Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

45 komentářů

Při prodeji svého vozu jsem se několikrát setkal s problém s jeho bílou barvou. I když má velmi vysokou výbavu a málo najeto, stále jsem ho ještě neprodal. A tak meěnapadá otázka, jeslti při výběru ojetého vozu dáváte velký důraz na jeho barvu? 😄
No, napr. taká 406-ka vo filme Taxi, taxi! vypadá fakt super aj v bielej, ale osobne by som to tiež nebral. Je to údesne nepraktické. Mal som predtým 2x auto v striebornej metle, a teraz mám v tmavomodrej, a už to je dosť rozdiel. Strieborná vyzerala aj mesiac po umytí ešte celkom O.K., tmavomodrá je už po týždni sakra špinavá, a s bielou by som asi musel do umyvárky každé ráno 😉
Barva auta nejezdí >😁 . Je fakt, že když si můžu vybrat, beru tu, co se mi líbí, ale u ojetiny je mnohem důležitější technický stav a výbava. Ale řekl bych, že bílá je momentálně trochu neprávem podceňovaná, svého času byla bílých aut skoro většina. S těmi metalízami bych moc nejásal, ono trefit při opravě poškozeného dílu správný odstín třeba zrovna stříbrné metalízy je prakticky nemožné, z nějakého úhlu bude vždycky vidět, že ten díl byl stříkaný. Záleží dokonce i na tom, v jakém směru se barva nanáší, pak bude měnit odstín podle směru osvětlení jinak, než zbytek auta. Ale to ti při prodeji bílého auta moc nepomůže, zkus kupcům vysvětlit, že stříbrnou metalízu má dneska každý Lojza, takže bílé auto není zdaleka tak okoukané. A ani s tím špiněním to není tak strašné, většinou o tom mluví ti, kteří nikdy žádné bílé auto neměli. Spíš mám dojem, že z tebe chtějí kupci vymáčknout nějakou slevu a asi nemůžou nic najít na technckém stavu auta, tak to zkouší aspoň přes barvu. Přihoď k ceně 5% a pak jim klidně můžeš 5% slevit 😉 . To myslím vážně.
biele ani zadarmo...sorry. Ale ak ta to potesi, tak ziadne auto bez metalizy by som starsie nekupil. Po 10 rokoch to proste uz na nemetalizovanych farbach nie je ono.
JOB
No to platilo možná za dob škodovek,dneska jsou barvy na jiné úrovni a já bych si klidně bílí auto koupil.
Myslim ze jedna z vyhod by mala byt ze biela farba sa tolko nerozzhavi na slnku

V Japonsku je velke percento aut biele, suvisi to s ich tradiciami, symbolizuje cistotu.

U nas je to zasa akysi predsudok ze to je ta zakladna farba najslabsej vybave
Tommy100
Bílá vůbec není špatná,alespoň lépe zakryje všelijaké oděrky a šrámy.

A s tím zašpiněním to tak není,já mám taky tmavěmodrou metalízu a za dva dny,co to poctivě umyju a naleštím je to špinavé zas. 😉
Tommy100
Kdyby byla bílá škaredá,tak ji přece nebudou nově dávat i na octavii RS >😁 >😁 😁
Já bych se bílému autu vůbec nebránil. Mně se velice líbí. Dokonce jsem při koupi auta uvažoval právě o bílé barvě - jen má drahá polovička si nakonec vykřičela šedostříbrnou metlu, že prej je honosnější.
U nás jsme vždy měli většinou bílá auta. Naposledy Lagunu 1. generace, u které mi přišlo, že bílá barva jí sluší úplně nejvíc. Totéž v případě Renaultu 21 a 21 Nevada a 5. Podle mě jde o to, na jakém je to autě. Třeba současná Laguna nebo OII jsou v bílé vyloženě ošklivé.
Tommy100
Jo,jo takovej bílej kombi trabant,to byla nádhera >😁
Někde jsem čet, že bílá barva má budoucnost a jenom to potvrzuje třeba bílá na OII RS, Golfu GTI... Ale já osobně bych bílou nikdy nechtěl, mě to auto prostě přijde obyčejný (i když jich tolik nejezdí >😁 ), možná, že i vypadá jako firemní, bez duše..., nevim pořádně z jakýho důvodu, ale bílou prostě ne.
Díky moc za názory :idea: tak snad ten bílej golf někdy prodám .)
Jasne, ze biela farba ma buducnost. Vsetky automobilky ju maju v ponuke, pretoze vacsian sluzobnych aut je farby bielej. Predsa sa koli jedcnej farbe nepripravia o svoj podiel na trhu 😉

BTW mal som biele (presnejsie slonovu kost) auto par rokov a umyval som ho asi tak 2x rocne. Jediny rozdiel bol v hlbke lesku, ked bolo zaspinene tak sa vobec nelesklo. Inak ho umyvat nebolo treba. A co sa tyka rozpalenia auta - bolo to take iste peklo ako vsetky ostatne auta, biela vobec nepomahala.
Me teda osobne bila barva nevadi, i kdyz mam auto cerveny, pred tim jsem mel modry. U ojetiny spis nez barvu povazuju za dulezitej stav. Jo, je barva kterou bych fakt asi nesnes, stribrnou metalizu, protoze to ma fakt kazdej *. Kdyz koukam chvili z okna, tak snad kazdy druhy auto je stribrna metaliza.
Já netuším proč, ale opravdu se bílá prodává hůř.....(je na ní vidět rez 😒 )

Je fakt, že když jsem bral svou Oktávku, tak na metlu již nezbylo 😢 , tak jsem nakonec bral červenou.

Ještě k metalíze - schválně jsem se ptal prodejce, proč je tolik STŘÍBRNÝCH metalíz.

Odpověď mne trošku vyvedla z míry :

....a viděl jste už NĚKDY špinavou stříbrnou? >😁

Fakt je že jsem neviděl (pokud pominu opravdu zablácené auto).

Trvanlivost barev - dnes je to relativně jedno, skoro všechny laky mají vrchní krycí bezbarvý lak. I ne-metalízy. To dříve nebylo.

Ty technologie jdou strašně dopředu.
Skor by som sa opital: Videli ste cistu striebornu metlu???? Stale to vyzera nemastne neslane .
Doba šejků s bílými mercedesy už je pryč. Jenže pořád jsou auta na kterých bílá vypadá sakra dobře, třeba Lancer nebo [odkaz]
Stříbrná metla je pro lidi bez fantazie. Těžká nuda.
lorenzlubos
V 1994 sme kupovali TAZ 1500 (pre menej znalych Š 1203 z trnavy). Pre to auto sme sa rozhodli asi za tyzden a dalsi tyzden trvalo, nez sme ho mali. Rodicia potrebovali lacne auto a co najvacsie (podnikali). Povodne to mal byt Forman (o dost drahsi a mensi) a o nejaky tyzden, mesiac neskor. Bol jun, auto by sa zislo aj na dovolenku (tradicne za rodinou do ciech a na moravu), samozrejme spojenu s cestou po tovar. Predtym tuto funkciu plnila Š 110L (LPG) s nalozenym privesom...

...Auto sme si starostlivo zostavili podla vlastnych predstav - "montazny model (polopresklenny 5-miestny) nie v cervenej farbe". Po auto sme uz mali ist a vtedy nam to trklo! Tie auta sa predsa robia aj v "srackovej bezovej" a tak sme sa modlili.... Chceli sa asi vytiahnut pred zakaznikom, lebo vtedy prave TAZku inovovali (facelift - nove svetla), co sme zistili az na nasej TAZke a pribudla minimalne jedna nova farba - "azurova modra". Tie farby nemam rad, ale vtedy a pri tomto aute to bolo "wau". Pre zaujimavost dodavam, ze ta farba nebola modra ani trochu. Ale bola pekna, aj ked zelena. Aj policajti sa pri kontrolach pytali, ze kedy sme stihli auto prestriekat. Oco sa vzdy tvaril, akoby boli slepi ("Toto ze nie je modra?"-nechapavo sa na nich pozeral). - Takto sa vybera auto a jeho farba!

Teraz som si kupil jazdenu Fabiu. Modru Dynamic (uni). Ake som mal poziadavky? FIAT Cinquecento Sporting a len v zltej! Po chvili som mal rezervovany cerveny a onedlho, ked si foter pozeral "www.autovia.sk", prave tam pribudol inzerat na modru Fabiu SDI za 195 000Sk. "Nechces?" "Vsak mam zatial len 20000.-Sk" (aj na Cinquecento mi mal poziciat) "Ti poziciam" "Dobre"

Ak by bola cervena, neviem-neviem, ci by som ju bral. Ale biela by bola snad najlepsia mozna. Vy, co poznate Mondrianove obrazy, asi chapete, co by som s nou urobil... Ale co s modrou. Vzdy to bola moja oblubena farba, ale co s nou.....Iba ak dva hrube biele pruhy skrz auto na vodicovej strane. Ine ma nenapada, vyzeralo by to super a modrych fabii je asi najviac, ak k bielym neratam tie so zelenym pasom, co jazdia o dobrych 20km/h rychlejsie, ako je dovolene.
Jo hoši, takovou stříbrnou, jako mam já nemáte >😁

Totiž není vůbec stříbrná, origoš se barva jmenuje perlová stříbrnošedá. Ovšem v techničáku je uvedeno stříbrná.....
To teda nemám, když mám zelenou petrol 😁
Tommy100
Já taky ne,já mám modrou storm >😁
predal som 2 auta a obe boli biele...na favorita stacilo dat pekne elektrony a tmave folie a hodit fotky na autovia a telefon sa nezastavil...dizajn velmi pekny...horsie to bolo s technickym stavom auta...a druhe biele bolo punto 2004 3dv... to sa tiez pacilo s foliami a elektronami, ale taky zaujem nebol lebo bolo len 3dv...a to som nevedel predat az kym som nenalepil na neho napis na predaj.....vtedy sa behom par dni chytilo vela ludi, ktori ho videli na zivo a auto je uz fuc

len som tym chcel povedat, ze podla mna biela moze byt trocha zatracovana, ale staci tak malo aby prave biela v kombinacii s par doplnkami vyzdvihla to auto este viac...

este k tomu spineniu...prave na bielej nebolo skoro nic vidiet pokial nepocitam kusy blata-takze to, ze sa biela spini pisu len ti, ktori ho nikdy nemali...ale po umyti vydrzali pekne aj viac ako mesiac, teraz mam auto aj strieborne a tam je to celkom slusne s cistotou a aj cierne a to mozem vecer krasne poumyvat a ked v noci bude fukat rano je spinave-krasne zaprasene >😁 ide ma porazit...ale co uz...
Charger
bílá barva je na jistých autech opravdu skvělá- např. viděli ste bílé Lambo Gallardo? Nádhera..nebo bíly Merc CSL? Skvělé...no a barva na autě je velice důležitá- takovým novým BMW barva moc pomáhá pro zviditelnění jejich designu...PS: taková hnědozlatá barva na BMW M5 E60 to je o dvě třídy lepší barva na to auto než ty ostatní 😉
Mě hlavně přijde, že se líbí nejvíc barva, kterou prezentuje výrobce hned po uvedení modelu, třeba teď škoda s roomsterem. Prezentuje ho hlavně s modrou ocean metelízou a možná bude i nejprodávanější, ale mě se moc nelíbí.
Něco na tom asi bude, já toho modrýho roomstera zase můžu, je to individuální otázka. Když si ale vzpomenu,jak začínala octavie, všude byla stříbrná, felda červená a po faceliftu stříbrná(aspoň tak mě to utkvělo v paměti), no a myslím že tyhle barvy ostatní (hlavně tmavé, modrá, zelená, černá), celkem překonali. Statistický údaje k dispizici ale nemám, je to jen z toho, co vidím na cestě.
Barva mi nevadí, nekoupil bych pouze křiklavé odstíny, zejména pak varianty růžové a fialové, to je hnus, fuj. Sám mám Favorita v bílé barvě, k nejvyšší spokojenosti. Měl jsem štěstí na zdravej kus, rez tím neprolejzá, a až začne, bude to vidět okamžitě, takže se to dá ihned opravit, když to je jen v zárodku. krásně se to opravuje, měnili jsme blatníky (jediný co bylo rezavý), bez potíží s barvou, žádný trápení. Celý auto je vyleštěný, má stříbrno černý hliníkový kola a celkem se líbí. Rozhodně bych se bílý nebál, škoda, že studuju a nemám tak peněz na zbyt, bejval bych se na toho bílýho neprodejnýho golfa třeba podíval. Prodeji zdar
Tommy100
mě se nejvíc na roomsteru líbí modrá storm,ta modrá ocean nic moc,a taková ta dozlata,nevím jak se jmenuje tak to se mi nelíbí vůbec 😞
Mě se líbí asi červená základní na roomsteru. A automobilka vybírá barvu, která se bude líbit většině lidí, já a Tommy jsme výjimka >😁 , a se kterou vyniknou kvylity a design auta.
Souhlasím, na Roomsteru se mi taky nejvíc líbí tmavě modrá Storm, proto ji mám taky objednanou 😄 . Bohužel jsem ji zatim viděl jen na fotkách, protože ve skutečnosti všude jezdí hlavně modrá ocean (taky ujde) a stříbraná nebo šedivá - a ty se mi na Roomsteru vůbec nelíbí.

Je sice pravda, že ta tmavě modrá metalíza (mám ji teď na felicii) je hned špinavá. Ale co, když potřebuji, umyju, jinak to nevadí. Jak říká táta - špinavá auta se méně kradou 😉
Tommy100
jj,to je pravda,trabant vynikal bílý 😁
briza
Kombinace bile barvy se zelenym pruhem a jakymsi modrym bazmekem na strese. >😒]
Já mám ted poprvé bílý vůz. Astru G. A taky bych nikdy neřekl, že do bílé půjdu. Má černý interiér a společne s tónovanými skly a naleštěná je opravdu krásná. Dostala mě na první pohled a ta láska trvá. A přitom je to už 4 roky starý vůz. Mým okem: Na tom aute vypadá bílá mnohem líp, než kterákoliv jiná barva. Prostě to v ní vynikne. Ale, asi opravdu záleží spíš na konkretním aute - některému bíla ohromně sluší. Třeba i Mercedesu-Benz CL - nové generaci luxusního kupé. Pak není a nebude problém ho třeba i prodat.
barva auta je mi uplne ukradena. sedim vevnitr a barva skoro nevidim krom kousku kapoty. mam auto v zakladni modry ale mozna ted bych si ho kopil v bily, jedzil jsem ted nahradnim autem co bylo v bily a vypadalo elegantne. radsi nez platit za metalizu jelepsi si dat do auta nakou funkcni vybavu.
Tak to máme stejný názor, než metalízu to radši výbavu, ale nechápu, když je ti barva ukradená, proč přemýšlíš nad bílou, že to v ní vypadá líp :?:
Mám bílý auto a vypadá dobře...předtím jsem měl auto se světle modrou metalízou a už bych si metlu nekoupil, protože ten účet za lakování pošrábanejch dveří stál za to...nemetalická barva se opravuje za daleko míň peněz a bílá je navíc na silnici dobře vidět...na rozdíl od stříbrné metly a podobně...

...bílá je dobrá... 😁
pravda je jedna "barva nejezdí" když to člověk veme po praktické stránce tak jsou nejlepší stříbrné a šedé metalízy - to ohledně špíny je na těchto autech málo vidět ale pozor také jsou hůř vidět a to hlavně za šera a hlavně ta šedá.

jinak se mi opravdu líbí taková ta tmavě modrá metla co je na passatech a taky na mazdě 6 a pěkně krvavě červená ta je taky slušivá až dost
Ja teda vidim v bielom Golfe problem. Okrem toho ze to vyzera oroti metalize dost lacno (ako zakladny model kupeny do firmy 8-s ) tak hlavny problem je v tom ze biely Golf je ako magnet pre zlodejov.
JOB
Každej koncerňák je magnet pro zloděje.
Schapp
Polozena otazka je naprosto super: `Vadi vam barva auta?` >😁 Jasne ze vadi, my bychom radeji ayuto bez barvy - neviditelne, nezachytitelne radarem 😁
Skoda Octavia II 1.9 TDI Stealth >😁

Barva je jako design. 1000 lidi, 1000 nazoru
Tak ako niekto spominal, strieborna metaliza je vyborna, nevidno na nej prach. Jazdil som na take O1 a vobec som to neumyval. Teraz mam ciernu metalizu a to aby som snad kazdy vikend lestil 😊
Jazdil som na take O1 a vobec som to neumyval.

A jak dlouho ti vydržela? Mytí není jen otázkou estetiky.
K původnímu dotazu - ať se vám bílá líbí nebo ne, u běžných aut se bude vždycky hodně špatně prodávat, a významně snižuje cenu. S tím prostě těžko něco naděláte. Pokud se vám bílá na autě líbí, je s tím potřeba počítat už při nákupu - že s tím v případě prodeje budou problémy, a že bude nižší cena.