0
pokud jsou gumy jake maji byt a spravne nafoukle, geometrie rizeni OK, tak tezko rict. Posledni auto ktere plavalo byl pred mnoha lety Forman Praktik a tam byl problem v cepech
Přejít do diskuze
VW golf, zázrak to Koncernu, velkého, největší a jediného nikdy nemůže plavat!
Přeci palvou jen ameriky, to si nekupujete a halvně nezatáčej >😁 >😁 😁
Přeci palvou jen ameriky, to si nekupujete a halvně nezatáčej >😁 >😁 😁
mam tam 195/65 R15, je pravda ze tie gumy su uz stare, lenze mne to do pravotocivej zaktuti sedi paradne a do lavotocivej nesedi a citim to aj na pravom prednom kolesi ako keby bolo povolene alebo tak neco.
ked to plave kup si veslo >😁 ,
nie vazne to mozu kludne zle vyvazene gumy za prve a razy do volantu ti mozu robit aj nizkoprofilove gumy ak ich mas
nie vazne to mozu kludne zle vyvazene gumy za prve a razy do volantu ti mozu robit aj nizkoprofilove gumy ak ich mas
Ja mám podobný problém. Mám RAV4 (je to 4kolka) a neuveritelne pláva, ale iba na vyjazdenej ceste - keď sú tam vyjazdené kolaje. Je pravda, že predné pneu sú takmer hladké, ale tým by to asi nemalo byť.
Na nápravach nie su počuť pri nerovnostiach žiadne zvuky nasvedčujúce nejaké opotrebenie.
Neviete či je to na týchto 4kolkách bežné?
Na nápravach nie su počuť pri nerovnostiach žiadne zvuky nasvedčujúce nejaké opotrebenie.
Neviete či je to na týchto 4kolkách bežné?
Na geometrii se vykašli, ta vůbec nic nezjistí, pokud je nějaký prvek volný. Geometrie je statická, tak se zvětšená vůle nebo dokonce utržený silentblok vůbec nemusí nijak projevit. Pokud máš na podvozku něco volné (jako že v tomto případě pravděpodobně ano), zajeď si na jakékoliv STK, ať ti to vezmou na třesadla, a pořádně nápravu projdou - tam se to pozná, jestli je někde vůle. Tam se poznají i věci, které se neodhalí ani na zvedáku pajcrem...
a co takle pneumatiky?? jsou stejného typu??když to člověk poplete tak by se v autě zabil jak to plave!!
Dakujem za odpoved. Na geometrií som bol po vymene tlmicov, skusim ist este raz do inej mototechne a uvidim. Nevies ale preco je cítit rázy vo volante?
ked mas ulozenie a capy riadenia a aj capy na ramene Ok, taktiez tlmice a ostatne ulozenie, tak zajdi s tym na geometriu, aspon premeranie ked uz nie nastavenie. Potom budes mudrejsi, mozno mas nakrivo zadnu napravu (ja to riesim prave teraz na jednom aute), alebo niektore z kolies je nespravne polozene vdaka deformacii ktorehokolvek komponentu, ktory volnym okom jednoducho nespozorujes.
V KE ta premeranie bez nastavenia vyjde okolo 500Sk to je menej ako 2 tyzdne spekulovania a hladania zavady metodou pokus-omyl.
V KE ta premeranie bez nastavenia vyjde okolo 500Sk to je menej ako 2 tyzdne spekulovania a hladania zavady metodou pokus-omyl.
Dakujem za ohlasy majstry. tip je to golf4, kolesa su pevne bez vole,čapy riadenia v pohode lenže na volante mam volu a je v nom citit narazy od hrbov na ceste, trase sa a je nepevny leze capy su ok. neviete niekto co v tom asi moze byt?Servisom neverím a ani pre nich nemam peniaze, skusam to auto porobit svojpomocne. A to plavanie- pri lavotocivej-ked zatacam do lava tak auto naklapa a nesiedi, no do prava sedi a v pohode reze zakruty.-----nemohla by byt na vine zadna naprava,-ze by bola kryva?
A co tak gulovy cap? Daj auto na zdvihak a vyskusaj ci su kolesa pevne bez vole vo vodorovnom aj zvislom smere. Ak je tam vola tak si koleso v podstate riadi samo a zda sa ze auto plava.
Este stale zostavaju v hre gumy, napravy, silentbloky, spatna geometria atd. BTW mosno staci iba dofukat gumy na spravny tlak 😉