jinak miluju rychlo jizdu, hlavne dravou. Prave takovej dravej tah v zatacce je podle me super zazitek no a prave na tohle si budu muset s tim bavorskym hrebcinem davat bacha... aby me nekde poradne neuletela pr..el
je mi ale 20let. takze se nezlob ale myslim , ze jsme oba jeste soplaci... :😉
tak na to, ze ti je 19 si toho projel uz docela hodne. No a ridit takovou kravu jako A8 4.2 quattro v 19 se da docela povazovat za uspech...
gumy nesvlikam ani powerslide nedelam protoze na to nemam zatim karu a navic bych to urcite ***... jak se znam...zatim.
Jinak 330hp A8 by podle me dostala nasup od lehkyho trojkovyho 230hp v kupecku se sportovnim podvozkem...?co?
Ridic jsem klidnej a hlavne zodpovednej, opravdu nedelam nikdy nic cim bych mohl ohrozit jiny ridice. To jsou podle me nejvetsi *, kteri delaji frajerinky a odnese to nekdo uplne nevinny.
Ale jinak miluju rychlo jizdu, hlavne dravou. Prave takovej dravej tah v zatacce je podle me super zazitek no a prave na tohle si budu muset s tim bavorskym hrebcinem davat bacha... aby me nekde poradne neuletela pr..el
je mi ale 20let. takze se nezlob ale myslim , ze jsme oba jeste soplaci... :😉
ahoj marku, v 14 jsem mel 50ccm, v 16ti 125ccm za 4.8s 100km/h, v 17ti GSXR 2.9s na 100km/h a v 18 ti jsem odjel do USA kde jsem zacinal na 3.5l Honde. Ted je mi 19, jsem v cechach a mam a8 4.2 - 330ps. hehe, kolik ti je ze se bojis s 230hp? >😁 jo chapu ze to ma zadni nahon, ale to mela ta honda taky (cca 245ps - velkej sedan - legend), jezdil jsem i se prednim nahonem - ted je na kraveni nejhorsi. ted jezdmi na 4x4 a to je super - neda se utrhnout a nikdo na tebe nema v rozjezdu ani v zatackach, ale pokud utrhnes 4x4, ses mrtvej. a pokud nekdo rika, ze nejde se 4x4 2tunovou limuzunou powerslide, tak at mi napise o moje dvd 😊. jinak jak pisees o nedotacivosti a tak.. tak pokud jsi zavodni jezdec a jezdis na pokraji svleknuti gumy jako ja 😊, tak v tom bude problem a budes se s tim muset naucit, ale pokud jezdis jako 99.9% ridicu (ne jako tech 0.01% jako ja - 280km/h, powerslide, extremni mysky ve 200km/h..) tak bud v klidu a neblbni nebo si to rozbijes. doporucuji brn👋most okruh na oozkouseni pokud chces vyzkouset hranice, moc s s tim neumis/neveris si a neches skoncit na strese pokud se ti nepovede zatacka - mam vyzkouseno 😁. jinak ma nej rychlost je na moto 299km/h na yamaha r1 na D1 a 310km/h na mercedes sl 55 amg na prazskym okruhu/dalnice na kladno. motorku sem prodal abych se dozil tech dvaceti.. takze teed uz mi to jedno 😁. zdar vsem 0.01%!!!
No tak ja sam jsem na to uplne neprisel... Nicmene z laickeho pohledu muj prvni dotaz byl ohledne rozdilu pretacivosti a nedotacivosti, coz musi byt urcite znatelny rozdil, ktery pujde snadno rozpoznat zvlast pri tak silnem aute, o kterem jsem se zminil... >😁
Ale opravdu si myslim, ze krizovy situace ci dokonce normalni ostra zatacka bude vyzadovat uplne jinou spolupraci pedalu a rizeni...
pokial jazdis dverami napred, tak urcite. ale inak vobec.
ako si na to prisiel?
mi to pripomina x rokov dozadu, mal som suseda Balaza, spevaka z Elanu. Svojmu synovi kupil bicykel RMX, to vtedy nikto nemal. Prosil som ho, aby mi dal previest a povedal ze nemoze mi to pozicat, pretoze na tom sa jazdi uplne inak....
pokial jazdis dverami napred, tak urcite. ale inak vobec.
ako si na to prisiel?
mi to pripomina x rokov dozadu, mal som suseda Balaza, spevaka z Elanu. Svojmu synovi kupil bicykel RMX, to vtedy nikto nemal. Prosil som ho, aby mi dal previest a povedal ze nemoze mi to pozicat, pretoze na tom sa jazdi uplne inak....
Diky moc za radu... Myslim, ze z toho auta budu dost velky respekt, takze urcite nebudu delat nejake ptakoviny hned na zacatku. Ale opravdu si myslim, ze krizovy situace ci dokonce normalni ostra zatacka bude vyzadovat uplne jinou spolupraci pedalu a rizeni... :shock: A na to jsem opravdu zvedavy.
Jeste jednou dik za radu a preju hodne stastnych kilometru.
Jeste jednou dik za radu a preju hodne stastnych kilometru.
kdyz to neudelas jako nekteri ze do toho skocis a hned zaslapnes plyn az na zem a nebudes se pokouset o powerslide v prvni zatacce bude sice i tak zmena velika ale da se na to celkem rychle zvyknout...hlavne na tu zabavu >😒]
Dobry den,
Rad bych poprosil o radu ohledne techniky rizeni bavoraku, protoze to podle mych informaci je sice nadherny zazitek ale take dost nebezpecny, pokud clovek jezdil vzdy s prednim nahonem jako ja.
Brzo si splnim sen a zakoupim bmw 330i coupe r.v. 2002. Az doposud jsem jezdil s docela silnymi turbodiesely a zkusenost s benzinem bude o to zajimavejsi. Ale hlavne jsem nejvice zvedavy na tech 230 koni ktery zenou ze zadu... >😁
Dik moc Marek
Rad bych poprosil o radu ohledne techniky rizeni bavoraku, protoze to podle mych informaci je sice nadherny zazitek ale take dost nebezpecny, pokud clovek jezdil vzdy s prednim nahonem jako ja.
Brzo si splnim sen a zakoupim bmw 330i coupe r.v. 2002. Az doposud jsem jezdil s docela silnymi turbodiesely a zkusenost s benzinem bude o to zajimavejsi. Ale hlavne jsem nejvice zvedavy na tech 230 koni ktery zenou ze zadu... >😁
Dik moc Marek