Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

19 komentářů

Zdravím môste mi poradit v com moze byt chyba ked motor klepoce a nemá výkon? viem ze je to široky pojem ale ked nieco viete, popripade poznate tento typ auta napiste co,asi,možno.

golf4,-1.6-74kw, rv.1998.
No jak asi, že sundáš všechny kryty a zkontroluješ nastavení. A nebo, pokud do toho sám nevidíš - což předpokládám, jinak by ses asi takhle neptal - to necháš odtáhnout do servisu, kde to zkontrolují, popř. rovnou vymění. Jinak mít sebemenší podezření na problém s rozvody, ani náhodou bych se nepokoušel motor vůbec startovat, než bych je celé prošel, a pokud by tam nějaký problém byl, okamžitě bych je měnil komplet celé, to jen tak na okraj...
Rozvody su menene, s autom jazdim len nema vykon a klepoce,- klepotalo a vykon nemalo uz pred vymenou rozvodov,v rozvodoch asi chyba nebude, ale bol som na stekry a ten nasiel 2 chyby-hallov snimac G-40, a lambdu, isiel som na iny a ten zas nenasiel nic.
skusal si skontrolovat hladinu oleja???
Mne taky trapi ztrata vykonu na IV. Golfu 1.6 16v, nevim cim to muze byt - chybi zatah a pres 150 km/h nejede...
treba to predat a kupit radsej nejake auto
chod s tim na pocitac.
matuS
Mohol by byt zly prietokomer vzduchu a steker by to nezistil

ano.

a urcite skus vymenit tie kable, na seate sme mali problem, ze jeden kabel prestal ist a auto islo na 3 valce. Stalo sa nam to asi po 2 rokoch prevadzky...
Uz jsem ho mel napichly a nenaslo to nic... :?
chyba moze byt bez toho aby ju steker nasiel,mne nenasiel tiez nic ale nejde mi to do hlavy lebo ked som bol na inom type stekru tak ten nasiel 2.

skus sa pozret na prietokomer- dost casta zavada ked auto nema vykon-hlavne na octaviach. ja som sa nanho tiez zameral, len jedine ako to zistit je prehodit ho na chvilu z inej 1.6ky.teraz musim hladat niekoho kto sa neposere a dovoli mi to vyskusat.
kedy si posledne menil zapalovacie sviecky a kable? To treba robit kazde 4 roky, strata vykonu moze byt aj zahadzanymi svieckami alebo zaspinenou skrtiacou klapkou, hlavne v mestkom jazdeni.
Jsou tam nove filtry, svicky a klinak...
sviecky nove,filtre nove,olej,klinak,rozvod,remen+kladka,spo… az na tie kable je vsetko ok,a v tie kable by to asi tolko nekazili.rozmyslal som este nad tesneniami ale neviem to isto, jak keby chytal falesny vzduch.

Mohol by byt zly prietokomer vzduchu a steker by to nezistil?
no podla mna, klepanie motora a nizky vykon = preskoceny rozvod, v lepsom pripade zly predzapal, zle zapalovanie. ak by bola zla vaha vzduchu, pravdepodobne by to nedrzalo volnobeh, kolisalo a skapinalo
Ja by som si pozrel olej ale už bude neskoro keď klepe,lebo 1.6. po 100 000 žeru olej Golf4 1.4 16v
(g4 1.4 16v)- myslis kôli hydraulike ventilov? oleju mam dost a nezere ho skoro vôbec-km.97700.Neviem preco ale ked prší a je chladno mam dojem(subjektívny) ze to auto ide o moc lepsie.Nie je tam nejaky snimac teploty alebo nieco comu by mohlo kúrovat?
je to dost otazne no dnes som robil octaviu 1.9.TDI 66kw lebo majitel sa stažoval na vykon a som zistil že mal zle čidlo teploty paliva tak bud to alebo si pozri čidlo hmotnosti vzduchu
... AAA nebo sedni na autobus směr Praha - Dolní Chabry... >😒]
kolko by ma stal komplet motor?