Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

31 komentářů

Rád bych si pořídil Saaba 900? Má někdo z Vás zkušenosti s tímto vozem?
Saab
Máš na mysli první (cca 1978-1993) nebo druhou (cca 1993-199😄 generaci ?
Mám na mysli 1. generaci, je to taková klasika. Rád bych, si ho pořídil, ale nikoho neznám , kdo má s tímhle autem nějaké zkušenosti...
Saab
Dobrá volba.

Koukni se na diskusní fóra na [odkaz] nebo na [odkaz]
Ok, díky... máš zkušenosti s tímhle Saabem...?
Saab
Bohužel osobní zkušenosti s 900 nemám, tedy mám, ale jen na úrovni spolujezdce. Osobní zkušenost mám s 9000 2.3turbo.
Tatik ho měl krátce pučenýho ještě před revolucí. No a podle něj to byla šílená střela.....(ale srovnával to se svojí 120) 😊
Aha, tak ze 120...hm >😁 . No uvidíme , je to starší auto. To sebou vždy ponese nějaká rizika a opravy...
papluh1
A co si vlastne predstavujes co chces ?

Uzavrety alebo cabrio ? Atmosferu alebo s turbom ?
Představuji si uzavřený , nejradějí turba, ale spokojil bych se i s atmosféryckým motorem, ten nese sebou méně starostí...
papluh1
Na klasickych saabackych strankach a forach najdes kopec skusenosti napr.

[odkaz]

Co sa tyka osobnych skusenosti mame tu v BA jednu 900 turbo co vyzera ze beha v poriadku 😊
Prodává se ta 900, co máte v BA?
papluh1
Myslim, ze nie. Akurat vcera sme sa stretli a tvaril za ze to dotho chce dalej investovat 😊

Ale co tak skusit [odkaz]
Už to mám projetý ty servery, turbo club, underground, saabinfonet... Tak pořád hledám.

Chtělo by to koupit špeka, moc už do toho neinvestovat,ale u tak starýho auta to bez následných investic nepůjde. S tím počítám.
papluh1
No 900 classic v dobrom stave dostanes v tejto dobe s najvacsou pravdepodobnostou len od saabistu ktory sa o to staral. Tak preto je najlepsie hladat priamo na tych forach a strankach.

Potom by som este doporucil pozret servisy, castokrat o tych autach (ak stoja priamo v servise/bazare) maju prehlad ludia priamo na forach co tam chodia. Hladaj napr tu

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

aj ked teraz to vyzera, ze 900viek moc neni.

Neviem odkial z CZ si, ale ak mas blizko do DE/AT tak by som sa pozrel aj tam a vyuzil ten vas novy zakon o dovoze aut starsich ako 8 r.
Mrknu se na ty odkazy, co si mi poslal. Třeba tam něco najdu... a když ne , tak pojedu do AT/DE --) využiju naši legislativy
Saab
Zkus se zeptat Pavla z www.saabtuning.cz jestli by něco nedovezl, do Německa to má co by turbem dofouknul >😁

Pokud jseš z Prahy, tak se zkus zastavit v Trolljets, Dan (spolumajitel) měl delší dobu 900ku, takže ji zná dobře a třeba by taky něco sehnal.

Pak můžeš zkusit ještě Macháčka (www.garage-machacek.cz), ale tam se začínají množit stížnosti na kvalitu a přístup servisu :?
Jinak vidím, že máš přehled o obchodním trhu značky Saab.
Jojo 900 je klasika... Já bych osobně doporučoval buď www.saabturboclub.biz a napsat e-mail (třeba bude Roman vědět něco o něčem co není na stránkách) nebo www.saabinfo.net a napsat do diskuze, tak je spousta lidí co ti dobře poraděj...
PS: Jinak určitě bych volil buď 2.0; 2.3 v Turbu a nebo pokud nepotřebuješ aby to lítalo to 2.3i. 2.0 s íčkem bych nebral to je fakt až příliš slabý... Jinak bacha na turbo...
No a co ty? Jseš spokojenej se svojí 9000?
Na svoje autíčko nedám dopustit... Je to bezva svezení za rozumnou cenu... Když potřebuješ, šlápneš na to a auto suveréně vystřelí dopředu a už i 240 km/h jsem se svezl. Občas něco odejde to je fakt, ale když se koukneš třeba na www.saabtuning.cz nebo na již avizované www.saabturboclub.biz jsou tam i ceny náhradních dílů, které nejsou zdaleka tak hrozné jak by si mohl člověk myslet (když jde o švédské auto). 9000 je velká prostorná se solidním kufrem a bezva výbavou... Prostě fajnový autíčko. Nehledě na to že ho nemá každej blboun (WV Golf, Škoda Fabia, atd) no a "turboropu" (rozuměj TDI), si na silnici dáš kdy se ti zachce. Jo a málem bych zapoměl na super věc... když máš SAABa patříš do rodiny...
No právě, jak píšeš. Saab je stylová alternativa k VW, Škoda apod. 9000 se mi líbí taky, ale je to na mně moc velký.... Spíš už rodinný auto.
Jojo Pavel je v pohodě... Ale co já jsem slyšel tak od Macháčka bych si nekoupil ani zpětný zrcátko...

No ono už je to fakt jedno... 9000 nebo 900 oni jsou skoro stejně těžký, žerou taky stejně, takže ve výsledku je to fakt fuk bejt tebou tak pokud bych narazil na pěkný 9000 tak bych ho vzal radši než ne úplně libovou 900.
Mam zaujem kupit az podozrivo lacny Saab 9-5 2,0T. Neburany, 270000km, servisovany - so servisnou knihou, pouzivany jednou osobou.

viem mi niekto poradit, na co treba dat pri kupe pozor, co sa najradsej kazi ake su ceny nahradnych dielov a ake su prevadzkove naklady...

Vopred vdaka, saabisti 😉
Saab
Jaký je to rok výroby ? Do roku 2002 měli výrobní vadu a odcházeli motory, záleží na tom jestli byl motor měněný a provedena příslušná úprava. Tedy pozor si dej na motor, na to jak je "opotřebené" turbo, jestli byl měněn Trionic (řídící jednotka) a taky v jakém stavu je převodovka. Na ceny náhradních dílů se můžeš kouknout na [odkaz]
Dik za info, uz som ho bol aj pozriet, ale je nejaky divny - vraj mu nejde vetrak - ventilator na klimu a kurenie.. >😒]

Dement - kvoli tomu som presiel 400km- hlavne, ze v telefone bolo vsetko ok...

Ale ta riadiaca jednotka vraj menena bola.

Takze asi predsa len zostanem pri tej auto konfekcii.

Inak - bol to rok 1998.
Saab
Takže začátek výroby, to buď rád, žes ho nevzal. První ročníky byli hodně problémové, 9-5ku má cenu kupovat až tak od roku 2002.

Jinak když na to tak koukám, tak Saab 9-5 je asi nejstarší nové auto na trhu, vyrábí se od roku 1997, tedy úctihodných 9 let a zatím prošel jen 2 facelifty a o nástupci se zatím moc nemluví, takže by příští rok mohla 9-5ka oslavit kulatých 10 let výroby :shock:
Nevim jestli se počítá, když už má nástupce, ale pořád se vyrábí. Jestli jo, tak OI se vyrábí už deset let, astra clasic je na trhu taky dlouho atd.
Saab
Sice mají oba nástupce, ale počítat se to dá, takže v tom Saabík není sám 😊
Já myslim, že tohle mluví za všechno, co se dlouho vyrábí je kvalitní, jinak by to lidi nekupovali 😄 Ale stejně jich moc není 😁